מת הוא מת אבודים 512
|
|
מת הוא מת אבודים 512
פורסם לפני
4349 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 27
תגובה אחרונה לפני: 4301 ימים
 אבודים 512 בעונה הרביעית כבר נרמז לנו עמוקות שכל עניין האי הזה הוא משחק, כאשר בן הלך לווידמור ואמר לו שלהרוג את בתו זה נגד החוקים. פרקים ספורים לפני כן התחיל הפרק במשחק של הרלי, סויר ועוד מישהו עם איזה משחק-שולחן אסטרטגי שאני לא מכיר, ובו הוגו אמר ש"אוסטרליה היא המפתח לכל המשחק", או משהו כזה, כלומר עוד רמז עבה. בפרק החדש עם המקדש, המנהרות, וכתב החרטומים, התחזקה בי המסקנה שמדובר במשחק ושהוא עתיק מאוד. תענוג היה לראות את בן כל כך מפוחד ואבוד. אפילו כישורי המניפולציה שלו נדמו לי כשקופים מדי (אם כי סיזר קנה אותם). הפגישה שלו עם "אלכס" הייתה מרגשת והוציאה משחק מעולה ממייקל אמרסון. הקטע הוא שראיתי בכתוביות את השם של טניה ריימונד, המגלמת את אלכס, ואיכשהו עד לרגע הגעתה לגמרי שכחתי שהיא לא אמורה להופיע כאן כי דמותה מתה. המפיקים הזנותיים האלה גרמו לנו לחשוב שפני מתה כאשר בן אמר לסאן למסור לו סליחה בשמו. כמה רווח לי לגלות שהיא עדיין איתנו. תהיות וקושיות: הייתה שם חריטה של המפלצת עם מעין אל מצרי שאין לי מושג מה הוא (מישהו יודע?) - הייתכן שהפסל המפורסם היה בדמות אותו אל? האוזניים שלו אמנם מאוד בלטו וזה משהו שכנראה היינו צריכים לראות גם במבט אחורי על הפסל, אבל אולי. משום מה אני זוכר גם את אותה דמות מהכרטיסים האדומים האלה שספרו את המספרים בצינוק בעונה השנייה, אחרי שעברו את ה-0:00. אולי אני טועה. "מה שוכן בצלו של הפסל?"? WTF? הייתכן שהמתרסקים החדשים סובלים מההזיות של המשלחת של רוסו באייטיז? נכון שזה בר-סספונד לאור העובדה שדניאל רוסו הייתה קוקו, אבל סיפור החטיפה של אלכס ממנה היה לגמרי לא מתאים למה שהיא סיפרה שנים אחרי כן לאבודים. יתר על כן, למרות שהוא זה שחטף לה את התינוקת, היא לא זיהתה את בן כאשר נלכד ברשתה. זו כבר פאלטה משמעותית בעיניי, מטורפת או לא. הגיוני שפניו של האיש שחטף לך את הילדה יהיו חקוקים בזכרונך, אפילו קצת.
|
|
|
|
![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/j9jz__Spoiler_08.gif Spoiler_09]() אבודים 512 בעונה הרביעית כבר נרמז לנו עמוקות שכל עניין האי הזה הוא משחק, כאשר בן הלך לווידמור ואמר לו שלהרוג את בתו זה נגד החוקים. פרקים ספורים לפני כן התחיל הפרק במשחק של הרלי, סויר ועוד מישהו עם איזה משחק-שולחן אסטרטגי שאני לא מכיר, ובו הוגו אמר ש"אוסטרליה היא המפתח לכל המשחק", או משהו כזה, כלומר עוד רמז עבה. בפרק החדש עם המקדש, המנהרות, וכתב החרטומים, התחזקה בי המסקנה שמדובר במשחק ושהוא עתיק מאוד. תענוג היה לראות את בן כל כך מפוחד ואבוד. אפילו כישורי המניפולציה שלו נדמו לי כשקופים מדי (אם כי סיזר קנה אותם). הפגישה שלו עם "אלכס" הייתה מרגשת והוציאה משחק מעולה ממייקל אמרסון. הקטע הוא שראיתי בכתוביות את השם של טניה ריימונד, המגלמת את אלכס, ואיכשהו עד לרגע הגעתה לגמרי שכחתי שהיא לא אמורה להופיע כאן כי דמותה מתה. המפיקים הזנותיים האלה גרמו לנו לחשוב שפני מתה כאשר בן אמר לסאן למסור לו סליחה בשמו. כמה רווח לי לגלות שהיא עדיין איתנו. תהיות וקושיות: הייתה שם חריטה של המפלצת עם מעין אל מצרי שאין לי מושג מה הוא (מישהו יודע?) - הייתכן שהפסל המפורסם היה בדמות אותו אל? האוזניים שלו אמנם מאוד בלטו וזה משהו שכנראה היינו צריכים לראות גם במבט אחורי על הפסל, אבל אולי. משום מה אני זוכר גם את אותה דמות מהכרטיסים האדומים האלה שספרו את המספרים בצינוק בעונה השנייה, אחרי שעברו את ה-0:00. אולי אני טועה. "מה שוכן בצלו של הפסל?"? WTF? הייתכן שהמתרסקים החדשים סובלים מההזיות של המשלחת של רוסו באייטיז? נכון שזה בר-סספונד לאור העובדה שדניאל רוסו הייתה קוקו, אבל סיפור החטיפה של אלכס ממנה היה לגמרי לא מתאים למה שהיא סיפרה שנים אחרי כן לאבודים. יתר על כן, למרות שהוא זה שחטף לה את התינוקת, היא לא זיהתה את בן כאשר נלכד ברשתה. זו כבר פאלטה משמעותית בעיניי, מטורפת או לא. הגיוני שפניו של האיש שחטף לך את הילדה יהיו חקוקים בזכרונך, אפילו קצת.
|
|
בתגובה ל: מת הוא מת אבודים 512 מאת: yaddoאיך הוא נראה? ראש של כלב, ציפור, חתול או בן אדם?
אני לא חלק מהטקסט. אני סתם חתימה
|
|
בתגובה ל: האל המצרי מאת: fred איש קריותלאתר את זהותו - זהו אנוביס.
|
|
בתגובה ל: הצלחתי (ספוילר) מאת: yaddo זה מסתדר עם העבודה שהוא יכול ללבוש צורות של אנשים מתים.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: יפה מאת: miss bojarsky בל נשכח את וולט.
|
|
בתגובה ל: לא רק מתים מאת: yaddo אכן שכחתי.
|
|
בתגובה ל: הצלחתי (ספוילר) מאת: yaddoלמי שצופה באיחור ובהתאם קורא את הפתיל באיחור, שימו לב שיש כאן ספוילר קל ולא משמעותי לסוף העונה. מה שכן, הלינקים שלהלן הם ספוילרים לפרק האחרון ואל לכם להיכנס אליהם: בסיכום באתר של ABC לפרק האחרון לעונה של אבודים ( סוף הפסקה הראשונה) הם כותבים מפורשות שהפסל הוא לא של אנוביס אלא של אל מצרי אחר, או יותר נכון אלה - טאורת, "אלה מצרית המגנה על ההריון והלידה". מסתבר שיש לוסטפדיה גם בעברית. (דרך TV Squad)
|
|
בתגובה ל: מת הוא מת אבודים 512 מאת: yaddoלמרות העובדה שבפעם הראשונה אנחנו רואים הוכחה בחריטות למפלצת... זה עדיין לא הסבר למה שבאמת היא (בהתחלה היתה לי תאוריה שהיא סוג של שומרת ציר הזמן, וברגע שמנסים לשנותו היא אחראית לתקנו... היתה לי גם תאוריה שזה המצפון של כל אדם וכשאתה מתעמת מולה זה חשבון הנפש האחרון... אבל עדיין זה נראה לי קצת מצוץ מאצבע) בן הגיע לשיאים חדשים במפגש המדהים עם בתו. הוא הראה אנושיות עמוקה, וקיבל בתמורה כתף קרה וסטירה מצלצלת של דע את מקומך... אתה כבר לא שולט פה. לא ברור לי איך בדיוק הם יתגברו על מרווחי הזמן וסאן תוכל סוף סוף לפגוש את ג'ין. משהו מגוחך אחד: בן בצעירותו - פשוט אותו בן רק עם יותר שיער והוא שחור יותר... נו, באמת אני חייב לציין שאני מתגעגע יותר ויותר לפרקים של לוק ובן ופחות לשאר הקאסט.
|
|
בתגובה ל: מת הוא מת אבודים 512 מאת: yaddo(התצוגה המקדימה מסרבת להציג אייקונים בכותרת גם אצלכם?) פרק חזק, אבל ברגע שהופיעו הכתוביות זה היה אחד הרגעים שממש התאכזבתי מהסיום. הרגשתי שקוטעים לי את סוף הפרק, שצריך לקרות עוד משהו. גם קיוויתי שנבין יותר מה הסיפור של המפלצת, מה שלא קרה. חבל שלא הסבירו מה בדיוק קרה לבן הקטן במקדש, כלומר איך הוא התרפא, האם באמת שכח את כל עברו? אם כבר מראים את הסצינה הזאת למה לא להסביר עד הסוף? אה רגע, זה אבודים... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/p43x__tongue.jpg לשון]() אחרי שבן אמר "תגידי לדזמונד שאני מצטער" הייתי בטוחה שהוא הרג את פני וממש מזל שזה לא קרה! (לפחות בינתיים, ומקווה שזה לא יקרה) צדקו התיאוריות שאמרו שבן הגיע חבול למטוס בגלל שדז כיסח אותו, מאחר ובן ניסה להרוג את פני (נראה לי שאמרו את זה כאן, עידו אולי?). יפה שמראים לנו את בן קצת אנושי - כשלא רצה שאלכס תמות בתור תינוקת וכשהוא ראה את צ'ארלי, הבן של פני ודז, הוא לא ירה. הייתה גם סצינה חזקה עם בן והמפגש עם המפלצת, הזכיר לי שהמפלצת לבשה את הצורה של אח של אקו. אגב, מישהו זיהה את השפה שחרוטה במקדש? משהו שלא ברור לי לגמרי - בן אמר פעם, או מישהו אחר, שאם בן מסובב את הגלגל הוא לא יכול לחזור. נזכרתי בזה הפרק, הוא הרי חזר בכל זאת. "כי האי איפשר לו"? רק אני לא אוהבת שמתייחסים לאי בתור ישות? אז האי הוא זה שלא מאפשר לווידמור לחזור אחרי ההגליה? ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/34d1__puzzled.gif מבולבל]() איזה מידע נחוץ לוק נתן לבן, לפני שבן הרג אותו? בסה"כ הזכיר שם את אלואיז לא? הסצינה בסוף - מה הסיפור של אילנה והאם היא ישראלית? כשהיא שאלה את לפידוס "מה מצוי בצילו של הפסל" מיד חשבתי על פסל 4 האצבעות, אבל זה גם מזכיר סיסמה כלשהי, כמו "מה אמר איש השלג לאיש השלג השני", שדזמונד שאל את לוק(?) כדי לברר האם הוא השותף החדש. עדיין לא ברור - איך בדיוק האושיאניק 6 אמורים לעזור? למה החזירו אותם? ו"ככה האי רצה" זאת לא תשובה... איפה דזמונד? איפה דניאל פאראדיי?
|
|
בתגובה ל: אבודים 512 - ספוילר מאת: Drusillaשדזמונד אחראי לזימבורו של בן. דווקא אהבתי מאוד את הסיום. הוא היה חזק ביותר, רגע אחרי שבן חטף על הראש מ"אלכס" ורגע אחרי שקיבל חנינה. האופן שבו אמר ללוק שהיא נתנה לו לחיות היה טעון במיוחד, כי המשמעות של לתת לו לחיות היא לגרום לו להמשיך לחיות עם ייסורי האשמה שבעליל יש לו. הוא נראה סובל כשאמר את זה. אני מת על סופים כאלה. באשר לחזרה לאי - אני חושב שברגע שמי שמסובב את הגלגל יוצא מן האי, הוא לא יודע היכן למצוא אותו כי האי הועתק ממקומו, ולכן לא יחזור. זו הסיבה שווידמור מנסה כבר שנים לחזור ולא מצליח. בן לעומתו הצליח מהסיבה הפשוטה שרכב על חזרתם של שישיית אושיאניק, שכנראה היו אמורים לחזור. גם אני לא אהבתי שמתייחסים אל האי כאל ישות, אבל כבר התרגלתי. בין ניסיון ההתאבדות של לוק לרציחתו על ידי בן הוא סיפר לו על ג'ין ועל אלואיז. אני עדיין לא מבין מה מזה גרם לו לרצוח אותו. תיאוריה מעניינת, לגבי האפשרות שהמשפט הוא סיסמה. פרנק המסכן, רק שלא יפגעו בו.
|
|
בתגובה ל: אכן אני כתבתי את זה (ספוילר) מאת: yaddoווידמור לא סובב את הגלגל, כלומר כאשר ווידמור יצא האי לא הועתק ממקומו... גם כאשר לוק סיפר לבן על אלואיז וג'ין, זה עדיין לא מסביר איזה מידע קיבל בן מתוך דברים אלה. לזה התכוונתי בשאלה.
|
|
בתגובה ל: אבל (ספוילר) מאת: Drusilla האמת, אחרי שצפיתי בפרקים האחרונים בשבת, פרקים 9-11 די השתעממתי והתבאסתי, וכל זאת המשכתי לצפות כי אני אוהבת את השחקנים בסדרה ואת אופן משחקם, כן בן לדעתי משחק מעולההההה, הנה בא פרק 12, וטרף לי את כל הקלפים והעלה לי שוב את רף הסקרנות, אני אבל לא מבינה משהו,איך זה שחלק משורדי אושיאניק, נמצאים בעצם בתקופת 1977, ואילו חלק מהשורדים של הטיסה אג'ירה נמצאים באיזור וזמן שונה, האם מישהו יכול להסביר לי? אשמח מאוד.
|
|
בתגובה ל: אבודים, מעט מבולבלת מאת: גולדי ודרו, השאלה שלך גרמה לי לחשוב ואני חושב שעליתי על התשובה: כאשר בן בא אל ג'ון בלוס אנג'לס הוא חשב שדרכו בלבד הוא יוכל לחזור אל האי, אבל ברגע שג'ון הזכיר את אלואיז הבין בן שיש לו אופציה להיעזר בה בעצמו, לחזור אל האי ולחדש את ימיו כמנהיג כקדם. כמובן שלשם כך הוא צריך ג'ון מת. זה עדיין לא מסביר למה הוא לקח את גופת ג'ון איתם, אבל אולי הוא באמת חשב שזה נדרש לשם החזרה.
|
|
בתגובה ל: לא קיבלנו הסבר (ספוילר) מאת: yaddo הוא לא צריך לסובב את הגלגל, מספיק שהאי הועתק ממקומו בטווח של השנים שבהן הוא לא היה עליו - הוא לא יכול לאתר אותו שוב.
|
|
בתגובה ל: אה, ובקשר לווידמור (ספוילר) מאת: yaddoכי אנשים יצאו ונכנסו מהאי כל הזמן הזה והאי יכל לזוז בזמן הזה. או שלא הבנתי את כוונתך במשפט "בטווח השנים". ומעניין מה ווידמור כן עשה שהפר את הכללים. אם בכלל(ניחוש שלי- בן שיקר שקר כלשהו) תוקן על ידי yaddo 12/4/2009 12:56
חוק וסדר 13.9.1990-24.5.2010. R.I.P
|
|
בתגובה ל: זה עדיין נשמע לי חלש מאת: טיימר שהם שינו את המקום של האי ברגע שווידמור עזב אותו, כדי למנוע את חזרתו.
ובן אמר מה ווידמור עשה כנגד החוקים - הפך לאב ילדה (פני) עם מישהי מחוץ לאי. ככה אני הבנתי את זה בכל מקרה.
אני אגב לא קניתי את המניפולציה לגבי פני, הייתי בטוחה שהוא לא באמת הרג אותה. אבל זה בסדר, כי זה מאד משמח.
|
|
בתגובה ל: אני מהמרת (ס') מאת: miss bojarsky אם הם שינו את המקום- אז מישהו אמור לצאת ולא לחזור, ואמורה להיות בעיה עם התזוזה בזמן ואולי באמת תהיה תזוזה בזמן שתסביר לנו הכל.
חוק וסדר 13.9.1990-24.5.2010. R.I.P
|
|
בתגובה ל: נכון. נכון שכחתי מאת: טיימר שיש לאי בעיה כללית עם התזוזה בזמן. האבודים נקלעו לזה בתחילת העונה בגלל שבן לא סובב את הגלגל עד הסוף, דבר שלוק תיקן כאשר הוא ירד (נפל) במורד הבאר.
ובוז'רסקי, התיאוריה שלך מסתדרת עם העובדה שווידמור אמר לבן שהוא שיטה בו כדי להעיף אותו מהאי.
|
|
בתגובה ל: לא נראה לי (ספוילר) מאת: yaddo אם בן עשה את זה בכוונה (לא סובב את הגלגל עד הסוף).
|
|
בתגובה ל: לא קיבלנו הסבר (ספוילר) מאת: yaddo ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מת הוא מת אבודים 512 מאת: yaddoאולי דניאל כן זיהתה את בן, מה מוביל למסקנה שלא זיהתה אותו?
|
|
בתגובה ל: ובקשר לפסקה האחרונה (ספוילר) מאת: Drusilla בעונה השנייה הוא נלכד ברשת שלה וקרא לעצמו הנרי גייל. למיטב זכרוני היא אמנם התעקשה שהוא אחר, אבל לא זיהתה אותו כאיש שחטף את בתה.
|
|
בתגובה ל: העובדה שהיא אמרה את זה? מאת: yaddo שהוא גידל את אלכס בתור הבת שלו, לא?
|
|
בתגובה ל: אני לא כ"כ זוכרת את העלילה, אבל היא יודעת מאת: Drusilla בהתחלה היא רק ידעה שהם לקחו את בתה. מאוחר יותר קייט הראתה לה אותה במגורי האחרים והיא למדה שבן גידל אותה כשלו.
|
|
בתגובה ל: מת הוא מת אבודים 512 מאת: yaddoאיזה פרק מעולה. אבל הסידרה הזו מעמידה אתגרים בלתי-אפשריים בפני הזיכרון שלי, ואני עוד התחלתי לצפות בה רק לפני שנתיים, ובאופן מראתוני. איזה פסל מפורסם? מתי ראו שם פסל? איפה? מה היה תפקידו? האם חתולים מעורבים בעניין? ואיך, לעזאזל, יאדו זוכר הכול לפרטי פרטים? הנשימה שלי נעתקה כשחשבתי שפני תמות. היא ודזמונד הם בערך הדמויות החיוביות היחידות בסידרה הזו. זה היה יכול להיות ממש עצוב. טוב שדז התאושש בזמן. אני דווקא התחלתי לחבב את ההתייחסות לאי כאל ישות עצמאית. זה קרה כשהבנתי שמדובר בהומאז' אדיר ל'סולאריס' המופלא של סטניסלב לם. כשהבנתי את זה התחלתי למצוא יותר ויותר נקודות דימיון, ועכשיו מתחשק לי לקרוא שוב את הספר הכל-כך מפחיד הזה. הצטערתי על מותו המיותר של סיזר. חיבבתי אותו, בעיקר כו הוא ממש הזכיר לי את סיזר מילאן, הלוחש לכלבים. אפילו שקלתי את האפשרות שמדובר באותו אדם [מה שמעלה תיקוות לאיחוד מרגש עם וינסנט באחד הפרקים הבאים], אבל מסתבר שלשחקן קוראים סעיד טאגמאווי ושהוא בכלל צרפתי. וכמה פרקים עוד נשארו העונה? ממש לא בא לי שהיא תסתיים.
|
|
בתגובה ל: אוף, זה רק הולך ומסתבך [ספוילרים] מאת: חתול-רובוטלשכוח את הפסל? אחד הדברים היותר מסקרנים בתולדות הסדרה. נחשפנו אליו בפרק האחרון לעונה השנייה, כאשר מייקל לקח את ג'ק, הרלי, סויר וקייט אל מחנה האחרים באמתלות שווא כדי שיחזירו לו את בנו. סעיד עלה על כך שהוא משקר ולקח את סאן וג'ין איתו בספינה של דזמונד כדי לאגף את האחרים. במהלך שיוטם הם ראו את הרגל הזו שמשמאל. ![http://tv.popcrunch.com/wp-content/uploads/2009/03/lost-5x08-statue-lafleur.jpg]() מאז ועד העונה החמישית לא זכינו לאזכור נוסף של הפסל, אבל כאשר הנותרים מאחור עברו בין הזמנים ושכלו את שרלוט, הדבר האחרון שראו לפני שהגיעו ל-1977 היה מה שבימין התמונה, אחורי הפסל (עכשיו אני רואה שיש לו אוזניים גדולות, זה כנראה אכן אנוביס). איך אני זוכר? בראש ובראשונה כי צפיתי שוב בעונות המוקדמות כששודרו לאחרונה בחם 3. שנית, כמעט אחרי כל פרק אני מרענן את זכרוני עם לוסטפדיה עם חיפוש ערכים מסקרנים מאותו פרק. זה פשוט מרתק, כיליתי שעות באתר הזה ומצאתי שלל דברים מעניינים מהעולם של אבודים שלא בהכרח היו בסדרה אלא במשחק אבודים כלשהו, פרקים סלולריים, רמזים אינטרנטיים וכאלה. אפשר למצוא המון כאלה גם ביוטיוב, למתעניינים, אבל קחו בחשבון שזה יקנה לכם תשובות שאולי תעדיפו לקבל בסדרה עצמה. אני אישית אכן מעדיף.
|
|
בתגובה ל: איך בכלל אפשר (ספוילר) מאת: yaddo הרגל הזו זכורה לי במעומעם. דווקא את הקטע מהעונה החמישית אני לא זוכר. בטח ראיתי את זה קצת לפני תקופת המבחנים, שבה שכחתי כל מה שלא הייתי צריך לזכור למבחן.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|