איך הוא יודע כל דבר? 514
|
|
איך הוא יודע כל דבר? 514
פורסם לפני
4278 ימים
מאת yaddo
אין תגובות
איך הוא יודע בכזה ביטחון שאמא שלו טעתה וג'ק לא אמור להיות שם? למה הוא אומר "בדיוק בזמן" כאשר ד"ר צ'אנג מגיע? הוא קפץ קדימה בזמן וראה את העונה השישית והאחרונה של אבודים? היה לו מידע שמוזר שיש לו, ומאחר שהוא מת, א. או שלא נראה איך הוא ידע את כל זה, מה שמעצבן. ב. או ש"האי יציל אותו", מה שגם מעצבן.
זה היה הפרק המאה של הסדרה, וזה חשש ממשי מבחינתי, כי נראה לי שהם ניסו להפוך כאן את הכל על פיו. מצד אחד נראה שלא, כי הפרק הציג את התיאוריות החדשות של דניאל על היכולת לשנות את העבר, אבל סופו המחיש לכאורה שהן היו שגויות - דניאל מת כשם שאמור היה לקרות ודבר לא השתנה. מצד שני התיאוריות הוצגו על ידי הדמות שצדקה והסבירה הכי הרבה עד כה, שאפילו בפרק הזה קלעה עם הקישור בין מיילס לאביו וה"בדיוק בזמן" הנ"ל. כמו כן, קייט הכשירה את הקרקע לעיסוק בתיאוריה הזו כאשר אמרה לג'ק, "המשמעות היא מחיקת כל העבר שלנו, זה מטורף". כלומר יש תחושה שלשם הם אכן חותרים.
אני כל כך מקווה שהם לא מתכוונים לעשות את זה. ברור לי שהפצצה תתפוצץ מתישהו, אבל אני מקווה שזה לא יקרה בסבנטיז (מה הבהילות לעשות את זה לפני התאונה? הרי גם ככה יש להם שנים רבות עד שדזמונד בכלל יגיע לאי, למי איכפת שבינתיים הסיפור יתחיל להתגלגל?), כי מה אז בעצם? כלום לא קרה? טיסת אושיאניק 815 מסידני ללוס אנג'לס נחתה בשלום, לוק עדיין על כיסא גלגלים, קייט נכנסת לכלא, ג'ין לא יודע אנגלית וביחסים מתוחים עם אשתו? שלא לדבר על כך שצ'ארלי והמונים אחרים יהיו עדיין בחיים.
בעניין ההקרבות: את בן אולי עוד אפשר להבין, אולי הוא לא האמין שקימי באמת יירה באלכס, אבל דומה שאלואיז הוקינג גידלה את בנה אך ורק כדי להועיד אותו אל מותו. בלי פסנתר, בלי בנות, בלי אפילו לבלות ביחד את השנים שהיא יודעת שיש להם. היא אילצה אותו ללמוד ולוותר על כל דבר אחר, היא דחפה אותו קדימה ואת השאר הצדה במשך שלושים שנה, ואז היא כמובן שלחה אותו אל האי כדי שימות בידיה, ואף מבטיחה לו שאם יעשה זאת יקנה לה גאווה. עם כל הכבוד למה שבוודאי נלמד בהמשך על הסיבות שבעטיין עשתה את זה, זה נשמע לי פסיכוטי ולא אמין.
בנוגע לשאלתך: אולי היא לא יודעת מה קורה אחרי כן כי כל מה שהיא יודעת זה מה קורה עד שהבן שלה נרצח (על ידה!), ואולי דברים נוספים שהאבודים סיפרו לה ושנראה בהמשך. בפעם הראשונה שראינו אותה, בעונה השלישית בפלאשבק של דזמונד, היא גם ידעה דברים מידיים שהולכים לקרות, כמו מותו של מישהו שם שאיני זוכר מיהו, והיא שכנעה את דזמונד לעשות את מה שהוא אמור לעשות כדי שיגיע אל האי, כך שהידיעות שלה היו די נרחבות גם בלי קשר למה שאולי סיפרו לה האבודים. ממש כמו של דניאל בפרק הנוכחי, שידע דברים ברמת דיוק יוצאת דופן.
הכניסה האלימה של דניאל למחנה האחרים הייתה מופרכת ברמות קשות. למה לעזאזל שהמדען העדין הזה ייכנס לשם, יתחיל לירות, לכוון אקדח על ריצ'רד ולספור עד שלוש? למה לא להיכנס בלי שום נשק ולהגיד שהוא צריך לדבר עם אלי? מה גם שריצ'רד מכיר אותו מהפיפטיז, ואפילו זיהה אותו בלי להצליח להבין מאיפה. זה היה כל כך מאולץ וכל כך לא מתאים לדמות. אולי זה עוד משהו שנלמד מתישהו באשר לשלוש השנים שעברו על פאראדיי בנפרד. הוא כנראה הפך לחולה נפש אלים ולא הגיוני.
אני חושב שאת צודקת ושצ'אנג יבין מתישהו בקרוב שדניאל דיבר אמת. אולי הוא אפילו יהיה זה שיקלוט שכל החבר'ה שהגיעו עם פאראדיי הם מהעתיד, וכך למעשה סוייר וג'ולייט יינצלו איכשהו כי הוא יתערב. מכל קווי העלילה גורלם של ג'יימס וג'ולייט אחרי שנתפסו הכי מסקרן אותי. מותו של דניאל לא ממש הזיז לי, אולי כי מעולם לא אהבתי את ג'רמי דיוויס. הוא תמיד משחק את אותה דמות, פחות או יותר.
עם כל קווי העלילה המופרכים והאפשרויות העגומות העומדות בפנינו, הדבר שהכי הרגיז אותי הפרק היה הביקור של ווידמור אצל דניאל. תחילת הסצינה הייתה למעשה משהו שכבר ראינו בתחילת העונה הרביעית, בפרק שבו הכירו לנו את ארבעת חברי המשלחת המעניינים. הפעם ראינו את המשך הסצינה, מה שקרה מיד אחר כך. ומה הפריע לי? התסרוקת של דניאל בקטע מן העבר הייתה שונה בתכלית, אבל בתכלית, מהתסרוקת של הקטע שהתווסף. זה נשמע מנטפק וטיפשי, אבל לדעתי אם הם נופלים בכזה דבר קטן ופשוט, זה מייצג משהו לא טוב עובר על אבודים.
המצחיק הוא שאני עדיין מת על הסדרה ונהנה מכל פרק.
|
|
|
|
לאאאאאאאאאא אני אוהבת את הדמות של דניאל!! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/yhjx__25.gif מווא]() מה יהיה עם המשלחת? חצי מהם מתו... שלא יהרגו גם את מיילס! ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/yhjx__25.gif מווא]() נקודות על הפרק: ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rjru__11(1).gif סימןוי]() איך דניאל ידע שד"ר צ'אנג הוא אבא של מיילס? הרי הוא הגיח בסוף הפרק הקודם. אולי הוא הבין את זה לבד... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rjru__11(1).gif סימןוי]() לא מתקבל הרעיון שכבר קרה עם 2 דמויות - אלואיז (ו-ווידמור) ובן - להקריב את הילדים שלהם לטובת מטרה כלשהי. לא משנה עד כמה המטרה חשובה להם, אני פשוט לא קולטת איך הם יכלו לעשות את זה. אז נכון שראו שבן הצטער וכנראה שגם אלואיז ואולי גם ווידמור, אבל עדיין... אלואיז גידלה את דניאל כל חייה בידיעה שהיא תהרוג אותו בסוף? ועוד דירבנה אותו לזה? פשוט מזעזע... ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rjru__11(1).gif סימןוי]() לדעתי ד"ר צ'אנג יעכל את דברי דניאל ויבין שמיילס הוא בנו. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rjru__11(1).gif סימןוי]() סוייר באמת חושב שהחיים על החוף יהיו שקטים ושלווים כשדהרמה במרחק לא גדול כ"כ מהם? ומי יודע מה יהיה עם העוינים? הם בעצמם אמרו שסעיד לא יכול להסתובב חופשי סתם ככה ובגלל זה כלאו אותו. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rjru__11(1).gif סימןוי]() מעניין למה אלואיז אמרה בבית החולים בהווה שלראשונה היא לא יודעת מה הולך לקרות? איך היא ידעה מה יקרה עד עכשיו ומה גרם לזה להפסק? ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rjru__11(1).gif סימןוי]() למרות הפרדוקס שיווצר אם הם ישנו דברים (מניעת התקרית - מניעת העונות עד עכשיו של אבודים ומניעה מדניאל לחזור לעבר ולשנות את ההיסטוריה), אולי בכל זאת ניתן לשנות את העבר?
|
|
בתגובה ל: אבודים 514 לפרק מאת: Drusillaאני גם אוהבת את דניאל ונשבר לי הלב על מותו. אבל היה פרק מצוין והגילוי שווידמור הוא אבא שלו היה מאד מעניין (הבנתי את זה איפהשהו באמצע הפרק). אלואיז ידעה מה הולך לקרות, בגלל שהיא פגשה בעברה את האבודים. היא ידעה שהיא הרגה את דניאל, כי זה בעבר שלה ובעתיד שלו. באותו אופן אני מניחה שהיא תפגוש את ג'ק וקייט ותגלה עוד פרטים בקשר לעבר שלהם והעתיד שלה. מהנקודה הזו היא כבר לא יודעת מה יקרה, כי האבודים חזרו לאי והעבר שלהם כבר לא בעתיד שלה והיא לא יכולה לגלות יותר פרטים לגביו. אני לא חושבת שאלואיז רצתה להקריב את דניאל, אבל השלימה בשלב כלשהו עם זה שהיא לא יכולה לשנות את מה שעתיד לקרות לו, כי זה כבר קרה מבחינתה. עושה רושם שהם באמת לא יכולים לשנות את העבר, כי נראה שכמה שהם מנסים, הם רק יוצרים את האירועים כמו שהם התרחשו. אני מניחה שדניאל בזמנו מחוץ לאי בירר כל מה שהוא יכול על האנשים שם וככה הגיע למסקנה שמיילס הוא הבן של דוקטור צ'אנג.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: אבודים 514 לפרק מאת: Drusillaאיך הוא יודע בכזה ביטחון שאמא שלו טעתה וג'ק לא אמור להיות שם? למה הוא אומר "בדיוק בזמן" כאשר ד"ר צ'אנג מגיע? הוא קפץ קדימה בזמן וראה את העונה השישית והאחרונה של אבודים? היה לו מידע שמוזר שיש לו, ומאחר שהוא מת, א. או שלא נראה איך הוא ידע את כל זה, מה שמעצבן. ב. או ש"האי יציל אותו", מה שגם מעצבן. זה היה הפרק המאה של הסדרה, וזה חשש ממשי מבחינתי, כי נראה לי שהם ניסו להפוך כאן את הכל על פיו. מצד אחד נראה שלא, כי הפרק הציג את התיאוריות החדשות של דניאל על היכולת לשנות את העבר, אבל סופו המחיש לכאורה שהן היו שגויות - דניאל מת כשם שאמור היה לקרות ודבר לא השתנה. מצד שני התיאוריות הוצגו על ידי הדמות שצדקה והסבירה הכי הרבה עד כה, שאפילו בפרק הזה קלעה עם הקישור בין מיילס לאביו וה"בדיוק בזמן" הנ"ל. כמו כן, קייט הכשירה את הקרקע לעיסוק בתיאוריה הזו כאשר אמרה לג'ק, "המשמעות היא מחיקת כל העבר שלנו, זה מטורף". כלומר יש תחושה שלשם הם אכן חותרים. אני כל כך מקווה שהם לא מתכוונים לעשות את זה. ברור לי שהפצצה תתפוצץ מתישהו, אבל אני מקווה שזה לא יקרה בסבנטיז (מה הבהילות לעשות את זה לפני התאונה? הרי גם ככה יש להם שנים רבות עד שדזמונד בכלל יגיע לאי, למי איכפת שבינתיים הסיפור יתחיל להתגלגל?), כי מה אז בעצם? כלום לא קרה? טיסת אושיאניק 815 מסידני ללוס אנג'לס נחתה בשלום, לוק עדיין על כיסא גלגלים, קייט נכנסת לכלא, ג'ין לא יודע אנגלית וביחסים מתוחים עם אשתו? שלא לדבר על כך שצ'ארלי והמונים אחרים יהיו עדיין בחיים. בעניין ההקרבות: את בן אולי עוד אפשר להבין, אולי הוא לא האמין שקימי באמת יירה באלכס, אבל דומה שאלואיז הוקינג גידלה את בנה אך ורק כדי להועיד אותו אל מותו. בלי פסנתר, בלי בנות, בלי אפילו לבלות ביחד את השנים שהיא יודעת שיש להם. היא אילצה אותו ללמוד ולוותר על כל דבר אחר, היא דחפה אותו קדימה ואת השאר הצדה במשך שלושים שנה, ואז היא כמובן שלחה אותו אל האי כדי שימות בידיה, ואף מבטיחה לו שאם יעשה זאת יקנה לה גאווה. עם כל הכבוד למה שבוודאי נלמד בהמשך על הסיבות שבעטיין עשתה את זה, זה נשמע לי פסיכוטי ולא אמין. בנוגע לשאלתך: אולי היא לא יודעת מה קורה אחרי כן כי כל מה שהיא יודעת זה מה קורה עד שהבן שלה נרצח (על ידה!), ואולי דברים נוספים שהאבודים סיפרו לה ושנראה בהמשך. בפעם הראשונה שראינו אותה, בעונה השלישית בפלאשבק של דזמונד, היא גם ידעה דברים מידיים שהולכים לקרות, כמו מותו של מישהו שם שאיני זוכר מיהו, והיא שכנעה את דזמונד לעשות את מה שהוא אמור לעשות כדי שיגיע אל האי, כך שהידיעות שלה היו די נרחבות גם בלי קשר למה שאולי סיפרו לה האבודים. ממש כמו של דניאל בפרק הנוכחי, שידע דברים ברמת דיוק יוצאת דופן. הכניסה האלימה של דניאל למחנה האחרים הייתה מופרכת ברמות קשות. למה לעזאזל שהמדען העדין הזה ייכנס לשם, יתחיל לירות, לכוון אקדח על ריצ'רד ולספור עד שלוש? למה לא להיכנס בלי שום נשק ולהגיד שהוא צריך לדבר עם אלי? מה גם שריצ'רד מכיר אותו מהפיפטיז, ואפילו זיהה אותו בלי להצליח להבין מאיפה. זה היה כל כך מאולץ וכל כך לא מתאים לדמות. אולי זה עוד משהו שנלמד מתישהו באשר לשלוש השנים שעברו על פאראדיי בנפרד. הוא כנראה הפך לחולה נפש אלים ולא הגיוני. אני חושב שאת צודקת ושצ'אנג יבין מתישהו בקרוב שדניאל דיבר אמת. אולי הוא אפילו יהיה זה שיקלוט שכל החבר'ה שהגיעו עם פאראדיי הם מהעתיד, וכך למעשה סוייר וג'ולייט יינצלו איכשהו כי הוא יתערב. מכל קווי העלילה גורלם של ג'יימס וג'ולייט אחרי שנתפסו הכי מסקרן אותי. מותו של דניאל לא ממש הזיז לי, אולי כי מעולם לא אהבתי את ג'רמי דיוויס. הוא תמיד משחק את אותה דמות, פחות או יותר. עם כל קווי העלילה המופרכים והאפשרויות העגומות העומדות בפנינו, הדבר שהכי הרגיז אותי הפרק היה הביקור של ווידמור אצל דניאל. תחילת הסצינה הייתה למעשה משהו שכבר ראינו בתחילת העונה הרביעית, בפרק שבו הכירו לנו את ארבעת חברי המשלחת המעניינים. הפעם ראינו את המשך הסצינה, מה שקרה מיד אחר כך. ומה הפריע לי? התסרוקת של דניאל בקטע מן העבר הייתה שונה בתכלית, אבל בתכלית, מהתסרוקת של הקטע שהתווסף. זה נשמע מנטפק וטיפשי, אבל לדעתי אם הם נופלים בכזה דבר קטן ופשוט, זה מייצג משהו לא טוב עובר על אבודים. המצחיק הוא שאני עדיין מת על הסדרה ונהנה מכל פרק.
|
|
בתגובה ל: איך הוא יודע כל דבר? 514 מאת: yaddoאם אינני טועה, דניאל נתן לג'ק את המחברת שלו לפני שירד למטה להתאבד, מה שמחזק עוד את התיאוריה שג'ק הוא ג'ייקוב.
|
|
בתגובה ל: עוד משהו (ספוילר 514 + תיאוריה) מאת: yaddoהתיק של דניאל נשאר עליו כל הזמן הזה. אם כך יכול להיות שאלואיז עצמה לקחה את המחברת ולכן יודעת כל כך הרבה, ולכן גם לא יודעת מעבר לזה כפי שאמרה לפּני. תוקן על ידי yaddo 3/5/2009 16:2
|
|
בתגובה ל: איך הוא יודע כל דבר? 514 מאת: yaddoבזמן ששהה מחוץ לאי, דניאל הגיע למסקנה (נכונה או לא נכונה, אנחנו לא יודעים עדיין) שאפשר לשנות את העבר, את הגורל שלהם. חוץ מהקבועים יש גם משתנים, ולאנשים יש יכולת חופשית לעשות כרצונם, הם יכולים לשלוט במהלך חייהם. כלומר הוא בתור איש מדע, סותר את התיאוריה של אמא שלו בתור אשת אמונה. על פיה יש גורל אחד בשביל ג'ק וזה לחזור לאי. אז דניאל בעצם מנסה להגיד לג'ק שזה לא הגורל שלו כי אין כזה דבר גורל. למרות זאת גם אני מקווה שימשיכו בגישה של "מה שקרה קרה". דבר ראשון כי זה יוצר פרדוקס משמעותי, שאותו ציינתי בהודעה הראשונה. דבר שני, יהיה מבאס לגלות שכל מה שראינו במשך כל העונות לא קרה והכל ישתבש. לגבי אלואיז, אני בהחלט מסכימה שזה פסיכוטי ולא אמין, ולא משנה מה המטרות והסיבות שלה. הכניסה של דניאל למחנה האחרים אכן נראתה פזיזה מדי, לא הגיונית ולא מתאימה לדמות מכיוון שהוא תמיד שקול.
|
|
בתגובה ל: איך הוא יודע כל דבר? 514 מאת: yaddoהשיער הציק גם לי עד מאוד. אני בשלב של חיי שאני מסירה כל התנגדות וכל סספונד וכל דבר שעשוי לפגום בהנאה שלי, ו-וואלה, אני נהנית בטירוף. היום נהניתי כמו שלא נהניתי חודשים מFamily guy, אפשר לקרוא במסמ"צ שהעונה הזו של השרדות עושה לי כיפחיים, ואבודים, שהיא מראש משובחת בהרבה מהמוזכרות לעיל, עושה לי עליצות כללית. וגם: כבר פעם שניה שהם מדגישים שלאבודים בזמן יכול לקרות כל דבר, כי זה ההווה שלהם. זה גם יפה, כי יש פה הכרה בעובדה שיש פה צופים שעשויים ללכת לאיבוד מהעובדה שמטיילים בזמן וזה מבלבל, וגם מעיד שכנראה דניאל אינו האחרון שימות. יש לי הרגשה שבפרק האחרון יקרה משהו awesome, ואחריו נמצא את כולם עדיין על טיסת 315. כל המתים יהיו חיים, אבל כל החיים (קייט, סויר, ג'ק והחבר'ה) יזכרו את מה שקרה בזמן הזה. כמו שהם קפצו בזמן לשנת 77', כך יקפצו בזמן אל תוך הגופות שלהם ב2004. (אני עילגת במיוחד היום). חוץ מזה אלואיז מדגישה את הבעיה בלדעת את העתיד- זה גורם לנו ליצור אותו. קייט וג'ק ידעו שבן לא ימות, ולכן הצילו את חייו (האמנם באמת לא יכל למות? קייט היתה המשתנה!). [אגב, אני אומרת שג'ק הציל את חייו כי הסירוב לנתח אותו למעשה הפך אותו למי שהוא היום]. בקיצור, השאלות שעולות ממסע בזמן מרתקות בעיני, ואבודים מנצלת אותן היטב, תוך שילוב הפוגות מלאות הומור (בעיקר הארלי, מיילס לעתים). מה שלא יהיה הפתרון, יש לי הרגשה שלא תפרו אותו מאתמול (אם כי גם לא מהפרק הראשון), ולכן אני נהנית לקרוא מה שאחרים כותבים, ולהזכר שוואלה, הכל כבר היה פה קודם.
אבל זה סיפור אחר ויסופר בהזדמנות אחרת
|
|
בתגובה ל: אח, יאדו (ספ') מאת: איימס תכל'ס סעיד ירה בו וג'ק סירב לגעת בו, אבל הדפוקים שלקחו אותו אל האחרים בידיעה ברורה של מה הולך להיות ממנו - ואם הם שכחו בטעות, ריצ'רד טרח להבהיר להם באותו מעמד - היו סוייר וקייט. האקט הזה לא רק יצר את בן כפי שאנחנו מכירים אותו, אלא בדיעבד גם הביא לתפיסת כולם כי פיל ראה אותם במצלמה.
|
|
בתגובה ל: בנוגע לבן (ספוילר עונה 5 עד כה) מאת: yaddo שאיפשהו בדרך קייט קלטה שהיא יוצרת את העתיד שלה עצמה, ואז אמרה לעצמה "שיו, מזניב!", וכשריצ'ארד הזכיר לה היא הבינה שזה מה שחייב להיות.
אבל ברצינות, קייט וסויר הם אלו שיפסידו הכי הרבה אם העתיד של בן/ עבר שלהם לא יתקיים. ג'ק פשוט יחזור הביתה, אל החיים הקודמים שלו, שלא היו דבש, אבל לפחות הוא לא היה צריך את כל הסיפור עם קייט.
אה, וזה שכולם נתפסו זה טוב. לנו, עלילתית, לא להם. אבל מה אכפת לי מהם?
:-)
|
|
בתגובה ל: נראה לי מאת: איימסרק על המשפט הבא: 'קייט קלטה שהיא יוצרת את העתיד שלה עצמה' אממ... כולנו עושים את זה. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/9a4b__smiley.gif חיוך]() הנה, ברגע זה, כשאני כותבת כאן במקום לעשות טלפונים ולארגן פגישות למנכ"ל החדש, נגיד, אני יוצרת את העתיד שלי לדקות הקרובות. ואולי אפילו הלאה! מי יודע? העולם מלא צירופי מקרים. טוב, די, מספיק התחכמתי.
|
|
בתגובה ל: הערה (בלי שראיתי ולו פרק אחד של הסדרה) מאת: פשוט יעל קייט יצרה את העבר שלה (שהוא בעתיד הכרונולוגי של העולם).
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|