מה קייט עושה? (ספוילר אבודים 6x03)
|
|
מה קייט עושה? (ספוילר אבודים 6x03)
פורסם לפני
4044 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 19
תגובה אחרונה לפני: 4038 ימים
אני אענה על זה בשאלה: למי איכפת? ועוד אחת: הייתכן שזה היה הפרק הגרוע ביותר בתולדות "אבודים"? איזה רישול תסריטאי, אלוהים, קייט היא כנראה הדמות הכי גחמנית, לא עקבית, לא ברורה, לא מנומקת ולא מעניינת בטלוויזיה כרגע. מסעותיה הן על האי והן ברחבי לוס אנג'לס (והן ההקבלות ביניהם) היו רצופים שטויות מטופשות שגרמו לי לתהות אם הדמות כתובה בכוונה כטיפשה או שהתסריט הוא שטיפשי. כנראה שהתסריט, כי גם הבחירות של קלייר היו מטומטמות במיוחד. הו, האישה שאיימה עלי ההריונית עם אקדח וזרקה אותי באלימות מהרכב, חזרה כדי להשיב לי את המטען שלי! היא בטח אדם טוב. אסע איתה, אציע לה להתלוות אלי הלאה, אחפה עליה ואף אביא לה את כרטיס האשראי שלי. הקטע החותם, שבו קלייר מצילה את ג'ין ונראית כמו אשת מערות, ממש התבזבז על הפרק. הסצינה הזו הייתה צריכה לקרות בשלב הרבה יותר מוקדם בסדרה, ולא בפרק שגם ככה ראינו בו את קלייר לכל אורכו ואיבדנו את אלמנט ההפתעה. כמו כן, כפי שאני בטוח שכבר ציינתי בעבר, אמילי דה רייבין שחקנית איומה. ג'ק לא היה עדיף בהרבה משתי אלה, אבל אצלו לפחות מדובר בסוג של ניהליזם המתווה את מעשיו, מה שמאפשר לו ולתסריט להיות טיפשים כמעט ככל שירצו - כדבריו, הוא לא סומך על עצמו. זה הוביל גם לסצינה הטובה היחידה בפרק: ג'ק בולע את הגלולה. מצער שבעונה האחרונה אנחנו זוכים לתזכורות לרגעים האומללים ביותר בחייה של "אבודים", בעיקר מתחילת העונה השלישית (ולא רק בגלל מאק מ"פילדלפיה זורחת", השומר המוכה). כמו אז גם הפעם הלוסטיז לכודים אצל האחרים ואנחנו לא מבינים את הסיפור שלהם ומה קורה, וכמו אז גם הפעם יש דגש חזק על המשולש המשמים של ג'ק-קייט-סוייר. זהו דז'ה וו במובנו המגלגל-עיניים ביותר. 
|
|
|
|
אני אענה על זה בשאלה: למי איכפת? ועוד אחת: הייתכן שזה היה הפרק הגרוע ביותר בתולדות "אבודים"? איזה רישול תסריטאי, אלוהים, קייט היא כנראה הדמות הכי גחמנית, לא עקבית, לא ברורה, לא מנומקת ולא מעניינת בטלוויזיה כרגע. מסעותיה הן על האי והן ברחבי לוס אנג'לס (והן ההקבלות ביניהם) היו רצופים שטויות מטופשות שגרמו לי לתהות אם הדמות כתובה בכוונה כטיפשה או שהתסריט הוא שטיפשי. כנראה שהתסריט, כי גם הבחירות של קלייר היו מטומטמות במיוחד. הו, האישה שאיימה עלי ההריונית עם אקדח וזרקה אותי באלימות מהרכב, חזרה כדי להשיב לי את המטען שלי! היא בטח אדם טוב. אסע איתה, אציע לה להתלוות אלי הלאה, אחפה עליה ואף אביא לה את כרטיס האשראי שלי. הקטע החותם, שבו קלייר מצילה את ג'ין ונראית כמו אשת מערות, ממש התבזבז על הפרק. הסצינה הזו הייתה צריכה לקרות בשלב הרבה יותר מוקדם בסדרה, ולא בפרק שגם ככה ראינו בו את קלייר לכל אורכו ואיבדנו את אלמנט ההפתעה. כמו כן, כפי שאני בטוח שכבר ציינתי בעבר, אמילי דה רייבין שחקנית איומה. ג'ק לא היה עדיף בהרבה משתי אלה, אבל אצלו לפחות מדובר בסוג של ניהליזם המתווה את מעשיו, מה שמאפשר לו ולתסריט להיות טיפשים כמעט ככל שירצו - כדבריו, הוא לא סומך על עצמו. זה הוביל גם לסצינה הטובה היחידה בפרק: ג'ק בולע את הגלולה. מצער שבעונה האחרונה אנחנו זוכים לתזכורות לרגעים האומללים ביותר בחייה של "אבודים", בעיקר מתחילת העונה השלישית (ולא רק בגלל מאק מ"פילדלפיה זורחת", השומר המוכה). כמו אז גם הפעם הלוסטיז לכודים אצל האחרים ואנחנו לא מבינים את הסיפור שלהם ומה קורה, וכמו אז גם הפעם יש דגש חזק על המשולש המשמים של ג'ק-קייט-סוייר. זהו דז'ה וו במובנו המגלגל-עיניים ביותר.
|
|
בתגובה ל: מה קייט עושה? (ספוילר אבודים 6x03) מאת: yaddo לא סבלתי מהפרק כמוך, אבל הוא בהחלט היה חלש בהרבה ממה שציפיתי שהוא יהיה. הקטעים עם קלייר היו מרעננים לדעתי, למרות בחירותיה הטפשיות לסמוך משום מה על קייט. השחקנית אולי לא משובחת, אבל את הדמות שלה אני דווקא מחבב, ואני מרשה לעמי להודות שאפילו התגעגעתי אליה.
לדעתי הקטע החזק ביותר בפרק, חוץ מהשניה האחרונה שלו, היתה סצינת בית החולים, בו אית'ן בכבודו ובעצמו בדק את קלייר ואף התוודה שאין לו רצון לתקוע בה מחטים מיותרים ולסמם אותה. הסצנה כולה הייתה עשויה לתפארת, הפער בין אית'ן של האי לאית'ן של בית החולים שיחק תפקיד מכריע, וגם אחרי שהקונפליקט כביכול נפתר ואית'ן הוצג כדמות של רופא חביב שמתבדח עם חוליו נשארתי דרוך וניסיתי לקלוט רמזים האם הפרק מנסה לנו לגרום לחשוב לטובתו של אית'ן למרות שהוא עדיין רשע.
הקטעים במקדש היו גם הם חביבים. הבחור היפני קצת מאוס עליי (שיתמקדו יותר בהיפי!), אבל היה שימוש קצר באבקה השחורה, עינוי לא ברור של סעיד, שורה ממש טובה של הארלי וג'ק בולע את הגלולה בסצנה השנייה הטובה בפרק. מקווה שהמקדש לא יהווה את "בסיס הבית" החדש של הסדרה, כי מדובר בסט קצת משמים, אבל בינתיים אני בסדר איתו - אם כי הצטערתי שלא ראינו עוד מג'ון לוק האחר, ריצ'ארד ושאר האחרים שהלכו אל הפסל.
מה עוד? קייט הייתה מיותרת. סוייר היה מיותר.
והסוף. היה צפוי שקלייר של האי תחזור בסוף הפרק, כדי שתהיה הגבלה למה שקורה במציאות החלופית, אבל הדרך בה החזירו אותה הפתיעה אותי. אפילו אמרתי "אוי לא, קלייר המסכנה!" כשהיפני אמר שהיא חלתה במחלה המסתורית של האי (אני מניח שלזה הוא רמז? או לדיבוק ע"י היישות ששונאת את ג'ייקוב?), ואמרתי ליעל שאם כבר להרוג את קלייר אז היו צריכים לגמור אותה בפיצוץ הביקתה ולא למשוך את המוות ולענות את הדמות הזאת עוד יותר.
ואז קלייר הופיע. או כפי שאקרא לה מעכשיו: קלייר רוסו. לא רק המראה החיצוני והמלכודות שהיא טמנה, אלא גם ההגבלה הסיפורית לדניאל רוסו, עם הילד שנחטף והמאבק העיקש באחרים, מותיר אותנו לתהות אם דניאל לא נדבקה גם היא באותה מחלה מסתורית, או לחליפין האם קלייר נדבקה בה או שהיא דווקא בסדר. באבודים כמו באבודים אני מניח שהכל פתוח.
|
|
בתגובה ל: מוזר ומעניין (ספוילרים) מאת: erezronen לא הפרק הכי מרתק אי פעם, אבל לא כזה גרוע והיו כמה קטעים מעניינים כמו הנוכחות של אית'ן וג'ק בולע את הגלולה.
אני גם חשבתי לעצמי בהתחלה שזה ממש מפגר שקלייר הולכת עם האישה באיימה עליה עם אקדח, אבל קלטתי - הן מרגישות איכשהו את החיבור ביניהן. כמו שלג'ק הייתה הרגשה שמשהו קרה, ככה גם הן מבינות באיזושהיא רמה של תת המודע שלהן שיש ביניהן קשר. זה היה חזק במיוחד בקטע שבו קלייר צעקה את השם של אהרון וקייט הייתה מופתעת, משהו בשם היה לה מוכר. אז מבחינתי, קלייר הלכה עם קייט, כי משהו בתוכה אמר לה שהיא יכולה לסמוך עליה למרות הכל וזה בגלל הקשר ביניהן על האי.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: אני איתך (ס') מאת: miss bojarsky אכן, הקטע עם אית'ן היה מגניב. וגם הופעת האורח החוזרת של מאק. אבל אנשים, אתם שוכחים את ההופעה החשובה ביותר! ארצט נדרס ע"י המונית של קייט! דרך אגב, באתר של אינטרטיינמנט וויקלי הייתה ידיעה שקוראת לשאר חברי "פילדלפיה זורחת" להגיע ללוסט רק כדי למות כמו מאק. מישהו בתגובות נורא הצחיק אותי כשכתב שהוא בעד בפרנק (דני דה ויטו) יתגלה בפרק האחרון כמפתח לפתרון כל שאלות הסדרה. אני לגמרי בעד.
|
|
בתגובה ל: ספוילר מאת: איילון צפון נדרס ע"י המונית, ועושה מחווה למידנייט קאובוי על הדרך.
לגבי מה שארז כתב על קלייר, אני לא חושב שהיא חולה באותה מחלה מסתורית של האי, אלא שקרה לה מה שקרה לבן הילד אחרי שהצילו את חייו, ומה שאנשי המקדש חוששים שעומד לקרות לסעיד. האפילה התחילה לצמוח בה, או איך שהם קראו לזה. במקרה של בן אנחנו יודעים איך זה השפיע ולאיזה בן אדם זה הפך אותו. יהיה מעניין לראות איך זה השפיע על קלייר, חוץ מזה שפתאום נורא קל לה לירות באנשים (ומעבר לעובדה שהיא כנראה לא ראתה מסרק מאז).
|
|
בתגובה ל: אני איתך (ס') מאת: miss bojarsky לא חשבתי על זה ככה, באמת תהיתי למה קלייר כל כך בוטחת בקייט, ולמה בכלל קייט חזרה בשבילה. חשבתי שזה פשוט קטע כזה של בחורה סקסית, מנומשת וסימפטית שמחזירה לי את התיק שלי ואני כבר יושבת שעתיים בתחנת האוטובוס אז אולי זאת בכלל לא תחנת אוטובוס ואני לא מבינה כלום במערכת התחבורה הציבורית של ארה"ב כי אני מאוסטרליה והכל. אז מה יש לא לבטוח? אבל התיאוריה שלך נשמעת יותר הגיונית.
|
|
בתגובה ל: המשך ספ' מאת: איתמר שהחיבור ביניהן מבוסס על משהו מהיקום המקביל, ובכל זאת כבר בזמן אמת חשבתי שזה לא נעשה טוב ולא מספיק מוגדר, ושזה נראה כמו תירוץ קלוש לחבר בין שתי הדמויות.
|
|
בתגובה ל: זה הדבר היחיד שעלה בדעתי (ספוילר) מאת: yaddo אלה לא תירוצים קלושים. אנחנו רואים את הגורל בפעולה. הם היו חייבים להתחבר כי זאת הייתה תוכנית האל, או הפרעה או גייקוב או מה שזה לא יהיה...
הרי תחשוב על זה, יקום מקביל עם התפתחויות שונות , אבל עם אותן הדמויות. למרות הפיצוץ של גולייט והמציאות השונה אשר צמחה, ההורים של גק נפגשו ואיכשהו הצליחו להוליד, בין אינסוף אפשרויות של בני אדם פוטנציאליים, את גק.
אני חושב שהכותבים ניסו לרמוז לזה, כשקלייר החליטה לקרוא לתינוק שלה-אהרון. הם יכולים לנסות לברוח מהגורל, ואכן הרצון החופשי שלהם משחק תפקיד, אבל כנראה שהוא לא משפיע הרבה. אותן הדמויות, עם אותם השמות והתכונות מינוס החוויות .
קלייר וקייט נפגשו כי הגורל קבע שהם ייפגשו.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: אני לא מסכים (ספ) מאת: פליטסיני אין לי שום בעיה עם העובדה שזה גורל וזה נגזר וכל זה, אלא עם הביצוע. החיבור ביניהן נעשה באופן גרוע מאוד. קח לדוגמה את הסצינה הנפלאה של סוייר וקייט במעלית בפרק שעבר - זו דוגמה לאיך זה צריך להיעשות. במקרה של קייט וקלייר היה מדובר בשורה של החלטות מטופשות ולא אמינות מצד כל אחת מהן, שהביאה אותן להתחבר. לא קניתי.
|
|
בתגובה ל: מה קייט עושה? (ספוילר אבודים 6x03) מאת: yaddo מה קייט עושה? תשובה - כלום. יופי, אפשר לעבור לפרק הבא. באי-סעיד נדבק במשהו, והמשהו הזה השתלט גם (אולי) על קלייר. ג'ק בלע את הגלולה וזה היה מגניב. וזהו. במציאות החלופית - קייט שוב נכתבה כדמות לא עקבית לחלוטין, וקלייר יצאה די אהבלה. וזהו.
לא חשבתי בכלל על ההשוואה בין קלייר לרוסו, וזה די מגניב. אני מסכימה שהיה הרבה יותר מפתיע אם קלייר בכלל לא היתה מופיעה במציאות החלופית והיינו רואים אותה רק בשנייה האחרונה.
|
|
בתגובה ל: מה קייט עושה? (ספוילר אבודים 6x03) מאת: yaddoבאמת אחד הגרועים, ואני מקווה שיהיה טוב יותר בהמשך. מה שכן, סוף סוף רואים את קלייר ו"יודעים" מה הייתה המחלה המסתורית של הצוות הצרפתי של רוסו. "יודעים" במרכאות כי לא באמת יודעים עדיין, אבל לא תהיה להם ברירה אלא להסביר את זה. נשמע לי מוזר העניין של "משהו אפל השתלט עליהם". זאת אמנם סדרת מדע בדיוני לכל דבר, אבל אבודים יותר מורכבת מ"דמויות שהופכות לרעות". מזכיר לי מכושפות, שאני צופה לפעמים ב-VOD, בה היה פרק או שניים על אנשים שעוברים תהליך של הפיכה לשדים. נכון שיש סדרות עם מורכבות/עומק שיש בהן "רעים" כמו באפי ואנג'ל, אבל באבודים זה שונה ומרגיש הזוי. אמנם יש את מפלצת העשן, אבל היא הייתה שם כבר מתחילת הסדרה, אז הסיפור איתה יותר מתקבל על הדעת. אף פעם לא היו דמויות שהן רעות בטבע שלהם. הארלי לסעיד: "אתה זומבי?" ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/fdm5__lol.gif צוחק]() גם אני חשבתי שבנו את עלילת ה-flash sideway בצורה גרועה, אבל לפחות היה מעניין לראות דווקא את אית'ן מטפל בקלייר, ואת הגורל משאיר את אהרון אצלה. היה מרגיז בפרק, שג'ק/האבודים שואלים את דוגן כל הזמן שאלות ולא מקבלים תשובות. מילא זה שאנחנו לא מקבלים תשובות גם ככה, אז מתגרים בנו עם שאלות ספציפיות שנשאלות ולא נענות? ~לשון~ אהבתי את ה"אחר" עם פליטות הפה (ג'סטין), מקווה שהוא ישרוד.
|
|
בתגובה ל: פרק מאכזב עוד יותר (ספוילר) מאת: Drusillaהאפל - מסכימה שהבדיון בסדרה הזו לא ממש מצדיק השתלטות של "כוח אפל" או שדים למיניהם, מסוג דתי או אחר. סביר להניח שההסבר יהיה קרוב יותר למה שראינו בעבר בסדרות כמו "תיקים באפלה" - הסבר מדעי/רציונלי (בגבולות ההגיון של הסדרה..) בעצם, אממ...אולי חייזרים? ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e28b8c7ed6.gif סמיילי_ירוק]() והיציאה של הרלי עם הזומבי באמת היתה קורעת
|
|
בתגובה ל: מה קייט עושה? (ספוילר אבודים 6x03) מאת: yaddo הכי התחברתי לסויר בפרק הזה, הקטע שהוא מסביר לקייט ברציף למה זה אשמתו שג'ולייט מתה- היה ממש מרגש(משחק ענק של ג'וש הולווי)..ובכלל הקטעים של ג'ק וטונגו היו מרתקים, הפלאשים של קייט מהעולם המקביל היו קצת פחות טובים משאר האירועים בפרק, אבל עדיין היה מעניין לראות את איתן מטפל בקלייר(בדיוק כמו בעונה 2).
נכון, זה לא הפרק הכי טוב בסדרה, אבל זה רחוק מאוד מלהיות פרק גרוע.
|
|
בתגובה ל: ממש לא מסכים שהיה פרק גרוע מאת: Black light ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ממש לא מסכים שהיה פרק גרוע מאת: Black light אנחנו כבר רואים את קו הסיום מולנו, יש כמות קטנה של פרקים לפתור הכל, לחבר קצוות, לענות על השאלות. ואז מגיע פרק כמו זה, שמרגיש כפילר ולא כפרק שהיינו מצפים להיתקל בו בעונה האחרונה, ממש לפני הסוף של הסדרה. הדמות של קייט מזגזגת כמו מל גיבסון בבדיקת שכרות (רק ללא הקללות), ובינינו, למי אכפת מקייט ועלילותיה. עכשיו שוב נחזור להתמקדות בדמות אחרת בכל פרק? זה אומר גם עוד פרק משמים על ג'ק, נכון? (אם כי בטח יהיה פרק הארלי. וו-הו!)
זה היה פרק שלא קרה בו כמעט כלום. כשסיימנו את הצפייה ארז אמר "מה? נכון שזה הרגיש כאילו עברו רק 20 דקות?" - עד שמשהו התחיל לקרות, הפרק נגמר. לכן זה מרגיש כפרק גרוע על אף שהיו בו כמה נקודות יותר מוצלחות (איתן רום, ארצ'ר נדרס, ג'ק כמעט מת וכמובן קלייר בסיום).
ג'ק היה צריך לדחוף את הגלולה עמוק בגרונו של ג'ינגס. כך אולי היינו מקבלים סוף סוף תשובות. בכלל, נדמה שעלה מאוד מינון הפעמים שדמויות אומרות כאן "בקרוב אני אענה לכם על הכל" על גרסאותיו השונות. תתחילו לקיים, בבקשה. או לפחות לספק עד אז עלילה יותר מעניינת מהפרק האחרון.
|
|
בתגובה ל: פשוט מאוד מאת: יעל וזהו (אם כי תכלס, האם יש מישהו שבכלל נכנס לת'רד הזה בלי שראה את הפרק?)
|
|
בתגובה ל: פשוט מאוד מאת: יעל וזהו האם לקרוא לך פשוט יעל מעתה? או פשוט יעל וזהו? Choose your poison!!
אני מקווה שסעיד יבחר בפויזן שלו בקרוב. או שפשוט ג'ינגס (אני קורא לו ג'ינסון) ידחף לו את זה בגרון. ניתנו לו הרבה הזדמנויות להשתנות אבל הוא לא ממש לוקח אותן, כל פעם שהעניינים מסתבכים- סייקו סעיד מופיע. אולי הגיע הזמן לגאול את הדמות הזו מייסוריה?
בכל מקרה אני מתעניין במה שיקרה לדמות הזו, ולהארלי, לג'ק ולסוייר, ווולט. ואולי גם וינסנט
דמויות שגורלם אינו-- מעניין אותי- קייט, קלייר, בן, ליבי, ברנרד, גין וסון, והרשימה נמשכת ונמשכת
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: אכן פשוט מאוד (ספ) מאת: פליטסיני ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: יוחזר מיסטר אקו! מאת: יעל וזהו עוד לא נמאס לי מדמויות אפרו-אפריקאיות מסתוריות בסדרות, אפילו שיש מלא מהן.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|