אבודים - פרק 5 החדש - ספוילרים
|
|
אבודים - פרק 5 החדש - ספוילרים
פורסם לפני
4029 ימים
מאת Drusilla
סה"כ תגובות: 22
תגובה אחרונה לפני: 4026 ימים
הם עושים לסירוגין פרק חלש-פרק חזק-פרק חלש? למרות שלא היה חלש ברמה של "מה קייט עושה", אלא סביר יותר. אין יותר מדי מה להגיד על הפרק (אולי בגלל זה עוד לא נפתח שרשור שבועי?  )... במציאות המקבילה מגלים שלג'ק יש ילד (אולי גם במציאות הראשונה, והוא לא יודע על כך?) ללא ידיעה מי האמא. בנוסף הוא פוגש את דוגן בעוד צירוף מקרים. אחת הסצינות המסקרנות הייתה במערה עם השלדים שהאבודים גילו פעם. טוב שזכרו את זה, ונדע מי אלה בהמשך (כנראה). קלייר - כל העלילה איתה הייתה חלשה. סתם הרגה את ג'סטין, שדווקא היה אחלה דמות מהמעט שהראו. אגב פתאום לקלייר איכפת מאהרון, אחרי שנטשה אותו? מעניין מה גרם לג'ין להתחרט ולהגיד לה שאהרון במקדש. הרי הוא לא ידע מראש שהיא תתכנן להרוג את קייט. חוצמזה כשהוא יוביל אותה למקדש, המצב לא יהיה גרוע יותר? הסצינה שג'ין מסתכל מה יש בעריסה - הזויה וקריפית... סצינות ג'ק והארלי - הארלי בהחלט הוסיף הרבה לפרק. גם עם ההתייחסויות לאינדיאנה ג'ונס, וגם כשאמר לג'ק: "You know, you and me trekking through the jungle, on our way to do something that we don't quite understand. Good times.  אגב, למה רק הארלי רואה אנשים מתים? אה, ויש כמובן את הסצינה במגדלור, בה לא קרה יותר מדי למרבה האכזבה... ג'ק ראה את הבית שלו במראה ועכשיו יודע שג'ייקוב עקב אחריו, אבל הוא אפילו לא יודע למה. זאת בניגוד לסצינת סויר-עשיו, שבה גם אנחנו וגם סויר גילינו יותר. מאיפה באמת צץ לו מגדלור? אז מה אם הם לא חיפשו אותו. גם את הפסל כשראו אותו בהתחלה, הם לא חיפשו.
|
|
|
|
הם עושים לסירוגין פרק חלש-פרק חזק-פרק חלש? למרות שלא היה חלש ברמה של "מה קייט עושה", אלא סביר יותר. אין יותר מדי מה להגיד על הפרק (אולי בגלל זה עוד לא נפתח שרשור שבועי? ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/9r9a___.gif לשון]() )... במציאות המקבילה מגלים שלג'ק יש ילד (אולי גם במציאות הראשונה, והוא לא יודע על כך?) ללא ידיעה מי האמא. בנוסף הוא פוגש את דוגן בעוד צירוף מקרים. אחת הסצינות המסקרנות הייתה במערה עם השלדים שהאבודים גילו פעם. טוב שזכרו את זה, ונדע מי אלה בהמשך (כנראה). קלייר - כל העלילה איתה הייתה חלשה. סתם הרגה את ג'סטין, שדווקא היה אחלה דמות מהמעט שהראו. אגב פתאום לקלייר איכפת מאהרון, אחרי שנטשה אותו? מעניין מה גרם לג'ין להתחרט ולהגיד לה שאהרון במקדש. הרי הוא לא ידע מראש שהיא תתכנן להרוג את קייט. חוצמזה כשהוא יוביל אותה למקדש, המצב לא יהיה גרוע יותר? הסצינה שג'ין מסתכל מה יש בעריסה - הזויה וקריפית... סצינות ג'ק והארלי - הארלי בהחלט הוסיף הרבה לפרק. גם עם ההתייחסויות לאינדיאנה ג'ונס, וגם כשאמר לג'ק: "You know, you and me trekking through the jungle, on our way to do something that we don't quite understand. Good times. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/fdm5__lol.gif צוחק]() אגב, למה רק הארלי רואה אנשים מתים? אה, ויש כמובן את הסצינה במגדלור, בה לא קרה יותר מדי למרבה האכזבה... ג'ק ראה את הבית שלו במראה ועכשיו יודע שג'ייקוב עקב אחריו, אבל הוא אפילו לא יודע למה. זאת בניגוד לסצינת סויר-עשיו, שבה גם אנחנו וגם סויר גילינו יותר. מאיפה באמת צץ לו מגדלור? אז מה אם הם לא חיפשו אותו. גם את הפסל כשראו אותו בהתחלה, הם לא חיפשו.
|
|
בתגובה ל: אבודים - פרק 5 החדש - ספוילרים מאת: Drusilla חיבבתי את המודעות העצמית והצחוק העצמי של היוצרים, ששמים בפי הדמויות את השאלות שכולנו שואלים מול המסך: מאיפה צץ המגדלור הזה עכשיו? איך הם לא ראו אותו קודם? הי, מישהו זוכר את האלו מהמערה? יש סיכוי שקייט תיאכל על ידי דוב קוטב, בבקשה?
בכלל, הארלי שולט. ג'ינגס חאן מעצבן. קלייר זקוקה בדחיפות למקלחת. זה הפרמננט הכי גרוע שראיתי בחיי.
|
|
בתגובה ל: אם כבר... (ספויילרים) מאת: יעל וזהו מבודרת (במיוחד בשבילך) מהשאלות האלה.
ובכלל נהניתי מהפרק. היה מעניין לגלות שג'ייקוב עקב אחר המועמדים כל הזמן הזה דרך הראי שלו ועכשיו אנחנו גם יודעים שהמספרים הם לא סתם "קטע של ג'ייקוב" כמאמר לא-לוק, הם מייצגים מעלות. כמובן שעדיין לא ידוע לנו מה זה בדיוק אומר, אבל לאט לאט זה מתקדם. נחמד.
אני תוהה מה המשמעות של הבן של ג'ק.
ג'ין אמר לקלייר שאהרון במקדש, בגלל שכבר לא היה קשה להבין בשלב הזה שקלייר פסיכית לגמרי ושהיא מסוגלת לפגוע בקייט עכשיו. והוא רוצה לקחת אותה למקדש, גלל שסביר להניח שהוא חושב שאולי יוכלו לעזור לה שם. או לפחות ימנעו ממנה להרוג אנשים. הדמיון בינה לבין הצרפתייה הולך וגדל - גרה לבד בג'ונגל, שמה מלכודות, מענה אנשים בחיפוש אחר הילד שלה.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: גם אני (ס') מאת: miss bojarskyיאדה על השקר של ג'ין לקלייר, די מובן שזו הסיבה. ויאדה גם על העובדה שהכותבים שואלים את השאלות שאנחנו שואלים, אבל זה לא חמוד בעיניי. נהניתי מהפרק, אבל גם הוא לא היה מאוד מרשים. לצד התפתחויות מעניינות ומגדלור שבמקרה מעולם אנחנו והאבודים לא ראינו, אפילו שיש לו שם מראות שבוודאי מנצנצות ללא הרף להמון כיוונים, התסריט שוב סבל מכתיבה רעה. הרגשתי מעת לעת כאילו אני צופה באופרת סבון שבה קוטעים סצינת שיחה, עוברים לאחרת ואז חוזרים לראשונה וממשיכים מאותו מקום. השיחה של הבריון השחור עם ג'ין, למשל. "אם לא נקום עכשיו ונעוף מפה, היא... תהרוג את שנינו!". הכינורות מאיימים כאילו זהו איום המוות הראשון שאנו עדים לו אחרי חמש ומשהו שנים של "אבודים". כשחוזרים לסצינה אחרי שלל הרפתקאות על ומחוץ לאי, השיחה ממשיכה מאותו מקום, ובאופן מאוד מקרטע ומסבירני. כך גם הרגשתי כשג'ין נצפה שוב פוגש בקלייר לראשונה. אחרי שהיא ירתה בשניים לפני פרקיים הוא הסתובב, קלט אותה ושאל "קלייר?!". עכשיו כשהיא מתקרבת אליו והוא שרוע, הוא מתרומם ושואל שוב ובאותה נימה, "קלייר?!". כן, חבר, זו קלייר. היית מאמין? דיאלוג מקרטע נוסף היה בשיחה של סעיד עם ג'ק. "אמרת לי שאנשי המקדש אומרים שאני נגוע, בעצתך לא לקחתי את הכמוסה שהם רצו שאקח, ואז נעלמת לי ולא ראיתי אותך". זה נשמע כמו ריקאפ גמלוני לצופה הלא מרוכז. הוא יכול פשוט להגיד, "למה כל האנשים האלה מסתכלים עלי? ולאן נעלמת אחרי שדיברנו אז?". משהו לא טוב עובר על הסדרה הזו. אין לי בעיה עם התשובות או הסתרתן, אני כל כך פתוח לקבל כל דבר עד שאני חושב שיהיה קשה לאכזב אותי מהבחינה הזו. גם מה שקורה מחוץ לאי מעניין אותי, אפילו שעל פניו לא קורה כלום מלבד העובדה שאנחנו מגלים שהחיים שלהם שונים בתכלית - התוספתן יצא מג'ק עוד כשהיה בן 7, יש לו בן, לא רואים את אשתו לשעבר (ג'ולייט?) - אבל כתיבה גרועה יכולה לחרפן אותי, כי אז אני רואה את הפרמים שפוגמים לי באשליה. כך גם ה-CGI הלא מרשים בסצינת המגדלור. עוד בפרק: העובדה שג'ק לא זכר מתי הוציאו לו את התוספתן נראתה כמו מין חיכוך בין שני העולמות המקבילים. יפה. מי היה ב-108 מעלות שהארלי בסוף לא הגיע אליהן? בהתחלה חשבתי שאולי כריסטיאן, אבל שפרד זה שפרד ואני מניח שג'ק הוא היחיד. אלא אם כן... כריסטיאן הוא המועמד? בכל זאת, זה גם היה הבית שלו בהשתקפות. קלייר מאיימת להרוג את קייט? ווהו, אני בצד שלה. מדהים, עם זאת, איך למרות שפגשה את ג'ין למשך שלושה חודשים בלבד לפני שלוש שנים, וגם זה לא באופן אינטנסיבי מאחר שג'ין בכלל לא ידע לדבר אנגלית, ולמרות שאיבדה את שפיותה בדרך, היא זוכרת אותו היטב. למה לא מראים לנו אותם מדי פעם מגרדים קצת בפדחתם ומנסים להיזכר. אתה היית במטוס, לא? לא הייתה איתך איזו רעיה? היה ברור שהחבר של קלייר הוא האיש בשחור על צורותיו ברגע שאזכרה אותו. הידד, אזכור לשאנון על האי. אגב, שמתם לב שהפלאשים בעונה הזו מקבילים לפלאשים בעונה הראשונה? קודם קייט, אחר כך לוק, אחר כך ג'ק וכן הלאה. תוקן על ידי yaddo 25/2/2010 20:26
|
|
בתגובה ל: מגדלור (ספוילר אבודים 6.05) מאת: yaddo 108 זה הסכום של כל המספרים. נראה לי שיש מצב סביר שג'ייקוב כלל לא רצה לקרוא לאף אחד, אלא רק להביא את ג'ק למגדלור כדי להפוך אותו לעוד יותר מעורער ממה שהוא.
וסה"כ חיבבתי את הפרק. הכותבים כנראה לחוצים שכולם כבר איבדו לגמרי את הזכרון שלהם ולכן משתמשים מדי פעם בשורות הבהרה שלא באמת נחוצות לצופים העירניים, אבל לא מפריעות לי במיוחד (סתם גורמות לי צעוק למסך "יאללה נו כבר"). אני מאוד מחבב את ההומור הפנימי של הכותבים, ולא הפריע לי ההופעה הפתאומית של המגדלור, בדיוק כמו שלא הפריעה לי המערה בסוף הפרק הקודם. סך הכל, עם כל מה שהאי הזה סיפק לנו בכל הפרקים עד עכשיו, הגיוני לגמרי להניח שהמגדלור הזה כלל לא *היה* על האי עד אז.
הסיפור של ג'ק היה קיטשי מדי, והבן שלו יחסית מעצבן, אבל עדיין סביל הרבה יותר מזה של קייט לפני פרקיים. מי הבא בתור?
|
|
בתגובה ל: המספר (ספוילרים וכו') מאת: erezronen היא חבויה גם ככה ותקעו אותה בספו של איזה צוק צדדי. מגדלור זה קצת אחרת, אבל ניחא, החלקתי את זה כבר בעת הצפייה.
באשר למספר - מדובר למיטב הבנתי במעלות, כלומר 360 מספרים אפשריים, כלומר 108 עדיין אומר משהו. לא?
|
|
בתגובה ל: מערה זה עוד בסדר (ספוילר) מאת: yaddo ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מערה זה עוד בסדר (ספוילר) מאת: yaddo ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מערה זה עוד בסדר (ספוילר) מאת: yaddo הגיוני ש-108 הוא גם מספר של מועמד פוטנציאלי. אפילו הכרחי בגלל שאכן יש 360 מעלות, מעלה לכל מועמד. ובכלל, לך תדע, יכול להיות שיש עוד עשרים מגדלורים (מגדלורים? מגדלי אור?) פזורים ברחבי האי ועדיין לא ראינו אותם, ככה שיש אפילו יותר מועמדים.
אבל, ה-108 כסכום של כל המספרים שאנחנו כבר מכירים גורם לי לחשוב שהאיש הנוסף שג'ייקוב מנסה למשוך לאי הוא פיקציה. יש מצב סביר שאטעה, אבל שוין. לדעתי זו סתם הטעיה של היוצרים, שנחשוב שהוא רוצה למשוך עוד מישהו בזמן שכל מי שכבר על האי, ה"108 הקולקטיבי", מספיקים לצרכיו.
אגב, יש מישהו שלא מדער שבסוף הסדרה ג'ק יהיה הג'ייקוב הבא? האם היוצרים עושים את זה כל כך ברור כדי להפתיע אותנו בסוף?
(וסליחה על ההודעות חסרות התוכן, מקלדת אלחוטית מעצבנת שלפעמים מחליטה ללחוץ על כפתורים בעצמה)
|
|
בתגובה ל: המספר (ספוילרים וכו') מאת: erezronen שג'ייקוב לא רצה לקרוא לאף אחד וכל הפואנטה הייתה לגרום לג'ק לחטוף קריזה. ובטח הראי ישקם את עצמו או משהו.
אני תוהה אם 108 הוא לא המספר של ג'ייקוב. אולי מהסבב הקודם שבו בחרו מועמדים.
איפהשהו פה בשרשור מישהו אמר שג'ייקוב נראה מרושע. אני חושבת שמההתחלה הם שיחקו על זה שלא ברור בעצם מי טוב ומי רע ונראה לי שבתכלס לא ג'ייקוב ולא לא-לוק הם טובים או רעים, הם פשוט עושים את התפקיד שלהם (שזה לשמור על האי). או לפחות ג'ייקוב עושה את התפקיד שלו וללא-לוק נשבר והוא מנסה לברוח מזה, מתוך מחשבה שזה חסר משמעות, ומהטרה של הפלאשסיידוויז היא להוכיח שהוא טועה, בלי בעלי התפקידים על האי, אין אי והכל נראה אחרת. מצד שני, יכול להיות שיתברר בסוף שבלי האי, המצב טוב יותר. נו, נראה.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: מגדלור (ספוילר אבודים 6.05) מאת: yaddo שקלייר זוכרת את ג'ין. הוא היה איתה כשהמטוס שלה התרסק על אי, שם הם היו צריכים לשרוד בלי כלום, פגשו בדרך דוב קוטב ומפלצת עשן, ונרצחו אחד אחרי השני ע"י יושבים מסתוריים של האי. זה לא דבר ששוכחים כל כך מהר, אם אי פעם.
ובהקשר של קלייר, כשקייט אמרה שהיא הולכת למצוא אותה, ניסיתי להיזכר ממש חזק מתי היא גילתה שהיא אמורה להיות באיזור אבל לא הצלחתי, אז אני אשמח אם מישהו ירענן את זכרוני.
הדבר שבעצם הכי עניין בפרק הזה הוא הגילוי שהחיים האחרים שנחשפנו אליהם, הם לא רק החיים של האבודים אם הם לא היו מגיעים לאי, אלא חיים אחרים לגמרי, אולי אם האי לא היה קיים, חיים בהם לג'ק הוציאו את התוספתן כשהיה קטן, ויש לו ילד, ובן הוא מורה ואית'ן הוא רופא בלוס אנג'לס ודזמונד היה על טיסת אושיאניק. כל העניין מאוד מעניין, מה זה אומר? נראה לי שמתישהו בעתיד יהיה בידי האבודים לבטל את הקיום של האי רטרואקטיבית ומה שאנחנו רואים עכשיו זה בעצם מה שהיה קורה. עוד דבר שמסקרן אותי הוא למה זה נראה כאילו החיים של ג'ק שונים כל כך, בעוד שהחיים של שאר האבודים - קייט ולוק ועד כמה שאפשר להבין מהמעט שראינו, סאן, ג'ין, סויר והוגו - לא עד כדי כך השתנו. במיוחד הקטע של המספרים והוגו.
לגבי אשתו של ג'ק, הרבה העלו את ההשערה שמדובר בג'ולייט, משומה אני לא מסכים. לא יודע למה, אבל לא נראה לי שזאת ג'ולייט. מצד שני, לאור העובדה שטעיתי בצורה כל כך גדולה בכל הקטע של ג'ייקוב והמועמדים, יכול להיות שאני טועה.
אה, ולגבי ג'ייקוב, האם זה רק אני או שעוד מישהו קיבל ממנו פתאום ווייב מרושע וגחמני, ווייב שלא היה קיים לפני הפרק?
|
|
בתגובה ל: מן הסתם (ספ') מאת: איתמר היא שאתה יוצא מנקודת הנחה שהפעולות שלה נובעות מהיגיון. כזכור, היא מטומטמת.
אתה טועה לגבי החיים ביקום המקביל - במקרה של לוק כבר התחוור לנו שהוא בקשר טוב עם אבא שלו, כי אלן אמרה לו שיזמינו אותו גם אם יברחו להתחתן בווגאס.
באשר לקלייר וג'ין - זהו מטוס שלם שהתרסק עם עשרות ניצולים על האי. למיטב זכרוני הקשר בין קלייר לג'ין היה ארעי עד לא קיים, בעיקר מפני שהוא לא ידע לדבר אנגלית. תכל'ס הגיוני לי יותר שהיא לא תזכור בדיוק מיהו מאשר שתדע בדיוק ועוד תחשיב אותו כחבר שלה, אם כי את זה ניתן לשייך לקוקויותה.
ארז - הפרק המקביל בעונה הראשונה היה על סאן.
|
|
בתגובה ל: מן הסתם (ספ') מאת: איתמר זה לא שהיא וג'ין נפגשו במסיבת קוקטיילים לפני 3 שנים. אבל אני כן מסכים עם יאדו שאמילי דה רייבן היא נוראית. שנאתי את כל הסצנות שהיו איתה. בפלאש אלט של קייט היא הייתה עדיין נסבלת כי.. כי היא הייתה יותר נעימה לעין, ולא ניסתה, לדוגמה, למצוא את אהרון בארובת העין של "אחר" רנדומלי.
לגבי גינגס- אני די אוהב את הדמות שלו, ואת הכבוד ההדדי בינו לבין גק, כי רק מנהיג יכול להבין מנהיג.
ניתן לטעון שגייקוב הוא מרושע. הרי הוא קובע מי פגום ומי לא (הרשימות האינסופיות שלו). הוא לא בדיוק מקבל את כולם, חוץ מקומץ נבחרים. מצד שני יכול להיות שהוא אוהב את כולם באופן שווה, אבל יש תפקיד למלא, והוא צריך למצוא את הבן אדם המתאים לתפקיד, כך שחובתו לסנן ביניהם. בכל מקרה, היה נחמד לראות אותו מחייך לשם שינוי. חשבתי שהוא כבר שכח איך.
אני זוכר שנאמר הרבה על קייט שהיא פגומה. נדמה לי שהרוצח של צרלי אמר כי גייקוב הזכיר זאת. לעת עתה, בפלאשים, ראינו שחייהם של לוק וגק- שניהם מועמדים, די הסתדרו. כן היו להם כמה מכשולים בדרך, אבל החיים שלהם לא דפוקים כמו קייט. הם מתקדמים. יכול להיות שזה רומז שהיא באמת פגומה, ואינה מתאימה להוביל את האי.
איני תומך בהשערה הרווחת, משום מה, שגולייט היא אשתו של גק. גולייט רמזה לפני מותה שהיא שותה קפה עם סוייר . אני מניח שגק לא היה מתעלם במטוס מהאיש ש"מפזז" עם אשתו לשעבר .
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: יאדה על הזיכרון של קלייר (ס ') מאת: פליטסיני לגבי הקפה, הייתה בשנת 2007. המטוס היה ב-2004, כך שסוייר וג'ולייט בכלל לא נפגשו.
|
|
בתגובה ל: הרמיזה הזו (ספוילר) מאת: yaddo אני ידוע שנסיעה בזמן גורמת לדימום באף, אבל זה עדיין עדיף על הטיים ליין שגורם לי מיגרנה רצינית.
עדיין, אם זו הייתה גולייט, הייתי מצפה לאיזה i have a sun
אבל רגע, זה אומר שאנחנו רואים את היקום הראשון בשנת 2007, והיקום המקביל ב 2004? הרי ביקום המקביל ג'ק עדיין מחפש את הגופה של אבא שלו אחרי הטיסה.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: יאדה על הזיכרון של קלייר (ס ') מאת: פליטסיני שרה בתור אימו של דיוויד? בעצם אולי בגלל שזה נעשה במסתוריות, התשובה תהיה מפתיעה.
|
|
בתגובה ל: אף אחד לא חשב על (ספוילר) מאת: Drusilla למעלה מכך, אני רוצה להאמין שג'ק שפרד שעודד בבטחון רב ג'ון לוק לבוא אליו לייעוץ הוא ג'ק שפרד שהציל את שרה במעשה קרוב לנס. אבל הג'ק שפרד המדובר גם פגש את דזמונד ערב אותו ניתוח פלאי, שכלל לא היה ניתוח שדרה. אז לכו תדעו.
לוסטפדיה (שבלעדיה לא הייתי יודעת 3/4 ממה שאני כותבת כרגע.) מזכירה לי גם שבזמן הגעתו של ג'ק לאי שרה הייתה בהריון רק שלא הייתה בטוחה מיהו האב. ואם כבר נשים הרות שהכרנו, נזכרתי שלג'ולייט הייתה אחות כזו בזמן הגעתה לאי.
|
|
בתגובה ל: אבודים - פרק 5 החדש - ספוילרים מאת: Drusilla וההוכחה היא שהשירשור פה הרבה יותר מעניין מהפרק.
זה היה ארוך, מתיש, מעצבן. אפשר היה להפוך אותו לפרק באורך של קומדיה ועדיין הכל היה ממוצה. ג'ק המקביל היה משעמם. ג'ק הנוכחי היה נסבל אבל לא יותר. ג'ייקוב היה מעאפן. רק הרלי, כרגיל, היה טוב.
והקטע עם המיגדלור באמת היה מפגר, אבל אהבתי את מה שנרשם כאן שיכול להיות שהוא לא היה קיים לפני הפיצוץ. זה נכון אגב גם לגבי המיקדש.
חוק וסדר 13.9.1990-24.5.2010. R.I.P
|
|
בתגובה ל: worst episode ever מאת: טיימרהמקדש היה קיים גם לפני הפיצוץ. הוא הוזכר בסדרה בעבר. ריצ'רד לקח לשם את בן ג'וניור, הוא מוזכר בתור מקום בו היו הצוות הצרפתי של רוסו ו"חלו", בן אומר לרוסו לקחת את אלכס וקארל לשם בתור מקום מבטחים... עוד אזכורים בלוסטפדיה: http://lostpedia.wikia.com/wiki/The_Temple
|
|
בתגובה ל: אבל מאת: Drusilla הצוות הצרפתי היה מתחת למקדש, אבל המקדש עדיין היה קיים.
|
|
בתגובה ל: אבודים - פרק 5 החדש - ספוילרים מאת: Drusillaלכל מי שלא יכול להחזיק את כל המידע על הסדרה בראש בכל רגע נתון, או שסתם אין לו כוח לנבור בלוסטפדיה, יש טור שבועי נחמד ב'הארץ' שעושה סדר ומזכיר דברים: "אפקט ה"דלתות מסתובבות" של העונה השישית של "אבודים" המשיך גם השבוע להראות מה היה קורה עם הלוסטיז אם ג'ייקוב לא היה נוגע בהם, והוכיח שוב שבלי ג'ייקוב ומגע ידו המפוקפק יש להם סיכוי לקצת אושר. למרות שג'ק לא חי עם אם בנו וחווה בעיות אבהות שמוכרות מהסדרה, הוא זוכה להיות אב אוהב למוזיקאי מחונן (דיוויד שפרד בקריצה תנ"כית לדוד רועה הצאן). השאלה המסקרנת היא מיהי אמו של דיוויד (יש הימורים על קייט או ג'ולייט?). הסיטואציה הפיזית של האבודים לא השתנתה במציאות החדשה, וכבר ראינו שלוק נכה, קלייר בהריון, רוז חולה בסרטן ולג'ק יש צלקת מהוצאת התוספתן, אבל הנסיבות השתנו. החל מלוק שאירועי הפרק שעבר רמזו שאביו הוא לא זה שגרם לנכותו, ועד ג'ק שהתוספתן שלו הוצא על האי על ידי ג'ולייט ואילו אמו מעדכנת שהניתוח התרחש כשהיה ילד. לצד הקשרים בין הניצולים שמשחזרים את עצמן במציאות של אל.איי, נראה ששתי המציאויות זולגות אט אט אחת לתוך השניה, ושבסופו של הדבר הלוסטיז יזכרו את מה שהתרחש על האי. על האי נחשף שוב צידו האפל של ג'ייקוב, שהפגין חוסר ענין מוחלט בכך שנאמניו במקדש ימצאו את מותם על ידי מפלצת העשן. מבחינתו, כל המועמדים שהוא סימס להם כדי שיגיעו לגמר נמצאים מחוץ לטווח הסכנה (מלבד סעיד, שזוהם). ג'ייקוב, מדושן מדי מעונג, ממשיך עם המניפולציות גם כרוח, ואם הוא האיש הטוב בסיפור הזה הוא יצטרך לעשות הרבה יותר מללבוש חולצה לבנה כדי להוכיח את עצמו. קלייר, בדומה לרוסו, מחפשת אחר התינוק שלה ומכינה מלכודות לאחרים. מתברר שקלייר, שנראית לגמרי לא צפויה ופסיכוטית משהו (שומרת בעגלה של אהרון גולגולת ופרווה של חיה כתחליף), הייתה על האי מאז שהלוסטיז עזבו לפני 3 שנים, ובעקבות "הזיהום" מראה יד קלה על הגרזן ולא זוכרת שהשאירה את אהרון מאחור כשעקבה אחר "כריסטיאן" אל הג'ונגל. בדומה לסעיד, גם קלייר עונתה במקדש, והיא משוכנעת שאהרון נמצא בידי האחרים כתוצאה מהמידע שסיפק "החבר הטוב שלה", האיש בשחור (שלפני שנתקע בדמותו של לוק כנראה הופיע בפניה בדמויות שונות). הארלי מצידו הופך ל"נבחר" החדש של ג'יקוב, שלצד האיזכורים ל"אליס בארץ הפלאות" מהווה את הארנב הלבן שמושך את ג'ק אל מבעד למראה. הארלי מצליח לעצבן את דוגן כשהוא אומר לו שהוא מועמד והוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, ודוגן עונה לו ביפנית "יש לך מזל שאני חייב להגן עליך, אחרת הייתי עורף לך את הראש". באמצעות הארלי, מצליח ג'ייקוב ללחוץ על הכפתורים של ג'ק, וג'ק מודה סוף סוף שהוא חזר לאי כי היה שבור, ושהיה אדיוט כשחשב שהמקום הזה יכול לתקן אותו. הארלי וג'ק מגיעים אל המגדלור עם המראות (שאגב, יחד עם המקדש והפסל, מדובר במבנה השלישי משבעת פלאי תבל של היוונים הקדמונים). השניים מוצאים גלגל שיניים שעליו חרוטה רשימה נוספת ששייכת הפעם לג'ייקוב, ומוכיחה שהרשימה שבמערה שייכת בעצם לאיש בשחור והשניים נלחמים על הרשומים בהן. ג'ק עושה בדיוק מה שג'ייקוב ציפה שיעשה, וברגע שהוא מבין שג'ייקוב עקב אחריו דרך המראות הוא מנתץ אותן. ג'ייקוב מתעקש שג'ק חשוב ושיש סיבה לכך שהוא על האי. הרשימה החדשה חושפת שאוסטין (קייט), שלא עברה את הסלקציה של האיש בשחור, מופיעה הפעם כמועמדת מס' 51. לצידה נמצאים כמה שמות מחוקים, וביניהם ברק 58 (ג'ולייט), פאראדיי 101 (דניאל), ליינוס 117 (בן), ליטלטון 313 (קלייר או אהרון), דוסון 124 (מייקל), רוסו 20 (אלכס או דניאל), ובמספר 108 (התוצאה של חיבור "המספרים") נמצא וואלס המסתורי. נראה ששתי הרשימות נטעו בלבול בקרב האחרים, כי כפי ששמענו ממיקאל בעונה ה-3, קייט לא ברשימה כי היא פגומה, סעיד לא מועמד כי הוא חלש ומפוחד, לוק נותר בחוץ כי הוא מריר ושג'ק לא ברשימה. ג'ייקוב מוסיף שמי שאמור להגיע אל האי ימצא אותו בעצמו, וההימורים נפתחים כעת לכך שמדובר בדזמונד או בצ'רלס וידמור. התחזית לסוף העונה: ג'ק (ג'ייקוב החדש) וסויר (האיש בשחור החדש) יושבים על החוף וסויר מספר לג'ק כמה שהוא שונא אותו, והכול מתחיל מהתחלה."
|
|
בתגובה ל: אבודים - פרק 5 החדש - ספוילרים מאת: Drusilla אם אנחנו משערים ששני הצדדים אוחזים ברשימה ומוחקים שמות כראות עיניהם ומטרותיהם, אקו - אחת הדמויות היותר מסקרנות שהוצגו בסדרה - נרצח ע"י מפלצת העשן. למה? כי הוא היה מועמד מוביל להחלפת ג'ייקוב? (סביר להניח שבגלל שהשחקן לא רצה להמשיך, אבל הם צריכים איכשהו להסביר את זה בצורה יותר מניחה את הדעת מבחינה עלילתית)
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|