שקיעה (ספוילר אבודים 6.06)
|
|
שקיעה (ספוילר אבודים 6.06)
פורסם לפני
4023 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 14
תגובה אחרונה לפני: 4020 ימים
אז לא פרק על סאן אלא על סעיד [1], ופרק טוב. כתוב היטב ומבוצע בהתאם, החל בקרב המצוין בין סעיד ליפני ועד לרבדים היפים שעיבו את דמותו של סעיד יותר מאי פעם. לטעמי, עם הפרק הזה הפכה דמותו של סעיד להיות המורכבת ביותר בסדרה. תמיד ראינו אותו מנסה להתנער ללא הועיל מעברו האלים, מהדבר הזה שמאפיין אותו בחדות בעיני כל אחד שמתוודע אליו – איש אפל שמסוגל לכל – אבל רק הפעם כשהוא צעק שהוא אדם טוב הבנתי את הטרגדיה של האיש. מייחל כל כך להיות משהו שהוא אינו ושלעולם לא יהיה. מקריב את אהבתו כי הוא פשוט לא באמת מאמין בעצמו. ההקבלה הפעם נעשתה מאוד יפה, הכי יפה, כאשר גם על האי וגם באל איי סעיד נכנע לרוע, פעם אחת כדי להגן על משפחתו ופעם אחרת כי הוא לכאורה נגוע. אבל הנגע הזה, העובדה שהוא אינו שולט בעצמו, נראית כמו אלגוריה מושלמת לאיש שהוא סעיד. [1] אם כי המילה Sun לפחות נוכחת בשם הפרק ומתכתבת עם הפרק המקביל בעונה הראשונה, House of the Rising Sun. 
|
|
|
|
אז לא פרק על סאן אלא על סעיד [1], ופרק טוב. כתוב היטב ומבוצע בהתאם, החל בקרב המצוין בין סעיד ליפני ועד לרבדים היפים שעיבו את דמותו של סעיד יותר מאי פעם. לטעמי, עם הפרק הזה הפכה דמותו של סעיד להיות המורכבת ביותר בסדרה. תמיד ראינו אותו מנסה להתנער ללא הועיל מעברו האלים, מהדבר הזה שמאפיין אותו בחדות בעיני כל אחד שמתוודע אליו – איש אפל שמסוגל לכל – אבל רק הפעם כשהוא צעק שהוא אדם טוב הבנתי את הטרגדיה של האיש. מייחל כל כך להיות משהו שהוא אינו ושלעולם לא יהיה. מקריב את אהבתו כי הוא פשוט לא באמת מאמין בעצמו. ההקבלה הפעם נעשתה מאוד יפה, הכי יפה, כאשר גם על האי וגם באל איי סעיד נכנע לרוע, פעם אחת כדי להגן על משפחתו ופעם אחרת כי הוא לכאורה נגוע. אבל הנגע הזה, העובדה שהוא אינו שולט בעצמו, נראית כמו אלגוריה מושלמת לאיש שהוא סעיד. [1] אם כי המילה Sun לפחות נוכחת בשם הפרק ומתכתבת עם הפרק המקביל בעונה הראשונה, House of the Rising Sun.
|
|
בתגובה ל: שקיעה (ספוילר אבודים 6.06) מאת: yaddo פרק טוב. וגם מגניב לאללה.
אני הייתי אומרת שסעיד נכנע בשתי הפעמים מאותה הסיבה - נאדיה.
מסתמן מהפרק הזה שהפלאשסאדוויס הם תוצאה של העסקאות שנשעו עם ג'ייקוב ולא-לוק. סעיד רצה את את נדיה בחיים, קיבל. היפני רצה את הילד שלו בחיים, קיבל. כנראה שהעסקה בתוקף גם אם כבר אין אי, היפני בכל זאת עמד בה. הארלי בטח ביקש שיהיה לו מזל. ג'ק אולי ביקש להיות אבא? רק שהעסקאות עם לא-לוק זה כמו עסקאות עם ג'יני, הן מתגשמות, רק לא בדיוק כפי שמצפים.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: בהחלט (ס') מאת: miss bojarskyאת הקוסם מארץ עוץ - שכל אחד מבקש משהו אחר, וזה הזכיר לי שיש פרק בעונה 3 בשם The Man Behind the Curtain (רפרנס לקוסם). בפרק זה בן לוקח את לוק לראות את ג'ייקוב, ובסוף לוק רק שומע Help Me. כבר נטען בעבר בפורום שאולי האיש הבלתי נראה מהבקתה הוא לא-לוק/סמוקי/עשיו/האיש בשחור (אוף, מתי כבר נדע את שמו?). מצד שני - הדמות שנראית לרגע בפרק לא דומה לו:
|
|
בתגובה ל: התיאוריה שלך הזכירה לי (ספוילר) מאת: Drusilla הוא כל הזמן משנה צורה, רק עכשיו הוא תקוע עם הגוף של לוק, אז זה כן יכול להיות הוא. אולי אז הוא היה תקוע בתור מישהו אחר.
|
|
בתגובה ל: בהחלט (ס') מאת: miss bojarsky לא חשבתי על זה. אני, אגב, עוד לא התרגלתי לעניין הפלאשצידה (פלאשסאדוויס) הזה. אני כל הזמן תוהה איך כל הדברים האלה קרו בעבר בלי שאני אזכור אותם ומתעצבנת שאין לי זיכרון לטווח ארוך, עד שגיא (שלא צופה באבודים כי זאת סדרה גרועה אבל איכשהו תמיד נמצא בסביבה כשאני צופה) מזכיר לי שזה פלאשצידה.
ומה שהיה הכי טוב בפרק הזה הוא שג'ק לא בכה אפילו פעם אחת. מצד שני, לא ראינו אותו הרבה בפרק, אולי הוא בכה בצד.
|
|
בתגובה ל: תיאוריה מעניינת (ס' כללי) מאת: אביטל חוץ מזה הוא לא היה בכלל בפרק, אז סביר להניח שהוא בכה, אבל לא לידנו
חוק וסדר 13.9.1990-24.5.2010. R.I.P
|
|
בתגובה ל: תיאוריה מעניינת (ס' כללי) מאת: אביטל ופלאשצידה זה מעולה! אימצתי.
|
|
בתגובה ל: שקיעה (ספוילר אבודים 6.06) מאת: yaddo מעניין אם דוגן שלח את סעיד אל לא-לוק כדי להרוג את סעיד, או שהוא באמת התחרט על הניסיון להרוג את סעיד, וחשב שבינתיים יש בו טוב בכל זאת, ולכן שלח אותו להרוג את לא-לוק. אולי לא-לוק עדיין חי בגלל מה שאמר דוגן, בעניין שאסור ללא-לוק לדבר ראשון. כל הכללים האלה, אגב, ממש מוזרים... אם זה אכן נכון, זה כלל ממש טיפשי והזוי "אסור ל"לא לוק" לדבר ראשון". בכל מקרה חבל שסעיד הרג את דוגן, דווקא כשהתחלתי לחבב אותו... (את דוגן, את סעיד תמיד חיבבתי במצב ה"רגיל" שלו).
מעציב שבן עכשיו דמות כ"כ משנית. הם צריכים להשתמש בו יותר לעלילה...
|
|
בתגובה ל: פרק די טוב (ספוילר) מאת: Drusilla הרגע שבו הוא רואה את סעיד ליד הבריכה, רואה את החיוך שלו ולוקח צעד אחורה הוא פרייסלס.
מעניין לראות את התפקיד של הלוסטיס במציאות שלאחר ההתקפה והדבר היחיד שאני חשבתי היה שסעיד מחליף את בן במציאות הזאת. הסצנה שבו הוא יוצא החוצה ורואה את כל המתים, הזכירה לי מאוד את הרגע שבן מגיע לפרוייקט דארמה ומסתכל על כל המתים שלאחר ההתקפה של האחרים(היה קטע כזה, לא?!)
|
|
בתגובה ל: ולמרות השימוש המועט בבן מאת: טיימר ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ולמרות השימוש המועט בבן מאת: טיימר היה נהדר. הוא היה מספיק זמן באי בשביל לדעת שכדאי לו להתרחק מסעיד ומהר...
|
|
בתגובה ל: פרק די טוב (ספוילר) מאת: Drusilla הכוונה נראה לי שאם הוא ידבר ראשון הוא יצליח לשכנע את האיש שממולו בכוונותיו הנפלאות. בפועל, זה לא משנה דבר.
|
|
|
|
בתגובה ל: מאמר מעניין על פילוספופיה באבודים מאת: miss bojarsky ללא תוכן
|
|
|
 |