מן הנצח (ספוילר אבודים 6x09)
|
|
מן הנצח (ספוילר אבודים 6x09)
פורסם לפני
3999 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 24
תגובה אחרונה לפני: 3993 ימים
איזה שם פרק יפה, Ab Aeterno במקור הלטיני. קשה לומר שלמדנו הרבה בפרק (הארך מהרגיל) הזה, כי את רבים מהדברים המשמעותיים כבר ליקטנו בעבר - כמו את העובדה שריצ'רד היה עבד על הבלאק רוק, שבעצמה קרסה על האי במאה ה-19 (אם כן זוהי לא אותה ספינה מתחילת הפרק של סוף העונה החמישית, "התקרית"), או את העובדה שג'ייקוב העניק לו חיי נצח - אבל הסיפור סופר יפה והיטב, ונסטור קרבונל היה ממגנט ממש. יש ל"אבודים" את הקטע הזה של סיפורי אהבה אפיים, כמו של פני ודזמונד וכעת של ריצ'רד ורעייתו (ולמרות זאת הכל קורס מרות במשולש של ג'ק-קייט-סוייר, שמחוויר עוד יותר לנוכח שאר מערכות היחסים), ובין לבין גם סוף סוף קיבלנו תשובה לשאלה הקמאית, "מה זה לעזאזל האי הזה?!". הפקק של הגיהנום. עכשיו הכל ברור. אלמנט חשוב וכמעט חשאי היה ההיכרות על קפטן הנסו, אותו אחד שיומנו נמכר לצ'רלס ווידמור במכירה הפומבית בפלאשבק של דזמונד בפרק המופת "הקבוע". צאצאיו הם אלה שייסדו את קרן הנסו, שבין היתר מימנה את יוזמת דארמה ושבקושי שמענו עליה בסדרה. שמונה פרקים לפני הסוף אני תוהה אם ירחיבו בסדרה בעניין פועלה של הקרן ושל אנשי משפחת הנסו. הגיהנום היה מרכיב מרכזי בפרק הזה, כבר מן ההתפרצות (המעט משעשעת) של ריצ'רד, דרך הבטחתו של הכומר המושחת על כך שהוא עומד להגיע לגיהנום וכלה בשיחותיו של ריקרדו עם ג'ייקוב והאיש בשחור. התיאוריה שהאי הוא הגיהנום ושכולם מתים, כפי שטען ריצ'רד, הייתה אחת החביבות כבר מהעונה הראשונה. אבל שסתום לגיהנום? ברעיון הזה לא נתקלתי ואני מחבב אותו. דומה שג'ייקוב הוא אכן הטוב, על אף עשרות האנשים - אם לא יותר - שהקריב במהלך השנים על מזבח ניסיונותיו שעדיין לא הבנתי את טיבם, והאיש בשחור הוא אכן הרע (אגב, מגניב ששני השחקנים מתארחים בעונה החמישית של "על טבעי"). למעשה, מעשיהם של ג'ייקוב והשני על האי נראים כמו זעיר אנפין של אלוהים והשטן. כשם שאלוהים ממנה לו שליחים עלי אדמות, כך עושה גם ג'ייקוב כעת באמצעות ריצ'רד ומאוחר יותר באמצעות ווידמור, אלואיז ובן. ההטבעה של ריצ'רד על ידי ג'ייקוב נדמתה כמו הטבלה, לא? זה היה יפה. וכמו אלוהים, נראה שגם לג'ייקוב לא איכפת שהמוני אנשים מתים בשמו או בעטיו. ובקטנה: ב-1867 עדיין קראו לאמריקה "העולם החדש"? משום מה קשה לי להאמין, כמעט 400 שנה אחרי גילויה. 
|
|
|
|
איזה שם פרק יפה, Ab Aeterno במקור הלטיני. קשה לומר שלמדנו הרבה בפרק (הארך מהרגיל) הזה, כי את רבים מהדברים המשמעותיים כבר ליקטנו בעבר - כמו את העובדה שריצ'רד היה עבד על הבלאק רוק, שבעצמה קרסה על האי במאה ה-19 (אם כן זוהי לא אותה ספינה מתחילת הפרק של סוף העונה החמישית, "התקרית"), או את העובדה שג'ייקוב העניק לו חיי נצח - אבל הסיפור סופר יפה והיטב, ונסטור קרבונל היה ממגנט ממש. יש ל"אבודים" את הקטע הזה של סיפורי אהבה אפיים, כמו של פני ודזמונד וכעת של ריצ'רד ורעייתו (ולמרות זאת הכל קורס מרות במשולש של ג'ק-קייט-סוייר, שמחוויר עוד יותר לנוכח שאר מערכות היחסים), ובין לבין גם סוף סוף קיבלנו תשובה לשאלה הקמאית, "מה זה לעזאזל האי הזה?!". הפקק של הגיהנום. עכשיו הכל ברור. אלמנט חשוב וכמעט חשאי היה ההיכרות על קפטן הנסו, אותו אחד שיומנו נמכר לצ'רלס ווידמור במכירה הפומבית בפלאשבק של דזמונד בפרק המופת "הקבוע". צאצאיו הם אלה שייסדו את קרן הנסו, שבין היתר מימנה את יוזמת דארמה ושבקושי שמענו עליה בסדרה. שמונה פרקים לפני הסוף אני תוהה אם ירחיבו בסדרה בעניין פועלה של הקרן ושל אנשי משפחת הנסו. הגיהנום היה מרכיב מרכזי בפרק הזה, כבר מן ההתפרצות (המעט משעשעת) של ריצ'רד, דרך הבטחתו של הכומר המושחת על כך שהוא עומד להגיע לגיהנום וכלה בשיחותיו של ריקרדו עם ג'ייקוב והאיש בשחור. התיאוריה שהאי הוא הגיהנום ושכולם מתים, כפי שטען ריצ'רד, הייתה אחת החביבות כבר מהעונה הראשונה. אבל שסתום לגיהנום? ברעיון הזה לא נתקלתי ואני מחבב אותו. דומה שג'ייקוב הוא אכן הטוב, על אף עשרות האנשים - אם לא יותר - שהקריב במהלך השנים על מזבח ניסיונותיו שעדיין לא הבנתי את טיבם, והאיש בשחור הוא אכן הרע (אגב, מגניב ששני השחקנים מתארחים בעונה החמישית של "על טבעי"). למעשה, מעשיהם של ג'ייקוב והשני על האי נראים כמו זעיר אנפין של אלוהים והשטן. כשם שאלוהים ממנה לו שליחים עלי אדמות, כך עושה גם ג'ייקוב כעת באמצעות ריצ'רד ומאוחר יותר באמצעות ווידמור, אלואיז ובן. ההטבעה של ריצ'רד על ידי ג'ייקוב נדמתה כמו הטבלה, לא? זה היה יפה. וכמו אלוהים, נראה שגם לג'ייקוב לא איכפת שהמוני אנשים מתים בשמו או בעטיו. ובקטנה: ב-1867 עדיין קראו לאמריקה "העולם החדש"? משום מה קשה לי להאמין, כמעט 400 שנה אחרי גילויה.
|
|
בתגובה ל: מן הנצח (ספוילר אבודים 6x09) מאת: yaddo יש את מנהיג האחרים, וכל הזמן הזה יש את ריצ'רד בתור "יועץ". ז"א שווידמור, אלואיז ובן לא החליפו את ריצ'רד, אלא היו מנהיגים לצידו.
כשג'ייקוב אמר לריצ'רד שהוא רוצה שאנשים יידעו את ההבדל בין טוב לרע, בלי התערבות, ואמר לריצ'רד משהו כמו "אולי אתה תתערב?" יצא שריצ'רד עשה "עבודה ממש טובה", שהרי שיתף פעולה ב-purge יחד עם בן, אם אני לא טועה, וגם אם לא היה חלק מזה - הוא לא התערב על מנת לעצור את בן.
כשג'ייקוב הטביע את ריצ'רד, זה הזכיר לי את המעיין במקדש שהטביעו בו את סעיד, אבל אז הוא לא הרג/החייה אותו, אלא רצה להלחיץ אותו שיבין שהוא לא מת.
|
|
בתגובה ל: מן הנצח (ספוילר אבודים 6x09) מאת: yaddo הפתרון המסתמן הוא גאוני. אין שטן ואלוהים, אלא תחרות בין מי שמאמין שהאדם טוב מיסודו, ומי שמאמין שהאדם רע מיסודו. כלומר, שניהם לא טובים או רעים, אלא רק יש להם רעיונות שונים לגבי הטבע האנושי.
הם רק רוצים להיות צודקים, אין להם עניין מיוחד בתוצאות, אלא ההתערבות שלהם (והאמונות הפרטיות שלהם, כמובן).
הפרק היה נהדר בעיני, בעיקר בגלל שכל התיאוריות היו ממש ליד, אבל לא בדיוק פגעו, כי הפתרון האמיתי (כפי שמסתמן) הוא יצירתי בהרבה מהכל. האי הוא הרוע, פקוק בבקבוק, ותוצאות התחרות הם שיקבעו לאן ילך אותו הרוע.
מה שמוזר לי הוא למה ג'ייקוב צריך מחליף, ואיך בחבורת שונאי האדם הזו (סוייר, ג'ק, סעיד) ימצאו את הג'ייקוב הבא.
אבל זה סיפור אחר ויסופר בהזדמנות אחרת
|
|
בתגובה ל: המממ (ספ') מאת: איימס ג'ייקוב והאיש בשחור הם ישויות כלשהן שעדיין צריך לחכות ולראות איזה. אולי לא אלוהים והשטן, אבל משהו על טבעי, שהרי לא כל אחד יכול להפוך למפלצת עשן ולשחרר אזיקים בכוח המחשבה, או לתת חיי נצח.
המטאפורה בפרק הוסברה כך שהאי הוא הפקק, לא הרוע עצמו. מפלצת העשן על פיה היא הרוע עצמו - היין.
סעיד כבר לא יהיה מחליף, ולדעתי ג'ק ירצה/יכוון להיות מחליף. ג'ייקוב צריך מחליף כדי למנוע מהמפלצת לצאת מהאי.
מסכימה שהפרק כולו היה מצויין, רק עם פחות תשובות ממה שציפיתי, שכן רוב הדברים היו ידועים לנו כמו שיאדו אמר. אבל לפחות גילו לנו את מהות הסכסוך...
|
|
בתגובה ל: עדיין - ספוילר מאת: Drusilla לדעתי ג'ייקוב הוא לא טוב טהור, ואני לא ממהרת להאמין לשום דבר שהוא סיפר.
|
|
בתגובה ל: עדיין - ספוילר מאת: Drusilla אם האי הוא הפקק, מעניין שבקטע הסיום, האיש בשחור מנפץ את הבקבוק, ככה שהפקק נשאר במקומו ועדיין היין יוצא החוצה. במצב כזה האי בכלל לא רלוונטי והרוע ימצא דרך אחרת לצאת.
חוק וסדר 13.9.1990-24.5.2010. R.I.P
|
|
בתגובה ל: ואגב המטאפורה מאת: טיימר ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: המממ (ספ') מאת: איימס יש להם עניין בתוצאות, הבחור בשחור רוצה לרדת מהאי.
|
|
בתגובה ל: אבל (ס') מאת: אביטל עניין בתוצאת ההתערבות, לא במה קורה לאנשים האלו בחיים כתוצאה מהמעבר שלהם באי, או מהבחירה שלהם בטוב או ברע.
|
|
בתגובה ל: כן (ספ') מאת: איימס ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: המממ (ספ') מאת: איימס זה מאוד דומה לעלילה של ספר איוב.
|
|
בתגובה ל: ספויילר מאת: מאור ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מן הנצח (ספוילר אבודים 6x09) מאת: yaddo מכל השיחות של ריצ'ארד (כשהוא עוד היה ריקארדו) עם ג'ייקוב והאיש בשחור, בהקשר של סופרנצ'ורל.
זה דווקא לא היה פרק שמאד אהבתי, משהו בסיפור קצת ייגע אותי. אבל הגילויים בהחלט מעניינים, אם כי עדיין לא מובנים לגמרי. מעניין שהאיש בשחור אמר שג'ייקוב לקח לו את האנושיות. אני מבינה מזה שג'ייקוב הפך אותו לעשן. וגם, שהוא אכן היה בן אנוש רגיל פעם. מעניין מה בדיוק קרה ביניהם. וגם - מי נמצא מעליהם? הרי מישהו מינה את ג'ייקוב.
אני גם תוהה אם איזבלה באמת הייתה זו שבאה לדבר עם ריצ'ארד באונייה או שזה היה האיש בשחור שמתחזה לה, כדי לפתות את ריצ'ארד להרוג את ג'ייקוב. אהבתי גם את העבודה שההוראות לגבי איך להרוג את ג'ייקוב היו זהות להוראות של דוגן לסעיד לגבי איך להרוג את לא-לוק (יאללה, תנו לו כבר שם). זה מחדד את העובדה שג'ייקוב והוא נמצאים באותה הרמה ושוב מחזיר לתהייה לגבי מי קבע את החוקים.
מעניין הקטע של קרן הנסו, תודה על התזכורת.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: אני שועשעתי קשות (ס') מאת: miss bojarsky אני נוקטת בגישת סופרנצ'ורל: הם מלאכים, בני האדם הם כל כלי משחק, אלוהים נמצא מעל.
מצחיק אותי שאבודים וסופרנצ'ורל יסתיימו באותו הזמן ובאותו האופן. גם מצחיק אותי שלמרות כל הקרדיט שניתן (ושמגיע) לאבודים, סופרנצ'ורל עשו את זה פי מליון יותר טוב.
|
|
בתגובה ל: ספ' מאת: איימס ומסכימה לגמרי לגבי סופרנצ'ורל.
|
|
בתגובה ל: אני שועשעתי קשות (ס') מאת: miss bojarsky הסבירו באחד הפרקים שאם סמוקי לובש צורה של בן אדם, הוא לא יכול לצאת ממנה. אז מה קרה לדמות הקודמת שלו? שאלה טובה.
ואולי לא יהיה לו שם, כמו שלשטן עצמו יש שמות רבים ככה גם לסמוקי/לא לוק/ האיש בשחור/מפלצת העשן יש שמות רבים.
|
|
בתגובה ל: האיש בשחור לא יכול להתחזות אליה מאת: טיימר אילנה הסבירה שהוא תקוע רק בתוך הגוף של לוק. לפני כן הוא לא היה תקוע. הרי הוא התחזה לדמויות בעבר - כריסטיאן שפרד, וולט, ימי (אח של אקו), אלכס... לכן הוא כנראה כן התחזה לאיזבלה כדי לגרום לריצ'רד להרוג את ג'ייקוב.
|
|
בתגובה ל: לא מדויק - ספוילר מאת: Drusilla אבל במקרה כזה, במה שונה הגוף של לוק מכל גוף אחר?
|
|
בתגובה ל: יכול להיות שאת צודקת מאת: טיימר מלוסטפדיה:
While Ben, Ilana, Frank, and Sun bring Locke’s body to be buried at the survivors' grave site, Ben asks Ilana why she brought Locke's body to the statue. Ilana responds that she needed to show the others what they were up against. John Locke is finally buried in the graveyards. Ben then asks why the Man in Black wouldn’t just change forms again, and Ilana replies that the Man in Black is now stuck in Locke’s body.
מעבר לכך עדיין לא ידוע.
|
|
בתגובה ל: אני שועשעתי קשות (ס') מאת: miss bojarsky זה היה האיש בשחור שמתחזה לאיזבלה. הרי חוץ מהארלי, כל שאר האנשים לא יכולים לראות אנשים מתים. בהווה רואים את איזבלה האמיתית באה אליו, וריצ'רד לא יכול לראות אותה.
|
|
בתגובה ל: לדעתי - ספוילר מאת: Drusilla אני תוהה אם גם ג'ייקוב היה מסוגל להתחזות לאנשים מתים.
ועוד משהו שחשבתי עליו במהלך הפרק - בזמנו סמוקי אמר לג'ייקוב שיום אחד הוא ימצא פרצה וההנחה הייתה שהוא מתכוון לכזו שתאפשר לו להרוג את ג'ייקוב. אבל אנחנו רואים עכשיו שבעצם הוא ידע איך הוא יכול להרוג את ג'ייקוב כבר מזמן - לשלוח מישהו אחר. אני חושבת שאולי הכוונה הייתה לפרצה שתאפשר לו לצאת מהאי (שהרי אם הוא הורג את ג'ייקוב זה לא משנה, יהיה לג'ייקוב מחליף). אולי להרוג את ג'ייקוב לפני שממונה המחליף זו הפרצה.
|
|
בתגובה ל: מן הנצח (ספוילר אבודים 6x09) מאת: yaddo כל כך הרבה זמן חיכינו לפרק על ריקרדוס-כוכב-עליון, אבל כשהוא הגיע רובו היה די נמתח וחזר על מה שכבר היה ידוע לנו. בעיקר נכון הדבר לדקות הארוכות מדי מהרגע שהבלק רוק מגיעה לאי ועד שריצ'רד והאיש בשחור (עשיו, נגיד?) יושבים בצוותא להכין מרשמלו (מכאן והלאה הפרק הפך למוצלח). לא פלא שכל בני האדם שג'ייקוב מזמין לאי מתפגרים עד מהרה: ריצ'רד העביר ימים על גבי ימים - או כך לפחות זה הרגיש - בהתעלפויות, מאבק עם השרשראות, בהלה ממפלצת העשן, תפילות לאל, ניסיון להגיע אל מסמר אובד, וכן הלאה. כבר התחלנו לצעוק על המסך: "נו, ג'ייקוב, תזיז את עצמך לספינה ותן לו כוס מים, שהפרק יזוז לאנשהו סוף סוף". וג'ייקוב? יש לו זמן. כנראה היה עסוק באיזה נזיד עדשים, כיבוס החולצות הלבנות באריאל אולטרה, או בסריגה.
גם אני שועשעתי מעניין ההוראות הזהות להריגת ג'ייקוב ולא-לוק - נעץ בו סכין לפני שיתחיל לדבר, ברגע שהוא התחיל לדבר הכל אבוד. כמו רנה זלווינגר וטום קרוז, גם ג'ייקוב ולא-לוק Had you at hello.
|
|
בתגובה ל: רוב הפרק היה מאכזב לטעמי (ס) מאת: יעל וזהו"כנראה היה עסוק באיזה נזיד עדשים, כיבוס החולצות הלבנות באריאל אולטרה, או בסריגה".
|
|
בתגובה ל: רוב הפרק היה מאכזב לטעמי (ס) מאת: יעל וזהו רוב הפרק עסק בלהראות את ריצ'ארד מתבכיין בסיטואציות שונות, מה שבשבילי נחשב לשעמום אחד גדול. לא ייאמן שהסצינות היחידות שהיו מעניינות עסקו בבקבוק.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|