רגע לפני שאנחנו רואים את הפרק: איש מסתורי (ששמו מתחיל ב-ח' ונגמר ב-חובצי) עלה על תיאוריה מעניינת לגבי הפרק הבא ורציתי לשתף אתכם בה. אני מקבלת אותה כמעט בשלמותה, עם הסתייגות אחת קטנה.
זה מה שיקרה לדעתו של ח': המתנקשים יגיעו לחסל את האנק, אבל הם יהרגו את מארי בטעות (או לא בטעות) במקומו. האנק אולי יהרוג אחד מהם, אולי לא. בכל אופן, הוא יחשוב שהמתנקשים נשלחו אליו מטעמו של הייזנברג מכיוון שהוא התקרב מדי אל ג'סי בפרק האחרון. האנק יחליט לנקום בג'סי על החיסול של מארי. הוא כנראה ישתף בהחלטה את וולט שינסה לטרפד את הנקמה, אבל בסופו של דבר יאלץ לבחור בין האנק לג'סי.
אני מקבלת את התיאוריה הזו, אבל אני חושבת שמארי תצליח לשרוד בקושי את ההתנקשות. ח' חושב שזו טלנובלה שלא מתאימה לסדרה, אבל לדעתי מארי תיכנס לתרדמת ותתעורר בפרק האחרון של העונה. עד התיאוריה של ח' חשבתי שנאלץ להיפרד מהאנק בפרק הבא. הוא נמצא ב-15 דקות התהילה שלו עכשיו. זה יהיה אכזרי מאוד להיפטר מהדמות שלו דווקא כשהוא כל כך קרוב ללוויתן הלבן שלו, אבל גם איכשהו מתאים. אני לא יודעת מה יקרה בפרק הבא, אבל בטח יהיה מעניין. ברור לי שלא נקבל פרק של "האנק מחסל צמד מתנקשים והולך להכין קפה". זה מה שיפה בסדרה הזו.
רגע לפני שאנחנו רואים את הפרק: איש מסתורי (ששמו מתחיל ב-ח' ונגמר ב-חובצי) עלה על תיאוריה מעניינת לגבי הפרק הבא ורציתי לשתף אתכם בה. אני מקבלת אותה כמעט בשלמותה, עם הסתייגות אחת קטנה.
זה מה שיקרה לדעתו של ח': המתנקשים יגיעו לחסל את האנק, אבל הם יהרגו את מארי בטעות (או לא בטעות) במקומו. האנק אולי יהרוג אחד מהם, אולי לא. בכל אופן, הוא יחשוב שהמתנקשים נשלחו אליו מטעמו של הייזנברג מכיוון שהוא התקרב מדי אל ג'סי בפרק האחרון. האנק יחליט לנקום בג'סי על החיסול של מארי. הוא כנראה ישתף בהחלטה את וולט שינסה לטרפד את הנקמה, אבל בסופו של דבר יאלץ לבחור בין האנק לג'סי.
אני מקבלת את התיאוריה הזו, אבל אני חושבת שמארי תצליח לשרוד בקושי את ההתנקשות. ח' חושב שזו טלנובלה שלא מתאימה לסדרה, אבל לדעתי מארי תיכנס לתרדמת ותתעורר בפרק האחרון של העונה. עד התיאוריה של ח' חשבתי שנאלץ להיפרד מהאנק בפרק הבא. הוא נמצא ב-15 דקות התהילה שלו עכשיו. זה יהיה אכזרי מאוד להיפטר מהדמות שלו דווקא כשהוא כל כך קרוב ללוויתן הלבן שלו, אבל גם איכשהו מתאים. אני לא יודעת מה יקרה בפרק הבא, אבל בטח יהיה מעניין. ברור לי שלא נקבל פרק של "האנק מחסל צמד מתנקשים והולך להכין קפה". זה מה שיפה בסדרה הזו.
בתגובה ל: ברייקינג באד 307 - תיאוריית קונספירציה מאת: רעות יהיה זיכרה של מארי ברוך ויפה שעה אחת קודם.
בתגובה ל: כאילו שאתה יודע איך קוראים לקופיף שלי.. מאת: חובצי הוא עושה את זה כי היועץ הזוגי אמר שהריחוק יחזיר את הריגוש לחיי הנישואים שלנו.
בתגובה ל: ברייקינג באד 307 - תיאוריית קונספירציה מאת: רעות תיאוריה מעניינת. נשמע לי בחור לעניין, הח' הזה.
הגרסה שלך גם מעניינת, למרות שאני לא מסכים שמותה של מארי יהיה טלנובלי. אני אשמח אם היא תמות, ורצוי בייסורים. היא די מעצבנת.
נחיה (בניגוד למארי) ונראה.
בתגובה ל: חשוב לציין שאין בהודעה שמעלי ספוילרים ל 307 מאת: Krunos כמה שאנחנו לא קרובים אפילו להכנס למוחם של היוצרים. המחסלים בסך הכל היו התרופה לבעיית הבטחון העצמי והתקפי הפאניקה שהאנק סובל מהם מאז שהראש של דני טרג'ו התפוצץ על צב.
פרק מדהים מכל הבחינות. לא היה רגע משעמם, בניגוד למה שנכתב, והסיום באמת עוצר נשימה, אם כי שוב מתעוררות כמה בעיות של אמינות - שני רוצחים מיומנים וחסרי רחמים, מול שוטר חסר בטחון במהלך התקף פאניקה, והוא גובר על שניהם. מילא זה - הרגע שבו האח שנשאר חי עומד מעל האנק עם האקדח מכוון לראשו ומחליט לוותר, רק בשביל לעשות את זה עם גרזן, כשהאנק שוכב סנטימטרים ספורים מאקדח, היה כל כך מטופש ומתאים למותחן הוליוודי מהזן הנחות ביותר. נכון שאם האנק היה מחסל אותו קודם (נניח מכוון לראש ולא לחזה) זה היה קצת פחות מותח, אבל הרבה יותר אמין. מה גם שהפריע לי שהכדורים פגעו באפוד שלו ללא כל תגובה. הייתי מצפה שאם לא יפול, לפחות ייהדף קצת אחורנית.
בכלל לא מובן לי מה פתאום הם החליטו להצטייד באפודים.
וסחטיין על ה 3:07. בחיים לא הייתי חושב על זה.
עוד בענייני אמינות - ממש מפריע לי איך שוולט, גאס, ג'סי וסול מדברים בחופשיות בטלפון וצועקים בקול רם בבית החולים (שנראה די נטוש, משום מה). ממש מפריע לי איך כל נסיון החיסול של האנק התרחש לאור יום בחניון, לאורך מספר דקות, ואין שם אף נפש חיה.
ועוד דבר שממש מפריע לי - לגבי השוליה של האנק (לא זוכר את שמו) - איך מפטרים בן-אדם מעבודה כזו? אני מסוגל לחשוב רק על דרך אחת - חיסול. אם לא, נראה לי שתהיה התפתחות מעניינת מהכיוון שלו (ואם לא - זה עוד פאק באמינות).
וצאו מהסרט שלכם שהאנק ימות. במקרה הכי גרוע יעשו לו "טוני סופרנו" לכמה פרקים.
בכלל, קצת קשה לי לראות איך כל העסק ממשיך להתנהל. הרי ההגיון אומר שלמרות מה שקרה, האנק צריך להיות נחוש מתמיד לתפוס את ג'סי. ואם ההשעיה שלו תהיה בתוקף בעתיד הקרוב, או שהוא לא יוכל לתפקד עקב הפציעה, אז הממונים עליו צריכים להעביר את זה למישהו אחר ולדאוג שיעקבו אחרי ג'סי, כי אחרי שהוא ננעל בקרוואן וסירב להכניס אותו, זה די ברור שהחשדות נגדו מוצדקים. מה שאני מנסה להגיד זה - איך לעזעזל ג'סי יגיע למקום העבודה החדש שלו מבלי לחשוף אותו?
בתגובה ל: הפרק הזה רק מוכיח (ספ') מאת: Krunos כן, הקטע עם הגרזן היה לגמרי קלאסיקה של
when you have to shoot - shoot, don't talk (and don't go fetching your stupid axe)!
פרט לזה עם רוב הניטפוקים שלך אני כרגיל לא הכי מסכימה (כל כך הרבה דברים מפריעים לך, איך אתה מצליח להינות מהסדרה? ;) ) אבל נעזוב את זה. אני כן מסכימה עם הניטפוק העיקרי של האנק גובר על שני הפסיכופטים המיומנים.
בתגובה ל: (ספוילר) מאת: lambert fan זה לא מונע ממני ליהנות. אני אפילו נהנה מאוד וזו אחת הסדרות האהובות עלי מכל הסדרות המשודרות כרגע. אני פשוט חושב שכל הפאקים האלה באמינות קצת פוגמים באיכות של הסדרה. מכאן ועד טלנובלה המרחק הוא רב, כמובן, אבל אני חושב (ושוב, למרות שאני מת על הסדרה) שהייפ הביקורתי סביבה קצת מוגזם. ירון טן-ברינק, ברייטינג של לפני שבוע או שבועיים, אפילו העז להשוות לסופרנוס. עם כל הכבוד...
ואולי תסבירי לי מה זה ניטפוק?
בתגובה ל: אני אסביר לך מאת: Krunos במקור: היטפלות אובססיבית לפאקים קטנטנים וחסרי חשיבות בעלילה או בביצוע של סרט. (עוד יותר במקור: פליית ביצי כינים מהשיער). בשימוש חופשי יותר: מציאת פגמים (כלשהם) בעלילה או בביצוע.
בתגובה ל: מאנגלית Nitpicking מאת: lambert fan אובססיבי הוא שמי השני, אבל אני לא מסכים שאלה פאקים קטנים וחסרי חשיבות.
בתגובה ל: אני מודה לך מאת: Krunos ללא תוכן
בתגובה ל: הפרק הזה רק מוכיח (ספ') מאת: Krunos יש הרבה דברים לא ריאליסטיים או מסודרים שקורים בסדרה הזאת. בעצם, חוץ מיחסים בין דמויות, בערך הכל. יש שם הרבה דברים נטושים (אם כי בחניון אמריקאי ענקי, וזה מניסיון, זה דווקא הגיוני - וכן ראו שם אנשים, אגב, פשוט לא בפריים יחד עם הקלוז-אפ על אחת הדמויות המשתתפות בקרב). מה זה המכוניות המוזרות האלה שנוהגים בהן שם? ואיך זה שהכבישים כל כך ריקים? כמו... סט באולפן. ובתי חולים? טוב, בטיפול נמרץ המסדרונות באמת יכולים להיראות ריקים. והאפודים? הצמד לא יודעים כל מה שאתה יודע על האנק. מבחינתם הוא איש חוק מעוטר ומסוכן. והם לא רוצים לפשל, יש עליהם הרבה לחץ משני צדי הגבול. דווקא זה שהפגיעות באפוד לא גררו תגובה זה באמת קצת לא הגיוני, אבל מצד שני הם רובוטים כאלה, לך תדע איזה כושר ספיגה יש להם. ואני גם לא זוכרת איזה סוג כדורים נורה עליהם. העניין עם הגרזן היה מוצלח בעיניי. נכון שזה מריחת מתח, אבל לאור העובדה שהוא (הם, אבל אחד נותר בשלב הזה) סוף סוף הגיע לבנאדם (הפצוע ולא חמוש למיטב ידיעתו של הפסיכי) שבגללו הם יצאו לכל מסע הנקמה הזה, אפשר להבין אותו. וזה גם סגר יפה את המעגל עם הכדור הנוסף שהם קיבלו (אקדח שיורה במערכה הראשונה וגו') והציל את האנק (זה והרפלקסים שלו).
ובאופן כללי, הקטע של "למה לא לירות בראש מלכתחילה" כל כך נפוץ שזה מעין מוסכמה שאם שוברים אותה (ויורים למישהו בראש ישר על ההתחלה) זה נראה מחושב ומודע לעצמו.
בתגובה ל: אתה מחפש ריאליזם בסדרה סוריאליסטית (ספוילרים) מאת: סטיבי אני אשים לב בפרק הבא לדברים שציינת ואראה אם אני מסכימה עם זה :) .
אבל בעיני היא שואפת לריאליזם וגם מצליחה בזה די יפה יחסית. אני מוצאת בה מעט מאוד פגמים באמינות. רוב הפגמים לכאורה שמצביעים עליהם כאן הם דברים שיש להם הסבר פשוט ולגמרי לא בלתי-אפשריים ברמה של בנאדם קופץ מרכב ויוצא בלי שריטה או נתלה על כנף של מטוס. חלקם אפילו לא נראים לי מוזרים בכלל.
כבישים ריקים? הם בניו מקסיקו על הגבול, לא בניו-יורק... טוב לפי ויקיפדיה הם באלבוקרקי שזו עיר גדולה, אבל בכל זאת הם בפרברים של עיר שבעצמה בפריפריה של ארה"ב. איכשהו נראה לי שלא חסרים מקומות בארה"ב עם כבישים ריקים כאלו למכביר. אבל נניח.
חניון של סופרמרקט ריק יחסית (היו שם שני עוברי אורח שאחד מהם נורה ע"י האחים) באמצע היום זה בכלל לא מוזר בעיני. רוב הפעמים שאני הולכת לאוטו בחניון של הסופר יש רק אנשים ספורים נוספים בחניון עצמו, ואין לי ספק שבחניוני ענק אמריקאיים (ופריפריים כאמור) זה עוד יותר שכיח, כפי שהעדת.
ותהרגו אותי, אני לא מבינה מה מוזר בעיניכם בלהצטייד באפוד מגן לפני שאתה הולך לחסל שוטר, שיש להניח שהוא חמוש ומיומן. זה שאתה פסיכופט רצחני לא אומר שאתה לא מחושב. (אם כבר אז מוזר שלא היה להם אפוד לפני שהלכו לחסל את וולט.)
ועל הניטפוקים שאני קוראת ביחס לחוסר עקביות לכאורה של הדמויות, כבר כתבתי בשבוע שעבר שאני חושבת להיפך: זה עושה אותן יותר אמינות ופחות שטוחות, כי אנשים זה לא מכונות והרגשות שלהם לא חייבים להיות עקביים. וולט יכול בהחלט לכעוס ברגע אחד על סקיילר שרצתה להתגרש ולהטיח בפניה שבגלל זה האנק כבר לא משפחה שלו בשביל לפגוע בה, ואח"כ אחרי שנרגע להזכר שכן אכפת לו מהאנק ולעזור לו בכ"ז, כפי שאכן עשה.
זה לא חוסר עקביות תסריטאית. זה חוסר עקביות אנושית שקיימת גם אצל אנשים אמיתיים.
אבל מי שלא נהנה (או נהנה ומתעצבן במקביל) - לא נהנה, ואין מה לעשות.
בתגובה ל: אני לרגע לא חשבתי עליה כסוריאליסטית (ספוילרים) מאת: lambert fan
המימד הסוריאליסטי הוא נדבך בולט שמלווה את הסדרה מראשיתה. מאידך גיסא, בל נשכח שלא מדובר בסדרת מדע בדיוני אלא בכזו שעלילתה מתרחשת בפרברים של ארצות הברית הדרומית, ולכן חייבת להכיל מידה נאה של ריאליזם והיגיון. אין לי בעיה עם דמויות לא עקביות, יש לי בעיה עם כתיבה לא עקבית - הזגזוג בין העקרונות "הבל יעברו" הוא חד וגס מדי, ללא עוגן עלילתי מספיק. מעבר לכך, סצינות מפתח שאמורות לקדם את העלילה נשענות על כרעי תרנגולת, והשיא היה בפרק האחרון - מה לעזאזל היה שם עם הגרזן? תחשבי מה היה קורה לו מדובר היה בפסקה מכרעת מתוך ספר מתח שגומרים עליו את ההלל, וכך ניצל הגיבור. לא היית חשה מרומה? לי זה פשוט מעליב את האינטיליגנציה.
הסדרה הזאת היא רחוקה שנות אור מלהיות מופתית, ושום משחק נשגב של בראיין קרנסטון או צילומים סוריאליסטים יפים עם פילטר צהוב, לא אמורים לחפות על כתיבה לקויה בחסר.
ocean
איתי במלחמתי הצודקת במקש ה'אנטר'!
בתגובה ל: ברצינות? מאת: ocean את מוזמנת לסתור את טענותי אם בא לך (אולי אפילו תשכנעי אותי), אבל סתם להגיד "נדבך בולט" זה לא הוכחה :)
עם הגרזן כבר כתבתי שאני מסכימה, אבל עם כל השאר לא.
לא רואה חוסר עקביות בכתיבה בכלל, וכאמור - נדמה לי שנימקתי כבר, אז לא רואה סתם טעם לחזור בהיעדר טיעוני נגד.
(וסדרה לא חייבת להיות מופתית ברמה של אוז בשביל שאהנה ממנה, אחרת לא הייתי רואה כלום היום בטלויזיה, אבל זה כבר עניין של טעם).
בתגובה ל: ברצינות גמורה, ונדמה לי שנימקתי בפירוט. מאת: lambert fan טלנובלת בית-כלא ולא יצירת המופת שעשו ממנה (אני מסכים עם הטענה הזו רק בנוגע לעונות האחרונות. בתחילת ובאמצע דרכה היא היתה מושלמת).
בנוגע לדיון על ברייקינג באד - אין לי עוד הרבה מה לתרום, אבל לתאר את הסדרה כסוריאליסטית זה מופרך לגמרי.
בתגובה ל: וגם על אוז יהיה מי שיגיד שזו בסך הכל מאת: Krunos ללא תוכן
בתגובה ל: ברצינות? מאת: ocean טוב, ברור לי שהגעתי מאוחר מדי ושהדיון הזה כבר מיצה את עצמו, אבל הבטחתי שלא אתן לאושן לעזוב מבלי לנסות לשכנע אותה לתת הזדמנות לפרק הבא ואני מתכוונת לקיים! אני מזהירה מראש שקיימת כאן סכנה מאוד גדולה לחפירה. אני קצת מרגישה את מצב הרוח הזה מתקרב.
סוגיה מס' 1: עניין האפוד.
כמו שכבר נאמר כאן, גם אני חושבת שהגיוני שהרוצחים יגנו על עצמם באפוד מגן כשהם הולכים לחסל שוטר חמוש. מה גם, שמבחינת התנהלות הדמויות אנחנו רואים רק מה שמראים לנו ולכן אנחנו לא יכולים להניח שזו הפעם הראשונה שהם מצטיידים באפוד לקראת חיסול. יכול להיות שהם פשוט החליטו לשדרג את האפודים הישנים שלהם בדגם משוכלל יותר לקראת הציד של האנק, מלך הצבאים. לדעתי גם שכשהם הלכו לחסל את וולט הם לבשו אפוד מגן, אבל הכותבים לא טרחו לציין את זה בפנינו, כי אז זה לא היה חשוב.
סוגיה מס' 2 : עניין הגרזן:
אני מסכימה איתך, זה היה סוף הוליוודי, אבל אותי הוא שימח מאוד, ולו רק בגלל תחושת ההקלה. הסצנה הזו היתה כל כך מותחת, עד שפיזית נאבקתי בכדי להסתכל. איך אפשר לטעון שהסדרה כולה סוריאליסטית עם הסצנה הריאליסטית הזו? זה לא קורה לי הרבה עם סדרות טלוויזיה, כי בדרך כלל אני בריאה בנפשי, אבל הרגשתי שאני באמת נמצאת שם בחניון. הרגשתי שבדיוק יצאתי מהסופר עם שקיות הטבעולים שלי (משום מה שם עברתי לברוקולי...) וראיתי את הכל. הסצנה הזו היתה כל כך אמיתית, הכל בה הרגיש אמיתי: המתח, הלחץ של האנק, הפחד, ההפתעה של בני הזוג האומללים שהיו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון – וכן, גם העניין של הגרזן. זאת הסיבה:
מרקו ואיך שלא קוראים לשני (ליונל?) הם מסוג האחים שניזונים אחד מהשני. הם מתקשרים מבלי לדבר ומשלימים זה את זה כשהם "עובדים". לפני כמה פרקים הם רצחו את השוטר שהגיע לבית של האישה הזקנה על ידי הטקטיקה הכי ישנה ולא מקורית שקיימת בספר, אבל שיתוף הפעולה ביניהם לא השאיר לשוטר המסכן סיכוי. אני זוכרת שחשבתי אז שהדרך היחידה שבה הם אי פעם יפסידו תהיה רק כאשר מישהו ישכיל להפריד ביניהם. הם היו בלתי מנוצחים כי היו שני דברים שעמדו לטובתם: אפקט ההפתעה והזוגיות שלהם. בניסיון החיסול של האנק הם איבדו את שניהם. הכל השתבש וכך נשאר לו מרקו (או השני, אני לא מבדילה בניהם) לבדו, זועם, רוצה לנקום, ללא התוכנית המקורית שלו, ללא גורם ההפתעה ובלי הנוכחות ההכרחית של אחיו. הוא איבד את כל הרציונליות שהיתה לו (בלקאאוט אם תרצו) והחליט לעשות את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב. להרוג אנשים עם גרזן.
סוגיה מס' 3: ההתהפכויות הרבות של וולט:
אני עם lambert fan , וולט לא מוכרח להיות כתוב בצורה עקבית, הוא אנושי ואנשים הם לא עקביים, אבל הכתיבה עצמה לדעתי דווקא עקבית. זה נכון שוולט מזגזג בין עקרונות ה"בל יעבור" שלו, אבל זה רק בגלל שהאיש עושה הכל בשביל עיקרון העל שלו שמסביר את בחירותיו עוד מהפרק הראשון. וולט לא עושה את הכל בשביל המשפחה שלו, הוא אף פעם לא באמת עשה. הוא גם לא עושה את זה מפני ש- " chemistry must be respected ". כל מה שוולט בחר לעשות היה בשביל וולט. הוא בחר לבשל קריסטל מת' כשגילה שהוא חולה, רק כדי ש*הוא* לא יעזוב את העולם כשמשפחתו חסרת כל בגללו. הוא בחר לעמוד בצד ולצפות בחברה של ג'ס נחנקת למוות, רק כדי שג'ס יחזור למוטב ולא יהרוס לו את התוכניות להתעשר. מתחילת העונה הראשונה וולט מחבל בקריירה של האנק כדי להסתיר עקבות, ועכשיו הוא אומנם בעדו, אבל לא כי הוא פתאום משפחה, אלא מפני שאין לו ברירה. וולט בוחר להעביר לצד שלו את ג'ס שאיים להפיל אותו יחד איתו. תחת עינו הפקוחה הוא יוכל לשמור עליו מקרוב, כי זה מה שתמיד אומרים שצריך לעשות עם האויבים שלך. אם ג'ס לא היה מאיים עליו, וולט בחיים לא היה מציע לו 50% מהרווחים. האנק היה מאבד את העבודה שלו, והגיס (לשעבר) האהוב שלו היה מזמין אותו לבירת ניחומים. וולט הוא לא איש טוב. הפסקתי לקוות שכן עוד בעונה הקודמת כשעמד בצד ובחר לתת לחברה של ג'ס למות. יש איזו תיאוריה סוציולוגית שטוענת שאנשים תמיד יבחרו בסופו של דבר במה שעושה להם טוב. אני לא מסכימה עם הנחרצות של הטענה הזו, אבל יש בה משהו שאולי קצת נכון וזה בסדר. מותר לנו להיות אנוכיים אם אנחנו לא פוגעים באף אחד. אנוכיות זה אנושי ו-וולטר אנושי, הוא פשוט לא איש טוב, למרות שהוא מנסה לשכנע את עצמו שהוא כן.
אגב, מה חשבתם על נאום התוכחה של ג'ס? מאוד אהבתי אותו, הוא היה עצוב ומרגש, אבל נדמה לי שג'ס קצת נסחף. הוא טען שהיום שבו וולט הציע לו לעבוד איתו היה היום שבו הוא לקח ממנו את הכל. אני לא בטוחה שזה נכון. לפני שג'ס התחיל להכין סמים עם וולט ההורים שלו לא סבלו אותו וגם עכשיו הוא לא הבן החביב עליהם. אז לא היתה לו חברה וגם עכשיו אין לו אחת. אז לא היו לו מטרות לעתיד וגם עכשיו לא. נדמה לי שהדבר היחיד שההכרות עם וולט לקחה ממנו היה השימוש בסמים, וזה בעצם דבר טוב. חלק גדול מהזמן שבו עבד עם וולט היה טראומטי ביותר עבור ג'ס והוא איבד בו המון, אבל שום דבר ממה שאיבד לא היה שם לפני וולט. אז למה לדעתכם ג'סי התכוון? וולט לקח ממנו את התמימות? את האמון באנשים? עכשיו ג'סי משוכנע שהוא אדם רע ושהוא יגיע לגיהנום, אז אולי הוא מרגיש שוולט לקח ממנו את התחושה שהוא שייך לחבר'ה הטובים?
בתגובה ל: עכשיו גם אני כאן (ס') מאת: רעות גם אני אהבתי את ההשתלחות שלו בוולט (לעומת הקטע שבו הוא מספר מה הוא יעשה להאנק, שהיה קצת פתטי. אני יכול לדמיין איך ג'סי יהיה לחלוטין לא מודע לאפסיות שלו ויגיד דברים כאלה, אבל איך וולט וסול לא צחקו לו בפרצוף?). אני חושב ששני הדברים העיקריים שוולט לקח לג'סי זה את תחושת הערך העצמי שלו ואת התמימות שלו. ג'סי היה אפס גם לפני שהוא פגש את וולט, אבל הוא לא ידע שהוא אפס. מבחינתו הוא היה מלך בשלני הסמים, הוא העריך את עצמו, החברים הדבילים שלו העריכו אותו, היו לו שאיפות לשגשג בעסקי הסמים ולא היה לו שום סטנדרט גבוה להשוות את עצמו אליו. עכשיו הוא אשכרה משקיע בלנסות להבין את הכימיה, להכין את הסמים הטובים ביותר שהוא יכול, כמו שוולט עשה, אבל וולט עדיין גורם לו להרגיש כמו אפס. ג'סי יכול להתמודד עם האכזבה של ההורים האמיתיים שלו, הם מיושנים, הם שמרנים, הם לא מבינים את המקצוע, אבל וולט הוא דמות האב שמבין בדיוק מה ג'סי מנסה לעשות ולא מפסיק להזכיר לו כמה הוא גרוע בזה וכמה הוא יותר טוב ממנו. וולט גם לקח ממנו את התמימות - אולי אם וולט לא היה דוחף אותו להתמקצע כל כך, הוא היה מבין בעצמו מתישהו שהוא גרוע בזה ופורש לחיים בינוניים אך חסרי סיכון, או לפחות היה נשאר במעגל הסמים הקטן והחובבני שלו. וולט לקח אותו אל הליגה של הגדולים, בגללו החבר שלו קומבו נהרג, הם הסתבכו עם טוקו הפסיכופט, וולט שלח אותו לחסל את הנרקומנים האלה, מה שגם היה חוויה טראומטית בשבילו, ובטח עוד כמה דברים שאני לא זוכר. ההתמכרות שלו להרואין (אם אני זוכר נכון, סם הרבה יותר כבד מכל מה שהוא התעסק איתו קודם) כנראה נבעה לפחות חלקית מאי-היכולת שלו להתמודד עם כל הדברים האלה, כי ג'סי הוא לא באמת אדם חזק כל כך וסביר להניח שלעולם לא היה מגיע כל כך רחוק אם זה היה תלוי רק בו. וההתעסקות בהרואין הובילה כמובן למוות של ג'יין. וולט דחף את ג'סי כל הזמן עמוק יותר ויותר, כמו אבא שדוחף את הבן שלו להתאמץ יותר בלי להבין שהוא דוחף אותו אל מעבר לגבול היכולת שלו, אבל כמובן, המניעים של וולט הם הרבה יותר אנוכיים משל רוב האבות. נראה לי שבסופו של דבר לג'סי יש מספיק לגיטימציה לכעוס על וולט, שאולי כן דאג לו ברמה מסויימת, אבל ניצל אותו הרבה יותר.
בתגובה ל: לגבי ג'סי (ספוילרים) מאת: אריאל87 ללא תוכן
בתגובה ל: לגבי ג'סי (ספוילרים) מאת: אריאל87 ללא תוכן
בתגובה ל: לגבי ג'סי (ספוילרים) מאת: אריאל87 ובכלל, אני חושב שמה שקורה עם ג'סי החל מאצע-סוף העונה הקודמת זה נהדר. הוא הפך מדמות ריקנית של סטלן מעצבן וונאבי לדמות עמוקה מאין כמוה.
בעבר טענתי שהגדולה של הסדרה היא שהיא מצליחה להיות כל כך טובה למרות שרוב הדמויות בה נעות בין הסתמיות לממש בלתי נסבלות, אבל עם השינוי שחל בג'סי, בנוסף לדמויות כג'יין (זצ"ל), סול, גאס וההעמקה בדמותו של האנק, שיפרו משמעותית את המצב.
מארי וסקיילר, מצידי, עדיין יכולות להתפגר, יחד עם הילד שעדיין לא החליט איך קוראים לו.
דרך אגב - כתבת "החברים הדבילים" של ג'סי. ראיתי אתמול את ה minisodes שיצאו עם ה DVD\BD של עונה 2. אלה קטעים קצרים, בני כמה דקות. סצנות שממש לא קשורות לעלילה של הסדרה, שמנסות לתת לה פן קצת שונה, אפילו קומי (מנסות היא מילת המפתח). זה עלוב ברמות שקשה לתאר. בקטע אחד וולט ואחד החברים הלא יוצלחים של ג'סי הולכים לפרוץ לבית של זקנה, בקטע אחר רואים את האנק ביום חתונתו עם מארי יושב עם וולט (לראשונה בסדרה ללא פאה) ומתוודה בפניו על סוג של בגידה. בקטע נוסף רואים כביכול סרטון תיעודי מאחורי הקלעים של וידאו קליפ של להקה של ג'סי והחברים שלו, ואז רואים גם את הקליפ.
אה, כן, והיה גם קטע של האנק ומארי מצלמים את עצמם בנסיון כושל לפור-פליי.
שוב, אידיוטי ולחלוטין לא עומד בסטנדרטים של הסדרה. סתם "החברים הדבילים" של ג'סי הזכירו לי את זה.
בתגובה ל: עכשיו גם אני כאן (ס') מאת: רעות לגבי מספר 2 - אני לגמרי מזדהה עם מה שכתבת, שהרגשת שאת ממש נמצאת שם בחניון. גם לי זה קורה לעתים מאוד נדירות (ובכלל נדיר שסדרות סורטי מתח עושים לי את זה).
וטבעול זה רע. תמצאי משהו אחר לאכול :)
בתגובה ל: ברייקינג באד 307 - תיאוריית קונספירציה מאת: רעות סצינת הסיום של הפרק - כמו גם הסצינה במגרש הגרוטאות בפרק הקודם - היתה חזקה כל כך שהרגשתי את לבי פועם בחוזקה. זה היה מותח מאוד ואני שמח שנגמר כמו שנגמר ולא במותו של האנק (מה שאולי יקרה בכל מקרה כתוצאה מהירי). אני גם די מרוצה מכך שהם לא הלכו לכיוון התיאורטי שעלה בפתיחת הפתיל, כי הוא באמת טלנובלי מדי.
כרגע הכי מעניין אותי לגלות מי התקשר להזהיר את האנק. היחיד שיכל לדעת על זה הוא גאס מוכר העופות, שגם פגש את האנק בפרק הסיום של העונה הקודמת ויודע שהוא גיסו של וולטר, אבל אני לא מצליח לחשוב על סיבה שהוא ירצה לעזור לו*.
ודבר אחרון - השעון באוטו של האנק מורה על השעה 3:07, שהוא מספרו של הפרק. צירוף מקרים?
* רגע לפני השליחה חשבתי על סיבה שגאס ירצה לעזור להאנק - ככל שהאנק ישאר בחיים זמן רב יותר, התאומים יתמקדו בו ולא בוולטר, ואם האנק יצליח את הבלתי אפשרי ויהרוג אותם (מה שכנראה קרה), גאס יפטר מאנשים בעיתיים בארגון שלו שלא סרים למרותו במאה אחוז.
בתגובה ל: מכאן והלאה, ספוילרים אמיתיים וחמורים לפרק 307! מאת: דור אכן סצינה מצויינת ומותחת מאוד.
למרות שרוב הפרק עצמו היה משעמם (מונולוגים ארוכים מידי גם של ג'סי וגם של האנק), חוץ מסצינת הפתיחה המעולה וכמובן סצינת הסיום.
אני גם מנחשת שגאס הוא המזהיר, והתיאוריה שלך לגבי הסיבה נראית לי סבירה (למרות שחייבת לנטפק שהם לא חלק מהארגון שלו, הם בצד המקסיקני, ויש שת"פ והבנה בין 2 האירגונים).
בנוסף יש לי הרגשה שקצת קשה לנמק, שלגאס יש מצפון (סוג של) והוא הזהיר את האנק אולי גם כי הוא לא חושב שהגיע לו למות. קשה לנמק לאור תפקידו ומעמדו, נראה לי שלא מגיעים לכזה מקום עם כזה מצפון, אבל הוא עושה עלי רושם קצת שונה מהמאפיונר הטיפוסי על המסך.
אני לא כל כך השתכנעתי מהקטע של ג'סי כל כך כועס על וולט בעקבות התקרית. מה שוולט עשה הרי היה בשביל להציל גם את ג'סי עצמו.
3:07 - וואללה יפה ששמת לב לזה.
בתגובה ל: תגובה (ספוילרים אמיתיים 307) מאת: lambert fan
אני קצת מצטערת על לכתם של האחים השתקנים, כי אהבתי את הסצינות המסוגננות איתם. למרות הקלישאתיות שלהן (גם של הסצינות וגם של הדמויות עצמן), הן היו עשויות יפה.
באותו עניין, האם יש למישהו הסבר (נטול ספוילרים למה שטרם שודר!) לסצינת הפתיחה המהממת של הפרק הראשון בעונה?
כוונתי לאנשים הזוחלים אל מקדש הנקמה של האחים לזכר דודם. למה האנשים (כולל האחים) הלכו אליו בזחילה? התיאוריה היחידה שיש לי היא שזה היה מין טקס שבו הזחילה סימלה את הזחילה של הדוד כשירו בו (אני לא זוכרת בוודאות אם אכן כך היה). אבל זה נשמע לי קצת הזוי.
בתגובה ל: תגובה (ספוילרים אמיתיים 307) מאת: lambert fan כן, נו, אני יודע שהם לא חברים בארגון שלו עצמו, אחרת הם כן היו נאמנים לו. הם עדיין loose cannons שצריך לטפל בהם.
בתגובה ל: ספוילר מאת: דור ללא תוכן
בתגובה ל: תגובה (ספוילרים אמיתיים 307) מאת: lambert fan (ספוילרים כמובן)
:) לגמרי לא היה משעמם. בייחוד הנאום של ג'סי על מה שהוא "הולך לעשות עכשיו" היה מצוין. הייאוש שלו בכל הפרק הזה היה כל כך מתאים ואפילו long overdue. ואני חייבת לציין שנזכרתי במהלך הפרק בדיונים קודמים באופי הדמויות הכללי וחשבתי לעצמי שבעצם כבר אין מה לתמוך בוולט. הוא נהיה חלאה והשאיר מאחוריו את הסימפטיה שהיתה כלפיו בשתי העונות הקודמות. מלבד האהבה של הבן שלו (שאגב לא היה בפרק הזה. למעשה אאל"ט לא היה בכלל את הבית הקודם של וולט) אין שום סיבה לאחל לו הצלחה כלשהי. לדעתי הוא כבר שכח מה זה הרצון להגן על יקיריו ועכשיו הוא רק בא לכסת"ח את עצמו. ולהתעסק עם הכימיה האהובה שלו, הקצנה פסיכוטית (אולי בהמשך יתברר שאני טועה בהקשר הזה, אבל זה המצב כרגע בעיניי). כמובן סצנת הסיום... סצנה מדהימה. באמת. ולמרות שהייתי בטוחה שהם לא יהרגו את האנק, אני חושבת שלא נשמתי איזה חמש דקות.
בתגובה ל: מכאן והלאה, ספוילרים אמיתיים וחמורים לפרק 307! מאת: דור
אם 3:07 זה הפרק והמזהיר אמר לו "יש לך 2 דקות", האם זה רמז לצופה הנבון שבפרק 309 האנק ימות?
* נ.ב. סליחה על ההצפה הקלה, משעמם לי.
בתגובה ל: וסתם תיאוריה שעלתה בראשי לאור הערתך (ספוילר 307) מאת: lambert fan רעיון ממש מגניב, אבל לא נראה לי שזה יקרה. מי יהרוג את האנק עכשיו? הפסיכופט עם הפעמון? לא שהוא לא מסוגל. נדמה לי שאיש המפחיד הזה יכול לחסל אנשים רק על ידי מצמוץ לעברם, אבל שימוש נוסף במספרי הפרקים יהיה כבר רפלקסיבי מדי עבור סדרת דרמה רצינית כל כך.
בתגובה ל: וסתם תיאוריה שעלתה בראשי לאור הערתך (ספוילר 307) מאת: lambert fan אני זוכר שהוא אמר דקה, לא שתיים, מה שאומר שהוא ימות בפרק הבא :) אבל כמו רעות, אני מאמין שזה מוגזם מדי עבור הסדרה.
בתגובה ל: המשך ספוילר מאת: דור בשמיעה חוזרת הוא אמר דקה. הצדק איתכם, אבל בכל זאת אם הוא ימות בפרק הבא אפשר יהיה לחשוב על זה ככה
בתגובה ל: מכאן והלאה, ספוילרים אמיתיים וחמורים לפרק 307! מאת: דור זה כל מה שאני יכולה להגיד עכשיו. את התגובה על הפרק אכתוב כשקצב דפיקות הלב שלי יחזור להיות נורמלי והעצבים שלי כבר לא יהיו מרוטים. אוף. סדרה כל כך טובה, אבל אוף.
בתגובה ל: OMG מאת: רעות סצינת הסיום בהחלט הייתה mind blowing.
בתגובה ל: ברייקינג באד 307 - תיאוריית קונספירציה מאת: רעות
מילא אם לא היו מייחסים לסדרה הזו שלל סופרלטיבים ועומק, אבל עם פגמים כל כך בולטים בעלילה קשה מאד להתווכח. הגרזן היה השיא: אין במוטיב הזה ולו שבריר של היגיון עלילתי, והכותבים עשו בו שימוש כדי להציל את אחת מדמויות המפתח באופן משל היינו בסרט אקשן סוג ז'.
אני לא מסוגלת ליהנות יותר מהסדרה הזו מרוב סימני שאלות. האחים הרוצחים תמיד הוצגו כפסיכוטים שקטים שפועלים כמעט ברובוטיות (כי "המשפחה היא הכל" - בדיוק מה שהניע את וולט), ואז באמצע החיים הם פועלים אחרת ורוכשים אפודים מאיזה טמבל במכולה.
ואם כבר הזכרתי את וולט: זהו? אשתך בגדה בך בשביל "דווקא", ואתה זונח באחת את העיקרון עליו הצהרת שוב ושוב שהוא החשוב ביותר? האנק הוא כרגע לא בן משפחה שלו? ואין לזה כל קשר לתפקידו כשוטר, לפחות לא איך שהציגו את הדיאלוג הזה בסצינה.
אני יכולה להמשיך שעות, אבל בוחרת שלא. עד כאן, אני בחוץ.
ocean
איתי במלחמתי הצודקת במקש ה'אנטר'!
בתגובה ל: ocean is out מאת: ocean אני מסכים כמובן, אבל זה לא מונע ממני ליהנות מהסדרה.
לגבי האחים הרוצחים (אם למישהו מאוד חושב לדעת מה השמות שלהם, זה היה רשום בקרדיטים של הפרק האחרון) - כבר באחד השרשורים הראשונים שנפתחו לגבי העונה הזאת טענתי שאלה דמויות שפשוט לא מתאימות לסדרה כמו ברייקינג באד. פסיכופטים שקטים(עד הפרק הקודם הייתי בטוח שהם אילמים) שפועלים ברובוטיות מתאימים לסרטי מתח-אקשן הוליוודים גרועים, לא לברייקינג באד.