המועמד (ספוילר "אבודים" 6x14)
|
|
המועמד (ספוילר "אבודים" 6x14)
פורסם לפני
3957 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 19
תגובה אחרונה לפני: 3953 ימים
כפי שכתבתי בתחילת העונה בניסוח כזה או אחר, חלק מהותי ממה שמפריע לי בה הוא תחושת הדז'ה וו הכבדה. שוב מהלכים על האי, שוב מנסים להימלט ממנו, שוב עוברים בין מחנות, שוב מתפצלים לחבורות שונות, שוב מאיימים בנשק, שוב קייט וכו'. בהתאם, יצא שבשני הפרקים האחרונים עיקר העניין נמצא מבחינתי בפלאש-סיידווייז, שבפשטות מציגים אינטראקציות מעניינות שלא ראינו לפני כן בסדרה, בניגוד גמור למה שקורה על האי. האם יש באינטראקציות הללו טעם מעבר למה שאנחנו רואים? לא יודע, לא איכפת לי. לדידי הן מהוות את ההמחשות הנוכחיות של כישרון הסטוריטלינג ש"אבודים" התאפיינה בו מאז ומעולם, בניגוד, שוב, לאי. מה שכן היה נחמד בעלילות האי הוא הסוף. הסוף לקח את אותה עלילה שגרתית שאני מלין עליה למעלה, והפך אותה על פיה בטוויסט (הלא מאוד מרעיש, האמת) שבמסגרתו גילינו כי כל הזמן הזה לוק ניסה לאגד אותם ולגרום להם למות. בתוך כך גם איבדנו את סעיד, שגאל את עצמו ממעשיו באקט של הקרבה עצמית, ומסאן וג'ין, בקטע סמי-מרגש. קצת ניחשתי שזה יקרה כי ראיתי אתמול ציטוט של דניאל דיי-קים, המגלם את ג'ין, האומר שדמויותיהם הם רומיאו וג'וליה של "אבודים". ג'י. מה שלא הבנתי במהלך כל השיחה ביניהם לפני הסוף הבלתי נמנע, זה איך אף אחד לא מזכיר את הילדה הקטנה שיש להם. כמה ציפיתי שסאן תגיד לג'ין להציל את עצמו ולו בשביל בתם, אבל זה לא קרה ודי פגם לי בהיגיון של הקטע. ומי לא מתה על אף שנורתה? קייט. על אף הטבח הקטן בדמויות הקבועות, זה לא באמת נורא מפיל כי הן עדיין חיות ביקום המקביל. קיבלנו לכך תזכורת מיידית כאשר אחרי הידיים הנפרדות של סאן וג'ין, ראינו אותו פוסע במסדרון בית החולים. 
|
|
|
|
כפי שכתבתי בתחילת העונה בניסוח כזה או אחר, חלק מהותי ממה שמפריע לי בה הוא תחושת הדז'ה וו הכבדה. שוב מהלכים על האי, שוב מנסים להימלט ממנו, שוב עוברים בין מחנות, שוב מתפצלים לחבורות שונות, שוב מאיימים בנשק, שוב קייט וכו'. בהתאם, יצא שבשני הפרקים האחרונים עיקר העניין נמצא מבחינתי בפלאש-סיידווייז, שבפשטות מציגים אינטראקציות מעניינות שלא ראינו לפני כן בסדרה, בניגוד גמור למה שקורה על האי. האם יש באינטראקציות הללו טעם מעבר למה שאנחנו רואים? לא יודע, לא איכפת לי. לדידי הן מהוות את ההמחשות הנוכחיות של כישרון הסטוריטלינג ש"אבודים" התאפיינה בו מאז ומעולם, בניגוד, שוב, לאי. מה שכן היה נחמד בעלילות האי הוא הסוף. הסוף לקח את אותה עלילה שגרתית שאני מלין עליה למעלה, והפך אותה על פיה בטוויסט (הלא מאוד מרעיש, האמת) שבמסגרתו גילינו כי כל הזמן הזה לוק ניסה לאגד אותם ולגרום להם למות. בתוך כך גם איבדנו את סעיד, שגאל את עצמו ממעשיו באקט של הקרבה עצמית, ומסאן וג'ין, בקטע סמי-מרגש. קצת ניחשתי שזה יקרה כי ראיתי אתמול ציטוט של דניאל דיי-קים, המגלם את ג'ין, האומר שדמויותיהם הם רומיאו וג'וליה של "אבודים". ג'י. מה שלא הבנתי במהלך כל השיחה ביניהם לפני הסוף הבלתי נמנע, זה איך אף אחד לא מזכיר את הילדה הקטנה שיש להם. כמה ציפיתי שסאן תגיד לג'ין להציל את עצמו ולו בשביל בתם, אבל זה לא קרה ודי פגם לי בהיגיון של הקטע. ומי לא מתה על אף שנורתה? קייט. על אף הטבח הקטן בדמויות הקבועות, זה לא באמת נורא מפיל כי הן עדיין חיות ביקום המקביל. קיבלנו לכך תזכורת מיידית כאשר אחרי הידיים הנפרדות של סאן וג'ין, ראינו אותו פוסע במסדרון בית החולים.
|
|
בתגובה ל: המועמד (ספוילר "אבודים" 6x14) מאת: yaddo גם מהפלאש-סיידוויז וגם מהאי. אתה צודק שזה ממוחזר, בל הם עדיין מצליחים לגרום לזה להיות מותח עבורי ולפחות הם יש להם מודעות עצמית (סוייר שאומר שהם נעים במעגלים).
הטוויסט אמנם אל היה מרעיש, אבל עדיין עשוי היטב. נדמה לי שכתבתי מתישהו שהפרצה שהאיש בשחור מדבר עליה עם ג'ייקוב היא לא לגבי היכולת להרוג אותו, אלא לגבי איך הוא יוצא מהאי - להרוג את ג'ייקוב בזמן שעוד אין לו מחליף ואז להיפטר מכל המועמדים. הפרק הזה הוכיח שזה אכן המקרה.
גם אני ציפיתי כל הזמן שסאן תבקש מג'ין לחיות לעמן הבת שלהם וזה מוזר שהיא לא. והמוות אכן פחות הטריד עקב הידיעה שהם חיים במציאות המקבילה.
לול על קייט, לא יעזור לכם, היא פה עד הסוף המר עושה רושם.
לגבי הפלאש-סוויידוויז אין לי ממש מה להגיד מעבר לזה שהם אכן סיפקו סיפור טוב ויופי של אינטראקציות בין ג'ק ולוק.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: המועמד (ספוילר "אבודים" 6x14) מאת: yaddo אחד הדברים האהובים עלי בעונה הזאת, זה השלמת המהפך של ג'ק מאיש מדע לאיש אמונה. הסצנה בה הוא מבקש מסוייר לסמוך עליו שלא יקרה להם כלום, מזכירה את הסצנה בהאץ' שלוק ביקש מג'ק לסמוך עליו בקשר להקלדת המספרים. אם העונה שעברה הייתה העונה של סוייר והעונה השלישית הייתה העונה של ג'ולייט, העונה הזאת היא ללא ספק העונה של ג'ק. זה נראה כאילו כל העונות הקודמות הם רק הכנה לתהליך שג'ק עובר העונה.
שאפו לכותבים, הבמאי והשחקנים שהשתתפו בסצנה שאחרי טביעת הצוללת. זה היה כואב מבחינה פיזית לצפות בשורדים מתאבלים על ג'ין וסאן (ג'ייקוב יקום דמם), וכמובן מת'יו פוקס קיבל עוד סצנת בכי בקלוז-אפ (יש שידורים חוזרים של שולחן לחמישה בהוט 3 למכורים).
|
|
בתגובה ל: ספויילר מאת: -תתש- ספוילר בלבן: מקרב אלה שהיו בצוללת, מתו כל אלה שאינם לבנים. ככה עושים?
(אגב, מה עם פרנק?)
|
|
בתגובה ל: לא שמתי לב לזה, אבל (ספוילר) מאת: yaddo רק שאני חילקתי אותם לאמריקאים וכאלה שאינם. אחרי שנפטרו מאפריקאי, בריטי/אוסטרלי (שכחתי מה היה בדיוק צ'רלי) ועוד כמה, הוסיפו עיראקי ושני קוריאנים. מסקנה: להיות אמריקאי לא מבטיח שתישאר בחיים, אבל אם אתה רוצה לשרוד, כדאי שתהיה כזה חבוב! עכשיו נשארו לנו סקוטי בבאר והספרדי הנצחי. נקווה שבהם לא יגעו. אני לא יודע עד כמה המציאות האלטרנטיבית מהווה נחמה על כל מקרי המוות, כי כל הזמן יש תחושה שזו לא המציאות שתישאר ובסוף נחזור למציאות של האי, בעיקר לאור המשימה שדז לקח על עצמו. אבל אם היא אכן זו שתישאר, אז אפשר כבר להרוג את כולם על האי, זה במילא לא משנה.
|
|
בתגובה ל: המועמד (ספוילר "אבודים" 6x14) מאת: yaddo באופן אישי מאוד אהבתי את הפרק בייחוד לאחר הפרקים החלשים הקודמים, חלשים לפחות במידת האקשן. אמנם קייט כרגיל מביאה לי ת'סעיף (תמותי כבר, את כבר מחוקה על הקיר), ואי ההידרה והכלובים מיצו עצמם לפני עונות רבות, וכל הבלה בלה על מטוס או צוללת היה ברור שלא יגמר בטוב (אם כי לא צפיתי את הפצצות, לא במטוס ולא בצוללת.. אגב, התפתח לנו דיון בבית, האם חומר הנפץ על המטוס אכן של ווידמור או ש"לוק" טמן אותם שם בעצמו מבעוד מועד..?)
הפרק קיבל תפנית בצוללת, לא מבינה איך סאן נתקעה ככה, ויותר מזה שיגע אותי לחלוטין, איך ברגעיך האחרונים את מדברת עם בעלך באנגלית??? (למעט כמה מילים בודדות ואפילו אז חזרו לאנגלית). רבאק, שפת האם שלך מפנה מקומה ברגעיך האחרונים רק בגלל שבעלך למד אנגלית??? וזה כמובן לפני שהתחלתי לדבר על זה ששניהם שכחו שיש ילדה שמישהו חייב לחיות כדי לגדל. אבל ללאאאאאאא.. הדגם ההוליוודי תמיד לוקח. וחבל.
זה שסעיד מת. יופי. נזכר להיות א מענטש! אם כי אני מאמינה שאם הפצצה הייתה במקומה ליד ג'ק והחבר'ה, היא לא היתה מתפוצצת, כמו הדינאמיט בבלאק רוק, עם ג'ק וריצ'ארד. אבל הרי סוייר חייב להיות פחדן אז סעיד החליט להציל את העולם. חבל רק שהם לא הפנימו את השניה וחצי שהסביר להם על דסמונד, כי המסכן עדיין נרקב בבאר בעוד הם מתאוששים על החוף..
חבל לי שג'ין וסאן נפרדים בכזה אופן מהסדרה, ללא תכלית. עונה וחצי ניסו למצוא זה את זה ובסוף בלו בלו בלו... טפשי. מצד שני גם ככה התסריטאים החליטו להפוך את עונה 6 לטבח מטורף בדמויות, כאילו עושים הגרלה מי ימות בכל פרק.. ואני שואלת, ברור שהסוף מתקרב, אבל מה ישאר בסוף? דו קרב בין ג'ק ללוק? כשבסצינה האחרונה ישבו שניהם כמו שישבו האיש בשחור וג'ייקוב וינהלו דו שיח על אחרית הימים? כי אם כן, אני אתאכזב ממש!!!
|
|
בתגובה ל: אחלה פרק (ס') מאת: יפעתי שלא-לוק שם את הפצצה במטוס, הוא נראה די מרוגז כשהוא תלש אותה. אבל אולי זה היה ריצ'ארד. הוא הרי הלך להשיג חומרי נפץ מהמתחם של דארמה אחרי שהרלי חיסל לו את הדינמיט. והוא תכנן לפוצץ את המטוס. השאלה היא רק - איפה הוא ואיך הוא הצליח לעשות את זה עם השומרים ווידמור שם?
מעניין שכשג'ק שואל את סעיד למה הוא מספר לו על דזמונד, סעיד עונה לו "Because it's going to be you". אני מניחה שהוא מתכוון לזה שג'ק הוא זה שיחליף את ג'ייקוב. אני מניחה גם שג'ק יזכור את המ שהוא אמר לגבי דזמנוד והם ילכו לחלץ אותו.
|
|
בתגובה ל: המועמד (ספוילר "אבודים" 6x14) מאת: yaddo סאן וג'ין מעדיפים שהילדה שלהם תגדל ללא הורים בכלל מאשר עם ג'ין? סצינה מרגיזה...
לא הבנתי איך לוק המזוייף ידע שהלוסטיז ינטשו אותו וייקחו את הצוללת בלעדיו? ועוד אחרי שסוייר אומר לו "אני בוטח בך לחלוטין". גם הוא לא יכל לדעת שהם יחתכו את החוטים, אבל זה כנראה הימור שלקח. מה שיותר לא ברור, איך ידע שיעזבו בלעדיו.
שמתם לב שג'ק אמר ללוק "I wished you believed me" כשלוק סירב לניתוח, וזה בעצם אותו משפט שלוק כתב לג'ק בפתק במציאות השניה...
יש לי הרגשה שכמעט כל המועמדים ימותו (כמה נשארו?), ויישארו רק ג'ק וסוייר.
|
|
בתגובה ל: גם לי זה הפריע - ספוילר לפרק מאת: Drusilla אם גם סוייר יעוף בקרוב..
זה כאילו הסדרה החלה עם ההתעוררות של ג'ק ותגמר איתו..
לגבי לוק והצוללת, לדעתי היה לו קל לנחש שיקחו את הצוללת לאור זה שגם לקחו ממנו את הסירה מאחורי הגב, הוא לא בוטח בסוייר ובצדק, אולי בגלל זה הוא נצמד אליו.. המין האנושי בד"כ לא כזה שאפשר לסמוך עליו אז הוא בטח הניח שיבגדו בו. הרי במקרה הקיצוני לו היה עולה על הצוללת הוא יכל לנטרל את הפצצה בהחבא. אבל ודאי ידע שזה כבר לא יקרה..
אולי הוא לא זקוק להם כדי לצאת, ז"א אולי אם ג'ייקוב וכל מועמדיו השונים לא יתקיימו באי בו זמנית, רק אז הצד שלו ניצח והוא יוכל להשתחרר.. ואולי בגלל זה רצה לרכז אותם יחד ולהרוג אותם.
|
|
בתגובה ל: המועמד (ספוילר "אבודים" 6x14) מאת: yaddo איך, איך הורגים את הקוואנים ואת לפידוס, אבל קייט שוב נותרת בחיים? רק היה חסר לנאחס הכללי שג'ולייט פתאום תקום לתחייה. יוחזר דזמונד!
לגבי השאלות שנשאלו בת'רד: ווידמור שם את הפצצה במטוס. הוא היחיד שפעל באי השני כל הזמן ואנשיו גם היו שם. לו מישהו אחר היה מתקין אותה ולווידמור היתה בעיה עם קיומה הרי שהוא היה מנטרל אותה כשאנשיו תפסו שליטה על המטוס. איך לא-לוק ידע שהוא יינטש על ידי כולם כשיגיעו לצוללת? הוא לא בהכרח היה צריך לדעת. אולי הוא חשד מכך שסוייר מוודא שהוא וג'ק (שאינו מעוניין לעלות לצוללת אבל קל לתמרנו) יישארו מאחור, וגם אם לא, הוא יכול היה לדאוג שהוא יהיה המאסף של החבורה כדי כביכול לתת להם הגנה מאנשיו של ווידמור - ואז להסתלק בעוד הפצצה מופעלת. הוא יכול היה לתמרן את הסיטואציה בכל מיני צורות. סך הכל, האיש חי כבר מיליון שנה - אין לו בעיה לנסות, ומקסימום, אם זה לא יעבוד, לנסות עוד 500 פעם. כפי שהוכיחו השנים עד שהצליח להרוג את ג'ייקוב, יש לו סבלנות לנסות את כל האפשרויות.
|
|
בתגובה ל: ספויילרים מאת: יעל וזהו לפידוס מת? לגמרי פספסתי את זה. מתי זה קרה והאם ראינו את זה קורה, או שרק לא ראינו אותו קם אחרי שעפה עליו הדלת ההיא? כי באבודים צריך הרבה יותר מזה בשביל להרוג דמות, כידוע. בנוסף- הידד, סעיד פטר אותנו מנוכחותו המעיקה, תלתליו המשומנים ומבטאו הלא ברור. אני מחכה לזה כבר כמה עונות. עוד בנוסף- אם הילדה קוון בסה"כ נמצאת אצל אמא של סאן, למה סאן הייתה כ"כ חשאית לגבי העניין כשקייט שאלה אותה מה היא עשתה עם הילדה, כשהן דיברו על לחזור לאי? סתם עוד קצה פתוח שנסגר ברישול? ועוד נקודה אחרונה- אני מתה על הידע הלא מוצדק של כל האבודימים בהשתלטות על צוללות/השטת ספינות/שימוש בכלי נשק/פירוק פצצות וכיו"ב. כבר חשבתי (שלא לומר- קיוויתי) שהם הולכים לצוללת כדי שלפידוס, הטייס שיודע להטיס כל דבר בעולם, יוכל להטיס אותה בבטחה ללוס אנג'לס.
|
|
בתגובה ל: מ..מה? (ס') מאת: אביטל גם אני מהמרת שהוא עוד יצוץ.
לול על סעיד! אני מצטרפת אלייך גם פה, במסמ"צ בדיוק עושים סקר לגבי איזה דמות היינו רוצים שתמות והצבעתי סעיד.
|
|
בתגובה ל: לא ראינו (ס') מאת: miss bojarskyשאני מתחילת העונה אומרת לחברים שלי כמה שאני רוצה שסעיד ימות כבר, ושזה סוף-סוף קרה הפרק, אני בקושי שמתי לב לזה. אז הנה - ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/ctey__balloons.gif !בלונים!]() יש! סעיד מת!
|
|
בתגובה ל: רק עכשיו קלטתי (ס') מאת: יערה ואם הוא היה נכנס לקנות אצלך קפה, היית אומרת לו "לא מוכרת לערבים", וגם זורקת כל מיני הערות כמו "תראה איך אתה נראה, לבוש כמו מחבל". הכח לעצור את הגזענות נמצא בידייך, יערה...מה את היית עושה?
סליחה...כנראה לא הייתי צריך לראות חיים הכט היום. או בכלל.
|
|
בתגובה ל: זה מפני שהוא ערבי, נכון? מאת: נעם ד כמו מייקל ושאנון, כמו ניקי ופאולו, סעיד הוא דמות בלתי נסבלת שצריכה למות כבר ללא שום קשר למוצאה. אז העיקר שהוא מת, הוא והמבטא הנוראי שלו, אפילו אם זה 3 פרקים לפני סיום הסדרה.
אגב, כבר פגשתי כמה אנשים שהתחילו להראות סימנים קשים של פאראנויה בעקבות התוכנית של חיים הכט. תיזהר, אני חושבת שיש לזה השפעה מצטברת.
|
|
בתגובה ל: מ..מה? (ס') מאת: אביטל אבל נדמה שגם התסריטאים לא ממש התעניינו בו. ואנחנו, אנחנו פשוט התבאסנו שקייט, מהדמויות הכי מעיקות באבודים בכל העונות, שוב נשארה בחיים. אגב, אחרי שלפידוס נפגע התגנבה אליי משאלה לראות את אחד האבודים שוחה כדי לנפץ את חלון הצוללת העגול ורואה מולו את לפידוס הטובע מניח יד על החלון ועליה הכיתוב "Not Penny's submarine".
|
|
בתגובה ל: אכן לא ראינו (ס) מאת: יעל וזהו ג'ק כבר ראה שדינמיט בוער לא משפיע עליו. בן הרג את לוק על האי וזרק אותו לבור גופות הדארמה והוא בכל זאת התאושש באופן מפתיע. כלומר, מועמדים יצאו חיים ושלמים מסיטואציות איומות מאלו, כמו היו דמות ב"השיר שלנו". אם כל כך קשה להרוג מועמדים, אז למה הקוואנים כן מתו? אם לא-לוק יכול להרוג אותם באופן עקיף אחד בכל פעם, למה לעשות את כל התהליך הארוך עם הפצצה והצוללת?
|
|
בתגובה ל: ואפרופו (ס) מאת: יעל וזהו להיפטר מכולם, היא בניסיון אחד. אם לא לוק (להלן ללוקו) יהרוג את כולם אחד אחד, מתישהו, מישהו יעלה על זה. הם יברחו, גק יהפוך לגייקוב החדש ויהיה להם סיכוי להביס אותו.
אני חושב שאני יודע- איך יתפסו את ללוקו. המלכודת תהיה קייט. לא צריך לומר לה שהיא המלכודת, אלא סתם להשאיר אותה מאחור.
קייט תהיה בהלם שללוקו הוא רשע, ובגד באמונה. היא תגיד לו שאין כבר סיכוי שהוא יהיה הריבאונד שלה לגק/סוייר. ללוקו ייטרף מזה, יהפוך למפלצת וינסה לתקוף אותה, ורגע לפני שהוא יצליח לתפוס אותה (אולי אפשר לחכות קצת יותר, כדי לודא את הצלחת התוכנית..), ילכדו אותו בעמודי החשמל הונציניים.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: אכן לא ראינו (ס) מאת: יעל וזהו ללא תוכן
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|