לא שזה מפצה על הפרקים החלשים שהיינו צריכים לעבור בשביל להגיע לשם, אבל הסיום היה מצוין.
פיקחותו של וולט, שהיא תמיד במיטבה כשלוחצים אותו אל הקיר, הצילה אותו שוב בטוויסט שהיה תענוג לצפיה.
חבל על לכתו של גייל, גם בפרק הזה הוא היה משעשע לצפיה, בעיקר הסצינה שלו בבית שר עם הרדיו ומשקה את הצמחים. היה לדמות הזאת ניחוח פסיכופטי מיוחד, למרות שבשיחה עם גאס הוא התגלה כלא כזה בכלל.
הסצינה בהתחלה עם מייק המחסל והסיני וכל זה - לא הבנתי מה זה היה קשור, לעזאזל.
לא שזה מפצה על הפרקים החלשים שהיינו צריכים לעבור בשביל להגיע לשם, אבל הסיום היה מצוין.
פיקחותו של וולט, שהיא תמיד במיטבה כשלוחצים אותו אל הקיר, הצילה אותו שוב בטוויסט שהיה תענוג לצפיה.
חבל על לכתו של גייל, גם בפרק הזה הוא היה משעשע לצפיה, בעיקר הסצינה שלו בבית שר עם הרדיו ומשקה את הצמחים. היה לדמות הזאת ניחוח פסיכופטי מיוחד, למרות שבשיחה עם גאס הוא התגלה כלא כזה בכלל.
הסצינה בהתחלה עם מייק המחסל והסיני וכל זה - לא הבנתי מה זה היה קשור, לעזאזל.
בתגובה ל: Breaking Bad 3X13 פרק סיום העונה (ספוילר) מאת: lambert fan פעמייםאפילו. ספוילרים כבדים לסוף הפרק/עונה בשני הראיונות.
בתגובה ל: Breaking Bad 3X13 פרק סיום העונה (ספוילר) מאת: lambert fan פשוט מאוד, גאס ניתק קשרים עם הקרטל - אז הקרטל שלח בחזרה אנשים למנוע אספקת כימקלים כדי שגאס לא יוכל לבשל יותר. הסיני היה אחראי על אספקת הכימיקלים והמקסיקנים החזיקו אותו בני ערובה.
לדעתי זה היה בעיקר להכין את הקרקע לעונה הבאה, נאמר במפורש שהאנשים שנשלחו לא היו הכי מקצוענים, והקרטל שלח אותם בשביל לגלות חולשות בארגון של גאס. אני מאמין שבעונה הבאה וולטר יצור קשרים עם הקרטל כדי לצאת מכל הפלונטר ולהפיל את גאס. (וכרגיל בסדרה, תוך כדי הכנסות לפלונטר עמוק יותר עם המקסיקנים)
בתגובה ל: הקטע עם מייק והסיני (ספוילרים) מאת: aviad_ לגבי התיאוריה לעונה הבאה, בפרט שוולט ישתף פעולה עם המקסיקנים, אני לא יודעת, נשמע לי מופרע מידי בשבילו. אבל נראה :)
בתגובה ל: תודה, נשמע הגיוני. מאת: lambert fan ללא תוכן
בתגובה ל: Breaking Bad 3X13 פרק סיום העונה (ספוילר) מאת: lambert fan עוד פרק שהותיר אותי מבסוט. לראשונה בסדרה הכל-כך איטית הזו, הייתי מופתע כשנגמר הפרק כי הייתי בטוח שעברו אולי 20 דקות. מצער לדעת שהיכולת הזו קיימת אצלם אבל הם מתעקשים לבזבז זמן. ולא שהפעם הם לא עשו זאת, כמו אחרי הפתיח כשוולט יושב ברכב. היו עוד קטעים ארכניים, אבל הם היו משופעים חן ולא הרהורים נוגים והרי גורל - גייל שר לעצמו בבית (נפלא) ומייק נעזר בסיני כדי להבין לאיזה גובה הוא צריך לירות (מעולה).
התושיה של וולט שוב עבדה כאן במלוא עזוז, וזה כל כך טוב. זה בדיוק ההבדל בינה לבין "דקסטר", שבה הדמות הראשית נעזרת כל הזמן בנסים במקום בחריפות שכל. גם פה יש מזל מעת לעת, כמובן, אבל בגדר הסביר. בהתחלה באמת חשבתי שוולט מוכר את ג'סי ולא האמנתי לאיזה שפל הוא יורד, אבל הוא גאל את עצמו מיד. גם התחנונים הלא אופייניים לו התמיהו אותי, אבל מיד אחרי השיחה הוא שב אל רוחו הקרה כקרח מול שני אקדחים שלופים. איזה מלך. אהבתי גם שהוא ידע בדיוק מה מתכנן גאס לאורך כל הזמן.
ג'סי המסכן. אהרון פול שוב הוכיח עד כמה הוא מצוין בסצינת הירייה בגייל. סצינה מבאסת, אני חייב לומר, אהבתי את הדמות שלו ושמחתי שהיא חזרה. בכל זאת אני אוהב מאוד את הכיוון הנוכחי, אבל אין לי אשליות שהקצב הזה יישמר כמות שהוא בעונה הבאה.
בתגובה ל: Breaking Bad 3X13 פרק סיום העונה (ספוילר) מאת: lambert fan פאק, איזה קליפהאנגר, ממש אכזרי. די קיוויתי שג'סי לא יעשה את זה, פחות בשביל גייל (למרות שהוא נחמד), יותר בשביל ג'סי, שנראה שהעדיין הזה הולך לדרדר אותו לשפל חדש, כשגם ככה נראה שהוא חוזר לסמים. האמת היא שבניגוד ליאדו, אני מצאתי את התחתונים של וולט די אמינים ואני לא ממש אוהב את הפוזה הקולית הזאת שלו, גם בסוף הפרק הקודם וגם פה, ובכלל, נראה לי שהחיסול הזה של גייל כלברג' הוא קצת לא אמין. וולט הוא אולי כימאי טוב, אבל קבינימאט, הבן אדם הזה עושה לגאס כל כך הרבה צרות, האם באמת שווה להחזיק אותו רק בשביל הסמים המצויינים שלו? כמה קשה זה כבר לשחד כימאי מוצלח אחר במיליוני דולרים? ובכלל, ממתי ציבור הנרקומנים הוא כזה בררן שבאמת צריך להשקיע כל כך הרבה מאמץ בחומר שמוכרים להם? בניגוד לעונה הקודמת, שהתחילה בסדר (אני לא אוהב את טוקו) והסתיימה מעולה (המוות של ג'יין ונספחיו), נראה שהפעם העונה דווקא התחילה מעולה וקצת התדרדרה לקראת הסיום. סצינת השיא של העונה הזאת היא עדיין לדעתי סצינת הסיום של IFT, ולמרות שלא אהבתי כל כך את התאומים המחסלים, נראה שהעלמותם לא שיפרה בצורה יוצאת דופן את הסדרה. אני עדיין מאוד נהנה מהסדרה הזאת וחושב שהיא הדרמה הכי טובה שרצה כרגע על המסך (כן, יותר ממד- מן), אבל החצי השני של העונה הזאת היה פחות מוצלח. עם זאת, סצנת הסיום, כפי שהיה אפשר להבין מתחילת ההודעה, השאירה אותי פעור פה, ואני מחכה בקוצר רוח לעונה הבאה.
אגב, רק ממש לאחרונה גיליתי שהבחור שמשחק את גאס הוא אותו אחד ששיחק את הבן של ג'יארדלו בעונה השביעית (והצולעת) של רצח מאדום לשחור. לא מתתי על הדמות שלו שם, אבל תמיד מרגש אותי למצוא פליטים משם בסדרות אחרות (השבוע קלטתי את פמבלטון בהאוס והתבאסתי לאללה, מה השחקן המעולה והאומלל הזה עושה לעצמו??)
בתגובה ל: וואו! (ספוילרים, כמובן) מאת: אריאל87
אולי ג'סי ירה בגייל ופיספס (בכל זאת, הוא לא רוצח ומעולם לא ירה באקדח)? אולי הוא ירה לו בידיים/רגליים? הרי מספיק שהבחור יצא נכה כדי לא לעבוד במעבדה. אולי היריה היתה שייכת בכלל לשומר הראש של גאס?
לצערי ברור לי שהבמאי לא יעז לפגוע באחת הדמויות המרכזיות. בגלל זה לא ממש הבנתי מה כולם פה מתלהבים מהסוף - אין פה שום גורם הפתעה או דרמה, אנחנו יודעים בדיוק מאיזו נקודה תתחיל העונה הבאה - גם אם גייל מת, גאס לעולם לא ימשיך להעסיק וולט, בטח שלא לאורך זמן. מעתה יהיה כאן ציד ראשים, פשוט אין אופציה אחרת.
וכאן, סופית, זה האות שלי לפרוש.
ocean
איתי במלחמתי הצודקת במקש ה'אנטר'!
בתגובה ל: מה הבעיה עם התחתונים של וולט? ס' מאת: ocean אבל לא לגמרי תלוש, פשוט צריך לקחת אותו ולהדביק בשרשור על הפרק הראשון של הסדרה.
בתגובה ל: אעאעא, איזה טייפו. מאת: אריאל87 חשבתי שאתה משווה בין וולט של ההתחלה לוולט של עכשיו. אבל אחרי התיקון - לא אמרתי שהתחנונים לא אמינים אלא שהם לא אופייניים, יש הבדל. בסופו של דבר לגמרי קניתי אותם, אם כי זו לא חכמה, מבראיין קרנסטון אקנה כל דבר.
בתגובה ל: זה בדיוק מה שעשיתי אסוציאטיבית מאת: yaddo "התחתונים של וולט" = רגעי השפל שלו, בהם אנו רואים אותו מושפל, מתחנן, מוכר את חברו בשביל להציל את עצמו, כאילו היינו רואים אותו עומד בתחתוניו. חחח.
בתגובה ל: ואני חשבתי שאריאל משתמש במטאפורה מקורית מאת: lambert fan ללא תוכן
בתגובה ל: וואו! (ספוילרים, כמובן) מאת: אריאל87 קליפהאנגר. נראה לי די ברור מה קרה ומה הולך לקרות (במובן המיידי). גייל חוסל = מייק לא יכול להרוג את וולט כרגע. ברור שבעתיד הקרוב גאס יהיה נחוש מתמיד למצוא לו מחליף ולהפטר ממנו. אני שותפה לתהיותיך לגבי חשיבותו של וולט, וגם אני שאלתי את עצמי שאלות דומות. זה לא כל כך אמין.
בתגובה ל: אבל לא הייתי קוראת לזה בדיוק (ספוילר) מאת: lambert fan אבל כבר מזמן הגענו למסקנה שאמינות היא לא בהכרח הצד החזק של הסדרה.
עד היום יצאתי מנקודת הנחה שלמרות שגאס ומייק הם רוצחים אכזריים וחסרי רחמים, יש בינם לבין וולט סוג של כבוד הדדי בין אנשים מבוגרים וכביכול נורמטיבים, וזה מה שגרם לגאס לחוס על חייו של וולט, במישרין ובעקיפין, יותר מפעם אחת העונה.
בתגובה ל: גם אני שאלתי את אותן שאלות מאת: Krunos והיא עדיין נכונה לדעתי. פשוט וולט עשה יותר מידי צרות עם ג'סי שאי אפשר היה לחוס עליו יותר.
אבל בלי ספק (בעיני) היה להם כבוד כלפיו, לא רק בגלל שהוא כמוהם מבוגר ונורמטיבי, יותר בגלל שהוא כמוהם רציונלי, מחושב, פיקח ומבין עניין (זאת בניגוד לרגשנים, אימפולסיביים, נקמנים, מונחי אגו, ולעיתים טיפשים - כגון ג'סי, וכגון המקסיקנים בחלק מהמובנים).
בתגובה ל: Breaking Bad 3X13 פרק סיום העונה (ספוילר) מאת: lambert fan הפרק היה מעולה ואין לי הרבה מה להוסיף מעבר לכל הדברים הנכונים שכתבתם. הצטערתי בשביל ג'סי וקיוויתי שהוא לא ילחץ על ההדק, כי אז שוב נקבל דמות מיוסרת בעונה הבאה ואני אתגעגע לג'סי המבסוט של פעם. היו לא מעט רגעים נפלאים בעונה הזו (כשבראשם עומדת הסצינה של האנק והמתנקשים), אבל 3-4 פרקים מבאסים ששודרו ברציפות לקראת סוף העונה הצליחו להרוס אותה בשבילי. אני מקווה שהעונה הבאה תהיה סגורה על הכיוון שאליו לוקחים את הסיפור, אבל גם אם לא, ברייקינג באד בטח תישאר טובה יותר מרוב הסדרות שבהן אני צופה.
בתגובה ל: Breaking Bad 3X13 פרק סיום העונה (ספוילר) מאת: lambert fan העונה הזאת היא פספוס ענק. היו צריכים לקצר אותה ל 6-7. רוב ההתרחשויות מאמצע העונה ואילך היו מיותרות (הזבוב), משעממות (ההדרדרות המוסרית של סקיילר) ופתאטיות (תהליך ההחלמה של האנק).
אבל סוף סוף היה פרק ראוי, שהחזיר את הסדרה למה שהיא היתה עד לאמצע העונה.
לגבי סצינת הסיום - בתוך תוכי אני לא באמת מאמין שיש סיכוי שזה יקרה, אבל בדקתי את השניות האחרונות כמה פעמים, פריים ביי פריים. המצלמה מתפקסת על האקדח של ג'סי, אבל במקביל לסאונד ל היריה יש פריים לבן. ממש לא ניתן לקבוע בבירור שג'סי הוא שירה. אבל שוב, קצת קשה לי לדמיין מצב שג'סי יחוסל וגייל ישרוד, כי אז למעשה אין שום סיבה להחזיק את וולט בחיים.