שנית רומא תיפול
|
|
שנית רומא תיפול
פורסם לפני
4263 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 24
תגובה אחרונה לפני: 4254 ימים
 סיימתי לאחרונה לצפות ב-13 פרקי העונה הראשונה של "ספרטקוס: דם וחול", הסדרה של רשת הכבלים Starz ששברה להם שיאי רייטינג במהלך השנה. אכסנייתה דלת התקציב של הסדרה הייתה לה לרועץ בתחילת העונה - הדבר הכי בולט לעיני היה ה-CGI הזול, המגוחך לעתים והקלאוסטרופובי לעתים אחרות. גם בפני עצמה הבעיה הייתה בולטת, אבל נוסף לה מיקומה ההיסטורי של העלילה שפשוט לא מאפשר להימנע מהשוואות ל"רומא" של HBO ו-BBC, אחת הסדרות הכי עתירות תקציב אי פעם, וההשוואה בתחילה לא עשתה חסד עם "ספרטקוס". לצד האפקטים הרעועים נחו טקסטים מליציים ועתירי פאתוס כמתבקש מהתקופה, משהו נוסף שנדרשתי להתרגל אליו, אולם למרבה המזל המשחק היה מצוין ללא יוצא מן הכלל. אני עדיין לא בטוח אם בחלוף הפרקים פשוט התרגלתי לאפקטים הדלים בגלל שהסדרה הלכה ונעשתה מעולה יותר ויותר, או שמא כמו העלילה גם התקציב גדל והאפקטים השתבחו. על כל פנים נדמה שכך קרה, הגם שהם עדיין רחוקים מהתקציבים המפוארים של HBO. ואם חשבתם ש"רומא" אלימה ועתירת מין, הרי שלעומת "ספרטקוס" מדובר באגדת ילדים חביבה. עם זאת, האפקטים הלא מושלמים תורמים לתחושה הגרוטסקית והמופרכת למראה כמויות הדם האדירות והאיברים המעופפים שגודשים את המסך, כך שבדיעבד הם הופכים את המחזות הללו למשהו שרוב הזמן אין בעיה אמיתית לצפות בו. אותם דם ואיברים, הניתזים בסגנוניות ויזואלית נאה א-לה "300" של זאק סניידר, הם חבריה הטובים של "ספרטקוס", כמו גם הסקס והעירום ההדוניסטיים הבלתי כלים (כולל הפשטתה החוזרת ונשנית של לוסי לולס, לצהלת מעריצי "זינה" רבים). הם משקפים משהו נוסף הנובע מהפלטפורמה שבה משודרת הסדרה – רשת כבלים הנמצאת במקום השלישי, אחרי HBO ושואוטיים, שמרגישה שאין לה מה להפסיד. למרבה השמחה, גישת ה"אין אלוהים" לא מוגבלת רק לאלימות ולמין אלא חודרת גם לנבכי העלילה ויוצרת בהדרגה ספקטקל מחושב, רב עוצמה, רגש, רבדים ותפניות עלילתיות מפתיעות. לא בכדי. את הסדרה יצר סטיבן ס. דינייט, תלמידו של ג'וס ווידון שעבד תחת ניצוחו ב"באפי", "אנג'ל" ו"בית הבובות". אם בפרקים הראשונים של "ספרטקוס" – שעסקו יתר על המידה בחוויית אילוף הגלדיאטורים ובזירה – תהיתי מה הבחור לקח איתו מניסיונו מווידון, הרי שלאורך הזמן הבנתי שהמון. העונה הזו הייתה עקומה חדה כלפי מעלה, שורטטה באופן שנראה כי כולו נהגה מראש (מעבר לפרטים ההיסטוריים שעליהם הסדרה מתבססת, כלומר), ובסופה אני יכול לומר בלב שלם שהיא הייתה חוויה טלוויזיונית אפית ואדירה, משלהבת ומרגשת, שכמותה לא חוויתי כבר הרבה זמן. כזו שלאורך עונתה גרמה לי לצעוק, לדמוע ופעם אחת אפילו למחוא כף מתוך אינסטינקט. מהבחינה הזו "רומא", שאמנם אהבתי מאוד אבל אין ספק שהייתה מעט מפוזרת בעלילותיה, מוטלת בצלה של "ספרטקוס". עצוב עד מאוד שאנדי וויטפילד, השחקן הכה סימפטי ומעורר הזדהות שגילם את ספרטקוס, חלה בסרטן. הוא התגבר עליו בתחילה ונראה שהוא חוזר לתפקידו, אבל הסרטן חזר לגופו וכעת מאלץ את ההפקה ללהק מחדש את התפקיד. בינתיים, עד לעונה השנייה המתעכבת מתוכננת מיני-עונה המקדימה את אירועי העונה הראשונה ומתמקדת בבית בטיאטוס (ג'ון האנה) ובשאיפותיו לעלות בדרגות החברתיות. על פניו לא מאוד מעניין, בטח לא בלי ספרטקוס שיאזן את התמונה. כך או כך, אני מקווה שוויטפילד יחלים כליל וישוב לעונה השלישית (או לא, העיקר שיחלים). תוקן על ידי yaddo 4/2/2012 10:52
|
|
|
|
![http://img709.imageshack.us/img709/4791/spartacusbloodandsand.jpg]() סיימתי לאחרונה לצפות ב-13 פרקי העונה הראשונה של "ספרטקוס: דם וחול", הסדרה של רשת הכבלים Starz ששברה להם שיאי רייטינג במהלך השנה. אכסנייתה דלת התקציב של הסדרה הייתה לה לרועץ בתחילת העונה - הדבר הכי בולט לעיני היה ה-CGI הזול, המגוחך לעתים והקלאוסטרופובי לעתים אחרות. גם בפני עצמה הבעיה הייתה בולטת, אבל נוסף לה מיקומה ההיסטורי של העלילה שפשוט לא מאפשר להימנע מהשוואות ל"רומא" של HBO ו-BBC, אחת הסדרות הכי עתירות תקציב אי פעם, וההשוואה בתחילה לא עשתה חסד עם "ספרטקוס". לצד האפקטים הרעועים נחו טקסטים מליציים ועתירי פאתוס כמתבקש מהתקופה, משהו נוסף שנדרשתי להתרגל אליו, אולם למרבה המזל המשחק היה מצוין ללא יוצא מן הכלל. אני עדיין לא בטוח אם בחלוף הפרקים פשוט התרגלתי לאפקטים הדלים בגלל שהסדרה הלכה ונעשתה מעולה יותר ויותר, או שמא כמו העלילה גם התקציב גדל והאפקטים השתבחו. על כל פנים נדמה שכך קרה, הגם שהם עדיין רחוקים מהתקציבים המפוארים של HBO. ואם חשבתם ש"רומא" אלימה ועתירת מין, הרי שלעומת "ספרטקוס" מדובר באגדת ילדים חביבה. עם זאת, האפקטים הלא מושלמים תורמים לתחושה הגרוטסקית והמופרכת למראה כמויות הדם האדירות והאיברים המעופפים שגודשים את המסך, כך שבדיעבד הם הופכים את המחזות הללו למשהו שרוב הזמן אין בעיה אמיתית לצפות בו. אותם דם ואיברים, הניתזים בסגנוניות ויזואלית נאה א-לה "300" של זאק סניידר, הם חבריה הטובים של "ספרטקוס", כמו גם הסקס והעירום ההדוניסטיים הבלתי כלים (כולל הפשטתה החוזרת ונשנית של לוסי לולס, לצהלת מעריצי "זינה" רבים). הם משקפים משהו נוסף הנובע מהפלטפורמה שבה משודרת הסדרה – רשת כבלים הנמצאת במקום השלישי, אחרי HBO ושואוטיים, שמרגישה שאין לה מה להפסיד. למרבה השמחה, גישת ה"אין אלוהים" לא מוגבלת רק לאלימות ולמין אלא חודרת גם לנבכי העלילה ויוצרת בהדרגה ספקטקל מחושב, רב עוצמה, רגש, רבדים ותפניות עלילתיות מפתיעות. לא בכדי. את הסדרה יצר סטיבן ס. דינייט, תלמידו של ג'וס ווידון שעבד תחת ניצוחו ב"באפי", "אנג'ל" ו"בית הבובות". אם בפרקים הראשונים של "ספרטקוס" – שעסקו יתר על המידה בחוויית אילוף הגלדיאטורים ובזירה – תהיתי מה הבחור לקח איתו מניסיונו מווידון, הרי שלאורך הזמן הבנתי שהמון. העונה הזו הייתה עקומה חדה כלפי מעלה, שורטטה באופן שנראה כי כולו נהגה מראש (מעבר לפרטים ההיסטוריים שעליהם הסדרה מתבססת, כלומר), ובסופה אני יכול לומר בלב שלם שהיא הייתה חוויה טלוויזיונית אפית ואדירה, משלהבת ומרגשת, שכמותה לא חוויתי כבר הרבה זמן. כזו שלאורך עונתה גרמה לי לצעוק, לדמוע ופעם אחת אפילו למחוא כף מתוך אינסטינקט. מהבחינה הזו "רומא", שאמנם אהבתי מאוד אבל אין ספק שהייתה מעט מפוזרת בעלילותיה, מוטלת בצלה של "ספרטקוס". עצוב עד מאוד שאנדי וויטפילד, השחקן הכה סימפטי ומעורר הזדהות שגילם את ספרטקוס, חלה בסרטן. הוא התגבר עליו בתחילה ונראה שהוא חוזר לתפקידו, אבל הסרטן חזר לגופו וכעת מאלץ את ההפקה ללהק מחדש את התפקיד. בינתיים, עד לעונה השנייה המתעכבת מתוכננת מיני-עונה המקדימה את אירועי העונה הראשונה ומתמקדת בבית בטיאטוס (ג'ון האנה) ובשאיפותיו לעלות בדרגות החברתיות. על פניו לא מאוד מעניין, בטח לא בלי ספרטקוס שיאזן את התמונה. כך או כך, אני מקווה שוויטפילד יחלים כליל וישוב לעונה השלישית (או לא, העיקר שיחלים). תוקן על ידי yaddo 4/2/2012 10:52
|
|
בתגובה ל: שנית רומא תיפול מאת: yaddo 1. ממה שקראתי והתרשמתי (לא צפיתי עדיין, אני עדיין פורץ בצחוק כשאני נזכר ב-300) הסדרה החלה לא משהו אבל במהלך העונה היא השתפרה והפכה מגרוטסקה לסדרה טובה ומעניינת - והביקורות בהתאם (כמו גם ביקורתך).
2. וונטוורת מילר מועמד להחליף את וויטפילד (יותר נכון הציע את עצמו לתפקיד) במה שנראה כניסיון להחזיר את עצמו לתודעה. אם זה אכן יקרה (קלוש לדעתי) הבנאדם יצטרך לעבור לגור בחדר כושר. אם כי אני מבין את המשיכה שלו לתפקיד שכולל שהות ארוכה במחיצת גברים חטובים וערומים.
______________________________________ אני עדיין גדול, זה האינטרנט שנהיה קטן.
|
|
בתגובה ל: שני דברים מאת: assafTV סדרה מאוד נפלאה!
|
|
בתגובה ל: שני דברים מאת: assafTV ואני מניח שתידחה. לא קשור לכלום. מלבד אימונים השחקן יצטרך גם צריך מבטא בריטי, שכידוע רווח מאוד ברומא באותן שנים.
|
|
בתגובה ל: ההצעה של מילר מגוחכת מאת: yaddo שכידוע היה נפוץ לא פחות (ע"ע לוסי לולס).
לגבי מילר, אולי נמלטים לא היתה בדיוק המקום המתאים להראות את כישורי המשחק שלו אבל במקומות אחרים (כמו הכתם האנושי שאני לא מאמין ששרדתי את השעמומון הזה ואני זוקף את זה לזכות מילר) הוא הוכיח כישרון לא מבוטל. אני לא חושב שאימוץ מבטא בריטי יהווה בעיה עבורו ובכל מקרה זו הפחותה בדאגותיו. שקודם יפגין נוכחות בחדר הכושר (ולזכותו יאמר שלרגל האויב שבפנים 4 הוא חזר למימדי נמלטים. עונה 2 אמנם אבל עדיין).
לגבי זה ששאל על שידורה בארץ, למיטב ידיעתי היא טרם נרכשה על ידי גורם כלשהו. מה גם שהאלימות ובעיקר העירום המאד נועז שלה הופכים אותה לבעייתית ביותר לשידור בארץ, אם כי נדמה לי שיש גם גרסאות מרוככות לשווקים הבינ"ל.
|
|
|
בתגובה ל: אל תשכח את המבטא האוסטרלי מאת: assafTVודור -
|
|
בתגובה ל: שנית רומא תיפול מאת: yaddo עכשיו, אם רק תוכל לייצר לי זמן...
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: יצרת הרבה חשק לראות מאת: miss bojarsky מתקשרים לעבודה, מצהירים על צינון/שפעת שקר כלשהו ויושבים בבית יום עד שבוע בהתאם לכמות הפרקים. הרי ממילא - טפו טפו לא עלינו - כשבאמת מגיע השפעת הרי לא תוכלי לשבת ולצפות במשהו שדורש יותר מבהייה (ז'אנר שני גברים וחצי / חברים בפעם המיליון).
|
|
בתגובה ל: בשביל מה הגיע ה"חורף"? מאת: assafTV עצוב ככל שזה נשמע, אני אשכרה מייחלת לאיזו שפעת קטנה. ככה אני אוכל סוף סוף לסיים את עונה שלוש של צ'אק ואולי אפילו להגיע לזמן אמת.
|
|
בתגובה ל: יצרת הרבה חשק לראות מאת: miss bojarsky ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תתחילי בלפרוש מ"סמולוויל" מאת: yaddo אני מבטיחה לפרוש על המקום אם באמת יעשו עוד אחת.
|
|
בתגובה ל: אבל... עונה אחרונה מאת: miss bojarskyהמפיקים לא שוללים את האפשרות חרף ההבטחות שזו העונה האחרונה, ומאחר שאפילו ביום שישי היא עדיין אחת הסדרות הכי מצליחות של CW, יום חידושה קרב. תוקן על ידי yaddo 1/11/2010 0:7
|
|
בתגובה ל: סביר מאוד להניח שתהיה עונה נוספת מאת: yaddo בוז'רסקי ואני נהרוג אותם. נצטייד בכל הקריפטונייט שנוכל להשיג אם נהיה חייבים.
|
|
בתגובה ל: זה לא יקרה מאת: assafTV ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בדיוק מאת: miss bojarsky אחרי כמעט 10 עונות עוד לא למדת שגם בעולם שבו יותר קריפטונייט מאבנים רגילות, סופרמן תמיד מנצח בסוף?
|
|
בתגובה ל: באמת, בוז'רסקי מאת: יערה I'm a slow learner... אני משתלבת היטב בעולם הסדרה. עשר שנים והוא עדיין לא יודע לעוף.
|
|
בתגובה ל: LOL מאת: miss bojarsky לרחף. שזה גם משהו. כשאני חושב על זה, מיס בוז'רסקי הוא שם טוב לVILLIAN.
miss bojarsky:
born in: the UK. expertise: unresonably priced cars special power: partial control of sheep weakness: broody sexy angels
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: אבל הוא כן יודע מאת: פליטסיני LOL, אימצתי.
כוח העל שלי: טלפורטינג!
|
|
בתגובה ל: זה לא יקרה מאת: assafTV אני לא מאמין שכבר יותר משנה חיכיתי לזה והיא עדיין לא מגיעה אלינו..
|
|
בתגובה ל: תביאו את העונה התשיעית כבר ל-yes... מאת: Impols ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הסבלנות תשתלם מאת: assafTV כמובן שגם אחרי שהעונה ה-9 תיגמר לא נצטרך לחכות הרבה זמן לעונה ה-10 .
|
|
בתגובה ל: אני מקווה מאוד... מאת: Impols עונות 9 ו-10 ישודרו ברצף. כשיהיה אישור ושיבוץ סופי אעדכן עם כל הפרטים - ממתי, שעה/יום/ ערוץ וכד'.
|
|
בתגובה ל: יצרת הרבה חשק לראות מאת: miss bojarsky על "חוק הסדרות" כבר שמעת? את מאמינה בסדרות, המדינה משלמת לך כדי שתצפי בהן. כמו שאמרתי, פשוט.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|