|
אני חייבת לציין כמה דברים: אני לא אוהבת את ג'וליה סטיילס אבל היא עושה עבודה מצוינת (למרות שהיא עברה למצב של בריאה לגמרי מהר מדי, אבל אני חושדת שזה היה בבימוי - או לפחות הבימוי היה צריך לעצור את זה. אבל רומיאו טיירון לא צילם את הפרק, אלא ביים אותו אאז"ן, ובתור צלם הוא טוב יותר בעיני). אהבתי מאוד את הרעיון הראשוני של הדילמה של דקסטר, אבל עברו מהר מדי להפיכת דמות הקורבן לעוד רוצחת סדרתית. זה מרגיש לי קצת כמו מחזור של עלילת לילה, אם כבר מחזור עונה 2. מנגד, אולי זו ג'וליה ואולי הכותבים, אבל אני אוהבת את הדמות המעורערת של לומן. אני תוהה אם לא היה מעניין יותר לו היא אכן שגתה וירתה באדם חף מפשע, אבל מה דקסטר היה עושה אז? רוח-הארי היה מתחרפן כליל לו דקסטר היה מטפל באיש ומשאיר אותו בחיים. מנגד, להרוג אותו סתם ככה? רק כי הוא ראה את לומן ודקסטר? אבל לא נאלצנו להתמודד עם זה. תחת זאת, סופק לדקסטר רגע לפתרונות יצירתיים, ולמסוקה רגע של כיף מזוקק שצולם נהדר - וקודוס לג'ניפר קרפנטר על הבעות הגועל וה-WTF המוצלחות שלה. זהב! הולך ונעשה טוב יותר מפעם לפעם. I ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/8wmp__hearts.gif לבבות]() Dexter ![http://www.daemonstv.com/wp-content/uploads/2010/10/dexter-s5e6-Everything-Is-Illuminated-03.jpg]() תוקן על ידי yaddo 2/11/2010 20:46
|
|
בתגובה ל: הכל מואר - דקסטר 506 מאת: מיקהמדהים שכבר חצי עונה מאחורינו ועדיין אין נפילת מתח אחרי הסוף המדהים של עונה 4. עוד פרק פשוט נהדר. גם אני לא חבר במועדון המעריצים של ג'וליה סטיילס, אבל היא עושה עבודה מעולה. כל מערכת היחסים בינה לבין דקסטר מוסיפה המון לסדרה. העלילה של הפרק היתה מבריקה ומותחת כמעט לכל אורכה, שלאורך כל ההתרחשות סביב הפלונטר שלומן הכניסה את דקסטר אליו כל הזמן יושב בראש רוצח ההומואים שמורדם ברכב (זה מדהים איך דקסטר נהנה לסבך את עצמו. אז היה הורג אותו פעם אחת כשהוא מורדם. מה קרה?). עברו כבר שני פרקים ועדיין לא שמענו מג'ונה. בור ענק בעלילה.
|
|
בתגובה ל: עוד פרק אדיר מאת: Krunos ג'ונה בתכנית להגנת עדים ולא יודע שאבא שלו מת. למה אנחנו אמורים לשמוע ממנו?
|
|
בתגובה ל: ספוילר מאת: מיקה ניגש אליו בן-אדם זר באמצע הסופר ומציג לו תמונה של קייל באטלר. נראה לי שזה סיפור שצריך להסתיים ביותר מהמעצר של קווין הדביל.
|
|
בתגובה ל: כי בכל זאת מאת: Krunos הוא אוהב את קייל באטלר או לפחות חב לו את חייו/ איבריו השלמים. והוא לא יודע שאבא שלו מת, והוא לא רוצה להסגיר איפה הוא, ויש מצב שהם בכלל בכוונה נתנו שלושה תיאורים שונים, כי הם כולם בעד קייל באטלר.
|
|
בתגובה ל: אבל... ספוילר מאת: מיקה שהסכנה היחידה היא שהילד היה מזהה בסופר את דקסטר בתמונה וככה קווין היה עולה עליו, ובכלל לא שהוא ירצה להלשין עליו או משהו, כי אין לו שום סיבה לעשות את זה.
|
|
בתגובה ל: עוד פרק אדיר מאת: Krunos ה"ניקיטה" של לומן היה נהדר, אם כי ה"ניקוי" של זירת הפשע לוקה בחסר.
אני מתחיל לאהוב את מערכת היחסים בין דקס ולומן. וגם את המוזיקה המיוחדת המתנגנת ברקע כל פעם שיש רגע חשוב ואינטימי ביניהם. אבל יש לי תחושה מוזרה שיש משהו בלומן שאני מפספס לגמרי. שהנוסע האפל לא חדר אליה בעקבות האונס, אלא בשלב מוקדם הרבה יותר.
מאסוקה? פאקינג גאון קומי. לגוארטה ובטיסטה אשכרה לא שעממו הפעם, ודברה... מתי לעזאזל היא תפסיק לזרוק את עצמה על כל בחור שמזכיר לה ולו בקצת את אביה.
אני מאוד ממליץ לכולם (במיוחד לאלה שאוהבים את מייקל סי הול) לצפות בסצינת האמבטיה שוב, ולהתרכז אך ורק בדקסטר.
נ.ב. קרונוס, אם הול לא זוכה באמי, אתה איתי בלינץ', נכון? (נוכל לחלוק מונית עם בוזרסקי ואסף בדרכם לחנוק את כותבי סמולוויל).
נ.נ.ב.
אני לא מאמין שלא הבנתי את הקשר בין לומן ללומינול מקודם.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: הפרק הכי טוב של העונה מאת: פליטסיני ממתי האמי מעיד על איכות? :)
|
|
בתגובה ל: הכל מואר - דקסטר 506 מאת: מיקהדקסטר רואה בלומן הן את עצמו (הנוסע האפל) והן את ריטה (הקורבן) וזה מוביל להחלטה לעזור לה כנגד חבורת האנסים הרוצחים. הוא יהיה חייב לשתף אותה. אי אפשר יהיה להשאיר אותה בתפקיד פאסיבי כי גם היא חייבת לפרוק את המטענים שלה. היא עדיין "פראית" לא ממושמעת ועושה שטויות שמסכנות את שניהם ולכן הוא יצטרך להדריך וללטש אותה כעזר כנגדו. האם היא נתנת לאילוף? כנראה שלא בקלות. האם הם יהפכו לזוג רומנטי? זה מתבקש. האם יש לזה סיכוי להגמר בטוב? הסיכוי לא גדול לפי התקדימים בעונות הקודמות. ובלי ניטפוקים אי אפשר: דקסטר מרסס את נתיב הדם בחומר זוהר מיוחד אבל זה לא נראה מוזר לדב ומסוקה שעוקבים אחרי אותו נתיב? במהלך המעקב אחרי נתיב הדם דקסטר ולומן מדברים יותר מדי ובכלל לא מוטרדים שהקרבן ישמע אותם.
|
|
בתגובה ל: תחזיות וניטפוקים (ספוילרים) מאת: יוני_אנטון דקסטר לא הוציא את הלומינול עד שלב מאוחר יותר, ודב ומסוקה הפסיקו ללכת בנתיב ההוא ובאו בסוף מהכיוון השני, אז הם כנראה לא הגיעו לחלק של הלומינול. וגם אם כן - דקסטר יוצא משם דרך הנתיב ה"נכון" אז זה הגיוני להם לגמרי.
הקורבן שהם עוקבים אחריו בקושי הולך, מה אכפת להם אם הוא ישמע אותם או לא?
|
|
בתגובה ל: בקשר לנטפוקים (ספ) מאת: מיקה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בקשר לנטפוקים (ספ) מאת: מיקה אהבתי מאוד את הסיום של הפרק עם היציאה המבריקה של דקסטר מהפלונטר, ומאסוקה, שחשבתי שהגיע לשיאו כדמות קומית בפרק הקודם, שבר שוב את השיא, אבל זה כל כך פשוט מדי. הרי באמת בזה יסגרו את התיק? על סמך הסטיות של מאסוקה? זה לא קצת יותר מורכב? אין אוטופסיה? העובדה שהוא מת לא מהירי אלא משבירת המפרקת לא תעורר חשד?
ובכלל, אפשר למצוא עוד המון פאקים קטנים מדי פרק. כמו למשל - מה מנע מדקסטר להזריק לרוצח ההומואים עוד מנה מהחומר המרדים בשלב מאוחר יותר? לא נראה שחסר לו מזה... ובכלל לא נראה שחסר לו. תמיד יש לו כסף לעוד רכב, לעוד בית, והוא בסך הכל עובד במשטרה.
אבל אמינות זה הדבר האחרוןש אני מחפש בסדרה הזאת, ואם היו מקפידים על הפרטים הקטנים האלה היא היתה הרבה פחות מהנה.
|
|
בתגובה ל: אז הנה משהו יותר משכנע מאת: Krunos אני מצפה שבפרק הבא הם יגיעו אל האיש הבא בחוליית המאנסים על ידי מספר הטלפון שלו בסלולרי של לומן. אם זה לא יקרה זה יהיה ממש מטופש.
|
|
בתגובה ל: וגם (ספוילר) מאת: yaddo זה הדבר הראשון שעלה לי לראש כשראיתי את זה.
אבל באמת היה לו כל כך דחוף לעשות את השיחה הזאת בזמן שהוא מדמם למוות?
|
|
בתגובה ל: שקוף שזה יקרה מאת: Krunos הוא יודע שהיא תפסה אותו והוא הולך למות אז הוא מנסה לסדר שהחבר שלו יקום את דמו וגם מסדר לעצמו קצת סיפוק שניה לפני שהוא גור את חייו.
ואתה אכן צודק - אם תהיה נתיחה שלאחר המוות, התיאוריה של מסוקה תתפורר. מזל שעסקינן ביחידה שהפעילות שלה מתמצית באיסוף בחדר ואז אמירת המשפט הבא: "פיפול, אנחנו חייבים לפתור את הקייס הזה!" והכי מזל שהם עסוקים עד מעל לצוואר נטול הראשים עם עניין הסנטו-חרא.
|
|
בתגובה ל: נקמה חוזרת? ספוילר מאת: מיקה אפשר לומר שהוא השתמש באקדח כדי להכריח את האחר לבצע עליו אקטים מיניים. אולי הוא גם שבר את מפרקתו גם לשם הסיפוק. לאקדח הייתה מטרה וגם לשבירת המפרקת. אני לא חושב שנתיחה אחרי המוות תגרום לחשדות.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: הכל מואר - דקסטר 506 מאת: מיקהפרק מותח ומהנה ביותר. הדמות של סטיילס די רחוקה מאיך שדמיינתי שהיא תהיה, אבל מאוד עדיין מעניינת. אני אוהבת את המשחק של סטיילס. הקטע של 'לומן כריטה באמבטיה' הרגיש לי מאוד זול ומאולץ, והיו בערך 7,984 חורים בעלילה, אבל אני כבר מזמן פשוט מתעלמת מהם, למרות שזה עדיין מטריד אותי ברמה מסוימת. הקטע שבו מסוקה מסביר את התיאוריה שלו למה קרה היה אחת הסצינות המצחיקות ביותר בסדרה. פשוט מצוין.
|
|
בתגובה ל: הכל מואר - דקסטר 506 מאת: מיקהשם הפרק ("הכל מואר") מתיחס הן לשביל טיפות הדם המואר ע"י הלומינול והן להארה של דקסטר שבה הוא קולט עד כמה לומן דומה לו. לפי דעתי הוא קולט גם שהוא יצטרך לשמש בתפקיד הארי עבורה.
|
|
בתגובה ל: הארה (ספוילרים) מאת: יוני_אנטון רפרנס לספר של ג'ונתן ספרן פויר. אבל אולי זה בגלל שאני בדיוק קוראת אותו.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: ואני מניחה שגם מאת: miss bojarsky אבל ראיתי את הסרט. לצערי אני לא ממש זוכר אותו (הכל מעורפל) ולא ברור לי איך הפרק הזה מתקשר לספר/סרט.
|
|
בתגובה ל: לא קראתי מאת: יוני_אנטון ללא תוכן
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: ואני מניחה שגם מאת: miss bojarsky השם לומן מרמז על הארה (אי-לומן-אייטד?)
דיי דיי.
|
|
בתגובה ל: וגם מאת: ben_s ללא תוכן
|
|