קח את זה! (ספוילר "דקסטר" 5.08)
|
|
קח את זה! (ספוילר "דקסטר" 5.08)
פורסם לפני
3716 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 57
תגובה אחרונה לפני: 3709 ימים
הפרק הכי טוב בעונה הזו, מבחינתי. הזוועות האישיות של דקסטר ושל לומן סוף סוף עמדו זו מול זו. הוא סיפר לה מאיפה הוא מגיע (והשתמש במילה שאך זה שאל מג'ורדן צ'ייס, 'Shattered'), קיבלנו עוד רגע פוסט טראומה מצמרר מבית מדרשה של לומן, היא הייתה שותפה מלאה לרצח של קול ומבטי ההשתאות שלה לנוכח הטקסים של דקסטר היו נהדרים. אני מוכרח לומר שחיבבתי את אואן. הוא מעורר הזדהות, הבחור האומלל, אבל הוא נותר מאחור, סמל מיותם לעברה הזנוח של לומן. על התהדקות היחסים של דקס ולומן מעיבה קמעה ההתקרבות היתרה של לידי אל השניים במסגרת החקירה שלו. באופן מפתיע, לגמרי בלתי צפוי ולא אופייני, הוא הפך פתאום לחלאה יותר מהרגיל ואיים על קווין לחשוף אותו בפני דברה. לא אתפלא בפרק הבא אם נגלה שהוא אפילו יותר חרא מזה, מה שיחוס כמובן על רגשותינו כאשר דקסטר ייאלץ לרצוח אותו (או שהוא סתם ימות במקרה). דב הרגה לראשונה והיא לא מרגישה דבר בנוגע לזה, לטענתה. נראה שמתחילים לסלול את הדרך לגילוי שלה על דקסטר. עכשיו כשהיא תתרחק מהעבודה ועתותיה יהיו בידיה, לא מן הנמנע שהיא תגלה כל מיני דברים שהיא לא אמורה לגלות. ג'ורדן צ'ייס יודע את שמו של הריסון. מטריד, מטריד מאוד. גם דקסטר שם לב לכך אבל לא נראה שהקדיש לעניין תשומת לב יתרה. לי זה נדמה כאילו גם צ'ייס וחבורתו יודעים שמשהו בדקסטר מפוקפק, ושהם מקשרים את זה לעובדה שבויד הופלל ברכב של קול בפרק הקודם.
|
|
|
|
הפרק הכי טוב בעונה הזו, מבחינתי. הזוועות האישיות של דקסטר ושל לומן סוף סוף עמדו זו מול זו. הוא סיפר לה מאיפה הוא מגיע (והשתמש במילה שאך זה שאל מג'ורדן צ'ייס, 'Shattered'), קיבלנו עוד רגע פוסט טראומה מצמרר מבית מדרשה של לומן, היא הייתה שותפה מלאה לרצח של קול ומבטי ההשתאות שלה לנוכח הטקסים של דקסטר היו נהדרים. אני מוכרח לומר שחיבבתי את אואן. הוא מעורר הזדהות, הבחור האומלל, אבל הוא נותר מאחור, סמל מיותם לעברה הזנוח של לומן. על התהדקות היחסים של דקס ולומן מעיבה קמעה ההתקרבות היתרה של לידי אל השניים במסגרת החקירה שלו. באופן מפתיע, לגמרי בלתי צפוי ולא אופייני, הוא הפך פתאום לחלאה יותר מהרגיל ואיים על קווין לחשוף אותו בפני דברה. לא אתפלא בפרק הבא אם נגלה שהוא אפילו יותר חרא מזה, מה שיחוס כמובן על רגשותינו כאשר דקסטר ייאלץ לרצוח אותו (או שהוא סתם ימות במקרה). דב הרגה לראשונה והיא לא מרגישה דבר בנוגע לזה, לטענתה. נראה שמתחילים לסלול את הדרך לגילוי שלה על דקסטר. עכשיו כשהיא תתרחק מהעבודה ועתותיה יהיו בידיה, לא מן הנמנע שהיא תגלה כל מיני דברים שהיא לא אמורה לגלות. ג'ורדן צ'ייס יודע את שמו של הריסון. מטריד, מטריד מאוד. גם דקסטר שם לב לכך אבל לא נראה שהקדיש לעניין תשומת לב יתרה. לי זה נדמה כאילו גם צ'ייס וחבורתו יודעים שמשהו בדקסטר מפוקפק, ושהם מקשרים את זה לעובדה שבויד הופלל ברכב של קול בפרק הקודם.
|
|
בתגובה ל: קח את זה! (ספוילר "דקסטר" 5.08) מאת: yaddo הייתה לי הרגשה לאורך הפרק שמנסים לעשות הקבלה בין לומן לשוטרת שדב הגנה עליה. כל פעם שדקסטר גילה ללומן עוד מידע עליו חשבתי - היא בטח קולטת לאט לאט עד כמה הוא מופרע וזה מידע שהיא תשתמש בו בעתיד לצורך עסקה עם הרשויות (במיוחד אחרי שהשוטר המושחת תפס אותה עם הניילונים) הרי היא אדם נורמלי שקרה לו דבר נורא וצריכה נקמה ודקסטר לעומתה חייב פשוט לרצוח, גם אם הוא פועל לפי קוד. דקסטר סוטה מהקוד עבורה ומגן עליה ממש כמו שדב הגנה על השוטרת. בסוף הפרק כשדב קלטה שהשוטרת שהיא נלחמה עבורה היא זו שבגדה בה ההקבלה ללומן ממש צעקה לי.
|
|
בתגובה ל: ספוילר דקסטר 508 מאת: tooly אבל אני לא בטוח שההקבלה הזו תחזיק. במקרה כזה יש שתי אופציות שאני מעלה על דעתי: א) לומן מלשינה ודקסטר נתפס, מה שלא יקרה. ב) לומן רוצה להלשין ודקסטר מנטרל אותה לפני כן ונאלץ להרוג אותה. מקרה כזה דומה מדי למקרה של מיגל (שדקסטר אף הזכיר בשמו הפרק), שבניגוד ללומן אמנם היה רוצח ועמד בתקן הקוד של דקס, אבל עדיין דומה. מה שכן, יכול להיות מעניין לראות אותו הורג סוף סוף חף מפשע ומתייסר מכך. נראה שהעונה הזו קרובה לכך יותר מאי פעם.
|
|
בתגובה ל: וואלה, יפה (ספ') מאת: yaddo אין מצב בעולם שדקסטר יהרוג את לומן, יש לו רשימה ארוכה לפני שזה יקרה (פושעים או חפים), והזבל עם המצלמה מסוף הפרק יהיה הראשון לדעתי, רק שבינתיים דקסטר בכלל לא מודע לקיומו.
אני גם לא רואה את הכיוון בו דב תגלה על דקסטר, יש מרחק רב מדיי. מה שאני לא מבינה זה איך היא לא עולה על מה שקורה "אצלה" בבית עם הסחיטה הכספית ואיומי חשיפתו של קווין.. (ציפיתי ממנה ליותר). ולמה לעזאזל לא דפקה איזה אקט נקמני כנגד לאגוורטה הזונה???????????
בעניין אחר, אני גם לא רואה הקבלה בין לומן למיגל, למעט הידיעה על מי שדקסטר באמת. הם שונים ולכן היחס ממנו וסופם יהיה שונה. בהתחלה ציפיתי למיני רומן שם, אבל נראה לי שזה לא יקרה, נראה שהם יותר ניזונים זו מהכח של זה וזה מהחולשה של זו, ולהיפך.
אישית, אני אשמח כשדקסטר יסיים כבר להרוג את שלישיית האנסים, אז לדעתי יתחיל האקשן האמיתי ונדע מה צפוי לנו עם לומן..
|
|
בתגובה ל: וואלה, יפה (ספ') מאת: yaddo אם לומן תאלץ להלשין על דקסטר זה יהיה היסטרי. כלומר, מבחינתי לומן יכולה להיעלם עם תום העונה בהרצחותה על ידי דקס או הצטרפות לטיול של הארוס שלה.
|
|
בתגובה ל: ספקולציה מעניינת מאת: Geeker ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני דווקא מחבב מאוד את דמותה מאת: yaddo אני מקווה להישארותה בסדרה.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: גם אני מאת: miss bojarsky שכמותכם. היא הרי לא מתאימה לדקסטר - לא מבחינה זוגית ולא על פי הקוד.
|
|
בתגובה ל: בני רחמנים מאת: Geeker למה לא מתאימה? מי יותר מתאים לדקסטר מהאישה היחידה שגילתה מיהו באמת ויכולה לחיות עם הידיעה הזאת, כי היא מבינה ומזדהה, כי גם היא בעקבות מה שעבר עליה חשה את הצורך הבוער לרצוח בשביל להרגיש שוב שלמה? מי יותר ממנה יכול לסלוח לדקסטר על מה שהוא, כי הוא מגן עליה ועוזר לה ומבין אותה ומציל אותה? עם מי עוד בעולם הוא יכול לחלוק את עולמו הפנימי סופסוף?
בקיצור זיווג מושלם מזה לא יכול היה להיות בשבילו.
|
|
בתגובה ל: פרט, נמק, הסבר והדגם :) מאת: lambert fan ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: פרט, נמק, הסבר והדגם :) מאת: lambert fan זה שהיא מבינה מי הוא באמת זה לא אומר שהיא מתאימה לו. אפשר לומר שהיא (בינתיים) יכולה לחיות עם הידיעה אודותיו כי אופיו הפגום (במובן הבלתי אנושי) של דקסטר משרת אותה בנקמתה באונסיה. אני לא חושב שהיא מבינה ומזדהה כי הסיפוק שלה מהרצח הוא רק בגלל שהוא מהווה את הנקמה המושלמת מבחינתה נגד חבורת הגברים שאנסו אותה. תחושת השלמות שהיא מבקשת להרגיש היא תחושה שבאה בעקבות אותה נקמה, ואילו אצל דקסטר מדובר בדבר שורשי יותר. נקודת המפגש ביניהם היא בנחת שמקנים לכל אחד מהם הרציחות, רק שאצלה זה יגיע לסיומו עם רצח האנס האחרון. אצל דקסטר זה ימשיך כי זה עניין יותר קיומי מבחינתו. היא יכולה לסלוח לו כי היא חוותה את המעשה הנוראי, מעשה שעליו הוא (דקס) גורם לאנשים הרעים לשלם. היא איננה מסוגלת באמת לחלוק את עולמו הפנימי למעט הדחף, אותו היצר שמביא אותם לביצוע האקט. הנסיבות שונות לחלוטין ולא מהוות גורם התאמה ביניהם. בקיצור, זיווג מושלם (בלי קשר לעובדה שהיא דמות תלותית ומעצבנת) - הם לא.
|
|
בתגובה ל: מפרט, מנמק, מסביר ומדגים מאת: Geeker ובעיקר לא ממש נהיר. זו השעה...
|
|
בתגובה ל: מפרט, מנמק, מסביר ומדגים מאת: Geeker לחלוטין. עדיין, היא האדם שמזדהה איתו ומבין אותו (ויכול להכיר אותו ולקבל אותו) יותר מכל אחד אחר, וגם להיפך.
אז אצלה זה צורך בנקמה ואצלו זה שריטה שהוטבעה בילדות. האם צריכה להיות זהות מושלמת ברגשות ובנסיבות בשביל ששני בני זוג יתאימו? לא חושבת. עניין של השקפה :)
וגם אם אצלה הצורך יגיע לסיפוקו ויגמר אחרי שאחרון אנסיה ימות, זה לא אומר שמאותו רגע והלאה היא תפסיק פתאום להבין איך זה לרצות לרצוח מישהו. זה עדיין משהו שהיא חוותה בעוצמה, והיא לא תשכח את זה. היא עדיין תוכל לקבל אדם כזה בלי לראות בו מפלצת, כי היא היתה במקום דומה בעצמה (גם אם לא זהה).
|
|
בתגובה ל: אף אחד לא אומר שהמקרים שלהם והרגשות שלהם זהים מאת: lambert fan ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ספקולציה מעניינת מאת: Geekerכן תיעלם, לא תיעלם. אני בעיקר מודאג מכך שעוד 4 שבועות מעט התוכן שעוד יש בחיי יעלם ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e25bac1201.gif סמיילי_עצוב]() עוד לא היה כזה דבר ב-4 העונות של הסדרה, שהשותף\אויב של דקסטר שורד את סוף העונה, וגם הודיעו מראש שג'וליה סטיילס מתארחת ל-8 פרקים (אם כי זה לא אומר כלום). מצד שני, אחרי הסיום של עונה 4, הכל יכול לקרות, אבל ממש קשה לי לדמיין מצב שהיא נשארת.
|
|
בתגובה ל: לומן מאת: Krunos ושוב אני מבקשת ממך לטובת אחרים (בשבילי הספיק שזו הפעם השניה בשביל להמנע מכאן והלאה מקריאת הודעות שלך על דקסטר) - לסמן בכותרת דברים כאלה. גם אם לדעתך "זה לא אומר כלום".
|
|
בתגובה ל: ספוילר להמשך העונה בהודעתו של Krunos מאת: lambert fan כבר נתקלתי (בעיקר בפורום הזה) במקרים הזויים של רגישות לספוילרים, אבל את שוברת את כל השיאים.
אני משתדל מאוד להתחשב, גם באותם מקרים שנראים לי הזויים, אבל יש גבול לכמה שאני יכול להתאים את מודעות הספוילרים שלי לשל אחרים. אז מה לעשות? אולי כדאי שאני אזהיר בכל הודעה שלי שהיא כוללת ספוילרים, כי אני פשוט כבר לא יודע עד כמה רחוק זה עוד יגיע.
|
|
בתגובה ל: וואו מאת: Krunos העובדה שהחתימו שחקן על חוזה למספר פרקים מסוים, לא אומרת שלא יחתימו אותו על חוזה נוסף אחרי כן. אין שום מניעה להתייחס לכך, וכל זמן שזה לא כולל פרטי עלילה עתידיים זה אינו ספוילר.
|
|
בתגובה ל: מסכים בהחלט, זה לא ספוילר מאת: yaddo מה לא ברור במילים "מתארחת לשמונה פרקים" ??
נכון, יכול להיות שבסוף יחליטו להמשיך איתה, אבל זה נכון לגבי כל ספוילר כמעט לדברים שעוד לא שודרו. כל מה שעוד לא צולם אולי עוד יחליטו לשנות. זה לא אומר שהתוכניות הנוכחיות של יוצרי הסידרה אינן ספוילר. אני באופן אדוק נמנעת מקריאת ראיונות עם יוצרי סדרה שאני אוהבת, כי כל תוכנית שיש להן לעתיד, ובפרט שמדובר בד"כ על דברים שכבר בתהליכי עשיה או אפילו כבר צולמו - הם ספוילר בשבילי. עצוב מאוד שאין פה כבוד כלפי זה. זה לא משנה "מי צודק" בויכוח של האם זה ספוילר או לא, כי זה עניין של טעם. מה שמשנה זה שלכתוב בכותרת "ספוילר אפשרי להמשך העונה" זה לא כואב באצבעות ולא עולה כסף, ולכן זו פשוט אנוכיות לא להתחשב. לי זה קלקל. לך לא אכפת. יופי.
|
|
בתגובה ל: מה לא ברור ב.... (ספוילר להמשך העונה) מאת: lambert fan ב-Special Guest Star, הכותרת שתחתה שמה של ג'וליה סטיילס מופיע מדי פתיח בעונה הזו בפרקים שבהם היא משתתפת. אני מצטער, אבל איפשהו צריך למתוח קו. מדובר כאן לכל היותר בספקולציה על סמך מידע טכני קיים, לא שום דבר שחושף עלילה או את גורלותיהן העתידיים של אי אילו דמויות.
|
|
בתגובה ל: בדיוק מה שלא ברור (אין ספוילר להמשך העונה) מאת: yaddo כמובן שחייבים למתוח פה קו, כי לא יתכן שכל אחד שקרא ראיון עם יוצר של סידרה יאלץ לכתוב 3 מילים ש-ל-מ-ו-ת בכותרת של הודעה שבה הוא מספר משהו מהראיון הזה. זה נורא קשה ויכאבו לו האצבעות מזה.
לפי דעתי, הבנתי וניסיוני, פרוש המילה "מתארח" מנוגד ל"שוכן קבע", וכששחקן מוגדר כ"מתארח" בסדרה, פירושו שהוא לא הצטרף לקאסט הקבוע שלה, ואם נאמר שהוא מתארח ל-X פרקים, אז פירוש הגיוני וסביר (גם אם קיימת אפשרות כלשהי שזה לא נכון, זה הפירוש המתבקש) הוא שאחרי X פרקים אלו לא יופיע יותר, ובמקרה של דמות כמו לומן בסדרה כמו דקסטר, זה בהחלט כן חושף גורל עתידי של חלק מהדמויות בהסתברות גבוהה .
לדעתך לא, וכמובן שאפשר להתווכח על כך, אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא שזה שנוי במחלוקת ואני ממש לא חושבת שהפרשנות שלי היא קיצונית. אז השאלה היא האם הקו (הכאמור, נורא נורא נחוץ והכרחי כי לסמן ספוילר זה קשה) צריך להמתח במקום שיש עליו מחלוקת, או במקום שפשוט לכותב או למנהל הפורום הוא מתאים ולעזאזל עם שאר הקוראים.
|
|
בתגובה ל: העיקר שאתם מרוצים (ס' להמשך העונה) מאת: lambert fan זו המילה שהדגשת. אני אומר שהמילה הזו מתנוססת בענק מדי פתיח של דקסטר ולכן אין ספוילר בלומר בריש גלי שהיא מתארחת. לגבי מספר הפרקים (שקרונוס טועה לגביהם, אגב)? שכנעת אותי. עדיף להזהיר.
|
|
בתגובה ל: העיקר שאתם מרוצים (ס' להמשך העונה) מאת: lambert fan זה בכלל לא העניין מבחינתי.
העניין הוא שאם פרט כל כך חסר חשיבות (ויכול להיותב אמת שאני טועה במספר הפרקים. משום מה זכרתי 8 ובחישוב שעשיתי לא זכרתי שהיא הופיעה כבר בפרק 3) מהווה ספוילר בעינייך או בעיניי כל אחד אחר, אז אני כבר לא יודע מה לחשוב. זה באמת לא עלה לרגע על דעתי. חבל לי שאת בוחרת לראות את זה כחוסר רגישות.
אני תמיד משתדל להזהיר על ספוילרים בהודעות שלי גם במקרים שבעיניי הם רחוקים מאוד מלהיות ספוילרים, כי כאמור אני מודע לרגישויות של חלק מהאנשים בפורום הזה, אבל את לא יכולה לצפות ממני לשים אזהרת ספוילר במקרים שגם אם אני אחפור בהודעה שלי ואפרק אותה לגורמים, לא אמצא בה אפילו בדל של ספוילר. לכן אני מניח שהפתרון הוא שפשוט לא תקראי את ההודעות שלי לגבי סדרות ששנינו אוהבים, ובאופן כללי אני מציע שתקחי את החיים יותר בקלות. יש דברים יותר נוראיים מלגלות משהו, שכפי שיאדו כבר ציין, מופיע די בבירור בקרדיטים בתחילת כל פרק.
|
|
בתגובה ל: מרוצים או לא מרוצים (בלי ס' להמשך העונה) מאת: Krunos ציטוט של הודעתך המקורית:
"עוד לא היה כזה דבר ב-4 העונות של הסדרה, שהשותף\אויב של דקסטר שורד את סוף העונה, וגם הודיעו מראש שג'וליה סטיילס מתארחת ל-8 פרקים (אם כי זה לא אומר כלום)"
- כלומר אתה בעצמך הבאת את הנתון הזה בהקשר של טיעון תומך לניחוש שלומן לא תשרוד את העונה! (גם אם המסקנה האישית שלך היתה "זה לא אומר כלום")
לכן לקרוא לזה עכשיו "פרט כל כך חסר חשיבות" ולהגיד שאין לך מושג איך זה יכול להתפרש כספוילר זו שיא ההיתממות. מצטערת.
אם אתה מתעקש להיתמם אז הנה כל אצבע להבא: כל דבר שקשור להמשך העונה או שטרם שודר הוא ספוילר. בכמה פרקים תופיע דמות מסוימת בסדרת מתח זה ספוילר. באמת כל כך קשה להבין את זה?
(ואת הפרשנות הפסיכולוגית בגרוש שלך עלי ועל גישתי לחיים בבקשה תחסוך, תודה. אתה באמת לא רוצה שאני אכתוב את הפרשנות הפסיכולוגית שלי עליך על סמך הודעותייך בפורום זה, תאמין לי.)
|
|
בתגובה ל: שיא ההיתממות (ס' להמשך העונה) מאת: lambert fan סוכמו דברים בפתיל הזה וכולנו נשתדל לנהוג לפיהם. בזאת נגמר הדיון. תודה.
|
|
בתגובה ל: טוב, חברים מאת: yaddo בדיוק שתיככנתי להתוודות על תוכניתי הזדונית.
|
|
בתגובה ל: העיקר שאתם מרוצים (ס' להמשך העונה) מאת: lambert fan את טועה, לגבי המשמעות של כוכב אורח. הדבר יחיד שקרדיט כזה משקף זה מעמד, תשלום ואיזה סוג סוכן יש לך. במקרה של ג'וליה סטיילס (או ג'ימי סמיתס או ג'ון ליתגו) הטייטל "כוכב אורח מיוחד" נובע ממעמד הסלבריטי/ שחקן מכובד ומאוד מוכר שלהם. למשל, כשחיפשו ללהק את קווין, בכלל לא ידעו שהוא יהיה שחקן קבוע. הברייקדאון של הדמות שלו היה "כוכב אורח מתמשך" ולא "קבוע חדש". אפילו לא היה סייג של "עם אופציה לקביעות" שבדרך כלל יש. לא בדקתי, אבל אני משוכנעת שאלא אם השינוי בסטטוס חל בין הודעת הליהוק לבין השידור/עריכה, תראי שינוי במיקום השם שלו בקרדיטים מהעונה הראשונה שלו לשניה. כמו כן, את לא רואה שום אזכור מיוחד על ההופעה של לילה או של רודי, שהיו לא פחות כוכבים אורחים משני השמות שהוזכרו לעיל.
|
|
בתגובה ל: בדיוק מה שלא ברור (אין ספוילר להמשך העונה) מאת: yaddo באמת מדובר במידע טכני קיים, ואני חייבת להודות שלא הרגשתי מספויילרת כשקראתי את מה שכתב קרונוס, אבל אני יכולה להבין מדוע למברט פאן מרגישה כך. בעונה יש 12 פרקים, ג'וליה סטיילס הופיעה בפרק 3. זה אומר שעל פי הצהרת 8 הפרקים יקרה משהו לדמות שלה בפרק 10 והיא לא תסיים את העונה. בהקשר של הדיון הזה, המידע הטכני מחזק כל מיני ספקולציות שהועלו בשרשור לגבי גורלה של לומן. אנחנו לא יודעים מה יקרה לה, יכול להיות שהיא פשוט תחליט לחזור הביתה ולהופיע שוב בעונה הבא, אבל אנחנו יודעים שמשהו יקרה. בכל אופן, זה לא מאוד מפריע לי, אבל אני חושבת שהייתי מעדיפה לא לדעת שהסיפור שלה נגמר שני פרקים מהסוף.
|
|
בתגובה ל: אולי קצת כן ספוילר להמשך העונה מאת: רעות קרונוס טועה במספר הפרקים, כפי שכתבתי עכשיו מעלייך. וגם אם לא, אגב, את לא יכולה לדעת דברים כאלה. אולי יש בתכנון פרק או שניים שבהם היא לא מופיעה מסיבות כאלה ואחרות? החתימו אותה על מספר פרקים, אבל אף אחד לא אמר שהם יהיו ברצף. זה קורה כל הזמן.
|
|
בתגובה ל: אז אל דאגה מאת: yaddo יהיה לדעתי פרק רע במיוחד, כי כרגע היא מעניינת אותי יותר מכל הדמויות יחד. אבל אני לא חושבת שיהיה פרק כזה בקרוב. הדמות הזו היא מכרה זהב, ופרק בלעדיה בשלב הזה של הסיפור יהיה פשוט מנותק מהעונה.
|
|
בתגובה ל: קח את זה! (ספוילר "דקסטר" 5.08) מאת: yaddoהעומס שנפל עלי לאחרונה בלימודים, שלל ממני את הזמן ואת הכוח הנחוץ לכתוב ביקורת. אבל בכל מקרה, אין לי הרבה להוסיף על הביקורת מ IGN. נ.ב. מישהו ברדהיט קיים משאל לגבי התוכניות האהובות על הגולשים. התוצאות אינן מפתיעות. אבל זה די מעצבן שקומינויטי קיבלה כמעט פי 3 יותר קולות ממשפחה מודרנית, אבל האחרונה עדיין קורעת אותה ברייטינג.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: שני לינקים מאת: פליטסיני ןעל שום מה "רדהיט"? מאין ה-ה'? עם זאת, איתה או בלעדיה האתר הזה כל כך מכוער.
|
|
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: קח את זה! (ספוילר "דקסטר" 5.08) מאת: yaddo לומן מתגלה אט אט כדמות שמצליחה להיות מעניינת גם בזכות עצמה וגם בסקרנות לגבי היחס שלה לדקסטר. לא לגמרי ברור אם מדובר בהשתאות. בעיקר נראה שהכותבים מנסים "למתוח" אותנו בדיוק לגבי השאלה שנידונה כאן למטה בפתיל - האם לומן מסוגלת לקבל את דקסטר בתור מי שהוא, או שהיא איתו רק עד שיסתיים מסע הנקמה שלה. הרגע שמשקף את זה בצורה פנטסטית הוא דווקא הרגע שבו היא רואה את דקסטר על המסך, והצופה תוהה האם היא חושבת על דקסטר או על מעלית השירות שהוא צריך להיות בה.
דווקא ג'ורדן צ'ייס קצת פחות מעניין אותי בזכות עצמו. הם הלכו קצת רחוק מדי לטעמי עם עניין החיים לפי האינסטינקט - כלומר, ברור לי שיש אנשים שיקשיבו להכל אם זה בא מפיו של דובר כריזמטי מספיק, אבל לשים טיפוס כזה בתור הרשע העונתי זה קצת בנאלי. אפשר לראות בהתמקדות בצ'ייס בפרק הזה דווקא כניסיון לשפוך אור על דקסטר, אבל אני מקווה שהוא לא ימות בתור הדמות החד מימדית שמוצגת לנו כרגע (תרחישים אפשריים: ג'ורדן הוא לא איש השעון, או שהוא כן, ואיתר את דקסטר ללא קשר כדי לנסות לצרף אותו לחבורה שלהם).
זה בסדר שקול היה חד מימדי. הנטייה של דקסטר לאטום את הפה של הקורבנות שלו לפני הרצח כשהם אינם יכולים להגיב מעלה את התהייה להמשך האם דקסטר פספס משהו, ולכן כאן זה מוצדק.
אהבתי את ההתייחסות של דב לג'ורדן - הקשרים הקטנים האלה בתוך העולם של דקסטר הופכים אותו ליותר אמין, תכונה נחוצה מאוד לסדרה שמציבה רוצח סדרתי באור הזרקורים ואיכשהוא אף אחד (חוץ מלידי) לא עולה על זה.
אני לא יודע אם זו הייתה ההנחייה או שמייקל סי הול קצת הגזים, אבל בפרק הזה דקסטר ממש רייר בכל פעם שהוא דיבר על הרצח. זה כנראה נכון שלא כל כך ראינו אותו מדבר על זה עם מישהו, אבל עדיין יש בהתלהבות הזו משהו שהוא קצת לא אופייני לדמות.
|
|
בתגובה ל: פרק לא רע (ספויילר) מאת: שין-גימלבמהלך הפרק קפץ לי לראש ג'ורדן קולייר מ 4400. הכותבים של 4400 קראו לו כך כרפרנס ל-JC אחר - ישו, וזה לא מופרך להניח שזו הייתה גם הכוונה של הכותבים של דקסטר.
|
|
בתגובה ל: ועוד משהו מאת: שין-גימל ל-JC. כותבים נורא אוהבים את השטות הזו.
|
|
בתגובה ל: וואלה, לא שמתי לב מאת: yaddoכלומר, זה לגמרי ערך מ-TVTropes, אבל זה אוטומטית מייצר מגוון רחב של ספקולציות סביב הדמות (אני חושב שההשערה האהובה עליי בהקשר של 4400 היא זו).
|
|
בתגובה ל: פרק לא רע (ספויילר) מאת: שין-גימל אז זה המקום להגיד שמאוד הולם אותו תפקיד האיש הרע (את השחקן זאת אומרת). באיליי סטון הוא היה די למלם משעמם ומעצבן. בתור הרשע הוא די סקסי. אבל נכון שהדמות היא בנאלית.
|
|
בתגובה ל: קח את זה! (ספוילר "דקסטר" 5.08) מאת: yaddo הפרק הזה היה מותח במיוחד, ובקטע שבו Suit and Tie פורץ לחדר של לומן קפצתי לתקרה בערך.
|
|
בתגובה ל: אני רק הערה (ס') מאת: יערה הרגשתי הקלה ושמחתי בשביל לומן כשהיא נעלה את הדלת, ואפילו לעגתי לחליפה על כך שהוא נשאר בחוץ. כשהוא פרץ את הדלת נבהלתי ממש, אבל בעיקר כעסתי, כי דלת נעולה היתה אמורה להגן על לומן. זו היתה הפרת חוזה בוטה בין לומן לדלת, שהיתה לגמרי מנוגדת לחוקים הבלתי כתובים של הדלתות! אגב, ברמת ההפחדה אני חושבת שהאוייבים העונתיים של דקס אינם מביישים את המורשת שלהם. אם בעונה הקודמת חשבתי ששום אוייב עתידי לא יוכל להשתוות לפסיכופטיות של הטריניטי קילר, אני חייבת להודות שאכזריות ממוסדת היא לא פחות מצמררת.
|
|
בתגובה ל: גם אני (ס') מאת: רעות הוא פרץ מתוך הדלת הפנימית שמחברת בין שני החדרים. הדלת שקודם גם דקסטר "שיחק" אתה.
|
|
בתגובה ל: אבל (ספוילר) מאת: מיקה לא שמתי לב לזה כשצפיתי בפרק. טוב, אז מכיוון שהדלת הפרוצה לא היתה נעולה, אף חוזה לא הופר. דלתות העולם יכולות לנשום לרווחה.
|
|
בתגובה ל: נכון, את צודקת (ס') מאת: רעות ובאמת התפלאתי אח"כ איך הם יכולים להמשיך בסבבה עם הרצח כשמהמסדרון רואים דלת מרוסקת. אני עדיין חושבת שהיא היתה נעולה, אחרת איזו סיבה היתה לחליפה לשבור אותה?
|
|
בתגובה ל: גם אני לא שמתי לב (ס') מאת: יערה החליפה חשב שהיא נעולה, אבל המנעול היה שבור ובגלל זה היה לו כל כך קל לפרוץ פנימה?
|
|
בתגובה ל: אולי (ס') מאת: רעות כי אחרת הוא היה פשוט נכנס, ולעזאזל עם האפקט הדרמטי. אבל גם אם היא נעולה - היא דלת הרבה פחות משמעותית מהדלת של המסדרון. מה שכן, בבירור רואים שדקסטר משחק עם המנעול אחרי שהוא פורץ אותו בשביל למנוע ממנו להינעל שוב.
|
|
בתגובה ל: זו האופציה הכי הגיונית מאת: מיקה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מאת: יערהאבל אני חייבת להודות שלא מיציתי בכלל את סוגיית הדלתות. לדעתי אנחנו צריכות לקיים סמינר של יומיים, כמו זה של המטיף, אבל בינ"ל, שיעסוק כולו בהסכמי דלתות - אדם. בכל אופן, אני קובעת שבמקרה הזה אכן היה מדובר הפרה בוטה של החוזה. לא משנה אם המנעול היה שבור. לומן חשבה שהדלת נעולה ו'החליפה' חשב שהדלת נעולה. בטח גם הדלת בעצמה חשבה שהיא נעולה. אני חושב, משמע אני קיים, ולכן זוהי הפרה בוטה ביותר של ההסכמים. לומן לגמרי צריכה לתבוע. *** סליחה, נסחפתי. אבל הוצאתי את זה מהמערכת שלי ואני בסדר עכשיו.
|
|
בתגובה ל: אני מחכה לפרק 9 מאת: רעות אני כבר לא זוכרת את הפעם האחרונה בה השתתפתי בסמינר דלתות, תמיד קורים שם דברים מטורפים. אם השתתפות בסמינר = יומיים חופש, אז תרשמי אותי כבר עכשיו. ואין צורך להתנצל, נגענו בסוגיה רגישה, מן הסתם הנושא דורש דיון.
|
|
בתגובה ל: אני מחכה לפרק 9 מאת: רעות אבל את מבינה שדלת פנימית שמחברת בין חדרי מלון היא לא כמו דלת חיצונית שמובילה למסדרון, כן? זה כמובן עדיין לא פותר את העובדה שצרך לסספנד שהם קיבלו חדרים עם דלת שמחברת ביניהם, ושבכלל קול יתאכסן בחדר כזה עם דלת לחדר אחר, אבל נו, בקטנה. וסחתיין על טיעון החושב משמע קיים, אבל אף אחד לא סותר את קיומה של הדלת, ולא אמרת כלום על מה המנעול חשב או לא חשב...
|
|
בתגובה ל: סמינר זה טוב מאת: מיקה המנעול לא חושב. הוא מנעול ולמנעולים אין אחריות חברתית שמעוגנת באמנה. נמשיך את הדיון הזה בסמינר?
|
|
בתגובה ל: לא, מאת: רעות יש לי הרבה מה להגיד בנושא המנעול הבוגדני וכיצד הוא הטעה את הדלת, שהיא רק קורבן תמים בכל הסיפור הזה.
|
|
בתגובה ל: קח את זה! (ספוילר "דקסטר" 5.08) מאת: yaddo אני מפנטז במוחי על כך שבהמשך דקסטר הופך את לומן לרוצחת מקצועית, מלמד אותה את כל הסודות הופך להיות ה"הארי" שלה, מלמד אותה את הקוד ואולי בשלב מסויים מכניס אותה לעבודה במשטרת מיאמי, אבל כנראה שזו רק משאלת לב. השאיפה לטוויסט של "בוני וקלייד" לא נראה לי סביר, מה דעתכם?
נ.ב - עוד מישהו קיבל התקף לב מהסיום של הפרק? :-O
|
|
בתגובה ל: מי עוד מקווה להתפתחות סטייל "לאון" :-) מאת: Maximus לא חשבתי עליה. עכשיו בא לי לראות את הסרט.
באשר לסוף, ברור, התקף לב קטן נרשם.
|
|
בתגובה ל: מי עוד מקווה להתפתחות סטייל "לאון" :-) מאת: Maximus לגבי רמת הדרמטיות של סוף העונה. לומן לא מונעת מאותם רגשות (או חוסר רגשות) שמניעים את דקסטר והמעגל שלה ייסגר כשמסע הנקמה יסתיים. סביר להניח שמסע הרציחות המשותף יגיע לסיומו, ולומן תחזור הביתה ותתחתן עם הארוס שעזבה. אני לא רואה סיבה אחרת לכך שטרחו להכיר לנו אותו.
קצת ספקולציות משלי:
הדרמה של סוף העונה תגיע לדעתי כשהבלש המושחת ינסה לסחוט את דקסטר תמורת התמונות, והוא בתגובה ייאלץ להיפטר מאיש דוחה, אבל חף מפשע, כדי לשמור על הסוד שלו. כתוצאה מכך לומן תבין שלא הכל צודק ווורוד בעולם "האידיאולוגי" של דקס ותחליט לחזור הביתה. אופציה שנייה להשתלשלות העניינים: לומן תיפטר מהבלש בשביל לשמח את דקסטר, תיבהל ממה שעשתה ותחזור הביתה.
אגב, הבוס הגדול של כנופיית החלאות (שזו מילה יפה במקום זו שהתכוונתי לכתוב) צריך להיות מאוד טיפש כדי לא לחשוד בדקסטר. לעזאזל, הבחור הגיע לסמינר של יומיים עם מטען של שלושה חודשים. אז או שהוא שדד את משתתפי הסמינר (וגנב את כל קלטות ההדרכה של המטיף), או שהוא מחביא בתיקים אמצעי לחימה מגוונים, או שהוא דחף לתוכם גופה. בכל אופן, זה איש ששווה לשים עין עליו.
וגם, יש לי הרגשה חזקה שמשהו יקרה לאנג'ל או ללאגוורטה בסוף העונה. אני חושבת שאחד מהם לא ימשיך לעונה הבאה, ולו בגלל שהזוגיות שלהם הפכה כל דמות בנפרד לבלתי נסבלת. בכל מקרה, כך או כך, דברה תזכה לקידום. היא גם תיפרד מקווין, לאחר שתגלה שהוא עקב אחרי דקסטר. היא כמובן לא תאמין לחשדות שלו, אבל אולי תתחיל לחשוד קצת בעצמה, מה שיפתח את הדלת לקראת חשיפת הצד האפל של דקס בעונות הבאות.
|
|
בתגובה ל: אני חושבת שאתם אופטימים מדי מאת: רעות ולומן תהרוג את הבלש, זו תהיה בדיוק החזרה על עלילת לילה מהעונה השנייה. במקרה ההוא דקסטר לא נתן לה פשוט לחזור הביתה אלא הרג אותה כי הרגה חף מפשע.
|
|
בתגובה ל: אם כך יהיה מאת: yaddo אבל דקסטר של עונה 5 קצת פחות נטפל לפרטים. אם לומן תהרוג את הבלש, נדמה לי שהוא לא ייקח את זה קשה כמו במקרה לילה.
|
|
בתגובה ל: ידעתי שהתיאוריה הזו מוכרת לי :) מאת: רעות דואקס לא היה מושחת ולא דוש באג.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|