שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים)
|
|
שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים)
פורסם לפני
3733 ימים
מאת Krunos
סה"כ תגובות: 59
תגובה אחרונה לפני: 3730 ימים
אני ממש לא התאכזבתי. נהניתי מכל רגע. אני פשוט משער שרובכם כן.
אז ככה - צדקתי כמובן לגבי טיפת הדם על הנעל של קווין, והאמת היא שמיד כשזה קרה הבנתי גם שדקסטר יוציא אותו מזה. כמו בהרבה מקרים, גם כאן יש לא מעט תהיות - איך מנקים אותו מכל חשד? איך אף אחד לא מפקח על דקסטר? איך מתעלמים מכך שהוא כביכול השכיר את ציוד הריגול, מטביעות האצבע שלו על הואן, מכך ש-5 השיחות האחרונות של לידי היו אליו ומכך שהוא היה מספיק אידיוט בשביל לבקש לראות עורך דין ולהפוך את עצמו לחשוד? איך לה-גווארטה שמה לב לטיפת דם כמעט בלתי נראית על הנעל שלו? איך הולכים לסגור את התיק הזה כשלמעשה כל החשדות מצביעים בבירור על קווין?
הסיפור עם ג'ורדן נגמר מהר מהצפוי, עוד לפני אמצע הפרק, וכבר אז היה ברור שזה לא יהיה העניין של הפרק. ברגע שלומן גמרה אותו רציתי לדפוק את הראש בקיר ולא הבנתי איך יכולתי לחשוב שהיא תשאר לעונה הבאה. הרי זה כל כך צפוי שברגע שהיא סגרה את המעגל יקרה מה שקרה ושהיא לא תוכל להשאר עם דקסטר. האמת היא שגם היה היה דבילי להשאיר אותה. ומה הלאה? הם יהיו צמד רוצחים?
גם העניין עם דברה, שמזדהה עם הויג'ילנטה והשותף שלה ונותנת להם לצאת לחופשי היה קצת פשוט מדי, אבל כנראה שלא הייתה דרך אחרת לצאת מהסיפור הזה. לא ברור לי למה בשרשורים בפרקים האחרונים רובכם השליתם את עצמכם שדב תעלה על עקבותיו של דקסטר.
זהו, אני נהניתי, מאוד. אי אפשר היה באמת לצפות למשהו באותה עוצמה של סיום העונה הקודמת, ועדיין היה משובח ביותר, ושוט הסיום המושלם של דקסטר מכבה את הנרות השאיר אותי עם הרגשה טובה.
אני נכנס לתרדמת חורף. תעירו אותי ב-20 בינואר.
|
|
|
|
אני ממש לא התאכזבתי. נהניתי מכל רגע. אני פשוט משער שרובכם כן.
אז ככה - צדקתי כמובן לגבי טיפת הדם על הנעל של קווין, והאמת היא שמיד כשזה קרה הבנתי גם שדקסטר יוציא אותו מזה. כמו בהרבה מקרים, גם כאן יש לא מעט תהיות - איך מנקים אותו מכל חשד? איך אף אחד לא מפקח על דקסטר? איך מתעלמים מכך שהוא כביכול השכיר את ציוד הריגול, מטביעות האצבע שלו על הואן, מכך ש-5 השיחות האחרונות של לידי היו אליו ומכך שהוא היה מספיק אידיוט בשביל לבקש לראות עורך דין ולהפוך את עצמו לחשוד? איך לה-גווארטה שמה לב לטיפת דם כמעט בלתי נראית על הנעל שלו? איך הולכים לסגור את התיק הזה כשלמעשה כל החשדות מצביעים בבירור על קווין?
הסיפור עם ג'ורדן נגמר מהר מהצפוי, עוד לפני אמצע הפרק, וכבר אז היה ברור שזה לא יהיה העניין של הפרק. ברגע שלומן גמרה אותו רציתי לדפוק את הראש בקיר ולא הבנתי איך יכולתי לחשוב שהיא תשאר לעונה הבאה. הרי זה כל כך צפוי שברגע שהיא סגרה את המעגל יקרה מה שקרה ושהיא לא תוכל להשאר עם דקסטר. האמת היא שגם היה היה דבילי להשאיר אותה. ומה הלאה? הם יהיו צמד רוצחים?
גם העניין עם דברה, שמזדהה עם הויג'ילנטה והשותף שלה ונותנת להם לצאת לחופשי היה קצת פשוט מדי, אבל כנראה שלא הייתה דרך אחרת לצאת מהסיפור הזה. לא ברור לי למה בשרשורים בפרקים האחרונים רובכם השליתם את עצמכם שדב תעלה על עקבותיו של דקסטר.
זהו, אני נהניתי, מאוד. אי אפשר היה באמת לצפות למשהו באותה עוצמה של סיום העונה הקודמת, ועדיין היה משובח ביותר, ושוט הסיום המושלם של דקסטר מכבה את הנרות השאיר אותי עם הרגשה טובה.
אני נכנס לתרדמת חורף. תעירו אותי ב-20 בינואר.
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos![http://img232.imageshack.us/img232/6884/dexter512.jpg]() אני נשבע לכם שבמהלך הצפייה, במערכה האחרונה של הפרק, החל פתאום להתנגן בראשי קטע משיר הפתיחה של הקטקטים: "רק דבר אחד בטוח, שהכל יסתיים בשלום". בסצינה עם ג'ורדן צ'ייס אהבתי שלשם שינוי ההתגברות של דקסטר עליו הייתה הודות לתושיה ולא למזל. זה נעשה מצוין: צ'ייס בוחן את ערכת הסכינים של דקסטר ומגלה שאחד מהם חסר, רגע אחרי כן כף הרגל שלו ממוסמרת לרצפה. מגניב. לא לאורך זמן. הרגע שבו דברה הגיעה אל ספם של דקסטר ולומן היה כל כך אדיר וכל כך מבטיח, אבל בסופו של דבר נגמר בקול ענות אנטיקליימקטית, עד שנחירת בוז יצאה מאפי. כמה נוח זה היה שחצץ ביניהם ברזנט חצי שקוף שלא איפשר לה לראות אותם. והירייה העלובה שלה לכיוונם - מה לעזאזל זה אמור להיות? דרמה לשם דרמה, לא רק שזה סותר כליל את האמפתיה שלה כלפיה הבחורה האומללה, לא רק שזה ממש לא נדרש כי מספיק היה לאיים שוב, אלא שאם המקום ישרוץ שוטרים שעה לאחר מכן, הם יתהו על שום מה יש שם קליע ומי ירה בו שעה קלה קודם לכן. עניין אחר שהפריע לי הוא בחזית קווין. כבר מנית את הבורות העלילתיים שבעצם שחרורו, אם כי אני חייב להודות שאהבתי את הפיתרון הזה (או ליתר דיוק, אני אוהב את התוצאה ואת העזרה של דקסטר, אבל לא את הביצוע), אולם מה שממש לא אהבתי זה 1) את העובדה שקווין המשיך לשתוק ולא סיפר את האמת, ו-2) את שלוות הנפש של דקסטר. רבאק, אתה עומד בפני אישום ברצח ועדיין לא מספר שעקבת אחרי דקסטר? התמונות של דקס ושל לומן עדיין נמצאות במגירה של קווין והן לבדן מספיקות כדי להזקיף כמה גבות. זה לא שהוא ידע שדקסטר יוציא אותו מזה. בהתאם דקסטר לא חשש לרגע שקווין יפנה אותם אל פתחו למרות העובדה שהיה מודע לקשר בין קווין ללידי ולחשד המבוסס שלהם כלפיו, כמו גם לצילומים החשודים במגירה של קווין. את השעות הראשונות אפשר לתרץ בכך שלומן הייתה בראש מעייניו, אבל לפחות אחרי כן הייתי מצפה שיחשוש לגורלו הוא, שיביע איזו דאגה בקריינות ההומה שלו. הפרידה מלומן הייתה מבאסת למדי. לא ציפיתי שהיא תמשיך במסע הקטל עמו, אבל כן שהיא תישאר בסביבה, כאשת סוד. חבל שהיא בחרה ללכת, ולא אהבתי את הסיבות לכך. מילא אם זה היה בגלל שאחרי כל מה שקרה היא השלימה את מסעה וכעת לא מסוגלת להתמודד עם המקום הזה ומה שעברה ועשתה בו, אבל היה נראה שהיא עוזבת רק כי היא לא יכולה להיות עם דקסטר יותר, רק כי "הנוסע האפל עזב אותה". מצד שני, אולי יש בזה פתח לשובה. היו כמה שוטים שממש אהבתי בפרק. האחד והכי יפה הוא הירח המלא מעל יאכטתו של דקסטר (יש מצב סביר שזה היה ממוחשב), ושניים נוספים הם כאשר הטיח את הצלחת בתנור למשמע החדשות של לומן, וכמובן השוט שחתם את הפרק אחרי כיבוי הנר. תוקן על ידי yaddo 13/12/2010 20:20
|
|
בתגובה ל: הגדול ("דקסטר" 5.12) מאת: yaddo קודם כל ובעיקר בנוגע לעליבות הסצינה של דברה, לומן ודקסטר בבקתה. זה היה זול ומטופש. היה לי ברור כבר במהלך הפרק שהיא לא תעלה על דקסטר, אבל זה לא מנע ממני להתאכזב מהקופ-אווט הזה שלהם. אני מקווה שכל עלילת העונה הזו לא הייתה לחינם ושהיא בכל זאת מהווה הכנה לגילוי עתידי של דברה בנוגע לזהותו של אחיה.
הסיפור של קווין ולידי בהחלט היה חסר הגיון באופן טוטאלי. אתה אוהב את דברה, סבבה, אבל עד כדי כך שתלך לכלא על אשמת רצח בשבילה? קשה לי להאמין לזה. ושלוות הנפש של דקסטר הייתה תמוהה ביותר. סיום מרושל למדי לקו העלילה הזה.
לעומת זאת את סיום קו העלילה של לומן אהבתי. זה היה הגיוני, שהיא תגיע לתחושת קלוז'ר ותרגיש שהיא צריכה לעזוב עכשיו. רגע הפרידה ביניהם היה טעון ומרגש וניתן לראות שמאד אכפת לה מדקסטר, אבל מה שחיבר ביניהם נעלם ואיננו והם כבר לא חולקים מטרה משותפת. צרכיה נענו. אני מקווה שהיא עוד תשוב, כי הכימיה בינה לבין דקסטר הייתה מרהיבה.
קשה לומר שהתגעגעתי לנוכחות הילדים, ככה שאני לא בטוחה לגבי חזרתם. והמטפלת לבינתיים נשארה רק מטפלת.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: מסכימה עם רוב דברייך (ס') מאת: miss bojarsky הילדים לא "חוזרים" חוזרים, הם רק עושים אצלו את הקיץ (חודשיים) בעונה הבאה הם יעלמו כלעומת שבאו (אלא אם תהיה עונת "חופש גדול" מה שאני בספק שיקרה, לילדים אין מקום בעלילה מחוץ למסגרת משפחתית)
|
|
בתגובה ל: לגבי השורה האחרונה שלך.. מאת: Maximus נקווה באמת שעם בוא הסתיו הם יחזור לסבא וסבתא.
|
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos מהתחלה לא ציפיתי שלומן תישאר, אז אין לי תלונות.
למרות שהשוט האחרון של הפרק היה נהדר, הפרק היה צריך להסתיים בקווין תולה את התמונות של דקסטר ולומן ותמונה של לידי על לוח ומתחיל לשרטט קוים. זה כל כך מרושל פשוט לזרוק הצידה את החשדות שלו רק בגלל שהוא אוהב את דב, במיוחד אחרי התמונות והרצח של לידי.
אסתר וקודי כנראה חוזרים באופן קבוע. מהתחלה חשבתי שההחלטה לשלוח אותם לסבים שלהם הייתה פתרון קל מדי. חבל שהתסריטאים בחרו שלא להראות לנו איך הם ודקסטר היו מתמודדים עם מותה של ריטה ביחד במקום לצלול ישר לעלילת ביג-בד חדש.
|
|
בתגובה ל: קצת מאכזב (ספוילר) מאת: -תתש- אם היו נותנים רמז למה שהולך להתרחש בעונה הבאה. אם הם יזנחו את התמונות שאצל קווין במגירה זה יהיה מאוד מאכזב. מצד שני, עכשיו הוא מרגיש שהוא חייב לדקסטר, אז אני בספק אם הוא לא ישמיד אותן.
אני בספק אם אסטור וקודי באמת יחזרו.
|
|
בתגובה ל: באמת זה יכול היה להיות מעניין מאת: Krunos קווין יודע בדיוק מה קרה ללידי, זה לא עניין של חשדות. מנגד, אין לו מושג מי זו לומן, רק שהיא בלונדה שתוצפתה עם דקסטר. אז למה שזה יעניין אותו?
|
|
בתגובה ל: ספוילרים מאת: מיקה אז קווין פשוט שותק עד שהוא ימצא משהו שיפליל את דקסטר? קווין יודע שלומן היא הדיירת של דקסטר, שהם ביחד היא ושלידי כנראה תפס אותם משליכים או סמים או גופה לאוקינוס באמצע הלילה.
|
|
בתגובה ל: ספוילר מאת: -תתש- הוא שותק כי הוא "בחר באהבה" כי כשהוא "עם דב הוא מרגיש אדם טוב יותר".אתה באמת לא מבין שהוא לגמרי יודע שזה דקסטר? אם לא כל דבר אחר - *שיעול* מה שלידי אמר בדבר ממצאיו והעובדה שהוא יודע שדקסטר הוא מושא המעקב *סוף שיעול* - אז זה שדקסטר חיפה עליו סוגר את זה סופית. הוא יודע שדקסטר שונא אותו. למה שדקסטר יחפה עליו אלא אם הוא יודע בוודאות שקווין לא אשם?
|
|
בתגובה ל: ספוילר מאת: מיקה שקווין יוותר לדקסטר רק בגלל דב. במיוחד אחרי שהוא יודע שמה שדקסטר היה מוכן להרוג את לידי כדי להסתיר את מה שהוא עשה עם לומן.
|
|
בתגובה ל: קשה לי להאמין (ס') מאת: -תתש- להסתכן בהפללה ברצח ומאסר לתקופה ארוכה? אה, נכון. חוץ מלהגיד בצורה מפורשת "אני יודע שהרגת את לידי" קווין עשה הכל כדי להבהיר לדקסטר (ולצופים) שהוא יודע. במיוחד בסצינה האחרונה שלהם.
מה עוד היה כבר יכול לקרות, לעזאזל?
|
|
בתגובה ל: אבל הוא היה מוכן (ספ) מאת: מיקה היה מאד ברור שקווין לכל הפחות מודע לאפשרות שדקסטר הוא שהרג את לידי. על כן השתיקה שלו תמוהה ואל הגיונית. עם כל אהבתו לדברה, הוא באמת מוכן להיות מואשם ברצח בגלל אחיה? זה קלוש למדי.
גם אמירת התודה שלו בסוף לדקסטר לא ברורה.
|
|
בתגובה ל: מסכימה (ס') מאת: miss bojarsky של קווין ותסריטאי הסדרה ונשכח מהתמונות שבדירתו של קווין (אפילו המשטרה לא טרחה לפשפש בדירה במהלך היממה או כמה שזה לא יהיה בה הוא היה העצור העיקרי בפרשה), אז כל הראיות שברשות המשטרה למעט הודאה ישירה הובילו לקווין. הוא היה מקושר לנרצח, השיחות האחרונות של הקורבן היו אל הטלפון שלו, ציוד המעקב שברשות הקורבן נלקח מהתחנה לכאורה בחתימתו של קווין, הייתה לו טיפת דם מחשידה על הנעל והוא סירב לשתף פעולה עם חוקריו. הוא הסתבך בגדול ושום דבר חוץ מהמילה שלו לא היה מוכיח שדקסטר אשם יותר ממנו (שוב, בהתעלם מהתמונות המחשידות כפי שנעשה לכל אורך הפרק).
---
מסכים שהיה מאכזב באופן כללי. למרות שהעלילה שלו הסתיימה בחופזה חרף הבנייה הארוכה, אהבתי את סצינת נעיצת הסכין ברגלו של ג'ורדן צ'ייס. גם אהבתי את השיחה בין אסטור לדקסטר, כשהראשונה מנחמת אותו ספק במודע. גם אם הילדים של ריטה לא יהיו עם דקסטר באופן קבוע, אשמח לראות את אסטור המתבגרת והמפוקחת חוזרת לאורך העונה הבאה, מהווה כתף רכה לאביה המאמץ.
בסופו של דבר, נראה שחזרנו לנק' ההתחלה אחרי מותה של ריטה: דקסטר לבד ומתמודד בכוחות עצמו עם הנוסע האפל, יחסי דברה-לגוורטה, דברה-קווין ואנחל-מריה חזרו למיטבם או השתפרו, אף שוטר לא חשוד או מואשם ברצח, אף אחד לא עוקב אחרי דקסטר, מסוקה שוב חרמן שאיכשהו משיג בנות זוג לוהטות ורוחו של הארי ממשיכה להטריד את דקסטר.
נ.ב., אני היחיד ששם לב שהשוטרת ההיא שסייעה לדב נעלמה מיד לאחר שכמעט והרסה לה את הקריירה? היה נראה שהיא עוברת למחלק הרצח כבונוס על עזרתה ללגוורטה, אבל היא לא הופיעה מאז אפילו כניצבת ברקע.
|
|
בתגובה ל: אם נלך בדרכם (ספ') מאת: Spidey_82 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אם נלך בדרכם (ספ') מאת: Spidey_82 ואם הייתי מואשמת ברצח, בטח שלא הייתי שוכחת. הסיפור הזה לא הגיוני, איך שלא מסתכלים עליו.
|
|
בתגובה ל: אם נלך בדרכם (ספ') מאת: Spidey_82 מי אומר לך שדקסטר לא לקח את התמונות מהדירה של קווין? ומה מפליל בהן? דקסטר ולומן יחד בשיט לילי. נכון, הם מטילים שקיות זבל אל האוקיאנוס, אבל אין בהן שום דבר קונקרטי.
|
|
בתגובה ל: גם יאדה על אסטור וספוילרים מאת: מיקה בעוד תוכן התמונות לא מוכיח כלום, עצם קיומן מעיד על כך שדקסטר היה מושא הצילום של לידי וכמו שבטיסטה(?) אמר - אם נמצא את מושא הצילום, נמצא את הרוצח. זה בהחלט מעלה חשד כלפי דקסטר וסיבה מספקת לבדוק אותו. גם אם לא ימצאו כלום, זה עדיין עוזר לקווין שיש עוד חשוד בעסק.
|
|
בתגובה ל: נכון, אבל (ס') מאת: miss bojarsky אבל זה בהנחה שהם יודעים מי צילם את התמונות במגירה של קווין.
|
|
בתגובה ל: צודקת מאת: מיקה קווין היה צריך לספר להם את כל הסיפור ולהביא את התמונות כהוכחה. נכון שזו עדיין המילה שלו, אבל זה מספיק בכדי שיבדקו את דקסטר.
|
|
בתגובה ל: הם לא צריכים להניח (ס') מאת: miss bojarsky הוא מפחלד לאבד את דברה. ואולי הוא קיבל שדברים הם לא שחור ולבן, וכמו שלו עצמו יש צדדים אפלים גם לדקסטר יש. אבל באמת שאני יותר נוטה לכיוון ה"אם הוא זה שחושף את דקסטר הוא מאבד את דברה לנצח".
|
|
בתגובה ל: אבל (ספ) מאת: מיקה מוותר על חשיפה של דקסטר כדי לא לאבד את דברה - הגיוני. מוכן להסתכן במאסר בגין רצח כדי לא לאבד את דברה - משולל הגיון. הוא מאבד אותה ככה בין כה וכה. והוא כולה מאוהב בה חודשיים מקסימום. זו לא איזו אהבת חיים שגורמת לי להבין הקרבה טוטאלית שכזו. השורה התחתונה - הם לא הצליחו לבנות את מערכת היחסים בינו לבין דברה בצורה אמינה. בעיני לפחות.
|
|
בתגובה ל: אני לא קונה את זה (ס') מאת: miss bojarsky ברור שככל שזה נוגע לסדרה, זו הסיבה בגינה קווין שותק - בשביל דברה. אבל זה לא אמין ומטופש לדעתי.
|
|
בתגובה ל: גם יאדה על אסטור וספוילרים מאת: מיקה את לא זוכרת שהוא אמר ללומן שהתמונות צריכות להשאר שם, כדי שקווין לא ידע שהוא היה אצלו בדירה ושצריך למצוא את המקור הדיגיטלי שלהן?
|
|
בתגובה ל: ספוילר מאת: מיקה ההתפתחות של קווין היא בעיני הדבר הכי טוב בפרק. קווין הוא לא דואקס 2.0. הסדרה לגמרי בונה אותו כגוד גאי, מה שהופך עימות אפשרי עם דקסטר ליותר ויותר מעניין. רק צריך לקוות שהוא לא ייפתר בנוחות תסריטאית כמו רוב הקצוות בפרק הזה (או דואקס, לצורך העניין).
|
|
בתגובה ל: אני לא הייתי משתמש במרכאות. מאת: שין-גימל דואקס לא היה גוד גאי? הוא לגמרי היה גוד גאי. נכון, הוא היה במחלקה מיוחדת ורצח בני אדם בעבר - אבל בנסיבות מוצדקות (שאני כרגע לא זוכרת במדויק) ושקולות להריגה של חייל בקרב. שוטר במילוי תפקידו כזה. אז איך בזה קווין שונה? קווין לחלוטין on the take ועושה כסף בעיסוקים צדדיים ופליליים משהו.
|
|
בתגובה ל: סליחה (ספוילר עונה 1-2) מאת: מיקה רוצח אנשים על ימין ועל שמאל והסדרה מציגה אותו כגוד גאי. הסדרה בנתה את דואקס כ"האיש הרע" דרך הרדיפה האובססיבית שלו את דקסטר. ברגע שהסדרה נטרלה את זה עם קווין, ויותר מכך - הבהירה שהסיבה שהוא הפסיק היא האהבה שלו לדברה, וזה עוד אחרי איך שדברה התנהגה אליו - קווין נהפך לדמות חיובית, והשינוי שלו הוא אמין.
|
|
בתגובה ל: ואילו דקסטר (ספויילר) מאת: שין-גימל שדואקס הוצג כאיש רע. נהפוכו. הוא פשוט הוצג כסיכון לדקסטר - זה לא הופך אותו לרע.
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos מכך שלא היה קוסם במסיבה :-P
האמת שאני בגדול לא מאוכזבת מהסיום, אבל כן רק מדבר אחד: לא קיבלנו את ההסבר לטירופו של ג'ורדן. גרוע מזה: קיבלנו רמזים סתומים, שבסוף לא נפתרו. ג'ורדן חזר ודיבר אל לומן כאילו שהיא כבר היתה במקום הזה במחנה, וש"היא השתנתה מאז שהיתה שם לאחרונה" למרות שאנחנו יודעים שהיא בכלל לא היתה שם מעולם. כלומר הוא מדבר על מישהי אחרת. זה מתאים לאחת התיאוריות שהיו לי שכל העניין היה בשבילו שחזור של מקרה כלשהו עם בחורה ספציפית מהעבר, אמילי או אחרת, אבל האם זה אכן העניין ומה בדיוק... כבר לעולם לא נדע וזה מעצבן אותי. עבודה רשלנית מצד הכותבים.
חוץ מזה - העניין עם קווין נפתר גם כן כמו שחשבתי עם שתיקה וחיפוי הדדי. מאוד לא אמין מצידו של קווין.
הפתרון עם דברה זה אולי היה "קל מידי", אבל אמין. זה בדיוק מה שהייתי מצפה שהיא תעשה בסיטואציה הזאת.
אבל העיקר: כואב הלב על דקסטר. לומן, תחזרי!
|
|
בתגובה ל: אני מאוכזבת (ס') מאת: lambert fan איך שהיא נכנסה לחדר היא חוותה פלאשבקים ודב זיהתה את המקום מהדוידים. אצל בויד הן רק הובאו למנוחה אחרונה, אבל לומן לחלוטין היתה שם והוא לחלוטין דיבר אל לומן והתכוון ללומן.
מנגד, גם אותי קצת מרגיז שכל סיפור ג'ורדן והכנופיה שלו היה רק בשביל להכניס את לומן לתמונה. לא שלומן לא היתה שווה את זה, כי היא לגמרי כן (למרות שזה הכי לא אמין בעולם שאין בה אפלה יותר. אולי רק שאין לה צורך לנקום) אבל כי היה מאוד מעניין לחקור את כל זווית ג'ורדן ואמילי ומה שקרה שם. וחבל.
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos אז אקצר מטעמי עייפות ואומר שאני כה שמח שלומן אמרה שלום וגם אצל"ש את השוט האחרון של דקס' מכבה את הנר. נתראה בעונה הבאהההההההה (מתי?)
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos מצד אחד פרק מאכזב ופחדני-משהו, מצד שני פרק טוב ואמיץ. מאכזב מאוד שדברה נתנה לדקס ולומן להמשיך בשלהם ולא התעקשה אפילו לראות במי מדובר. מצד שני זה היה הקש ששבר את גב השחור-לבן של דברה ומוביל אותה להגיד ש'הכל מסובך', אולי כהכנה לגילוי אמיתי בעונה הבאה. מצד שלישי, לא יכלו לעשות את זה בלי שזה יראה כאילו הכותבים מצילים את דקס ונמנעים בכח להשתמש בקלף הגילוי של דברה?
זה היה אמיץ כי אחר כך, אחרי שראינו את לומן שורדת את כל העונה ונשארת עם דקסטר, הם יכלו בקלות לזרוק אותה מתחת לאוטובוס הן בהריגתה או בזה שהיא הייתה צועדת הצידה ולוקחת עליה את האשמה בלבד. דבר שכזה היה מונע את הסצנה בסוף בין דקסטר ללומן שהייתה פשוט נהדרת בה שוב דקס מוכרח להסתכל באמת בעיניים. המשחק של מייקל סי. הול היה מצויין. העוויתות בפנים, ההסתכלות בהשתקפות בצלחת. לומן עוזבת בהחלטתה כשהיא בחתיכה אחת ולא מוקרבת.
העימות עם צ'ייס היה די טוב, במיוחד האמירות של ג'ורדן בכל העת. גם העובדה שדקס הבריק והשאיר סכין אחת איתו ולא הסתמך על מזל או אי-יוצלחותו של השובה.
השוט של דקסטר,דב וקווין על הסירה בדרך לזירה היה מצויין. דקס פונה לצד אחד, קווין לשני ודב באמצע ברקע. גם אני מצטרף במורת רוח לעובדה שקווין מזוכה בקלות ואני ממש מקווה שזה לא סוף פסוק לפרשה הזו. יש עוד עדויות גדולות שמפנות אשמה לקווין ואני לא בטוח לגבי השתיקה ההדדית בין דקס לקווין. אני מעדיף שמשהו יטלטל את הכוורת שם.
סצנות הסיום במסיבת יום-הולדת היו מצויינים. עוד שוטים אדירים של דקס וכמובן בסיום לגבי המשאלות וכיבוי הנר עם המבט לעבר הצופים.
בסך הכל, עונה מצויינת. בקלות הייתה יכולה להיות ירידת מתח לאחר העונה הקודמת אבל לרוב אורך העונה לא היו סימנים כאלה ובכלל. עוד עונה מצויינת,מותחת ומתקדמת. אומנם שני הפרקים האחרונים לעונה היו פחות מסעירים אבל הם היו טובים, במיוחד הפרק הזה שכלל רגעים מצויינים, וכן, גם כאלה מאכזבים.
כולי ציפייה לעונה הבאה.
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos אולי דווקא בזכותכם. לפני שצפיתי הצצתי בפורום וראיתי את המילה "מאכזב" בכותרות השרשור לפחות שלוש פעמים. לכן ראיתי את הפרק עם אפס ציפיות, אבל הוא הפתיע אותי. לא אהבתי את האופן שבו כיווצצו את כל העלילה לכדור נייר וזרקו לפח רק כדי לסיים את העונה, אבל הופתעתי מכמות הרגש שסגרה אותה. זה היה יפה וכמעט מספיק.
אבל על דבר אחד קשה לי להתגבר. עכשיו קווין יודע שכל החשדות שלו נכונים, הוא יודע שדקסטר הרג את החבר שלו, והוא יודע שהוא יכול להוכיח את זה. אני איכשהו יכולה לקבל את זה שהוא מוותר על חשיפת דקסטר למען דברה, אבל השיחה שבה הוא הודה לדקסטר היתה הזויה. זה מביך שקווין הוא זה שחייב כרגע לדקסטר, אני מקווה שהוא פשוט שומר את הקלפים שלו לעונה הבאה.
סצינות שאהבתי במיוחד:
1. ג'ורדן מזכיר לדקסטר ולומן (ואולי גם לנו) שאין שום דבר הירואי או מנומס ברצח. כשדקסטר תסתיים אי שם בעונה 7 (אני מהמרת על 7), אני לא חושבת שג'ורדן ייזכר כארכינבל משמעותי בסדרה. כשם שהיה אכזרי, כך היה טיפש, ונתן ליהירות שלו להכתיב את צעדיו. לא היה לו סיכוי.
2. דקסטר ולומן חסרי אונים מאחורי הוילון בזמן שדברה מפטפטת את עצמה לדעת כדי להחליט מה לעשות. מאוד אהבתי אותה בעונה הזו.
קרונוס, מה יקרה בסוף ינואר? ברייקינג באד חוזרת?
|
|
בתגובה ל: אני נהניתי (ס') מאת: רעות אבל שובר שורות מגיע מאוחר יותר ויותר מדי עונה, והעונה הבאה תעלה ביולי או משהו מגוחך כזה (אם כי, מכיוון שעונה 3 הייתה מאד מאכזבת, זה הרבה פחות מפריע לי הפעם).
אני לא הולכת להפתיע אף אחד פה במשהו שאכתוב על הפרק, אני מסכימה עם כולם (כולם הסכימו, בסה"כ) ובעיקר איתך, רעות, שראתה כותרות של "אכזבה" בפורום, הנמיכה ציפיות תהתה מה יהיה וכו', נחמד מצידכם.
אתם יודעים מה מאכזב (או סתם צורם)? הניסוח "הסדרה המקורית החדשה של שואוטיים, שיימלס".
|
|
בתגובה ל: אין לי מושג מה יקרה בסוף ינואר מאת: Rachell היו כמה מהפרקים המשובחים ביותר של הסדרה. רק לקראת הסוף זה הדרדר.
|
|
בתגובה ל: אני נהניתי (ס') מאת: רעות בשלושת החודשים האחרונים שום דבר חוץ מדקסטר לא עניין אותי (וחוץ מקרייגיפרג כמובן, אני מתכוון לסדרות עלילתיות). אפילו ל"המשרד" אני ניגש די בחוסר חשק (והאמת היא שהיו כמה פרקים מאכזבים) ובכל השאר אני בקושי צופה ואני די בפיגור. זה קורה לי תמיד כשיש משהו טוב. כשיש איזה אלבום שמפיל אותי, אני לא מסוגל לשמוע שום דבר אחר. אחרי שראיתי את פייט קלאב במשך חודשים לא רציתי לראות שום סרט, ועכשיו אחרי שדקסטר הסתיימה אין לי חשק לראות שום דבר עד שפארקס תחזור.
ברייקינג באד נדחתה ליולי אם אני זוכר נכון.
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos כשקראתי את הכותרת בלשונית הראשית "שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר" נתקפתי פאניקה קלה, "מה כבר הם הרסו שם" שאלתי את עצמי, והקדמתי את הצפיה בפרק ממחר בלילה ל-מיד.
"לשמחתי" כי באמת שזה היה פרק שוויצרי במיוחד (מלא חורים) שום דבר מוגזם מדי לא קרה שאי אפשר לתייק כ "לא סביר אבל שיהיה".
העזיבה של לומן איכזבה גם אותי, מאוד התלהבתי מהרעיון שלדקסטר תהיה זוגיות שקיפה איכותית ואמיתית, בניגוד למה שהיה לו עם ריטה, או לרומן הקצרצר שלו עם הפסיכית ההיא מעונה 2.
אבל אחרי האכזבה הראשונית, זה היה קטרטי משהו לומן השתחררה מהצורך, ולא היה לאן להמשיך משם.
אני עדיין מקווה שלומן תחזור "להציל" את דקסטר מהנוסע האפל שלו אני תוהה מה, אם בכלל, יגרום לדקס להפטר מהנוסע האפל, הרי את זה שרצח את אמא שלו הוא כבר חיסל מזמן, וגם מאחיו הוא נפטר, וגם ילד מזרעו שלו לא שינה אותו, אז מה עוד נותר בעצם? איך הסדרה הזו תסתיים? מסקרן את הסקרנות, אבל כמו שאומרים "דיה צרה בשעתה" :)
לסיכום: פינאלה סביר, ובטח לא גאוני כמו זה של 4 (ספק אם יהיה פינאלה שיוכל לעקוף את מידת השוק וההלם שהוא ייצר), אבל לפחות נרגעתי, שום כריש לא קיפץ לו כאן, ושום דבר לא נהרס, לגבי כל שאלות ה CSI המוצדקות שהועלו כאן, הן מציקות אמנם אבל ניתן להתעלם מהן אם ממש אוהבים את הסדרה, ומוכנים "לשחרר" את החבל קצת בקטעים הטכניים, סה"כ, היה טוב, לא מצויין, אבל טוב - וזה הרבה פחות גרוע ממה שחשבתי כשקראתי את כותרת השירשור.
|
|
בתגובה ל: הפחדתם אותי לאללה... מאת: Maximus אני שמח שנפלה בחלקי הזכות לגרום לך להיות מופתע לטובה.
|
|
בתגובה ל: אין כמו הנמכת ציפיות כדי ליהנות ממשהו טוב מאת: Krunos בכלל אתה צובר אצלי זכויות בזמן האחרון, קודם התזכרות על קיומו של פרגסון ועכשיו הנמכת הציפיות, סחטין :)
דרך אגב, בנימה פחות משמחת, דקסטר התגרש מאחותו :P (חבל, אף על היות הזוגיות די קריפית, הם נראו מתאימים איכשהו, ואולי זה בגלל הסדרה)
|
|
בתגובה ל: כן אה, זה היה צריך להיות הכותרת של מגילת העצמאות מאת: Maximus אוי לא, כמה עצוב. הם צריכים לעבוד ביחד, ושניהם נראים כאלה מותק, וגירושים זה אף פעם לא קל. אולי הם יהיו זוג הגרושים מהטלויזיה, כאלה שביחסי ידידות, שיערה או רעות (סליחה שאני לא זוכרת מי משתיכן) דיברה בגנות הופעתם בכל סדרה?
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos שנתנו ללומן ללכת במקום לטפח את הזוגיות הזאת עוד עונה לפחות.
מדהים עד כמה דקסטר, שהתחיל בתור פסיכופת חסר רגשות, הפך בגילומו המופתי של מייקל סי הול לאשף הבעות הפנים המלאות אקפרסיביות ורגש. זו לא סתירה לדמות - זה מהפך פנימי שהדמות עברה ואשר גם מסמן את תהליך הנורמליזציה שלו. למרות העזיבה של לומן והבדידות של דקסטר זה סוף טוב.
|
|
בתגובה ל: אני מאוכזב קצת (ספוילרים) מאת: יוני_אנטון יש לי הרגשה שניתקל בה שוב בעתיד, הם לא יבזבזו בונדינג כזה טוב, יכול להיות שהיא תחזור בפינאלה, כמו הסצנה ההיא של קלוני ב ER שנים אחרי שעזב את הסדרה (למי שזוכר, לא נמנתי על קהל צופיה האדוק ממש..)
|
|
בתגובה ל: לא יודע למה, אבל... מאת: Maximus אני לא יודע אם ההפקה כבר סגורה על התוכניות לעונה הבאה אבל יכולים להחזיר אותה בקלות. היא יכולה להופיע ולהגיד שהחיים הנורמליים זה כבר לא בשבילה ושהיא רוצה לחזור לדקסטר ולעזור לו.
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos עכשו זה נפל עלי כמה חודשים עלי לחכות עד העונה הבאה. אחח.. טוב, זה יעבור. עם הרבה מרתונים של העונות הקודומות, אבל זה יעבור.
פרק נהדר לסיום. הוא היה הגיוני ונכון. כבר הערתי בדיונים קודמים שאני חושב שלומן היא ממש לא "סחורה פגומה" כמו דקסטר. האירועים הטרואמטיים שהם חוו אולי שווים מבחינת עוצמתם, אבל לומן נאנסה ועונתה לפני זמן קצר. הנוסע האפל נכנס כשדקסטר היה קטן, לפני שיכל לעבד את זה. אני הייתי מאוכזב אם לומן לא הייתה נפטרת מהאפלה שבה. הפרידה ביניהם הייתה המהלך הנכון מבחינתה. עדיין, כואב על דקסטר. תמונת הסיום הייתה מהפנטת.
לגבי קווין, אני לא חושב שיש להם כל כך הרבה נגדו. כן, הוא חשוד, אבל בלי הדם על הנעל שיקשור את הכל, אין להם תיק חזק במיוחד. הכל די נסיבתי.
אך נשאר בור עלילתי אחד ענק- איפה הפאקינג קוסם במסיבה?
הכי חשוב שאסטור לקחה רגיעון לפני תחילת הפרק. האמת אני די התגעגעתי לקודי, ולדקסטר האבא.
עמדתי לומר משהו על שינת חורף משותפת, אבל זה היה נשמע יותר מדי כמו מייקל סי הול בעמוקב.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: אני מרגיש ריק כמו דקסטר בעונה 1 (ס) מאת: פליטסיני לגבי הטביעות אצבעות על הואן. אני מניח שהוא והעו"ד שלו אמרו משהו בסגנון- הוא כן הביא את הציוד ללידי, הם עבדו על משהו ביחד (הוא יכול להמציא מה שבא לו, לידי מת וכל מה שהוא צילם נהרס), והוא נגע בואן כשהם היו ביחד. לא נמצאו טביעות אצבעות על פנים האוטו. אז מה הוא עשה, ניקה את הזירה מבפנים אבל השאיר ראיות שהוא היה שם?. זה נשמע מגוחך.
אני מבין למה הם עשו את זה אוף קמירא. הפרק היה מפוצץ בכל אופן.
הקמפיין להכרה בהפועל ת"א כארגון טרור, יוצא לדרך!
פרטים:
קורבנות: הקופים הירוקים, אשר נמצאים בסכנת הכחדה קורבן משנה: אנושיות קהל יעד:-- תחזית אופטימית: כלל אזרחי המדינה. קהל יעד:-- תחזית פסימית: כלל אזרחי המדינה. מנהל הקמפיין: הניצול הסיני מקום מפגש: הפורום למען פליטי נענע אויב מרכזי: איש קריות מועד החלפת החתימה: TBD
בבקשה, לא להישמע לקריאות התיגר של הברון האדום גוטמן, ובמיוחד להתעלם מהנשר ה"קירח" היושב על כתפו.
|
|
בתגובה ל: שרשור האכזבות הרשמי לפינאלה של דקסטר (ספוילרים) מאת: Krunos אל דאגה, לא חזרתי. אני סתם פורק תסכול של עונה שלמה. מי שלא ראה - יש פה ספויילרים למכביר. והומור רדוד. לא מומלץ לנשים בהריון.
1.אסתור (או איך שלא קוראים לילדה הנאחסית הזו) – הם היו חייבים ליפול לתוך הקלישאה התסריטאית הזו שבה הילדה שונאת את ההורה שנשאר בחיים בלי שום הצדקה? אוף, זה היה כ"כ פאתטי! 2.קווין ודב – איך הם התאהבו אחד בשני אם הם היו ביחד במשך 4 ימים בערך? קצת הגיון עלילתי, לא ביקשתי יותר מזה! 3.לה-גווארטה ובאטיסטה – איך הם התחילו לשנוא אחד את השני אם הם היו 9 ימים ביחד בערך? נכון שלה-גווארטה פוסטמה ומתאפרת כמו פרחה מבת-ים, אבל להגיע משלב ה"לאבי-דאבי" ל"אני הולך לישון על הספה הלילה" תוך שני פרקים זה קצת מוגזם. 4.נכון שהיו את האחים הרצחניים האלו שערפו ראשים לאנשים והכל, ואז דב הרגה אחד מהם במועדון וכולם חשבו שהתיק נסגר? תגידו.. מה קרה לאח השני? כאילו.. רוצח מסתובב שם חופשי וזהו? לאף-אחד לא אכפת יותר? 5.ואם כבר מדברים על זה – נכון שהשוטרת הזו שהכניסו למחלקה במקום דב, בגלל שהיא "דפקה" את דב בתצהיר שלה לגבי הירי במועדון? לאן היא נעלמה בפרקים האחרונים??? היתכן שהרוצח החופשי רצח אותה ואנחנו נקבל את זה בתוספות של ה-DVD? 6.ואם אנחנו עדיין בנושא – לה-גווארטה העיפה את דב מהמחלקה לתיוק ראיות (או וואטאבר) בגלל התקרית ירי הזו (מוצדק או לא מוצדק, לא על זה אנחנו מתווכחים פה) כדי שהציבור ירגע ויראה שמי שאשם בהרג של הצעירים במועדון ישלם על זה. אז איך דב הוחזרה לתפקיד שלה כ"כ בקלות ובלי שום מחאה ציבורית? הא?! סססאמק, אלי ישי, תתפטר! 7.לומן.. לומן לומן.. למה עזבת את דקסטר בסוף, הא? חבל. הרומן ביניכם היה צפוי ממרחק של קילומטר אבל זה עדיין חימם את הלב לדעת שדקסטר סוף-סוף מצא בחורה שלא גורמת לך לרצות לבעוט בטלוויזיה בכל פעם שרואים אותה. 8.זוכרים את הפרק ההוא שבו אסתור הפכה להיות פריקית וברחה מהבית והתחילה לשתות ולגנוב והכל ולהתנהג כמו בת-טיפש-עשרה טיפוסית שאמא שלה נרצחה באכזריות ונשלחה לגור אצל הסבא וסבתא בפלורידה? איזה יופי זה עבר לה בכ"כ קלות ומהירות ברגע שדקסטר הרביץ לחבר של האמא של החברה שלה שאפילו לא ידעה בת כמה היא? כולה הייתה מלאת חיוכים והכל במסיבת יומולדת של האריסון. 9.ורק אני זוכר שאת התפקיד של הסבתא מילאה שחקנית אחרת במהלך העונה השניה? 10.אז רגע.. קווין הבין שדקסטר רצח את המאעפן ההוא או לא? 11.היו עוד כל מיני דברים, אבל עכשיו 5 לפנות בוקר ובאמת שאני כבר צריך ללכת לישון. אה, כן – הפרק האחרון היה מאעפ-עאפן! חוץ מהקטע שבו דב עמדה מול דקסטר ולומן וכל מה שהפריד ביניהם היה חתיכת ניילון.
|
|
בתגובה ל: דברים ששנאתי בעונה החמישית של דסקטר - ספויילרים! מאת: חובצי הגיון זה לא הצד החזק של תסריטאי דקסטר ויש להם חיבה לחורי עלילה בגודל מדינות קטנות.
LOL על האיפור של לה-גווארטה.
|
|
בתגובה ל: דברים ששנאתי בעונה החמישית של דסקטר - ספויילרים! מאת: חובצי ללא תוכן
|
|
|
|
אני לא חלק מהטקסט. אני סתם חתימה
|
|
בתגובה ל: אלו הרבה מילים בשביל מישהו עם עץ בתוך הגג מאת: fred איש קריות לפחות יש לי גג! ועץ! וגרפיטי על הקירות כמו במאורת קראק, אבל זה לא חשוב.
|
|
בתגובה ל: דברים ששנאתי בעונה החמישית של דסקטר - ספויילרים! מאת: חובצי רק את שוכחת, מנגד, שזו היתה האמא של ריטה. והסבא וסבתא אליהם עוברים אסטור וקודי הם ההורים של פול. ומיכוון שזו לא טלנובלה דרום אמריקאית, ריטה ופול הם לא אחים, ילדים של אותה האמא. זה גם ממשיך לגבי 1 - קודם כל, דקסטר הוא לא האב האמיתי שלה. שנית, מאוד אהבתי את מה שהיא אומרת לו: החיים היו חרא, אבל הסתדרנו עם זה. ואז אתה באת וגרמת לנו להאמין שיכול להיות טוב. ואז אמא נרצחה. היה עדיף לולא באת.
|
|
בתגובה ל: לגבי הסבתא - לא. מאת: מיקה ההודעה שהגבת לה היא של חובצי.
אני חושבת שכולנו מסכימים שהתגובה של אסטור למותה של ריטה נוהלה ברשלנות.
|
|
בתגובה ל: שוכח, לא שוכחת מאת: miss bojarsky לא יודעת למה זה היה נראה לי כמו שם של בחורה. שנים על גבי שנים, כמדומני. חובצי זה עוד מנענע, לא?
אני מסכימה עם הרשלנות רק בהתחלה בעצם, אבל הם הסבירו את זה יפה. הקטע עם הפסקת המרד ברגע שדקסטר נמצא שם בשבילה היתה טיפה דרמטית - אבל בגדול ככה זה בגיל הזה, וזה מתיישב עם הפתאומיות של המרד בו. דקסטר הוא אם כל רע - בואו ניכנס בו. בעצם גיליתי שהוא כן אוהב אותי בכל זאת - אני לא צריכה להשתולל. וגם הנג אובר זה לא כיף בכלל.
|
|
בתגובה ל: לגבי הסבתא - לא. מאת: מיקה אסטור התחילה להתנכר לדקסטר כבר בעונה הקודמת, כשריטה עוד הייתה בחיים. זכורה לי במיוחד הסצינה המשעשעת ביותר שדקסטר ניסה להשתלב ודחף אותה לבריכה.
|
|
בתגובה ל: נכון, וגם מאת: Krunos לי היו דברים שהפריעו ולא הסתדרו, אבל הם לא הדברים שהפריעו לשאר האנשים. הדברים האלה לרב אפילו לא דורשים סיספונד בעיני.
|
|
בתגובה ל: לגבי הסבתא - לא. מאת: מיקה במיוחד בדיאלוגים של של כל דמות שהיא לא דקסטר. נראה כאילו, כבר מהעונה השלישית הנוראית, התסריטאים הפסיקו להשקיע בדמויות המשנה כי הן לא מעניינות אותן בשיט, ורק בכל הקטע של דקסטר הם נותנים את הלב.
ואוקיי, ההורים של פול באמת מסבירים את זה שהסבתא שחקנית שונה :) אבל זה לא מסביר למה לקודי יש חיוך של מפגר. וזה גם לא מסביר למה הנני של האריסון הייתה צריכה לנסוע עד אורלנדו בשביל לחזור איתם (אנשים שהיא לא פגשה מעולם, כן?) למסיבת יומולדת במיאמי. זה פשוט היה נוח לתסריטאים להעלים אותה ואת התינוק כדי שדקסטר יוכל לטפל בלומן-סטאף בלי הפרעות.
וכן, חובצי זה זכר. שנני והקפידי בעתיד. אני מתכוון לבחון אותך.
|
|
בתגובה ל: "דקסטר" מזכירה טלנובלה דרום-אמריקאית לפעמים מאת: חובצי מצטערת על הסירוס. לא מכוון.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|