שלל שואוטיים פורסם לפני
3668 ימים
מאת yaddo
אין תגובות
Episodes - חביב. הייתי מוותר על הפתיח שבסופו עברנו אחורה בזמן, אבל אני מניח שהם לא יכלו בלי להראות את מאט לבלאנק בכלל בפרק הראשון.
Shameless - עיבוד נאמן מאוד למקור, וטוב שכך, כי מדובר באחד מפרקי הפתיחה הטובים ביותר שראיתי. הליהוק האמריקני מושלם, ג'סטין צ'טווין כסטיב נושא בדיוק את אותו חן שג'יימס מקאבוי ניחן בו, אמי רוסום עושה עבודה מעולה כפיונה והכל מצחיק ונוגע ללב בה בעת. כמו כן, פסקול מצוין.
קליפורניקיישן - פרק פתיחת עונה חביב, אני מקווה לא להתעצבן יותר מדי העונה (כלומר כמה שפחות רנקל. טוב שרק ראינו אותו מדבר על הזיון ה-12 ולא נאלצנו לראות איך זה קורה). ליהוק מדהים לזו שמשחקת את סשה, השחקנית שאמורה להיכנס לנעלי מיה. לרגע הייתי בטוח שזו באמת היא.
2011 עדיין לפנינו וריח רענן של שנה אזרחית ושנת מס חדשה נישא באוויר. כדי לשלהב עוד יותר את היצרים, הנה רשימה של כמה סדרות מסקרנות הצפויות להגיע החודש ובחודש הבא אל הטלוויזיה בארה"ב, חלקן אפילו ממש היום.
בתגובה ל: כולם לפתוח יומנים מאת: yaddo של מי: שואוטיים. מתי: 9 בינואר, כלומר היום. העיבוד המסקרן של רשת הכבלים האמריקנית ל"לגדול בלי בושה", יצירתו הבריטית המעולה של פול אבוט ("שם המשחק"). הסדרה מבוססת על ילדותו שלו בשכונת פועלים לונדונית – בלי אם, עם מספר לא מבוטל של אחים בעלי רמות כאלה ואחרות של שריטות, וכן אב אלכוהוליסט שבגרסה הזו מגולם על ידי וויליאם ה. מייסי. למרבה המזל, פול אבוט חתום גם על ההפקה האמריקנית כך שיש מקום לתקווה שזה לא יהיה עיבוד מיותר נוסף לסדרה בריטית מצוינת. לצד אבוט עומד בבטחה מפיק העל ג'ון וולס, שזוהי לו ההרפתקה הראשונה בערוצי הפרימיום המתירניים אחרי שורה של סדרות משפיעות ברשתות הארציות, בהן "צ'יינה ביץ'", "ER", ו"הבית הלבן".
בתגובה ל: Shameless מאת: yaddo של מי: שואוטיים ו-BBC. מתי: היום. עוד יחסי גומלין אמריקניים-בריטיים, הפעם כהפקה משותפת (שנרכשה על ידי כן) של רשת הכבלים האמריקנית ורשות השידור הבריטית. מאט לבלאנק, לנצח ג'ואי מ"חברים", בתפקיד שנתפר למידותיו ובו הוא מגלם את עצמו בחיים פוסט-"חברים". בסדרה הוא מלוהק לגרסה אמריקנית של סיטקום בריטי מצליח, ליהוק שנכפה על יוצרי הסדרה המקורית, אותם מגלמים סטיבן מנגן ("אני אלן פרטרידג'") וטמזין גריג ("מרק אהבה"). את הסדרה יצרו איש "חברים" דיוויד קריין ואיש "משתגעים מאהבה" ג'פרי קלאריק. הידד לניינטיז!
בתגובה ל: Episodes מאת: yaddo של מי: NBC. מתי: היום, והחל מהשבוע הבא עוברת לימי שני. סדרת גיבור על חדשה בכיכובו של השחקן האוסטרלי דיוויד ליונס (המוכר מהעונות האחרונות של "ER", שטרם שודרו בארץ), המגלם שוטר לשעבר שנחשב למת אחרי שהופלל בפשע שלא ביצע. כדי למצוא את האשמים ולשמור בסוד את עובדת היותו בחיים, הוא עוטה מסכה וגלימה בדמותו של דמות קומיקס האהובה על בנו הקטן, ואץ לתפוס את האיש הרע ולמגר את השחיתות שהובילה למצבו. לשם כך הוא נעזר בחליפה עם יכולות מיוחדות שהופכות אותו לגיבור על הלכה למעשה, תחת השגחתו של שודד בנקים שהציל. מלבד ליונס מונה הקאסט את ויני ג'ונס ("סנאץ'"), ומשמח עד מאוד למצוא כאן את סאמר גלאו ("פיירפליי", "טרמינייטור") כבלוגרית נמרצת שמנסה לחשוף את האמת.
בתגובה ל: The Cape מאת: yaddo של מי: FX. מתי: 11 בינואר, יום שלישי. דרמה מסקרנת שמצטרפת אל לוח משופע בסדרות חזקות של רשת הכבלים, בהן "ילדי האנרכיה" ו"צדק פרטי". במקרה הזה מדובר ביצירה עם ניחוח של זיעת "המתאגרף", סרטו עטור השבחים של דארן ארונופסקי. במקום מיקי רורק מככב כאן הולט מקאלני, אלוף אגרוף בדימוס שמוצא את עצמו מאובחן בבבעיות כלכליות, וכעת צריך להחליט אם כדי לפרנס את משפחתו עליו להסכים למשרה כגובה חובות או שמא לחזור לזירה. את רעייתו מגלמת מלורה הרדין, הלא היא ג'ן מ"המשרד". המבקרים צפו בחמישה פרקים ואהבו מאוד.
בתגובה ל: Lights Out מאת: yaddo של מי: ABC מתי: 9 בפברואר, יום רביעי. קומדיה בכיכובם של שני פליטי סדרות ארון סורקין, "סטודיו 60" ו"הבית הלבן" – מת'יו פרי ואליסון ג'אני – אם כי יש להניח שפרי, שגם יצר את הסדרה, מוכר מעט יותר מ"חברים". הסדרה עוסקת בעובדיו הלא יוצלחים של איצטדיון ספורט ובידור בשם "מרכז סאנשיין". בעלת המקום היא קריסטל (ג'אני) האקסצנטרית ומי שמנהל עבורה את המקום הוא בן דונובן המלא מעצמו, שבגיל 40 מגלה כי לא יוכל עוד להמשיך להתקדם בחיים רק על סמך קסמו האישי. פרי מגלם אותו באופן צ'נדלרי למדי, לפחות על פי הפרומואים המבטיחים.
עוד בקאסט ניתן למצוא את אנדריאה אנדרס, שכבר כיכבה בסיטקום אחר של פליט "חברים" – "ג'ואי". מלבדה מתארח חורחה גרסיה ("אבודים") בפרק אחד לפני שהוא חותך ל"אלקטרז" של ג'יי ג'יי אברמס. נוסף לפרי נמצאים מאחורי הקלעים חברים נוספים ממפעלות סורקין, בהם תומאס שלאמי, הבמאי הקבוע שלו, וג'יימי טראסס, בכירת האולפנים שדמותה של אמנדה פיט ב"סטודיו 60" התבססה עליה. בארץ רכשה חם את הסדרה והיא תשודר בקומדי סנטרל.
בתגובה ל: Lights Out מאת: yaddo אחרי הצפייה הרגשתי לא נעים להבין שהולט מקאלאני (נניח שכך הוגים את שמו) קיבל תפקיד ראשי רק בגיל כה מאוחר (46), אחרי שנים של הופעות אורח ותפקידים קטנים בעיקר בטלוויזיה (זכורה לי בעיקר הופעתו קצרת הימים ב'גיבורים' בעלילה מפגרת אך דמות המשנה שגילם הייתה מאוד חביבה ובעלת פוטנציאל).
בינתיים יש בסדרה הרבה השפעות מיצירות אחרות (ע"פ איזו ביקורת חיובית שקראתי, יש בה מן 'הסופרנוס' ו'שובר שורות') וקשה שלא להשוות ל'המתאבק' כפי שכבר צויין למעלה. כולי תקווה שלא ילכו בכיוון הכה צפוי ויסיימו את העונה/סדרה כמו הסרט.
ספ': טוב שהסדרה לא מיהרה להציג סצינות אלימות (למעט הפלאשבקים של "לייטס" לקרב הפרישה שלו), התמקדה בדרמה ובסיפור ורק בסוף הציגה את בחירתה של הדמות הראשית בדרך האלימה.
בינתיים אני מחבב את מרבית הקאסט, במיוחד מקאלאני וסטייסי קיץ' כאביו המתנכר. לפאבלו "ניקו סובטקה" שרייבר כאחיו הקטן\מנהל עסקי אני עוד צריך להתרגל (כי אין כמו ניקו)*. הנשים בחייו של פטריק נעות בין מעצבנות (תרזה הצדקנית וחסרת המודעות, הבת הבכורה שעד סוף הפרק דווקא הייתה בסדר) לחמודות (הבת הקטנה, כמובן).
אז בשורה התחחתונה, אני מקווה לא להתאכזב ובינתיים מחזיק לסדרה אצבעות (בטח אחרי נתוני רייטינג פתיחה עלובים).
* ע"פ IMDB בפיילוט הקרדיט של שרייבר הוא לדמות אחרת לגמרי, כך שנראה שבמקור הוא לא יועד לגלם את אחיו של פטריק. טוב שזה שונה ושכל הדמויות המרכזיות הן בנות משפחה אחת. סביר להניח שפטריק היה מתייחס בחביבות רבה לבנו של ג'וני גם אם לא היו אחים, אבל כיחסי דוד-אחיין (בטח כשלפטריק אין בנים) זה הרבה יותר טבעי.
בתגובה ל: כולם לפתוח יומנים מאת: yaddo Episodes - חביב. הייתי מוותר על הפתיח שבסופו עברנו אחורה בזמן, אבל אני מניח שהם לא יכלו בלי להראות את מאט לבלאנק בכלל בפרק הראשון.
Shameless - עיבוד נאמן מאוד למקור, וטוב שכך, כי מדובר באחד מפרקי הפתיחה הטובים ביותר שראיתי. הליהוק האמריקני מושלם, ג'סטין צ'טווין כסטיב נושא בדיוק את אותו חן שג'יימס מקאבוי ניחן בו, אמי רוסום עושה עבודה מעולה כפיונה והכל מצחיק ונוגע ללב בה בעת. כמו כן, פסקול מצוין.
קליפורניקיישן - פרק פתיחת עונה חביב, אני מקווה לא להתעצבן יותר מדי העונה (כלומר כמה שפחות רנקל. טוב שרק ראינו אותו מדבר על הזיון ה-12 ולא נאלצנו לראות איך זה קורה). ליהוק מדהים לזו שמשחקת את סשה, השחקנית שאמורה להיכנס לנעלי מיה. לרגע הייתי בטוח שזו באמת היא.
בתגובה ל: שלל שואוטיים מאת: yaddo מקווה שזה אומר שהפיאסקו של עונה 3 לא יחזור על עצמו.
הדבר היחיד שהפריע לי, והוא מפריע לי לאורך כל הסדרה, היא שתמיד קארן כועסת על האנק וזורקת אותו על דברים שהוא עשה כשהם לא היו ביחד ולא במודע\במתכוון.
השחקנית שמשחקת את סשה באמת מזכירה את מיה. במיוחד בחזה :)
בתגובה ל: לדעתי קליפורניקיישן הרבה יותר מחביב מאת: Krunos אני לא צדקנית, אבל כמה אפשר למלא עלילה בציצים וסקס וקללות ועליבות כללית? אני מאוד אוהבת את דיוויד דוכובני כשחקן, אבל איפה הנשמה בסדרה? לדעתי, היא אבדה אי שם בתחילת העונה השנייה, ולמעט הבלחות קלות, היא לא נראתה הרבה.
ברור שקארן היא אהבת חייו של האנק וברור שהוא בעצם בנאדם טוב, הגם שכל הטוב הזה קבור עמוק בתוך דקדנס, חוסר שליטה והמון חוסר משמעות. הייתי רוצה שזה יזוז לאנשהו. לא מעניין אותי לראות את הגיבור שלי נסחף עם החיים, כשהם מובילים אותו לבורות חדשים כל שני וחמישי, ושאין לו מיליליטר של כוח רצון לקחת את גורלו בידיו ואשכרה לעצב את חייו, ובגלל זה הוא נקלע לצרות. היסחפות עם החיים וצרות יש לי בחיי היומיום. אני לא צריכה את זה גם בטלוויזיה שלי.
בתגובה ל: שלל שואוטיים מאת: yaddo טרם ראיתי את שיימלס, אבל אפיסודז היתה מזעזעת ובכלל לא מצחיקה, והליהוקים נוראיים, חוץ מהעוזרת של ראש הנטוורק וראש הקאסטינג הגיי (הו, מתגעגעת למלקולם מהקרב על הרייטינג! שעכשיו, כשאני חושבת על זה, הוא לא אחד ההומואים בוויסטיריה ליין?). מה זו הבלונדינית החמוצה הזו בצד כל הזמן? היא אמריקאית בכאילו? הם כל כך הרבה יותר טובים בלהסתיר את הגועל והשעמום שלהם. במיוחד באל איי. זה היה פשוט רע ורק הזכיר לי את הקאמבק של ליסה קודרו, וזה כל כך לא נאמר לחיוב.
קליפורניקיישן - הופתעתי מכמה שנהניתי בסך הכל. קרלה גוג'ינו מהממת, כתמיד, ונפלאה. גם כן כתמיד. ההיא שמשחקת את מיה באמת אחלה יציאה, והיא אכן דומה למיה בציצים בעיקר, אבל אני נאלצת לחלוק על דעתה ודעת המפיקים; חרא של ציצים. ממש לא יפים. אפילו לא קצת. ואפרופו ציצים - תראו את "איפה אליס". זה זוג ציצים מושלם. גם הסרט לא רע בכלל
בתגובה ל: שלל שואוטיים מאת: yaddo וואו. איזה כיף!
אכן, נאמן למקור. ולפרקים אפילו עולה עליו. האדפטציה האמריקאית לקו וורוניקה לדוגמא, עולה בהרבה על הזוג הבריטי. הם הרבה יותר כיפיים לצפייה והשחקנית שעושה את ורוניקה פשוט כוסית אש, לא שזה פקטור... אבל זה בעצם כן.
שני דברים מעניינים ששמתי לב אליהם. יש בפרק הרבה רגעים שפשוט מצולמים נהדר. סטיב שפוגש את ליאם בפעם הראשונה, וזה האחרון צועד בזחיחות בחושך ומתעלם מהגבר הזר בבית. וישנו הרגע המצולם נפלא בשטיפת המכוניות, כשסטיב מדבר עם פיונה בטלפון. היו עוד רגעים כאלה ששמתי לב אליהם אתמול, אולי אזכר בהם בצפיה שניה.
הדבר השני ששמתי לב אליו הוא הפסקול. זה רק אני או שלא היה שם אף שיר שעבר את שנת 2006? זה הרגיש מאוד כמו הפסקול של הOC, במיוחד לאור העובדה שלפחות שני שירים שנוגנו בפרק היו גם בפסקול של הסדרה הנ"ל.
בכל אופן, כן, כל כך שווה צפיה, ואני מתכוון להמשיך לרוץ על הסדרה הזאת.
אני לא חלק מהטקסט. אני סתם חתימה
בתגובה ל: ואחרי שראיתי שיימלס יו.אס. כל שנותר להגיד הוא מאת: fred איש קריות הפנינה המוזיקלית מבחינתי הייתה זה, והוא יצא רק לפני ארבעה חודשים.
בתגובה ל: כולם לפתוח יומנים מאת: yaddo שני פרקי הפתיחה של The Cape היו חביבים כאלה, לא יותר. כמו "לא משפחה רגילה" גם "הגלימה" נפגעת מהניסיונות שלה לרצות את כל סוגי הקהלים ולהיות הולמת לצפייה משפחתית. האדג' והחדשנות הם הקרבנות העיקריים במקרים האלה, ובהתאם שני הפרקים נראו כמו דברים שכבר ראינו בעבר. אמנם אפקטיביים יחסית, אבל לא יותר מזה.
בתגובה ל: המירוץ אחר הגלימה מאת: yaddo אני בקושי צולח סדרות קיימות אז סדרות חדשות? דברו איתי אחרי 7 עונות. וכשמדובר בסדרת גיבורי על ב-NBC הקול הפנימי שזועק "נקסט!" חזק מתמיד.
______________________________________ אני עדיין גדול, זה האינטרנט שנהיה קטן.
בתגובה ל: המירוץ אחר הגלימה מאת: yaddo לא מזמן הפציעה סדרה חדשה מ NBC בשמה הלועזי "The Cape" או בעברית "הגלימה" או "גיבור בשכמיה" (תבחרו אתם).
הסדרה מספרת על תאגיד חזק מאוד שמצליח להשתלט על המשטרה המקומית ולהפריט אותה, בתוך כל הסיפור הזה נתקע שוטר אחד ישר שמופלל ברצח המפכ"ל שלו ונאלץ להעלם לאחר שנחשב למת.
השוטר מוצא את עצמו תחת ידיו של מנהל קרקס תת מחתרתי שמנצל את כישורי הקרקס לביצוע מעשי פשע, אך מחליט לעזור לאותו שוטר לנקום את נקמתו בזהות בדויה וכל זאת באמצעות מגוון של אשליות, אקרובטיקה וגלימה אחת מיוחדת.
כמה מילים משלי לגבי הסדרה: הסדרה מאוד חביבה עליי אבל לא מהסיבות הנכונות, זה נדמה שהיא מסוג הסדרות שצולמו בסוף שנות ה 80 תחילת שנות ה 90 מזכירה מאוד את לואיס וקלארק בפעמים לא מעטות, היא מאוד מיושנת בקטע הזה אבל למרות הכל משהו בה מצליח לייצר עניין עבורי (לפחות ב 2 נפרקים הראשונים).
נדמה שבעידן רווי בערפדים נוטפי הורמונים ונסיון מאומץ מדי לשבור את הפורמט של סדרת גיבורי על (משפחה לא רגילה) נחמד לראות סדרה בטעם של פעם, לא יומרנית מדי ולא מתאמצת.
נכון הדיאלוגים יכולים להיות קצת נדושים וצולעים, והעלילה לא תמיד עולה בקנה אחד עם ההגיון אבל יש בה משהו שמרגיש נוח וזורם, יכול להיות שזה יימשך לפרקים הבאים ויכול להיות שלא, הזמן יגיד מן הסתם, בנתיים למי שמחפש משהו חמוד ולא מחייב, עם חיבה מושרשת לגיבורי על, יכול להיות שימצא כאן את מבוקשו.
בתגובה ל: המירוץ אחר הגלימה מאת: yaddo אפילו סאמר גלאו לא הצילה את המצב. pass אם במקרה זה ישתפר פלאות בהמשך אתם מוזמנים לדווח.
שיימלס לעומת זאת היה חביב. הבנתי שאם לא ראיתי את הגרסה הבריטית עד עכשיו, כנראה שזה כבר לא יקרה ואני יכולה לנסות את האמריקאית.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
בתגובה ל: אני השתעממתי קשות מאת: miss bojarsky אבל זה כנראה בגלל שהפרומואים הורידו את הציפיות שלי לרצפה. מה גם שכל חמש שניות מצאתי את עצמי חושבת "היי, זה כמו באטמן" מה שלא עזר כל כך לאווירה של סדרה חדשה.
ומש"א על שיימלס.
בתגובה ל: כולם לפתוח יומנים מאת: yaddo לא ראיתי את המקור.אני מקוה שהיא תשמור על הרמה של הפרק פתיחה.
בתגובה ל: מאוד נהנתי מ Shameless מאת: razmr וזה עשה לי חשק להתחיל לצפות גם בגרסה הבריטית ולנסות להשוות בין הסדרות. יש סיכוי סביר שאעשה את זה. מקווה שהפרק הראשון מעיד על הסדרה כולה.
בתגובה ל: סיימתי לראות כרגע את הפרק הראשון מאת: Geeker אבל רק שתי העונות הראשונות. אחרי זה זה התחיל לשעמם אותי (מה גם שעם עזיבתם של ג'יימס מקאבוי ואן מארי-דאף ירדו שתי סיבות לצפות בסדרה. מסדרה חמה ואמיתית היא הפכה לסתם עוד סדרה עם דמויות שמקללות, מזדיינות ומעשנות עד שפרשתי סופית אי שם בסוף השלישית או תחילת הרביעית. בבריטניה התחילה כעת העונה השמינית). בהצלחה עם המבטא הבריטי, צפיה עם כתוביות הינה בגדר חובה.
בתגובה ל: הבריטית מצוינת מאת: assafTV ולמה יש צורך לעשות גרסאות אמריקאיות לסדרות בריטיות אם (כמו במקרה הזה) הגרסה האמריקאית היא אחד לאחד כמו הגרסה המקורית? הרי חוץ מהמבטא (והדמות של האח הקטן) הכל דומה (מסקנה שהסקתי מצפייה ב-5 הדקות הראשונות של הפרק הראשון של הגרסה הבריטית).
בתגובה ל: אני עוד מתלבט מאת: Geeker לאנשים שגרים מחוץ לאמריקה? הם רוצים לראות דמויות אמריקאיות שחיות באמריקה ומתמודדות עם דברים אמריקאיים. ולהזכירך טריינספוטינג הוקרן בארה"ב עם כתוביות באנגלית כי הצופים פשוט לא הבינו את המבטא הסקוטי. והנה עוד 3 דוגמאות לסדרות בריטיות טריות שעוברות/יעברו אמריקניזציה: סקינס, כמעט אנושיים (שתיהן עולות השבוע), עברייני-על (Misfits, אמנם שום דבר רשמי כרגע אבל ישנה התעניינות מצד כמה רשתות). האם ישנה סיבה אמיתית לעשות להן גרסה אמריקאית? למעט העובדה שבגרסה האמריקאית יהיו דמויות אמריקאיות שמדברות אנגלית במבטא אמריקאי (ומגולמות על ידי שחקנים קנדיים...) וחיות באמריקה, אין באמת סיבה. תמיד ישנה המשרד ועכשיו גם שיימלס כהוכחה לכך שאפשר לשמור על האיכות במעבר לאמריקה (ואם נלך אחורה נגלה שאפילו הכל נשאר במשפחה - שציינה השבוע 40 שנה - נולדה במקור בבריטניה אבל גרסתה האמריקאית זכתה להצלחה כבירה וביקורות טובות) אבל על כל אחת כזו יש עוד 10 שהגרסה האמריקאית שלהן היתה חיוורת ומיותרת.
בתגובה ל: כולם לפתוח יומנים מאת: yaddo גם בעיני החלק של החזרה לעבר היה מיותר, אבל מילא. בהחלט מחכה לפרק הבא. הורדתי את שיימלס, אבל עוד לא צפיתי. אולי היום. חוץ מזה רוצה להוריד גם את השוטר. על השאר אני מוותרת מראש.