את מוכנה להיות קאפו? בכיף
|
|
את מוכנה להיות קאפו? בכיף
פורסם לפני
3619 ימים
מאת yaddo
סה"כ תגובות: 19
תגובה אחרונה לפני: 3617 ימים
אחד המערכונים החדים והמפחידים ב"ארץ נהדרת" האחרונה היה זה שבו נבחני אודישנים לריאליטי מכרו את עצמם לתוכנית בשם "המחנה", המשחזרת מחנה ריכוז עם שתי קבוצות, יהודים וגרמנים. היה גאוני ומטריד עד מאוד לראות כיצד ישראלים מוכנים לעשות הכל, לתמרן לכל כיוון, כדי להשתתף בתוכנית ריאליטי כלשהי. כלשהי. הבוקר מדווחים ב"גלריה" שזה הפריע לכעשרה צופים ששלחו תלונות לרשות השנייה. אני תוהה כמה מתוכם הם הנבחנים עצמם. מערכון "המחנה" ששודר בשישי האחרון בתוכנית "ארץ נהדרת" מעורר תגובות קשות. על פי נתוני הרשות השנייה, הגוף המפקח על ערוץ 2 ו-10 ועל תחנות הרדיו האזוריות, הגיעו אל נציב התלונות כעשר תלונות מטעם צופים בעניין המערכון.
ביום שישי סגר את תוכנית הסאטירה והבידור הפופולרית מערכון סאטירי נוקב. במערכון הוצגה דמותו של מלהק בראיונות אישיים מול מועמדים למשחק ריאליטי חדש, שלא ידעו כי הם משתתפים למעשה במערכון בתוכנית. הוצג בפניהם הפורמט לריאליטי "המחנה", שבו קבוצת יהודים וקבוצת גרמנים בעלי זכויות יתר. המשתתפים נשאלו על נכונותם להשתתף במשחק.
מהרשות השנייה נמסר: "הרשות תביא לידיעת 'קשת' (זכיינית ערוץ 2 המשדרת את התוכנית) את פניות הציבור שהתקבלו ובכוונתה להעיר ל'קשת' לנקוט משנה זהירות בנושאים אלו. 'ארץ נהדרת' היא תוכנית סאטירה ומטבע הדברים, במסגרת תוכניות סאטירה, יש מתיחת גבולות באופן הצגת הנושאים. נושא השואה הוא נושא בעל רגישות מיוחדת בחברה הישראלית והשימוש בשואה, כפי שנעשה בתוכנית, נעשה באופן אשר עלול לפגוע ברגשותיהם של צופים רבים".
ממערכת "ארץ נהדרת" נמסר: "המערכון נועד להמחיש את רוח התקופה שבה אנחנו חיים, תקופה שבה הרצון להתפרסם ולככב בטלוויזיה בכל מחיר גובר על ערכים אישיים ולאומיים. תפקידנו כתוכנית סאטירה הוא לעורר דיון ציבורי ולהציב מראה לפני החברה הישראלית, גם אם מה שנשקף ממנה מטריד מאוד". במקום הנבחנים הללו הייתי מאוד מתעצבן, אבל בניגוד אליהם מלכתחילה לא הייתי עושה כזה דבר. ברור שהם רק מייצגים של תופעה גדולה בהרבה, זנות אמיתית, וככאלה הם מהווים חוד חנית למשהו איום ונורא, אולם בהנחה הסבירה שאנשי "ארץ נהדרת" החתימו אותם מראש על מסמך שמאפשר להם לשדר זאת, הנבחנים האלה הם ילדים גדולים שצריכים כעת להתמודד עם העובדה שעולמם הצר והנקלה נחשף. אני בטוח לחלוטין שלפחות כמה מהם בכל זאת שמחים שהצליחו להגיע לטלוויזיה.  תוקן על ידי yaddo 4/4/2011 12:12
|
|
|
|
אחד המערכונים החדים והמפחידים ב"ארץ נהדרת" האחרונה היה זה שבו נבחני אודישנים לריאליטי מכרו את עצמם לתוכנית בשם "המחנה", המשחזרת מחנה ריכוז עם שתי קבוצות, יהודים וגרמנים. היה גאוני ומטריד עד מאוד לראות כיצד ישראלים מוכנים לעשות הכל, לתמרן לכל כיוון, כדי להשתתף בתוכנית ריאליטי כלשהי. כלשהי. הבוקר מדווחים ב"גלריה" שזה הפריע לכעשרה צופים ששלחו תלונות לרשות השנייה. אני תוהה כמה מתוכם הם הנבחנים עצמם. מערכון "המחנה" ששודר בשישי האחרון בתוכנית "ארץ נהדרת" מעורר תגובות קשות. על פי נתוני הרשות השנייה, הגוף המפקח על ערוץ 2 ו-10 ועל תחנות הרדיו האזוריות, הגיעו אל נציב התלונות כעשר תלונות מטעם צופים בעניין המערכון.
ביום שישי סגר את תוכנית הסאטירה והבידור הפופולרית מערכון סאטירי נוקב. במערכון הוצגה דמותו של מלהק בראיונות אישיים מול מועמדים למשחק ריאליטי חדש, שלא ידעו כי הם משתתפים למעשה במערכון בתוכנית. הוצג בפניהם הפורמט לריאליטי "המחנה", שבו קבוצת יהודים וקבוצת גרמנים בעלי זכויות יתר. המשתתפים נשאלו על נכונותם להשתתף במשחק.
מהרשות השנייה נמסר: "הרשות תביא לידיעת 'קשת' (זכיינית ערוץ 2 המשדרת את התוכנית) את פניות הציבור שהתקבלו ובכוונתה להעיר ל'קשת' לנקוט משנה זהירות בנושאים אלו. 'ארץ נהדרת' היא תוכנית סאטירה ומטבע הדברים, במסגרת תוכניות סאטירה, יש מתיחת גבולות באופן הצגת הנושאים. נושא השואה הוא נושא בעל רגישות מיוחדת בחברה הישראלית והשימוש בשואה, כפי שנעשה בתוכנית, נעשה באופן אשר עלול לפגוע ברגשותיהם של צופים רבים".
ממערכת "ארץ נהדרת" נמסר: "המערכון נועד להמחיש את רוח התקופה שבה אנחנו חיים, תקופה שבה הרצון להתפרסם ולככב בטלוויזיה בכל מחיר גובר על ערכים אישיים ולאומיים. תפקידנו כתוכנית סאטירה הוא לעורר דיון ציבורי ולהציב מראה לפני החברה הישראלית, גם אם מה שנשקף ממנה מטריד מאוד". במקום הנבחנים הללו הייתי מאוד מתעצבן, אבל בניגוד אליהם מלכתחילה לא הייתי עושה כזה דבר. ברור שהם רק מייצגים של תופעה גדולה בהרבה, זנות אמיתית, וככאלה הם מהווים חוד חנית למשהו איום ונורא, אולם בהנחה הסבירה שאנשי "ארץ נהדרת" החתימו אותם מראש על מסמך שמאפשר להם לשדר זאת, הנבחנים האלה הם ילדים גדולים שצריכים כעת להתמודד עם העובדה שעולמם הצר והנקלה נחשף. אני בטוח לחלוטין שלפחות כמה מהם בכל זאת שמחים שהצליחו להגיע לטלוויזיה. ![http://img30.imageshack.us/img30/1281/32715842.jpg]() תוקן על ידי yaddo 4/4/2011 12:12
|
|
בתגובה ל: את מוכנה להיות קאפו? בכיף מאת: yaddo עד כמה שידוע לי מבחינה משפטית אין שום צורך בכך, אחרת היתה בעיה קשה לכל תוכניות התחקירים עם המצלמה הנסתרת.
|
|
בתגובה ל: על סמך מה אתה מסיק שהחתימו אותם? מאת: Krunos א - כי ברור שטובי העו"דים של קשת יגבו פעולות של ספינת הדגל מבעוד מועד, והרי ברור שיכולות לצוץ בעיות גם מצד המצולמים וגם בשל השימוש בשואה. ב - לדעתי כל נבחן לכל ריאליטי מוחתם כי האודישנים הללו נחשפים אח"כ, בדר"כ באיזה פרק שמעכב את הדרך לגמר.
|
|
בתגובה ל: דווקא סיכוי סביר שהוחתמו מאת: backbeatהגיע הזמן שאנשים יתוודעו אל תסמונת הפנים המטושטשים! ![http://25.media.tumblr.com/tumblr_li8szbAmjq1qzbfsqo1_500.jpg]() (רוק 30)
|
|
בתגובה ל: איפה אני חותם על כתב ויתור? מאת: yaddo הזנחה פושעת של תסמונת קשה ביותר
|
|
בתגובה ל: איפה אני חותם על כתב ויתור? מאת: yaddo פיוצ'רמה עשו את זה קודם.
כמו כל דבר בפוקס, אין לכך שום עדות באינטרנט. זה בפרק Lesser of two evils (הופעתו הראשונה של פלקסו), אם מישהו לא מאמין לי.
אבל זה סיפור אחר ויסופר בהזדמנות אחרת
|
|
בתגובה ל: דווקא סיכוי סביר שהוחתמו מאת: backbeat אם האנשים לא ידעו, או לכל הפחות לא הוחתמו לאחר מעשה, הרי שזו לא רק סאטירה על ריאליטי, זה ריאליטי (מה שמביך אותי בהפוך על הפוך כי די נהניתי). בכלל, היה פרק מוצלח.
|
|
בתגובה ל: את מוכנה להיות קאפו? בכיף מאת: yaddo אני שמחה שאחרי הישיבה המאד ארוכה מול חם משפחה ביום שישי יצא לי לתפוס רק את הדבר הזה מהתכנית של ארץ נהדרת, אמנם הפריעו הצחוקים באולפן (זו לא סאטירה שצוחקים ממנה בקול, לפחות לא עבורי) אבל הרעיון באמת היה נפלא. הופתעתי שנראה כאילו רק חלק קטן מה"נבחנים" מבינים את הרעיון שעמד מאחורי ה"ריאליטי" שהוצע להם.
|
|
בתגובה ל: את מוכנה להיות קאפו? בכיף מאת: yaddo ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: הלינק נמצא בהודעה של יאדו מאת: יערה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: את מוכנה להיות קאפו? בכיף מאת: yaddo חוץ מזה שהיה מדהים לראות מה המועמדים יגידו בשביל לקבל תפקיד בתוכנית שאין להם מושג על מהי, היה מדהים, ומצחיק, לראות איך הם נופלים בכל מלכודת שסמו הציב להם.
אני תוהה איזה אחוז ראינו מתוך כל האנשים שהגיעו לאודישן הפיקטיבי, וכמה הרימו גבה לשמע "זה פורמט שמאוד הצליח באירופה". מערכון מצוין.
|
|
בתגובה ל: מדהים מאת: יערה האנשים לעומת זאת מבחילים.
אל תהיה קוקוס, אלוהים מנסה לדבר איתך
|
|
בתגובה ל: מדהים מאת: יערה הרי הבן אדם מתחפש לאותו דבר במערכונים הללו ועדיין אנשים לא מזהים אותו
|
|
בתגובה ל: אני לא מבין איך פאקינג לא זיהו את סמו מאת: bobich בראיון איתו במוסף השבת של הארץ, הוא אמר (בהקשר למערכון הדומה של "האיש ברחוב") שכשהעונה מתקדמת מזהים אותו וקשה יותר ויותר להמשיך עם המערכון.
לכן מצלמים את רוב הקטעים בבת אחת בתחילת העונה ומקרינים אותם לאט לאט לאורך העונה.
|
|
בתגובה ל: הנה הסבר איך "פאקינג לא זיהו את סמו" מאת: AssafR גם מבחינת ההגיון, וגם כי יכולתי לזהות ערים שונות ביותר משבוע אחד, ואני בקושי צפיתי במערכונים האלה (אני חושבת שהם ממש גרועים).
|
|
בתגובה ל: הנה הסבר איך "פאקינג לא זיהו את סמו" מאת: AssafR את התפקידים הללו אם זכרוני לא בוגד בי
|
|
בתגובה ל: אני לא מבין איך פאקינג לא זיהו את סמו מאת: bobich ועש שקלטתי שזה הוא, ואת הצלם, כבר הסתובבתי ברקע וראו אותי. התפדחתי נורא.
|
|
בתגובה ל: את מוכנה להיות קאפו? בכיף מאת: yaddo ללא תוכן
"כִּי אֵיכָכָה אוּכַל, וְרָאִיתִי, בָּרָעָה, אֲשֶׁר-יִמְצָא אֶת-עַמִּי; וְאֵיכָכָה אוּכַל וְרָאִיתִי, בְּאָבְדַן מוֹלַדְתִּי"(מגילת אסתר, ח', ו') ציונות היא לא מילה גסה ![/emoticons/j9ox__israelicon(1).gif ישראל]()
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|