שאלותיים
|
|
שאלותיים
פורסם לפני
3528 ימים
מאת מארק אנתוני
סה"כ תגובות: 9
תגובה אחרונה לפני: 3527 ימים
מאנגלית לעברית - raspberry הסיטואציה - ילד בן 8 ואחותו הקטנה משחקים בזמן שהמבוגרים מדברים על דברים "חשובים". R, growing tired, looked his sister in the face, extended his tongue, and gave her a spit-rich raspberry גיגול העלה שזה מה שארצ'י באנקר היה נוהג לעשות - לשרבב את הלשון בין השפתיים ולהביע את דעתו על העולם.
מעברית לאנגלית - עדוֹת. זה המשפט (מישהו שמדבר על מה שהיה רוצה לראות ביראל): "כך למשל הייתי רוצה שיהיו יותר קשרים בין העדות השונות."
תודה.
|
|
|
|
מאנגלית לעברית - raspberry הסיטואציה - ילד בן 8 ואחותו הקטנה משחקים בזמן שהמבוגרים מדברים על דברים "חשובים". R, growing tired, looked his sister in the face, extended his tongue, and gave her a spit-rich raspberry גיגול העלה שזה מה שארצ'י באנקר היה נוהג לעשות - לשרבב את הלשון בין השפתיים ולהביע את דעתו על העולם.
מעברית לאנגלית - עדוֹת. זה המשפט (מישהו שמדבר על מה שהיה רוצה לראות ביראל): "כך למשל הייתי רוצה שיהיו יותר קשרים בין העדות השונות."
תודה.
My name is Bambi. You killed my mother. prepare to die.
|
|
בתגובה ל: שאלותיים מאת: מארק אנתוני ופלט קול מגונה /נחרת זלזול. ועכשיו נחכה לראות מי יגיע למשהו יותר קומפקטי אולי ethnic communities
|
|
בתגובה ל: שאלותיים מאת: מארק אנתוני האמת היא שזו מילה שיצא לי להתחבט בה לא פעם, ומעולם עוד לא הרגשתי שמצאתי לה תרגום טוב.
|
|
בתגובה ל: שאלותיים מאת: מארק אנתוני והקוראים לא בהכרח יבינו את המבנה החברתי בישראל, הייתי מפרט: the various Jewish ethnic groups. לא ממליץ על denomination, שהקונוטאציה שלו מובנת בד"כ בהקשר של זרמים דתיים.
זו עבודה מלוכלכת אבל בשביל זה יש דודים בגולה הדוויה
|
|
בתגובה ל: שאלותיים מאת: מארק אנתוני The Man בלשון היפים. הדובר הוא היפי מזדקן ששש על כך ש-The Man העביר חוק שיהרוס את The Man ועכשיו הלך על The Man.
|
|
בתגובה ל: תודה, ושאלה נוספת מאת: מארק אנתוני אבל המשמעות היא כזו:
"The Man" הוא ה"אדון", אדון האחוזה, כאשר הדובר, באותו דימוי, הוא העבד השחור. הנמשל מציב את "The Man" כאדונו החדש של האדם הפשוט: הממשל, הממסד, המדינה.
ניסיון לתרגום בכל-זאת: מכיוון שבעברית אין לנו מורשת נפלאה כזו, וגם לא היפים נפלאים כאלה, הייתי כנראה הולך על משהו מלשון הפרנויה, כלומר: "ההם". (דגש על ה' הידיעה.)
מה דעתך על משהו כמו "ההם העבירו חוק שיהרוס את האימפריה שלהם, ועכשיו הלך עליהם"?
|
|
בתגובה ל: לא יכול לעזור בעניין תרגום מאת: טייני הצב אחרי הכל, מלחמת מעמדות קפיטליסטית יש גם בעברית.
|
|
בתגובה ל: לא יכול לעזור בעניין תרגום מאת: טייני הצב הבעיה היא למצוא דרך אלגנטית להעביר את זה לעברית. "ההם" לא עובד. אני מתלבט בין "השיטה" או "המערכת" או משהו בסגנון.
|
|
בתגובה ל: שאלותיים מאת: מארק אנתוני שריססה אותה ברוק (תקע נאד מלמעלה, נו...)
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|