שאלות אמריקאיות
|
|
שאלות אמריקאיות
פורסם לפני
3503 ימים
מאת קרעכצן
סה"כ תגובות: 22
תגובה אחרונה לפני: 3501 ימים
ארה"ב, תקופה לא ברורה לגמרי.
1. תזכירו לי מה עושים עם roast beef. המשפחה הענייה תיאלץ להסתדר בלי גלידה ובלי roast beef בשנים הבאות.
2. החורף מתחיל, ואשתו של הצבעי אומרת לו, put away this litter of paints , כי בתקופה הקרובה לא תצטרך את זה (הוא יחזור לעבודה רק אחרי החורף). מהו הליטר הזה?
3. האישה הפסיקה לדבר ו-laid down her mending. איך אומרים את זה, בהיעדר הקשר אחר? הניחה את התפירה שלה? את מלאכת התפירה?
4. האיש מהספינה משדר שדר רדיו כלשהו, ובסופו אומר: signing off. האם 'סוף שידור'?
5. הגיבור יודע שאמור להגיע אליו משלוח מיוחד. Fortunately for his peace of mind, הוא לא נאלץ לחכות הרבה (החבילה הגיעה באותו יום).
6. השליח עם החבילה דופק בדלת ושואל: Party of the name of P live here? מה לעשות עם המילה party?
7. כל מיני חפצים קטנים שנמצאים בבית - בובות, פצירת ציפורניים, לימון ישן... a telephone slug a parcheesi cup buttonhook (פורפן כפתורים?) a darning egg
8. ועל כל הבלגן הזה אומר בעל הבית: I guess this is what you call the rookery האם המילה 'בלגן' מספקת כאן?
|
|
|
|
ארה"ב, תקופה לא ברורה לגמרי.
1. תזכירו לי מה עושים עם roast beef. המשפחה הענייה תיאלץ להסתדר בלי גלידה ובלי roast beef בשנים הבאות.
2. החורף מתחיל, ואשתו של הצבעי אומרת לו, put away this litter of paints , כי בתקופה הקרובה לא תצטרך את זה (הוא יחזור לעבודה רק אחרי החורף). מהו הליטר הזה?
3. האישה הפסיקה לדבר ו-laid down her mending. איך אומרים את זה, בהיעדר הקשר אחר? הניחה את התפירה שלה? את מלאכת התפירה?
4. האיש מהספינה משדר שדר רדיו כלשהו, ובסופו אומר: signing off. האם 'סוף שידור'?
5. הגיבור יודע שאמור להגיע אליו משלוח מיוחד. Fortunately for his peace of mind, הוא לא נאלץ לחכות הרבה (החבילה הגיעה באותו יום).
6. השליח עם החבילה דופק בדלת ושואל: Party of the name of P live here? מה לעשות עם המילה party?
7. כל מיני חפצים קטנים שנמצאים בבית - בובות, פצירת ציפורניים, לימון ישן... a telephone slug a parcheesi cup buttonhook (פורפן כפתורים?) a darning egg
8. ועל כל הבלגן הזה אומר בעל הבית: I guess this is what you call the rookery האם המילה 'בלגן' מספקת כאן?
Stones: if you can't join them, Beatles
|
|
בתגובה ל: שאלות אמריקאיות מאת: קרעכצן 1. אתה יכול בשר צלוי, אבל רוסטביף זה מצוין, אפילו רות סרקיס מאשרת.
2. אזהרה - ניחוש! משהו כמו, תסלק כבר את כל הצבעים האלה שלך, או את כל בלגן הצבעים שלך, או משהו בכיוון.
3. הייתי אומרת הניחה את התפירה מהיד, נשמע לי שאומרים ככה.
5. הייתי עוקפת.
|
|
בתגובה ל: שאלות אמריקאיות מאת: קרעכצן 2. שאריות, לא? 3. היא בטח הטליאה או תיקנה גרביים, אז תפירה אמנם הכי זורם אבל חסר משהו. אולי את מלאכת ההטלאה? 5. למרבה המזל ושלוות נפשו? אבל נדמה לי שעדיף למרבה המזל החבילה הגיעה באותו יום וכך נחסך ממנו המתח בלה בלה. 6. אני הייתי הולכת על משפחה. זו הכוונה בלי הארכאיות, ואתה לא יכול לכתוב שבט.
|
|
בתגובה ל: אחדים מאת: ליילא כי לגרביים יוחד משום מה הפועל to darn, ולא to mend. זו היתה ההערה הקטנונית שלי להיום... אבל דווקא אהבתי את ההצעה שלך - 'הטלאה' נשמע מתאים. ואם יש חשש ש'הניחה את מלאכת התפירה/הטלאה' יגביה מדי את המשלב, אפשר 'את הבגדים שתיקנה' או משהו בסגנון.
|
|
בתגובה ל: שאלות אמריקאיות מאת: קרעכצן 7. slug של טלפון נקרא, נדמה לי, ליבה. (ואם לא, זה לא ממש משנה).
לטעות זה אנושי; לצדוק תמיד זה חתולי (בריי החתולה)
|
|
בתגובה ל: שאלות אמריקאיות מאת: קרעכצן 4. מסיים את השידור.
7. חלק מטלפון, פריט ממשחק קופסה, פותח כפתורים (פורפן נשמע קצת גבוה, תלוי במשלב שלך), אבזר הטלאה (משהו שנראה כמו ביצה ועליו הלבישו את הבגד/גרב).
8. נראה לי שאפשר להסתפק בבלגן.
|
|
בתגובה ל: 1. אכן רוסטביף מאת: קיטס1 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אה, יופי קיטס, אני רואה שהצלחת להיכנס. מאת: מ-ר-ב כנראה בפעם הקודמת הייתה איזו פשלה. כבר הייתי מוכנה להחליף את הניק... :(
|
|
בתגובה ל: שאלות אמריקאיות מאת: קרעכצן אם אין לחפץ שם חד משמעי בעברית, להחליף אותם בחפצים דומים שנותנים תמונה. כלומר, לא "אבזר תפירה" "או ליבת טלפון" (מה זה?) אלא כרית סיכות (ואני עוד זוכרת מילדותי גם את ביצת הגרביים, אבל התמונה באמת לא ברורה, אני חושבת) ותקע ישן של טלפון, ולא הספל פרצ'יזי הזה, שאין לי מושג מהו, אלא כובע ממונופול או סתם זוג קוביות משחק... וכן הלאה. הנקודה הרי היא לא החפצים (ואולי כן, בעצם?) אלא איזושהי תמונה.
|
|
בתגובה ל: הצעה בענייני החפצים הזרוקים בבית מאת: מילים מילים ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: צודקת! הולך איתך מאת: קרעכצן ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ופל"ט, למותר לציין. תודות מאת: קרעכצן One night fog gathered thickly, abstracting the *licks and sighs* of the northern lights. xxx
ההקשר - משפחה מצרית יוצאת לנופש בבקתה מבודדת בנורדלנד שבצפון נרווגיה. הילד מביט מהחלון ונבהל למראה הערפל הסמיך. למה הכוונה, לדעתכם, ב licks and sighs?
תודה.
|
|
בתגובה ל: licks and sighs מאת: מ-ר-ב(אני משערת שמדובר בניסיון לתיאור התמונה החמקמקה, המשתנה והנהדרת של תופעה מרהיבה זו)
|
|
בתגובה ל: לשונותיו (הלוחכות) והמולותיו של הזוהר הצפוני מאת: batem אבל אם לא, אולי אפשר להתחמק באלגנטיות בלשונות שלוחות(ליקס) ואולי הבהובים או הבלחות או ריצודים או משהו כזה לאנחות.
|
|
בתגובה ל: הזוהר הצפוני עושה רעשים? לא ידעתי, בחיי! מאת: מילים מילים שמעתי הרבה מדברים על המולת צבעים, למשל.
|
|
בתגובה ל: הזוהר הצפוני עושה רעשים? לא ידעתי, בחיי! מאת: מילים מילים יצא לי לשמוע פעם הקלטה של רעשי הרדיון של הזוהר הצפוני. אני לא בטוח מה לגבי קול נשמע, אבל אני אנסה לחפש מידע.
My name is Bambi. You killed my mother. prepare to die.
|
|
בתגובה ל: licks and sighs מאת: מ-ר-באבל נדמה לי שזה עולם התוכן כאן. אולי אורות הצפון/הזוהר הצפוני הנאנחים ומלחכים.
|
|
בתגובה ל: licks and sighs מאת: מ-ר-ב לשונותיו הלוחכות הלוחשות? או בלי לשונות: ההבלחות הלוחכות? וכפי שאפשר לראות, נדמה לי שכדאי להשתמש כאן במצלול. אגב, ה-sighs יכול אולי להיות גם קוֹלי ממש. גיגלתי ומצאתי שיש דיווחים רבים על קולות שמשמיע הזוהר הצפוני, אבל נראה שאין הוכחות, כלומר אין הקלטות של קולות כאלה. ובכל זאת הם נחקרים ויש להם גם הסברים. (ר' בהמשך) הקולות המדוּוחים הם משני סוגים: swishing ו-crackling. רוחשות/לוחשות יכול כמובן להיות פיגורטיבי אבל הולך טוב גם עם swishing Q: Does the aurora make sounds? This question is always good for a lively discussion among residents of the north. So far, attempts to record sound during aurora have failed to produce any proof that such sounds exist, but it is hard to ignore the numerous reports that go back centuries. There are generally two types of sounds reported to accompany the aurora borealis. The first is a swishing sound that changes with movements in that auroral display. The second type is a crackling sound, like static electricity makes. The problem with claims of sound that changes in time with auroral movements is that the aurora is a long ways away (100 km/60 miles), so if sound was coming from the aurora borealis, there would be a long delay between the auroral movement and the sound arriving at the listener's ears, just as thunder arrives long after a distant lightning flash is observed. There is also the small detail that the air between us and the aurora is far too thin to carry sound over such long distances. Therefore, if this kind of sound exists, it must be created very near to the observer. The most likely explanation for this type of sound is that it is created inside the observer's head: not a figment of the imagination, but rather leakage of the electrical impulses from the nerves in the eye (carrying images of the aurora to the brain) into the part of the brain the processes sound. In a very quiet environment, there are no sound signals for the brain to process, so it notices these tiny leakage signals and the result is sounds that change in time with the aurora. This explanation was actually tested by some early explorers, who found that the sound went away if their eyes were covered. The second type of sound is more mysterious. A crackling sound, like static electricity sparking, might be explained by the strong electric and magnetic fields associated with the aurora, but so far theories and measurements have not provided a satisfactory explanation. Research continues.
|
|
בתגובה ל: לשונותיו זה יפה. לשונותיו הלוחכות הרוחשות? מאת: דרבוקה למשל באתר הזה, או כאן אין לי מושג עד כמה הן מהימנות, אבל לתרגום שלך זה לא ממש משנה אם יש או אין קולות של ממש.
|
|
בתגובה ל: אהה, מתברר שיש גם הקלטות: מאת: דרבוקה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אהה, מתברר שיש גם הקלטות: מאת: דרבוקה אז אין סיכוי שאדם שיושב מתחת לאורורה שומע אותה.
|
|
בתגובה ל: בסרטון הם אומרים שאפשר לשמוע רק במכשירים מיוחדים, מאת: Hadassa ללא תוכן
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|