איך יודעים שהגיע הקיץ? שהמקום הראשון בטבלת שוברי הקופות גורף 86 מיליון דולר בסופ"ש הבכורה שלו.מהיר ועצבני 5 (בתמונה) רושם את הפתיחה החזקה ביותר לסרט מהסדרה,ומה תגידו,גם הביקורות טובות. ריו במקום השני עם כ-15 מיליון דולר נוספים שמצטברים ל-365 מיליון דולר שהסרט הזה גרף עד כה,הצלחה גדולה! סרטו החדש של טיילר פרי Madea's Big Happy Family שלישי עם 9 מיליון דולר,מעט מאחוריו נמצא העיבוד לספר המצליח מים לפילים,שדווקא פחות מצליח גם בקופות וגם אצל המבקרים. קומדיית הנעורים Prom פותחת עם 4.7 מיליון דולר טיפה יותר מסרט ההמשך ל-Hoodwinked.
מעכשיו ועד סוף אוגוסט אפשר לצפות כמעט מדי שבוע ללהיט ענק אחד,והשבוע זה אמור להיות ת'ור (שכבר יצא בארץ ובאירופה) שזכה לביקורות מצויינות עד כה וצפוי להצליח יפה בקופות. כמו כן גם הקומדיות Something Borrowed ו-Jumping The Broom יגיעו גם הן.
שחקן גרוע או סרט גרוע? פורסם לפני
4462 ימים
מאת Clint Eastwood
סה"כ תגובות: 42
תגובה אחרונה לפני: 4448 ימים
בעקבות יציאתו של הסרט החדש של קיאנו ריבס,"כשהעולם עמד מלכת" והביקורות המאוד רעות שקיבל,חשבתי,אולי קיאנו ריבס לא כזה שחקן גרוע,אולי זאת סתם בחירת סרטים רעה. הרי כולנו אהבנו את "ספיד",גם "מאטריקס" הראשון נחשב לפורץ דרך והפך לסרט קאלט בקרב מליונים. אז איך הפך קיאנו ריבס ל"שחקן בעל הבעה אחת",ולשחקן מושמץ ששמו יוצר אסוציאציה של סרט גרוע. האם ייתכן שריבס באמת גרוע כמו שאומרים ובמקרה התפלקו לו איזה שני להיטים שסללו לו את הדרך להוליווד,או שאולי הוא באמת סבל בשנים האחרונות מבחירה רעה מאוד של סרטים?
ריבס הוא רק דוגמא אחת,שחקן נוסף שאני חושב עליו למשל הוא בן אפלק,שגם הוא נכשל כמה פעמים ולאחרונה עבר,די בהצלחה האמת,לצד השני של המצלמה כשביים את "נראתה לאחרונה".
אפשר גם לתת את הדוגמא ההפוכה. פורסט וויטקר למשל,שזה הבחור שלקח את האוסקר על תפקידו כאידי אמין ב"מלך האחרון של סקוטלנד". שחקן שאישית אני מאוד מעריך,אבל ראיתי יותר מדי אנשים שמקשרים את שמו רק לסרטים טובים ואיכותיים,כשלאחרונה הוא דווקא משתתף בהמון פלופים והפקות זולות. האם בגלל זכייתו באוסקר הוא נהיה שחקן טוב ומוערך?
הדוגמא הכי טובה היתה היא בסרט "מלכי הרחוב",בכיכובם של...קיאנו ריבס ופורסט וויטקר. כשאנשים רואים את העטיפה של הסרט,התגובה של רובם היתה בערך כזאת - "וואלה,זה עם ההוא מהמלך האחרון של סקוטלנד,זה בטח טוב,אהה...אבל רגע,מה קיאנו ריבס עושה פה?"
האם מה שהופך שחקן לטוב זאת בחירת סרטים מוצלחת? הרי תראו למשל את מורגן פרימן וסמואל אל ג'קסון,לצד תפקידים מופתיים של שניהם אפשר למצוא אותם בכמה וכמה הפקות זולות ומטופשות. ועדיין...שיקום האדם שיגיד שמישהו מהם שחקן גרוע.
בעקבות יציאתו של הסרט החדש של קיאנו ריבס,"כשהעולם עמד מלכת" והביקורות המאוד רעות שקיבל,חשבתי,אולי קיאנו ריבס לא כזה שחקן גרוע,אולי זאת סתם בחירת סרטים רעה. הרי כולנו אהבנו את "ספיד",גם "מאטריקס" הראשון נחשב לפורץ דרך והפך לסרט קאלט בקרב מליונים. אז איך הפך קיאנו ריבס ל"שחקן בעל הבעה אחת",ולשחקן מושמץ ששמו יוצר אסוציאציה של סרט גרוע. האם ייתכן שריבס באמת גרוע כמו שאומרים ובמקרה התפלקו לו איזה שני להיטים שסללו לו את הדרך להוליווד,או שאולי הוא באמת סבל בשנים האחרונות מבחירה רעה מאוד של סרטים?
ריבס הוא רק דוגמא אחת,שחקן נוסף שאני חושב עליו למשל הוא בן אפלק,שגם הוא נכשל כמה פעמים ולאחרונה עבר,די בהצלחה האמת,לצד השני של המצלמה כשביים את "נראתה לאחרונה".
אפשר גם לתת את הדוגמא ההפוכה. פורסט וויטקר למשל,שזה הבחור שלקח את האוסקר על תפקידו כאידי אמין ב"מלך האחרון של סקוטלנד". שחקן שאישית אני מאוד מעריך,אבל ראיתי יותר מדי אנשים שמקשרים את שמו רק לסרטים טובים ואיכותיים,כשלאחרונה הוא דווקא משתתף בהמון פלופים והפקות זולות. האם בגלל זכייתו באוסקר הוא נהיה שחקן טוב ומוערך?
הדוגמא הכי טובה היתה היא בסרט "מלכי הרחוב",בכיכובם של...קיאנו ריבס ופורסט וויטקר. כשאנשים רואים את העטיפה של הסרט,התגובה של רובם היתה בערך כזאת - "וואלה,זה עם ההוא מהמלך האחרון של סקוטלנד,זה בטח טוב,אהה...אבל רגע,מה קיאנו ריבס עושה פה?"
האם מה שהופך שחקן לטוב זאת בחירת סרטים מוצלחת? הרי תראו למשל את מורגן פרימן וסמואל אל ג'קסון,לצד תפקידים מופתיים של שניהם אפשר למצוא אותם בכמה וכמה הפקות זולות ומטופשות. ועדיין...שיקום האדם שיגיד שמישהו מהם שחקן גרוע.
מה אתם אומרים?
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: שחקן גרוע או סרט גרוע? מאת: Clint Eastwood קיאנו ריבס הוא אכן שחקן נוראי. אבל ספיד ומטריקס היו מצליחים גם אם היית שם שחקן אחר שם. הרי לא הייתה שם איזה סצנה שעצרת את עצמך ואמרת "פאק, איזה גדול הקיאנו הזה!". מה שאני מנסה להגיד זה שבסרטים האלו לא היית צריך איזה שחקן גדול או מרשים. אולי חוץ ממורפיוס. אפילו את דניס הופר (בספיד) יכולת להחליף בכל ג'ון דו.
עוד דוגמא טובה שעולה לי לראש היא "לקרוא ולשרוף". קח שחקנים שהוכיחו את עצמם בעבר כמו ג'ורג' קלוני ובראד פיט ויש להם היסטוריה של בחירות סרטים מאוד נאות (יותר מצידו של פיט, לטעמי האישי, מאשר של קלוני) - ותגלה שלקרוא ולשרוף פשוט היה סרט.. מאעפן.
אז אני מאמין שלרוב התסריט והבמאי הם אלו שעושים את הסרט ולא השחקנים. שחקן טוב יכול רק לתת נדבך חיובי, אבל אם הסרט יהיה גרוע, אפילו הוא לא יוכל להציל אותו.
בתגובה ל: הרבה פעמים מדובר בסרט עצמו מאת: חובצי סרט טוב לא נעשה על רק על ידי שחקניו, אבל האם היית הולך לראות סרט של קיאנו ריבס או בכלל מסוגל לצפות בו עם מעט התלהבות התחלתית? אני מנסה להחליט אם הייתי רואה את האביר האפל (שזה משהו שאני מתכוונת לעשות סוף סוף היום), אם קיאנו ריבס היה מגלם את באטמן, או רחמנא ליצלן את הג'וקר? אני מאמינה שלא, בהתחשב בכך שבקושי הצלחתי לשרוד את מלכי הרחוב עד לסצינות של יו לורי. האביר האפל נחשב אומנם לסרט טוב ומלכי הרחוב היה סרט רע, אבל לא נראה לי שאפילו נתתי לו הזדמנות כל עוד ריבס היה על המסך. בקיצור, שחקן רע לא חייב להרוס סרט, אבל שחקן שנוא דווקא כן.
בתגובה ל: נכון, מאת: רעות למשל, הלל אמר בזמנו שהוא לא אוהב את אדוארד נורטון. לכן, אם נתן לו לראות סרט טוב (כמו 'פחד ראשוני') בכיכובו של נורטון - האם הוא יאהב או לא יאהב?
אני יודע שיש בי שנאה מובנית לאלייז'ה ווד, אבל עדיין אהבתי לראות את "סין סיטי" ואת "שמש נצחית בראש צלול". מה שכן, שנאתי את הדמויות שלו שם... מעניין אם זה בגלל שאני מתעב אותו, או שזה בגלל שהדמויות עצמן היו של באד גאייז?
בתגובה ל: קטע של ביצה ותרנגולת, לא? מאת: חובצי היתה לו שם סצינה מטורפת!!! אחת הטובות ביותר בסרט. ואם אני לא טועה זו גם הסצינה היחידה אותה ביים טרנטינו. אבל כן...בשבילי הוא תמיד ישאר הוביט.
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: שחקן גרוע או סרט גרוע? מאת: Clint Eastwood שמי שבמקור היה אמור לשחק את ניו ב"מאטריקס", זה בכלל וויל סמית'?? רק אחרי שסמית' סירב לתפקיד, נתנו אותו לקיאנו ריבס.
ואני קצת בעייתי בקטע של קיאנו ריבס.. מצד אחד אני מת על השחקן הזה, אבל מצד שני, אני מודע לזה שהוא לא מהשחקנים המוכשרים ביותר ואפילו בין הגרועים.
אני מעריך יותר שחקנים כמו וויל סמית', ליאונרדו דיקפריו, בראד פיט.. הם מסוג השחקנים שכבר מזמן לא קופצים על כל דולר שזורקים להם ובוחרים טוב טוב את התפקידים שמציעים להם. וזאת גם הסיבה שאני פחות אוהב את סמואל אל ג'קסון ומורגן פרימן. למרות שאל ג'קסון שחקן אדיר(ולדעתי גם ההפך הגמור מפרימן), חטפתי מיגרה מעצבים אחרי שראיתי אותו בסרטים כמו "נחשים על המטוס". בשפת רחוב זה נקרא "זונת קולנוע". כל עוד משלמים, הוא יקח מה שיש.
ללמוד לפסיכומטרי זה כמו לערבב חרא בדלי בנזין ולנסות לדלות ממנו את גרגירי התירס..
בתגובה ל: הידעת... מאת: fuck politics ועם וויל סמית' היה מגלם את ניו זה אומר שהמאטריקס היה טוב יותר? לא בטוח.בדיעבד זה נראה כמו תפקיד מושלם לקיאנו ריבס,ואם כבר שחקן אחר,אז בטח שלא וויל סמית'.
לגבי שלישיית השחקנים שציינת,אני כל כך לא מסכים. הם כולם אחלה,שלא תבין לא נכון,אבל הסיבה היא שהם יכולים להרשות לעצמם לבחור את הסרטים שלהם היא מהסיבה הפשוטה שהם יכולים להרשות לעצמם. שלושתם מולטי מליוניים,וויל סמית' אם אני זוכר נכון גם היה לא פעם ברשימת השחקנים המרוויחים ביותר,ולכן הם יכולים לעשות רק את הסרטים שמתאימים להם. אבל זה כלל לא אומר שהם איכותיים במיוחד. דווקא סמואל אל ג'קסון ומורגן פרימן ששניהם לטעמי טובים לפחות כמו השלישייה שלך לא עושים 20 מיליון בסרט,ולכן אין לאף אחד מהם לתת הופעה בסרט קטן,או לחלופין לתת הופעת אורח מגוחכת ככל שתהיה בשביל עוד כמה דולרים. לא שאני מרחם עליהם,אבל כנראה שזאת נקודת המוצא שלהם.
ואגב נחשים על המטוס,דוגמא מצוינת לסרט קטן,אדיוטי,אבל תשמע...אחד מהסרטים היותר מגניבים שראיתי. ואת התפקיד הזה למשל לא יכול היה לעשות מישהו אחר באותה רמת חן והומור של ג'קסון.
בתגובה ל: תראה... מאת: Clint Eastwood יבוא פרפקט על קיאנו ריבס. האיש זז כמו באטמן עם החליפה, רק שהוא בלי חליפה ואין לו תירוצים לעובדה שהוא זז כאילו הוא התיישב על משהו :)
ועכשיו קראתי את ההודעה שלך שבה כתבת שהוא כנראה יגלם סמוראי. אז מעכשיו אני כבר אומר לך, שבדיוק כמו "ניו", גם תפקיד הסמוראי תפור עליו פרפקט. ולא רק בגלל שהוא יודע להלחם, אלא יותר בגלל איך שהוא זז כשהוא נלחם. כל תנועה אצלו מדוייקת להפליא.
ללמוד לפסיכומטרי זה כמו לערבב חרא בדלי בנזין ולנסות לדלות ממנו את גרגירי התירס..
בתגובה ל: כל תפקיד שכולל בתוכו רובוטיות מסויימת.. מאת: fuck politics
זה בערך מה שבמאי הסרט אמר על ריבס בראיון לגיא פינס השבוע, שיש לו איכויות חייזריות! מסקנה: אם עסקינן בגילום דמויות בלתי אנושיות, קיים איזשהו סיכוי שקיאנו ריבס יפגין כשרון כלשהו של משחק.
מ.ש.ל
ocean
איתי במלחמתי הצודקת במקש ה'אנטר'!
בתגובה ל: שחקן גרוע או סרט גרוע? מאת: Clint Eastwood ושכחת את אחד הראשונים : נקודת פריצה. אךךךךך, איזה ממתק
ובאמת - מה רע בשחקנים שבנויים לסרטים שנחשבים בעיני המבקרים כסרטים "נחותים" למה כל דבר חייב להיות מאסטר פיס דוגמת תמונות במוזיאון . נכון שבובליל הוא דוגמא קיצונית אבל ראבק... תנו להנות גם בלי לחשוב הרבה יותר מדי - זה לא פשע ולא הכל צריך להיות כל כך עמוק ובעל אלף משמעויות
בתגובה ל: שחקן גרוע או סרט גרוע? מאת: Clint Eastwood
אני מאמינה שאלה הם הסרטים שנבחר לשחק בהם, שגרמו לזכרון קצר אצל הצופים. מישהו זוכר אותו מהסרט Parenthood?
ויש עוד כמה כאלה, שהוא שונה בהם.
אנשי הקאסטינג שהולכים על בטוח, דורסים בדרך כשרונות טובים ע"י כך שלא נותנים להם צ'אנס, ומצד שני, ממאיסים על הצופים שחקנים מסוימים על ידי כך שבוחרים בהם שוב ושוב עבור אותה תבנית.
בתגובה ל: קיאנו הוא שחקן מצוין מאת: מוניקה זה לא אומר שהוא שחקן טוב. אהבתי מאוד גם את "אהבה בחודש נובמבר" המקסים בו הוא כיכב לצד שרליז ת'רון. וגם את "רואה בקלפים" הנשכח חיבבתי עד מאוד,אפשר להזכיר גם את "מלכודת לפרקליט" לצד פאצ'ינו,וכאמור גם את "ספיד" ו"מאטריקס".
זה לא שכל מה שהוא עשה גרוע,העניין הוא שאותו אף פעם לא זוכרים. את "רואה בקלפים" תמיד אזכור בגלל קייט בלאנטשט והחזה החשוף של קייטי הולמס ,את "מלכודת לפרקליט" בגלל פאצ'ינו,ואת "אהבה בחודש נובמבר" בגלל הסיפור העצוב והיפיפה שהוא מספר.
בגלל זה אני חושב שהסרט היחיד שמזוהה עם קיאנו ריבס בגלל קיאנו ריבס,זה "מאטריקס".
בתגובה ל: היו לו כמה סרטים טובים,אבל זהו... מאת: Clint Eastwood אני זוכרת בגלל קיאנו. בחיי. אבל גם בגל הנשים יפות שם, שרליז והשניה, ששיחקה בגלדיאטור.
אצלי מלכודת לפרקליט נקשר בהחלט עם קיאנו.
ועדיין לא הצלחתי לראות את קונסטנטין עד הסוף. הסרט מגעיל אותי מדי. אבל דע, שבגלל קיאנו, אני רוצה לראות אותו. אערוב לו בכבלים, יש לבן זוג שלי יס מקס, ואנחנו יכולים להקליט.
והערב: the changeling
בתגובה ל: את מלכודת לפרקליט מאת: מוניקה ללא תוכן
בתגובה ל: יווו איזה כיף לך,את חייבת לכתוב איך היה! מאת: Clint Eastwood ראיתי עד כה 5 סרטים בבימויו של קלינט, שאהבתי: בלתי נסלח, עולם נפלא, מיליון דולר בייבי, ספייס קאובויס.
ואחד שלא אהבתי במיוחד למרות הליהוק הנפלא: Midnight in the Garden of Good and Evil.
לאור זאת, הגעתי למסקנה שהבימאי רק משתפר עם הזמן, ויש לי הרגשה טובה לגבי הסרט "ההחלפה". אבוא ואדווח :)
בתגובה ל: אבוא ואספר מאת: מוניקה אבל לא יכולתי לקרוא את ההודעה שלך ולא להגיב . מה לא אהבת בחצות בגן הטוב והרע? סרט נהדר!
בתגובה ל: אז אמצע הלילה עכשיו מאת: רעות שלא הבנתי את הסיפור של הסרט הזה. הוא גם לא עשה לי חשק לראות אותו שוב. הדבר היחידי שאני זוכרת משם ממש לטובה, הוא ג'וד לאו ולא יותר. ועכשיו, ברפרוף קל בנתוני הסרט, גיליתי שבתו של קלינט איסטוד שיחקה בסרט המדובר.
בתגובה ל: אני לא מתביישת לומר מאת: מוניקה יש לי בבית את "חצות בגם הטוב והרע" אבל טרם צפיתי בו,בהזדמנות.
אגב איסטווד,הבת שלו,אליסון,מלבד העובדה שהיא הבת של,ויפיפייה הורסת,גם ביימה בשנה שעברה את סרט הביכורים שלה,העונה לשם מסילות אל הלב,דרמה בכיכובם של קווין בייקון ומרשה גיי הארדן הנהדרים. עוד לא צפיתי בו,אבל הביקורות נפלאות,וקאסט כזה בשילוב הגנים של משפחת איסטווד לא יכול להיות רע.
בתגובה ל: אני חייב להודות שלא ראיתי אותו... מאת: Clint Eastwood עניתי על "ההחלפה" בהודעה חדשה, סליחה :)
בתגובה ל: שחקן גרוע או סרט גרוע? מאת: Clint Eastwood
סרט באמת טוב. האולם היה מלא. אנשים קמו מבולבלים משהו, נכנסו לעלילה חזק, היו שם בתוך הסרט ממש כמו שהתכוון הבימאי.
אצלי, בשלב מסוים אחרי צפיה בסרט, ולפעמים תוך כדי הצפיה, מגיעות התובנות, אחת אחרי השניה. התובנה הראשונה מהסרט הזה היא שכל, אבל *כל* שחקן ושחקנית בסרט הזה, והיו לא מעט, שיחקו ללא דופי. כולם נתנו משחק טוב, נקי, אמין. נאמר לי שהבחור הזה בעצם לא שיחק טוב, מכיוון שהוא לא יודע לשחק משהו אחר, אז אולי אחד מהם, לא שהוא שיחק מצוין, אלא שהתפקיד היה תפור עליו, אבל כל השאר - מזמן לא ראיתי משחק כה משכנע בהיקף כה גדול.
זהו סרט קשה, אין ספק. סיפור לא קל. ואיך הקהל מצפה כל הסרט, למשהו הזה. הציפיה הזו נבנתה כל כך טוב, שרק במרחק של זמן מהסרט אני מצליחה להבין את טיבה, מכיוון שהייתי שקועה בה חזק.
לדעתי השחקן הכי טוב בסרט הזה הוא Jason Butler Harner. ממש קשה לי לדמיין אותו אחרת. הוא הדהים אותי יותר מכולם, ומעכשיו אני מצפה לראות אותו בעוד סרטים.
אני לא אגיב על הסיפור, על העלילה. רוצה רק לומר שכוונת יוצרי הסרט היתה להעביר לצופים מה שקרה, והם עשו זאת בצורה הכי טובה והכי משכנעת. כאילו התרכזו במטרה אחת שזיככה להם את שיטת הביצוע.
בתגובה ל: ההחלפה מאת: מוניקה אם הלכת בגלל ההמלצה שלי אז בכלל עשית אותי שמח
זה הרושם שהסרט יוצר אצל כולם אני מניח. זה חזק,קשה ולא פשוט ומובן ישר בהתחלה. יש בו הרבה יותר ממה שנראה לעין במבט ראשון.
משום מה, באופן קבוע אני לא רואה את התמונה הימנית אשר בבאנר, משום מחשב דרכו אני מתחברת לפורום. יש לך מושג למה? גם אם אני לוחצת לחיצה ימנית + show picture - לא עוזר.
בתגובה ל: שאלה לא קשורה מאת: מוניקה בפורום קולנוע עדיין אין באנר. את מתכוונת אולי לטאג ליין? אין לי מושג למה את לא רואה...אני רואה את התמונה כמו שצריך בכל פעם. כנראה זה משהו בהגדרות של הדפדפן שלך.
בתגובה ל: ככה זה מופיע מאת: Clint Eastwood כי גם במחשב שלי בבית ההורים, גם במחשב של חברה שלי בדירה שלנו, גם במחשב הנייד שלי וגם בכל מחשבי האוניברסיטה, רואים את האיקס הזה.
ואגב, גם בחתימה שלך יש איקס כזה.
בתגובה ל: נראה לי שזה עובד רק אצלך. מאת: חתול-רובוט
בשועל-אש רואים טוב הן את הטאגליין, והן את החתימה. קלינט יקר, נסה לעבוד על הטאגליין גם דרך התוסף של איכספלורר בשועל, וכך תראה בדיוק מה הקוד הבעייתי שלך.
ocean
בתגובה ל: נראה לי שזה עובד רק אצלך. מאת: חתול-רובוט כמו גם עניין החתימה המגניבה שלי :)
בתגובה ל: שמישהו יאשר שהעניין סודר בבקשה מאת: Clint Eastwood ללא תוכן
בתגובה ל: שמישהו יאשר שהעניין סודר בבקשה מאת: Clint Eastwood ללא תוכן
בתגובה ל: גם אצלי הסתדר מאת: רעות ללא תוכן
בתגובה ל: שמישהו יאשר שהעניין סודר בבקשה מאת: Clint Eastwood
הליצן מוחא לך כפיים :-)
בתגובה ל: שחקן גרוע או סרט גרוע? מאת: Clint Eastwood לדעתי אנשים רבים נותנים חשיבות גדולה מדי לדעתם של מבקרי קולנוע, חלק גדול של מבקרי קולנוע אינם רואים את אותו הסרט גם כשאתם יוצאים מאותו עולם קולנוע יחד איתם. מבקר אמור לראות מעבר למה שמוקרן על המסך וניתן לרוב לקרא זאת בביקורות שהם כותבים, הם נותנים מידע והשוואות לסרטי עבר ומנתחים את הסרט בצורה שהצופה הממוצע אין לו שום קשר או גם לפעמים הבנה למה שנכתב ולמרות זאת אנשים קוראים ביקורות והולכים לראות סרטים על פי הביקורות האלה.
ישנם סוגים שונים של שחקנים. יש שחקנים מגוונים שיכולים לשחק תפקידים שונים הדורשים מהם דברים שונים לחלוטין ושחקנים אלה יכולים להצטיים במגוון רחב של ג'אנרים. יש שחקנים חד ממדיים שיכולים להצליח רק בג'אנר אחד או לחילופין הבמאים שמביימים אותם בג'אנרים האחרים לא יודעים להפיק ממה שהם יכולים לתת את המיטב. כאן נכנס עיניין בחירת הסרטים של השחקנים, שלפעמים אתה רואה את השחקן בסרט זה או אחר ולא מבין מה הוא חשב לעצמו כשהוא קרא את התסריט של הסרט הרי לא יתכן שעל הנייר הסרט נראה כמו מועמד לאוסקר ועל המסך זבלון.
קיאנו ריבס הוא שחקן סרטי פעולה ומדע בדיוני מצויין, לדעתי גם בדרמה/קומדיה רומנטית בו יש צורך בבחור מוגבל רגשית שלא יודע לבטא רגשות הוא יכול להצליח אך חלק גדול מהסרטים שהוא עשה פשוט לא מתאימים לו. כל זה לא אומר שהוא שחקן גרוע אלא רק שחקן מוגבל שמצטיין בתחום ספיציפי.
כשאני מנסה לדמיין את וויל סמית' במקום קיאנו בסרטי מטריקס אני שמח שקיאנו היה זה שנבחר אני לא חושב שמטריקס היה כזה שוס עם וויל למרות שאני אוהב אותו, פשוט קיאנו ומטריקס היו כמו כפפה צמודה על היד, שילוב מושם.
בתגובה ל: שחקן גרוע או סרט גרוע? מאת: Clint Eastwood ובעקבות הדיון הזה והעובדה שיש כמה חבר'ה בפורום שלא ממש מחבבים את טום הנקס,הגעתי למסקנה שיש משהו בדבריהם.
בואו נאמר את האמת,טום הנקס לא שחקן גדול. הוא שחקן טוב,הוא מרשים,אבל לא מתקרב לקרסוליים של אל פאצ'ינו למשל,גם דה נירו בימיו הטובים היה נהדר. טום הנקס פשוט ידע לבחור את הפרוייקטים שלו בקפידה. להציל את טוראי ראיין,פילדלפיה,פורסט גאמפ (תיכף אגיע לזה),אפולו 13,גרין מייל. תסתכלו על הרשימה,שום נפילה אחת. להיטים מובטחים,סיפורים קורעי לב,חומר של אוסקר. קרוב לוודאי שגם שחקן אחר היה יכול לעשות את התפקיד של הנקס בצורה לא פחות משכנעת.
כאמור,פורסט גאמפ הוא יוצא הדופן,בו הנקס באמת התעלה על עצמו ונתן הופעה מושלמת,אבל מלבד זה,הוא בסה"כ שחקן לא רע שפשוט יודע איפה לככב.
תראו את אל פאצ'ינו למשל,כולם זוכרים אותו מהסנדק,ניחוח אישה וכמובן מפני צלקת,אבל כמה אנשים כאן ראו אותו בסוחר מונציה שם הוא נתן הופעה נפלאה?
המסקנה שלי היא שצריך כשרון ויחד עם זאת לדעת לבחור את הסרטים,אבל העובדה היא שיש יותר מדי שחקנים רעים שנחשבים לכוכבים רק בגלל בחירה נכונה של הסרטים שלהם.
בתגובה ל: שחקן גרוע או סרט גרוע? מאת: Clint Eastwood ב"כשהעולם עמד מלכת" - קיאנו לא כזה גרוע, (במטריקס הוא היה סתמי בעיניי, ודווקא ב"בית על האגם" הוא היה שובה לב, ולא רק שם, ולא רק בגלל החיוך שלו..) גם מורגן פרימן- המלך האחד והיחיד- לא היה סרט שלו שלא נהניתי בו, אז מה אם לא כולם היו ראויים לרמתו..
שחקנים טובים יצליחו לפעמים פשוט לקדם טוב יותר סרט בינוני או שנוי במחלוקת (או כזה שהיה צריך מראש להגיע ישר לדיוידי ולחסוך לנו 35 ש"ח..) "דמדומים" הוא דוגמא טובה לסרט בינוני אגב, סרט קליל שמתיימר להיות משהו גדול ממה שהוא, שעוד יוציא המשכונים וימשוך קהל.. (לא ברור לי כ"כ למה..)
שורה תחתונה, לדעתי לרוב זה לא השחקן, אלא התסריט, צריך פשוט להפנים שלא כל סרט מיועד להיות יצירת מופת, לפעמים זה הדבר הכי בסיסי- בידור להמונים - וכידוע, זה מוכר יופי.