איך יודעים שהגיע הקיץ? שהמקום הראשון בטבלת שוברי הקופות גורף 86 מיליון דולר בסופ"ש הבכורה שלו.מהיר ועצבני 5 (בתמונה) רושם את הפתיחה החזקה ביותר לסרט מהסדרה,ומה תגידו,גם הביקורות טובות. ריו במקום השני עם כ-15 מיליון דולר נוספים שמצטברים ל-365 מיליון דולר שהסרט הזה גרף עד כה,הצלחה גדולה! סרטו החדש של טיילר פרי Madea's Big Happy Family שלישי עם 9 מיליון דולר,מעט מאחוריו נמצא העיבוד לספר המצליח מים לפילים,שדווקא פחות מצליח גם בקופות וגם אצל המבקרים. קומדיית הנעורים Prom פותחת עם 4.7 מיליון דולר טיפה יותר מסרט ההמשך ל-Hoodwinked.
מעכשיו ועד סוף אוגוסט אפשר לצפות כמעט מדי שבוע ללהיט ענק אחד,והשבוע זה אמור להיות ת'ור (שכבר יצא בארץ ובאירופה) שזכה לביקורות מצויינות עד כה וצפוי להצליח יפה בקופות. כמו כן גם הקומדיות Something Borrowed ו-Jumping The Broom יגיעו גם הן.
היום יום הולדת סטיבן שפילברג פורסם לפני
4460 ימים
מאת Clint Eastwood
סה"כ תגובות: 14
תגובה אחרונה לפני: 4456 ימים
אז אמנם גם בראד פיט חוגג 45 חורפים,אבל הוא יאלץ להמתין לחגיגות ראויות בשנה הבאה,שכן היום אני מקדיש את החגיגה לאחד הבמאים הגדולים ביותר בכל הזמנים אם לא הגדול שבהם,סטיבן שפילברג חוגג 62,מזל טוב!!!
סטיבן שפילברג נולד ב-1946 להורים יהודיים כשרים באוהיו,ומילדותו התעניין בקולנוע. כבר בנעוריו צילם סרטים קצרים במצלמת 8 מ"מ,שאת חלקם ניתן לראות בדיסק התוספות של להציל את טוראי ראיין. ב-1971,כשהוא בן 25 בלבד,ביים את סרטו הראשון,דואל,אשר הפך במשך השנים לפולחן. הסרט סיפר על נהג שנוהג בכביש שומם שלפתע מוצא עצמו נרדף ע"י משאית. הסרט היה קצר יחסית,73 דקות בלבד,ולאחר הצלחתו בארה"ב,צילם שנה לאחר מכן עוד כמה סצינות שנכנסו לגירסא ששוחררה לאירופה ולשאר העולם. ב-1974 עשה את שוגרלנד אקפסרס בכיכובה של גולדי הון,תוך כדי עבד על הפרוייקט הבא שלו,משהו עם כריש. שנה לפני יום ההולדת ה-30 הגיע הסרט מלתעות לקולנוע,וגרם לאלפי אנשים להתחיל לפחד מהים. זאת גם היתה ההצלחה הקופתית האמיתית הראשונה שלו,כאשר הסרט גרף למעלה מ-100 מליון דולר.
שנתיים לאחר ההצלחה של מלתעות,נולדה יצירת מופת נוספת,מפגשים מהסוג השלישי אשר הפגיש את ריצ'ארד דרייפוס עם חברים מעולם אחר הפך ללהיט גדול.
מעט אחרי ההצלחה של סרט החייזרים שלו,נכשל שפילברג לראשונה עם סרטו 1941 ,מה שלא מנע ממנו להמשיך לעבוד על כמה מהסרטים הגדולים ביותר שידע עולם הקולנוע. ב-1981 יצא שודדי התיבה האבודה לאקרנים,הסרט הראשון בסדרת אינדיאנה ג'ונס שבר קופות,ונחשב עד היום לאחת ההצלחות הקולנועיות הגדולות ביותר בכל הזמנים. בהמשך העשור שפילברג סידר לנו שני המשכונים נוספים להרפתקאותיו של אינדיאנה ג'ונס,מיותר לציין שגם הם הובילו מליונים של מעריצים לבתי הקולנוע.
שנה אחרי הצלחת שודדי התיבה האבודה,שפילברג חזר לעשות סרט על חייזרים,אי.טי - חבר מעולם אחר שבה את לבם של הילדים והמבוגרים גם יחד,והפך לקלאסיקה.
אחרי הסרט השני בסדרת אינדיאנה ג'ונס,נטש שפילברג לרגע את הסרטים הכיפים והמהנים,ועבר לעשות סרטים רציניים יותר,שפנו בעיקר לקהל הבוגר. הצבע ארגמן שעסק בתקופת העבדות של השחורים בארה"ב,ואימפריית השמש זכו לביקורות נפלאות,וביססו את מעמדו של שפילברג כבמאי שפונה לכולם.
את שנות ה-90 החל שפילברג בעוד סרט משפחתי ומהנה,העיבוד שלו לסיפור פיטר פן,הוק,היה עטור כוכבים ומקסים בצורה בלתי רגילה,וזכה להצלחה גדולה.
שנתיים אח"כ יצר שפילברג שתי יצירות מופת נוספות,שונות בתכלית. האחד זה פארק היורה המופתי,שעסק בפארק דינוזאורים שיוצא מכלל שליטה. והשני הוא אחד הסרטים החשובים שנעשו אי פעם,רשימת שינדלר,אשר מספר את סיפורו של אוסקר שינדלר תוך כדי התיאור של החיים בגטו ובמחנות ההשמדה. רשימת שינדלר היה גם הסרט שהעניק לשפילברג לראשונה את פרס האוסקר על הבמאי הטוב ביותר והסרט הטוב ביותר.
שפילברג אגב לא הסתפק בעשיית הסרט,אלא גם המשיך לחקור ולתעד את נושא השואה ע"י איסוף של אלפי חומרים ועדויות חיות,והקים את פרוייקט הנצחת השואה,כדי שהעולם לא ישכח אף פעם מה היה שם.
אחרי המשך מוצלח לפארק היורה וכשלון צורב עם הסרט ההיסטורי אמיסטד,שפילברג חזר והביא לנו יצירת מופת נוספת. סרט המלחמה להציל את טוראי ראיין ניפץ קופות,ביקורות יוצאות מהכלל,ואוסקר נוסף על הבמאי הטוב ביותר.
סרטיו האחרונים של שפילברג גרמו לחילוקי דעות רבים לגבי איכותם. אינטליגנציה מלאכותית ודו"ח מיוחד הבדיוניים נחשבים אצל חלק מהאנשים ליצירות מופת,ואצל חלק מהאנשים היו אכזבה גדולה. ב-2002 חבר לטום הנקס בפעם השנייה,כאשר הפעם גם ליאונרדו דיקפריו מככב בתפוס אותי אם תוכל הנפלא. שנתיים לאחר מכן הוא וטום הנקס שהפכו במשך השנים לחברים טובים ושיתפו פעולה פעמים רבות,עשו את הסרט טרמינל,שגם הוא זכה לביקורות פושרות,אף על פי שיש לא מעט דעות שטוענות שהוא לא פחות מיצירת מופת שלא הובנה כראוי.
ב-2005 עשה רימייק לסרט המד"ב מלחמת העולמות בכיכובו של טום קרוז,שגם הדעה עליו לא היתה נחרצת. באותה שנה חזר שפילברג למקורות היהודים ובחר להראות על המסך הגדול ובהפקה עתירת תקציב את סיפור טבח י"א הספורטאים באולימפיאדת מינכן 1972. הסרט מינכן עורר לא מעט זעם גם בקרב ישראלים רבים שטענו שהסרט מציג ביקורת שלילית כנגד חיסול המחבלים.
אחרי מינכן,הוציא שפילברג בשנה שעברה את ההמשך הרביעי והבינוני של אינדיאנה ג'ונס.
הפרוייקט הגדול הבא שלו צפוי לצאת ב-2010,ויהיה ביוגרפיה על חייו של הנשיא האמריקאי שנרצח אברהם לינקולן,בסרט יככב ליאם ניסן שגם גילם את אוסקר שינדלר ברשימת שינדלר, בתור לינקולן עצמו.
מלבד לביים שפילברג הפיק והיה שותף בעוד עשרות הפקות מרשימות. בין השאר הפיק את טוויסר,שני סרטים גברים בשחור וביחד עם טום הנקס הפיקו את המיני סדרה המופתית אחים לנשק. שפילברג גם היה מפיק של כמה וכמה סדרות אנימציה מצליחות,בינהם אנימניאקס ופינקי והמוח. באחת מהתוכניות של אנימניאקס היה פרק מחווה לשפירלברג,בו הצייר מיכאלאנג'לו מצייר על הקפלה שלו את אי.טי. וכאשר האפיפיור מגיע,מסתבר שזה שפילברג בעצמו. קצת ארוך,אבל מומלץ לצפות.
שפילברג נשוי באושר לקייט קפשאו ששיחקה בסרט ההמשך הראשון של אינדיאנה ג'ונס,יש להם 7 ילדים,4 ביולוגים,2 מאומצים וילד נוסף מנישואיה הקודמים של אשתו.
הנה רשימת הסרטים המכניסים ביותר של שפילברג - # "פארק היורה"- עם 914.7 מיליון דולר. # "אי.טי."- עם 792.9 מיליון דולר. # "פארק היורה: העולם האבוד"- עם 618.6 מיליון דולר. # "מלחמת העולמות"- עם 588.6 מיליון דולר. # "להציל את טוראי ריאן"- עם 481.8 מיליון דולר. # "אינדיאנה ג'ונס ומסע הצלב האחרון"- עם 474.2 מיליון דולר. # "מלתעות"- עם 470.7 מיליון דולר. # "שודדי התיבה האבודה"- עם 384.1 מיליון דולר
איש קולנוע דגול,אדם נפלא שסיפק לנו שעות של הנאה,דמעות ושמחה,חוגג היום 62,בתקווה לעוד שנים של עשייה משובחת.
אז אמנם גם בראד פיט חוגג 45 חורפים,אבל הוא יאלץ להמתין לחגיגות ראויות בשנה הבאה,שכן היום אני מקדיש את החגיגה לאחד הבמאים הגדולים ביותר בכל הזמנים אם לא הגדול שבהם,סטיבן שפילברג חוגג 62,מזל טוב!!!
סטיבן שפילברג נולד ב-1946 להורים יהודיים כשרים באוהיו,ומילדותו התעניין בקולנוע. כבר בנעוריו צילם סרטים קצרים במצלמת 8 מ"מ,שאת חלקם ניתן לראות בדיסק התוספות של להציל את טוראי ראיין. ב-1971,כשהוא בן 25 בלבד,ביים את סרטו הראשון,דואל,אשר הפך במשך השנים לפולחן. הסרט סיפר על נהג שנוהג בכביש שומם שלפתע מוצא עצמו נרדף ע"י משאית. הסרט היה קצר יחסית,73 דקות בלבד,ולאחר הצלחתו בארה"ב,צילם שנה לאחר מכן עוד כמה סצינות שנכנסו לגירסא ששוחררה לאירופה ולשאר העולם. ב-1974 עשה את שוגרלנד אקפסרס בכיכובה של גולדי הון,תוך כדי עבד על הפרוייקט הבא שלו,משהו עם כריש. שנה לפני יום ההולדת ה-30 הגיע הסרט מלתעות לקולנוע,וגרם לאלפי אנשים להתחיל לפחד מהים. זאת גם היתה ההצלחה הקופתית האמיתית הראשונה שלו,כאשר הסרט גרף למעלה מ-100 מליון דולר.
שנתיים לאחר ההצלחה של מלתעות,נולדה יצירת מופת נוספת,מפגשים מהסוג השלישי אשר הפגיש את ריצ'ארד דרייפוס עם חברים מעולם אחר הפך ללהיט גדול.
מעט אחרי ההצלחה של סרט החייזרים שלו,נכשל שפילברג לראשונה עם סרטו 1941 ,מה שלא מנע ממנו להמשיך לעבוד על כמה מהסרטים הגדולים ביותר שידע עולם הקולנוע. ב-1981 יצא שודדי התיבה האבודה לאקרנים,הסרט הראשון בסדרת אינדיאנה ג'ונס שבר קופות,ונחשב עד היום לאחת ההצלחות הקולנועיות הגדולות ביותר בכל הזמנים. בהמשך העשור שפילברג סידר לנו שני המשכונים נוספים להרפתקאותיו של אינדיאנה ג'ונס,מיותר לציין שגם הם הובילו מליונים של מעריצים לבתי הקולנוע.
שנה אחרי הצלחת שודדי התיבה האבודה,שפילברג חזר לעשות סרט על חייזרים,אי.טי - חבר מעולם אחר שבה את לבם של הילדים והמבוגרים גם יחד,והפך לקלאסיקה.
אחרי הסרט השני בסדרת אינדיאנה ג'ונס,נטש שפילברג לרגע את הסרטים הכיפים והמהנים,ועבר לעשות סרטים רציניים יותר,שפנו בעיקר לקהל הבוגר. הצבע ארגמן שעסק בתקופת העבדות של השחורים בארה"ב,ואימפריית השמש זכו לביקורות נפלאות,וביססו את מעמדו של שפילברג כבמאי שפונה לכולם.
את שנות ה-90 החל שפילברג בעוד סרט משפחתי ומהנה,העיבוד שלו לסיפור פיטר פן,הוק,היה עטור כוכבים ומקסים בצורה בלתי רגילה,וזכה להצלחה גדולה.
שנתיים אח"כ יצר שפילברג שתי יצירות מופת נוספות,שונות בתכלית. האחד זה פארק היורה המופתי,שעסק בפארק דינוזאורים שיוצא מכלל שליטה. והשני הוא אחד הסרטים החשובים שנעשו אי פעם,רשימת שינדלר,אשר מספר את סיפורו של אוסקר שינדלר תוך כדי התיאור של החיים בגטו ובמחנות ההשמדה. רשימת שינדלר היה גם הסרט שהעניק לשפילברג לראשונה את פרס האוסקר על הבמאי הטוב ביותר והסרט הטוב ביותר.
שפילברג אגב לא הסתפק בעשיית הסרט,אלא גם המשיך לחקור ולתעד את נושא השואה ע"י איסוף של אלפי חומרים ועדויות חיות,והקים את פרוייקט הנצחת השואה,כדי שהעולם לא ישכח אף פעם מה היה שם.
אחרי המשך מוצלח לפארק היורה וכשלון צורב עם הסרט ההיסטורי אמיסטד,שפילברג חזר והביא לנו יצירת מופת נוספת. סרט המלחמה להציל את טוראי ראיין ניפץ קופות,ביקורות יוצאות מהכלל,ואוסקר נוסף על הבמאי הטוב ביותר.
סרטיו האחרונים של שפילברג גרמו לחילוקי דעות רבים לגבי איכותם. אינטליגנציה מלאכותית ודו"ח מיוחד הבדיוניים נחשבים אצל חלק מהאנשים ליצירות מופת,ואצל חלק מהאנשים היו אכזבה גדולה. ב-2002 חבר לטום הנקס בפעם השנייה,כאשר הפעם גם ליאונרדו דיקפריו מככב בתפוס אותי אם תוכל הנפלא. שנתיים לאחר מכן הוא וטום הנקס שהפכו במשך השנים לחברים טובים ושיתפו פעולה פעמים רבות,עשו את הסרט טרמינל,שגם הוא זכה לביקורות פושרות,אף על פי שיש לא מעט דעות שטוענות שהוא לא פחות מיצירת מופת שלא הובנה כראוי.
ב-2005 עשה רימייק לסרט המד"ב מלחמת העולמות בכיכובו של טום קרוז,שגם הדעה עליו לא היתה נחרצת. באותה שנה חזר שפילברג למקורות היהודים ובחר להראות על המסך הגדול ובהפקה עתירת תקציב את סיפור טבח י"א הספורטאים באולימפיאדת מינכן 1972. הסרט מינכן עורר לא מעט זעם גם בקרב ישראלים רבים שטענו שהסרט מציג ביקורת שלילית כנגד חיסול המחבלים.
אחרי מינכן,הוציא שפילברג בשנה שעברה את ההמשך הרביעי והבינוני של אינדיאנה ג'ונס.
הפרוייקט הגדול הבא שלו צפוי לצאת ב-2010,ויהיה ביוגרפיה על חייו של הנשיא האמריקאי שנרצח אברהם לינקולן,בסרט יככב ליאם ניסן שגם גילם את אוסקר שינדלר ברשימת שינדלר, בתור לינקולן עצמו.
מלבד לביים שפילברג הפיק והיה שותף בעוד עשרות הפקות מרשימות. בין השאר הפיק את טוויסר,שני סרטים גברים בשחור וביחד עם טום הנקס הפיקו את המיני סדרה המופתית אחים לנשק. שפילברג גם היה מפיק של כמה וכמה סדרות אנימציה מצליחות,בינהם אנימניאקס ופינקי והמוח. באחת מהתוכניות של אנימניאקס היה פרק מחווה לשפירלברג,בו הצייר מיכאלאנג'לו מצייר על הקפלה שלו את אי.טי. וכאשר האפיפיור מגיע,מסתבר שזה שפילברג בעצמו. קצת ארוך,אבל מומלץ לצפות.
שפילברג נשוי באושר לקייט קפשאו ששיחקה בסרט ההמשך הראשון של אינדיאנה ג'ונס,יש להם 7 ילדים,4 ביולוגים,2 מאומצים וילד נוסף מנישואיה הקודמים של אשתו.
הנה רשימת הסרטים המכניסים ביותר של שפילברג - # "פארק היורה"- עם 914.7 מיליון דולר. # "אי.טי."- עם 792.9 מיליון דולר. # "פארק היורה: העולם האבוד"- עם 618.6 מיליון דולר. # "מלחמת העולמות"- עם 588.6 מיליון דולר. # "להציל את טוראי ריאן"- עם 481.8 מיליון דולר. # "אינדיאנה ג'ונס ומסע הצלב האחרון"- עם 474.2 מיליון דולר. # "מלתעות"- עם 470.7 מיליון דולר. # "שודדי התיבה האבודה"- עם 384.1 מיליון דולר
איש קולנוע דגול,אדם נפלא שסיפק לנו שעות של הנאה,דמעות ושמחה,חוגג היום 62,בתקווה לעוד שנים של עשייה משובחת.
לסטיבן שפילברג!!!
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: היום יום הולדת סטיבן שפילברג מאת: Clint Eastwood צבע ארגמן ופארק היורה. הוא בסדר, אבל לא שנון במיוחד :) יום הולדת שמח לו, ולא ידעתי שיש להם 7 ילדים, ובכלל לא היה לי מושג שהיא אשתו.
בתגובה ל: היום יום הולדת סטיבן שפילברג מאת: Clint Eastwood דווקא הצפויים יותר. להציל את טוראי ראיין,והפרוייקט המופתי שלו ושל טום הנקס,אחים לנשק,היו שניים מהפרוייקטים המדהימים והחזקים ביותר שצפיתי בהם. בטוראי ראיין אני מניח שהרוב כבר ראה,את אחים לנשק לעומת זאת יש כאלה שצריכים להשלים חוסרים. מדובר באחד הדברים הכי טובים שראיתי מעודי,סדרת מופת,לא פחות!
אני חייב להודות שגם את אי.טי. והוק אני מחבב מאוד,ותמיד יהנה לראות.
בכלל,כשאני מסתכל על רשימת הסרטים שאני בעצמי עמלתי עליה ובדקתי אותה,אני נדהם מחדש מכמות הסרטים הנפלאים שהוא עשה. כמות אדירה של סרטי מופת,ועוד כמה סרטים שהם "סתם" מעולים.
שינה את פני הקולנוע,אין ספק.
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: האהובים עלי ביותר הם... מאת: Clint Eastwood אבל גם בתור במאי, היו לו כמה סרטים מצויינים. בעיקר מפגשים מהסוג השלישי, סידרת אינדיאנה ג'ונס ותפוס אותי אם תוכל.
להציל את טוראי ראיין, לטעמי, הוא אחד הסרטים הגרועים יותר שנוצרו אי-פעם. אבל עם שחקן בינוני כמו טום האנקס באמת שלא ציפיתי ליותר.
בתגובה ל: את שפילברג אני מעריך בעיקר על פועל ההנצחה שלו. מאת: חתול-רובוט אני אצליח להיכנס לראש החתולי שלך ויבין מה הולך לך שם...
להציל את טוראי ראיין סרט גרוע? תקשיב...יש מקומות בהם היית נסקל באבנים על משפטים כאלה.
והלכתי לצפות -שוב- ב"טוראי ראיין"... ומה אני אגיד לכם ? אם הסופרלטיב "מדהים" לא היה נטחן היום עד-כדי-כך, הייתי משתמש בו שוב... קחו את הסקאנס הראשון, למשל : כל הפלישה האמריקנית לחופי נורמנדיה מצולמת באמצעות מצלמות זעירות וסיבים אופטיים שהושתלו על השחקנים/לוחמים עצמם ! האפקט המסחרר שזה יוצר אצל הצופה הוא פשוט בית-ספר לקולנוע !
כותב פחות מבעבר, אבל עדיין חי...
בתגובה ל: יום אחד... מאת: Clint Eastwood
לעומת זאת, אני מסכימה לחלוטין לגבי 'אחים לנשק' ומפעל ההנצחה (זה כבר הפך לפרוייקט תיעוד השואה הכי גדול בעולם, לא?), ובעקבות כך אל לאיש להתפלא שדווקא 'רשימת שינדלר' הוא הסרט השפילברגי האהוב עלי (חוכמה גדולה, אני לא חובבת פנטסיה ומדע בידיוני).
ocean
איתי במלחמתי הצודקת במקש ה'אנטר'!
בתגובה ל: גם אני לא אוהבת את 'להציל את טוראי ראיין' מאת: ocean ללא תוכן
בתגובה ל: את שפילברג אני מעריך בעיקר על פועל ההנצחה שלו. מאת: חתול-רובוט עם כל הכבוד שרכשתי לך מאז "חתולי המאפיה" על משהו כמו "להציל את טוראי ראיין, לטעמי, הוא אחד הסרטים הגרועים", הייתי כובל אותך לכסא ושם לך את המכשיר הזה מהתפוז המכני שפותח את העיניים אל מול מרתון 100 ימים שידור חוזר של "האח הגדול". עד לרמה כזאת אני מוצא את מה שאמרת נגוע :P
הנה, סקרנתם אותי שוב, אני אלך לחפש את הסרט הזה. נדמה לי שבזמנו סירבתי לראות אותו בגלל שהוא עצוב מדי, ומספיק יש עצב בחיים גם ככה, לכן אני לרוב מחפשת לצחוק בקולנוע. אבל לכי תדעי (אומרת לעצמי) אולי יש לסרט המדובר אפקט של זיכוך, כמו בצבע ארגמן.
בתגובה ל: ואני בכלל לא ראיתי את הסרט עליו אתם מתווכחים מאת: מוניקה ...שבזמנו סירבתי לראות אותו בגלל שהוא עצוב מדי, ומספיק יש עצב בחיים גם ככה..."
בתגובה ל: ואני בכלל לא ראיתי את הסרט עליו אתם מתווכחים מאת: מוניקה טוב שאני פה. יאללה,לראות ומהר!!! ואני כבר חשבתי שלא נותרו האנשים שטרם ראו את הסרט האדיר הזה.
בתגובה ל: היום יום הולדת סטיבן שפילברג מאת: Clint Eastwood
ההוכחה הסובייקטיבית שלי לגדולתו של שפילברג היא, שמזה לפחות 25 שנים, הוא יכול מצידי לצלם סרט על אסלות הרודפות אחת אחרי השנייה בבאר עתיקה בצפון-אירלנד - עדיין ארוץ לראות !... :) בנוסף, צריך לשים לב לגיוון המדהים בין הסרטים : סרטי-אקשן ענקיים לצד דרמות תקופתיות, עיבודי רומנים לקולנוע לצד קומדיות מטורפות... גאון !
כדי להימנע מאכזבות כמו זו שהביע חתול כאן למעלה, צריך לבוא לסרטיו של שפילברג משוחרר לחלוטין... אני, למשל, בכיתי כמו ילד בסרט "טוראי ראיין", גם כי הכרתי את הסיפור האמיתי עליו התבסס הסרט וגם כי נזכרתי איך כילד, אבי לקח אותי לבקר בבית העלמין האמריקאי הגדול בנורמנדיה ולאחר טיפוס קצר מכביש החוף לגבעה תלולה מדרום לו, נגלה לפתע לעינינו שדה עצום-מימדים ובו למעלה מ-110 אלף (!) צלבים לבנים צפופים... אח"כ אתה מגלה את השנאה שהצרפתים רוכשים ביומיום לאמריקנים ואתה אומר לעצמך - שילכו קיבינימט ! "אם אמריקה לא הייתה מתערבת במלחמה, הייתם שרים פה דויטשלאנד אובר האלס !" (ציטוט ענק מהסרט "דג ושמו וונדה"...).
"מפעל תיעוד השואה" של שפילברג הוא הפרוייקט הגדול ביותר אי-פעם בתחום המחקר, שלקח על עצמו אדם פרטי ובודד. אם הילדים שלי ושלכם ימשיכו לאזכר את השואה, נצטרך לשלוח לשפילברג ד"ש מהשמיים...
לגבי שפילברג הבימאי, הרי שסרטיו מלאים בפרטי טריוויה מעניינים : * ריצ'ארד דרייפוס שיתף עמו פעולה מספר פעמים וכך גם טום הנקס וטום קרוז. את האריסון פורד צריך להזכיר ?! * הקאסט של "מלתעות" הורכב מכמה שחקני קולנוע ותיאטרון מהגדולים ביותר בתולדות האומנויות הללו ! רוברט שאו נפטר זמן קצר אחרי צילומי הסרט מהתקף לב פתאומי ורוי שיידר מת השנה מקריסת-מערכות עקב מחלת הסרטן; * בסרט "מפגשים" מופיע גדול בימאי צרפת - פרנסואה טריפו, אותו מעריץ סטיבן שפילברג. גם הוא נפטר זמן קצר אחרי הצילומים; * הסרט "1941" אולי נכשל בקופות, אבל הוא סרט פשוט ענק ! גם מצחיק וגם גדול הרבה יותר מבחינת 'הפקה קולנועית', מכל מה שנעשה לפניו או בזמנו - 1978. צריך גם לראות איך ג'ון בלושי מעצב את דמותו הקולנועית, על התפר שבין "בית החיות" ובין "האחים בלוז"...
אין לי סרט של שפילברג שלא אהבתי, אבל סרטיו 'הרציניים' נוטים להכניס אותי לדיכאון עמוק, גם בזכות המלחין הקבוע שלו, הזכרנו אותו מספר פעמים, ג'ון וויליאמס הקינג : המוסיקה של "רשימת שינדלר" למשל, תמיד העלתה בי את השאלה, כיצד-זה יתכן שאמריקאי גוי, הצליח לחדור עד-כדי-כך לנבכיה של מוסיקת הנשמה היהודית ??? פשוט מוסיקאי מדהים !