איך יודעים שהגיע הקיץ? שהמקום הראשון בטבלת שוברי הקופות גורף 86 מיליון דולר בסופ"ש הבכורה שלו.מהיר ועצבני 5 (בתמונה) רושם את הפתיחה החזקה ביותר לסרט מהסדרה,ומה תגידו,גם הביקורות טובות. ריו במקום השני עם כ-15 מיליון דולר נוספים שמצטברים ל-365 מיליון דולר שהסרט הזה גרף עד כה,הצלחה גדולה! סרטו החדש של טיילר פרי Madea's Big Happy Family שלישי עם 9 מיליון דולר,מעט מאחוריו נמצא העיבוד לספר המצליח מים לפילים,שדווקא פחות מצליח גם בקופות וגם אצל המבקרים. קומדיית הנעורים Prom פותחת עם 4.7 מיליון דולר טיפה יותר מסרט ההמשך ל-Hoodwinked.
מעכשיו ועד סוף אוגוסט אפשר לצפות כמעט מדי שבוע ללהיט ענק אחד,והשבוע זה אמור להיות ת'ור (שכבר יצא בארץ ובאירופה) שזכה לביקורות מצויינות עד כה וצפוי להצליח יפה בקופות. כמו כן גם הקומדיות Something Borrowed ו-Jumping The Broom יגיעו גם הן.
המסקנה המשנית שלי מהסרט היא שכשאתה יוצא ממנו אתה אומר לעצמך "למה בעצם הייתי צריך לראות את הסרט הזה עכשיו?" לא כי הוא לא טוב כי הוא עצוב. עצוב מדי. כל כך עצוב שאחרי 10 דקות אתה כבר מתחיל לדמוע. והרי אף אחד לא מחליט להתלבש, להתבשם, לנסוע עד לקולנוע, בשביל לבכות, זה לא נקרא לבלות!
אבל שוב, הסרט עצמו טוב. המשחק אמין, הדמויות מרגשות, הסיפור מפתיע אבל אם נחזור למסקנות שלי מהסרט (במסקנה המשנית כבר שיתפתי אתכם) - אם כבר יצאתי מהבית, בכיתי את העיניים שלי והשקעתי 35 ש"ח בסרט + חבילת קלינקס אז לפחות יצא לי לחזות בשחקנית הראשית, אנונימית יחסית, ילדונת בת 17, שנגעה לליבי בצורה חריגה ושמה Sofia Vassilieva סופיה וסילבה . וואו וואו פשוט וואו הילדה הזאת כובשת ברמות אחרות, אני אומרת לכם, היא הדבר הבא. האופן בו היא הצליחה להביע את התחושות והרגשות של חולת סרטן (עם מצב רגיש של אחות קטנה-תורמת) הצליח להפנט אותי ולהשאיר אותי המומה גם אחרי שעזבתי את האולם.
המסקנה המשנית שלי מהסרט היא שכשאתה יוצא ממנו אתה אומר לעצמך "למה בעצם הייתי צריך לראות את הסרט הזה עכשיו?" לא כי הוא לא טוב כי הוא עצוב. עצוב מדי. כל כך עצוב שאחרי 10 דקות אתה כבר מתחיל לדמוע. והרי אף אחד לא מחליט להתלבש, להתבשם, לנסוע עד לקולנוע, בשביל לבכות, זה לא נקרא לבלות!
אבל שוב, הסרט עצמו טוב. המשחק אמין, הדמויות מרגשות, הסיפור מפתיע אבל אם נחזור למסקנות שלי מהסרט (במסקנה המשנית כבר שיתפתי אתכם) - אם כבר יצאתי מהבית, בכיתי את העיניים שלי והשקעתי 35 ש"ח בסרט + חבילת קלינקס אז לפחות יצא לי לחזות בשחקנית הראשית, אנונימית יחסית, ילדונת בת 17, שנגעה לליבי בצורה חריגה ושמה Sofia Vassilieva סופיה וסילבה . וואו וואו פשוט וואו הילדה הזאת כובשת ברמות אחרות, אני אומרת לכם, היא הדבר הבא. האופן בו היא הצליחה להביע את התחושות והרגשות של חולת סרטן (עם מצב רגיש של אחות קטנה-תורמת) הצליח להפנט אותי ולהשאיר אותי המומה גם אחרי שעזבתי את האולם.
שווה לראות את הסרט, אם לא רק בזכותה.
"טוב לתת כשמישהו מבקש, אבל טוב מכך הוא להיות מסוגל למסור הכל בידי מי שלא ביקש דבר"
בתגובה ל: אגב, ראיתי אתמול את "שומרת אחותי" מאת: היידי בת ההרים כבר יצא לי לקטר לא מעט פעמים בפורום על סרטים שמתעסקים עם העלילות של הספרים. את זעמיי כבר הוצאתי על 'נערה עם עגיל פנינה', 'הכל מואר' ועוד רבים ו(לא) טובים אחרים וכעת גם 'שומרת אחותי' נכנס לרשימה הזאת. ובגלל שאני פשוט חייבת להוציא את זה, אני אכתוב משפט אחד ציני שמסכם את העוול בלבן:
ספוילר לסרט ולספר : פור גאד סייק, הם הרגו את האחות הלא נכונה!
ועוד כמה ספויילרים בהרחבה לסרט ולספר, והפעם לא בלבן:
. . . . . . .
אם ראיתם את הסרט ולא קראתם את הספר, בטח הסוף של הסרט נראה לכם מעט הרמוני, עד כמה שמוות יכול להיות אחד. הילדה המתוקה הזו היתה חולה כל הסרט, צפינו בה גוססת, צפינו בה נפרדת מהעולם ולכן צריך להשלים עם העובדה שהיא לא תצליח לשרוד את המחלה. אז זהו שלא. בספר היא כן שורדת. היא מקבלת את הכלייה של אנה, אחותה המסורה והאוהבת עד כאב, אחרי שזו נהרגת בתאונת דרכים. זה סוף מזעזע ומכעיס, אבל כך בחרה הסופרת ג'ודי פיקו לסיים את הסיפור שלה, למה לא לכבד את זה? הסיום שבחרו יוצרי הסרט הוא סיום אשר מתקבל יותר על הדעת (ושוב, עד כמה שמוות יכול להתקבל על הדעת), והוא מעניק לצופים שקט נפשי גדול יותר מזה של הספר. העלילה של הסרט קשה לעיכול, דרמתית וסוחטת רגשית (בכיתי בטירוף במשך כל החצי השני של הסרט וכך גם שלוש החברות שהיו איתי), אז כנראה שהיוצרים חשבו שהסיום המקורי יהיה מזעזע מדי עבור הצופים וימנע מהם להירדם בלילה. זה מאוד עצוב בעיניי, כי כשסיפור אמור לבעוט הוא אמור לבעוט. יפה שדואגים לנו, אבל לשלוח אותנו לישון טוב יותר בלילה לא מכבד את הסיפור, את האדם שכתב אותו וגם לא את הצופים.
אסף אבידן, זמר על, הוציא את האלבום האחרון שלו ב- 2 גירסאות זהות לחלוטין מלבד הבדל אחד קטן: השם של האלבום. לאחד הוא קרא Poor Boy ולשני Lucky Man . המטרה היא כנראה לגרום לנו לבחור אלבום על פי מצב רוח שמלווה אותנו בזמן הקנייה. אחותי ואני החלטנו להיות אופטימיות בהופעה שלו והלכנו על האיש בר המזל. את בלייד ראנר, שהוא סרט על, ניתן למצוא היום ב- 6 (!) גרסאות. יש גירסה בועטת, גירסה הוליוודית , גירסת הבמאי , גירסה בינלאומית אלימה, גירסה לשידור טלוויזיוני וגירסת ניסוי. העולם שלנו היום הוא עולם של אפשרויות, ומכיוון שיוצרי 'שומרת אחותי' לא טרחו לשמור על האמת של הסיפור, הם אולי היו צריכים להשכיל ולהבין זאת. גם הם יכלו להכין עבורנו 2 גרסאות, ואולי אפילו להציג אותן בשני אולמות בו זמנית. אם אתם מעוניינים בסיפור הקל יותר לעיכול והעצוב של מעגל החיים, כנסו לאולם מספר 1. צמר גפן מתוק וקופסת טישו פרחונית יחולקו לכם בכניסה. אם אתם רוצים את הסיפור האמיתי, כפי שהוא נועד להיות, כזה שיגרום לכם להרהר באמת בסרט ולא רק לשפוך כמה דמעות - אולם מספר 2 מחכה לכם. שם אין טישו, אבל הבעיטה האדירה שתקבלו מהסרט כשהוא יסתיים תחסוך לכם את הכסף של המונית.
תוקן על ידי רעות 6/11/2009 4:7
בתגובה ל: אז עוד סרט שמבוסס על ספר נכנס לרשימה השחורה שלי מאת: רעות כשאסף שאל אותי האם הסרט היה טוב יותר מהספר (ברגע שמתעלמים משינוי הסיום הבוטה), לא ממש עניתי לו כמו שצריך. זה מתקשר לדיון שהלל העלה כאן לפני כמה ימים לגבי עדיפותם של הספרים על הסרטים. לא תמיד קל להשוות בין ספרים לסרטים, או במידת ההנאה שלנו מהם, בעיקר כשהם שונים כל כך. הספר זרם לי מאוד והרגיש כמו ספר טיסה, שזה לא דבר טוב. הסרט פחות זרם, בעיקר בגלל השימוש הרב בפייד אאוט, שהיה במקום אבל מוגזם. בקריאת ספר בכיתי יותר, אבל גם בסרט הזלתי לא מעט דמעות. הספר עסק טוב יותר בסיפור של המשפט והפלאשבקים לעבר היו קצת פחות מציקים מאשר בסרט. הסוף של הספר היה הרבה יותר נכון, במובן הכי לא נכון של המילה. אני לא מצליחה להחליט. כנראה שלא תמיד אפשר להשוות.
בתגובה ל: ועוד הערה קטנה לגבי הדיון הנצחי שלנו מאת: רעות הוא מאוד חמוד! כשנכנסתי זה נראה לי כמו בית קולנוע כזה שהוקם בלילה אחד במתנ"ס, אבל כשעליתי לקומת האולמות התלהבתי מאוד מהעיצוב. על הקירות תלו תמונות ענק ממוסגרות של סצינות קולנוע גדולות מהחיים. משכה את עיניי בעיקר זו של מרלון ברנדו. איזה תמונה אדירה. האולם היה נחמד אף הוא. הוא היה קטן וצפוף והיתה בו אווירה מגניבה (כלומר עד שהגיעו שתי הפרחות הצעקניות שהתיישבו מלפנינו). רק חבל שפישלו שם קצת עם הכסאות. מכירים את הכיסאות האלה שהגב שלהם קצת יותר מדי בשיפוע ואתם שוקעים עד כדי כך שהרגליים שלכם עולות טיפה למעלה? מאוד לא נוח לראות ככה סרט.
בתגובה ל: אז עוד סרט שמבוסס על ספר נכנס לרשימה השחורה שלי מאת: רעות ואני לא מאמינה שככה שינו את הסוף!!!!!!!!!! מכעיס!
בתגובה ל: שהיא לא אחרת מאשר אריאל מ'מדיום' :) מאת: rokestar במדיום המשחק שלה די רע ושבלוני, אבל בסרט היא באמת אדירה. היא תגדל להיות שחקנית נפלאה. ולמי שלא מכיר:
בתגובה ל: נכון, אבל מאת: רעות לטעמי היא הרבה יותר מהממת עם קרחת. בחורה שיפה לה בלי שיער היא בחורה מדהימה וזאתי מופלאה! עם בלונד היא הכי פחות מרשימה, יפה לה מאוד גם שיער שחור קצר כמו בפלשבקים שבסרט.
"טוב לתת כשמישהו מבקש, אבל טוב מכך הוא להיות מסוגל למסור הכל בידי מי שלא ביקש דבר"
בתגובה ל: זו אותה תמונה שאני שמתי בהודעה :) מאת: היידי בת ההרים לא שמתי לב. אני מסכימה, היא מאוד יפה בסרט.
בתגובה ל: אגב, ראיתי אתמול את "שומרת אחותי" מאת: היידי בת ההרים הוא כ"כ מצופה לסוף של סרט אם הוא ממש גרם לי לדמוע..?לא! השחקנים שנבחרו מה עושה שם קמרון דיאז כאמא את זה עדיין לא קלטתי..!!סה"כ סרט טוב אבל באמת חבל שלא הלכו איתו עד הסוף לסוף של הספר(למרות שאני לא קראתי קיבלתי הסבר בסוף הסרט עליו)
אגב פורום מאוד נחמד קטע שגיליתי אותו רק עכשיו:)
"חלומות מיוחדים קל להגשים. החלומות הפשוטים הם אלו שקשים להגשמה.." מיכאל שיינפלד - "מים שאין להם סוף"
Some way all the love that we had can be saved Whatever it takes we'll find a way...-"To Love You More"Celine Dion
וזה יבוא אתה תראה..הידיים הקפוצות יתארכו.. והלב השומר לא להפגע יפעם..בקצב רגיל..-ריטה"מחכה"
זהבית
בתגובה ל: ראיתי אותו גם מאת: KzehavithK אסף, הידוע גם כקלינט, יצר כאן פורום מגניב ביותר. מומלץ מאוד להישאר בסביבה. ובאשר לסיום של הסרט: כשהיה ברור שהסוף של הסיפור השתנה, אני ועוד חברה שקראה את הספר החלפנו מבטים זועמים של 'WTF?' , אבל השתדלנו שלא לומר כלום ולהרוס את הספר לשתי החברות הנוספות. כמובן שזה לא שינה הרבה, כי בשנייה שהסרט הסתיים ונדלקו האורות, הספוילר התגלה להם מאלף כיוונים שונים.
בתגובה ל: ברוכה הבאה זהבית מאת: רעות אני מכירה את הרוב הפורומים שכאן מאחר וכבר שנה+ אני כאן.. חח זה מה קרה עם חברה שהלכתי היא חיכתה שיקרה משהו שדומה לסוף הספר..תכל'ס אני אגדיר אותו כסרט טוב ולא יותר מיזה.
"חלומות מיוחדים קל להגשים. החלומות הפשוטים הם אלו שקשים להגשמה.." מיכאל שיינפלד - "מים שאין להם סוף"
Some way all the love that we had can be saved Whatever it takes we'll find a way...-"To Love You More"Celine Dion
וזה יבוא אתה תראה..הידיים הקפוצות יתארכו.. והלב השומר לא להפגע יפעם..בקצב רגיל..-ריטה"מחכה"