איך יודעים שהגיע הקיץ? שהמקום הראשון בטבלת שוברי הקופות גורף 86 מיליון דולר בסופ"ש הבכורה שלו.מהיר ועצבני 5 (בתמונה) רושם את הפתיחה החזקה ביותר לסרט מהסדרה,ומה תגידו,גם הביקורות טובות. ריו במקום השני עם כ-15 מיליון דולר נוספים שמצטברים ל-365 מיליון דולר שהסרט הזה גרף עד כה,הצלחה גדולה! סרטו החדש של טיילר פרי Madea's Big Happy Family שלישי עם 9 מיליון דולר,מעט מאחוריו נמצא העיבוד לספר המצליח מים לפילים,שדווקא פחות מצליח גם בקופות וגם אצל המבקרים. קומדיית הנעורים Prom פותחת עם 4.7 מיליון דולר טיפה יותר מסרט ההמשך ל-Hoodwinked.
מעכשיו ועד סוף אוגוסט אפשר לצפות כמעט מדי שבוע ללהיט ענק אחד,והשבוע זה אמור להיות ת'ור (שכבר יצא בארץ ובאירופה) שזכה לביקורות מצויינות עד כה וצפוי להצליח יפה בקופות. כמו כן גם הקומדיות Something Borrowed ו-Jumping The Broom יגיעו גם הן.
דו"ח קופות - 9/11/09 פורסם לפני
4131 ימים
מאת Clint Eastwood
סה"כ תגובות: 15
תגובה אחרונה לפני: 4108 ימים
חודש לפני חג המולד הצליח הסרט רוחות חג המולד להוציא מהאמריקאים 31 מיליון דולר ולכבוש את המקום הראשון. הסרט ככל הנראה יצא בתזמון טוב,משום שכנראה ימשיך לגרוף כסף לא רע גם בשבועות הקרובים,לקראת חג המולד עצמו. הסרט קיבל ביקורות מעורבות,אבל כאמור,לא נראה שזה מפריע למישהו.
This is It חזק ויציב במקום השני עם 14 מיליון דולר נוספים לקופתו. כמו כן,כצפוי הסרט קיבל ארכה של בין שבועיים לשלושה בכל העולם,כדי שכל המעריצים יוכלו לצפות בו,וכדי שהמפיקים יגרפו עוד כמה מיליונים.
The Man Who Stares at Goats במקום השלישי עם 13.3 מיליון דולר,כאשר הביקורות היו בינוניות עם נטייה קלה לחיוב.
מילה גובוביץ' לבדה לא מספיקה,וסרטה החדש The Fourth Kind נכנס למקום הרביעי עם 12.5 מיליון דולר,הביקורות (כצפוי?) היו רעות.
הלהיט המפתיע Paranormal Activity הראה אנושיות כאשר רשם ירידה של כמעט 50 אחוזים מהסופ"ש שעבר,והיום הוא נמצא במקום החמישי עם 8.6 מיליון דולר,שמביאים אותו לנשוק את רף 100 מיליון הדולר המכובד.
כניסה חדשה ל-The Box שגרף 7.8 מיליון דולר בלבד שמספיקים למקום השישי,הסרט אגב זכה לביקורות צוננות.
כניסה חדשה ומעניינת היתה לסרט Precious. הסרט נחשב קטן יחסית,וגרף פחות מ-2 מיליון דולר בסופ"ש הראשון שלו. אבל לקראת הבחירות למועמדיות לאוסקר,הסרט הוא שם חזק מאוד ברוב הקטגוריות החשובות. לא מזמן העליתי לכאן את הטריילר שלו,ביחד עם כתבה מעניינת על המועמדויות האפשריות לאוסקר.
בהגיעו של החורף,וסיומם הרשמי של הקרנותיהם של כמה מהלהיטים הגדולים של הקיץ,הגיע הזמן לסיכום קצרצר לשוברי הקופות שהיו בקיץ האחרון.
המנצח הגדול היה הארי פוטר והנסיך חצוי הדם שגרף 925 מיליון דולר ברחבי העולם,מה שמציב אותו במקום הרביעי מבין טבלת סרטי הארי פוטר עד כה. במקום השני של טבלת שוברי הקופות היה במפתיע עידן הקרח 3 שסיים עם סכום אדיר של 882 מיליון דולר שהם כ-250 מיליון דולר יותר מהסרט הקודם בסדרה. רובוטריקים 2 נמצא במקום השלישי עם 832 מיליון דולר שהם 132 מיליון יותר מהסרט הראשון. למעלה של פיקסאר אחריו עם 645 מיליון דולר. ובהפרש משמעותי מתחת לכולם נמצאים מלאכים ושדים עם 480 מיליון דולר,ו- The Hangover שגרף סכום יוצא מן הכלל של 461 מיליון דולר.
והרי הסרטים החדשים שיוצאים בשבוע הבא: 2012 ,הלוא הוא סרט האסונות התורן של רולנד אמריך בו אמריך מדגים מה יקרה לנו בשנת 2012 לפי לוח השנה של בני המאיה שחזו שסוף העולם יבוא ב-21 לדצמבר 2012. סרט נוסף שיצא הוא הקומדיה המוזיקלית Pirate Radio או The Boat That Rocked,תלוי באיזה מדינה אתם נמצאים. הסרט כמדומני יצא מזמן,וכבר ניתן להשיג אותו אפילו בארץ ב-DVD,אבל הוא כנראה מקבל הפצה מחדשת ומאסיבית יותר,הביקורות עליו אגב נהדרות.
אלינו לארץ מגיעים החל מיום חמישי הסרטים הבאים: 2012 יוצא גם לכאן. סרט ישראלי חדש שנקרא 5 שעות מפריז ,סרט בו נהג מונית חובב שירים צרפתיים וחולם לטוס לפריז,פוגש את לינה,מורה למוזיקה שויתרה על חלומה להיות פסנתרנית. הם נפגשים,וביחד מנסים להגשים את החלומות של שניהם.
כמו כן נקבל באיחור מהותי את הסרט 500 ימים עם סאמר שקיבל ביקורות נהדרות בכל מקום בו הוקרן.
חודש לפני חג המולד הצליח הסרט רוחות חג המולד להוציא מהאמריקאים 31 מיליון דולר ולכבוש את המקום הראשון. הסרט ככל הנראה יצא בתזמון טוב,משום שכנראה ימשיך לגרוף כסף לא רע גם בשבועות הקרובים,לקראת חג המולד עצמו. הסרט קיבל ביקורות מעורבות,אבל כאמור,לא נראה שזה מפריע למישהו.
This is It חזק ויציב במקום השני עם 14 מיליון דולר נוספים לקופתו. כמו כן,כצפוי הסרט קיבל ארכה של בין שבועיים לשלושה בכל העולם,כדי שכל המעריצים יוכלו לצפות בו,וכדי שהמפיקים יגרפו עוד כמה מיליונים.
The Man Who Stares at Goats במקום השלישי עם 13.3 מיליון דולר,כאשר הביקורות היו בינוניות עם נטייה קלה לחיוב.
מילה גובוביץ' לבדה לא מספיקה,וסרטה החדש The Fourth Kind נכנס למקום הרביעי עם 12.5 מיליון דולר,הביקורות (כצפוי?) היו רעות.
הלהיט המפתיע Paranormal Activity הראה אנושיות כאשר רשם ירידה של כמעט 50 אחוזים מהסופ"ש שעבר,והיום הוא נמצא במקום החמישי עם 8.6 מיליון דולר,שמביאים אותו לנשוק את רף 100 מיליון הדולר המכובד.
כניסה חדשה ל-The Box שגרף 7.8 מיליון דולר בלבד שמספיקים למקום השישי,הסרט אגב זכה לביקורות צוננות.
כניסה חדשה ומעניינת היתה לסרט Precious. הסרט נחשב קטן יחסית,וגרף פחות מ-2 מיליון דולר בסופ"ש הראשון שלו. אבל לקראת הבחירות למועמדיות לאוסקר,הסרט הוא שם חזק מאוד ברוב הקטגוריות החשובות. לא מזמן העליתי לכאן את הטריילר שלו,ביחד עם כתבה מעניינת על המועמדויות האפשריות לאוסקר.
בהגיעו של החורף,וסיומם הרשמי של הקרנותיהם של כמה מהלהיטים הגדולים של הקיץ,הגיע הזמן לסיכום קצרצר לשוברי הקופות שהיו בקיץ האחרון.
המנצח הגדול היה הארי פוטר והנסיך חצוי הדם שגרף 925 מיליון דולר ברחבי העולם,מה שמציב אותו במקום הרביעי מבין טבלת סרטי הארי פוטר עד כה. במקום השני של טבלת שוברי הקופות היה במפתיע עידן הקרח 3 שסיים עם סכום אדיר של 882 מיליון דולר שהם כ-250 מיליון דולר יותר מהסרט הקודם בסדרה. רובוטריקים 2 נמצא במקום השלישי עם 832 מיליון דולר שהם 132 מיליון יותר מהסרט הראשון. למעלה של פיקסאר אחריו עם 645 מיליון דולר. ובהפרש משמעותי מתחת לכולם נמצאים מלאכים ושדים עם 480 מיליון דולר,ו- The Hangover שגרף סכום יוצא מן הכלל של 461 מיליון דולר.
והרי הסרטים החדשים שיוצאים בשבוע הבא: 2012 ,הלוא הוא סרט האסונות התורן של רולנד אמריך בו אמריך מדגים מה יקרה לנו בשנת 2012 לפי לוח השנה של בני המאיה שחזו שסוף העולם יבוא ב-21 לדצמבר 2012. סרט נוסף שיצא הוא הקומדיה המוזיקלית Pirate Radio או The Boat That Rocked,תלוי באיזה מדינה אתם נמצאים. הסרט כמדומני יצא מזמן,וכבר ניתן להשיג אותו אפילו בארץ ב-DVD,אבל הוא כנראה מקבל הפצה מחדשת ומאסיבית יותר,הביקורות עליו אגב נהדרות.
אלינו לארץ מגיעים החל מיום חמישי הסרטים הבאים: 2012 יוצא גם לכאן. סרט ישראלי חדש שנקרא 5 שעות מפריז ,סרט בו נהג מונית חובב שירים צרפתיים וחולם לטוס לפריז,פוגש את לינה,מורה למוזיקה שויתרה על חלומה להיות פסנתרנית. הם נפגשים,וביחד מנסים להגשים את החלומות של שניהם.
כמו כן נקבל באיחור מהותי את הסרט 500 ימים עם סאמר שקיבל ביקורות נהדרות בכל מקום בו הוקרן.
שבוע טוב לכולם!!!
2012
Pirate Radio
5 שעות מפריז
500 ימים עם סאמר
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: דו"ח קופות - 9/11/09 מאת: Clint Eastwood אתמול צפיתי במסגרת העבודה בהקרנת טרום בכורה של הסרט 2012. אחרי הפסקה של 5 שנים מהשמדת העולם בסרט "היום שאחרי מחר" הוא התפנה לפרוייקט חייו,אחריו שום סרט אסונות לא יראה אותו דבר.
בתור הקדמה,אספר שהסיפור אינו ממוצא,אלא פשוט מבוסס על לוח השנה של בני המאיה שחוזה שב-21 בדצמבר בשנת 2012 יבוא סוף העולם. אמריך החליט שבסרט שלו זה יקרה בגלל פעילות סולארית מוגברת שתסדוק את קליפת כדוה"א ותגרום להתפרצויות געשיות ולכלי צונאמי ענקיים. בכל אופן,הסרט מתמקד בשניים,אדיראן הלמסלי (Chiwetel Ejiofor),מדען שהמחקרים שלו חוזים את סוף העולם,אשר מצטרף לפרוייקט הצלת המין האנושי. מהצד השני נמצא ג'קסון קרטיס (ג'ון קיוזאק),סופר כושל וגרוש שמגלה דרך תמהוני שפגש (וודי הארלסון בתפקיד קטן ומצחיק) שסוף העולם קרב,ויוצא להציל את משפחתו.
האפקטים בסרט חסרי תקדים,אני מודה,רולנד אמריך הצליח לזרוע הרס בצורה משכנעת ואדירה כפי שאיש לא עשה לפניו,כל מה שהיה שאפר היה להרוס ולהשמיד,הושמד. בכל מיני דרכים יצירתיות. אף על פי שזה היה מחזה ההרס המרשים ביותר שראיתי מעודי בקולנוע,וכנראה הדבר היחיד שבשבילו שווה לשלם כרטיס,זה היה מוגזם בעיני,מוגזם עד כדי גיכוח אפילו.
העלילה עצמה היתה בנאלית,שטחית ואני נוטה לומר שגם לא ממש מעניינת. אפילו אלו שלא רואים הרבה סרטים יכולים לחזות כל מהלך בסרט וכל משפט מטומטם וקיטשי שיוצא מהפיות של השחקנים. חלק מהדמויות (כמו הרוסי המיליארדר) היו בכלל מיותרות ופשוט עלובות.מעבר לזה,היו כמה וכמה סצינות שפשוט נלקחו מסרטים אחרים,כמו ארמגדון,היום השלישי וכו'.
בנוסף לכל זה,העובדה שאורכו של הסרט הוא 158 דקות רק גורעת מכל הסיפור עוד יותר.
כאמור,הדבר השווה היחיד בסרט הוא אפקט ההרס האדיר שהסרט נותן,ואין ספק שהוא מרשים מכל הבחינות,חבל רק שזה הדבר היחיד שמרשים.
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: 2012 מאת: Clint Eastwood חובה שיהיו בו אפקטים שווים! כי לראות בבית סרטים כאלה, לא משנה כמה גרועים הם, זה מבאס עוד יותר ולפחות במסך ענק אפשר להנות מחוויה ויזואלית גדולה, שבדר"כ אין ברוב הסרטים [אין הרבה סרטים עם אפקטים כאלה גדולים ששווה בשבילם ללכת לקולנוע]. אולי אני אלך לסרט הזה, נראה אולי אחרי שאראה את Paranormal Activity בטוח!
"טוב לתת כשמישהו מבקש, אבל טוב מכך הוא להיות מסוגל למסור הכל בידי מי שלא ביקש דבר"
בתגובה ל: 2012 מאת: Clint Eastwood עד שתסיים לראות את הסרט, כבר תהיה שנת 2012.
בתגובה ל: 158 דקות זה חלק מהגימיק של הסרט מאת: מאור ללא תוכן
"טוב לתת כשמישהו מבקש, אבל טוב מכך הוא להיות מסוגל למסור הכל בידי מי שלא ביקש דבר"
בתגובה ל: 2012 מאת: Clint Eastwood כאילו מדובר בפארודייה על סרטי האסונות!
דיאלוגים אמריקאים קיטשיים ומפגרים,בניית מתח שמזכירה לי את סרטי הלוני טונס וסטראוטיפים שהיו מיושנים כבר לפני עשור או שניים (כדוגמת הרוסי השיכור טבעי שמדבר מאוד לאאאאאאאאאאט).
הסרט מציית לחוקי הפיזיקה של הסרטים המצויירים,הגיבור ומשפחתו ממשיכים להינצל מכל צרה אפשרית!!!
צריך לוודא שכותב התסריט הוא לא איזה תיכניסט מחוצ'קן ממגמת קולנוע בעמל עפולה!!
"פעם ראשונה אדם לומד ומבין; פעם שניה לומד ותוהה: משטה הייתי בי שדימיתי מבין, הרי אינני מבין ולא כלום; פעם שלישית מבין ואינו מבין; פעם רביעית מבין את שלא הבין ואינו מבין את שהבין; וכן על דרך זה פעם אחר פעם. ואם יגע הרבה וחזר הרבה - עד ששוכח כמה פעמים חזר, ויש לו סיוע מן השמיים, הרי הוא מתחיל להבין, וזו תחילתה של חוכמה." (ש"י עגנון)
בתגובה ל: 2012 מאת: Clint Eastwood אני פשוט לא מאמין למה שאני קורא כאן :P מדובר בפאקינג סרט אסונות. את מי מעניין אם המשחק לא היה בדיוק ג'ון טרבולטה או רוברט דה נירו?! אני באתי לראות את האדמה רועדת, הים גועש והרוח מסתחררת. לחפש בסרט כזה את המשחק ועלילה זה כמו לבוא לחנות חזיר של רוסים ולבקש לראות תעודת כשרות. הגזמתם, באמת.
בתגובה ל: אויי שקט אתם! מאת: Xcalibur מי אתם בכלל? ואם אתם כל כך מבינים בביקורת למה לעזאזל רולנד איימריך מביים סרטים ומשתין עליכם בכסף שלו ואתם יושבים לרשום ביקורות באג'נדה?!! שבו בשקט ואל תתנו לי להתחמם הסרט מעולה!!! ויותר מכך אם לראות עלילה באתי הייתי הולך לסרט אחר הגענו לסרט הזה בכדי לראות שערוריה הרסנית ורולנד איימריך הביא אותה לפנים! וכמובן דרך הישראלים היא להגיב ולהעביר ביקורות ולשחק אותה מבקרי קולנוע אז שבו בשקט ולכו לראות ולסתום תפה כל אחד נהיה לי פאקינג מבקר קולנוע... אתם מביישים את עצמכם לא יותר מזה רולנד איימריך - אתה אלוף!
בתגובה ל: אכן! שבו בשקט! כל אחד נהיה לי פתאום מבקר קולנוע... מאת: ww אשרי האיש ww אשרי,
בפורומים בד"כ מתנהלים דיונים על נושאים מסויימים. בפורום קולנוע מדברים על סרטים וכל הקשור בהם. לא מן הנמנע שדיונים אלו לא תמיד יתנהלו על רוחך, ולרוב הם אפילו יכללו ביקורות. זה מקובל וזה נכון, כך נהוג בכל פורום אחר, כל עוד שומרים על תרבות דיון נאותה.
הביקורת שחברי הפורום השונים נתנו פה על סרטו של רונלד איימריך, שאני מבין שהוא קרוב מאוד לליבך, היא לגיטימית לחלוטין. כישוריהם הקולנועיים אינם מוטלים כאן על הכף, ויש להם כל זכות שבעולם לכתוב את דעתם על הסרט. ואני אפילו אחלוק עליך ואגיד שאנחנו מעודדים פה אנשים לרשום את דעתם על הסרטים שבהם הם צופים, תהיה אשר תהיה. אנחנו לא מעודדים סתימת פיות פה, ולמען האמת די חורה לי לקרוא שאתה כן.
קח בחשבון שאנשים אלו שילמו כסף וציפו שהסרט הזה יעמוד בקריטריונים מסויימים שאותם הם הגדירו (כמובן שלכל אחד יש מידה אחרת של מדד, ומה שתואם את דעתך לא תמיד יקלע לטעמם של אחרים) והתאכזבו, וזכותם, ממש כפי שזכותך להביע את התרעומת שלך כאשר קבוצת הכדורגל האהובה עליך מפסידה, להביע את דעתם בעניין.
נ.ב - רונלד איימריך לא קורא את הפורום (או עברית, לצורך העניין), אבל אני בטוח שהוא היה מעריך את תגובתך :)
בתגובה ל: רונלד איימריך מוסר: כפרה עליך, גבר! מאת: חובצי עם כל הפרארי שנהרסו בסרט הזה תן לי פרארי אחת הרוסה ואני מוכר אותה בלוח יד2 מרויח הון חובצי! צודק לגמרי! זכותו של כל אחד להביע דעתו ובכיף! אבל איך הגעתי להודעה הזו אתה יודע? אותו אחד שכביכול שיחק אותה כאן מבין גדול בביקורות ורשם את ההודעה רשם בהודעה אחרת שלו עוד מן 'ביקורת' שלו על סרט אחר ושם לינק לביקורת הזו שפרסם כאן מה שקצת מקומם הוא הניסוחים של האנשושים בביקורות שלהם שמשחקים אותה מבינים גדולים כשלמעשה לא ירדו לסוף דעתם של הבמאי וצוות ההפקה רולנד איימריך לא טמבל ויודע טוב מאוד לשים עלילה כשצריך כמו שעשה בהיום שאחרי מחר בפטריוט בגודזילה ועוד כך שאולי בסרט 2012 רצה לגעת קצת יותר בפרטים אחרים ואפשר בלי סוף להרחיב בנושא אך אם היינו יושבים מול רולנד איימריך היה נותן לכם להבין למה ככה ולמה ככה בהצלחה למבקרי הקולנוע המתרבים!
בתגובה ל: בחזרה לרולנד איימריך: בחיאת רולנד תן לי קצת כסף מאת: ww אשרי האיש ww קודם כל,ברוך הבא חביבי,אני מקווה שחוץ מלצעוק,אני מקווה שבאת לדבר קצת על קולנוע. על הדברים של חובצי אני לא אוסיף,זכותו של כל אחד להביע דעה,ובשביל זה אנחנו כאן.
שנית,אני לא חוזר בי במילימיטר,הסרט היה ארוך מדי,מוגזם מדי ולא אמין. מהיום השלישי למשל דווקא מאוד נהניתי,הוא היה עשוי בחן ובטוב טעם,הפעם הוא הגזים.
לגבי הכסף...שיהיו לו לבריאות,מעולם לא ניסיתי להתחרות עם הסכומים שהבמאים והשחקנים בהוליווד מרוויחים,מה שלאו דווקא מעיד על איכותם.
ועוד משהו אחד,אני לא חושב שאפילו אמריך לא היה מגן ככה על 2012 כמו שאתה עשית,אלו סרטים שלרוב לא נעשים בשביל אומנות או בשביל קולנוע איכותי,כשאתה משקיע יותר מ-200 מיליון דולר בסרט,אתה תנסה לעשות אותו הכי מפוצץ שאפשר על מנת לשלש את הרווחים,וזה מה שהיה פה,לא הרבה איכות,אבל המון פיצוצים ואפקטים מיוחדים,בזה הוא הצליח.
בתגובה ל: תגובת המבקר מאת: Clint Eastwood מה שכתבתי לא היית טורח לכתוב מה שכתבת כרגע קרא בעיון מה שכתבתי אם לחפש עלילה היינו פונים לסרטים אחרים, כאן פנינו לסרט הספציפי הזה כדי לקבל ערימת אפקטים כמו שרק רולנד יודע לעשות ואכן הביא אותה לפנים. בזה הוא הצליח לשיטתך? גם לשיטתי, ובזה רצינו שיצליח, את זה הוא רצה, לא צריך להשקיע בעלילה יותר מידיי, יש גם את הסרטים שעדיף להשקיע באפקטים כמו הסרט הזה שאמור לשקף את סוף העולם, אז אל תהיו לי מבקרי קולנוע כי אין סרט מושלם בעולם, זה סרט אדיר עם הצלחה כבירה ולא משעמם בגרוש, עניין של טעם כנראה צ'או!
בתגובה ל: אם היית קורא היטב מאת: ww אשרי האיש ww לא ראיתי את הסרט, אבל אתה טוען שאין בו עלילה. אני אאמין לך ואשמח אם תסכים להסביר לי מה טוב בסרטים נטולי עלילה. אם הסרט אמור לשקף את סוף העולם, למה לא לצרף לו עלילה נחמדה שתעביר את רעיון האפוקליפסה בצורה עמוקה יותר? סרט שנשען רק על סצנות הפיצוצים שלו הוא לא סרט קולנוע, לפחות לא אחד שלדעתי יש טעם לראות. הרי רובנו לא נצפה בצילומים תיעודיים נדירים שצולמו ב- WW2 להנאתנו, אם אין בנו סקרנות היסטורית לדבר. אנשים זקוקים לתוכן, גם בסרטים שלהם כמו בחייהם, וכשמזלזים בתוכן של סרט למען העטיפה החיצונית שלו, מזלזלים גם בצופים שלו. ושוב, אף אחד כאן לא מתיימר להיות מבקר קולנוע, אבל אנחנו מביעים דעה. זה מה שעושים בפורומים וזה, אגב, בדיוק מה שגם אתה עשית בהודעות שלך.
בתגובה ל: 2012 מאת: Clint Eastwood הם לעגו ל-2012 בצורה כל כך ארסית, שזה די הוציא לי את החשק לראות את הסרט בקולנוע...
בתגובה ל: בפרק האחרון של סאות' פארק מאת: מאור אם קרטמן לא היה מציין שב-2012 העולם יחרב לא הייתי מוצא שום קשר בין הסרט לבין הפרק. רק עניין המיעוטים היה מצחיק ועורר מחשבה לגבי הגדרת "מיעוט" כשהוא נמצא בסביבה שבה הוא הרוב.