איך יודעים שהגיע הקיץ? שהמקום הראשון בטבלת שוברי הקופות גורף 86 מיליון דולר בסופ"ש הבכורה שלו.מהיר ועצבני 5 (בתמונה) רושם את הפתיחה החזקה ביותר לסרט מהסדרה,ומה תגידו,גם הביקורות טובות. ריו במקום השני עם כ-15 מיליון דולר נוספים שמצטברים ל-365 מיליון דולר שהסרט הזה גרף עד כה,הצלחה גדולה! סרטו החדש של טיילר פרי Madea's Big Happy Family שלישי עם 9 מיליון דולר,מעט מאחוריו נמצא העיבוד לספר המצליח מים לפילים,שדווקא פחות מצליח גם בקופות וגם אצל המבקרים. קומדיית הנעורים Prom פותחת עם 4.7 מיליון דולר טיפה יותר מסרט ההמשך ל-Hoodwinked.
מעכשיו ועד סוף אוגוסט אפשר לצפות כמעט מדי שבוע ללהיט ענק אחד,והשבוע זה אמור להיות ת'ור (שכבר יצא בארץ ובאירופה) שזכה לביקורות מצויינות עד כה וצפוי להצליח יפה בקופות. כמו כן גם הקומדיות Something Borrowed ו-Jumping The Broom יגיעו גם הן.
אחרי למעלה מחודש של הצבעות וסיכומים שונים ומשונים,כאשר אנחנו כבר 10 ימים בתוך העשור החדש אני שמח לחשוף סוף סוף את תוצאות הסקר שקבע מהו סרט העשור הראשון של פורום קולנוע.
אחרי למעלה מחודש של הצבעות וסיכומים שונים ומשונים,כאשר אנחנו כבר 10 ימים בתוך העשור החדש אני שמח לחשוף סוף סוף את תוצאות הסקר שקבע מהו סרט העשור הראשון של פורום קולנוע.
תודה רבה לכל הקוראים,המגיבים והמצביעים!
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood במקום העשירי עם 2.75% נמצא מיסטיק ריבר (2003). אף על פי שזהו בהחלט סרט נפלא,הוא נכנס לרשימה האקסקלוסיבית הזאת בבקשה מיוחדת של רעות שמאוד אוהבת אותו. אחרי כחודש של הצבעות,נראה היה שלמרות שמדובר בסרט גדול,מקומו לא היה צריך להיות ברשימה הזאת.
בכל אופן,מיסטיק ריבר הוא אחד הסרטים הכי מרתקים שעשה איסטווד בעשור האחרון. תצוגת משחק מהפנטת של שון פן שנתנה לו את האוסקר בסופו של דבר היתה חלק משמעותי בחוויית הצפייה בסרט. שון פן גילם אחד מבין חבורת חברים,שאירוע שקרה להם בילדות שינה את כולם לנצח. אחרי שנים של נתק,החבורה מתאחדת מחדש כדי לחקור את נסיבות הירצחה של בתו של ג'ימי (בגילומו של פן). בסרט כיכבו גם טים רובינס (שזכה גם הוא באוסקר על תפקידו),לורנס פישבורן ומרשה גיי הארדן בהופעה אדירה גם היא.
באופן אישי,כשצפיתי בסרט בקולנוע לפני 6 שנים,לא אהבתי אותו – מודה! אבל אין ספק שכפי שכתב אחד ממבקרי הקולנוע בסיכום השנה שלו,למרות שאני מוצא בו משהו מטריד,אי אפשר שלא לצפות בסרט ולהעריך אותו.
הנה הקטע הכי קשה מהסרט בו מוצאים את הגופה,ורואים את תגובת האב –
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: מקום עשירי מאת: Clint Eastwood 2.75% מכלל הקולות?! כמה קולות זה בכלל 2.75% (או במילים אחרות - כמה אנשים הצביעו בסך הכל)? כמה צפוי זה היה שהסרט היחיד שעליו אני אתעקש יגיע למקום האחרון. אוף, אתם לא מבינים בסרטים . סליחה, קלינט (האמיתי). ניסינו.
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood במקום התשיעי והשמיני בצוותא ניתן למצוא את עיר האלוהים (2002) ושמש נצחית בראש צלול (2004) שזכו ל-6.04% מהקולות. עיר האלוהים סיפר לנו את מה שחיים הברזילאים בכל יום ויום. סיפור שכונות העוני (הפאבלות) בריו דה ז'נרו,הסמים והפשע הבלתי נגמר,שלא מסתפק באנשים מבוגרים,אלא גם חודר לעולם הנוער והילדים,ובזה הסרט מתמקד. כמה סצינות קשות מאוד לצפייה ובעיקר קשות לתפיסה. עיר האלוהים הוא כנראה הסרט הזר הטוב ביותר של העשור. הסרט כאמור לא קל לצפייה,ובהחלט מסוג הסרטים שמותירים רושם אדיר אחרי הצפייה. לפני שנתיים ביקרתי בעצמי באחת משכונות העוני הללו,ואף על פי המסחור היחסי שלה,התנאים שם ודרך המחיה שם פשוט קשים.
קטע מהסרט –
שמש נצחית בראש צלול עורר דיונים לא מעטים בפורום,כאשר נטען שהיה חדשני ומיוחד מצידו של חובצי,בעוד רעות הספקנית טענה שהוא לא חידש כלום. כך או כך,הסרט הביא לנו עוד הופעה של ג'ים קארי,ועוד הוכחה לחבר'ה שחושבים שהוא לא יכול להיות רציני. קאסט מצויין שכלל בנוסף לקארי גם את קייט ווינסלט,קירסטין דאנסט ומארק רופאלו מספר על ג'ואל,גבר שזה עתה נפרד מחברתו בשנתיים האחרונות,ומשתתף בהליך בו ניתן למחוק את זיכרונותיו של כל אדם. מרגע זה אנחנו נכנסים למסע בתוך מוחו של ג'ואל,שמנסה במוחו להתנגד למחיקה במסע הזוי ומקסים.
בויכוח שציינתי למעלה אני בצד של חובצי,יגידו מה שיגידו,הסרט מביא נקודת מבט שונה לחלוטין על האהבה ונבכי המוח האנושי,דבר שהתסריטאי צ'ארלי קאופמן יודע לעשות הכי טוב. סרט נפלא והזוי שפשוט אי אפשר שלא להתאהב בו.
הטריילר של הסרט –
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood במקום השביעי נמצא להרוג את ביל (2003) עם 7.69%. כפי שאתם כבר יכולים לראות,להרוג את ביל הוא אפילו לא הסרט הטוב ביותר של טרנטינו בעשור הזה, היוצר היחיד עם שני סרטים ברשימה. אחרי האלימות המסחררת בכלבי אשמורת,ספרות זולה וג'קי בראון,הגיע תורה של עוד קצת אלימות,אבל הפעם מוגזמת יותר,הרבה יותר גרפית ובעיקר ממש ממש מגניבה. הכלה היא הדמות הראשית של הסרט בגילומה של אומה טורמן,שיום חתונתה הופך לטבח לאחר שביל וחבורת הרוצחים השכירים שלו מתפרצים לכנסייה והורגים את כולם,כולל העובר שבבטנה. אחרי שנים של תרדמת,קמה הכלה ומוכנה לנקמה. היא מכינה רשימה של כל המעורבים עם מטרה אחת,להרוג את כולם! מכאן מתחיל מסע מסחרר של דם והרג,שמסתיים ב...סרט המשך. לדעת רבים סרט ההמשך היה לא טוב,בטח לא כמו הראשון,אבל מכיוון שבחלק הראשון עסקינן,אז רק אומר שהסרט הפך לקאלט,גרר אחריו שלל חיקויים,והעלה את טרנטינו פעם נוספת לדרגת אמן.
מתוך הסרט –
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood גם את המקום השישי והחמישי חולקים שני סרטים,שונים לחלוטין זה מזה. 9.24% קיבלו רקוויאם לחלום (2000) של דארן ארונובסקי וממזרים חסרי כבוד (2009) של טרנטינו.
רקוויאם לחלום מלבד היותו סרט חזק ונוקב על שימוש בסמים,הוא מדבר על התמכרות ועל ההשלכות שלה. הסרט הקנה מועמדות לאוסקר ולגלובוס הזהב לאלן בורסטין על תפקידה כאמא שמכורה לשעשועון טלוויזיה ולכדורי הרזיה. בנה וחברתו לעומתה מסתבכים בפרשיית סחר בסמים,ואף חמור מכך,בשימוש בהם. כמה סצינות מאוד קשות היו בסרט,ואין ספק שמדובר באחד מהסרטים הנוקבים והמשמעותיים ביותר שעוסקים בנושא. הנה סצינת הסיום המצמררת של הסרט (ספוילר כמובן) –
ממזרים חסרי כבוד הוא יצירתו האחרונה של קווינטין טרנטינו,וכזו שנותנת תחרות של ממש לספרות זולה בתור הסרט הטוב ביותר שלו. הסיפור עוסק בחבורת חיילים אמריקאים שנודדים ברחבי אירופה במטרה לצוד נאצים. הסרט מחולק לפרקים,דרך חכמה מאוד של טרנטינו להראות לנו את הסרט,המוזיקה היתה אדירה כרגיל בסרטיו והמשחק של שחקן המשנה כריסטופר ואלץ היה פנומנלי. על אף עיוותים היסטוריים אלו ואחרים שנעשו בסרט,דבר שהפריע ללא מעט אנשים,הסרט גרף שבחים רבים,והקהל שידע לעשות את ההבדל בין המציאות לבין המציאות במוחו המבריק של טרנטינו נהנה מאוד. שתי סצינות ענקיות,הגדולות ביותר שראיתי זה הרבה זמן,היו בסרט,הראשונה והאחרונה. הייתי שמח להראות אותן אבל שום אתר לא מאפשר זאת,אז קבלו את הטריילר -
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood במקום הרביעי עם 11.54% מהקולות נמצא רטטוי (2007). אני חייב להודות שכיף לראות שסרט אנימציה מדורג במקום כל כך גבוה,מעל סרטים באמת ענקיים. בעיני מדובר בסרט האנימציה של העשור,אולי אפילו זה של כל העשורים. סרט מקסים על עכברוש שבורח כדי להגשים את ייעודו להיות שף. הוא מתחבר לשף צעיר ולא מאוד מוצלח במסעדה בלב פריז,ועוזר לו להביא את המסעדה שלו לצמרת. רטטוי היה סרט האנימציה הראשון שבאמת הרגשתי שהוא היה יותר בשבילי מאשר בשביל אחי הקטן,סרט שמלבד השטיקים של סרטי הילדים היה בו גם עומק וסיפור פשוט טוב. נהניתי כל כך,והתחושה איתה יצאתי בסוף הסרט שווה את הכל. באופן אישי,זו הסצינה שגרמה לי להתרגש יותר מכל,מדובר בסצינה הסופית (ספוילר) בה מבקר המסעדות הקשוח,שהיה כה נחוש לקטול טעם מנה אחת פשוטה של רטטוי,כזאת שהחזירה אותו לילדות.
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood המקום השלישי,ואחד מטריו הצמרת שהיו צמוד צמוד בדרך לתואר סרט העשור הוא גלדיאטור (2000). כבר שמעתי לא מעט קיטורים וביקורות רעות על הסרט,גם אצלנו בפורום,אבל 14.29% קבעו שגלדיאטור שייך לסרטים הגדולים ביותר בעשור הזה. כפי שציינתי לא פעם במהלך החודש הזה,מבחינת איכות,הרבה סרטים עולים עליו,אבל מבחינת האפקט שלו על הקהל,העובדה שהיה כה מרשים והצליח לרתק כל כך הרבה צופים בלי הבדלי טעם וריח נותנים לו מקום של כבוד. סרטו של רידלי סקוט על הגנרל מקסימוס שהודח מתפקידו ומשפחתו נרצחה בידי הקיסר מנסה לפלס את דרכו לנקמה דרך קרבות בזירת הגלדיאטורים. כאמור,זהו "רק" עוד סיפור של נקמה,אבל בפועל אלו 3 שעות מרתקות ומצויינות שמוכיחות שהחוכמה היא לא רק לקחת סיפור בנאלי ולהציג אותו,אלא צריך לדעת איך עושים את זה,ורידלי סקוט בעזרתו האדיבה של ראסל קרואו שגם זכה על תפקידו באוסקר,עשו את זה בגדול!
סצינה מתוך הסרט (ספוילרים) –
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood הסרט שהגיע למקום השני,היה רחוק יום אחד מבחירתו לסרט העשור,מעט יותר מאחוז אחד הבדיל בינו לבין המנצח בפיניש של הרגע האחרון. בעיני רבים הוא סרט העשור,בוודאי אם מסתכלים על הסרט הזה כפינאלה של יצירה משובחת. שר הטבעות : שיבת המלך (2003) זכה ל-15.93%. הסרט היה החותמת המושלמת לטרילוגיית סרטים גדולה,אולי הגדולה מכולן,העולם שיצר פיטר ג'קסון על רקע נופה המדהים של מולדתו ניו-זילנד היה מדהים. הרקע לסיפור הוא כמובן של הסופר ג'יי אר טולקין שעוקב אחרי פרודו,הוביט צעיר שמקבל את האחריות האדירה לשאת את הטבעת האחת להר האבדון במטרה להשמידה. הסרט חותם את המסע בקול תרועה בסרט שאורכו 3 שעות ו-20 דקות,או 4 שעות ו-10 דקות אם אתם צופים בגרסא המורחבת. אלו 3 שעות מרתקות ומענגות של קרבות אדירים שטרם נראו על המסך קודם לכן,הנה אחת מהסצינות האלו –
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood ובמקום הראשון ~חצוצרות~ קבלו אותו עם 17.03% -
האביר האפל (2008)
הבחירה האישית שלי,ושל עוד כמה כמוני,כך מסתבר. אחרי מה שעשה כריסטופר נולאן בסרט הקודם בסדרה,הציפיות היו בשמיים,הסרט גרף שיא הכנסות של 158 מיליון דולר בסופ"ש הראשון שלו (שיא שטרם נשבר),נכנס הישר למקום הראשון ברשימת הסרטים הטובים ביותר ב-IMDB (שהתייצב עם הזמן ונמצא כעת במקום ה-9). תמיד תוהים מה היה קורה אילו הית' לדג'ר,הכוכב האמיתי של הסרט היה עדיין חי. זאת שאלה הגיונית ומקובלת,אבל לא רצינית למי שכבר ראה את הסרט. הבאזז סביב הסרט ומותו של לדג'ר מובן,אבל על איכות הסרט אין ולא צריך להיות ויכוח,זהו סרט כביר בכל קנה מידה,סרט קומיקס שכנראה כל במאי אחר היה הופך לעוד סרט מגניב ומשעשע הפך למותחן מושלם ומבריק שהביא לנו זוכה אוסקר,דבר נדיר (אם בכלל קרה) לסרט מסוג זה.
התלבטתי אם לכנות את הסרט הזה כך או לא,ובסוף החלטתי שההגדרה הזו מתאימה לו – יצירת מופת! לא אופייני לכנות סרט כזה יצירת מופת,אבל זה מה שהוא,היתה בו תצוגת משחק שילמדו אותה עוד רבות,היה בה צילום מרהיב וייחודי,סיפור מרתק וסיור בנבכי מוחו של הפסיכופט הכי גדול שידעה האנושות (או לפחות גותהם) אי פעם – מבריק!!!
אז קבלו את סרט העשור של פורום קולנוע – האביר האפל!!!
הנה סצינה מהסרט שמלמדת איך מעלימים עפרון (אחלה טריק!) –
הנה סצינת החקירה שבה באטמן חוקר את הג'וקר –
והטריילר –
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood אכזבה.
קודם כל, אני רוצה להודות לאסף שאירגן וכתב וטרח וספר קולות. עבודה מעולה! אפשר, אגב, לדעת כמה הצבעות היו בסוף?
אני מאוכזב מהתוצאות. א. בגלל שהבחירה שלי נפלה במקום התשיעי (או השמיני), ביחד עם מה שהייתה יכולה להיות הבחירה השני שלי.
ב. "האביר האפל" היה סרט טוב מאוד, ואני זוכר שיצאתי ממנו מאוד מרוצה, אבל הוא לא היה מושלם. קודם כל, הוא היה ארוך מידי. שנית, הוא לא פנה לכולם (כפי שעשה, לדוגמא, גלדיאטור). ואני חושש שהוא קיבל את מקומו יותר בגלל ההייפ סביבו ולא בגלל איכותו.
ג. שיבת המלך? נו, באמת..
ד. איכשהו ציפיתי שרקוויאם יקבל מקום יותר גבוה. לא ראיתי סרט שטיפל יותר טוב בנושא ההתמכרות והתוצאות שלה.
בכל אופן, יופי של סיכום. והוא פשוט היה עוד הוכחה בשבילי שאני ומצעדים לא הולכים טוב ביחד.
השאלה היא מאיזה כיוון "תוקפים" את הסוגיה ? מנקודת ראות של יחס "טעם הקהל"/התייחסות אמנותית (יש דבר כזה ?), לי ברור שסרט העשור הוא "שיבת המלך"... "האביר האפל" עשה ים של רעש בגלל הסיפור הפרטי של היט לידג'ר, אבל הוא בכ"ז סרט נישה... בטרנטינו לא הייתי בוחר בשום אופן, בעיקר כדי לא לצאת ישראלי דביל, כמו אלה שבחרו את "למבדה" כשיר החמישים למדינה (!)...
וכל הסרטים האמנותיים "שלך" חובצי, אני תיכף אגיד לך איפה אתה יכול לשים אותם...:) אתה בחברה טובה - אני הייתי בוחר את "מיסטיק" (רעות, איך אני בשבילך ?!), אבל נכנעתי לפופוליזם זול ובחרתי ב"גלדיאטור"...
ולסיום : באמת עשיתם פה עבודה מושקעת אחושרמוטה, חבל שאי אפשר לתעד אותה באיזו פלטפורמה עם קצת תהודה...
כותב פחות מבעבר, אבל עדיין חי...
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood הסרט שלי גלדיאטור הגיע למקום מכובד, שלישי אאל"ט. הרוב קבע באטמן? גם בעיני מוזר, איכשהו זה מזכיר לי קצת את טקס פרסי הטלויזיה מתישהו בתחילת העשור שכוכב נולד קטפה את פרס תכנית העשור.
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood וזה לדעתי מה שקובע בהצבעות מעין אלה.
אני בחרתי בגלדיאטור לא כי זה הסרט הכי טוב ברשימה אלא כי זה סרט שנחרט לי בראש כבר עשור ולא נמחק לי מהקופסא יומיים אחרי שראיתי אותו.
התלבטתי בינו לבית שיבת המלך אבל האחרון נפל כי בכל זאת מדובר בטרילוגיה שיצאה בעשור הקודם (וגם נהנתי יותר משני הצריחים)
האביר האפל מעולה אבל לא השאיר לי כזה "ואוו" שלא ישכח עוד הרבה זמן.
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood בחרתי בגלדיאטור, ואני לא רואה שום סיבה להצטדק על זה. מבחינתי הוא לא רק הסרט הטוב של העשור, אלא אחד הטובים מאז ומעולם. יש בו כל מה שסרט הרפתקאות טוב צריך, והרבה יותר מזה [וגם פסקול מעולה, כמובן]. אני מאושר לגלות שאני לא היחיד שחושב כך.
ובעניין אחר - כל הכבוד לכם על סיכום העשור, חברים. קראתי בשקיקה ובעונג כל הודעה של כל אחד משלושתכם. היה נהדר. היה לי המון מה לכתוב, אבל לא הצלחתי להגיע להלך-הרוח המתאים, ובסוף שכחתי מה התכוונתי לומר. בכל מקרה - שאפו. אתם גדולים.
בתגובה ל: גם אני, כמובן מאת: חתול-רובוט ללא תוכן
בתגובה ל: בחירת סרט העשור של פורום קולנוע מאת: Clint Eastwood זה סרט מצויין, מלא אקשן מרהיב ועשוי בצורה מצויינת. אבל אל לנו לשכוח שכל הסרט נשען על המשחק האדיר של הית' לדג'ר ולא על הדברים שבאמת עושים סרט לטופ 5 בסרטי העשור.
"גלאדיאטור"? אין לי מילים לתאר כמה אני אוהב את הסרט הזה. כמו שכבר אמרו לפני- יש בסרט הזה את הכל כדי להכנס בקלות לשלישייה הראשונה.
מוזר לי קצת שהכנסתם את "שר הטבעות" ואת "האביר האפל", אבל שכחתם לגמרי מ"מטריקס", "להרוג את ביל" ועוד גדולים. ועוד מוזר לי שהזכרתם את "רקוויאם לחלום", אבל שכחתם מ"עיר האלוהים" ומעוד סרטים לא פחות טובים.
האמת היא שבכלל לא ידעתי שיש הצבעה... בפעם הבאה אני אשתתף.
ללמוד לפסיכומטרי זה כמו לערבב חרא בדלי בנזין ולנסות לדלות ממנו את גרגירי התירס..
בתגובה ל: אני מסכים עם אנשים פה לגבי "האביר האפל". מאת: fuck politics מקום תשיעי. או שמיני.
בתגובה ל: לא שכחנו מ"עיר האלוהים" מאת: חובצי ללא תוכן
בתגובה ל: וגם לא מ'להרוג את ביל'. מקום שביעי. מאת: רעות בטח שלא פחות טובים מ"האביר האפל". הייתי אומר שהם גם לא פחות טובים מ"שר הטבעות", אבל מעולם לא ראיתי אף אחד מהסרטים שבסדרה..
וכן, אני יודע.. כבר אמרו לי 1000 פעמים שאני צריך להתבייש שעדיין לא ראיתי.
ללמוד לפסיכומטרי זה כמו לערבב חרא בדלי בנזין ולנסות לדלות ממנו את גרגירי התירס..
בתגובה ל: הכוונה היא שהם לא פחות טובים. מאת: fuck politics אתה צריך להודות לאלוקים הרחון והחנון.
בתגובה ל: על שר הטבעות? ברצינות??? מאת: Clint Eastwood שר הטבעות הוא לא סרט חובה. הוא חביב לכל היותר, ואולי גם לא מזיק במקרה הטוב. אתה יודע איזה סרט הוא כן סרט חובה? מיסטיק ריבר. ואני עדיין לא מאמינה שהוא הגיע למקום האחרון. אתה יכול לספר כמה קולות (לא באחוזים) הוא קיבל? ובכלל, כמה אנשים הצביעו לסקר בסופו של דבר? לא ראיתי שכתבת את זה כאן.
בתגובה ל: אני מסכים עם אנשים פה לגבי "האביר האפל". מאת: fuck politics כתבתי כמה וכמה פעמים בניסיון להסביר שהמועמדים שנבחרו להיות סרטי העשור הם לאו דווקא הסרטים האיכותיים ביותר,אלא הסרטים שהעשור הזה לא היה שלם בלעדיהם. הרי עם כל ההערכה שלי לסרטים נפלאים כמו עיר האלוהים,התרסקות (שאפילו לא היה מועמד אצלי) ועוד רבים וטובים,העשור הזה שייך מכל הבחינות לשר הטבעות והאביר האפל,אפילו ספיידרמן ושודדי הקאריביים הכיפים יזכרו יותר מהסרטים הבאמת איכותיים.