איך יודעים שהגיע הקיץ? שהמקום הראשון בטבלת שוברי הקופות גורף 86 מיליון דולר בסופ"ש הבכורה שלו.מהיר ועצבני 5 (בתמונה) רושם את הפתיחה החזקה ביותר לסרט מהסדרה,ומה תגידו,גם הביקורות טובות. ריו במקום השני עם כ-15 מיליון דולר נוספים שמצטברים ל-365 מיליון דולר שהסרט הזה גרף עד כה,הצלחה גדולה! סרטו החדש של טיילר פרי Madea's Big Happy Family שלישי עם 9 מיליון דולר,מעט מאחוריו נמצא העיבוד לספר המצליח מים לפילים,שדווקא פחות מצליח גם בקופות וגם אצל המבקרים. קומדיית הנעורים Prom פותחת עם 4.7 מיליון דולר טיפה יותר מסרט ההמשך ל-Hoodwinked.
מעכשיו ועד סוף אוגוסט אפשר לצפות כמעט מדי שבוע ללהיט ענק אחד,והשבוע זה אמור להיות ת'ור (שכבר יצא בארץ ובאירופה) שזכה לביקורות מצויינות עד כה וצפוי להצליח יפה בקופות. כמו כן גם הקומדיות Something Borrowed ו-Jumping The Broom יגיעו גם הן.
פרשס ו-Hurt Locker - ביקורות פורסם לפני
4024 ימים
מאת Clint Eastwood
סה"כ תגובות: 21
תגובה אחרונה לפני: 3994 ימים
כחלק ממטרתי לצפות בכמה שיותר סרטים מועמדים עד לטקס עצמו,צפיתי ביומיים האחרונים בשני מועמדים חזקים מאוד לפרסים החשובים.
אתמול זה היה The Hurt Locker,או בתרגומו המילולי מדי "מטען הכאב". הסרט מספר על יחידת חבלנים אמריקאית בעירק,ועל טכנאי חבלה חדש ופרוע שמצטרף אליהם לאחר מותו של הטכנאי ומנהיג היחידה הקודם. היו לי המון ציפיות מהסרט,הוא זכה בכמעט כל הפרסים החשובים ביותר בכל הפסטיבלים היוקרתיים,מלבד הפרסים האלו שנחשבים ליותר איכותיים מגלובוס הזהב והאוסקר,הפרסים בהם הוא זכה היה תסריט,צילום,בימוי וכדו',שגם הם נחשבים ליותר איכותיים מפרס הסרט הטוב ביותר שלרוב מוענק ללהיט גדול ולאו דווקא איכותי.
בכל אופן,כפי שכבר הצלחתם לנחש,התאכזבתי. הסרט היה טוב,אבל זהו.
הסיפור והדרך הייחודית שהסרט סיפר עוד סיפור על לוחמים אמריקאים בעירק היה מרתק אמנם,ובהחלט היה לו פוטנציאל לגרום לי לכמה רגעים של טלטלה ולהשאיר אותי בפה פעור,אבל לצערי הוא לא עשה את זה. הצילום היה מרהיב,והוסיף המון לתחושה שהסרט ניסה להעביר,והמשחק היה טוב,אבל כאמור,מלבד טיפת ייחוד שהיתה לו וניסיון לצאת מהתבנית הכה בנאלית של סרטי המלחמה האמריקאים,לצערי לא ראיתי בו את מה שכל השאר כן.
את פרשס ראיתי עכשיו,לפני כשעה חזרתי מהקולנוע,עדיין מנסה לעכל. כמעט אף פעם לא הבנתי למה התכוונו כרושמים על כרזת הסרט ביקורת של מבקר כלשהו שטוען שהסרט "מטלטל". היום הבנתי.
פרשס מביא את סיפורה של נערה שחורה ושמנה שנמצאת בהריון עם ילדה השני,כאשר אבי הילדים הוא אביה שאנס אותה. אמה מעבידה אותה ומתעללת בה,כאשר המוצא היחידי של פרשס לצאת מהעולם האכזרי בו היא חיה הוא חלומות להיות כוכבת הוליוודית מפורסמת ואהובה.
הסיפור מרתק,נתחיל מזה,קשה שלא לשמוע או לקרוא את הסיפור הזה ולא להצטמרר רק ממנו. מה שהכי אהבתי בסרט היה האותנטיות שלו,שתי השחקניות הראשיות היו לא מאוד מוכרות,מוניק בתפקיד האם שזיכה אותה בגלובוס הזהב ואולי באוסקר,וגבורני סידיבי שהתגלתה ע"י הבמאי לפני הסרט וגילמה את פרשס בצורה ראויה להערצה.
המעברים החדים שהיו בסרט שבין פה פעור וגוף מלא צמרמורת,לבין חיוך ואפילו צחקוק היו מדהימים. הסרט היה משוחק נפלא,מצולם נפלא והביא בצורה הכי אמיתית שיש סיפור בלתי אפשרי. עוד כשצפיתי בטריילר היתה לי צמרמורת,עכשיו יקח לי הרבה זמן להתאושש. ללא ספק אחד הסרטים הטובים של השנה.
כחלק ממטרתי לצפות בכמה שיותר סרטים מועמדים עד לטקס עצמו,צפיתי ביומיים האחרונים בשני מועמדים חזקים מאוד לפרסים החשובים.
אתמול זה היה The Hurt Locker,או בתרגומו המילולי מדי "מטען הכאב". הסרט מספר על יחידת חבלנים אמריקאית בעירק,ועל טכנאי חבלה חדש ופרוע שמצטרף אליהם לאחר מותו של הטכנאי ומנהיג היחידה הקודם. היו לי המון ציפיות מהסרט,הוא זכה בכמעט כל הפרסים החשובים ביותר בכל הפסטיבלים היוקרתיים,מלבד הפרסים האלו שנחשבים ליותר איכותיים מגלובוס הזהב והאוסקר,הפרסים בהם הוא זכה היה תסריט,צילום,בימוי וכדו',שגם הם נחשבים ליותר איכותיים מפרס הסרט הטוב ביותר שלרוב מוענק ללהיט גדול ולאו דווקא איכותי.
בכל אופן,כפי שכבר הצלחתם לנחש,התאכזבתי. הסרט היה טוב,אבל זהו.
הסיפור והדרך הייחודית שהסרט סיפר עוד סיפור על לוחמים אמריקאים בעירק היה מרתק אמנם,ובהחלט היה לו פוטנציאל לגרום לי לכמה רגעים של טלטלה ולהשאיר אותי בפה פעור,אבל לצערי הוא לא עשה את זה. הצילום היה מרהיב,והוסיף המון לתחושה שהסרט ניסה להעביר,והמשחק היה טוב,אבל כאמור,מלבד טיפת ייחוד שהיתה לו וניסיון לצאת מהתבנית הכה בנאלית של סרטי המלחמה האמריקאים,לצערי לא ראיתי בו את מה שכל השאר כן.
את פרשס ראיתי עכשיו,לפני כשעה חזרתי מהקולנוע,עדיין מנסה לעכל. כמעט אף פעם לא הבנתי למה התכוונו כרושמים על כרזת הסרט ביקורת של מבקר כלשהו שטוען שהסרט "מטלטל". היום הבנתי.
פרשס מביא את סיפורה של נערה שחורה ושמנה שנמצאת בהריון עם ילדה השני,כאשר אבי הילדים הוא אביה שאנס אותה. אמה מעבידה אותה ומתעללת בה,כאשר המוצא היחידי של פרשס לצאת מהעולם האכזרי בו היא חיה הוא חלומות להיות כוכבת הוליוודית מפורסמת ואהובה.
הסיפור מרתק,נתחיל מזה,קשה שלא לשמוע או לקרוא את הסיפור הזה ולא להצטמרר רק ממנו. מה שהכי אהבתי בסרט היה האותנטיות שלו,שתי השחקניות הראשיות היו לא מאוד מוכרות,מוניק בתפקיד האם שזיכה אותה בגלובוס הזהב ואולי באוסקר,וגבורני סידיבי שהתגלתה ע"י הבמאי לפני הסרט וגילמה את פרשס בצורה ראויה להערצה.
המעברים החדים שהיו בסרט שבין פה פעור וגוף מלא צמרמורת,לבין חיוך ואפילו צחקוק היו מדהימים. הסרט היה משוחק נפלא,מצולם נפלא והביא בצורה הכי אמיתית שיש סיפור בלתי אפשרי. עוד כשצפיתי בטריילר היתה לי צמרמורת,עכשיו יקח לי הרבה זמן להתאושש. ללא ספק אחד הסרטים הטובים של השנה.
תוקן על ידי Clint Eastwood 27/2/2010 22:57
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: פרשס ו-Hurt Locker - ביקורות מאת: Clint Eastwood אחרי הרבה תכנונים לצפות בו,החלטתי סוף סוף לעשות את זה. הושבתי את אחי הקטן איתי,כדי שהחורים שלו בהשכלה יהיו קטנים מאלו של אחיו הגדול וצפינו בסרט.
נו,אז כמובן שאחרי מאות סרטים בהם צפיתי,בינהם המון סרטים קלישאתיים בהם הטוב נגד הרע,ובסוף הטוב מנצח כשהוא משיג את הבחורה העלילה בקרטה קיד נראית בנאלית למדי,אבל למרות זאת יש בו איזשהו קסם מיוחד,וכמובן העובדה שהיה בין החלוצים בסגנון.
מלבד זה,המוזיקה היתה נהדרת בסרט,והיה תענוג גדול לראות את אליזבת שו הצעירה והיפיפיה. פרט שלא ידעתי והיה מוזר עוד יותר אחרי הצפייה הוא שגם השחקן הראשי וגם אליזבת שו היו בני 23-24 בעת צילומי הסרט,שניהם נראו צעירים בהרבה.
מישהו ראה את הסרט השני והשלישי (יש גם רביעי כך נאמר לי) ? שווה לראות,או שהראשון מספיק?
כמו כן,בקרוב נראה גם את קרטה קיד בגרסת שנות ה-2000,כאשר את הילד יגלם בנו של וויל סמית',ואת המאסטר יגלם ג'קי צ'אן. הנה הטריילר הדי מגניב אני חייב להודות -
"רק שני דברים הם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח לגבי הראשון." - אלברט איינשטיין
בתגובה ל: באיחור של עשור צפיתי בקרטה קיד מאת: Clint Eastwood סרטי ההמשך כבר לא היו מוצלחים. השני עוד עורר ענין כלשהו אבל משם הכל נהיה סוג של DOWNHILL אם זכרוני אינו מטעה אותי היו שלושה,כאשר בשלישי זה היה על ילדה. לגבי החדש אני בספק.בכל אופן ג'קי צ'אן. מילא אם זה היה עם צ'ו יאן פט,אולי.
בתגובה ל: באיחור של עשור צפיתי בקרטה קיד מאת: Clint Eastwood ג'קי צ'אן (סיני, אגב, שאמור בסרט ללמד אמנות לחימה יפנית..) בחיים לא יחליף אותו!
איך יתכן שלא ראית עד היום את קראטה קיד? בטח פיספסת עשרות רפרנסים לסרט הזה בסרטים אחרים.
הסרט השני, כמו שכבר כתבו לך, שווה צפיה. (אגב - הסרט מצולם באיזה כפר יפני שלפני כמה שנים פגשתי בחור אוסטרלי שטייל בו והביא בשקית כמה גרגירי חול מחוף הים שם שמעוצבים כמו כוכבים. זה ממש מגניב!) השאר כבר לא.
בתגובה ל: פרשס ו-Hurt Locker - ביקורות מאת: Clint Eastwood The Hurt Locker מופץ בישראל בשם 'מטען הכאב', לא 'מנעול הכאב'. למה דווקא ככה, תשאל את המפיצים - אבל אשמח אם תתקן בפוסט שלך, כי אני קצת נוקדנית בקטעים כאלה וזה מציק לי בעיניים.
ואם כבר אני מתקרצצת - שמתי לב שאת שם הסרט Percy Jackson and the Lightning Thief ציינת (פעמיים!) כ'פרסי ג'קסון ומכת הברק', כשהשם בעברית, גם של הספרים וגם של הסרט לפי כל מה שראיתי, הוא נאמן למקור: גנב הברק. (ואם כבר אם כבר, תגיד, אתה בטוח שהטריילר שהבאת הוא הרשמי? כי בכתוביות שם הופיע באופן עקבי הצירוף 'זאת עט', אז אם זה הרשמי, זה קצת עצוב...)
בתגובה ל: התקרצצות לגבי שמות סרטים: מאת: פשוט יעל ללא תוכן
בתגובה ל: פרשס ו-Hurt Locker - ביקורות מאת: Clint Eastwood אך ראשית, רק שתדע לך שאני מפחדת לצפות בפרשס. אני פשוט אבכה שם בקולנוע את נשמתי ואני מפחדת שהיא, נשמתי, תזלוג עם נהר הדמעות ואחזור הביתה זומבי. טוב, הגזמתי, אבל אני אחכה שיגיע לטלויזיה, ככה אוכל לבכות לבד בסלון מבלי להתבייש, כשהחתולים שומרים עלי משני צדדי.
תלוי באוויר
ראיתי אתמול. מאד נהניתי מהסרט. מכולו. הלכתי לסרט בגלל הבימאי שאחראי על "ותודה שעישנתם" שהיה לטעמי אחד הסרטים השנונים שראיתי. הפתיע אותי קלוני, ששיחק תפקיד שלא חשבתי שהוא מסוגל לו.
רוב הסרטים לאחרונה הם פרו-ניכור: נישואים לא מחזיקים מעמד, משפחות מתפרקות, דת היא עדר, מסורת היא תחבושת לפצע וכו'. הסרט הזה הוא אנטי-ניכור ועושה את זה בהפוך על הפוך.
מסופר על איש שעבודתו כרוכה בטיסות מרובות ובעצם חייו שלו וביתו האמיתים הם באוויר עצמו. מאד הזדהיתי עם קלוני ועם הבריחה התמידית שלו ממשהו, בעיקר ממחויבות.
זה נכון שאפשר לראות חלק מהדברים בסרט כ"הדבקה" כדי לשרת את הרעיון שהבימאי רצה להעביר, ובכל זאת, נהניתי מהדבקות אלה. ראיתי את הסרט עם שני חברים, אחד מהם לא ממש התלהב מהסרט. אל תצפו לסרט מעולה, אני בדרך כלל מתלהבת בקלות ואני לארג'ית בציונים.
בתגובה ל: נצל"ש: חוות דעת על "תלוי באוויר" מאת: מוניקה אני מאד אוהב את גורג' קלוני. הוא שחקן מעולה לטעמי. גם השחקנים האחרים בסרט היו טובים מאד. במיוחד הצעירה ששיחקה את המתלמדת של קלוני, שמוכרת לי מאד מאיזה מקום.
לא ארחיב על הסרט שכן מוניקה עשתה זאת בצורה טובה, רק אומר שזהו בהחלט סרט ששווה לראות.
בתגובה ל: גם אני אהבתי את הסרט. מאת: SciFiFan עכשיו אתה יודע מה עמדתי לגבי פרשס.
אני באמת רוצה לבכות בלי מעצורים אז אני אחכה לו שיגיע לטלויזיה ואז אקיים את הקטרזיס הזה :)
בתגובה ל: בדיוק רציתי לכוון אותך להודעה זו מאת: מוניקה אני אמנם לא דוגמא טובה במיוחד,אבל אני חושב שהסצינות העצובות כל כך עצומות שאתה לא יכול להגיב,אתה פשוט בוהה במסך ומנסה לעכל. הסרט לא נותן לך אפילו צ'אנס לבכות בגלל שהוא כל כך חזק. אני חושב שכדאי לך בכל זאת לנסות לצפות בו.
ולמה לעזאזל את רוצה לבכות? זה באמת עושה לך טוב?
בתגובה ל: אני לא חושב שתצליחי לבכות מאת: Clint Eastwood אבל זה בלתי נשלט אצלי עם סרטים מהסוג הזה. מרוב שביקרתי בקולנוע לאחרונה, יצא לי לראות את הפרומו של פרשס לפחות שלוש פעמים, וכמעט בכיתי רק מהפרומו. לכן נראה לי שעדיף לראות את הסרט הזה בבית. בינתיים אני ו-SciFiFan קבענו לראות את פריחת הדובדבן. עושה רושם מעולה. מרענן מבחינת התוכן.
בתגובה ל: פרשס ו-Hurt Locker - ביקורות מאת: Clint Eastwood גם אני באתי עם הרבה כוונות טובות ויצאתי מאוכזבת. היו קטעים מעניינים, היו (מעט) קטעים מרגשים, הסצינה האחרונה היתה טובה מאוד. פשוט לא הרגשתי שהיה שם מספיק תוכן. היו נגיעות מאוד שטחיות בהרבה נושאים במקום לבחור נושא אחד ולצלול לעומק. נגיד, סצינה ארוכה שבה הוא מנסה למצוא את הבית של בקהאם - יצאתי ממנה ממש מבולבלת, לא הבנתי מה רוצים ממני. יותר מדי פעמים זה הרגיש כמו סרט בסגנון זרם תודעה, ועם פחות מדי עלילה קוהרנטית. חבל.
בתגובה ל: מטען הכאב מאת: יערה דווקא את הסצינה הראשונה מאוד אהבתי,ואם הסרט היה נע בכיוון הזה אני חושב שהייתי נהנה יותר. כל הפחד ויחד עם זאת הריגוש האדיר שבניטרול פצצה,בידיעה שיתכן שזה הדבר האחרון שתעשה הוא נושא מרתק,ואני חושב שהתעסקו מעט מדי ובאופן שטחי מדי בנושא המוות.
אני מסכים,היו יותר עניינים טכניים מאשר תוכן. לא יודע,היה פספוס בעיני.
בתגובה ל: אני מסכים מאת: Clint Eastwood בכלל, כל סצינה שכללה נטרול פצצה היתה מיוחדת - הסצינה שהוא מושך את החוטים ומהאדמה עולות איזה 6 פצצות, הסצינה עם הפצצות במכונית. רק שנראה שאלה הדברים היחידים שאני אזכור מהסרט... זה, ואולי את הופעות האורח המאוד-מאוד קצרות לאורך הסרט. (:
בתגובה ל: פרשס ו-Hurt Locker - ביקורות מאת: Clint Eastwood סרט שמאד מושך אותי לראות עוד מהטריילר המבטיח. את הסרט הראשון שציינת אני לא מכיר.
נראה לי שאחכה לאליסה של ברטון בתור הסרט הבא שלי בתלת מימד.
יש עוד המלצות? אני מחפש סרטים טובים שאפשר להנות עם חברים בקולנוע. לא חייב להיות משהו שובר קופות. גם סרטים איכותיים יתקבלו. הטעם שלי רחב ככה שאני מוכן לקבל כל המלצה :)
בתגובה ל: את פרשס אני מאד רוצה לתפוס בקולנוע מאת: SciFiFan קודם כל,לך תראה את פרשס,מומלץ בחום.
אם אתה עם ראש פתוח,אני חושב שגם הנסיכה והצפרדע של דיסני אמור להיות מדליק. גם שאטר איילנד זוכה לביקורות מצויינות ונראה לי כמו סרט ששווה לצפות על המסך הגדול.
ואם אתה בעניין של לתרום לקולנוע הישראלי,גם פובידיליה הישראלי זוכה לביקורות מצוינות ונראה כמו פרוייקט ייחודי ומסקרן.
בתגובה ל: פרשס ו-Hurt Locker - ביקורות מאת: Clint Eastwood איך שהוא הוא הגיע ליס מוביס אז הזמנתי וראיתי אותו. גם אני קצת התאכזתי למרות שבגדול נהניתי מהסרט. יש בו אוטנטיות כזו שמאד דיברה אלי.
אבל הסרט מבולבל קצת וזורם לכמה כיוונים וזה משאיר את הצופה עם הרבה שאלות ותהיות.
בסך הכל סרט טוב. לא ברור לי כל ההתרגשות סביבו אבל בסדר :-) אני יותר מצפה לפרשס.
בתגובה ל: אתמול ראיתי את מטען הכאב מאת: SciFiFan מה האמריקאים חשבו לעצמם לעזאזל שחילקו לו כל כך הרבה פרסים?
כאילו,כולנו מטומטמים ועיוורים? לא ברור...
בתגובה ל: זאת עוד דעה שמעלה את השאלה.... מאת: Clint Eastwood ללא תוכן
בתגובה ל: פרשס ו-Hurt Locker - ביקורות מאת: Clint Eastwood אפשר לעשות עוד השלמות - השופט דרד ראית? סרטים של סנייפס? יהיה עכשיו בפסח בהוט- לא לראות קרטה קיד זה באמת נדיר...
בתגובה ל: פשש מאת: korlin לא יזיק לתת קצת קרדיט לאנשים שכותבים כאן או בפורום טלוויזיה.