שרשור שרה"ט
|
|
שרשור שרה"ט
פורסם לפני
4468 ימים
מאת מוניקה
סה"כ תגובות: 19
תגובה אחרונה לפני: 4458 ימים
כמה טבעות יש בעצם? האם יש טבעת שנקראת *שלוש* וטבעת שנרקאת *תשע* וטבעת שנקראת *אחת* ויש עוד שבע טבעות, סה"כ עשר? או שיש יותר?
|
|
|
|
כמה טבעות יש בעצם? האם יש טבעת שנקראת *שלוש* וטבעת שנרקאת *תשע* וטבעת שנקראת *אחת* ויש עוד שבע טבעות, סה"כ עשר? או שיש יותר?
|
|
בתגובה ל: שרשור שרה"ט מאת: מוניקה 3 טבעות למלכי בני לילית במקומים (נריה ויליה ואני לא זוכר כרגע את שם השלישית) 7 טבעות לנסיכי גמדים בטירות אבן צל 9 לבני התמותה ילידי האדם. 1 לשר אופל על כסאו האפל.
לא קראתי את השירון הזה כבר שנים, וזה מהזיכרון. באמת, לפני כמה ימים החלטתי שהגיע הזמן לקרוא שוב את הסירמריליון. לא קראתי אותו לפחות 5 שנים.
אגב, אם אני זוכר נכון, אז ב-UNFINISHED TALES מסופר על עוד טבעות, חלשות יותר, ניסיוניות, שחושלו.
כוכבי כסף הוצאה לאור
www.silverstars.co.il
המקור השלם לפנטסיה בישראל - מגוון משחקי תפקידים, לוח, קלפים, מיניאטורות וספרי קריאה !
המוציאה לאור הגדולה בישראל של משחקי תפקידים.
|
|
בתגובה ל: 20 מאת: כוכבי כסף הוצאה לאור אני קוראת באנגלית, ואלה השמות שלהם: One Three Nine seven לכן חשבתי שאלה שמתחילות באות גדולה, זה השם שלהן, ואילו השבע הן באמת שבע טבעות.
|
|
בתגובה ל: שרשור שרה"ט מאת: מוניקה אני הופכת עמוד ומגיעה לפרק ששמו: At the sign of the prancing pony. איפה אתה פחות או יותר?
קצת איבדתי עניין בפרק השמיני, אבל עכשיו חזר לי העניין. לא רוצה לספיילר לך.
והטום בומבדיל הזה - מצא חן בעיניך?
אני מרגישה שאם לא יהיה לו תפקיד בהמשך העלילה, אז הוא היה די סתמי. אבל אם אני משווה להוביט, שם לא היו דברים סתם, אז כנראה שגם טום יהיה כזה. ונכון שטום ואשתו לא היו בסרטים? ובכלל, הקטע של העצים, היה שונה לגמרי, נכון?
|
|
בתגובה ל: SciFiFan, הגעתי לפרק 9 מאת: מוניקה טום בומבדיל מגיע משום מקום. הוא פשוט נותן לחבורה הזדמנות לנוח. אפשר היה להוציא את הסיפור וזה לא היה מפריע כלל לעלילה וזאת כנראה הסיבה, שהקטע לא היה בסרט - אין לו שום משמעות. דרך אגב זה לא הקטע היחידי שלא הופיע בסרטים, החסרון של הקטעים האחרים הרג לי את הסרטים. מאד משונה מכיוון, שטום הוא יצור מיוחד ומעניין - אך לצערנו אין המשך. לפחות לא בשר הטבעות.
תכניסו טוב טוב לראש, אין דבר כזה ארוחת חינם. המלחמה היא מפלטם של חסרי היכולת. שלום ותודה על הספרים.
|
|
בתגובה ל: SciFiFan, הגעתי לפרק 9 מאת: מוניקה גם אני קצת השתעממתי בפרק השמיני. (גם בפעם הקודמת זה קרה לי). לא ממש התחברתי לטום, הוא שמח מידי, ועליז ומאד queer (כמו שסאם, נראה לי מתאר אותו בספר). גם אני חושב שהוא היה די סתמי. לא נראה לי שיש לו תפקיד בהמשך והוא בכלל לא היה בסרטים, אז לא נראה לי שהוא חלק חשוב מהעלילה. (לא הרחקתי הרבה בקריאה פעם שעברה בכדי לגלות, אני סתם מנחש).את הקטע של העצים בסרט אני לא ממש זוכר. בכלל הספר מרגיש לי מאד שונה מהסרטים, אבל בצורה טובה. כולם מתנהגים ומרגישים אחרת וזה מוצא חן בעיני. הכי אידיאלי היה לקרוא את הספרים לפני הסרטים אבל מכיוון שלא כך קרה אני שמח שהספרים שונים מהסרטים בצורה מאד מורגשת. (לדעתי).
|
|
בתגובה ל: לא יאומן אבל אנחנו בדיוק באותו הפרק :-) מאת: SciFiFan
הוא כל כך אהב את הדמויות שלו, שהוא היה חייב לתת להם חיבוק אבהי-עלילתי.
אז לא סתם היה נדמה לי שהקטע הזה מיותר...
טוב, אני כבר הרבה אחרי, הם כבר לא חבורה של ארבעה, וזה ממש מותח עכשיו. לא יודעת על מה דיברתם על אנגלית קשה - היא זורמת לי מאד ואני נהנית מכל רגע. יופי של ספר! והסרט לא הצליח להעביר לי את האווירה בכלל.
ותגידו מזל טוב: יש לי סוף סוף אינטרנט תקין בבית, התקינו לי הוט.
|
|
בתגובה ל: אני מהמרת שטום בומבדיל הוא טולקין בעצמו מאת: מוניקה גם אני שידרגתי היום את האינטרנט ל2.5 מגה. יש לי ADSL בבזק בנלאומי.
בנוסף אני מקווה להתקדם היום בספר. אני זוכר מהקריאה של פעם שעברה שאני נמצא בדיוק לפני שהאקשן מתחיל :-). גם לי האנגלית זורמת והספר מאד מעניין וכמו שאמרתי מקודם הספר מרגיש שונה לגמרי מהספרים ואני שמח על כך.
|
|
בתגובה ל: מזל טוב על האינטרנט. רק שיעבוד כמו שצריך. מאת: SciFiFan ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תיקון: "הספר מרגיש שונה לגמרי מהסרטים" מאת: SciFiFan היה לי קצב מאד איטי בימים האחרונים, פשוט לא היה זמן.
התחלתי את הספר השני, ז"א כרך ראשון, ספר שני. פרודו אצל האלפים.
מוזר שלא זכרתי שגולום הוא הוביט בעצמו. זה עושה את הסיפור להרבה יותר עסיסי. ו-Strider, או ארגורן, כמה הוא שונה בספר לעומת בסרט. אני מעדיפה את הדמות מהספר בהרבה. האם הבנתי נכון והוא בן לשושלת שהחלה מהאלפית שויתרה על חיי האלמוות לטובת בן התמונה האנושי?
ואיפה היית ממקם את הסיפור הזה? לפי לוח השנה, זה די כדור-הארץ-כזה. האם חשבת על עולם מקביל? ומהי הארץ התיכונה הזו? יהיה הסבר בהמשך? האם חושבים על משהו שהיה בימי הביניים ולא נמשך עוד?
|
|
בתגובה ל: איפה אתה בקריאה? מאת: מוניקה מעין עבר פרה-היסטורי שקדם להיסטוריה; די בדומה לאגדות על אטלנטיס והציווליזציה שקדמה לכל אלה המוכרות (לטולקין יש גם אגדת אטלנטיס משלו עם הרבה אלמנטים דומים, אפילו במפה של האי).
אראגורן הוא יורש לשני איחודים (נישואים וצאצאים) בין אלפים לבני אדם מהעידן הראשון (שרה"ט מתרחש בעידן השלישי - אנחנו כיום כנראה בשביעי), והוא מגלם במראה שלו משהו מדמותו של ברן, כמו שארוון בת אלרונד (שמופיעה לכמה שורות בפרק שקראת, אבל לא זו שהצילה את פרודו במעבורת, כמו בסרט), נראית כמו לותיין.
לות'יין היתה בת לזיווג בין אלף לאחת הישויות העליונות שלצד האלים (מליאן ה-מאיא), וניחנה על כן במראה שלא מהעולם הזה, והיכולת להחזיר מהמוות איתה את אהובה, ברן (במעין גירסה הפוכה לאורפיאוס).
הם למעשה בני דודים רחוקים מאוד - אלרונד בחר להיות אלף, ואילו אחיו אלרוס, בחר בחיי בני אדם, והוא היה למלך נומינור הראשון, שבניה האחרונים, אלנדיל ושני בניו, ייסדו את שושלות המלכים בממלכות הצפון והדרום (ארנור וגונדור). צאצאיהם, אראגורן וארוון, התאחדו אחרי 45 דורות בערך, ברגע הקריטי ביותר בימי העידן השלישי, שגם ציין את סוף תקופת האלפים (והגמדים) ותחילת שלטון בני האדם.
יש הרבה מעגלים שנפתחים ונסגרים בספר, והרבה שזירות-עלילה פנימיות, שאילו היינו מציירים, היו נראות כמו מקלעות ושבלונות של ריקמה. הכל משולב זה בזה ומקושר, ולכמעט כל דבר שקורה בספר, יש סיבה כלשהי מהעבר הרחוק.
|
|
בתגובה ל: זה אמור להיות כאן, בעבר הרחוק מאת: y_welis אבל קשה לי לזכור הכל כמוך. כנראה שנדרשת לשם כך קריאה נוספת אחת לפחות. תודה על ההסברים.
הגעתי לקטע שגנדלף הגיע לסרומן. אני נזכרת בסרט. אוהבת מאד את מה שקורה עכשיו.
|
|
בתגובה ל: אני מהמרת שטום בומבדיל הוא טולקין בעצמו מאת: מוניקה עבור ילדיו, עם מגפיים צהובות ומעיל כחול. היא סיפקה השראה לשיר משנות השלושים בשם Errentry, שבספר עובד לשיר שבילבו שר בפרק העשירי ('המועצה של אלרונד').
מה לו ולספר - צריך לזכור שבפרקים המוקדמים האלה, הספר היה עדיין בגדר המשך ישיר ל'הוביט', ולא משהו גבוה יותר; כך שבספר שכזה היה בהחלט מקום לדמות שאינה נוהגת בצורה בוגרת, או שייכת לאיזושהי מיתולוגיה שנקבעה כבר מראש.
לטעמי יש הסבר מיתולוגי פנימי לטום, אבל צריך לקרוא לפני כן את היצירה המוקדמת 'ספר הסיפורים האבודים', שהיא המקור לסילמאריליון.
אגב הסיפור של טום הוזכר גם בהמשך (בכרך ג'), כמו גם בקטע שלא נכנס לספר מתוך כרך ב' (ומאוד מעניין, כמו גם עוד קטעים אחרים, שבנו של טולקין מצא), וכן בשני שירים ארוכים שהיו הבסיס לאסופת השירים 'הרפתקאותיו של טום בומבדיל' (שתרגם אוריאל אופק, מתרגם השירים שבספר).
|
|
בתגובה ל: הוא הרבה דברים, ובעיקר בובה שהיתה לטולקין מאת: y_welis אלא אם זה סתם מיתוס שהיתה לו בובה כזו לילדיו. חוץ מזה, ולא קשור לדיון העיקרי, אני אוהבת לראות מה קשר בין הורים סופרים לילדיהם, מהווה עבור ספרות הפנטסיה בפרט. ע"ע ניל גיימן.
ומכיוון שהקריאה טריה עכשיו בראשי, טום הוזכר שוב,
- ספוילרון -
כאשר סוסי הפוני נגנבו בלילה מהפונדק בו ישנו. נאמר שם שטום מצא חלק מהם והחזיר אותם לבעל הפונדק מסביר הפנים.
סילמאריליון? לאט לאט :) ראיתי בסוף הספר רשימה של כל מה שכתב טולקין. אולי אקרא יום אחד. יש לי עוד דברים ברשימת הקריאה ואני רק בתחילת שרה"ט.
|
|
בתגובה ל: שרשור שרה"ט מאת: מוניקה עבור מי שראה את הסרטים. ישנם מספר קטעים בסרטים שתמיד העבירו בי צמרמורות, ואני זוכר אותם מאד לטובה. מסקרן אותי לדעת אם מישהו מזהה את הקטעים (נא לתאר) שבהם מופיעים הציטוטים הבאים: 1) "Let them come, there's one dworf in Moria who still drowes breath!"
2) "My bussines is with Ayzenguard tonight, with rock and stone!"
רמז קל: ציטוט אחד הוא מהסרט הראשון, וציטוט אחד הוא מהסרט השני.
בסרט השלישי, הקטע שהכי ריגש והלהיב אותי היה בקרב בשדות פלנור, כשפרשי רואהן מתנפצים על שורות האורקים, ומאוחר יותר, כשהאהרדרים מסתערים על גבי הפילים. הקטעים הללו נעשות במומחיות מדהימה, עם שילוב נהדר של מוסיקה, דרמה ואקשן.
|
|
בתגובה ל: חידה קטנה מאת: אילן גוייכמן
אני לא ספצית בסרטים.
|
|
בתגובה ל: חידה קטנה מאת: אילן גוייכמן גמלי כמובן, בחדר הקבר במוריה. זקן-עץ (אנט) בבואו "לפרק את הצורה" למגדל איזנגרד של סארומן.
כוכבי כסף הוצאה לאור
www.silverstars.co.il
המקור השלם לפנטסיה בישראל - מגוון משחקי תפקידים, לוח, קלפים, מיניאטורות וספרי קריאה !
המוציאה לאור הגדולה בישראל של משחקי תפקידים.
|
|
בתגובה ל: תשובות מאת: כוכבי כסף הוצאה לאור כל הכבוד על הזיכרון הנהדר. :-)
|
|
בתגובה ל: חידה קטנה מאת: אילן גוייכמן מאנגלית עתיקה 'מתחם הברזל', כשה'ברזל' (אייזן, גם בגרמנית) הוא שם הנהר. לא חושב שמקור השם הזה הוסבר בספרים או במקורות חיצוניים.
ההסבר הלא-עלילתי כנראה קשור בסארומאן ונטיותיו התעשייתיות ועיסוקו במתכת (והקשר העתיק של המילה craft לכישוף וגם חכמה מעשית).
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
.jpg) |
ינקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור / מארק טוויין - חוות דעת מאת סיגליתי
זהו ספר נהדר אחד המענגים שקראתי מזה זמן מה, גם אם נראה שנהניתי מהספרים האחרונים שקראתי, הספר הזה שמר לי כנראה הנאה מיוחדת.
14/9/2009
|
 |
סטרוגנזה - עיר המסכות / מרי הופמן - סקירה מאת סיגליתי
במסווה של גלימות קטיפה ומסיכות, הסופרת אורגת עלילה של שלטון, תככים, מזימות, בגידה, כישוף ואהבה, בשילוב אחת המשפחות הידועות ביותר במאה ה-16.
20/8/2009
|
 |
גילדת הקוסמים מאת טרודי קנבן - חוות דעת של טרישנמרנדו קפטה
הספר הזכיר לי הרבה נריטיבים דומים ומשתמש בכל הקלישאות שאפשר.
הסיפור מתרחש בעיר המזכירה את ימי הביניים באירופה.
15/8/2009
|
 |
צייר המלחמות מאת אור גראור - חוות דעת של מוניקה
קול שונה: מעין הימצאות בו זמנית בשני עולמות, כאילו רגלי הקורא נמצאות אחת בעולם מציאותי והשניה בעולם דמיוני, הקרקע אינה יציבה, והמוח מגשר בין העולמות השונים
30/7/2009
|
.jpg) |
חרש החורף מאת טרי פרצ'ט - סקירה מאת סיגליתי
חרש החורף הוא הספר השלישי בסדרה ומסתבר שגם האחרון. בספר זה טיפאני כבר בת שלוש עשרה, היא ממשיכה את התמחותה במכשפנות אצל מכשפה זקנה וותיקה מאד, אשר לוקחת אותה לצפות בריקוד של רוח החורף עם גבירת הקיץ.
13/6/2009
|
.jpg) |
לב של דיו מאת קורנליה פונקה - סקירה מאת סיגליתי
דמיינו שהדמויות היו מתממשות לנגד עיניכם בזמן הקריאה. את מי הייתם רוצים לפגוש לו הייתם יכולים לבחור?
11/5/2009
|
.jpg) |
הבריון של ארצ'ר מאת דיאנה ווין ג'ונס - ביקורת מאת סיגליתי
ספר ילדים חביב מאד, המון הומור וסיטואציות מצחיקות, דמויות צבעוניות, וכך גם החפצים. התרחשות האירועים בו מהירה וקצבית, ולקראת סוף הספר הקצב מתגבר.
1/5/2009
|
.jpg) |
Sirius מאת Olaf Stapledon - סקירה וחוות דעת מאת מוניקה
סיריוס הינו כלב משובח חצי בן אדם, יצירתו של מדען שגידל אותו בעזרת אשתו, כאח תאום לבתם פלאקסי. זהו ספר על היחסים החזקים, האהבה והפער בין השניים, ועל הטוהר שנאלץ להתמודד עם עולם לא קל.
30/4/2009
|
 |
פרסי ג'קסון וקיללת הטיטאן מאת ריק ריירדן - סקירה וחוות דעת מאת סיגליתי
הספר השני בסדרה היה קצת חלש בעיני, אבל הספר הזה פשוט מצויין.
28/4/2009
|
 |
ג'ונתן סטריינג' ומר נורל - סקירה וביקורת מאת סיגליתי
הסיפור מתרחש באנגליה של המאה ה - 19 במהלך המלחמה מול נפוליאון. המלך ג'ורג' מטורף לגמרי וקסם אמיתי לא נראה בארץ מזה מאות בשנים, כאשר המלך העורב שלט בשלושת הממלכות.
15/4/2009
|
 |
ארץ פלאות קשוחה - ביקורת מאת טרישנמרנדו-קפטה
ספר זה הוא מעין ספר סייבר פאנקי בתוספת מסעות מוחיים.
14/4/2009
|
 |
מגן הלהט - ביקורת מאת פנריר
לאחר שמצאו את כפפת הזעם, מגלים הוגו וחבריו שישנם עוד שני חפצים שניתנו למלאכים למשמרת על ידי האלים, בסופן של מלחמות האלים – כפפת הזעם, מגן הלהט (מכאן השם), ושרביט החרון.
14/4/2009
|
 |
פרחי הריק - ביקורת מאת hungarfield
פרחי ריק הזכיר לי טיפה את בהתחלה את אלמוות בע"מ, אבל די מהר רואים שזה לא הכיוון, ומתחילים לגלוש בסלאלום למתקדמים שסוואנוויק מציג לנו.
14/4/2009
|
 |
הידרומניה - ביקורת מאת מוניקה
ספר מד"ב סייבר פאנק ישראלי טהור, אם כי, בתוך תוכי אני מרשה לעצמי להגדיר את הספר כספר מתח-בלשי על רקע עתידני של ישראל בת ה-120.
14/4/2009
|
 |
רוברט סילברברג - ביקורות מאת מוניקה
מקבץ לינקים לביקורות וחוות דעת של מוניקה, לספרים מאת רוברט סילברברג.
14/4/2009
|
 |
מישורי הטבח - ביקורת מאת פנריר
העלילה מתחילה בדיוק במקום שבו מסתיים הספר השני, מספר ימים לאחר מכן, מיד אל תוך מאבק הכוחות והמלחמה המתנהלת ברחבי יבשת פולריאן, בין צבאותיו של גילהר לבין שאר הממלכות, אשר ניצבות כל אחת לבדה כנגדו.
14/4/2009
|
 |
תחית האגדות - ביקורת מאת פנריר
ממליץ לכל אוהבי הפנטסיה בארץ, גם אלה שלא אוהבים פנטסיה נוסחאתית. בנוסף, אשמח לראות עוד יצירות של הסופר הזה, שנכתבו בתקופה יותר מאוחרת בחייו.
14/4/2009
|
 |
ג'ונתן סטריינג ומר נורל - ביקורת מאת רביב מ
הספר מומלץ למי שאוהב פנטזיה אנגלית ואין לו רתיעה מספרים ארוכים. הכתיבה מרשימה מאוד והתרגום מוצלח, אבל למרות זאת חיכיתי לא מעט פעמים שיקרה משהו, שתהיה איזו תפנית, שיהיה משהו שירגש אותי או ימתח אותי, וזה לא קרה מספיק.
14/4/2009
|
 |
סוד הקלפים - ביקורת מאת מוניקה
הקלפים חיים אי שם ויש להם חיים מאד מסודרים, מלבד לג'וקר.
15/4/2009
|
|