לקראת הצפייה בסרט G.I. Joe החלטתי לשוב ולראות פרקים של סדרת האנימציה G.I. Joe (כח המחץ). בילדותי זו היתה אחת הסדרות האהובות עלי (כל יום ראשון ב-6 אם זכרוני אינו מטעה אותי) ואני עדיין זוכר את אימי צועקת עלי להנמיך את הטלויזיה... ילדות עשוקה שכזו.
בחרתי במיני סדרה של 5 פרקים שלמעשה מרכיבים סרט באורך מלא – 5 הפרקים מקוטלגים תחת השם המגניב " G.I. Joe: Arise, Serpentor, Arise!". העלילה מתמקדת בניסיון של קוברה ליצור מנהיג חדש באמצעות "הרכבת" DNA מגדולי המנהיגים והלוחמים כגון נפולאון, ג'ינגי'ס חאן וכו'. למרות שהסדרה מיועדת לילדים, נהנתי ממנה ומצאתי הרבה קטעים משעשעים (כמובן לנוסטלגיה משקל רב בכך).
ואז ראיתי את הסרט – הוליוודי טיפוסי, רווי סצנות אקשן מפוצצות, פאנצ' ליינס רדודים ודמויות שמדברות לעצמן. הזכיר לי שילוב בין פאוור ריינג'רס לרובוטריקים. סביר לסוגו.
והנה מגיע לנקודה שעליה רציתי לדבר: הסרט ילדותי לפחות כמו סדרת האנימציה – מבחינת הרעיון, התסריט, הדיאלוגים וכו'. ועדיין קהל היעד של G.I. Joe כולל מבוגרים רבים בעוד את סדרת האנימציה בשעתו ראו ילדים בלבד. מוזר, לא? אם כבר, סדרת הפרקים אותה ציינתי *עולה* באיכותה על הסרט מבחינת העלילה והעניין.
לקראת הצפייה בסרט G.I. Joe החלטתי לשוב ולראות פרקים של סדרת האנימציה G.I. Joe (כח המחץ). בילדותי זו היתה אחת הסדרות האהובות עלי (כל יום ראשון ב-6 אם זכרוני אינו מטעה אותי) ואני עדיין זוכר את אימי צועקת עלי להנמיך את הטלויזיה... ילדות עשוקה שכזו.
בחרתי במיני סדרה של 5 פרקים שלמעשה מרכיבים סרט באורך מלא – 5 הפרקים מקוטלגים תחת השם המגניב " G.I. Joe: Arise, Serpentor, Arise!". העלילה מתמקדת בניסיון של קוברה ליצור מנהיג חדש באמצעות "הרכבת" DNA מגדולי המנהיגים והלוחמים כגון נפולאון, ג'ינגי'ס חאן וכו'. למרות שהסדרה מיועדת לילדים, נהנתי ממנה ומצאתי הרבה קטעים משעשעים (כמובן לנוסטלגיה משקל רב בכך).
ואז ראיתי את הסרט – הוליוודי טיפוסי, רווי סצנות אקשן מפוצצות, פאנצ' ליינס רדודים ודמויות שמדברות לעצמן. הזכיר לי שילוב בין פאוור ריינג'רס לרובוטריקים. סביר לסוגו.
והנה מגיע לנקודה שעליה רציתי לדבר: הסרט ילדותי לפחות כמו סדרת האנימציה – מבחינת הרעיון, התסריט, הדיאלוגים וכו'. ועדיין קהל היעד של G.I. Joe כולל מבוגרים רבים בעוד את סדרת האנימציה בשעתו ראו ילדים בלבד. מוזר, לא? אם כבר, סדרת הפרקים אותה ציינתי *עולה* באיכותה על הסרט מבחינת העלילה והעניין.
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: G.I. Joe: Arise, Serpentor, Arise! מאת: גולי233 הם הילדים של פעם, אותם ילדים שצפו בסרט בעבר? או שאתה מתכוון שהיום מבוגרים, שלא הכירו את הסדרה, מראים בה עניין? אני מאמינה שאני לא אחת מהם :)
בתגובה ל: אולי בגלל שהמבוגרים של היום מאת: מוניקה מסווגים באופן אוטומטי: אנימציה - לילדים LIVE ACTION - למבוגרים
בתגובה ל: השני. יכול להיות שזה קשור לזה שהרבה אנשים מאת: גולי233 להיות מעניין, והיו כמה פרקים טובים, כמו הביקור אצל המומיות בפירמידות, ועוד כמה.
וו היתה נקודת שבר במצויירים המקומיים, ומכאן והלאה הדיבוב נעשה סטנדרטי (בכבלים גם, אחרי שנתיים ראשונות ללא), וכך למשל את המצויירת המעולה על באטמן, גם לא זכינו לשמוע בשפת המקור.
אני מוצא השפעות בעברית של הדור שגדל על המדובבים, שספג לתוכו את העברית הקולקלת (המילולית עד מאוד, של מתרגם תמהוני בשם סם כהן, שנהגתי לקרוא לו 'drug כהן') שלהם, ושהטמיע אותה בכתיבתו כיום.
בתגובה ל: לי הפריע הדיבוב מעל לכל. אלמלא הוא, זה היה יכול מאת: y_welis של החמישיה הקאמרית, על מדובבי הסרטים המצויירים, שגם אחרי שעות העבודה נשמעים כמו הדמויות שהם מדבבים...
בתגובה ל: לי הפריע הדיבוב מעל לכל. אלמלא הוא, זה היה יכול מאת: y_welis שכחתי - כי את הפרקים שצפיתי בהם עכשיו היו בשפת המקור...
אבל זה באמת היה מדובב בזמנו וכך גם רוב הסדרות האחרות. לא יודע אם זה הפריע לי דאז...הייתי כ"כ קטן אבל כשמתבגרים ושומעים את זה - זוועה. אני מסכים לגמרי.
היו כמה דברים שלא דיבבו אני חושב: אני די בטוח שברובוטריקים היו כתוביות. ערי הזהב הנסתרות אולי? שירה הנסיכה? גארפילד? סיפורי עמים עם ג'ון הארט
בתגובה ל: שכחתי מזה לגמרי... אתה צודק כמובן מאת: גולי233 ולכן הרובוטריקים עוד שייכים לתקופה הטובה, אבל הם היו מהאחרונים.
'ערי הזהב' היה משהו מוזר - סידרה איטית מאוד, כמעט היפנוטית (אבל לכיוון השינה, לא למשהו מעניין), שלא בדיוק הבנתי מה המטרה שלה (גם אחד הגיבורים שלה מתערבב אצלי עם מרקו מ'הלב'...).
גארפילד כמובן היתה בתרגום. הקול של הבחור שדיבב את החתול, 'לורנצו מיוזיק' זצ"ל, עשה חלק גדול מהאפקט (גם דיבב את וונקמן ב'גוסט באסטרז' המצויירת). אבידה גדולה לטלוויזיה.
'סיפורי עמים' היתה מצולמת וקלאסית מאוד (יש ב-DVD וכדאי להשיג). היא סיפקה ימי שישי לא רגילים בזמנו (90' ו-91'), וכן סידרת-המשנה 'סיפורי המיתולוגיה' עם מייקל גאמבון (היום 'דאמבלדור') שהחליף את הארט. כמה מהפרצופים שם היו ראויים להופיע בסרטי פנטסיה (כמו זקן מדהים אחד שהייתי מלהק מיד כאחד הקוסמים בשרה"ט). שלמות יצירתית, ואולי פיסגת היצירה של בראיין הנסון.
זה גם המקום להזכיר ש'פינאטס' (צ'ארלי בראון) המקורית לא היתה מדובבת, כמו היום. הוי פפרמנט פאטי...
בתגובה ל: הן אכן לא דובבו מאת: y_welis כי אני לא זוכר את זה כרגע (או פשוט לא מכיר). יש באוזן.
את מייקל גאמבון "פגשתי" השבוע, אבל במסגרת אחרת לחולטין - אני מראה לחברה שלי לאחרונה כל מיני סרטים מוזרים אך טובים - השבוע זה היה 'הטבח הגנב אשתו והמאהב'. בסופ"ש הזה נראה את FREAKS משנות ה-30. אבל אני גולש.... (למרות שזה כיף להיות אסוציאטיבי).
לא זוכר הרבה מערי הזהב למעט שיר פתיחה מגניב וקונדור מזהב שרציתי לטוס בו.
את סיפורי עמים ראיתי כ"כ הרב פעמים... פעם אחרונה לפני שנה... אני מכיר כבר בע"פ. ג'ון הארט יוצא מן הכלל. היה טוב גם בונדטה ואחרים.
גאמבון, הארט - שני שחקנים מצוינים. יש להם כמה יורשים פוטנציאליים (דפו, פיינס, ריקמן, איירונס, מולינה צצים לי בראש). בכל מקרה, אני עוד פעם גולש......
מעניין איזה עוד סדרות יצאו דאז ללא דיבוב. בטח יש כמה נוספים.
בתגובה ל: אני אנסה למצוא את 'סיפורי מיתולוגיה' מאת: גולי233 ללא תוכן
בתגובה ל: אני אנסה למצוא את 'סיפורי מיתולוגיה' מאת: גולי233 בדוק את 'הבלש המזמר' - הסידרה, מ-86' של פוטר. שם הוא עשה את תפקידו המושלם ביותר (לצד עוד כמה מוכרים), כמו שלא ראיתי אח"כ בשום תפקיד. סידרה מופתית (הטובה ביותר של פוטר בכלל), שאני מקוה שיש באוזן השלישית.
זו גם מחווה יפה למוזיקה של שנות הארבעים.
בתגובה ל: אם תרצה לראות את הופעת חייו של גאמבון מאת: y_welis ללא תוכן
בתגובה ל: הן אכן לא דובבו מאת: y_welis על פי מיטב זכרוני (הגרוע) הסדרה הוקרנה בערוץ משני ולא בשתי הערוצים הראשיים. לסדרת הרובוטריקים הייתי די מכור, למרות גילי היחסית הגבוה באותה תקופה - שנות העשרים.
תכניסו טוב טוב לראש, אין דבר כזה ארוחת חינם. המלחמה היא מפלטם של חסרי היכולת. שלום ותודה על הספרים.
בתגובה ל: מאד אהבתי את ערי הזהב מאת: טרישנמרנדו - קפטה למיטב זכרוני (הלא גרוע) היא היתה אחת הסדרות שהשפה בהן היתה ספרדית (כמו גם אל סיד ודון קישוט) - ואולי בגלל זה לא דובבו...
רובוטריקים שודרה כשהייתי בן 15 (ב-1987) - אז היה לי תירוץ טוב לראות.
באותם שנים הערוץ החשוב ביותר היה דווקא הלבנוני שהיו שם תוכניות מלהיבות- ספיידרמן, המפקח גאדג'ט ועוד- מיותר לציין ששום דיבוב לעברית או ערבית לא היה שם...
בתגובה ל: ערי הזהב הנסתרות היתה בערוץ הראשון מאת: eyalg להטוטני כדורסל שפותרים כל מיני בעיות, מוציאים כל מיני דברים מאפרו שלהם וכו'... לא זוכר את השם (מישהו מכיר\זוכר?)
וגם את פופאי.
ואת קרי (קני? קווין?) ונריק (ואן-אריק אני מניח)... זה כבר נוסטלגיה אחרת לחלוטין... לא מצויירת...ואני לא בטוח ששזה שודר דווקא בלבנוני.
בתגובה ל: מהלבנוני אני זוכר סידרה מצויירת על חבורה של מאת: גולי233 היתה הסידרה המצויירת שהיתה מתחילה עם ביל קוסבי ונגמרת איתו זו הכוונה?
בתגובה ל: כנראה שהתכוונתי לזה: מאת: eyalg שם הסידרה - Harlem Globetrotters
מצורפת תמונה וסרטון וידאו.
:-)
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: לא, אבל מצאתי אחרי חיפוש מתיש... איזה מאאאגניב מאת: גולי233 של שחקנים שמתמחים בלהטוטי כדור. לעיתים הם משחקים מול קבוצה אמיתית מה-NBA ומתעללים בהם (או שלפחות היו מראים את זה בזמנו).
אגב הבחור השמאלי הנמוך, הזכיר לי תמיד את אחד מחברי 'היי פייב'...
בתגובה ל: יש אגב קבוצה אמיתית כזו מאת: y_welis בזמנו הביאו לארץ את "אשפי הארלם" שהלכתי לראות, אבל היתה קבוצה יותר ידועה מהם.
בתגובה ל: מהלבנוני אני זוכר סידרה מצויירת על חבורה של מאת: גולי233 אגב היו להם מצויירים בשבת בצהריים, לפני שהערוצים כאן החלו לשדר בשבת - דברים נהדרים של באקשי (מייטי הירוז ועוד) ואחרים. גם גאדג'ט היה טוב, וכמובן הסידרה האינסופית super book, על התנ"ך... צריך הרי קצת דת (אם כי המטיף שלהם פחות כבד מאחרים היום).
אגב בזמנו ב-94', אחרי שעונה 6 של מס"ב 'הדור הבא' החלה ולא הושלמה בערוץ סקיי 1 שירד בכבלים בשנה שלפני, והחינוכית עוד היתה תקועה בעונה השלישית, בפרק אחד לשבוע - המידל-איסט עשו טובה גדולה למקומיים כשהביאו את עונה 7 האחרונה ואיפשרו לנו לראות את הפינאלה.
מאז לא חזרתי לבדוק את הערוץ הזה.
בתגובה ל: מאד אהבתי את ערי הזהב מאת: טרישנמרנדו - קפטה ויקיפדיה מפורשת וזיכרון טוב.
בתגובה ל: G.I. Joe: Arise, Serpentor, Arise! מאת: גולי233 האמת, חוץ מפיצוצים וכוסיות בבגדי עור צמודים, שדופקות מכות בלי סוף אין בסרט כלום. בנוגע לדיבוב - לדעתי הדיבוב בסדרת הטלווזיה, הוא דוגמא קלסית לדיבוב הכי גרוע, שיכול להיות. מאז סדרה זאת, אני לא מסוגל לצפות בסדרות או סרטים מדובבים.
תכניסו טוב טוב לראש, אין דבר כזה ארוחת חינם. המלחמה היא מפלטם של חסרי היכולת. שלום ותודה על הספרים.