אסיפה כללית בנושא אייקון
|
|
אסיפה כללית בנושא אייקון
פורסם לפני
4132 ימים
מאת מוניקה
סה"כ תגובות: 35
תגובה אחרונה לפני: 4112 ימים
האסיפההייתי בטוחה שלא אוכל להגיע כי אני בטיול עם החברה בה אני עובדת בותו יום, אבל השעה יכולה להתאים לי דווקא. אני חושבת שזה נושא חשוב ואני קוראת לכל חברי האגודה לקחת חלק.
|
|
|
|
האסיפההייתי בטוחה שלא אוכל להגיע כי אני בטיול עם החברה בה אני עובדת בותו יום, אבל השעה יכולה להתאים לי דווקא. אני חושבת שזה נושא חשוב ואני קוראת לכל חברי האגודה לקחת חלק.
|
|
בתגובה ל: אסיפה כללית בנושא אייקון מאת: מוניקהללא תוכן
תכניסו טוב טוב לראש, אין דבר כזה ארוחת חינם. המלחמה היא מפלטם של חסרי היכולת. שלום ותודה על הספרים.
|
|
בתגובה ל: הפעם לשם שינוי כנראה שאגיע מאת: טרישנמרנדו - קפטה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אסיפה כללית בנושא אייקון מאת: מוניקהללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הפיצול בדרך... מאת: y_welis לטובת אלו שאינם חברי אגודה (כן, כן- אנו גזע גוסס)- מה קורה בין האגודה ואייקון?
|
|
בתגובה ל: כלומר? מאת: eyalg אייקון השתנה מאוד בשנים האחרונות, הוא כבר לא אותו כנס שיזמו וארגנו הארגונים השונים אלא הפך להיות פסטיבל אייקון שאנחנו מכירים הוים. האגודה והחברים בה צריכים להבהיר לעצמם מה מערכת היחסים החדשה מול אייקון, ברמות העקרונית, המעשית והמשפטית.
האם על האגודה להמשיך להשתתף בארגון אייקון? באיזו רמת מעורבות? איך אנחנו מקדמים את מטרות האגודה דרך אייקון? האם אפשר לשתף פעולה עם הנהלת אייקון ובאיזו צורה? מה המחויבויות ההדדיות של אייקון (אם גוף כזה בכלל קיים) והאגודה? למי שייכות הזכויות על השם? האם לזנוח את אייקון כליל וליזום כנס מתחרה באותם תאריכים?
אלה נושאים שחשובים מאוד לחברי אגודה רבים. יכול להיות שחלק מהם יפרשו מהאגודה אם ההחלטות שיתקבלו לא ימצאו חן בעיניהם. אני לא סבור שזה יוביל להקמת ארגון מתחרה.
My name is Bambi. You killed my mother. prepare to die.
|
|
בתגובה ל: שינוי פרדיגמה מאת: מארק אנתוני שלקחו מהאגודה את הכנס הכי חשוב שלה (עוד פעם שלה) ולהתחיל מחדש במקום אחר. שמעתי שמכרו את השם אייקון, אם זה נכון כדאי לחשוב על שם אחר ומהר. הקמת ארגון מתחרה, בשבילי זה לא אופציה. יש צורך בבדק בית ודחוף, בארגון שלנו. אני מקווה, שכל אלה שביטלו את העניין, כאשר הזדעקנו וצעקנו זאב זאב (אני אישית זעקתי ואני יודע על עוד כמה) הפעם ירתמו להבראת האגודה וכמה שיותר מהר, יותר טוב. עלי לציין, שאין לי שום אינטרס של התנקמות או שמחה לאיד. אני רק רוצה מה שרציתי תמיד, לקדם את הנושא וכמה שיותר. אני מקווה שהפעם ישמעו בקולי ובקול עוד כמה, קצת יותר מבוגרים, קצת יותר שקולים ועם הרבה יותר ניסיון מאלה שניהלו את האגודה מ"כנס גיימן" (שם התחילה הרעה)ועד היום. אני לא קורא (חס וחלילה)לפטר, לזרוק או משהו כזה, להיפך אני קורא להתחלה חדשה בשיתוף עם כל חברי האגודה כולל האנשים שעד היום זלזלתם בהם וחבל (וזה לא רק אני) ואני מבטיח לכם, שלאגודה ולכנסים שלה יש הרבה יותר משקל מהגופים האיזוטרים, שהצליחו לזרוק אותה החוצה מכנס איקון.
תכניסו טוב טוב לראש, אין דבר כזה ארוחת חינם. המלחמה היא מפלטם של חסרי היכולת. שלום ותודה על הספרים.
|
|
בתגובה ל: אני חושב שהגיע הזמן לומר שלום לסינמטק ולכל הגורמים מאת: טרישנמרנדו - קפטה אין לי מושג בנוגע למכירת השם, אבל הוא לא שלנו לבדנו למכור אותו. אייקון נוהל בתחילה על ידי שני ארגונים (האגודה וסטרבייס) ואז על ידי שלושה (כאשר העמותה הצטרפה) ואז שוב על ידי שניים (אחרי שטרבייס פרשו ממנו), כך שבכל מקרה הזכויות על השם סבוכות.
דעתי האישית והפרטית היא שניסיון לקחת את השם וליזום כנס חדש נידון לכישלון. אני גם לא חושב שהאגודה יכול להשתלט מחדש על אייקון. במשך יותר מדי זמן הדברים הוזנחו והקשרים האישיים, שהם קריטיים בהפקת כנס כזה, התרכזו בידי אנשים (בעיקר אורי אביב*) שיש להם חזון משלהם שאותו אנחנו רואים מתממש היום.
האגודה צריכה להכיר בכך שאייקון אינו שלה עוד, ולמצוא דרך להפיק את המירב מהפסטיבל הזה כדי לקדם את המטרות שלה. את המשאבים שיתפנו (יש לקוות) צריך להשקיע בכנסים הבינוניים והקטנים שמזוהים באופן ברור עם האגודה - עולמות, פנטסי.קון, בדיון ועכשיו גם מאורות.
* הבהרה - אני לא מאשים את אורי בניסיון השתלטות זדוני וחתרני על אייקון. זה קרה בגלל שהוא היה האדם הפעיל ביותר באייקון ובגלל שהאגודה הזניחה את טיפוח הקשרים האלה. זה נובע מהאופי שלו ומאופיים של אחרים שהיו מעורבים באייקון בהמלך השנים. אני פשוט לא חושב שאפשר לגרום לנהר המסוים הזה לזרום לאחור.
|
|
בתגובה ל: כמות השמועות שמתרוצצות מאת: מארק אנתוני במידה וכן הייית מדבר אחרת ואני מדבר על אורי אביב. זדוני אני לא יודע, אך זאת לא פעם ראשונה. מה שכן, זאת הפעם הראשונה, שתהליך זריקת האגודה הצליח. אני חוזר, זה היה תהליך מתמשך, שהחל בכנס גיימן. בנוגע לשם, הוא חשוב אך הכנס חשוב יותר. הוא מקור ההכנסה העיקרי של האגודה ולא יתכן שגורמים פרטיים יקחו את הרווחים לעצמם. הכנס הוקם כדי לקדם את המד"פ בארץ ובצורה שהוא מתקיים הוא אינו מקיים את האג'נדה שלו. אנחנו חייבים להתנתק לגמרי מהסינמטק. יותר מזה, אני קורא להחרים את הכנסים של הסינמטק עד להודעה חדשה. ד"א היה מקרה שסטארבייס עשו כנס מתחרה מול האגודה בפסח ונפלו (הכנס שלהם היה בסינמטק), אני לא מבין מה הפחד ליזום כנס חדש במקום אחר. ולידיעתך, זה לא כנס מתחרה זה יהיה כנס מקורי. הכנס בסינמטק יהיה כנס מתחרה.
|
|
בתגובה ל: אתה לא יודע מה קרה לפני 10 שנים מאת: טרישנמרנדו - קפטההשאלה כמה הוא ישים היום, או כמה אפשר ליישם אותו היום. בכל מקרה - אתן את חלקי לגישה זו. תוקן על ידי מוניקה 7/11/2009 1:52
|
|
בתגובה ל: אתה לא יודע מה קרה לפני 10 שנים מאת: טרישנמרנדו - קפטה אתה יכול לשחק בסמנטיקה מהיום ועד לקץ הזמן, אבל במצב הנוכחי כל כנס שיתקיים בסוכות מול הפסטיבל שיתקיים בסינמטק באותו זמן יהיה כנס מתחרה. עובדתית, הוא יצטרך להתחרות במותג חזק ואנשים מקושרים. זה שנתעקש להטיח את ראשינו בקיר ולקרוא לו "מקורי" לא יעזור.
לגבי הנושאים האחרים (הכנסה, שם, כל השאר) - בשביל זה האספה.
|
|
בתגובה ל: בחייך מאת: מארק אנתוני כדאי אולי שנדבר במדיה אחרת ולא פה. אולי אוכל לספר לך כמה דברים שאתה לא יודע. להערכתי מספיק שנה אחת שלא נשתתף, כדי שהסינמטק יבקש מאיתנו לחזור וגם זה כבר היה. רק בגלל, שהמיקום של הכנס באותה שנה לא התאים חזרנו לסינמטק.
|
|
בתגובה ל: העובדות מראות שאתה טועה - היו דברים מעולם מאת: טרישנמרנדו - קפטה אתה חושב שהאגודה תוריד פקודה וכל חברי האגודה שהיו מעורבים באייקון, מאחראית כוח אדם ועד אחרון המתנדבים, מייד יפסיקו כל מעורבות שלהם באייקון? אתה חי בשאליות. סטונדט דחוק בכסף שהתנדבות פירושה בשבילו כרטיסים חינם לאירועים לא יחשוב פעמיים. וכך גם אנשים אחרים. לפני שמאיימים בפרישה או מה שלא יהיה צריך לשקול פעם, פעמיים ושלוש אם האיום הזה ישפיע בכלל.
אתה מדבר על לפני עשר שנים. אני הייתי מעורב במידה מסוימת בארגון אייקון בשלוש השנים האחרונות ולהערכתי היכולת של האגודה לאלץ את אייקון להיכנע לתכתיבים כלשהם היא קטנה מאוד.
|
|
בתגובה ל: מה זה "לא נשתתף"? מאת: מארק אנתוניבדיוק כמו שחשבת ב - 3 השנים האחרונות. אתה באמת לא יכול לחשוב קצת אחרת? תנסה לדבר עם הדס (אמבר) מעניין מה היא חושבת על כל העניין והיא ניהלה כמה כנסים וכמה מהם היו בסינמטק. לצערי ההתנהלות שלכם לא עובדת, תכניס את זה טוב טוב לראש וסליחה, שאני בוטה. אתה מפחד מתחרות של הסינמטק ואני אומר לך, שכבר היה כנס מתחרה בכנס האגודה, שהתנהל במתחם "ארץ ישראל יפה", והכנס המתחרה התנהל בסינמטק והוא (הכנס בסינמטק) נפל בגדול. לא מורידים שום פקודה, כל אחד עושה מה שהוא רוצה, תנהל כנס חובבים אמיתי ותראה שכל המתנדבים יגיעו אליך. בנוגע לכניסות חינם, אני זוכר שמתנדבים נכנסו חינם לכל האירועים ולא כמו היום ובכל זאת האגודה הרוויחה ובגדול. פשוט היה מישהו ששמר על השמנת. לפני כן, כאשר סטאר בייס ניהלו את הכנסים (עלאק ביחד עם האגודה), היה גרוע באותה מידה ככיום. על זה תדבר עם עימנואל לוטם (אני מוכן לקשר בינכם) והוא יספר לך מה סטאר בייס עשו באותה תקופה לאגודה - תאמין לי שום דבר לא השתנה מחוץ לכך שהאנשים המנהלים באגודה התחלפו והם פשוט לא יודעים מה היה בעבר. אחד הדברים שמרגיזים הם ההתחשבנות במתנדבים וגזירת קופונים עליהם - מתנדב צריך לקבל הכל בחינם כפי שהיה בעבר. זה לא הפריע מבחינה כספית בעבר וזה לא אמור להפריע כיום. זאת לא פרישה, זאת התנתקות מגוף שלא מקיים את ההתחיבויות הבסיסיות שלו לאגודה ולחובבי המד"בפ. שוב, אתה טועה ובגדול העובדות מוכיחות את זה. תוקן על ידי טרישנמרנדו - קפטה 7/11/2009 23:30
|
|
בתגובה ל: חבל שאתה ממשיך לטחון מים ולחשוב מאת: טרישנמרנדו - קפטה רק לא להתרגש יותר מדי. אין לי מושג מי זה "אתם" שאתה מתייחס אליהם. אני מדבר בשם עצמי.
אני לא צריך שתקשר אותי עם איש, יש לי טלפונים ומיילים של שניהם ואני מכיר את דעותיהם. כשהדס ביקשה ממני להרצות ברברטיקון השנה עשיתי את זה בשמחה, בין השאר בגלל הביקורת וההשגות שיש לי על אייקון. (נכון אתה בשוק? לא, אני לא חושב שאייקון מושלם. אני כן חושב שהוא חלון ראווה שאנחנו צריכים ללמוד להשתמש בו.)
אתה באמת מנסה להשוות את "אבק כוכבים" לאייקון? כנס שאורגן על ידי הטולקינאים, סטרבייס והבאפיסטים? ושאני אזכיר לך מה זה עשה לפנטסי.קון בשנתיים האלה? מה לעזאזל משנה המיקום? הקשרים האישיים חשובים הרבה יותר מהמיקום, ובאלה קשה לנו להתחרות. אייקון-אגודה כיום יכול להיות כנס נהדר, אבל אם הוא יעמוד מול תואם אייקון הוא יפסיד כמויות עצומות של קהל.
ואיך לעזאזל הגעת לרוויות בנוגע לכניסה חינם לאירועים? מי בכלל התייחס לזה? בסך הכול הצגתי את זה כפיתוי ללא מעט אנשים שמתנדבים, ולא רק בתפקידי גופרים.
ה"עובדות" שאתה מרבה להתייחס אליהן נכונות לתקופה שלפני חמש שנים, ואנחנו נמצאים היום במצב שונה לחלוטין.
|
|
בתגובה ל: חבל שאתה ממשיך לטחון מים ולחשוב מאת: טרישנמרנדו - קפטה למעט כמה דוכנים וסניף של חנות ספרים, מה עוד היה שם ? לצערי לא היה לי הרבה זמן להיות שם, הלכתי די מהר, אבל לא נראה לי שהיה שם הרבה חומר.
היה לי חלום מעורר מחשבה, עמוק, למדתי דברים. ואז התעוררתי ... והמשכתי לישון.
|
|
בתגובה ל: קפצתי לכמה דקות לאייקון שהיה בסינמטק בסוכות מאת: fringe בניגוד לדעה הפופולרית בימינו, אני דווקא אהבתי את אייקון. קולע לטעם שלי ופונה לקהל רחב (כמו שצריך לדעתי). ואולי גם בגלל שאני לא לא מכיר את ההיסטוריה. אני מעדיף הקרנה של סרט טוב ומעניין על הפקת חובבים ומעדיף הרצאה טובה על שירה בציבור (מבלי לפסול שום דבר, רק עניין של טעם אישי). אני אוהב את זה שהם שילבו קומיקס בפסטיבל. טוב בעיני שהם לא מתמקדים בסדרה אחת (באפי, SG וכו'). נראה לי נכון שיהיו פחות אנשים עם חרבות ספוג בכניסה (לדעתי המון אנשים עושים אחורה-פנה כשהם נתקלים בזה וכך אחת המטרות החשובות מתפספת - להביא מדב"פ למודעות הקהל הרחב, לעודד עניין בתחום וכו' - יותר קהל = יותר ספרים, סרטים, אירועים וכו')
בעיני, הכי טוב יהיה אם האגודה תשתלב באייקון(או לא) ומעבר לזה תעשה כנס נוסף *לא מתחרה* כך שהחובבים יוכלו ליהנות משניהם (או שתשנה ותשדרג את עולמות). אני מודע לקשיים ,לחסרונות ולבעיתיות שבהקמת כנס\פסטיבל נוסף אבל לא רואה סיבה למה לא לנסות. מה כבר יכול להיות? יכשל? אז יכשל. ואולי יצליח. לא עניין של חיים ומוות.
|
|
בתגובה ל: הפיצול בדרך... מאת: y_welis ואולי אחרים כמוך יובל, אני לא מבינה הרבה, אבל כן מבינה קצת, בפיצול הזה או בסיבה לפיצול הזה, אם יתרחש. אני מאמינה בקיום האגודה כגוף שמבטא ומאגד את הקשור במד"ב והפנטסיה המקומי, לכן אני אגיע לאסיפה, אם לא יהיו פקקים בדרך, כי אני בדיוק חוזרת מטיול מהצפון. אני אגיע לשם ואבין יותר טוב. וכשאבין יותר טוב, אולי אוכל להשפיע.
|
|
בתגובה ל: להבדיל מאחרים מאת: מוניקה המצב ישאר כך - השאפתניים ינצחו, כי הם היחידים שיש להם אג'נדה ומטרה, ואין מי שימנע מהם.
זה יפתר *רק* כאשר אנשים עם נסיון מקצועי ינהלו את האגודה. היו כאלה בעבר, אבל הם סולקו מסיבות לא ענייניות, ככל שידוע לי (אחת הבעיות עם בחירות שנתיות).
כדי למנוע בעיות מהסוג הזה, הייתי מעסיק אנשים חיצוניים, אם צריך, בתשלום מינימאלי (ככל הניתן), כדי להבטיח שהצד המקצועי יתבצע. הקדנציה שלהם חייבת להתארך ל-4 שנים לפחות. הבחירות השנתיות יהיו לדרגים ה'תוכניים' של האגודה, ולא הניהוליים.
הפרדה כזו בין הדרגים, תבטיח שהניהול המקצועי לא יפגע ולא יהיה ניצול מסחרי על ידי אינטרסנטים (שמן הסתם מכירים את התחום טוב יותר מחובבי מד"ב שמעולם לא עסקו בניהול גופים), והצדדים של התוכן וה'אוירה', יהיו פתוחים לכל מי שירצו ליזום, מבלי שהם יצטרכו להשקיע את זמנם בענייני אירגון וכספים, שבהם הם אינם מתמצאים.
|
|
בתגובה ל: מה שאני יודע הוא שכל עוד הניהול יהיה חובבני מאת: y_welis ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מה שאני יודע הוא שכל עוד הניהול יהיה חובבני מאת: y_welis את שיטת המימשל באנגליה בתחילת דרך ההפרטה שלהם עם מרגרט טאצ'ר :)
מישהו מבחוץ - זה סוג של הפרטה, ובדרך כלל זה דבר טוב.
מי לא מסכים עם יובל, שיעיר את עיני בבקשה, כי אני נוטה להסכים איתו.
אגב, אתה כבר לא חבר אגודה? אם אתה לא, תזכיר לי להלקות אותך בפעם הבאה שאני רואה אותך.
|
|
בתגובה ל: זה מזכיר לי מאת: מוניקה ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: מה שאני יודע הוא שכל עוד הניהול יהיה חובבני מאת: y_welis לגמרי MAKES SENSE.
|
|
בתגובה ל: אסיפה כללית בנושא אייקון מאת: מוניקהלטובת אלה שמסוקרנים אבל אינם חברי אגודה?
|
|
בתגובה ל: אפשר יהיה לקבל עידכון מאת: eyalg עם כל הכבוד הראוי, נושא היחסים בין האגודה ואייקון מורכב ועדין מבחינת הרגשות ומבחינה משפטית. כאשר יתקבלו החלטות, הן יפורסמו על ידי הוועד. "עדכונים" לא רשמיים הם כר פורה לשמועות שפעמים רבות גורמות נזק.
ידיעת המהלכים הפנימיים ופרטי הדיונים היא זכותם וחובתם של חברי האגודה. אם זה חשוב לך, אתה מוזמן להצטרף לאגודה. אז היית יכול לנסות גם להשפיע על הנושא הזה שמסקרן אותך.
וכדי שלא יאישמו אותי שוב שאני שייך לאיזה "הם" נסתרים שזוממים להשתלט על העולם, זו דעתי האישית והפרטית.
|
|
בתגובה ל: בבוא הזמן, אני מניח מאת: מארק אנתוני אני עדיין לא במצב להצטרף לאגודה, זה כנראה יגיע באיזה שהוא שלב.
|
|
בתגובה ל: בבוא הזמן, אני מניח מאת: מארק אנתוני ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אבל אתה כן זומם להשתלט על העולם מאת: יעל cwen על ידי אכילת עכברים. (או שזה פיטום על ידי מישהו אחר? כוונה זדונית אחרת של מישהו אחר?)
|
|
בתגובה ל: אבל אתה כן זומם להשתלט על העולם מאת: יעל cwenאל תתני לקרבנות המיועדים התראה מוקדמת. באתר מאורות כבר הייתם? http://meorot.sf-f.org.il/
|
|
בתגובה ל: ששש... מאת: מארק אנתוני לדורותיהם, בפורומים השונים... כבר עשר שנים.
עדיין לא התבגרתם?
|
|
בתגובה ל: מדהים איך הבדיחה הזו חוזרת אצל כל אנשי הוועד מאת: y_welis בפני תת-הוועדה הקבועה לחקירות בראשותו של הסנטור ג'וזף מקארתי: אינני עכשיו ומעולם לא הייתי חבר ועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה.
ולא, לא התבגרתי.
|
|
בתגובה ל: כפי שנאמר מאת: מארק אנתוני ותשמע, זה עדיין מצחיק אותנו. והקהל מתחלף ובשבילו זה חדש... ;-)
|
|
בתגובה ל: גם אני מעולם לא הייתי בועד מאת: יעל cwen והם אלה שחסרים לי היום.
|
|
בתגובה ל: היו חברי ועד שלא נזקקו לזה מאת: y_welis לקום ולעשות. לעשות חברות באגודה, לרוץ לוועד, להיות פעיל (ולו רק בניסיון לשכנע אות אותן דמויות מיתולוגיות שאתה מתגעגע אליהן להיות מעורבות שוב) - אשכרה לעשות משהו חוץ מאשר לשבת ולקונן על ימים עברו. נורא קל לשבת על נהרות בבל ולבכות את אותם ימי זוהר שחלפו.
אה, ועדיין איש מאתנו לא היה חבר ועד.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
.jpg) |
ינקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור / מארק טוויין - חוות דעת מאת סיגליתי
זהו ספר נהדר אחד המענגים שקראתי מזה זמן מה, גם אם נראה שנהניתי מהספרים האחרונים שקראתי, הספר הזה שמר לי כנראה הנאה מיוחדת.
14/9/2009
|
 |
סטרוגנזה - עיר המסכות / מרי הופמן - סקירה מאת סיגליתי
במסווה של גלימות קטיפה ומסיכות, הסופרת אורגת עלילה של שלטון, תככים, מזימות, בגידה, כישוף ואהבה, בשילוב אחת המשפחות הידועות ביותר במאה ה-16.
20/8/2009
|
 |
גילדת הקוסמים מאת טרודי קנבן - חוות דעת של טרישנמרנדו קפטה
הספר הזכיר לי הרבה נריטיבים דומים ומשתמש בכל הקלישאות שאפשר.
הסיפור מתרחש בעיר המזכירה את ימי הביניים באירופה.
15/8/2009
|
 |
צייר המלחמות מאת אור גראור - חוות דעת של מוניקה
קול שונה: מעין הימצאות בו זמנית בשני עולמות, כאילו רגלי הקורא נמצאות אחת בעולם מציאותי והשניה בעולם דמיוני, הקרקע אינה יציבה, והמוח מגשר בין העולמות השונים
30/7/2009
|
.jpg) |
חרש החורף מאת טרי פרצ'ט - סקירה מאת סיגליתי
חרש החורף הוא הספר השלישי בסדרה ומסתבר שגם האחרון. בספר זה טיפאני כבר בת שלוש עשרה, היא ממשיכה את התמחותה במכשפנות אצל מכשפה זקנה וותיקה מאד, אשר לוקחת אותה לצפות בריקוד של רוח החורף עם גבירת הקיץ.
13/6/2009
|
.jpg) |
לב של דיו מאת קורנליה פונקה - סקירה מאת סיגליתי
דמיינו שהדמויות היו מתממשות לנגד עיניכם בזמן הקריאה. את מי הייתם רוצים לפגוש לו הייתם יכולים לבחור?
11/5/2009
|
.jpg) |
הבריון של ארצ'ר מאת דיאנה ווין ג'ונס - ביקורת מאת סיגליתי
ספר ילדים חביב מאד, המון הומור וסיטואציות מצחיקות, דמויות צבעוניות, וכך גם החפצים. התרחשות האירועים בו מהירה וקצבית, ולקראת סוף הספר הקצב מתגבר.
1/5/2009
|
.jpg) |
Sirius מאת Olaf Stapledon - סקירה וחוות דעת מאת מוניקה
סיריוס הינו כלב משובח חצי בן אדם, יצירתו של מדען שגידל אותו בעזרת אשתו, כאח תאום לבתם פלאקסי. זהו ספר על היחסים החזקים, האהבה והפער בין השניים, ועל הטוהר שנאלץ להתמודד עם עולם לא קל.
30/4/2009
|
 |
פרסי ג'קסון וקיללת הטיטאן מאת ריק ריירדן - סקירה וחוות דעת מאת סיגליתי
הספר השני בסדרה היה קצת חלש בעיני, אבל הספר הזה פשוט מצויין.
28/4/2009
|
 |
ג'ונתן סטריינג' ומר נורל - סקירה וביקורת מאת סיגליתי
הסיפור מתרחש באנגליה של המאה ה - 19 במהלך המלחמה מול נפוליאון. המלך ג'ורג' מטורף לגמרי וקסם אמיתי לא נראה בארץ מזה מאות בשנים, כאשר המלך העורב שלט בשלושת הממלכות.
15/4/2009
|
 |
ארץ פלאות קשוחה - ביקורת מאת טרישנמרנדו-קפטה
ספר זה הוא מעין ספר סייבר פאנקי בתוספת מסעות מוחיים.
14/4/2009
|
 |
מגן הלהט - ביקורת מאת פנריר
לאחר שמצאו את כפפת הזעם, מגלים הוגו וחבריו שישנם עוד שני חפצים שניתנו למלאכים למשמרת על ידי האלים, בסופן של מלחמות האלים – כפפת הזעם, מגן הלהט (מכאן השם), ושרביט החרון.
14/4/2009
|
 |
פרחי הריק - ביקורת מאת hungarfield
פרחי ריק הזכיר לי טיפה את בהתחלה את אלמוות בע"מ, אבל די מהר רואים שזה לא הכיוון, ומתחילים לגלוש בסלאלום למתקדמים שסוואנוויק מציג לנו.
14/4/2009
|
 |
הידרומניה - ביקורת מאת מוניקה
ספר מד"ב סייבר פאנק ישראלי טהור, אם כי, בתוך תוכי אני מרשה לעצמי להגדיר את הספר כספר מתח-בלשי על רקע עתידני של ישראל בת ה-120.
14/4/2009
|
 |
רוברט סילברברג - ביקורות מאת מוניקה
מקבץ לינקים לביקורות וחוות דעת של מוניקה, לספרים מאת רוברט סילברברג.
14/4/2009
|
 |
מישורי הטבח - ביקורת מאת פנריר
העלילה מתחילה בדיוק במקום שבו מסתיים הספר השני, מספר ימים לאחר מכן, מיד אל תוך מאבק הכוחות והמלחמה המתנהלת ברחבי יבשת פולריאן, בין צבאותיו של גילהר לבין שאר הממלכות, אשר ניצבות כל אחת לבדה כנגדו.
14/4/2009
|
 |
תחית האגדות - ביקורת מאת פנריר
ממליץ לכל אוהבי הפנטסיה בארץ, גם אלה שלא אוהבים פנטסיה נוסחאתית. בנוסף, אשמח לראות עוד יצירות של הסופר הזה, שנכתבו בתקופה יותר מאוחרת בחייו.
14/4/2009
|
 |
ג'ונתן סטריינג ומר נורל - ביקורת מאת רביב מ
הספר מומלץ למי שאוהב פנטזיה אנגלית ואין לו רתיעה מספרים ארוכים. הכתיבה מרשימה מאוד והתרגום מוצלח, אבל למרות זאת חיכיתי לא מעט פעמים שיקרה משהו, שתהיה איזו תפנית, שיהיה משהו שירגש אותי או ימתח אותי, וזה לא קרה מספיק.
14/4/2009
|
 |
סוד הקלפים - ביקורת מאת מוניקה
הקלפים חיים אי שם ויש להם חיים מאד מסודרים, מלבד לג'וקר.
15/4/2009
|
|