עשור נגמר בסוף החודש הזה
|
|
עשור נגמר בסוף החודש הזה
פורסם לפני
4099 ימים
מאת fringe
סה"כ תגובות: 47
תגובה אחרונה לפני: 4091 ימים
בקושי שמתי לב האמת, אבל הם יש מי שרוצים לתת את רשימת הסרטים והספרים הטובים של העשור ? (בז'אנר כמובן) ?
רשימת הסרטים שלי : 1) סרטי שר הטבעות. 2) pirates of the caribbeans, החלק הראשון. 3) x-men 1. 4) ספיידרמן 1 (בגלל האפקט שלו) 5) איירון מן. 6) 28 ימים אח"כ. 7) "היוקרה".
יש לי רושם ששכחתי כמה חשובים, אבל זה מה שיש לי כרגע.
רשימת הספרים שלי : 1) ספרי ה-runelords. 2) ספרי מאלאזאן. 3) ספרי "התיקים של דרזדן". 4) ספריהם של ג'יימס קלמנס ודייויד קק (keck).
ישנם כמובן ספרים בסדרות שפורסמו בשנים האלה, אבל התחילו לפני שנת 2000.
האכזבות שלי - אני נחשב לביקורתי משום מה, רק משום מה שלאף אחד אחר אין טעם טוב, זו לא אשמתי (סוג של בדיחה פנימית), אבל לצערי נתקלתי בכמה אכזבות. הגדולה בהן היא סדרת הספרים של שרליין האריס, שראיתי את ה-8 הראשונים בסטימצקי המקוללים, ואמרתי "למה לא". ומה שהתחיל מעולה נהפך לזבל מצער ביותר. חבל. וישנם עוד כמה, למרות שבד"כ, אני חייב לציין, אני לא מתאכזב.
|
|
|
|
בקושי שמתי לב האמת, אבל הם יש מי שרוצים לתת את רשימת הסרטים והספרים הטובים של העשור ? (בז'אנר כמובן) ?
רשימת הסרטים שלי : 1) סרטי שר הטבעות. 2) pirates of the caribbeans, החלק הראשון. 3) x-men 1. 4) ספיידרמן 1 (בגלל האפקט שלו) 5) איירון מן. 6) 28 ימים אח"כ. 7) "היוקרה".
יש לי רושם ששכחתי כמה חשובים, אבל זה מה שיש לי כרגע.
רשימת הספרים שלי : 1) ספרי ה-runelords. 2) ספרי מאלאזאן. 3) ספרי "התיקים של דרזדן". 4) ספריהם של ג'יימס קלמנס ודייויד קק (keck).
ישנם כמובן ספרים בסדרות שפורסמו בשנים האלה, אבל התחילו לפני שנת 2000.
האכזבות שלי - אני נחשב לביקורתי משום מה, רק משום מה שלאף אחד אחר אין טעם טוב, זו לא אשמתי (סוג של בדיחה פנימית), אבל לצערי נתקלתי בכמה אכזבות. הגדולה בהן היא סדרת הספרים של שרליין האריס, שראיתי את ה-8 הראשונים בסטימצקי המקוללים, ואמרתי "למה לא". ומה שהתחיל מעולה נהפך לזבל מצער ביותר. חבל. וישנם עוד כמה, למרות שבד"כ, אני חייב לציין, אני לא מתאכזב.
היה לי חלום מעורר מחשבה, עמוק, למדתי דברים. ואז התעוררתי ... והמשכתי לישון.
|
|
בתגובה ל: עשור נגמר בסוף החודש הזה מאת: fringe ** קולנוע 1. דוני דארקו 2. משמרת לילה\יום 3. המבוך של פאן 4. MOON 5. מצפן הזהב 6. היוקרה 7. Underworld 8. דוח מיוחד 9. החדר האבוד (מיני סדרה) 10. פנדורם 11. שר הטבעות 12. שיווי משקל
מקום של כבוד: פיצ' בלאק\רידיק, Special, Resident Evil, ונדטה, אבק כוכבים, AI, X-MEN, באטמן, ונילה סקיי
אכזבות: רובוטריקים, סטאר וורס, טרמינייטור.
** ספרות עוד משלים דברים מעשורים אחרים....מהעשור הנוכחי קראתי את "מלחמתו של האדם הזקן" ואהבתי מאוד.
|
|
בתגובה ל: הרשימה שלי..... פלוס מינוס מאת: גולי233 יש באיזה מקום ברשת רשימה של כל הסרטים הז'אנרים שיצאו בעשור זה? כי מפחדת לפספס כמה.
מה שבטוח, יוקרה, המצפן המוזהב וטרמינייטור - בעשיריה הפותחת אצלי.
|
|
|
בתגובה ל: לא צריך לעבוד קשה, מצאתי מאת: מוניקה שלטון האש - נקטל בביקורות אבל בעיני היה מהנה. Æon Flux - פשוט מגניב. Sunshine - עשוי היטב, מרתק, מרפי מצויין כתמיד. The Man from Earth - סרט קטן ופשוט אבל עם סיפור טוב Vexille - מהנה.
אגב, אני מרוצה-משהו שאף אחד לא הזכיר את ילדי המחר... שקיבל שבחים מקיר לקיר ומופיע באינסוף רשימות כאחד הטובים ביותר. הוא לא היה רע בעיני אבל בוודאי לא כזה מוצלח.
|
|
בתגובה ל: הרשימה הזכירה לי עוד כמה סרטים שאהבתי מאת: גולי233הדבר היחיד טוב שם זה השחקנית היפנית, שכבר אמרו לי שהיא לא יפנית בעצם, לא זוכרת את מוצאה. הכוונה לאישה היפה והמוצלחת הזו: http://www.imdb.com/name/nm0000706/ ומרפי, שיחק טוב? טוב, מבחינתי הוא לא מצוין תמיד. הוא היה בסדר בסרט נערה עם עגיל פנינה, שלא ממש התלהבתי ממנו בתור סרט. בקיצור, לא מבינה מה מצאת בשמש :) אבל כל אחד וטעמו/דעתו. לגבי ילדי האדם, ראיתי רק חלקים ממנו. קראתי את הספר ולא אהבתי אותו. לספר עצמו היה רעיון טוב שלא פותח טוב וסתם הסתבך בסוג של אימה אפוקליפטית. הרעיון הטוב היה - מה יקרה אם בני אדם לא יוכלו עוד להתרבות. לסופרת עצמה יש היסטוריה של ספרי מתח מאחוריה, מתח-אימה אפשר לומר, שלא מעורר יותר מדי הערכה. אז קח את הרעיון שהביאה ואת הנטיה שלה בכתיבה ותקבל ספר מד"ב צולע.
|
|
בתגובה ל: לדעתי שמש היה מאכזב למדי מאת: מוניקה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אוף... מאת: מוניקהנותן מלא רשימות, בהמון נושאים. אתר שנכנסים אליו מדי פעם. מאד נהניתי ממנו.
|
|
בתגובה ל: יש מלא רשימות, יש אתר מעולה בדיוק לשם כך מאת: fringeשבמקרה גם נותן רשימה בעמוד הפותח הנוכחי לסרטים של סודרברג וטרנטינו (דיברנו על כך לפני כמה ימים).
|
|
בתגובה ל: יש מלא רשימות, יש אתר מעולה בדיוק לשם כך מאת: fringe(אגב הלינק שהבאת לא נפתח לי, אולי בפעם אחרת) שני דברים מענינים ששמתי לב אליהם בלינק של ויקיפדיה: לא יודעת כמה נכון/אקטואלי, אבל בשנת 2011 עומד לצאת סרט חולית חדש? http://en.wikipedia.org/wiki/Dune_(2009_film)#Adaptationsהנה העתק משם: Film by Peter Berg A new film based on the book was announced in 2008, to be directed by Peter Berg and produced by Paramount Pictures. Producer Kevin Misher, who spent a year securing the rights from the Herbert estate, will be joined by Richard Rubinstein and John Harrison (of both Sci Fi Channel miniseries) as well as Sarah Aubrey and Mike Messina. Variety reported that the producers are looking for a "faithful adaptation" of the novel, and "consider its theme of finite ecological resources particularly timely." Author Kevin J. Anderson and Frank Herbert's son Brian Herbert, who have together written multiple Dune sequels and prequels since 1999, are attached to the project as technical advisors. דבר שני, לאחרונה אני רואה יותר מדי סרטי מד"ב סוף העולם/ סוף האנושות/סוף האנושות על פני כדור הארץ. מה קורה לנו? האמת היא שאני די אוהבת את הסרטים האלה, אבל מעין הצורך הזה לדון שוב ושוב בסוף העולם, או אסון כלשהו?הדוגמאות שאני זוכרת עכשיו הם וול-אי, 9 (שראיתי אמש), 2012, היום שאחרי, קלוברפילד (למרות שבסרט זה, חלק יוצאים חיים), אני אגדה, אידיוקרטיה (טוב, זה אחרי הסוף), ילדי האדם (גם לא בדיוק סוף מוחלט), ובטח יש עוד. האם נדמה לי שיש יותר סרטי אסונות/סוף העולם לאחרונה?
|
|
בתגובה ל: גרסת קולנוע חדשה לחולית? מאת: מוניקה מישהו עושה סרט מצליח, ואז כולם מנסים לעשות "אותו דבר" עד שלקהל נמאס ומחפשים טרנד חדש. כמו שהיה לנו גל אדיר של סרטי סופר גיבורים ונראה כאילו כל מי שעושה סרט רק מחפש איזה גיבור על נידח שעדיין לא הסריטו אותו, עכשיו זה גל של סרטי אפוקליפסה. גם הוא יחלוף כשהקהל יפסיק ללכת ומישהו יבוא עם רעיון מקורי חדש. (שאותו כולם ימהרו כמובן להעתיק).
|
|
בתגובה ל: הוליווד עובדת לפי אופנות מאת: יעל cwen סוף העולם בדרך, ורציתי להספיק כמה דברים לפני כן...
מעניין מה תהיה האופנה הבאה. יש למישהו ניחוש?
אני מהמרת על סרטים בהם מופיעים יצורים ממין שלישי. סוג חדש של אדם שיכול להיות גם נקבה, גם זכר או גם לא וגם לא. אני עדיין לא סגורה על זה. אבל זה הכיוון.
ותזכרו שאמרתי את זה ראשונה (אני חושבת...)
|
|
בתגובה ל: אם זה עניין של אופנה, זה טוב. חשבתי שבאמת מאת: מוניקה נראה לי שבקצב שהריאלטי כובש כל פיסת טלוויזיה עוד מעט יגמר לו המקום על המרקע הקטן והוא ירצה לעבור לאחיו הגדול. משהוא כמו רוקדים ושורדים עם האח הגדול, הגמר, בכורה ב-12.12.2012 אבל גם סרטים מסוג "האח הגדול" המקורי מזמן לא ראינו ומכיוון שהוליווד לא באמת אוהבת לשנות דברים אז, זה נראה כמו זמן טוב לקמבק בשבילם, חסרה רק איזו פרשת האזנות בממשל האמריקאי, ככה בשביל השמן למדורה.
|
|
בתגובה ל: מה עם סרטי ריאליטי מאת: nishtak אתה יודע מה, אני עוד אראה אותו. הוא משחק רק בחצות, ואני עוד אמצא לי חצות אחד פנוי גם משינה.
אז גיימר, הוא סוג של ריאליטי, לא? אולי אני לא ממש מבינה מה זה ריאליטי. אני רק יודעת שבסרט הזה, יש משחק מתוקשר בצורה רחבה בטלויזיה, כאשר השחקנים הנשלטים על ידי שחקן גאון(?) שהוא נער, הם בעצם אסירים שאפשר to spare them.
זה מספיק קרוב למה שהתכוונת?
|
|
בתגובה ל: גיימר, שפספתי בקולנוע מאת: מוניקה ועל סוגי הריאליטי השונים שקיימים בו, מזכיר במידה מסוימת את The Running Man, סרט ישן עם שוורצנגר. גיימר היה טוב בהרבה ממה שציפיתי, כי הוא די נקטל בכל הביקורות שקראתי, אבל החלק הראשון שלו היה דיי יחודי אז רק בשבילו היה שווה לראות. החלק השני סבל מתסריט איום וזה נראה כאילו לכותב נגמר הכח והוא נתן לבן/בת שלו להשלים את החסר.
אני דווקא חשבתי יותר בכיוון של סרט ריאליטי, כמו לדוגמא הגמר של הישרדות (רק הכל יותר גרנדיוזי) יועבר בתשלום בקולנוע עם הבטחה שאחד הכוכבים יתארח שם או שהוא יהיה כולו בתלת מימד. כמובן שצריך להמציא פורמט מתאים כדי שאנשים יבואו לראות, אך כשכסף מעורב אנשים נעשים מאוד יצרתיים.
טוב אולי קצת הגזמתי, בעתיד הקרוב קרוב לא נזכה לראות את זה קורה אך אולי בעוד 5-10 שנים, פורמט כזה יהיה קיים.
|
|
בתגובה ל: גיימר היה באמת סוג של סרט על חברה שמכורה לריאלטי מאת: nishtak כמו 'רולרבול' (ואולי עוד אחד מהעבר - 'עולם המערב' של קרייטון די קרוב), וכן 'הבריחה מאבסולום' (דווקא נחמד, עם כריסטוף לאמבר), וכן סרט מהעשור הקודם עם אדוארד פורלונג, על בחור שמתקשר עם דמות מתוך משחק מחשב, ומעביר אותה למציאות.
היו גם סרטי ריאליטי נטו, על תוכנית שבה צריך להרוג את המשתתפים, ועוד (גם סרט טוב עם מייקל דאגלס ורוברט דובאל מ-93', שנקרא במקור 'די-פנס', הלך על כיוון של ריאליטי).
לדעתי זה לא מתחבר טוב לקולנוע, ושמור רק ל-TV.
|
|
בתגובה ל: היו עוד כמה מהסוג הזה מאת: y_welis ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: גיימר היה באמת סוג של סרט על חברה שמכורה לריאלטי מאת: nishtak האם הוא סוג של גלדיאטור עתידני?
לגבי הישרדות: לא ראיתי אפילו פרק אחד, וחברים שלי צחקו עלי כששאלתי "רגע, מה ההבדל בין האח הגדול להישרדות?". לא שזה לטובתי במיוחד, אבל זה מה יש.
|
|
בתגובה ל: הרשימה שלי..... פלוס מינוס מאת: גולי233 האם מדובר באחד מזוועות הולמרק ? לאור חג המולד המתקרב, הייתי גם רוצה להעיר שהולמרק הוא ערוץ מאד נוצרי ותיכף יתחילו שם מתקפות סרטי חג המולד. אני נגעל מסרטים אלה (על רקע היותי חילוני).
לגבי המיני סדרה, האם מדובר במשהו באמת איכותי ?
|
|
בתגובה ל: מה זה החדר האבוד ? מאת: fringe אך ביצוע אה... לוקה בחסר.
|
|
בתגובה ל: זו מיני סדרה עם רעיון טוב מאת: יעל cwen מצחיקים (כרטיס האוטובוס, המסרק) שהיה שווה את זה לגמרי. גם השחקנים נתנו הופעה משעשעת ומתאימה לרוח הסדרה. הסוף היה חסר ערך לחלוטין.
עד היום כשאני רואה מישהו מעביר מסרק בשיער אני חושב על הסדרה... ובהחלט יש רגעים בחיים ובעבודה שכרטיס האוטובוס ההוא יכול היה להיות שימושי לי...
|
|
בתגובה ל: מחורר כמו גבינה שוויצרית אבל חלק מהפריטים היו כ"כ מאת: גולי233 אני חושבת שהסביבה הקרובה אלי היתה די ריקה מאנשים. אני דווקא לא התלהבתי מרוב השחקנים. והתסריט היה נורא ואיום. כן, גם בעיני הסוף היה עלוב, ונראה כאילו ניסו להשאיר שם בכוח פתח לסדרת המשך.
|
|
בתגובה ל: עשור נגמר בסוף החודש הזה מאת: fringe סרטי מד"ב(לפי ויקיפדיה): 1.דוני דארקו 2.ואנילה סקיי 3. 28 יום שאחרי 4. ד"וח מיוחד. 5.X-men 2 6. אפקט הפרפר. 7.שמש נצחית בראש צלול. 8.סרניטי 9.אני אגדה. 10.קלוברפילד 11.wall-e 12.השומרים 13.סטארטרק 14.באטמן, שניהם.
סרטי פנטסיה: 1.סרטי שר הטבעות כמובן. 2.שרק. 3.המסע המופלא. 4.סרטי הארי פוטר. 5.סרטי שודדי הקאריביים. 6.הלבוי. 8.צ'רלי בממלכת השוקולד. 9.קינג קונג. 10.המבוך של פאן. 11.היוקרה. 12. 300 13. אבק כוכבים.
טוב אפשר היה לצמצם קצת אבל ביטים לא עולים כסף. לא לי לפחות.
ספרים: זה יותר קשה, גם אני לא ממש זוכר מה יצא בעשור האחרון וגם אני קורא לרוב בעברית, אז ניצמד לאלה שיצאו בעשור האחרון בעברית גם אם הם יצאו במקור לפני. 1.איליום 2.סחרור 3.מלחמת האדם הזקן. 4.ההסגר 5.השתנות 6.הכרונוליתים. 7.ילד מלחמה, צלילת אש. 8.שיר של אש וקרח. 9.וינדהייבן 10.הקנטוס של היפריון (למרות שהראשון יצא ב-1999). 11.טרילוגיית חומרים האפלים. 12.סיפורי חייך ואחרים. 13.העיר והכוכבים. 14.עיר הבקיע. 15.לוחמת עלומה.
נראה לי מספיק, כנראה אני לא מספיק ביקורתי אם יש לי כזאת כמות, אבל נראה לי שלאנשים פחות ביקורתיים לפעמים יותר כיף כי יש להם יותר דברים להנות מהם.
|
|
בתגובה ל: תמיד כיף לעשות רשימות, הנה אחת שלי מאת: nishtak
אני מקווה להכין עוד היום רשימה מושקעת. בכל מקרה שמש נצחית תחת ראש צלול, המבוך של פאן והמסע המופלא הם במקומות הראשונים אצלי.
|
|
בתגובה ל: איך הטעם שלנו שונה מאת: מוניקה אני מניח שאם לכולם היה אותו טעם אז לא היה צורך ברשימה, היא הייתה מתפרסמת רק לשם תיעוד באתר היחיד שהיה קיים.
|
|
בתגובה ל: טעם שונה זה טוב מאת: nishtak"באתר היחיד שהיה קיים"
|
|
בתגובה ל: תמיד כיף לעשות רשימות, הנה אחת שלי מאת: nishtak
אני ראיתי הרבה פחות, ויותר TV בעשור הזה. למעשה לא היה עשור שבו ראיתי יחסית מעט סרטים, בטח בקולנוע אבל גם ב-TV.
זה העשור הראשון שהטלוויזיה נעשתה מעניינת יותר. לא חושב שהיה סרט כלשהו שהיה מסוגל להתחרות ב-'24' בעומק, במתח, באקשן ובריתוק.
כמה סרטים שציינתי לעצמי (מד"ב + פנטסיה + אימה + סוריאליזם) -
* סרטי שרה"ט - בעיקר הראשון, שעשה עבודה מרשימה בתחומים רבים. ראוי לאוסקרים שהשלישי קיבל.
* סרט המטריקס ה-3. למרות הבעיות של ההמשכים, עדיין מרשים.
* אני אגדה - מרגש, ועם כמה ויז'ואלים שנתקעים בראש, וסצינות טובות (כמו ההתפרצות שלו במפגש עם האם ובנה). את המסר הדתי הכבד פחות חיבבתי.
* סטאר טרק - עבודה יפה ומוצלחת של JJ, למרות סיפור מאוד יומרני. השיכנוע הוא בפרטים ובקאסט הצעיר והנלהב, ובקלוזאפים שמאז 'משימה ב. אפשרית 3', הם סימן ההיכר של JJ.
* רזידנט איוול ('האויב שבפנים') הראשון (מ-2001), שביים אנדרסון. לא הגיע לארץ לקולנועים (ההמשכים כן, וזה כמובן לעג לרש) - סרט מצויין, מקאברי, מפחיד, אקשן מעולה ועשוי מהוקצע בכל דקה ודקה. אנדרסון לא עובד הרבה, אבל כל דבר שהוא עושה, מאז 'סיוט מעבר לאופק', שווה.
* סטאר וורז - נקמת הסית'. מעניין שאיש לא זכר... כבר שכחתם? סרט טוב, למרות שלל בעיות (בימוי שחקנים, מעל לכל, ותסריט שבקושי התחיל להישתכתב כמו שצריך, ואפילו בחדר העריכה לוקאס המשיך לשפר אותו - וחבל שלא הזדמן לו לשבת עם קאסדן כמו בטרילוגיה המקורית), שלרגעים מחזיר למסך את אוירת הטרילוגיה הישנה, הרחוקה והקסומה כ"כ. סצינת הפתיחה היא הומאז' להרבה ציורי מד"ב (כמו שהיו גם בקודמת), ולרוח המד"ב הישנה משנות החמישים, כמו שלא היתה בשום סרט.
* האביר האפל (כריסט' נולאן, 2008) - גם נשתכח קצת. סרט ארוך ועמוס (אולי עמוס מדי), אבל עם רגעים מרתקים ודברים מעניינים. הית' לדג'ר בהופעתו האחרונה הטראגית (ולכן אולי הסרט חסר סיום), וסרט שמנסה להיות יותר מסתם אקשן.
* היוקרה - סרט נוסף של נולאן המעניין (שהחל עם 'ממנטו' ב-99'), שמכניס את הסיטמפאנק לקולנוע (לא בטוח שלראשונה) כמו שצריך, עם דיויד בואי כקוסם-הטכנאי, ומציע כמה דברים מעניניים. יותר מכולם מייקל קיין עושה שם את העבודה, ומזל שהוא שם, כי דווקא ג'קמן די חלש שם - לדעתי הוא איבד את הכריזמה שלו, שהיתה לו בתחילת העשור.
* 300 - מרשים מהרבה בחינות - גם במשחק (באטלר מדהים, בפריצה שלו), גם בשילוב האנימציה והתנועה (וצריך להזכיר עוד סרט מבוסס קומיקס דומה של אותו יוצר - סין סיטי), וגם בדיוק ההיסטורי (הלא מלא), שהצליח להעביר את ההירואיזם בצורה משכנעת.
* טרויה - נראה בהתחלה כמו מחווה לסרטי מצ'יסטה של שנות השישים (סרטי 'הגלימה והסנדל'), אבל נעשה משהו מאוד מרתק, ובכלל בלי מגע של אלים. אמנם הנסיון להראות את בראד פיט כאל בדמת אדם לא שיכנע אותי (למרות שפיזית הוא היה קרוב מאוד), המאבק היה מרתק ואריק באנה היה במיטבו (גם ב'הענק הירוק' הראשון).
|
|
בתגובה ל: נראה שאהבת הרבה. מאת: y_welis האם את אומרת את זה על בסיס הספר, או על בסיס הסרט בלבד ?
|
|
בתגובה ל: איזה מסר דתי כבד יש ב"אני אגדה" ? מאת: fringe בסרט הוא מדבר על שליחות שניתנה לו, גורל עליון ובסיום הוא מתגבר על ספקותיו ומפקיד עצמו להשגחה העליונה, שאכן באה לעזרתו וגואלת את אלה שהוא הקריב עצמו עבורם.
דתי לעילא, מה שנקרא.
|
|
בתגובה ל: הסרט בלבד. לא קראתי את הספר עדיין מאת: y_welis הוא מדען שעובד בתחום החקר הביולוגי, שבפקודה נשאר בלב איזור ground zero. למעשה הוא מראש מאבד סיכויים לשרוד. והוא גם בעל הסיכוי היחיד למצוא תרופה, וכשהוא מוצא אותה אין לו ברירה אלא למות כדי להציל את השאר.
זה אולי נשמע חופף לתפיסה דתית, אבל ממש לא לפי דעתי. דרך אגב, מה שהיה בסרט זו אפוקליפסה, וברור שתהיה לכך משמעות דתית כל השורדים.
|
|
בתגובה ל: איך זה דתי ? מאת: fringe ויש הרבה דיבורים על השגחה עליונה, שהיא שסייעה לאם והילד להביא את הנסיוב למקום מבטחים - האל הוזכר שם במפורש.
לא חייבת להיות שום משמעות כזו - אין סימן לזה בסרטים כמו 'מקס הזועם' או כל סרטי הזומבים שיש לאחרונה (ב'עמדה' של קינג למשל יש שטן שהתגלם בדמות אחד האנשים, אבל אין אל).
|
|
בתגובה ל: אבל האמונה שלו בסוף - על מה היא מבוססת? מאת: y_welis אישה שאולי באה עם אמונה מקודם, במצב קיצוני של אחרית הימים. בידיה התרופה להצלת המין האנושי. הגיוני שיתרוצצו כל מיני מחשבות דתיות.
אבל זה לא סרט דתי. סרט דתי זה "גברים בחלל 3", המיץ של הזבל. סרטי ערפדים הם סרטים דתיים (כאשר יש שימוש בכל המוטיבים הנוצרים).
למרות שאני מודה שיש אפשרות שבהוליווד גם קורצים לכל מיני דתיים בכל מיני צורות קטנות.
|
|
בתגובה ל: אני רואה את זה כאדם חילוני מאת: fringe מה שמשנה הוא המסר שיוצרי הסרט ניסו להעביר - שההשגחה העליונה היא שקובעת, ומי שינצל הוא מי שיאמין בה.
זה מסר דתי, כי דת מנסה לשכנע אותך שיש מישהו שמכוון את הכל מלמעלה, וכל דבר שאתה עושה, הוא רצה שתעשה, כך שעדיף שתפסיק לעשות דברים עצמאיים ותאמין בו.
סרטי ערפדים לא ממש דתיים, כי יש רק שימוש באמצעים דתיים (מים קדושים או צלב, שהם שווי ערך לשרשראות שום), ולא באמונה דתית.
בד"כ יוצרי הסרטים האלה (פולנסקי למשל ב'ציידי הערפדים') מגחכים על הדת. אם כי היה סרט נחמד בז'אנר הזה, fright night, מהקלאסיים של שנות השמונים (נקרא כאן 'מי מפחד מהשכן ממול') ששווה לבדוק, שבו הערפד הראשי תופס את ידו של אוחז הצלב ושובר את הצלב, ואומר לו שאם הוא לא מאמין, זה לא עובד...
יש המון קריצות דתיות בהוליווד היום. אגב סרט אחר לפי סיפור של מאת'יסון - עם רובין וויליאמס על העולם הבא ('לחיות אותך' או משהו - what dreams may be), נעשה ע"י מפיקים עם אג'נדה דתית מאוד ברורה, כפי שציינו בראיון.
|
|
בתגובה ל: עשור נגמר בסוף החודש הזה מאת: fringe1. שמש נצחית תחת ראש צלול 2. יוקרה 3. סורק באפלה 4. היום השישי 5. אני רובוט 6. קיי פקס 7. גברים בשחור 2 8. אני אגדה 9. מכונת הזמן (עם גיא פירס) 10. 2012 טוב, אחרי שעברתי על הרישמה בויקי, ובהתחשב בכך שלא ראיתי חלק גדול מהסרטים שברשימה שם, זו הרשימה שלי. הראשון, שמש נצחית, מכיל את אחד הנושאים שהכי הרבה מענינים אותי. נסיון לשלוט ברגשות באמצעים חומריים כביכול. אני חושבת, שלו יכלתי לחיות כמה מאות שנים, הייתי חוקרת את התחום הזה יותר, הרבה יותר לעומק. הרעיון גם עוזר לי הרבה פעמים לבדוק האם באמת אדם זה או אחר מוצא חן בעיני, האם תמיד הייתי אוהבת אותו או אותה, אילו מחקו לי זכרונות ונתנו לי הזדמנות להיפגש עם אותו אדם שוב. וגם השלב בו זה קורה לך בחיים, חשוב. בקיצור, אהבתי את הרעיון והביצוע של שני השחקנים האהובים עלי היה מעולה. יוקרה הדהים אותי. הייתי שקועה בו ולא ניחשתי כמו שאני רגילה לנחש. הבום בסוף היה גדול לשאת ברגע הצפיה ולקחתי אותו איתי הביתה לעיכול ארוך. סורק באפלה - קנה אותי גם בזכות האנימציה המיוחדת. גם הרעיון מצוין וגם השחקנים/ציורים שיחקו מעולה. מוכנה לצפות בו שוב ושוב והייתי רוצה לראות עוד סרטים כאלה. הסרט היום השישי מכיל כזו מערבולת קצבית שאני תמיד נשאבת לתוכה כשיוצא לי להציץ בסרט בכל מיני הזדמנויות. הוא מעלה הרבה שאלות על שכפול בני אדם ושכפול עצמי, ומטפל בזה יפה מאד, בצורה ראויה להערכה! אני רובוט. אני משוחדת אולי בגלל השחקן הראשי שתמיד גונב את ההצגה ועושה אותה אמינה בעיני. אהבתי כמובן את הרובוט. הייתי אומרת שהוא שיחק טוב, הרובוט! קיי פקס זו קלסיקה אלגנטית מאין כמותה. אני עד היום משוכנעת שהאדם מהסרט קיים. אחרת מה שווה בכלל לראות סרטים כאלה, אם לא כדי להאמין להם? גברים בשחור, 2, מסוגלת לראות שוב ושוב. נו מה, שני שחקנים מדהימים שהאינטראקציה ביניהם מולידה בדיוק את מה שהסרט ביקש להוריד: קומדיה משוגעת מדע בדיונית. אני אגדה. שוב השחקן האהוב עלי. קצת קודר הסרט הזה, אבל משכנע, ולא מקלקל את הסיפור האמיתי עליו מבוסס הסרט. היו קטעים לא אמינים מבחינה גראפית ובכל זאת אהבתי את הסרט כל כך. מכונת הזמן ען גיא פירס הוא זוית מיוחדת במינה לסיפור המוכר. הדמיון שם עשיר והביצוע לא רע. 2012 - טוב, האפקטים. כן, היו טובים בעיני. מהבחינה הזו הוא הסרט הכי טוב שראיתי על אפוקליפסות למיניהן. ובגלל וודי הרלסון. תוקן על ידי מוניקה 10/12/2009 10:15
|
|
בתגובה ל: עשרת סרטי העשור שלי - מד"ב מאת: מוניקה המפיקים שלו הם מה שנקרא "נבל ברשות התורה". היה להם תסריט קיים של מותחן עתידני ששכב במגרה כמה שנים, ואז הם שמעו שהזכויות על הדברים של אסימוב עומדות למכירה. הם קנו אותן, הלבישו על התסריט את השמות החדשים כשהם לא מתייחסים ולו במיל לדברים שאסימוב כתב, ושיחררו את התועבה הזו לחלל העולם.
צר לי, אבל לדעתי הסרט הזה הוא העוול הכי גדול לכתיבה של אחד מענקי התחום, אחד מהאנשים שיצרו את המדע הבדיוני כפי שאנחנו מכירים אותו.
My name is Bambi. You killed my mother. prepare to die.
|
|
בתגובה ל: אני, רובוט מאת: מארק אנתוני ואני לא קראתי את הסיפור הקצר (אני חושבת שלא?) של אסימוב, עדיין לא. ובכל זאת, הסרט, כסרט היה ממש טוב מבחינתי. תמיד כשמישהו "משנה את ההיסטוריה" בצורה כזו, וזה קורה הרבה, אני תוהה: אם יהיה מצב של 2012, מה ניקח איתנו שיהיה לנו למורשת? מה יינצל? למה נאמין ועל מה נסתמך? כנראה שכל עוד העלילה כעלילה קיימת בזכות עצמה, זה מה שקובע את הצלחתה.
|
|
בתגובה ל: עשרת סרטי העשור שלי - מד"ב מאת: מוניקה למרות כל הויזואליה שלו. היחס פשוט לא נשמר, וזו דוגמא לסרט שטובע בדיבורים, ומאבד את הייחוד שלו לעומת הספר (שם זה עניין אחר). בהקרנה בסנימטק שהייתי בה, הסרט הוצג ללא כתוביות, ואנשים יצאו באמצע... פשוט לא היה קל להבין.
כי עם כל הכבוד לרוברט דאוני ג'וניור, שגונב את ההצגה בסרטים רבים ('רעם טרופי' למשל), שם הוא מדבר ומדבר וקשה מאוד לעקוב אחריו, מבלי לשמוע היטב, והוא לא מדבר באופן ברור. אפילו אני ויתרתי על חלקים מהמונולוגים שלו, בתקוה שהם לא קריטיים מדי (והם לא). אם אראה שוב, אפעיל את הכתוביות באנגלית לפחות.
היום השישי אכן נחמד. מהאחרונים הנחמדים של שוורצי (ובזכות תפקיד האופי המצויין של רוברט דובאל.
ממליץ *מאוד* לקרוא את קיי פאקס באנגלית (התרגום העברי קלוש, ומן הסתם לכן גם נעלם - וטוב שכך). הכתיבה פשוט נהדרת, קריאה ומרתקת. זו למעשה אוטופיה במסווה, דרך החזיונות של אותו בחור על כוכב הבית שלו. מאוד מעניינות ודי ליבראטיניות.
העדפתי את פירס ב'ממנטו'. תפקיד חייו כנראה (עשה גם 'מונטה כריסטו' אחד, אבל פחות מרתק).
מסכים עם 'יוקרה'. מרהיב ומבוסס סיפור ורעיון, יותר מסרטים רבים. את 'שמש נצחית' לא צלחתי עדיין.
|
|
בתגובה ל: סורק באפילה? מאוד דיבורי מאת: y_welis שמש נצחית. יותר מדי קיטש ואובר-רגשנות לטעמי. לא זוכר אפילו אם נשארתי עד הסוף. מזכיר לי את "אשתו של" האיום. סורק באפילה - זה היה קשקשני ולא מעניין. הפסקתי באמצע. אני מתכוון לתת לזה הזדמנות שנייה בקרוב.
לגבי אני רובוט ואני האגדה - לא קראתי את הספרים אבל שני הסרטים הללו לקו בשטחיות ובהוליוודיות. קצת יותר עומק ותחכום עלילתי וקצת פחות "תראו איזה רובוטים\מפלצות מגניבים\ות יצרנו" היה עוזר. אני כמעט ולא זוכר כלום מ-אני רובוט חוץ מהאכזבה.
לגבי סטאר וורז - נקמת הסית' היה האחרון? כי הוא היה המוצלח ביותר בעיני מהטריו החדש. לראות את בריאת דארת' ויידר היה מעולה. וגם סרט בלי סיום מתוק... שזה טוב. השניים שלפניו היו מחפירים (ילדותיים להחריד... ג'אר ג'אר בינקס... סיי נו מור).
את 300 מאוד אהבתי, היו בו מוטיבים ויזואלים (-: מרשימים ואווירה מיוחדת. רזידנט אוויל (והממשכים) מגניב לאללה וכיפי. אחלה אקשן ומילה פשוט מצויינת. אמור לצאת עוד אחד מתישהו, נכון? יהיה מעניין להוריד איך הן ממשיכים את הסיפור... האחרון נגמר בצורה מעניינת.
|
|
בתגובה ל: לגבי סורק באפילה, שמש נצחית, אני רובוט\אגדה ועוד מאת: גולי233 מס' 2 היה לא רע (בעיקר כי כלל את התאומה של לארה קרופט), אבל 3 (שאגב נשמע בדיוק כמו הספר 'מלחמת העולם Z') היה חלש מדי.
רק אנדרסון יחזור לביים, יהיה טעם.
|
|
בתגובה ל: סורק באפילה? מאוד דיבורי מאת: y_welis מה זה ליבראטיניות? :)
דווקא השיחות בסורק באפלה היו גדולות מבחינתי.
ממנטו - לא הזכרתי אותו. הוא נחשב ז'אנרי? אהבתי מאד, אפילו קניתי.
|
|
בתגובה ל: ליבראטיניות מאת: מוניקהפילוספיה פוליטית שדוגלת בחירות היחיד הגדולה ביותר האפשרית ובמוסדות ממשלתיים קטנים ככל האפשר. זה שם כולל להרבה מאוד זרמים ובני גוונים על הנושא הזה. אולי המייצג הידוע של הליבטיאניות במדע הבדיוני הוא היינליין. דרך אגב, יש פרס המוענק ליצירת המדע הבדיוני הליברטיאנית הטובה ביותר מדי שנה.
My name is Bambi. You killed my mother. prepare to die.
|
|
בתגובה ל: ליברטאניות, באופן כללי מאת: מארק אנתוני איזה כייף להגיד את המשפט הזה אחרי כל כך הרבה שנים! דברו אלי לועזית. עכשיו הבנתי שזה Libertarian.
|
|
בתגובה ל: ליבראטיניות מאת: מוניקה כי הוא קורא תיגר על המחשבה הרגילה, ומציג מציאות אפשרית שיוצרת עולם שונה של קיום.
הייתי שמח לראות פעם עריכה *ישרה* של הסרט הזה, מהסוף להתחלה, כי הסרט כמובן בנוי הפוך, לבדוק אם הוא אכן הגיוני כך, או שזה רק נדמה.
הוא ישאר מהמבריקים של נולאן.
|
|
בתגובה ל: עשור נגמר בסוף החודש הזה מאת: fringe1. המבוך של פאן 2. המסע המופלא 3. המצפן המוזהב 4. חתונת רפאים 5. אבק כוכבים 6. קורליין 7. סרטי הארי פוטר 8. סרטי שר הטבעות אפילו לא הגעתי לעשרה... אין לי ספק שהמבוך של פאן הוא לא רק סרט הפנטסיה הטוב של העשור, אלא אחד הסרטים הטובים של עשור, בלי קשר לז'אנר. המשחק, הבימוי, התסריט, הפנטסיה, העלילה. ראיתי כבר פעמיים, ואני מוכנה לראות שוב, למרות שהוא לא קל לצפיה. את המסע המופלא קניתי ואני צופה בו לפעמים, במיוחד עם הבן. זוהי פנטסיה מסוג אחר, ריענון תרבותי מבחינתי. מראה לך שיש עוד יצורים פנטסטיים מלבד אלפים ופיות יפות או קוסמים שחורים עם כובע גדול ומטה. המצפן המוזהב היה מושלם מבחינתי. לא ברור לי למה לא הצליח. הוא היה כמעט מראה מושלמת של הספר, כמעט ומחק לי דמיונות משלי שפיתחתי תוך כדי קריאה. חתונת רפאים הוא אחד הסרטים היפים והיצירתיים שיצא לי לראות. הצבעים האפלים, המוות ומה שאחרי המוות, הכל מוצג תחת אור כחול חשוך, ועדיין השמחה רבה. אבק כוכבים היה בעיקר מצחיק. היו שם כמה קטעים גאוניים מבחינתי. אני עדיין מחכה שיהפוך ל"נסיכה הקסומה" מספר 2. קורליין, אמנם שונה מהספר, אבל ביצוע לא רע בכלל. הצליח להעביר את הקריפיות של הספר. סרטי הארי פוטר, רובם היו טובים וצבעוניים וממכרים. יש לי את כולם ואני צופה בהם עם הבן מדי פעם. סרטי שר הטבעות, פחות ממכרים למי שלא קרא את הספרים. אבל אני מסכימה שאחרי שקוראים את הספרים, רואים את הסרטים בעיניים אחרות. תוקן על ידי מוניקה 13/12/2009 14:50
|
|
בתגובה ל: רשימת סרטי הפנטסיה שלי לעשור זה מאת: מוניקה הייתי בטוח שזה סרט תעודה על אווזי בר או משהו ...
דרך אגב, תודה שהזכרת לי את אבק כוכבים, שבאמת שכחתי להוסיף אותו.
|
|
בתגובה ל: מה זה המסע המופלא הזה שכולם מדברים עליו ? מאת: fringe Spirited away.
חזרתי עכשיו מהסרט KIROT הישראלי. היה טוב. באמת.
|
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
.jpg) |
ינקי מקונטיקט בחצר המלך ארתור / מארק טוויין - חוות דעת מאת סיגליתי
זהו ספר נהדר אחד המענגים שקראתי מזה זמן מה, גם אם נראה שנהניתי מהספרים האחרונים שקראתי, הספר הזה שמר לי כנראה הנאה מיוחדת.
14/9/2009
|
 |
סטרוגנזה - עיר המסכות / מרי הופמן - סקירה מאת סיגליתי
במסווה של גלימות קטיפה ומסיכות, הסופרת אורגת עלילה של שלטון, תככים, מזימות, בגידה, כישוף ואהבה, בשילוב אחת המשפחות הידועות ביותר במאה ה-16.
20/8/2009
|
 |
גילדת הקוסמים מאת טרודי קנבן - חוות דעת של טרישנמרנדו קפטה
הספר הזכיר לי הרבה נריטיבים דומים ומשתמש בכל הקלישאות שאפשר.
הסיפור מתרחש בעיר המזכירה את ימי הביניים באירופה.
15/8/2009
|
 |
צייר המלחמות מאת אור גראור - חוות דעת של מוניקה
קול שונה: מעין הימצאות בו זמנית בשני עולמות, כאילו רגלי הקורא נמצאות אחת בעולם מציאותי והשניה בעולם דמיוני, הקרקע אינה יציבה, והמוח מגשר בין העולמות השונים
30/7/2009
|
.jpg) |
חרש החורף מאת טרי פרצ'ט - סקירה מאת סיגליתי
חרש החורף הוא הספר השלישי בסדרה ומסתבר שגם האחרון. בספר זה טיפאני כבר בת שלוש עשרה, היא ממשיכה את התמחותה במכשפנות אצל מכשפה זקנה וותיקה מאד, אשר לוקחת אותה לצפות בריקוד של רוח החורף עם גבירת הקיץ.
13/6/2009
|
.jpg) |
לב של דיו מאת קורנליה פונקה - סקירה מאת סיגליתי
דמיינו שהדמויות היו מתממשות לנגד עיניכם בזמן הקריאה. את מי הייתם רוצים לפגוש לו הייתם יכולים לבחור?
11/5/2009
|
.jpg) |
הבריון של ארצ'ר מאת דיאנה ווין ג'ונס - ביקורת מאת סיגליתי
ספר ילדים חביב מאד, המון הומור וסיטואציות מצחיקות, דמויות צבעוניות, וכך גם החפצים. התרחשות האירועים בו מהירה וקצבית, ולקראת סוף הספר הקצב מתגבר.
1/5/2009
|
.jpg) |
Sirius מאת Olaf Stapledon - סקירה וחוות דעת מאת מוניקה
סיריוס הינו כלב משובח חצי בן אדם, יצירתו של מדען שגידל אותו בעזרת אשתו, כאח תאום לבתם פלאקסי. זהו ספר על היחסים החזקים, האהבה והפער בין השניים, ועל הטוהר שנאלץ להתמודד עם עולם לא קל.
30/4/2009
|
 |
פרסי ג'קסון וקיללת הטיטאן מאת ריק ריירדן - סקירה וחוות דעת מאת סיגליתי
הספר השני בסדרה היה קצת חלש בעיני, אבל הספר הזה פשוט מצויין.
28/4/2009
|
 |
ג'ונתן סטריינג' ומר נורל - סקירה וביקורת מאת סיגליתי
הסיפור מתרחש באנגליה של המאה ה - 19 במהלך המלחמה מול נפוליאון. המלך ג'ורג' מטורף לגמרי וקסם אמיתי לא נראה בארץ מזה מאות בשנים, כאשר המלך העורב שלט בשלושת הממלכות.
15/4/2009
|
 |
ארץ פלאות קשוחה - ביקורת מאת טרישנמרנדו-קפטה
ספר זה הוא מעין ספר סייבר פאנקי בתוספת מסעות מוחיים.
14/4/2009
|
 |
מגן הלהט - ביקורת מאת פנריר
לאחר שמצאו את כפפת הזעם, מגלים הוגו וחבריו שישנם עוד שני חפצים שניתנו למלאכים למשמרת על ידי האלים, בסופן של מלחמות האלים – כפפת הזעם, מגן הלהט (מכאן השם), ושרביט החרון.
14/4/2009
|
 |
פרחי הריק - ביקורת מאת hungarfield
פרחי ריק הזכיר לי טיפה את בהתחלה את אלמוות בע"מ, אבל די מהר רואים שזה לא הכיוון, ומתחילים לגלוש בסלאלום למתקדמים שסוואנוויק מציג לנו.
14/4/2009
|
 |
הידרומניה - ביקורת מאת מוניקה
ספר מד"ב סייבר פאנק ישראלי טהור, אם כי, בתוך תוכי אני מרשה לעצמי להגדיר את הספר כספר מתח-בלשי על רקע עתידני של ישראל בת ה-120.
14/4/2009
|
 |
רוברט סילברברג - ביקורות מאת מוניקה
מקבץ לינקים לביקורות וחוות דעת של מוניקה, לספרים מאת רוברט סילברברג.
14/4/2009
|
 |
מישורי הטבח - ביקורת מאת פנריר
העלילה מתחילה בדיוק במקום שבו מסתיים הספר השני, מספר ימים לאחר מכן, מיד אל תוך מאבק הכוחות והמלחמה המתנהלת ברחבי יבשת פולריאן, בין צבאותיו של גילהר לבין שאר הממלכות, אשר ניצבות כל אחת לבדה כנגדו.
14/4/2009
|
 |
תחית האגדות - ביקורת מאת פנריר
ממליץ לכל אוהבי הפנטסיה בארץ, גם אלה שלא אוהבים פנטסיה נוסחאתית. בנוסף, אשמח לראות עוד יצירות של הסופר הזה, שנכתבו בתקופה יותר מאוחרת בחייו.
14/4/2009
|
 |
ג'ונתן סטריינג ומר נורל - ביקורת מאת רביב מ
הספר מומלץ למי שאוהב פנטזיה אנגלית ואין לו רתיעה מספרים ארוכים. הכתיבה מרשימה מאוד והתרגום מוצלח, אבל למרות זאת חיכיתי לא מעט פעמים שיקרה משהו, שתהיה איזו תפנית, שיהיה משהו שירגש אותי או ימתח אותי, וזה לא קרה מספיק.
14/4/2009
|
 |
סוד הקלפים - ביקורת מאת מוניקה
הקלפים חיים אי שם ויש להם חיים מאד מסודרים, מלבד לג'וקר.
15/4/2009
|
|