קיפודית, שמחתי לגלות את הפורום הזה
|
|
קיפודית, שמחתי לגלות את הפורום הזה
פורסם לפני
4512 ימים
מאת מוניקה
סה"כ תגובות: 11
תגובה אחרונה לפני: 3454 ימים
איפה כל החברים שלך? תזמיני אותם.
טוב, אני סטודנטית באוניברסיטה הפתוחה. אחרי קורס קשה של סמסטר קיץ החלטתי לקחת חופש סמסטר אחד, ועכשיו אני מצטערת, כי ממש ריק לי, למרות שאני ממלאה את הזמן הפנוי בקריאה מסיבית של ספרים - התחביב האהוב עלי.
לצערי, או שלא, כי אלה החיים שלי וזה בסדר גמור ומעלה, אין לי יותר מדי זמן להשקיע בלימודים כי אני אמא לשניים, בקרוב חוגגת ארבעים, עובדת קשה, לכן הקצב שלי בהתקדמות עם התואר, הוא מאד איטי. מה שהכי טוב פה, זה שאני עושה את זה בשביל הכייף בלבד.
אז איפה כל הסטודנטים של אג'נדה? תתפקדו!
|
|
|
|
איפה כל החברים שלך? תזמיני אותם.
טוב, אני סטודנטית באוניברסיטה הפתוחה. אחרי קורס קשה של סמסטר קיץ החלטתי לקחת חופש סמסטר אחד, ועכשיו אני מצטערת, כי ממש ריק לי, למרות שאני ממלאה את הזמן הפנוי בקריאה מסיבית של ספרים - התחביב האהוב עלי.
לצערי, או שלא, כי אלה החיים שלי וזה בסדר גמור ומעלה, אין לי יותר מדי זמן להשקיע בלימודים כי אני אמא לשניים, בקרוב חוגגת ארבעים, עובדת קשה, לכן הקצב שלי בהתקדמות עם התואר, הוא מאד איטי. מה שהכי טוב פה, זה שאני עושה את זה בשביל הכייף בלבד.
אז איפה כל הסטודנטים של אג'נדה? תתפקדו!
|
|
בתגובה ל: קיפודית, שמחתי לגלות את הפורום הזה מאת: מוניקה הפורום קם לתחייה. כן, צודקת, אני צריכה לפרסם אותו ביתר מ סיביות.
|
|
בתגובה ל: קיפודית, שמחתי לגלות את הפורום הזה מאת: מוניקה גם אני סטודנטית בפתוחה, עושה תואר בפסיכולוגיה-סוציולוגיה. גם אני לקחתי קורס אחד, סמסטר הבא כבר לוקחת שני קורסים, כי זה פשוט בזבוז זמן, עד כמה שנוכחי די מאסיבי עם החומר שלו.
איזה תואר את עושה?
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: יש לא מעט סטודנטים פה :-) מאת: Timeless בתקווה שעד שאסיים איתם, יהיה כבר תואר בפילוסופיה בפתוחה. כיום יש פילוסופיה ותקשורת, או סוציולוגיה, או היסטוריה, או פסיכולוגיה, או ניהול ואולי עוד משהו. מכיוון שיש לי כמה קורסים מהאוניברסיטה הרגילה שהאו"פ הכירו בהם, והם מתאימים לתקשורת, כנראה שהתואר שלי היה פילוסופיה ותקשורת.
אגב, לקח לי הרבה זמן להסתדר עם לימודים באו"פ. מכיוון שאין לי אפשרות אחרת לעשות תואר, עשיתי מאמץ, ובסוף הצלחתי :)
|
|
בתגובה ל: אני לוקחת את כל הקורסי החובה בפילוסופיה מאת: מוניקה חופשת סמסטר א'..
|
|
בתגובה ל: יש לא מעט סטודנטים פה :-) מאת: Timeless אני משערת שפסיכולוגיה-סוציולוגיה זה מה שמגדירים במקומות אחרים "מדעי ההתנהגות". אני בשנה שלישית ואחרונה - סוף סוף! כולם אצלנו בלימודים על ניוטרל. קצת נמאס.. מצד אחד הלימודים ממש מעניינים אותי ואני נהנת מהשיעורים, מצד שני, לחזור הביתה למטלות עושה את זה פחות כיף ;) איכשהו עם הלימודים, עבודה, דירה, כלבה, לא נשאר זמן בכלל.. אז עם כל הכיף שבדבר אני לא יכולה לחכות כבר להחזיק את התעודה ביד..
|
|
בתגובה ל: אני סטודנטית למדעי ההתנהגות אבל לא בפתוחה :) מאת: Ultramarine איפה את הלומדת? :)
את יודע, די מעניין אותי לדעת, אם זה רק בפתוחה או גם במקומות נוספים, התואר בפסיכולוגיה לא עומד כתואר בודד אלא מחייב "תוספת" על מנת להגיע למספר הנקודות האקדמאיות על מנת לקל תואר.
את מתכוונת להמשיך לתואר שני עם זה?
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: בוקר מגניב. מאת: Timeless יש הרבה מקומות שמלמדים בהם פסיכולוגיה בנפרד (כמו העברית, ת"א אבל לא רק שם). דווקא ה"טרנד" של מדעי ההתנהגות הוא הפחות מאפיין. הרעיון הוא לתת משהו קצת יותר רחב שמאפשר השתלבות בעבודות מגוונות יותר גם לכיוון כוח אדם, התנהגות ארגונית וכו'.
כשלומדים פסיכולוגיה בנפרד אז גם קורסי הבחירה הם מאוד פסיכולוגיים. לעומת זאת, במדעי ההתנהגות (לדעתי זה המקבילה של מה שאת לומדת) יש 20 נ"ז חופשיים לבחירה של כל קורס בסוציולוגיה / אנתרופולוגיה שעולה על רוחך.. כמובן שיש גם קורסי חובה בסוציוולוגיה אנתרופולוגיה שזה כל הבסיסים והמבואות. אני חושבת שזאת חלוקה די יפה של כמעט חצי חצי בכל מקרה, אבל כשלומדים את המסלול של פסיכולוגיה במדעי ההתנהגות אז בעצם מקבלים מצב שכל קורסי החובה של תואר ראשון בפסיכולוגיה קיימים מה שמאפשר לעשות מתא"ם ולהמשיך לכל תואר שני אפשרי מתואר ראשון בפסיכולוגיה (כולל כמובן קלינית).
אני כרגע בעיקר עייפה, זקנה ומרוששת :P אני לא רואה את עצמי ממשיכה לתואר שני, מה גם שאני התחלתי להתעסק (עדיין בהתנדבות) בטיפול באמצעות כלבים באוכלוסיות מיוחדות שלא ממש מוכר בארץ. יש כמה מקומות שאפשר ללמוד את זה, אבל בגדול בתור תעודה זה בזבוז כסף כי זה לא מקנה כלום.. אם זה היה נותן לי תעודה אמיתית אולי הייתי עושה.. אולי יום אחד אני אלמד את זה בחו"ל..
אה, ואני לומדת ברופין :) זה ליד נתניה אפשר לומר.
מה את מתכננת לעשות עם התואר בהמשך?
|
|
בתגובה ל: התואר בפסיכולוגיה בהחלט עומד כתואר בודד!!!! מאת: Ultramarine בגדול אני שואפת להמשיך לתואר שני, ואולי לעשות אז מעשה התאבדות ולעסוק בפסיכולוגיה חינוכית בבתי הספר.
אבל... לא ממש סגורה על עצמי עדין.
בתואר שלי, יש יותר דגש על פסיכולוגיה, אבל גם לסוציולוגיה לא חסר נוכחות, ולמען האמת - יש יופי של קורסים מעניינים שם.
כן, אני יודעת היכן זה, אני עצמי מתגוררת משהו כמו 10 דקות נסיעה משם :"-)
מנהלת את פורום אקטואליה
|
|
בתגובה ל: אני סטודנטית למדעי ההתנהגות אבל לא בפתוחה :) מאת: Ultramarineאולי כדי לך לשאול אנשים אישית או לקרוא קצת יותר חומר על תואר ראשון במדעי ההתנהגות
|
|
בתגובה ל: תואר ראשון במדעי ההתנהגות מאת: nimrodseo או ללכת לכמה הרצאות באוניברסיטה ולהשוות בין סגנונות הרצאה..
|
|
|
 |
|