חושב שכדאי שתראו את זה:
|
|
|
|
בתגובה ל: חושב שכדאי שתראו את זה: מאת: Pandemonium התלהבתי. עתידנות, טכנולוגיה מתקדמת, קידמה, מה לא.
אבל ההתלהבות פחתה אט אט. ולא חתמתי.
מה שהכי מפריע לי במאגר הביומטרי הזה הוא כפי שכתוב בכתבה:
"להצעת החוק מתנגדות בין היתר המועצה להגנת הפרטיות, לשכת עורכי הדין והאגודה לזכויות האזרח. יותר מהתנגדותן לתעודת זהות ביומטרית, הן מתנגדות להקמת מאגר המידע הענק, מחשש שידלף לידי גורמים עבריינים."
פראנויה: אדם חף מפשע מוכנס לכלא, כאשר עברו הוחלף בעברו של אדם אחר.
ואתה יודע מה לי מפריע, יותר מזה? מפריע לי שלפעמים נדבק באדם פשע שלא עשה. הוא יוכיח שלא עשה זאת, אבל המחשב ימשיך להתעקש שהוא כן עשה. לא, זה לא לקוח מסרט אימה או מד"ב. זה עשוי לקרות עד שהמערכת תעבוד ללא באגים. טוב, תגידו שדבר כזה יכול לקרות בכל מערכת ממוחשבת, ולא רק בכזו שאוגרת בתוכה תביעות אצבעות וצילומי פנים. אבל לרוב האנשים יותר קל לזכור פנים מאשר שמות, ומספיק שפניו של אדם מסוים בצירוף פשע שלא עשה, ייחשפו לעיני מספר עובדים, ובמדינה קטנה כמו שלנו, זה מספיק כדי שיגידו שאח של גיסה לשעבר של אבא שלי, ביצע אונס (לא משנה שזוכה לאחר מכן).
ושמע, זה קשור להודעה השניה שהעלית, על זייטגייסט. נראה כאילו 1984 מתקרב אלינו לקול צחוקו המהדהד (שיהפוך לאט לבכי) של אורוול.
|
|
בתגובה ל: כששמעתי על זה לראשונה מאת: מוניקה כמה שלא יגנו על המאגר הזה בטכנולוגיות אבטחת מידע מתקדמות אף פעם לא יוכלו להגן בצורה טוטאלית וחסרת פרצות. אף פעם לא יוכלו למנוע באופן גורף מהאקרים להעתיק את המידע למכור אותו הלאה לכל המרבה במחיר. שלא לדבר על הגנת הפרטיות של כל אחד מאיתנו. אני מצביע נגד החוק המטופש הזה.
|
|
בתגובה ל: אני מסכים עם מוניקה. מאת: SciFiFan מסתובב עם סלולרי? אם כן אז תדע שכל הרגלי הצריכה שלך מתועדים וכל מקום בו היית מתועד,הפרטיות שלך לא קיימת ולא תפגע בגלל המאגר זה סתם הפחדה של זכויותנים סדרתיים.
"אין מה לעשות,כך העולם מחולק חלק לוקה בנפשו... וחלק ציוני " ערביXY
|
|
בתגובה ל: יש לך כרטיס אשראי? גלשת בגוגל? מאת: אוממי ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אני מסכים עם מוניקה. מאת: SciFiFan ז"א, לא חתמתי נגד. לא נוח לי עם זה שהפרטים שלי יופיעו כך בפומבי. יש פה איזה ניגוד חזק בין הכוונה לאופן הביצוע.
|
|
בתגובה ל: כששמעתי על זה לראשונה מאת: מוניקה הרי לא ירשיעו רק על סמך ראיות מהמאגר הביומטרי,נניח וימצאו טביעת אצבע ולפי המאגר היא שייכת למישהו,די ברור שיקחו ממנו טביעת אצבע במעצר כדי חברר שזה אכן הוא ואין סכנה לטעות.
אין שום משמעות לתעודת זהות ביומטרית בלי מאגר שצמוד אליה,מה שקורה ב.זץ שכזו הוא שיש שיש שבב עם הנתונים ומווים אותו מול הנתונים שלוקחים מאותו אדם,זה לא שונה מהותית מלשים תמונה ומן הסתם זה לא הופך את התעודה לפחות ניתנת לזיוף.
מה כבר גורמים "עבריינים" יעשו עם טביעת אצבע או נתוני פנים? כבר היום יש מאגר עצום של נתונים ביומטריים בצה"ל צורך זיהוי חללים ובינתיים דווקא המאגרים היותר טריוויאלים נפרצים.
אני לא חושב שיש סכנה שיגדיל את מנספר המאסרים של חפים מפשע וסביר שיתן כלים טובים וחדשים למאבק בפשיעה.
כרגע יותר סביר שאדם ישדד או ירצח מאשר יאסר לשווא.
|
|
בתגובה ל: אני חושב שהפחד הזה לא מבוסס מאת: אוממי
מתבסס על סטטיסטיקה, והוא דומה למה שנהוג לומר "יש יותר סיכוי להיפגע בתאונת דרכים מאשר בהתרסקות מטוס", ובכל זאת, הפחד מהתרסקות מטוס, הרבה יותר גדול, אצלי ואצל מספר לא מבוטל של אנשים אחרים.
ובחזרה לנושא המאגר הביומטרי: תגיד, לא נותן לך תחושה שאתה חשוף ופגיע בצורה מדאיגה?
פשוט המדינה, מתערבת יותר ויותר בחיי הפרט. וכל זה למה? כדי להגן עליו - שזה לגיטימי מאד. אבל אם מחיר הבטחון הוא פגיעה בפרט ובפרטיות, זה לא כדאי. אם אני זוכרת נכון, המדד הוא 80-20. אם יש 80% שבעד ונהנים מה"מוצר" החדש, "מקריבים" את ה-20% הנותרים. ואיפה אתה/אני תהיה/אהיה? האם כל זה שווה?
יחד עם זאת, אני באמת מאמינה, שאין מנוס! מאגר ביומטרי יהיה, וכאן אני בבעיה עם עצמי :)
ועוד שאלה: האם אנחנו צריכים להיות שפני הנסיון? לפי הכתבה, זו מדינה מערבית ראשונה שעומדת לעשות משהו בסדר גודל כזה.
והכי הרבה אני מתנגדת לתמונה צמודה לנתונים שלי. למרות ש... אני נהנית מכך שיש תמונה שלי במשרד התחבורה והם בצ'יק שולחים הביתה רשיון נהיגה מחודש, וכל זה בזכות המאגר שלהם.
אני רואה את המשוואה כך: ככל שמקלים על השיטה = כך גדלה שליטת אחרים, על הפרט.
האם אנחנו מעונינים בזה? נכון שיש מאגרים של כרטיסי אשראי ורשיונות נהיגה וכו', וההבדל בין המאגר הביומטרי למאגרים האחרים שהזכרתי הוא לא שמיים וארץ, אבל זהו תהליך הדרגתי.
ועכשיו, אנחנו תורמים בעיניים עצומות, כעיוורים, לתהליך ההדרגתי הזה.
|
|
בתגובה ל: המשפט האחרון שלך מאת: מוניקה מאחר והיא מורכבת משני אלמנטים,הסבירות להפגע והנזק במקרה שפגיעה אכן ארעה.
אני חושב שצריך להגיב לסכנות חמורות(עם סבירות גבוהה ונזק גבוה) שנובעות מפשיעה מאשר לסכנות קלות (עם סבירות נמוכה ונזק נמוך). לדעתי במקרה הזה הפחד לא הגיוני ולא צריך להיות שיקול מרכזי.
המאגר לא נותן לי תחושה שאני חשוף ופגיע מכיוון ואני לא רואה אילו שימושים שליליים יכולים להיות לנתונים במאגר וידוע לי שהיום כל מידע שמישהו ירצה לעשות בו שימוש לצורך גניבת זהות קיים במאגרים די חופשיים ופתוחים,אפילו החתימה של כל אדם שחתם אי פעם על משהו ניתנת להשגה ולזיוף בקלות(גם בבנקים סורקים חתימות לצרכי השוואה וגם יש המון מסמכים סרוקים במשרדי ממשלה שנשמרים על כמות רבה של עותקים). במידה מסוימת המאגר מאוד מרגיע,ללא המאגר יהיה רק שבב בכרטיס עצמו ואת השבב ניתן להוציא ולהכניס בדיוק כמו שאפשר לעשות עם תמונה(לוקחים תמונה,שמים אותה על התעודה ומניילנים במכונת גיהוץ שעולה פחות מאלף ש"ח)
כדי לשאול מה הכדאיות או איך מאזנים את הפגיעה לעומת הרווח צריך קודם כל לשאול מה הפגיעה ומה הרווח. הרווח ידוע,מסתובבים היום בארץ כ350,000 אנשים עם ת.ז מזויפות,רובם פושעים או שב"חים,גניבת זהות היא פשע שמתפתח במהירות ברחי העולם וגם בישראל כשאר הגנבים מנצלים את חשבון הבנק של הקורבן עד תום ונעלמים או מוכרים את ביתו כשהא בחופשה(ואז אין להם שום בעיה ללכת לסוכנות נדל"ן להציג את כל המסמכים האמיתיים ולמכור את הבית),עכשיו צריך לשאול מה הנזק? ואיזו פגיעה בפרטיות יש כאן? הרי אם המדינה תחליט לעקוב אחרי מישהו היא תעשה את זה גם ככה.
האם אנחנו צריכים להיות שפני נסיון? אנחנו צריכים לדאוג שתהיה לנו ההגנה הכי טובה והכי מתקדמת.
|
|
בתגובה ל: המשפט האחרון שלך מאת: מוניקה והוא הזכות הדמוקרטית לפרטיות, שאמורה להינתן לכל אדם במדינה דמוקרטית. שנית, רוצים לתת את טביעות אצבעותיכם למדינה? בבקשה, אבל למה להכריח בכוח את אלה שלא רוצים? שימו-לב לשימוש בכוח אגרסיבי שמוצע כאן: או שתיתנו את הטביעה שלכם בהסכמה, או שנאסור אתכם, ואז בכל מקרה ניקח מכם את טביעת האצבע, כי אתם עבריינים. רק לי זה נשמע קצת מוזר?
|
|
בתגובה ל: אתם מפספסים שני דברים נורא חשובים: מאת: Pandemonium א.צריך להתחיל בהגדרה מהי אותה "זכות לפרטיות".
ב.אני חושב שדיון על "זכויות" דמוקרטיות כאלו ואחרות הוא לא דיון נכון מבחינה דמוקרטית,מכיוון ודיון כזה הוא לא מתחשב ברצונות הציבור,בקשייו וכן הלאה אלא הוא מופשט ומנותק מהמציאות.
ג.לדעתי הציבור מעוניין יותר בבטחון האישי ובהרשעה מהירה של עבריינים מאשר הסכנה (שלי לפחות נראית אקדמית) שהמדינה (או סתם אנשים שהצליחו לשים את ידיהם על מאגר המידע)תשתמש לרעה במידע זה.
ד.אם יגדירו את עניין הנתונים הביומטריים כאפוציונלי אז רק אותם אזרחים שמלכתחילה אין עניין בנתונים שלהם יבואו למסור אותם(אלו שלעולם לא יחצו כביש שלא במעבר חציה קל וחומר דברים חמורים יותר)
|
|
בתגובה ל: תגובות: מאת: אוממי א. אני יכול להגדיר את הזכות לפרטיות כפי שאני רואה אותה, אבל אמנע מכך. מאחר שאנחנו מדברים על החוק במדינת ישראל, צריך לדעת כיצד מוגדרת הזכות לפרטיות בחוק, ואינני יודע זאת.
ב. מה?
ג. לדעתי רוב הציבור בגרמניה הנאצית היה מעוניין בסילוק היהודים מגרמניה, בכל דרך ולכל מקום שלא יהיה. רק לא אצלם בבית. אז רוב הציבור היה מעוניין, אז מה? אז זה אומר שהנאצים רק שירתו את הציבור ועשו כל בסדר, כי הם חוקקו חוקים שתאמו את רצון רוב הציבור?
ד. זה הקשקוש הכי גדול ששמעתי מעולם. כל תומך שאין לו מה לומר כדי להצדיק את תמיכתו, טוען: "כל המסרב, הוא פושע או בעל עתיד פלילי". במקום להצדיק את טענותיך ותמיכתך, אתה מפיל את האחראיות על המתנגדים: "הם לא רוצים, הם הבעיה." ובכן, הרי לך דוגמה אישית: מעולם לא עברתי על חוק ולעולם גם לא אעבור על החוק, ואני בכל-זאת מתנגד. אז או שיש לי סיבה טובה, או שאני שקרן. במה אתה בוחר?
|
|
בתגובה ל: אענה על כל הסעיפים: מאת: Pandemonium א.בוא תגדיר את הזכות לפרטיות כמו שאתה רואה אותה,החוק פחות מהותי בעיניי.
ב.זאת היתה הערה קטנה על שיח הזכויות שאני תופס כשיח דמוקרטי חלקי מאוד (שיח הזכויות:החוק הזה יממש את הזכות הזאת ויפגע בזכות ההיא וכן הלאה,יותר דומכ לשקלא וטריא הלכתי רק בלי החינניות של השיח ההלכתי).
ג.1.ע"פ חוק גודווין הדיום הזה צריך להגמר.
ג.2. אנחנו מדברים פה על נושא פחות קיצוני,בהרבה.
ג.3. דמוקרטיה משמעה שלטון ע"פ רצון העם,אם העם רוצה יותר בטחון אישי מאשר הוא רוצה בפרטיות אז יש לפעול ע"פ רצון העם. מן הסתם יש גבולות מסוימים שאסור לחצות אבל לדעתי בתחום הזה אנחנו מאוד רחוקים מהם.
ד.לא טענתי שהמתנגדים לחוק הם פושעים אלא שדווקא הלא פושעים יבואו למסור טביעת אצבע אם תהיה אופציה למסור או למסור,כלומר החוק יחמיץ את מטרתו.
נ.ב. לעולם אל תגיד לעולם,לך תדע מתי תאלץ להפר את החוק.
|
|
בתגובה ל: תגובובות מאת: אוממי א. הזכות לפרטיות היא בעצם זכות שקיימת רק בעבור אדם שחי עם אדם אחר, או אנשים נוספים, ופירושה בעצם שאותו אדם זכאי לשמור מידע מסוים או פרטים מסוימים שקשורים אליו במצב חסוי, כל עוד הסתרתם אינה מביאה לפגיעה באדם אחר או ברכושו של אדם אחר. ופרטים אלה יכולים להיות כל מה שאותו אדם בוחר, החל בשמו ובטביעות האצבעות שלו, וכלה בצבע השיער המקורי שלו או בדעותיו הכלכליות. כל דבר. מה ששלי, הוא שלי.
ב. אוקיי. עדיין לא הבנתי, אבל אני מבין שזה לא מהותי לדיון, אז לא נתעכב על זה. זה דיון מסובך גם ככה.
ג.1. חוק גודווין לא מעניין אותי.
ג.2. דיברתי על העקרון שבו אנחנו מתייחסים לרצון הרוב כמוחלט, לא משנה כרגע מה הרוב רוצה. אני יכול לתת גם דוגמה שבה רוב האנשים במדינה רוצים גלידה, זה עדיין לא אומר שמותר לנו לדחוף גלידה לגרון של אנשים שאינם רוצים בה.
ג.3. אם רצון הרוב פוגע בי, אסור לממשו. כל אדם רשאי לעשות כרצונו ברכושו ובגופו, כל עוד אינו פוגע ברכושו ובגופו של אחר. פרטיותי היא רכושי, רצוני הוא רכושי. במקרה הזה, רצון הרוב פוגע בהם.
ד. מה שאתה לא מבין הוא שטביעות אצבע יילקחו מכל האזרחים, ללא התחשבות ברצונם. בין אם ברצון, ובין אם באלימות, כשייעצרו לשנה, על-פי החוק. לכך אני מתנגד: לאלימות בלתי נחוצה של המדינה כלפי האזרח החף מפשע.
|
|
בתגובה ל: אוקיי מאת: Pandemonium א.אתה קובע שזכות זו נסוגה מהזכות לבטחון וקניין "כל עוד הסתרתם אינה מביאה לפגיעה באדם אחר או ברכושו של אדם אחר" אם כך ובהתחשב ביעודה של המשטרה ניתן לומר שזכות זאת,גם אם נפגעת,צריכה לסגת מהטחון שיוקנה בקיום מאגר המידע(תהליכי האיתור וההרעשה יהיו יעילים יותר).
ההגדרה שאני מכיר לזכות לפרטיות היא "הזכות להעזב לנפשך" וכל עוד לא תבצע פשע אתה אכן תעזב לנפשך.
ג.(2+3).תמיד היה ותמיד יהיה מתח בין עקרון הכרעת הרוב לחשש מפני עריצות הרוב,אני חושב שאוליניתן לנסח נוהג מקובל שיבחין מהי הכרעה ראויה ומהי עריצות פסולה אבל זה קשה ולא ודאי. בכל מקרה אני חושב שתסכים איתי שאחד לא רוןצה למסור טאביעות אצבע ושני לא רוצה לשלם מיסים ולא ניתן להתחשב ברצונו של כל אדם ואדם.
ד.העונש על אונס הוא 20 שנות מאסר והמדינה לא כ"כ מממשת אותו,אין מה לדאוג שאנשים יאסרו על אי מתן טביעת אצבע.
|
|
בתגובה ל: תגובות מאת: אוממי ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תבטיח לי. מאת: Pandemonium ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מבטיח שאם לא תעשה בעיות מיוחדות לא יאסרו אותך מאת: אוממי אני אוהב איך שאתם, התומכים, זורקים כל מיני השערות לגבי העתיד, אבל לא בעצם יודעים אם אתם צודקים או לא. אתם לא יכולים להבטיח כלום, רק לנופף ביד בביטול ולהגיד: "אה, שטויות." גם אני אינני יודע מה יקרה עם המאגר הביומטרי בעוד כמה שנים, אבל אני מודע בהחלט לאפשרות שכפי שאפשר להשתמש בו לתועלת האנשים, כך אפשר גם להשתמש בו לרעתם. ושלא כמוכם, אני מודע לעולם שמסביבי ולטעויות עבר: עובדה: המדינות היחידות בעולם שמחזיקות מאגר ביומטרי הן מדינות עולם שלישי דתיות וקיצוניות. עובדה: המדינות הליברליות ביותר בעולם, אינן מחזיקות במאגר ביומטרי. עובדה: אינני מתכוון להשוות את חוק המאגר הביומטרי לחוקי הנאצים, אבל זו הדוגמה היחידה שעולה בראשי. המשטר הנאצי הקיצוני, האנטי-ליברלי, המיליטנטי, גם הוא החל בחוקים קטנים שלא הפריעו לאף-אחד, והסתיים ברצח עם מתוכנן להפליא. כך יקרה בכל מדינה שבה השליט אוחז בידיו כוח רב מדי, כי כוח משחית. ראינו זאת אין ספור פעמים בהיסטוריה. עובדה: ממשלת ישראל והפוליטיקה הישראלית בכלל, מורכבת ברובה משמרנים שמעוניינים במעקב בלתי פוסק אחר אזרחי המדינה: ישראל ביתנו, ש"ס, המפלגות הקומוניסטיות ומפלגות דתיות וימניות נוספות.
על-סמך זה אני יכול להסיק מסקנות מסוימות לגבי העתיד, על אף שאינני יכול להבטיח שמה שאני חוזה אכן יתרחש. אז אני לא מבטיח, אבל מבטיח רק סבירות גבוהה. מה אתה יכול להבטיח?
|
|
בתגובה ל: תשובה רצינית מאוד. מאת: Pandemonium מה לעשות ובתכל'ס המציאות היא שלא דופקים עונשים כבדים על עבירות קלות,אני עוד זוכר איך בתיכון עשו לנו הסבר עם שוטר ועו"ד איך כל סטירה או אגרוף הם "תקיפה" שהעונש עליה הוא 3-5 שנים בפנים,מאז כבר יצא לי להיות בקטטה או שתיים(לא אני לא ערס) וגם להעצר ותאמין לי שלא הייתי 3-5 שנים בכלא. יש לי נרקומן ברחוב שנעצר כל שני וחמישי ולא מבלה שנים בכלא,אז כנראה שלא כל פעם שכתוב בספר החוקים מקסימום של ענישה היא באמת מתממשת.
אתה חושב שאתה היחיד שחי בעיניים פקוחות ומודע לכל העוולות שנעשות או עשויות להעשות? אתה לא היחיד.
יש לך היום יותר מ16,000 מאגרי מידע עם חומרים הרבה יותר רציניים מנתונים ביומטריים,אתה בטח הולך עם סלולרי כשהבטריה בפנים(אפשר לאכן אותך ברמה של מטרים,באופן מיידי ולהפוך את מכשיר הטלפון למכשיר ציטוט,בישיבות בדרגים גבוהים אסור להכנס עם סלולריים לחדר),יש לך כרטיס אשראי(רישומי הקניה שלך מנותחים ע"ב חודשי) וכן הלאה.
יש לנו היום יותר מ350,000 אנשים עם ת.ז. מזויפות שמסתובבים בארץ,הפשע הבאמת סביר שהמאגר יכול למנוע הוא גניבת זהות שהוא סוג פשע שמתפתח במהירות והרסני בצורה קטסטורפלית(גנב זהות הולך עם הת.ז. לבנק,מזמין כרטיס אשראי על שם הקורבן וחוגג עד מיצוי החשבון,יכול גם למכור את הבית שלו,את המכונית שלו,לעשות בשמו פעולות בנקאיות וכן הלאה)
|
|
בתגובה ל: אתם מפספסים שני דברים נורא חשובים: מאת: Pandemonium טרם קראתי את כל הלינקים שצירפת. תודה.
|
|
בתגובה ל: כששמעתי על זה לראשונה מאת: מוניקהאת ממש תאהבי את זה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3576961,00.htmlhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3615293,00.html#tophttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3605579,00.htmlhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3509924,00.htmlhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3483670,00.htmlhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3581538,00.htmlhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3459002,00.htmlוהעצומה המעודכנת: http://www.atzuma.co.il/petition/mahadeva/1ממליץ מאוד לחתום, וכמובן גם לקרוא את העצומה. מקווה שנהניתם מהכתבות.
|
|
|
בתגובה ל: שלום לכולם, סליחה על ההתפרצות מאת: עידו ג ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שלום לכולם, סליחה על ההתפרצות מאת: עידו ג בקול מספר פעמים. לצורך הדגשה, אתה מבין. אחזור עליה שוב גם בשבילך: "הבעיה הנוספת היא שהמאגר הוא שק חבטות נוח לזעם נגד "הממסד", בזמן שכמעט כל אזרח כיום מפיץ ברצון..." ברצון ברצון ברצון ברצון "...ובלי חשבון מידע על עצמו."
אני לא מבין אתכם, בחיי. אתם חושבים שכדאי לעשות מאגר כזה? אתם רוצים שהפרטים שלכם יופיעו בו? יופי לכם, אבל טיעון אחד שאני שומע יותר מדי מתחיל להרגיז אותי, והוא ההתעלמות המוחלטת מהרצון החופשי שלי, שאמור להיות מוענק לי מעצם היותי אזרח במדינה דמוקרטית. רוצים מאגר? בהצלחה, אל תכריחו אותי להצטרף באלימות.
|
|
בתגובה ל: קראתי את המאמר שלך ונתקלתי בשורה אחת, שעליה חזרתי מאת: Pandemonium אבל ת'כלס, אתה מיתמם. האם יש חוק אחד ויחיד במדינה הזאת, או בכל מדינה דמוקרטית בעולם, או במדינה דמוקרטית מושלמת, שאתה יכול להתעלם ממנו ולהפר אותו מרצונך החופשי בלי להסתכן בעונש?
האם החוק הספציפי מוצדק, זו שאלה אחת ומצוינת. האם הוא, בניגוד לכל חוק אחר, מתעלם ומפר את זכותך לרצון חופשי? ממש לא, ושאלוהים ישמור ממדינה שמעניקה עדיפות לרצון החופשי של אזרחיה על פני החוקים.
|
|
בתגובה ל: "אתכם", זה נשמע כאילו גם אני חלק מהממסד בעיניך :-) מאת: עידו ג כאשר אוסרים עליי לגנוב, להצית, לאנוס, לרצוח, להסית או שאר פעולות, אוסרים עליי בעצם לגרום לפגיעה באחר, בין אם נפשית או גופנית. כאשר מחוקקים חוק שמטרתו איסוף נתונים אישיים שלי, ומכריחים אותי בכוח לציית לו, אז אין כאן הגיון. אם בכך שהייתי מסרב להצטרף למאגר הייתי פוגע באדם אחר, אתה צודק. יש למדינה זכות מלאה להשתמש בכוח כנגדי. אבל אם לא אצרף את נתוניי למאגר, מי ייפגע מכך? אף-אחד. שימוש בכוח נגדי לא נעשה מתוך הגנה של המדינה על האזרחים, אלא סתם כי בא לה. וזה כבר מצב מסוכן. אלא אם כן, כמובן, אתה טוען שאי הוספת נתוניי למאגר תאפשר לי לרצוח בעוד מספר שנים ולהתחמק מכך. על כן, כדי לעצור אותי, רוצח בפוטנציה שכמוני, יש להשתמש בכוח. זה מה שאתה טוען? אם כן, אתה מאשים אותי בפשע שלא ביצעתי. בעצם, אתה זורק את היסוד הדמוקרטי הקרוי "כל אדם חף-מפשע עד שהוכחה אשמתו", לפח. ואיפה הדמוקרטיה כאן?
|
|
בתגובה ל: "אתכם", הכוונה לתומכי המאגר. מאת: Pandemonium אני פשוט לא אוהב שאנשים, משני הצדדים, זורקים סיסמאות בלי לחשוב עליהן לעומק.
כמובן שלא כל החוקים במדינה עוסקים בענייני פגיעה באדם אחר. קח למשל את חובת הדיווח לרשויות על שינוי כתובת המגורים. בתיאוריה, אם לא תדווח על שינוי שכזה אתה עשוי להיענש, אפילו שכמובן אינך פוגע באיש. למה אתה לא נלחם בחוק הקיים הזה באותו להט?
|
|
בתגובה ל: ומי אמר שאני תומך במאגר? מאת: עידו ג שלישית, הוא לא מעניין אותי כרגע, ועד כמה שאני יודע גם לא נאכף.
|
|
בתגובה ל: חושב שכדאי שתראו את זה: מאת: Pandemonium לא הצלחתי להבין עד עכשיו למה אתה מתנגד כל כך לרעיון. רק ראיתי שלא מתאים לך שיכפו עליך, אבל לא מצאתי נימוקים.
אני כבר נתתי את טביעת היד שלי לדרכונים הביומטריים בנתב"ג, ואני לא רואה בעיה בזה.
האם יש לך מה להסתיר? לי אין.
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" (ז.פ.) "עדיף אלף מקנאים מאחד מרחם" (ז.פ.) "דמוקרטיה - שני זאבים וכבשה אחת מצביעים על מה לאכול לארוחת הצהריים" (לא ידוע) מנהל את פורום אקטואליה: http://www.agenda.co.il/42הפשרות של היום - הן הנורמות של מחר אין ייאוש בעולם כלל! אני תינוק שנשבה, או מיי גוד!
|
|
בתגובה ל: מה יש לך להסתיר? מאת: Ja Tomer המאגר הביומטרי יחשוף את זהותי למשטרה, ואינני יכול להסכים לכך. לכן אני מתנגד.
|
|
בתגובה ל: אני למעשה רוצח המונים. מאת: Pandemonium ללא תוכן
"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים" (ז.פ.) "עדיף אלף מקנאים מאחד מרחם" (ז.פ.) "דמוקרטיה - שני זאבים וכבשה אחת מצביעים על מה לאכול לארוחת הצהריים" (לא ידוע) מנהל את פורום אקטואליה: http://www.agenda.co.il/42הפשרות של היום - הן הנורמות של מחר אין ייאוש בעולם כלל! אני תינוק שנשבה, או מיי גוד!
|
|
|
 |
|