|
אני שמחה לפתוח את פורום חתולי רחוב במטרה שישמש במה לתומכי זכות חתולי הרחוב לחיות בכבוד. אתם מוזמנים להצטרף לפורום ולצרף חברים נוספים כדי שנהיה קהילה גדולה ומחוייבת שתדאג להגנת חתולי הרחוב ולשיפור איכות חייהם. שמי ענת רפואה, בת 52, גרה בתל אביב, אמא לשוני (23) ודור (17), לחמישה כלבים ולעשרות חתולי חופש ויש לי הזכות להאכיל עוד כמה עשרות חתולים בפינת האכלה ליד ביתי. אני עובדת בעמותת "תנו לחיות לחיות" כראש המחלקה להגנת בעלי-חיים במעבדות. אתם מוזמנים להציג את עצמכם, לשתף, להתעניין ולעניין. שלכם, ענת קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואהאני מאכילת חתולי רחוב בראשל"צ אין כמו חתולי רחוב, אוהבת אותם קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואה ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואהכל הכבוד שהלכת עם האמת שלך. אני מקווה שהסיפור ההוא לא גרם לך נזק. ואם את לא רוצה לדון בזה כאן אנא מחקי את ההודעה. על כך פנים יש לנו בחצר האחורית כמה חתולים ורק אחד מספיק גיבור לטפס אלי מעל חבלי הכביסה ולתת לי ללטף אותו. בבית גרים עכשיו הכלבה הפרטית "גיברת" בשם AZE ופקינז שמצאנו שבוע שעבר ושזכה בינתיים לשם ז'וז'ו יופי של פורום בהצלחהוענת: יש את פורום מנהלי קהילות http://www.agenda.co.il/135/ ופורום תמיכה טכנית . http://www.agenda.co.il/1/forum/ אני פה מותיקי האתר ( כולה 4 חודשים כך שלא ממש משמעותי אבל אשמח להיות לעזר אם יש לך שאלות)
|
|
|
|
ללא חתולים - חיי לא היו מאושרים.
|
|
|
|
|
|
בתגובה ל: מזל טוב ובהצלחה!! מאת: ליאת39היום, יותר מתמיד, חתולי הרחוב זקוקים לנו. ב-3.11.08 יתקיים בבג"צ דיון קריטי אשר יקבע את גורלם לחיים או למוות. אנחנו חייבים לעשות הכל כדי להציל את חייהם. על מצבם החוקי של החתולים אכתוב בהודעה נפרדת. שלכם, ענת
|
|
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואהמופיעים בעמוד הראשי של אג'נדה קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואהללא תוכן קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואההם לא ממש "מחפשים בית" - כי לדעתם הם כבר מצאו בית... אני דוקא הייתי מאוד רוצה שימצאו בתים טובים, שיהיו בהם חתולים יחידים או קרוב לזה. אשמח ואודה על עזרה בהפצה. וקצת סטטיסטיקה: חיה עם 22 חתולים (לרבות 4 הגורים הנ"ל), מאכילה ב-3 תחנות בשכונה ועוד כמה פינות קבועות משכונתי שבצפון העיר עד מקום עבודתי שבדרומה. קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואה איך אני שמחה לגלות את הפורום הזה. שמי מוניקה, בת 40 בקרוב, אמא לשני ילדים (9,14) וחברתם של שני חתולים, פוסה נקבה בת כ-3 וברדוגו, זכר בן כ-4 חודשים. שניהם נמצאו ברחוב במצב לא מי יודע מה. פוסה היתה בת כ-3 חודשים כמעט קרחת ומכוערת, ורק אחרי טיפול וטיפוח, גילינו שהיא חצי סיבירית (פרווה ארוכה ונעימה ואופי מקסים). ברדוגו נמצא בשוק הפשפשים ביפו כשהיה בן 7-10 ימים, במצב קשה. עד היום הוא מטופל באנטיביוטיקה. הוא חתול שמח ביותר ונראה שהולך להיות חתול ענקי. ואני, אני מאוהבת כמעט בכל חתולי הרחוב, מתביישת לגלות את עצמי פונה אליהם בחיבה בקול רם בכל פגישה איתם. שנתיים או יותר תרמתי ככל שיכלתי לאגודת "תנו לחיות לחיות" אבל בגלל בעיה כלכלית הפסקתי. אני מבטיחה לחזור מיד לכשאתיישר מבחינה כלכלית. מזל טוב על פתיחת הפורום, ואני מקווה שיש כאן מקום גם לאלה שמגדלים חתולים בבית :) ולא רק מגנים על חתולי הרחוב.
|
|
כשנסעתי לכותל, כשנפל לי ריס, כשהייתי צריכה לכבות את הנרות שעל העוגה בכל שנה של יומולדת,
כשעבר פרפר לבן ועוד המון מקרים אחרים שהיו לי הזדמנויות לבקש משאלות ביקשתי כלב..
♥ טנגו, אני אוהבת אותך! ♥
*אין אהבה גדולה יותר מאהבה של כלב לבעלים שלו*
*אמצו כלב וזכו בחבר לכל החיים*
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואה ענת, אני מאוד מעריכה את מה שאתם עושים בתנו לחיות לחיות, תורמת לכם באופן קבוע ופעם אחת יצא לי להביא אליכם כלב שהצלנו מהזנחה. אשמח להשתתף בפורום, אני ובן זוגי מגדלים 3 חתולים (כולם נאספו מהרחוב או על ידנו או ע"י עמותות שונות) ואני משתדלת לא להיות אדישה לחתולים ברחוב, בין אם זה לתת צלוחית מים ביום חם או לפזר אוכל כשאפשר...חוץ מזה אני עוזרת בקביעות למאכילה בתל אביב ונהנית לראות אותם מגרגרים אחרי הארוחה :-)
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואהיש לי 3 חתולים משלי - סופי בת שנתיים ו-3 חודשים, ג'יימי בן שנתיים וחודש וארתור בן שנה וחודש. בד"כ יש פה חתול רביעי באומנה וכרגע אנחנו חמישה חתולים - ממש full house. :) מאכילה כ-35 חתולים ב-3 פינות האכלה ומנהלת קומונה סגורה למאכילי חתולי רחוב. בהצלחה לפורום החדש!
קומונה סגורה למאכילי חתולי רחוב - http://communa.tapuz.co.il/catz
|
|
בתגובה ל: מזל טוב על פתיחת הפורום מאת: mind games הפורום מתחיל להיראות כמו פינת האכלה לחתולים, כל פעם מצטרף עוד חתול ועוד חתול... שמחה להכיר את כל החדשים.
מקווה שנהיה פורום פורה ומפרה, ענת
|
|
בתגובה ל: ברוכים המצטרפים ! מאת: ענת רפואהגמני כאן. שמי איתן, מאכיל כתריסר "חתולי חופש" (מתוכן לפחות 3 נקבות שזקוקות לעיקור דחוף). מודה, פעמים רבות אני מתמלא קנאה (לא קינואה :) כשאני קורא על עיריות ומועצות מקומית\אזוריות המממנות עיקור חתולי רחוב. אצלנו, המאבק עדיין בשלב של למנוע מהמושבניקים מסביב לפזר רעל (ע"פ רוב על בסיס טמיק) ולחסל עשרות בעלי חיים בן לילה. למזלי, אני זוכה לתמיכתן של מספר נשים בשכונה (וגבר אחד..), מה שנותן לי כח לזקוף קומה מול כל אותם אלה המחנכים את כלבי הפיטבול שלהם ששבירת מפרקתו של חתול זה ספורט שמרצה את הבעלים. סליחה על החפירה בהודעת הפתיחה... ד"ש לשונרא ומיינד גיימס, אותן אני מזהה מפורומים אחרים ברשת. ובהצלחה לענת בפורום החדש. עושה רושם של פורמט ידידותי וקליל. מצ"ב סרטון עם אאוטינג : ) חתול ברפת
|
|
בתגובה ל: בהצלחה לפורום החדש מאת: eitanos אסור להרעיל חתולים ואתה מוזמן להתלונן במשטרה אם חס וחלילה מישהו ירעיל אותם. מקווה שלא יגיע לזה.
|
|
בתגובה ל: אתה גם זוכה לתמיכתו של החוק מאת: mind games מנסיון, רצוי לא להגיע לפיצוץ גם עם שונאי החתולים. מי שכבר לוקח את החוק לידיו ומרעיל, יודע להסוות את עקבותיו, ועם חשד סביר לא ניתן להרשיע בבית משפט. בגלל זה יש (לדעתי) להשקיע את רוב המשאבים לחינוך הנוער והילדים לסובלנות לחתולים בפרט, ולטבע ולסביבה בכלל. את המבוגרים כבר לא ניתן לחנך. או, בשפת אוהבי בעה"ח: you can't teach an old dog a new trick
|
|
בתגובה ל: לך תוכיח שזה פלוני שעשה זאת מאת: eitanos בעיקר עיריית אשקלון. הוריו של בן זוגי גרים שם יחד עם סבא וסבתא שלו. סבא שלו מאכיל חתולים בשכונה.
לפני מס' חודשים "נשמות טובות" מהאזור התקשרו לעיריה ואמרו שהחתולים מהווים מטרד עבורם, אז בן זוגי סיפר שעירייה באה, אספה את כולם ואלוהים יודע מה עשתה איתם!
או שהם מגלים אותם למקום לא ידוע בו הם מתים - וזה לא חוקי או שהם פשוט אוספים אותם ומרדימים איתם!
אני הייתי פשוט בהלם מהזוועה.
לפחות בעיריית תל אביב, כשגרתי שם, דאגנו לעיקור וסירוס בפינת האכלה שלנו והחתולים תמיד הוחזרו לאותו מקום ע"י העיריה.
לא ראיתי אף פעם ניידת של עיריית תל אביב אוספת את החתולים למקום בלתי ידוע.
|
|
בתגובה ל: אני שמעתי דברים מזעזעים על מספר עיריות שונות מאת: Olli1009 יש מקומות בארץ שחתולים צריכים להתפלל לא להוולד בהם. איזה יאוש לקרוא דבר כזה וליבי גם על הסבא שהאכיל ודאג להם שגם ליבו נשבר.
|
|
בתגובה ל: נורא ואיום מאת: feral cat לא נשכח מי היה הוטרינר העירוני של אשקלון...
|
|
בתגובה ל: נכון, אבל דווקא לא הפתיע אותי מאת: Olli1009 עפ"י נתוני משרד החקלאות, בשנת 2006 הרג הווטרינר העירוני של אשקלון 1009 חתולים. במקום השני - ירושלים עם 889. במקום השלישי - חולון עם 666.
לגבי שנת 2007 אין נתונים על ירושלים וחולון, אבל באשקלון הווטרינר דיווח על הריגת 714 חתולים.
הכל הכל הכל תלוי בווטרינר הרשותי. קחו למשל את טבריה: זוכרים את ד"א אמנון אור, הווטרינר הפסיכוטי שהצלחנו להעיף? בשנת 2006 הוא דיווח על הריגת 141 חתולים. בשנת 2007, כאשר הוא כבר לא היה, הרגו שם 13 חתולים.
|
|
בתגובה ל: אשקלון מובילה בהריגת חתולים מאת: ענת רפואה הרי הם מעבירים חלק מבע"ח לעמותות שונות שמרדימות בע"ח כדי להציג מספר קטן יותר של חתולי רחוב שהומתו ע"י הוטרינר העירוני אבל בתכל'ס - כשוטרינר עירוני מעביר חתולים לעמותות האלה הוא יודע בדיוק מה יקרה להם ומה כוונתו.
|
|
בתגובה ל: בתכל'ס - כנראה שגם הנתונים הרשמיים זה לא הכל. מאת: mind games את צודקת שהמספרים לא מדוייקים ובפועל, כנראה, ממיתים יותר. יש וטרינרים עירוניים במרכז הארץ שנותנים אישורים ללוכדים עצמאיים ללכוד חתולים ולהעבירם ל"צער בעלי-חיים ת"א" - בית המטבחיים הגדול ביותר במדינה לחתולים ולכלבים.
חוץ מזה, אני לא רוצה לחשוב כמה חתולים מגיעים למותם בצב"ח ת"א ישירות מפניות של הציבור אליהם.
|
|
בתגובה ל: לא לעמותות, לצב"ח ת"א מאת: ענת רפואה אמנם לא בהיקפים של צב"ח ת"א, תודה לאל, אבל ממיתים.
|
|
בתגובה ל: אשקלון מובילה בהריגת חתולים מאת: ענת רפואה והגליות של חתולים? זה לא פחות חמור מהמתה ולדעתי גם יותר חמור. על זה הם מדווחים?
|
|
בתגובה ל: ענת ידוע לך על וטרינרים עירוניים שעושים לכידות מאת: feral cat ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ענת ידוע לך על וטרינרים עירוניים שעושים לכידות מאת: feral cat אבל את בטח תביני למה אי אפשר לכתוב פה את שמו ובאיזה עיר הוא עובד.
|
|
בתגובה ל: אני יודעת על אחד מאת: mind games וכמה חבל שאותו אחד זוכה להילולים והמלצות כאשר הוא פועל כוטרינר פרטי.
|
|
בתגובה ל: גם אני יודעת על אותו אחד מאת: feral cat אותו אחד.
|
|
בתגובה ל: נכון, אבל דווקא לא הפתיע אותי מאת: Olli1009 הוטרינר העירוני של רחובות הוא הוטרינר הפרטי שמטפל בכלב של ההורים שלי. בתור וטרינר פרטי הוא וטרינר מעולה אבל בתור וטרינר עירוני הוא גרוע מאוד לחתולי רחוב. אז כנראה שלא חייבים להיות השטן של בע"ח או משהו מאוד קיצוני כמו ההוא מאשקלון כדי להיות מעל לחוק בכל מה שקשור לחתולי רחוב.
|
|
בתגובה ל: יקירתי, מאת: mind gamesלא מצליחה להבין את הוטרינרים האלה שהם ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד. ואני גם לא מצליחה להבין למה מבין כל הוטרינרים הקיימים, צריך לתת פרנסה דווקא לאלו שהם אויבי בעלי חיים במוצהר. ואם זה נשמע כביקורת, אז כן, זו אכן ביקורת. הרי לא מדובר על אנשים רחוקים ממך. מדובר על הורייך. הם בוודאי יודעים מהי מידת המעורבות שלך, הם יודעים עד כמה החתולים קרובים ללבך ומודעים למאמצייך להצילם, אז איך זה מתיישב עם כך שביודעין הם בוחרים לפנות דווקא לוטרינר ידוע לשמצה? יד אחת מלטפת והשנייה הורגת. הרי כולנו זוכרים את דמעות התנין של ד"ר איה פרי דוידוביץ. הוטרינרים הדו ראשיים האלו למדו איך לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. ויש אנשים שחוץ מהכלב או החתול הפרטי שלהם, גורל הכלבתולים במדינה לא מעניין אותם.
|
|
בתגובה ל: אני לא הייתי פונה לוטרינר שיש לו שני כובעים מאת: שונרא החתול כי מה? כי לא עשיתי מספיק כדי לשכנע את ההורים שלי לעבור וטרינר?
הכלב בן 13.5 שנים. הוא מטופל אצל הוטרינר מגיל 3 חודשים. הכלב אומץ מתנו לחיות לחיות הוטרינר הזה הוא זה שבדק אותו לפני האימוץ ומכיוון שלא היה לנו וטרינר עד כה ויש לו מרפאה בעיר מגוריהם אמא שלי לקחה ממני כרטיס ביקור שהיה מאוד שימושי 3 ימים אח"כ מכיוון שהכלב הקיא ושילשל ואותו וטרינר הציל אותו מפארבו.
ההורים שלי שמעו ממני ומאחותי (גם היא מאכילה חתולי רחוב) את דעתנו על הוטרינר ועל כך שרצוי לעבור לוטרינר אחר אבל הם לא יעברו לוטרינר אחר כי מדובר בכלב מבוגר שהוטרינר הזה מכיר את כל ההיסטוריה שלו ואת יודעת מה? אני יכולה להבין אותם. גם אני לא הייתי ממהרת להעביר כלב מבוגר לוטרינר חדש.
אני מרגישה ויודעת שאת שלי עשיתי - הסברתי מה הוא עושה כוטרינר עירוני ולמה אני חושבת שצריך לעבור לוטרינר אחר אבל ההחלטה לא שלי, היא של ההורים שלי. אני מרגישה מאוד שלמה עם עצמי, כך שאת הביקורת, אם כבר, את יכולה להעביר על ההורים שלי, לא עלי.
|
|
בתגובה ל: שאני אבין - הביקורת היא עלי? מאת: mind games ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שאני אבין - הביקורת היא עלי? מאת: mind games הרי אני יודעת מהי דעתך על הוטרינר, ומראש נתתי לך קרדיט על כך שהבעת אותה בפניהם. ההחלטה היא שלהם. חבל שהם בחרו לא נכון.
חבל שוטרינרים כאלה מוצאים פרנסה גם מחוץ לכתלי מחנה ההסגר שעליו הם מופקדים.
מעלליו הרצחניים של צדוק מאשקלון נחשפו. אני מקווה שהוא "שרוף" בשוק האזרחי. אבל מה עם דומיו? אנחנו צריכים לחכות לחשיפה תקשורתית כדי שהציבור יבין שיש וטרינרים שצריך להקיא אותם?
אני מסייגת את דבריי ומדגישה שיש וטרינרים עירוניים שונים בתכלית. יש רשימה שחורה ויש רשימה טהורה. חבל שאלו ואלו נושאים את אותו הטייטל.
|
|
בתגובה ל: הביקורת היא לא עלייך מאת: שונרא החתול אין גוף "עם שיניים" שמפקח עליהם. דוגמא אחרת - לא מהתחום של וטרינרים רשותיים: מכירה את ד"ר צחי נבו? הוא ניהל למשך קצת זמן את צב"ח ת"א ויש עליו לא מעט תלונות של אנשים שהוא טיפל בבע"ח שלהם. הוא עדין עובד כוטרינר. הוא עושה ביקורי בית בשכונת התקווה, בה אני גרה, וכשאני מדברת עם בעלי חתולים וכלבים, מסבירה לגביו ומציעה שיעברו לוטרינר אחר - חלקם לא מבינים למה. שבוע שעבר ראיתי אותו בסופר ושמעתי אותו מספר על תלונה של מישהי שהוא טיפל עבורה בחתולת רחוב והוא לא מבין מה היא מתלוננת. כשהסברתי לאנשים שאיתם דיבר מיהו אחד מהם אמר - "אבל הוא דווקא בסזר והוא עוזר לאנשים ועושה דברים טובים. אם הוא כל כך גרוע למה לא שללו לו את הרישיון?" - זה בדיוק הקטע! צריך גוף שיהיה לו את הכוח לשלול רישיון או להטיל סנקציות. אין כזה גוף בארץ ועם ההתנהלות של המדינה בנושא בע"ח לא נראה שיהיה גוף כזה בזמן הקרוב.
|
|
בתגובה ל: בעיני. הבעיה היא שאין ממש פיקוח על הוטרינרים. מאת: mind games ובשורה התחתונה כסף=כוח. ואני שוב חוזרת לוטרינר העירוני שאת דיברת עליו. אם את לא מצליחה להשפיע על האנשים הקרובים אלייך לא לשתף פעולה איתו ולהתנער ממנו לחלוטין, למה שמישהו שלא מודע למעלליו יעשה עליו חרם? הרי זה אבסורד מאין כמוהו. הבת מצילה חתולים וההורים משתפים פעולה עם זה שמזיק להם.
לדעתי צריך לאסור בחוק על וטרינרים עירוניים לעבוד גם בשוק הפרטי. לא ייתכן שאת הכלבתולים האלמוניים הנטושים והעניים הם יהרגו ואילו את הכלבתולים השבעים והעשירים הם יצוו לחיים.
זה חרא של מצב וזו ארץ אוכלת כלבתוליה.
|
|
בתגובה ל: ובגלל זה הציבור צריך לממש את הכוח שנמצא בידיו מאת: שונרא החתול שמאכילים חתולי רחוב, מצילים בע"ח ומתנדבים עבורם - לבעלי הכלב/חתול הממוצע אכפת בעיקר מהכיס שלו ומהטיפול הטוב (ולפעמים זה בדיוק בסדר הזה - קודם הכיס). קשה מאוד לארגן חרם צרכני במדינה הזו. :(
|
|
בתגובה ל: לך תוכיח שזה פלוני שעשה זאת מאת: eitanos כדאי להתלונן במשטרה. גם אם בסופו של דבר לא תהיה הרשעה החוויה של חקירה משטרתית אולי תרתיע להבא.
|
|
בתגובה ל: ברוכים הבאים לפורום חתולי רחוב! מאת: ענת רפואה מאחלת רק טוב.
|
|
בתגובה ל: מזל טוב על הפורום החדש מאת: פיפי וננהללא תוכן
|
|
בתגובה ל: תודה רבה וברוכה הבאה מאת: ענת רפואהיוזמה מבורכת..! אני נופר, יש לי כמה וכמה חתולי רחוב שאני מאכילה בגינה הביתית... מממ ומתפנקים בכיף.. פשוט תראו-:P קבצים מצורפים:
:P
|
|