באחת מנקודות ההאכלה שלי נוצר לדאבוני "מסדר חולים". אתמול בלילה הזמנתי לוכד. הוא לכד שניים מתוך שלושה חתולים.
יעקב, אחד החתולים, קיבל טיפול תרופתי והוחזר לי. אני אצטרך להמשיך לתת לו תרופה במשך 10 ימים. יעקב הוא חתול עדין, "לא מקובל", מין אנדרדוג כזה. חתול נשמה. כל יום אני מתרגשת לראות את החברות שלו עם חתולה טריקולורית, שגם היא חתולה עדינה ושקטה. הם נצמדים, מתלטפים, מתרפקים זה על זה. אני נפעמת עד דמעות לראות את החיבור בין שני חתולים קצת דחויים וחסרי ביטחון. הם מוצאים נחמה זה בזרועות זה. אותי זה מרטיט, במיוחד על רקע ההיכרות עם האופי של שניהם ומעמדם בקבוצה. אני גם בטוחה שזכיתי לחזות ברגע המדוייק בו החברות הזו נוצרה, ומאז לשניהם יש מקום מיוחד אצלי בלב. יש גם שני גורים בני שלושה-ארבעה חודשים שהגיעו לקבוצה לפני כחודש, ובימים האחרונים התחלתי לראות חיבור בין יעקב לביניהם. מדהים לראות את הדינמיקה החברתית הזו. איך יעקב בחושיו מצליח לזהות את החלשים ולהתחבר אליהם, או שאולי זה להפך: הם מזהים אותו והוא לא דוחה את קרבתם כי הוא מרגיש שהם זקוקים למעין אח גדול.
מאחלת ליעקב החלמה מהירה ושלמה ובריאות טובה.
החתול השני נמצא במצב קשה מאוד. חתול שחור שאין לו שם רשמי. עצבן, אולי. יש לו גידול סרטני בפה, בלסת, בגרון. המראה מזעזע. אני בדרך כלל רואה אותו בשעות הערב ולאחרונה זיהיתי שיש בעיה כלשהיא. בתחילת השבוע הגעתי בשעה מוקדמת יותר וראיתי אותו באור. נחרדתי. מבחינה חיצונית, רואים לסת חתוכה וזה יכול להיות סוג של פציעה. בפרופיל רואים את העיוות שזה גורם לפרצוף שלו. המראה קצת מפחיד, מה גם שהוא חתול עצבני. מייד הזמנתי לוכד.
היום הוא היה תחת הרדמה וראיתי את הפה והלסת בבירור ומקרוב. המצב מחריד וקשה לתארו. הסרטן מאכל את הפרצוף שלו. מאחר והתחיל דווקא באזור הפה והלסת, אין גם אפשרות להסיר את הגידול. העצם התנפחה ובגלל זה היכולת שלו לפתוח את הפה מאוד מוגבלת. אין טיפול שאפשר לתת לו. על הפרווה השחורה יש גם קרחות, כמו מחלת עור. והוא הולך ומרזה. הוא כנראה לא מנקה את עצמו כי זה כרוך בכאב ובמאמץ והוא מוותר. הוטרינר אמר שצריך להרדים אותו.
כנראה שקצב ההתפשטות של הגידול מאוד מהיר, כי לא יכול להיות שפספספתי מצב חמור כזה לאורך זמן. עם זאת, הוא כן מגיע להאכלה. הוא אוכל בטירוף ובעצבים, לא באופן נורמלי. יש ביטוי כזה, "לאכול כאילו אין מחר". עבור עצבן החתול השחור - כנראה באמת אין מחר.
אני לא יודעת מה לעשות.
אם אחזיר אותו לקבוצה, ייתכן שהוא ימשיך לחיות ולהגיע להאכלה. אבל יום אחד הוא לא יגיע. ייעלם לנצח. ואני כבר לא אמצא אותו כדי לעשות עימו חסד ולגאול אותו מיסורי המוות. הגידול עלול לחסום את דרכי הנשימה והוא ימות מחנק. או שהוא כבר לא יהיה מסוגל לאכול ולשתות וימות מרעב והתייבשות ויהיה חסר אונים. ומי יודע איזה כאב פיזי הוא מרגיש.
באחת מנקודות ההאכלה שלי נוצר לדאבוני "מסדר חולים". אתמול בלילה הזמנתי לוכד. הוא לכד שניים מתוך שלושה חתולים.
יעקב, אחד החתולים, קיבל טיפול תרופתי והוחזר לי. אני אצטרך להמשיך לתת לו תרופה במשך 10 ימים. יעקב הוא חתול עדין, "לא מקובל", מין אנדרדוג כזה. חתול נשמה. כל יום אני מתרגשת לראות את החברות שלו עם חתולה טריקולורית, שגם היא חתולה עדינה ושקטה. הם נצמדים, מתלטפים, מתרפקים זה על זה. אני נפעמת עד דמעות לראות את החיבור בין שני חתולים קצת דחויים וחסרי ביטחון. הם מוצאים נחמה זה בזרועות זה. אותי זה מרטיט, במיוחד על רקע ההיכרות עם האופי של שניהם ומעמדם בקבוצה. אני גם בטוחה שזכיתי לחזות ברגע המדוייק בו החברות הזו נוצרה, ומאז לשניהם יש מקום מיוחד אצלי בלב. יש גם שני גורים בני שלושה-ארבעה חודשים שהגיעו לקבוצה לפני כחודש, ובימים האחרונים התחלתי לראות חיבור בין יעקב לביניהם. מדהים לראות את הדינמיקה החברתית הזו. איך יעקב בחושיו מצליח לזהות את החלשים ולהתחבר אליהם, או שאולי זה להפך: הם מזהים אותו והוא לא דוחה את קרבתם כי הוא מרגיש שהם זקוקים למעין אח גדול.
מאחלת ליעקב החלמה מהירה ושלמה ובריאות טובה.
החתול השני נמצא במצב קשה מאוד. חתול שחור שאין לו שם רשמי. עצבן, אולי. יש לו גידול סרטני בפה, בלסת, בגרון. המראה מזעזע. אני בדרך כלל רואה אותו בשעות הערב ולאחרונה זיהיתי שיש בעיה כלשהיא. בתחילת השבוע הגעתי בשעה מוקדמת יותר וראיתי אותו באור. נחרדתי. מבחינה חיצונית, רואים לסת חתוכה וזה יכול להיות סוג של פציעה. בפרופיל רואים את העיוות שזה גורם לפרצוף שלו. המראה קצת מפחיד, מה גם שהוא חתול עצבני. מייד הזמנתי לוכד.
היום הוא היה תחת הרדמה וראיתי את הפה והלסת בבירור ומקרוב. המצב מחריד וקשה לתארו. הסרטן מאכל את הפרצוף שלו. מאחר והתחיל דווקא באזור הפה והלסת, אין גם אפשרות להסיר את הגידול. העצם התנפחה ובגלל זה היכולת שלו לפתוח את הפה מאוד מוגבלת. אין טיפול שאפשר לתת לו. על הפרווה השחורה יש גם קרחות, כמו מחלת עור. והוא הולך ומרזה. הוא כנראה לא מנקה את עצמו כי זה כרוך בכאב ובמאמץ והוא מוותר. הוטרינר אמר שצריך להרדים אותו.
כנראה שקצב ההתפשטות של הגידול מאוד מהיר, כי לא יכול להיות שפספספתי מצב חמור כזה לאורך זמן. עם זאת, הוא כן מגיע להאכלה. הוא אוכל בטירוף ובעצבים, לא באופן נורמלי. יש ביטוי כזה, "לאכול כאילו אין מחר". עבור עצבן החתול השחור - כנראה באמת אין מחר.
אני לא יודעת מה לעשות.
אם אחזיר אותו לקבוצה, ייתכן שהוא ימשיך לחיות ולהגיע להאכלה. אבל יום אחד הוא לא יגיע. ייעלם לנצח. ואני כבר לא אמצא אותו כדי לעשות עימו חסד ולגאול אותו מיסורי המוות. הגידול עלול לחסום את דרכי הנשימה והוא ימות מחנק. או שהוא כבר לא יהיה מסוגל לאכול ולשתות וימות מרעב והתייבשות ויהיה חסר אונים. ומי יודע איזה כאב פיזי הוא מרגיש.
אני צריכה להחליט עד מחר.
אל תשכחו: אלוהים ברא קודם את בעלי החיים, ורק אחר כך אותנו, ואת שאר הטעויות. בני אדם, תנו לחיות לחיות. יהונתן גפן
בתגובה ל: זקוקה לעצות ולצערי גם לנחמה מאת: שונרא החתול אני יודעת שזה קשה אבל לדעתי מוטב להרדים את עצבן עכשיו. אין שאלה בכלל: ברור שהוא כבר סובל ושחייו קשים ורוויי כאב.
בתגובה ל: צר לי מאת: חומסת הפילים לקחתי חתול חי מהרחוב ובכך בעצם חרצתי את דינו למוות. זו ההרגשה שלי. מי נתן לי את הזכות להתערב בחייו? להחליט מתי יסתיימו?
בערך של מועקה במילון צריך לכתוב את מה שאני מרגישה עכשיו, את מה שעובר עלי כבר מאתמול בלילה. במורד הגרון מתפשטת מועקה. והיא לא עוזבת.
חזרתי מההאכלה של החתולים של הרחוב, וגיליתי שהממליטה הסדרתית והחמקנית שוב בהיריון.
עכשיו אני צריכה לנסוע להאכיל את קבוצת החתולים של יעקב ושל עצבן, החתול השחור. אני צריכה ממש לגרור את עצמי, בכוח. הו, תן לי כוח.
אל תשכחו: אלוהים ברא קודם את בעלי החיים, ורק אחר כך אותנו, ואת שאר הטעויות. בני אדם, תנו לחיות לחיות. יהונתן גפן
בתגובה ל: ואני רק רציתי לעזור לו. מה עשיתי בכך? מאת: שונרא החתול לקחת חתול *גוסס* מהרחוב ואת עושה עמו חסד.
(איך מדגישים?)
קומונה סגורה למאכילי חתולי רחוב - http://communa.tapuz.co.il/catz
בתגובה ל: ואני רק רציתי לעזור לו. מה עשיתי בכך? מאת: שונרא החתול אם לא היית לוקחת אותו התוצאה היתה אותה תוצאה - מוות בסופו של דבר. אני חושבת שאולי את מרגישה תסכול רב כ"כ כי זוהי הפכה להיות אחריות שלך. אבל יש דרך טובה יותר לראות את זה ואני מקווה שהיא תקל עליך: את נתת לו בעצם יכולת בחירה. בחירה דכרך אומנם אבל בטח לא הגיע אליך סתם. אולי כדאי שתתני לו ללכת למקום טוב יותר כל עוד הוא לא סובל יותר מדי. תקלי עליו.
זו החלטה קשה ללא ספק.
לבי איתך.
בתגובה ל: ואני רק רציתי לעזור לו. מה עשיתי בכך? מאת: שונרא החתול החתול סובל, אין ספק בזה.
מחזקת אותך מרחוק, אין דבר יותר קשה מאשר להחליט על דבר כזה.
בתגובה ל: זקוקה לעצות ולצערי גם לנחמה מאת: שונרא החתול אבל גם אני בעד להרדים את עצבן. סך הכל החתול סובל מאוד והוא לא נמצא בבית אלא במקום שמסוכן לו - בנוסף לכל הסכנות הוא יכול לחטוף עוד מחלות וזיהומים והוא יכול גם להיפצע מריב עם חתול אחר. לדעתי, כדאי לעשות איתו חסד ולגאול אותו מייסוריו. זה לא קל בכלל אבל זה המעשה הנכון בעיני.
לגבי יעקב - וואו, איזה כייף לקרוא עליו! הוא נשמע חתול מקסים עם לב רחב ונשמה טהורה. יכול להיות שבגלל שהוא יודע מה זה להיות נחות ודחוי הוא מרחם על חתולים אחרים שמזהה בהם את המצב בו היה שרוי ומתחבר איתם. זה נהדר מכיוון שכך הוא גם עוזר לאחרים, גם משיג חברים חדשים ויוצר לעצמו חברה אלטרנטיבית וגם יכול לתת חום ואהבה ולקבל חזרה. שירגיש טוב המדהים הקטן! :)
בתגובה ל: זקוקה לעצות ולצערי גם לנחמה מאת: שונרא החתול גידול סרטני זה מצב כואב מאד. זה כואב כמו מוגלה שאוכלת אותך, החתול סובל ואפילו סובל מאד. הוא לא מראה זאת, יש להם סיבולת שונה, אבל הוא סובל.
לטובתו, הייתי ממליצה לך בשברון לב - לעשות עימו חסד ולגאול אותו מייסוריו.
ללא חתולים - חיי לא היו מאושרים.
בתגובה ל: זקוקה לעצות ולצערי גם לנחמה מאת: שונרא החתול ולגבי עצבן, הייתי סומכת על ההמלצה של הווטרינר. לפי התיאור שלך נשמע שהמתת חסד היא ההחלטה הנכונה, עם כל הקושי שבזה. אני מבינה את המועקה הנפשית שלך, אבל נסי לחשוב על זה שבעצם את משחררת אותו ממועקה פיזית קשה שתוביל אותו למוות בייסורים.
בתגובה ל: החלמה מהירה ליעקב מאת: ענת רפואה נשמע מסיפורך שמצבו קשה ביותר ושהוא סובל, כדאי מאוד למנוע ממנו סבל נוסף. אם היה מדובר בחתול בית הייתי אומרת בואי נחכה קצת אך היות ומדובר בחתול חוצות וברגע שהמצב יתדרדר יותר והוא לא יוכל יותר לאכול הוא יחפש לעצמו מקום ששם הוא יגסוס מי יודע כמה זמן בסבל נוראי לבד ואף אחד לא ידע כמה הוא סובל ומה הוא צריך. רצוי מאוד למנוע ממנו סבל מיותר, עם כל הכאב זו תהיה ההחלטה הנבונה ביותר עבורו, ועבורך את צריכה לחשוב שעשית בשבילו את הכי הכי שאפשר והכי טוב שאפשר עבורו.
בריאות למחלימים.
בתגובה ל: זקוקה לעצות ולצערי גם לנחמה מאת: שונרא החתול הייתי רוב היום בתל"ל, שם הוא נמצא בתוך כלוב נשיאה. השפעת ההרדמה מאתמול פגה לחלוטין והיום הוא כבר היה עירני. ריככתי מזון יבש והכנסתי לו לכלוב צלוחית של המזון עם הרבה מים. הוא שותה יפה ואוכל יפה. הגידול נמצא בצד השמאלי של הלסת, וכנראה הוא משתמש בצד הימני ללעיסה ולבליעה. כאשר מביטים על צידו הימני, הוא נראה בסדר. יש לו עיניים ירוקות מדהימות, שנראות כאילו עברו פוטושופ ונצבעו בירוק זרחני. אבל מצד שמאל ובמיוחד כשהוא פותח את הפה, מתגלה הגידול. כשהוא היה מורדם, נגעתי בסנטר שלו והוא היה נוקשה. הגידול התחיל משם או התפשט לשם.
ועם כל זאת, החתול אוכל ושותה.
הוטרינרים אומרים שאי אפשר לנתח כי אין בעצם מה להסיר. ההחלטה הוטרינרית רפואית היא להרדים.
לקחת אותו לבית החולים הוטרינרי זו לא אופציה מבחינתי, כי אין לי אפשרות לממן זאת. על אחת כמה וכמה שנאמר לי שהם יערכו שם סדרת בדיקות ויגיעו לאותה מסקנה.
אני מתייסרת. משנה דעתי כל רגע. אם אשחרר אותו, הוא יחיה עוד כמה ימים או שבועות, אבל עלול למות מוות איטי וכואב. אם הוא יורדם, גזלתי ממנו את הזמן שעוד נותר לו להיות בעולם אבל אולי מזערתי את הסבל. הוא חתול רחוב די פראי ואני לא יכולה להחזיק אותו בבית. להמשיך להחזיק אותו בכלוב? לכמה זמן? האם זו לא התעללות בחתול? חוץ מלהכניס לו אוכל ומים, לא אוכל לנקות את הכלוב.
זו שאלה של איכות החיים שלו מול אורך החיים שלו.
אני חייבת לקבל החלטה עד מחר בבוקר.
בתגובה ל: עצבן החתול השחור אוכל ושותה ברעבתנות מאת: שונרא החתול לפני שלוש שנים, חודשיים ושבועיים הרדמתי את מיצ. חתולה טאבית גדולה ויפהפייה שגידלתי מבקבוק והרשתה לי לחלוק עימה את חייה במשך שמונה שנים. מיצ אובחנה סופסופ ולאחר ויכוחים רבים עם וטרינרים שונים כחולה בסרטן ריאות גרורתי ללא תקווה לחייה. בלב שבור לגמרי אזרתי אומץ להתנגד לוטרינר ששלח אותי לדיעה שנייה נוספת ולהגיד - עד כאן. היפהפייה הזו לא תסבול יותר. היא כבר אמרה בבית שהיא ויתרה על חייה. ואני איחרתי את המועד ולא הקלתי עליה. כמו שאמרה לי הוטרינרית שהסכימה להרדים אותה - את ידעת מה את מכחישה שלושה שבועות! אינני אומרת לך לפעול כמוני וזו באמת שאלה מוסרית, אבל מיצ הייתה חתולת בית ואפשר היה לדעת בדיוק מתי היא מוותרת. את זה לא בטוח שתדעי אם תחזירי את החתול לרחוב. בכל מקרה אני יודעת שאת עצמך את תלקי (כמוני) כי זו החלטה שלא נראית נכונה אף פעם כשזה מגיע ליצורים המקסימים האלה שמאפשרים לנו לחלוק את חייהם לרגע...
שקיות הן הדבר היחיד שאנו קונים כדי לזרוק...
בתגובה ל: זקוקה לעצות ולצערי גם לנחמה מאת: שונרא החתול היום הלך לעולמו חתול שחור שלא בחר להגיע לעולם וגם לא בחר לעזוב אותו.
בתגובה ל: היה היה חתול ואיננו עוד מאת: שונרא החתול ללא תוכן
בתגובה ל: היה היה חתול ואיננו עוד מאת: שונרא החתול שונרא, אני מתארת לעצמי שאת מרגישה עכשיו רע מאוד אבל את עשית את הדבר הכי נכון והכי טוב עבורו וגאלת אותו מייסוריו. שולחת לך חיבוק חזק.
בתגובה ל: היה היה חתול ואיננו עוד מאת: שונרא החתול ללא תוכן
(נכון, זה יושב באתר של ד"ר בועז ארד כי אני עורך אותו טכנית וזה ממש נוח, אבל הבלוג הוא דעתי האישית ולמען הסר ספק לא משקף את דעתו של ד"ר ארד!)
בתגובה ל: זקוקה לעצות ולצערי גם לנחמה מאת: שונרא החתול ממה הוא סובל? מדוע הוא צריך לקבל אנטיבוטיקה דרך הפה למשך עשרה ימים?
הטיפול האנטיבוטי הארוך ביותר בוא בהמוברטונלה (למשך שבועות), אך לרוב האינפקציות הטיפול קצר יותר. גם עדיף לתת בהזרקה תת-עורית - זה לא כואב לחתול, שממש לא מת שידחפו לו דברים לפה (לצערי, לעיתים אין הרבה בררה...)
(נכון, זה יושב באתר של ד"ר בועז ארד כי אני עורך אותו טכנית וזה ממש נוח, אבל הבלוג הוא דעתי האישית ולמען הסר ספק לא משקף את דעתו של ד"ר ארד!)
בתגובה ל: מה יש ליעקב? מאת: amitos ההאכלה שלי מתחילה בפיזור מזון יבש בנקודות רבות שמאפשרות לכל חתול לאכול בנפרד. תוך כדי כך, אני מוציאה מהתיק קופסת שימורים לחתול ואז מתחילה התגודדות סביבי. כאשר אני פותחת את הקופסה, מתחיל קונצרט של יללות: -אני רוצה! -אבל אני הייתי פה קודם! -ואני יותר ותיק. -תני לי, אני רק גור קטן (וחצוף) -אני הראשונה בתור. -ואני הכי יפה פה! -אבל אני סיימתי את המנה היבשה. לא מגיע לי פינוק?
ורק יעקב, משמיע יללה מנומסת חרישית, מעט צרודה, ומביט בי בעיניים כלות.
שמתי לב שיעקב מעדיף רק את המזון הרטוב ונמנע מהיבש. הקפדתי לתת לו מנה מוגדלת וגם הכנתי לו מנה מיוחדת של מזון רטוב ויבש מעורבב, כי חשוב לי שיאכל גם את המזון היבש שהוא יותר בריא ומזין. לאחרונה הוא קצת הרזה וגם שמעתי אותו נאנק כשאכל מזון יבש. חשדתי שיש לו בעיה בפה. אולי בשיניים.
הוטרינר אכן זיהה בעיה בפה. אני לא יכולה לפרט לגבי האבחנה המדויקת כי למען האמת הייתי יותר מרוכזת במצבו של החתול השחור. יעקב יחיה ויבריא וזה מה שחשוב לי. החתול השחור לא.
יעקב קיבל טיפול סטרואידים מרוכז ואני צריכה להמשיך לתת לו סירופ בשם Metronidazole suspension במשך 10 ימים.
החזקתי את יעקב אצלי במשך יומיים. את הסירופ ערבבתי לו באוכל. הוא כזה חמוד, יעקב. נשמה טובה. לא הייתה לי כל בעיה לפתוח את הכלוב ולהכניס את הצלוחיות של האוכל והמים. הוא אף פעם לא רשף לעברי, לא ניסה להימלט, לא עשה קונצים. הוא קיבל בכניעה - ואני חושבת שגם בהבנה - את "כליאתו". הוא לא ראה בי אויב רע שכלא אותו. בכל כמה שעות הכנסתי לו אוכל. פינקתי וצ'יפרתי אותו ככל יכולתי. אחרי שוידאתי במשך יומיים שהוא אוכל ושותה, היום החזרתי אותו לקבוצה.
הקדמתי קצת ולכן לא הרבה חתולים חיכו לי. הוצאתי את הכלוב של יעקב וקראתי לחבר'ה. הם הגיעו מייד, החזירונים הקטנים רציתי שיעקב יראה את החברים שלו, שידע שחזר הביתה.
פתחתי את הכלוב והתרחקתי. לקח ליעקב כמה שניות לקלוט ששערי החופש נפתחו. כשיעקב יצא, הוא יצא ברוגע ולא בבהלה. הוא התמתח קמעה ונכנס מתחת לאוטו. עקבתי אחריו היטב. המבחן היה הקופסה. מייד כשפתחתי אותה, הוא הגיע אלי עם היללה החרישית הצרודה שאי אפשר לעמוד בפניה. כמובן שהוא קיבל מנה מוגדלת ואכל אותה יפה. אחר כך גם קיבל מנה מעורבבת. קלטתי אותו עושה קקי ואחר כך גם מנקה את עצמו. ואז הוא גם ניגש לערימה של אוכל יבש ואכל ממנה.
בסך הכל אני אופטימית לגבי יעקב. יעקב יבריא ויתחזק ויהיה בסדר. אמן!
בתגובה ל: מבזק יעקב מאת: שונרא החתול הוא מצליח לסבול את התמיסה של METRONIDAZOLE? זה די מכה רוב החתולים לא נוגעים בזה (ראיתי בזמן האחרון כאלה עם טעם של אוכל וגם בזה הם לא נוגעים) ראיתי אישית תוצאות זהות עם מינון גבוה יותר פעם ביום. אך עקרונית גם מברוציל צריך להיות לא פחות אפקטיבי לזיהומים בחלל הפה וזה רק פעם ביום וגם אכיל ע"י כלבים וחתולים. נקודה למחשבה או לזיהומולוג וטרינרי...
בתגובה ל: אני מזליפה את זה על המזון הרטוב ויעקב אוכל מאת: שונרא החתול ללא תוכן
בתגובה ל: אני מזליפה את זה על המזון הרטוב ויעקב אוכל מאת: שונרא החתול יש לך מזל איתו. כמה שיטות ניסיתי (כולל החדרת פתיליות וגניליות לכל מיני מקומות). בסוף הצלחתי להשיג את החומר להזרקה, אבל מאז טפו טפו אין לי צורך להשתמש בו...
אני לא מוכן לקחת אחריות על זה אבל מטרונידזול בדרך כלל סוגר את העבודה תוך כמה ימים וממשיכים גג שבוע. אם אחרי שבוע הוא עוד לא הסתדר אין טעם להמשיך ככה ותקחי אותו שוב לוטרינר להערכה מחודשת...
בתגובה ל: סרטון של יעקב והטריקולורית במפגן אהבה וחברות מאת: שונרא החתול "קצת חשוכה" זה אנדרסטייטמנט. אגב, ברוב המצלמות (גם בסלולרי) יש אפשרות לצילום ב"מצב לילה" ואז התמונה מוארת יותר.
בתגובה ל: תמונות טריות של יעקב מאת: שונרא החתול ללא תוכן