|
מפלגה חדשה שמתמודדת בבחירות לרשויות המקומיות ביקשה עזרה בניסוח מצע (אג'נדה) לטיפול בבעלי-חיים. אשמח לשמוע מכם הצעות למה הייתם רוצים לראות במצע של המפלגה.
תודה, ענת
|
|
בתגובה ל: התייעצות: מצע למפלגה מאת: ענת רפואהלחתולי הרחוב זכות לחיות חיים נאותים, זכותם להיות מוכרים כבעל חיים רצוי ומוגן. זכות לקבל אוכל, מים, מחסה וטיפול רפואי נאות כאשר יזדקקו לו. זכותם לקבל התקציב הדרוש לקיום הצרכים הללו, כולל קיום עיקורים וסירוסים ללא תשלום (בהזמנת מאכילי חתולי רחוב). זכותם לקבל הגנה משפטית עך ידי גורמים נאותים הפועלים למענם ופועלים למניעת התאכזרות, התעללות או המתתם. טיפולים רפואיים על ידי הרשויות, כולל עיקורים וסירוסים ולכידות לשם כך יעשו בסטנדרטים רפואיים גבוהים ביותר תוך התחשבות מקסימלית בחתולים ומניעת סטרס מיותר. מאכילי חתולים יזכו להגנה מהתנכלות גורמים העוינים אותם ואת החתולים, הרשויות ימנעו מפגיעה במאכילים והחתולים, וימגרו ויטפלו בחומרה בכל נסיון, איום או התעללות במאכילים ובחתולים. האזרחים יתודרכו להתיחס לחתולים בכבוד, למנוע פגיעה בהם והתאכזרות, למשל יתודרכו כי אסור להפריע ולגעת בגורים רכים ואימותיהם. זהו בינתיים...
|
|
בתגובה ל: התייעצות: מצע למפלגה מאת: ענת רפואה 1. מרשם מרכזי לחתולים עם שבבים. אכיפת חוק צב"ח לחתולים נטושים כאלה. באותה הזדמנות חיסון חובה לכלבת לחתולים פעם בחיים. זה מספיק.וחיסון כלבת לכלבים - אחת לשלוש שנים, לא יותר. זה רע. שיגבו פי שלוש אגרה אחת לשלוש שנים. 2. להטיל מס על הרבעת חתולים. לממן איתו סירוסים בחינם או במחיר מסובסד מאוד עבור חתולי בית. 3. להגביר את התמיכה התקציבית של העיריה בעמותות למען בעלי החיים הפועלות בתחומה. 4. לגרום לוטרינר העירוני של אותה עיר להגדיל את תפוקת עיקורי החתולים - במקרה של העיר הזאת הוא מסוגל, ואם לא - שיוציא החוצה חלק מהעיקורים בקבלנות. 5. להגיע להסדר עם יבואן / יצרן מזון לחתולים שיספק אוכל לכל מאכיל חתולי רחוב הגר בעיר מחיר מיוחד. במכרז שנתי. זה אפילו לא עולה כלום.
הבלוג של עמית - חתולים, בני אדם וסתם הרהוריםhttp://www.boazarad.co.il/blogs/ags(נכון, זה יושב באתר של ד"ר בועז ארד כי אני עורך אותו טכנית וזה ממש נוח, אבל הבלוג הוא דעתי האישית ולמען הסר ספק לא משקף את דעתו של ד"ר ארד!)
|
|
בתגובה ל: כמה רעיונות ענת מאת: amitos אני לא בטוחה שהבנתי. מי ידאג לחיסון הכלבת? מי יממן את זה? מה יהיה דינו של חתול שנתפס ללא חיסון? ומה יהיה דינו של מאכיל שחתולו נתפס ללא חיסון? אני מקווה מאוד שאתה לא רוצה לחייב מאכילים בחיסון כלבת לחתולים.
|
|
בתגובה ל: חיסון חובה לכלבת לחתולים פעם בחיים? מאת: שונרא החתול חתולי רחוב צריך לחסן בלכידה-סירוס-החזרה, זה סיפור אחר. מה שאני מתכוון אליו זה רישוי ורישום חתולי בית, בדיוק כמו כלבים. חיסון כלבת עולה בפועל 10 ש"ח. מהאגרה שתיגבה על בתי גידול לחתולים גזעיים (או על מי שמוכר אותם), כדי לעודד אימוץ חתולי רחוב ולהפחית הרבייה, ניתן יהיה לממן חיסון כלבת ועיקורים מוזלים לחתולי בית. שוב, חתולי רחוב מעוקרים ומחוסנים נגד כלבת באותה הזדמנות.
לגבי 3 שנים - אין צורך לחסן יותר מאחת לשלוש שנים וסביר להניח שחיסון אחד בחיים לאחר גיל 4 חודשים - מספיק לנצח חיי החתול (זה מכון גם לגבי חיסון משולש / מרובע). כך גם לכלבים - במקום לטרטר אותם לורטינר כל שנה ולחדש רשיון כל שנה, יעשו אחת לשלוש שנים, היות ואין בחיסון תכוף יותר תועלת ויש סיכון לתופעות לואי ותחלואה.
הבלוג של עמית - חתולים, בני אדם וסתם הרהוריםhttp://www.boazarad.co.il/blogs/ags(נכון, זה יושב באתר של ד"ר בועז ארד כי אני עורך אותו טכנית וזה ממש נוח, אבל הבלוג הוא דעתי האישית ולמען הסר ספק לא משקף את דעתו של ד"ר ארד!)
|
|
בתגובה ל: חיסונים חובה לחתולי בית מאת: amitos אני נגד. גם ככה חתולים כמעט לא מעבירים או לוקים בכלבת.
|
|
בתגובה ל: חיסון כלבת בחתולים יכול לגרום לסרטן מאת: feral cat
כשהיו לי רק 3 חתולים והתעקשתי על חיסוני כלבת, הוטרינרית שלי דאז מזכרון, היתה משלבת כמות קטנה של חיסון הכלבת יחד עם המשושה - בגלל הסכנה שבזה.
אבל, לידיעת כולם: חס וחלילה מתפרצת כלבת במקום מסויים, שום חיסון לא יעזור לחתולים, בקושי לכלבים (אני מכירה מקרה טראגי במצפה גילון לפני שנים רבות שהמיתו חתולים וכלבים ביתיים רבים בשל מקרה כלבת שנתגלה בתוך היישוב).
ללא חתולים - חיי לא היו מאושרים.
|
|
בתגובה ל: חיסון כלבת בחתולים יכול לגרום לסרטן מאת: feral catההתייחסות לסרקומה בעניין היית הקצת מוגזמת, ולא הוכח קשר סיבתי. אבל יש לחיסונים בכלל תופעות לואי, אז כדאי למעט בהם באופן כללי. ראה מה שכתבתי על דו"ח המועצה המייעצת ל חיסוני חתולים של AAFP
|
|
בתגובה ל: חיסון לכלבת חשוב לא פחות ממשולש / מרובע מאת: amitos החשש מסרטן הוא ממשי ואני לא מוכנה שיחסנו את החתולה שלי חיסון מיותר. היא נמצאת רק בבית.
|
|
בתגובה ל: התייעצות: מצע למפלגה מאת: ענת רפואה בעלי חיים נס ציונה מצהירה שבעלי חיים הם חלק בלתי נפרד מהסביבה האנושית ותעשה כל אשר לאל ידה להבטיח רווחתם ותגיש סיוע במצוקתם. יוקם מקלט/מעון לבעלי חיים. עיקור וסירוס בעלי חיים יהיה חלק קבוע בתקציב העירוני ובתוכנית השנתית.
זהו הסעיף הראשון מתוך רשימת רעיונות המוצגים בקומוניקט של רשימת הירוקים בנס ציונה.
אפשר לטעון שהניסוח מעורפל וכוללני משהו, אך הוא בכל זאת מכסה את הנקודה העיקרית והחשובה ביותר - עיקור/סירוס. לדעתי, זו מטרה שהיא בהחלט בת השגה.
|
|
בתגובה ל: המצע של רשימת הירוקים בנס ציונה בראשות זאב שפיר מאת: שונרא החתול ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: התייעצות: מצע למפלגה מאת: ענת רפואה
הקפדה על אכיפת חוקים.
השגת תקציבים ממשלתיים.
פינות האכלה לחתולים.
הקפדה על חיפוש בעלים של כלבים שהגיעו להסגר עירוני.
ימי אימוץ מוסדרים בכלביה העירונית.
ניידת וטרינרית לטיפולים מוזלים חיסונים וכו'.
חיים טובים לכל חיה באשר היא.
|
|
בתגובה ל: מצע למפלגה מאת: yeela גיבשתי עבורם היום טיוטה למצע בתקווה שיאמצו אותה. ימים יגידו.
|
|
בתגובה ל: תודה, יעלה מאת: ענת רפואה ללא תוכן
|
|