מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן.
|
|
מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן.
פורסם לפני
4513 ימים
מאת שונרא החתול
סה"כ תגובות: 13
תגובה אחרונה לפני: 4511 ימים
או שהוטלה קללה על החתולים שלי או שאני לא טובה לחתולים. מי שרוצה לקבל את קבוצת החתולים שלי בראשל"צ, בבקשה. עדיף להם בלעדיי.
|
|
|
|
או שהוטלה קללה על החתולים שלי או שאני לא טובה לחתולים. מי שרוצה לקבל את קבוצת החתולים שלי בראשל"צ, בבקשה. עדיף להם בלעדיי.
|
|
בתגובה ל: מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן. מאת: שונרא החתול כמה חתולים יש בקבוצה? האם הם מתים או חולים בדברים דומים? יש קו משותף בתמותה? בני כמה אלו שמתו ולמה?
את יודעת, יש גם מקריות בחיים. לא נראה לי שאת עושה קראמה שלילית (-;
הבלוג של עמית - חתולים, בני אדם וסתם הרהוריםhttp://www.boazarad.co.il/blogs/ags(נכון, זה יושב באתר של ד"ר בועז ארד כי אני עורך אותו טכנית וזה ממש נוח, אבל הבלוג הוא דעתי האישית ולמען הסר ספק לא משקף את דעתו של ד"ר ארד!)
|
|
בתגובה ל: מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן. מאת: שונרא החתול לצערי חתולי הרחוב חייהם לא קלים. לפחות לחתול שלך היה מי שדאג לו, לעומת חתולים רבים שלאיש לא אכפת מהם.
|
|
בתגובה ל: מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן. מאת: שונרא החתול לפעמים יש מקריות ולפעמים יש מחלות מדבקות. אצלי לפני כמה זמן היו כמה מצוננים ביחד. ממש לא עדיף להם בלעדייך! זה לא קשור אליך בכלל. תוציאי לך את זה מהראש.
קומונה סגורה למאכילי חתולי רחוב - http://communa.tapuz.co.il/catz
|
|
בתגובה ל: מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן. מאת: שונרא החתול ככה זה בחיי הרחוב. היום הם איתנו ומחר כבר לא. והכאב והמועקה הם נחלתנו. משתתפת בצערך.
|
|
בתגובה ל: מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן. מאת: שונרא החתול ואהבה ודאגה לא יכולים לעשות רע לעולם. משתתפת בצערך
|
|
בתגובה ל: מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן. מאת: שונרא החתול עדיף להם איתך בהרבה.
|
|
בתגובה ל: מת לי עוד חתול. מהקבוצה של יעקב ועצבן. מאת: שונרא החתול עם מסדר חולים אני עוד יכולה לחיות, אבל מסדר מתים?
החתול שמת היה חולה בצהבת. חייזר א' קראתי לו. בן שנה היה. הוא היה נספח לקבוצה שלי. הוא לא אכל ביחד איתה, אלא מעבר לכביש.
הוא גר באולם אירועים, שיש לו גם גן קטן. הגדר של הגן גובלת במדרכה. בנקודה אחת בגדר היה בור קטן באדמה שדרכו הוא זחל החוצה. נהגתי להשאיר לו את המנה על המדרכה ליד הבור, להיכנס לאוטו ולהתבונן בו. הוא היה מוציא את ראשו הקטן, בודק את השטח ואוכל. הייתי חייבת להגיע עם האוטו אליו. אילו הייתי באה ברגל, שובל של חתולים מהקבוצה היה משתרך אחרי. כך הערמתי עליהם. הם חשבו שנסעתי.
לפני כחודשיים-שלושה בעלי האולם העירו לי. בוודאי ברור לכם על מה. הסברתי להם שהחתול מסורס (למרות שעדיין לא היה), שזה בסך הכל חתול אחד, שאם הוא שבע אין לו כל צורך "להסתובב בין האורחים ולקפוץ על האוכל", שהוא בכלל פוחד מאנשים, שיש להם שיחים ועצים ופרחים אבל אין להם עכברים וזוחלים בזכותו, שאני מניחה את האוכל על המדרכה והיא בכלל שטח ציבורי. הם ביקשו בכל זאת שאפסיק לתת לו אוכל, שזה מפריע, שחבל שהם יתקשרו לעיריה. חארות. כאילו שהחתול הוא עציץ ואני פשוט יכולה לקחת אותו ולהציב אותו עם כל העציצים.
אני לא יודעת איך הוא עשה את זה, אבל החייזר הקטן למד לחצות את הכביש ולהגיע לקבוצה.
לפני קצת יותר מחודש איגפתי אותו כשהוא היה מרוכז באכילה, והופה... לכלוב. את הלילה הוא העביר בכלוב בחדר הרחצה שלי, כי זה החדר היחיד שאפשר לסגור הרמטית. ומזל. למחרת בבוקר, ברגע של חוסר תשומת לב מצדי כשהכנסתי לו אוכל לכלוב, הוא חמק החוצה והתחבא מתחת לארון האמבט. הוא היה מפוחד, לא הייתה גישה אליו ולא היה סיכוי לתפוס אותו. היסטריה קלה השתלטה עלי. יש לי חתול באמבטיה! מה אעשה? מילא, אם היה מדובר בחתול מהשכונה, הייתי פותחת את הדלת והוא היה מוצא דרכו החוצה לסביבה מוכרת. אבל הוא חתול מראשל"צ והבית הוא בכלל בנס ציונה. בערב הגיע אלי חבר עם מלכודת ופיתיון, והוא נפל בפח. איזו תחושת הקלה. את הלילה הוא כבר בילה במלכודת. למחרת בבוקר - באיחור של 24 שעות מהתכנון המקורי - הוא נלקח לסירוס בתל"ל.
המשך יבוא. יש לי עוד חתול באמבטיה, קשקאי החתיך. הוא מיילל וצריך צומי.
|
|
בתגובה ל: התיישב לי כזה גוש בבטן. צריך דחפור כדי לפנות אותו. מאת: שונרא החתול
לפני הביקור אצל הוט'? יש סימנים מסויימים כמו אצל בני אדם? וזה מדבק, נכון?
אני משקשקת מפחד כל פעם כשחתול חדש מגיע וסובל מאיזו בעייה בריאותית........ בינתיים היה רק פטרת שמדבקת והשאר התגברתי, אבל זה מפחיד לאלל'ה.
ללא חתולים - חיי לא היו מאושרים.
|
|
בתגובה ל: שונרא, איך יודעים שחתול חלה בצהבת מאת: בונבון בעיקרון חתול נראה צהוב אם יש םירוק מהיר של הדם (למעשה אנמיה) או אם רמת הבילירובין בדם גבוהה (כשל של הכבד) והרבה פעמים ביחד.
זה כמובן תלוי אם זה התחיל מייד או בהדרגה, או אם זה אחרי אובדן דם או לא, אבל תסתכלו על זה בתור חירום וטרינרי. אפשרות אחת הניתנת למניעה זה המוברטונלה המועברת ע"י פרעושים. חומר טוב נגד פרעושים וסיכוי נמוך יותר שזה יקרה. מחלות שעוברות בין חתולים (בפרט FELV) גם הן אחריות למצבים כאלה, וטוב לסרס את החתולים כדי שזה לא יעבור.
היו לי לצערי כמה חתולים שמצאתי במצבים כאלה.
אם אין אפשרות לעשות בדיקות נוספות והחתול לא מיובש, הטיפול הוא בדוקסילן + פרדניזון, אבל זה מצב אם כמה אבחנות מבדלות. דגימת דם (כימיה+ספירה בבית דגן - 140 ש"ח בלבד) בדרך כלל מספיקה. ווטרינר, כמובן.
הבלוג של עמית - חתולים, בני אדם וסתם הרהוריםhttp://www.boazarad.co.il/blogs/ags(נכון, זה יושב באתר של ד"ר בועז ארד כי אני עורך אותו טכנית וזה ממש נוח, אבל הבלוג הוא דעתי האישית ולמען הסר ספק לא משקף את דעתו של ד"ר ארד!)
|
|
בתגובה ל: שונרא, איך יודעים שחתול חלה בצהבת מאת: בונבון של פגיעות בכבד, כגון חיידק הֶמובַּרטוֹנֶלה. החניכיים צהובים, לובן העין צהוב. כשזה בולט לעין בחתול, זה כבר בשלב מתקדם.
|
|
בתגובה ל: צהבת היא לא מחלה - היא תסמין של מחלות רבות, מאת: רימונה בדיוק, זה תמרור אזהרה (דגל אדום!) ולא המחלה בפני עצמה. אם כי הרבה פעמים כשאתה תופס את זה בהתחלה זה עוד נקודה שאפשר לטפל בה. אם זה באמת צהבת אז אפשר לראות צהוב בלחמית של העין או בעור הפנימי של האוזן. אבל ברוב המקרים לא צריך לחכות גם לזה - אם החתול מראה התנהגות לא שגרתית לאותו חתול (שינוי בהרגלי אכילה, למשל) אז זה כנראה הזמן שלו לראות וטרינר.
|
|
בתגובה ל: התיישב לי כזה גוש בבטן. צריך דחפור כדי לפנות אותו. מאת: שונרא החתול הוא נשמע מתוק. מקווה שתתחזקי ותתנחמי.
|
|
|
 |
|