(נכון, זה יושב באתר של ד"ר בועז ארד כי אני עורך אותו טכנית וזה ממש נוח, אבל הבלוג הוא דעתי האישית ולמען הסר ספק לא משקף את דעתו של ד"ר ארד!)
בתגובה ל: כל הכבוד, תביא לגרגורים ותתרום כמה שאתה היכול מאת: amitos אני מפחד שלא אצליח לטפל בהם טוב והם ימותו..
בתגובה ל: מישהו השאיר שני גורים בני יום ליד הזבל בקרטון. מאת: mushonim מקווה שתצליח לטפל בהם ו/או למסור אותם למי שיטפל בהם. זו עבודת קודש.
בתגובה ל: כל הכבוד לך! מאת: ענת רפואה ללא תוכן
בתגובה ל: כל הכבוד לך! מאת: ענת רפואה אם זה לא מספיק, כשעליתי אתמול להוציא את הכלבה שוב שמעתי את הבכי הזה שנורא חששתי ממנו. לא רציתי להאמין שישנו עוד אחד מסכן כזה. התקרבתי אל הפח ולצערי הרב ראיתי עוד אחד אומלל זרוק על קרטון שטוח בלי אמא ומחפש דרך. דרך לאנשהוא. אחרי התלבטות של מלא זמן החלטתי שאני לא יכול להשאיר אותו וכשראיתי שאמא שלו לא באה, לקחתי אותו גם כן. הוא כבר עם ענייפ פקוחות. אני מקווה שאצליח להחזיק אותם בחיים כי אצטער מאוד אם לא..
בתגובה ל: הלב נשבר כששומעים את הבכי שלהם לאמא. מאת: mushonim האם יש לך עזרה? יש כאן הודעה של מישהי מירושלים שמעוניינת להיות בית אומן לחתול, אולי תפנה אליה?
חשוב לשמור על חום גופם של הקטנטנים - עם בקבוק חם עטוף במגבת או עם מים בשקיות פלסטיק שמחממים במיקרו כל כמה שעות (ממלאים שליש כמות מים בשקית). צריך גם לעבור בעדינות עם צמר-גפן לח על פי הטבעת שלהם כדי שיעשו צרכים. מה אתה נותן להם לאכול? האם הם אוכלים?
בתגובה ל: זו עבודה קשה מאוד מאת: ענת רפואה אני נותן להם את הדייסה של החתולים שקניתי בשבילהם. עשיתי להם עיסוי בשביל הצרכים והיום אחד מהם עשה גם קקי. יש אחד שלא ראיתי עדיין שהוא עשה ויש לי הרגשה שהבטן שלו נפוחה. הוא עשה רק פיפי לפי מה שיכולתי להבחין. התקשרתי לצב"ח והפנו אותי לכמה אנשים. דיברתי עם מישהי בשם רימונה שהדריכה אותי. אני אנסה לדבר עם מי שרצתה לקחת מהלינק ששלחת לי. מקווה שזה לא מאוחר מדי. מה זה המקום הזה גרגרים שמישהו בהודעה מעלייך המליץ לי לקחת אותם אליו?
בתגובה ל: אני בנתיים מחזיק מעמד. מאת: mushonim גרגורים זו עמותה לחתולים שנמצאת באיזור לטרון. בהודעה של הבחורה מירושלים, באחת התגובות שלה יש מספר טלפון של מישהי מגרגורים.
בתגובה ל: מישהו השאיר שני גורים בני יום ליד הזבל בקרטון. מאת: mushonim אני לא יכול לתאר לעצמי מה הקטנטנים האלו עוברים,בטח שעוד בלי אמא. אתה עושה עבודת קודש. האתר בית של גרגורים בשדרוג לפי מה שהבנתי מגלישה לשם והאתר הזמני לא עובד. אבל הנה פרטי ההתקשרות לפי מה שרשום באתר :
בתגובה ל: כל הכבוד לך על האיכפתיות והעזרה למסכנים. מאת: SciFiFan כשאני עושה להם עיסוי הם עושים פיפי ואחד מהם גם עשה קקי פעם אחת אבל שני האחרים לא עשו עדיין. לאחד מאלו שלא עשו יש בטן נפוחה. האם הנפיחות היא בגלל חוסר עשיית הצרכים? מה לעשות בשביל שהם יעשו גם קקי? תודה לעונים. משה.
בתגובה ל: שאלה בקשר לצרכים שלהם מאת: mushonim יש וטרינר שבראשל"צ גיא אוהב שלום הוא מאוד עוזר עם חתולי רחוב, תתייעץ איתו אפילו טלפונית 03-9696111
בתגובה ל: שאלה בקשר לצרכים שלהם מאת: mushonim היי משה,
דיברתי בענין עם ד"ר בועז ארד, הוא הציע לעשות עיסוי ואם זה לא עוזר אז תעשה להם חוקן, ואם זה לא עוזר או שאתה לא יודע לעשות חוקן, אז אתה יכול לפנות אליו 052-2495112
(נכון, זה יושב באתר של ד"ר בועז ארד כי אני עורך אותו טכנית וזה ממש נוח, אבל הבלוג הוא דעתי האישית ולמען הסר ספק לא משקף את דעתו של ד"ר ארד!)
בתגובה ל: תעשה להם חוקן מאת: amitos שמתי על כף והחזקתי את השמן מעל גז למיספר שניות. ליבדוק עם אצבה שזה קר חמים קצת! כבר היה לי גור שלא חירבן שבוע בארך, אבל כנראה שככה זה כשהם עוברים לתחליף חלב לגורים וגם קצת מיובשים מקודם. בלי פאניקה ולהזריק קצת שמן בטוסיק אפילו פעמיים ביום עד קבלת תוצאה. שמתי שמן זית ואולי יש שמןשיותר מתאים.
בתגובה ל: להזריק קצת שמן טיפה, טיפה, מחומם עם מזרק. מאת: חתולה תל אביבית ללא תוכן
בתגובה ל: תעשה להם חוקן מאת: amitos לא במזרק, לא שמן, לא מעט ולא הרבה - חוקן הוא הליך רפואי מסוכן כשלעצמו, לא כל שכן לחתול שהאנטומיה שלו שונה משלנו, לא כל שכן גור, שכל איבריו עדינים, לא כל שכן בידי מי שאינו מנוסה בכך.
בתגובה ל: לא חוקן! לא בלי הדרכת רופא! זה מסוכן! מאת: רימונה בהאכלה מלאכותית כפויה. אסביר את עצמי-גור שחולה או לא רוצה לאכול וישבתי והזרקתי לו לתוך הפה בכוח. או כשהם מאוד קטנים. עשיתי חוקן כזה לא פעם אחת ולא היו שום בעיות לגורים. אולי את צודקת, יכול להיות ואולי יש מצב שרופא ווטרינר יעשה חוקן ויהיו סיבוכים. ראיתי שענת לא הגיבה פה, אבל יכול להיות שהשירשור הזה כבר לא נראה לה כל כך רלוונטי. מעניין לעין נעלם האיש עם הגורים?? הייתי רוצה לדעת מה שלומם. אני דואגת.
בתגובה ל: כבר אמרו לי פעם שגורים יכולים להחנק מאת: חתולה תל אביבית זו פעם ראשונה שהוא נוגע בגור - אז ישר חוקן?! לתחליף החלב הוא קורא "דייסה"! הוא לא ידע בכלל שצריך לעודד הוצאת שתן וצואה בגורים - אז שהוא יעשה לגורים חוקן?! גם מי שמנוסה בגורים צריך לעשות את ה"חוקן" הזה בזהירות רבה, ועדיף להימנע אם יש רופא בסביבה, שיעשה הוא. אבל כזה טירון - ישר חוקן?! למה לא מציעים לו לגשת לרופא?? (זה מה שאני הצעתי לו ואני עומדת על זה ומאחורי זה). קצת פרופורציה. חראם על הגורים.
בתגובה ל: עושה רושם שלך יש נסיון - לו זו פעם ראשונה. מאת: רימונה ללא תוכן
בתגובה ל: ב'סדר, צודקת. בל איפה האיש? נעלם בלי לעדכן )-: מאת: חתולה תל אביבית הגורים נלקחו לרופא. הגור הגדול יותר כבר עצמאי ועושה צרכים בארגז. הקטנים בני שבועיים וחצי, בקרוב יתחיל לגמול אותם. שנה טובה.
בתגובה ל: דיווח טלפוני ממנו:הגורים בסדר. גדלים ומתפתחים יפה. מאת: רימונה ותודה על העדכון.
בתגובה ל: כל הכבוד לבחור! מאת: ענת רפואה שמחתי לקרוא את התגובות שלכם. זה מחמם את הלב. כמו שרימונה אמרה, הגורים כבר גדלו וקיבלו קצת צורה. הם מאוד חמודים ויש אחד שאני קורא לו הטפסן כי הוא מאתגר אותי כל הזמן במציאת דרכים למנוע ממנו לצאת מהקרטון. בסה"כ הם בסדר ונראה לי שהתחלתי לאהוב אותם קצת.. אני שם להם אוכל בגרגרים קטנים שקניתי להם והם אוכלים וזה נחמד מאוד לראות פתאום עצמאות מצידם. אפילו קצת מצחיק, הבלאגן שהם עושים עם הגרגרים הקטנים. הם נראים כמו מכונות קטנות בפעולה..
צר לי אם גרמתי למישהו לדאגה בזמן שלא התחברתי. זה רק מראה על האיכות והייחוד של האנשים שנמצאים פה. כל הכבוד לכם ולשכמותכם. הלוואי והיו עוד הרבה כמוכם ואולי היינו נראים מעט שונה. בתור חברה. כי אם יש אנשים שכל כך אכפת להם ממה שעובר על חתול קטן ומסכן שהם בכלל לא ראו, בעיר אחרת ורחוקה מהם מרחק גדול והם משקיעים מאמץ ועזרה בנתינת עצות והדאגה הפנימית שלהם למסכנון הקטן היא כל אמיתית, ברור ונהיר לי שחלק גדול מהרע ששורר בנו יכול להיעלם ולא לשוב. שוב תודה רבה לכולם. שאו ברכה בפועלכם המבורך. זאת הזדמנות טובה להודות כאן לרימונה המיוחדת שלולא עזרתה לא בטוח שהקטנטנים היו מחזיקים מעמד. שנה טובה ומבורכת!
בתגובה ל: תודה רבה לכולם על העזרה והאכפתיות. מאת: mushonim הצלחת באחת המשימות הקשות והחשובות בחיים. אני ממש גאה בך. יש מצב שנוכל לשזוף עינינו בתמונותיהם?
בתגובה ל: כבוד, מושונים! מאת: ענת רפואה שיזפי ותהני.
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: בשמחה ענת. הנה כמה תמונות של החמודים הקטנים. מאת: mushonim ללא תוכן
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: תמונות נוספות מאת: mushonim ללא תוכן
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: תמונות נוספות מאת: mushonim נכון שזה אושר גדול לדעת שבזכותך הם חיים? ונכון שזו שמחה גדולה לחזות בההתפתחות שלהם ולהתפעל מכל פיפס קטן שהם עושים? מחמם את הלב לראות את המסירות והאיכפתיות שלך. יישר כוח.
אל תשכחו: אלוהים ברא קודם את בעלי החיים, ורק אחר כך אותנו, ואת שאר הטעויות. בני אדם, תנו לחיות לחיות. יהונתן גפן
בתגובה ל: תמונות נוספות מאת: mushonim לאכול אותם! אני ממש מעריצה אותך על הצלת חייהם ועל המסירות והרגישות שלך אליהם. האם אתה מטפל בהם לבדך?
בתגובה ל: תמונות נוספות מאת: mushonim אני מניחה שבטח כבר גדלו ומצאו בית אצלך או אצל מישהו אחר. רציתי רק לומר כל הכבוד... זה לא קל נפשית ונורא מלחיץ לטפל בגורים קטנים. היום אני מטפלת בתינוק קטן ואני חווה שוב את אותם פחדים וחוסר שקט. לא שונה בכלל מלגדל חתולים למעט העובדה שהם גדלים יותר מהר וגם יודעים לגרגר במתיקות רבה! חבל שלא מסרסים ומעקרים יותר בארץ כדי למנוע את מכת הגורים שלרוב מאבדים את אימם בשנייה ומוצאים את מותם ביסורים רבים. טוב, מקווה שאולי יום יבוא ויהיה שינוי תפיסתי שיטיב עם חתולי הרחוב המסכנים שחייהם על תקן הישרדות יום יומית בגלל שרוב האוכלוסיה בעולם לא מכירה בקיומם ובצרכיהם ומסרבת לדאוג לסרס ולהאכיל אותם! נתפלל לטוב!
בתגובה ל: לא חוקן! לא בלי הדרכת רופא! זה מסוכן! מאת: רימונה מה זה הדבר הזה? גם אם במקרה הזה לא מדובר בנער, איזה מן שיגעון הוא זה? איזו מן עצה היא זו??? לעסות בעדינות עם צמר גפן לח וחמים מילא, אבל ח ו ק ן לגור???
ענת הייתי מציעה שתמחקי את העצה הנואלת הזו!
בתגובה ל: מישהו השאיר שני גורים בני יום ליד הזבל בקרטון. מאת: mushonim כל הכבוד על הרגישות, האכפתיות והאהבה שאתה מעניק להם.
בתגובה ל: כל הכבוד לך וכן ירבו אנשים כמוך! מאת: אופירה תודה רבה שוב לכול המעודדים. אשריכם. כן שונרא, זה אכן מפעים היה לראות את העצמאות שהתגלתה לה פתאום ביצורים הקטנים החמודים ביותר הללו. אפילו מרגש. וכן ענת, טיפלתי בחמודים לבדי עם הרבה עזרה בהדרכה מרימונה וקצת תמיכה במילוי מקומי מאחותי כשלא הייתי בבית.
מראש ידעתי שלא אוכל לשמור עליהם לנצח אבל לא ידעתי כמה כואב זה יהיה כשניפרד. לא שיערתי שהכאב יהיה כה משמעותי. בשישי בצהריים מסרתי אותם לווטרינרית שמתנדבת בצב"ח והיא לקחה אותם לעטרות. שם, אמרה, יש להם חדר שיש בו אמא חתולה עם הרבה גורים שתטפל בהם. כשהוצאתי אותם מהבית לקראת המפגש עם המתנדבת הרגשתי שהם נהיים יותר שקטים, כאילו מבינים מה הולך לקרות. הוצאתי את הקרטון שלהם מהאוטו, שמתי אותו על המדרכה וישבתי לידם. הוצאתי אחד אחד מהם בכדי שאוכל להיפרד מהם כמו שצריך. יכולתי להישבע שראיתי עצבות בעיניים שלהם והבנה של העתיד לבוא. הם לא ייללו בכלל, באופן לא שגרתי. קיבלו עליהם את הדין בהכנעה. בשעה 13:30 ביום שישי היא הכניסה אותם לכלוב קטן שסורגיו צפופים ואז הבנתי שאנחנו נפרדים אחרי חודש וחצי ביחד. ידעתי ששם יהיה להם טוב והם יהיו ביחד עם עוד קטנים כמוהם אבל זה לא עזר ללב להפסיק לכאוב. כל השבת הוא כאב. סנדי, הכלבה שלי, שהיתה כמו שומרת הראש שלהם ולא משה מקרטונם מאז שהם הגיעו, לא הבינה לאן הם נעלמו ברגע. זה היה צורב מבפנים לראות אותה מריחה ללא הפסקה את המקום של הקרטון בלי יכולת לשאול, להסביר, להביע רגש כלשהוא על האובדן הפתאומי. זה הפך את השבת ליותר עצובה משהיתה.
מדי פעם כשאני נזכר בהם אני מסתכל בפאלפון בתמונות שצילמתי ושראיתם וההרגשה היא מעורבת בעצב עם מתיקות קטנה.
בפרספקטיבה של כמה ימים אחרי הפרידה, חשבתי על כל החודש וחצי המיוחדים שעברתי בגללם. חשבתי על זה שאם לא הייתי לוקח אותם באותו יום שמשי כשהם היו בתוך קרטון ריק מלבד סמרטוט ריצפה שעדיין לא נעשה בו שימוש כשעינייהם סגורות, וכל שביכולתם לעשות בכדי שיצילו אותם הוא להשמיע קול שבור וחלש, הם וודאי לא היו שורדים עוד מספר שעות. עכשיו, לאחר מספר ימים כשהם אינם איתי, והעצב נחלש קמעה ונמהל בגעגוע, הבנתי שאני הוא זה שצריך להגיד תודה.
תודה, קטנטנים חמודים.
בתגובה ל: ביום שישי בצהריים נפרדתי מהקטנטנים בעצב גדול. מאת: mushonim הם היו ברי-מזל כשמצאת אותם והענקת להם חיים. נקווה שגם בהמשך חייהם הם יהנו במקומותיהם החדשים. אני חייבת לשבח אותך שוב על עבודת הקודש שעשית עימם. אני חייבת גם לומר לך שהפסדת את התקופה הכי כייפית איתם, כשהם כבר עמצאיים, משחקים ומשתוללים כאילו אין מחר...
תן חיבוק חם לסנדי וישר כוח לשניכם (וגם לאחותך), ענת
בתגובה ל: ביום שישי בצהריים נפרדתי מהקטנטנים בעצב גדול. מאת: mushonim היה להם מזל גדול שמצאת אותם. אמם נתנה להם חיים אבל בזכותך פתיל החיים שלהם לא נגדע. והיה לכולכם מזל גדול שרימונה הייתה "המנטור" שלך. היא האורים והתומים של טיפול בחתולים, של הצלת חתולים. רימונה היא אישה מדהימה שאני מעריכה ומעריצה מאז התוודעתי אליה ולפועלה. כבוד.
לא ידעתי שבכוונתך להיפרד מהחתולים. חשבתי שהם למשמרת. תיארת את הפרידה המרגשת באופן כה מוחשי עד כי ממש הרגשתי שהייתי שם. העיניים התלחלחו למקרא דבריך. לבי גם עם סנדי שבאחת נלקחו ממנה התינוקות הקטנים והיא לא מסוגלת לבטא במילים את רגשותיה. מעניין אותי האם שקלת לאמץ לפחות את אחד הגורים. זה היה יכול להיות נהדר הן עבור הגור והן עבור סנדי. היא הרי כבר "קיבלה" אותם, וחתלתול שגדל מינקות עם כלבה יהיה חבר טוב שלה. מכל מקום, אני מאחלת להם הצלחה רבה במשכנם החדש. הלוואי וימצאו בית חם במהרה, ביחד או לחוד. אני מקווה שתישאר בפורום שלנו ואשמח אם תמשיך לעדכן אותנו לגביהם.
שוב תודה לך על הצלתם וחג שמח!
אל תשכחו: אלוהים ברא קודם את בעלי החיים, ורק אחר כך אותנו, ואת שאר הטעויות. בני אדם, תנו לחיות לחיות. יהונתן גפן
בתגובה ל: גילית תעצומות נפש נדירות מאת: חומסת הפילים בגלל שהיא לקחה חלק בטיפול בגורים של החתולים אני חושב שיהיה זה מתאים שאכתוב זאת גם כאן לזכרה.
15 שנה לא בכיתי. בכי אמיתי אני מתכוון לא דמעות שזולגות כשיש משהו מרגש. בכי מכל הלב. בכי שפולט החוצה בבת אחת את כל הכאב שהיה עצור בפנים. מאז כיתה ח'. עד היום.
כתוב שאסור לבכות בשבת והנה אני כותב את דברי אלו תוך כדי בכי ודמעות שזולגות על פני ביום שישי בצהריים ומתפלל לקב"ה שייתן לי כוח להפסיק לבכות עד שתכנס השבת. אני חייב לכתוב את הדברים הללו תוך כדי הכאב כדי שלא אשכח . אסור לי לשכוח את מה שאני מרגיש עכשיו. למענך.
לפני שעה התקשר אלי ד"ר ירון המנהל של בית החולים הווטרינרי ואמר לי בצער שהיום בבוקר סנדי הכלבה המתוקה שלי נפטרה. הבאתי אותה לשם ביום רביעי בערב לביקורת אחרי שעברה ייסורים גדולים בחודש האחרון. אתמול בצהריים עשו לה ניתוח בהרדמה מלאה בכדי לתקן נזק בגרון שנגרם לה מהצינור של ההנשמה שהיה שם בזמן שהיא היתה מאושפזת ומונשמת בגלל דלקת במוח ודלקת בריאות. אני כותב את דברי אלו תוך כדי שהצער מהמחשבה שאולי הייתי צריך לשאול יותר שאלות שלשום כשהבאתי אותה לשם ואולי לא לתת להם להרדים ולנתח זמן קצר כל כך אחרי שהיא עברה את הייסורים הקשים ועוד לא התאוששה מהם, תוך כדי שהמחשבה הזאת אוכלת אותי מבפנים . אולי הייתי יכול למנוע ממנה את המוות הזה. אולי הייתי יכול לראות אותה עוד פעם. המראה של הרופאה בודקת לה את הגרון תוך כדי שהיא כואבת ועושה איזה קול של בכי. קול שלא שמעתי אותה עושה מאז שהיא חלתה קרע לי הלב לחתיכות קטנות. והוא ממשיך לקרוע גם עכשיו . אני מייסר את עצמי על שנתתי להם לטפל בה כל כך מהר לפני שהספיקה להתאושש ואז האמונה בקב"ה פועלת ומזכירה לי שהיה לה ייעוד בעולם והיא מילאה אותו עד תום ועכשיו הגיע זמנה לעזוב אותי. זה עוזר לי לזמן קצר ואז שוב המראה שלה עם הבכי והעובדה שלא הייתי לידה אוכלים אותי ואני נקרע. ואז שוב האמונה פועלת וחוזר חלילה. הלוואי שאפסיק את המהלך הנורא הזה לפני שבת. אסור לבכות בשבת. ביהדות נאמר על הכלב- שכולו לב. במקרה של סנדי זה כל כך נכון. כל כולה היתה אהבה אלי. רק אני יודע את זה עד לפרטים הכי קטנים. רק אני יודע וזוכר את ההרגשה של האושר שקיבלתי ממנה. יותר מכל בני משפחתי. אליי היא היתה הכי קשורה והכאב שלי הוא הכי גדול. גדול מנשוא. אני לא יכול לכתוב עוד אבל אני חייב. אסור לי לשכוח.
כשדיברתי עם הרב יהודה היום הוא אמר לי שעשיתי מעל ומעבר למענה ושאני לא מחויב על פי ההלכה לעשות עוד ושהוא ראה את כוחות הנפש שבי והוא יודע שאני אמצא עוד כוח להתגבר אבל הכאב שלי והמחשבות על מה שיכולתי לעשות הם לא כלפי שמים כי אני יודע שעשיתי למענה מה שצריך. הצער והכאב הוא כלפיה על שנפרדתי ממנה בקלות רבה מדי שלשום כי הרגשתי שהיא תהיה בסדר ועל שלא התעמקתי יותר במצבה ושלא שאלתי יותר שאלות ומעל הכול שלא התפללתי בשבילה כמו שיכולתי. כמו שהתפללתי בשבילה כשהיא נכנסה בפעם הראשונה לבית החולים. בפעם הראשונה נתתי את כל נשמי בתפילות למענה והן עזרו. אין לי ספק שהן עזרו. כי ממצב של 5 עד 10 אחוז לחיות היא התאוששה וחזרה אלי הביתה. חזרה עם בעיות שטיפלנו בהן בבית אבל היתה תקווה לרפואה והיא היתה יותר רגועה מלאה בחיות. לאחר מכן לא התפללתי בשבילה באותה מידה. מן חלק מהטבע האנושי להוריד רגל מהגז כשהמצב נהיה יותר טוב. עוד אז ידעתי שאני צריך לתת יותר אבל לא הצלחתי וידעתי בתוכי שאולי אח"כ אאשים את עצמי והנה אני עושה זאת במלוא העוצמה.
אח סנדי איזו כלבה היית כולך אהבה אליי . בלי גבול , בלי תנאים. היית כמו הצל שלי. כל הזמן בודקת מה אני עושה מסתכלת עלי לראות מהו צעדי הבא. רק הייתי מסובב ראשי אליך אוזנייך היו נעמדות כמו שני חיילים שסרים למרותו של מפקדם. את כל מאווייך הפנת כלפיי. כלפי יותר מכולם. הייתי כמו האבא שלך שדואג לך להכול גם לכסות אותך כשהיה קר כי לא ידעת איך לכסות את עצמך וראיתי אותך מצטנפת בתוך עצמך. הבנתי שתמיד בראשך קיימת המחשבה שצריך לבדוק מה אני עושה, לדעת מה קורה איתי. תמיד דאגת.
אילו ידעת סנדי איזו שמחה הבאת לחיי. אילו ידעת איזה אושר הבאת למשפחתי ולאחיינים הקטנים.. דבר אחד מחזק אותי ונותן לי כוח מעל הכול , הידיעה שבזכותך אני התחזקתי באמונתי בקב"ה. אני מתעודד מזה המון ויודע איזו זכות היתה לך בעולם הזה שגרמת לי לראות את חוכמתך הלא רגילה שיעידו עליה כל מכירייך ולהגיד לעצמי בלב – מה רבו מעשיך ה'. כולם בחוכמה עשית ! איזו זכות היתה לי שנפלת בחלקי.
באת אלי משום מקום בהפתעה גמורה שלא היינו מוכנים אליה וכך גם הלכת. מילאת את ייעודך בעולם הזה שהיה עצום והגיע זמנך לחזור למקום שממנו באת. לא נדע את פעולותיו של הקב"ה בעולם כי אנחנו רק בני אדם וידעתי שאם הגיע זמנך ללכת לא אוכל לעצור זאת אבל ידעתי גם את חובתי להתפלל בעבורך לשנות את רוע הגזירה. בתפילותי ביקשתי ממלך העולם שיציל אותך רק אם הדבר אפשרי. לא דרשתי ולא ביקשתי בזכות אלא בחסד כי אני לא יודע את שקורה מאחורי הקלעים של עולמנו. סנדי הקטנה שלי המתוקה שלי, זכית לעשות קידוש השם. אילו ידעת..
בשנה א' ללימודי קולנוע במסגרת קורס קולנוע דוקומנטרי נתבקשתי למצוא סיפור אהבה ולתעד אותו. כל כולך אהבה ידעתי את זה כבר אז מהטיפול המסור שלך בגורים של החתולים שמצאתי וידעתי את זה מאותו קשר מיוחד שהיה לך עם הקטנצ'יק, אותו חתול רחוב שגר ליד ביתי. החלטתי שאת תהיי הכוכבת של הסרט שלי ותוך כדי העשייה של הסרט שהיה לפני 3 שנים דאגתי. דאגתי כי ידעתי שלא תשארי איתי לעד ושאח"כ יישאר לי ממך רק הזכרון והסרט הזה שיפצע את ליבי בכל פעם שאראה אותו. הנה הגיע הרגע המר. והכאב הפוצע. לא חשבתי שהוא יבוא מהר כל כך . חשבתי שתבואי איתי כשאעבור למקום משל עצמי ואקים משפחה ותהיי שמחה גם לילדי. מלכו של עולם החליט אחרת ואין לי כעס בלב, רק תקווה ותפילה שאוכל להתמודד עם הכאב.
סנדי הקטנה שלי. המתוקה שלי. לא אשכח אותך כל עוד נשמה באפי . לעולם תישארי בליבי.
בתגובה ל: סנדי הקטנה שלי. המתוקה שלי. מאת: mushonim משתתפת בצערך, יודעת מה זה לאבד את החברה הכי טובה... אני בטוחה שהיא תהיה איתך עוד הרבה... גם ברוח שלה! הסרטון מדהים!!! בכיתי גם אני!
"בילוי במחיצת חתולים לעולם אינו בזבוז זמן" זיגמונד פרויד מנהלת את קהילת "חתוליים" http://www.agenda.co.il/338/