קשור ולא קשור
|
|
קשור ולא קשור
פורסם לפני
4492 ימים
מאת מוניקה
סה"כ תגובות: 11
תגובה אחרונה לפני: 4490 ימים
הבוקר, כשירדתי במדרגות עם הבן שלי, אני רואה מלמעלה, וקשה לי להאמין למראה עיני, חולדה ענקית בכניסה לבניין. כדי לוודא שאני לא מדמיינת הראיתי אותה לבן שלי שפחד אחרי זה לרדת במדרגות - אנחנו יודעים שהן נושכות. ירדנו בזהירות אחרי שהיא התחבאה ממש ליד המדרגה האחרונה. ביציאה מהבניין לא ראיתי אף חתול, בדרך כלל מקדמים את פני שניים שלושה חתולים. בהמשך היום התקשרתי לעירייה כדי שיעשו הדברה. החולדה היתה באורך 20 ס"מ לערך, שחורה ושמנה (אולי בהריון). זו לא היתה חיית מחמד שברחה מכלוב של אחד הילדים בסביבה, אני קצת מבינה בזה.
מה שהדאיג אותי אחרי זה הוא ההדברה שביקשתי. אז התקשרתי עוד פעמיים לעיריה, פעם דיברתי עם אגף התברואה ופעם שניה עם המדביר עצמו, שהבטיחו לי שהחתולים לא יורעלו מזה מכיוון שהם מדבירים את הביוב.
|
|
|
|
הבוקר, כשירדתי במדרגות עם הבן שלי, אני רואה מלמעלה, וקשה לי להאמין למראה עיני, חולדה ענקית בכניסה לבניין. כדי לוודא שאני לא מדמיינת הראיתי אותה לבן שלי שפחד אחרי זה לרדת במדרגות - אנחנו יודעים שהן נושכות. ירדנו בזהירות אחרי שהיא התחבאה ממש ליד המדרגה האחרונה. ביציאה מהבניין לא ראיתי אף חתול, בדרך כלל מקדמים את פני שניים שלושה חתולים. בהמשך היום התקשרתי לעירייה כדי שיעשו הדברה. החולדה היתה באורך 20 ס"מ לערך, שחורה ושמנה (אולי בהריון). זו לא היתה חיית מחמד שברחה מכלוב של אחד הילדים בסביבה, אני קצת מבינה בזה.
מה שהדאיג אותי אחרי זה הוא ההדברה שביקשתי. אז התקשרתי עוד פעמיים לעיריה, פעם דיברתי עם אגף התברואה ופעם שניה עם המדביר עצמו, שהבטיחו לי שהחתולים לא יורעלו מזה מכיוון שהם מדבירים את הביוב.
|
|
בתגובה ל: קשור ולא קשור מאת: מוניקה
מאז שראיתי את החולדה, אין חתולים בחצר.
|
|
בתגובה ל: קשור ולא קשור מאת: מוניקה אם חתול יאכל חולדה מורעלת, גם הוא יורעל. וזה רעל נוראי, המוות ממושך ומייסר. ייתכן שהחולדות לא ימהרו לצאת בנוכחות החתולים ודוקא העדרם משך את החולדה ההיא החוצה. ונכון, הן נושכות, אבל לא סתם, לא בלי פרובוקציה. הן בעלי-חיים נבונים מאוד. אני מכבדת אותן מאוד. חבל מאוד.
|
|
בתגובה ל: זה עדיין מאוד מסוכן לחתולים. מאת: רימונה היו לי עכברים ולא השתמשתי במלכודת. גם עכברושים לא מפחידים אותי. חולדות כן. ואם היית רואה את החולדה הזו, היית מבינה למה החתולים ברחו לפני כן מהחצר. עצם זה שהם לא חזרו, והם נעלמו לפני שהודעתי לעירייה, מפחיד אותי. לדעתי אין חתול שיכול לאכול את מה שפגשנו בחדר המדרגות.
|
|
בתגובה ל: יש עכברים, עכברושים, ויש חולדות מאת: מוניקהולא צריך לאכול את כולה כדי לחטוף הרעלה משנית ולמות. (ואגב, עכברוש הוא שם נרדף לחולדה. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/0667__nose_smile.gif חיוךאף]() ) העניין בהרעלות הוא שיודעים איפה זה מתחיל ולעולם אין יודעים איפה זה נגמר. שרשרת המזון נושאת את הרעל מיצור ליצור. ועוד לא נגענו אפילו בנושא הזב"ח שבעניין הזה.
|
|
בתגובה ל: חתול יכול בהחלט לאכול חולדה מתה. מאת: רימונהמבלי להיכנס לעניין ההרעלה המשנית שעלולה לפגוע בחתולים (בזה אני לא מבינה וסומכת לחלוטין על רימונה), עצוב לי לשמוע על הדברות והרעלות. לכל בעלי החיים יש זכות לחיות. ובכל פעם שעירייה "מטפלת" בבעלי חיים, זה סימן רע. פניהם לא לשלום. אני מציעה שבאופן כללי לפני כל פנייה לעירייה כלשהי בעניין הקשור בבעלי חיים כלשהם, כדאי לכתוב בפורומים ולקבל ייעוץ. טובה לא תצמח לבעלי חיים אם העירייה מעורבת.
|
|
בתגובה ל: מסכימה עם רימונה מאת: שונרא החתוליש מודעות גבוהה לכך, לפחות כך הבנתי במיני סיטואציות בהן נתקלתי בזה. זכור לי מקרה בו חתולה בהריון היתה לוקחת אוכל מילדים בגן, ולפני כן מאיימת עליהם. להורים היו בעיות עם עמותת החתול או משהו כזה. גם הבת שלי נשרטה על ידי החתולה הזו. גם אני זוכרת מקרה לא טוב בלשון המעטה עם הרעלה של העירייה, (נקראתי למשטרה בגלל התנגדות) בעיר אחרת, כשהיתה פחות מודעות לבעלי החיים. ואני יודעת שכל ויכוח לא ישכנע אף צד כך או אחרת, אבל החולדה (ולא, עכברוש זו לא חולדה, חולדה יכולה להגיע לגודל של כלב) הזו, אני לא חושבת שמישהו ירצה לפגוש, במיוחד לא שהיא תפגוש את הילדים שלכם כשהם באים מבית הספר, ורק בגלל הבהלה שתיווצר, יכולה החולדה לנשוך - יש גבול. ועצם זה שהחתולים ברחו למשך יותר מיממה אחת, אותי זה מפחיד. ככל הנראה לא היתה רק אחת כזו. הבת שלי התקשרה ואמרה לי שהחתולים חזרו. אני הולכת לספור אותם.
|
|
בתגובה ל: בעיר בה אני גרה מאת: מוניקה חולדה היא יצור אינטליגנטי ונקי ממש כמו חתול, עם יתרון של היותה צמחונית. צדק מי שכתב לך שחולדה לא נושכת סתם, ולמעשה היא נושכת פחות מחתול או מכלב. הפחד שלך ושל אנשים בכלל מחולדות נעוץ במיתוס שאין לו שחר במציאות. לצערנו הרב, יש גם יותר מדי אנשים שמתייחסים לחתולים כמו שאת מתייחסת לחולדות...
חולדות לא עושות שום דבר רע לחתולים וגם חתולים לא פוגעים בחולדות, אבל נוכחות של חתולים מרתיעה חולדות בדרך כלל.
הרעל שהעיריה משתמשת בו נגד עכברים וחולדות גורם להם למוות נוראי באיטיות וביסורים קשים. הרעל הזה (בצורת קוואקר בתוך שקיות קטנות) עלול להיות מסוכן גם לגורי חתולים שמשחקים איתו ועלולים לבלוע את הפתיתים. בדרך כלל חתולים בוגרים מתעלמים משקיות הרעל.
ההצעה שלי היא להתעלם מהחולדה ולבטל את הרעלת העיריה. אני מבטיחה שלך שהחולדה תיעלם בהקדם.
נ.ב., אין חיה כזאת "עכברוש". זה כינוי לחולדה.
|
|
בתגובה ל: פחד קמאי מאת: ענת רפואה זה נשמע טוב מדי. ובקשר לעברית, בדקתי במילון (אני עולה חדשה ישנה ועדיין מסתמכת על דיבור הצברים) אתן צודקות. אגב, החתולים של החצר, לא חזרו כולם.
|
|
בתגובה ל: פחד קמאי מאת: ענת רפואה מפזרים רעל עכברים באופן סיסטמתי בלי שמזמינים אותם. הם עושים "ביקורת" ומחליטים לפזר רעל. העיריה פה אוהבת להשקיע כסף ברעל, עיקורים וסירוסים של חתולי פז למשל זה לא בראש שלהם.
|
|
בתגובה ל: אצלנו ברשעון לציון מאת: feral cat אוף זו עיר נוראית פשוט! חוקי עזר שפוט לא הגיוניים! ואפשר לחשוב באיזו כבר עיר מדובר! ממש כפר שמריהו. שישקיעו בחינוך (שנמצא בסוף טבלאות תמיד) ובאוכלוסיה.
|
|
|
 |
|