|
תרנגולות ניצולות משחטה, שנפלו מהמשאית שהובילה אותן לבית המטבחיים, מחפשות בית. כיום הן נמצאות בבית עירוני, אבל כמובן שזה לא מתאים - לא להן, לא לאנשים ולא לחתולים - והן מחפשות בית מתאים ומוכנות לנסוע לכל אזור. אנא כיתבו ל: littlepiggy1@walla.co.ilגם אינכם יכולים כרגע לחלוק את חייכם עם תרנגולת יפה, משעשעת ומעניינת - אנא העבירו את המסר הלאה, ותבוא עליכם הברכה!
|
|
בתגובה ל: מחפשים בית לתרנגולות ניצולות משחטה מאת: halethאת יודעת במקרה אם מדובר בתרנגולות ביצים או בפטמים?
|
|
בתגובה ל: זו העונה, בדיוק מצאתי בתים ל14 אפרוחים מאת: אלה מוהר אני לא יודעת, אבל נראה לי שאם הן היו בדרך למשחטה הן פטמים. אבל עדיף לשאול את little piggy.
איך הצלחת למצוא בתים לכל כך הרבה אפרוחים?
|
|
בתגובה ל: אלה תרנגולות , לא אפרוחים... מאת: haleth ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: גם מטילות נשלחות בסופה של קריירה לאותו מקום... מאת: Nebi Ayala ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: גם מטילות נשלחות בסופה של קריירה לאותו מקום... מאת: Nebi Ayala המטילות מומתות רק משום שאחוז הפריון שלהן יורד לאחר שנתיים והן מטילות מתחת לרמה שנחשבת לכלכלית. כאשר אפילו אמצעים כמו הנשרה כפויה - כלומר הרעבה והצמאה - לא עובדים יותר, המגדלים הורגים אותן, אבל לא משתמשים במה שנותר מהן לאחר שנתיים של הטלה מסיבית לבשר. ומכיוון שלא מנצלים את גופותיהן לשום דבר, אין שום טעם להוציא כל כך הרבה כסף כדי להוביל אותן למשחטות (ההובלה זה דבר יקר, יחסית). לכן הורגים אותן במקום. בעבר תחקיר כולבוטק חשף כיצד קבלני ה"פינוי" היו דוחסים אותן בעודן בחיים לתוך מכולות, וקופצים עליהן כדי לדחוס אותן ולפנות מקום לעוד תרנגולות,. לאחר החשיפה שונו התקנות וכיום יש חובה של המתה סבירה יותר.
זה חלק מהצד האפל של אכילת ביצים. ואגב, ככל הידוע לי, זה חל ברמה זו או אחרת גם על משקי חופש.
|
|
בתגובה ל: אז זהו, שלא. הן מומתות במקום. מאת: haleth הרי להחזיק את התרנגולות בחיים זה לא כלכלי... ומה יעשו עם כל אלפי התרנגולות שכבר אי אפשר להרויח מהן? אני עוד זוכרת את השיחה לפני כמה שנים עם שכן של דודה שלי (פסאודו צמחוני) שבזמנו היה לו לול "חופש", שסיפר על כך שהוא התעקש שהגופות לא יזרקו לפח אלא שיאכלו אותן. להשאיר אותן בחיים לא עלה על דעתו. מה שעוד יותר מעניין זה שכשכלב פרץ לו ללול והרג כמה תרנגולות, הוא אמר משהו בסגנון של היום תרנגולות, מחר... ולפני כמה ימים בפינת הקפה בעבודה, הייתי עדה לשיחה שהתחילה מ"מה שלום תרנגולות החופש שלך" והסתיימה בנימוקים למה אי אפשר להשאיר אותן בחיים כשהן מפסיקות להטיל. בשלב הזה התערבתי בשיחה עם האופציה הטבעונית (לא פירטתי - מגדל תרנגולות החופש עשה את העבודה בשבילי).
|
|
בתגובה ל: אז זהו, שלא. הן מומתות במקום. מאת: haleth יצא לי לא מעט להסתובב במשחטות, ועובדה היא שחלק מהתרנגולות שמגיעות לשם הן לא פטמים. רואים מי פטם ומי לא לפי צורת הגוף (עד כמה מעוות, ליתר דיוק).
|
|
בתגובה ל: יתכן שזה המצב בחלק מהלולים. לא חולקת על כך מאת: Nebi Ayala אם זה היה לפני 2002, אז זה לא סותר את מה שאמרה האלת' - זה היה לפני תחקיר כולבוטק שהביא להכנסת השימוש במכונת ההמתה הניידת שמקובל כיום. מאז 2002 השימוש במכונה אמור להתבצע בכל הלולים. כמובן ש"אמור" לא בהכרח אומר שזה בוודאות קורה, כמו שהרבה דברים שאמורים להתבצע במשקים לא מתקיימים בפועל. אבל במקרה הזה אין ללולנים אינטרס כלכלי להתחמק מקיום החוק מכיוון שההמתה ממומנת בין כה וכה על-ידי משרד החקלאות והיא לא עולה להם כלום.
|
|
בתגובה ל: מתי זה היה? מאת: דדי שי ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בשנתיים האחרונות מאת: Nebi Ayala יצאתי קצת מבולבלת מההודעות שלך ושל דדי.
מה המצב בחוק ומה המצב בפועל?
|
|
בתגובה ל: אז זה כבר לא חוקי? מאת: חומסת הפילים רק סיפרתי מה ראיתי
|
|
בתגובה ל: אני באמת לא יודעת מה המצב בחוק מאת: Nebi Ayala יש לי שני רעיונות: 1. הם "עופיונים" (שנשחטים בגיל צעיר במשקל פחות מ-1 ק"ג) 2. הם נקבות (שגודלן קטן יותר והעיוות פחות מורגש)
|
|
בתגובה ל: אם אני לא טועה, חלק מהפטמים אינם נראים מעוותים מאת: בהזדמנות הבאה![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/npyg__f33233104728.gif שלום]() הענקת פיל לחדשים שכותבים לראשונה היא אחת המסורות שלנו. אשמח מאוד אם תישאר\י ותכתבי בפורום. ניכר שיש מאחורי הכינוי ידע רב וגם תמונת הפרופיל חמודה להפליא.
|
|
בתגובה ל: אלה תרנגולות , לא אפרוחים... מאת: halethשחיפשו וחקרו וחיפשו עבור אותם אפרוחים אין כמו חברים
|
|
בתגובה ל: מחפשים בית לתרנגולות ניצולות משחטה מאת: halethעדיין רלוונטי?
|
|
בתגובה ל: יכול להיות שנמצא בית- זה דורש בירור. מאת: חומסת הפיליםהצעתי עזרה ובנתיים לא נזקקו לה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/r5c1__Maneki_Neko_03.gif MN_03]()
|
|
בתגובה ל: ככל הידוע לי כבר לא מאת: אלה מוהרללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מחפשים בית לתרנגולות ניצולות משחטה מאת: halethתאמרי לי משהו, האם כשפעילי זב"ח אומרים "נפל מהמשאית" זה כמו שבמאפיה ולהבדיל ב"סופרנוס" או מרים שמשהו "נפל מהמשאית"? או בקיצור כדי לחדד את דברי: מתענינים פה לדעת האם מעורבת בעינין פעולה בלתי חוקית....?
|
|
בתגובה ל: "נפלו מהמשאית" מאת: חומסת הפיליםאומרים נפלו אז נפלו
|
|
בתגובה ל: יש דברים שלא שואלים ברשת מאת: אלה מוהר לוצ'יאנו, מרקו, פבריציו, בואו הולכים לג'ואי "קיסם" פפרדלה לאכול קצת טורטליני בפיאצה!
|
|
בתגובה ל: אני לא רוצה למצוא ראש של סוס במיטה אז.... מאת: חומסת הפילים מדובר בצ'ארלי "קיסם"! אין קיסם כקיסמו!
ליטל, אחרי עשרות צפיות ב"חמים וטעים" :-)
|
|
בתגובה ל: עם כל הכבוד, מאת: ליטלהמסורת שלנו היא לתת פיל למשתתפים החדשים בפורום... נקוה שתישארי, עם או בלי קיסם.
|
|
בתגובה ל: שלום ליטל וברוכה הבאה! מאת: חומסת הפילים תמיד רציתי פיל משלי :-)
*חיבוקים* לכל
|
|