רשמים מסדנת הבישול היפני
|
|
רשמים מסדנת הבישול היפני
פורסם לפני
4339 ימים
מאת haleth
סה"כ תגובות: 31
תגובה אחרונה לפני: 4321 ימים
כן, קצת באיחור, אבל בחיי של באשמתי! חיכיתי שהשפים יאשרו לי את כל הרשימות השקדניות שלי, כדי שלא אכשיל אותכם חו"ח - תודה למתן ולדניאל! אז הנה הדיווח: היה מצוין. לגמרי!
מרכז הקהילתי הצמחוני שוכן בבית ירושלמי יפיפה מוקף גינה. יש בו חדרים נרחבים, מטבח מאובזר להדגמות, וספרייה בהתהוות שמחפשת תרומות. כל מי שיכול לתרום ספרים בנושאי תזונה צמחית, אקולוגיה, זכויות בעלי חיים וצמחונות בכלל מוזמן ליצור קשר עם יוסי וולפסון.
את הסדנה העבירו בחורים רבי ידע וניסיון, שהצליחו להשתלט על קהל דו-לשוני (אנגלית ועברית) ומרובה דרישות, ואפילו הצליחו להעביר לנו את החומר הרב – פלא בפני עצמו. את הפורום לדורותיו ייצגו דרור וכבוד האיילת, שהגיעו מחוץ לירושלים (כבוד!), יוסי ש. ויוספה, הזכורים לוותיקי הפורום, יוסי וולפסון, אמנון ואני – ייצוג בהחלט מכובד. מאוד ממליצה לכם להגיע למפגשים הבאים, זה מעניין, נחמד וטעים. בישלנו, טעמנו, הפרענו (נו, מה לעשות - ), גילגלנו, חתכנו, ערבבנו, קשקשנו ובסוף התיישבנו לאכול מפרי עמלנו. לתמונה הציורית הזו אתם יכולים להוסיף משיחות מכחול המתארות את פריחת הדובדבן, ענפי במבוק, הרים כחלחלים ברקע, וצילצול ענוג של פעמוני רוח.
והנה המתכונים אותם למדנו במשך הסדנה:
|
|
|
|
כן, קצת באיחור, אבל בחיי של באשמתי! חיכיתי שהשפים יאשרו לי את כל הרשימות השקדניות שלי, כדי שלא אכשיל אותכם חו"ח - תודה למתן ולדניאל! אז הנה הדיווח: היה מצוין. לגמרי!
מרכז הקהילתי הצמחוני שוכן בבית ירושלמי יפיפה מוקף גינה. יש בו חדרים נרחבים, מטבח מאובזר להדגמות, וספרייה בהתהוות שמחפשת תרומות. כל מי שיכול לתרום ספרים בנושאי תזונה צמחית, אקולוגיה, זכויות בעלי חיים וצמחונות בכלל מוזמן ליצור קשר עם יוסי וולפסון.
את הסדנה העבירו בחורים רבי ידע וניסיון, שהצליחו להשתלט על קהל דו-לשוני (אנגלית ועברית) ומרובה דרישות, ואפילו הצליחו להעביר לנו את החומר הרב – פלא בפני עצמו. את הפורום לדורותיו ייצגו דרור וכבוד האיילת, שהגיעו מחוץ לירושלים (כבוד!), יוסי ש. ויוספה, הזכורים לוותיקי הפורום, יוסי וולפסון, אמנון ואני – ייצוג בהחלט מכובד. מאוד ממליצה לכם להגיע למפגשים הבאים, זה מעניין, נחמד וטעים. בישלנו, טעמנו, הפרענו (נו, מה לעשות - ), גילגלנו, חתכנו, ערבבנו, קשקשנו ובסוף התיישבנו לאכול מפרי עמלנו. לתמונה הציורית הזו אתם יכולים להוסיף משיחות מכחול המתארות את פריחת הדובדבן, ענפי במבוק, הרים כחלחלים ברקע, וצילצול ענוג של פעמוני רוח.
והנה המתכונים אותם למדנו במשך הסדנה:
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth חומרים: 1 בקבוק חומץ אורז, מומלץ מתוצרת mizako של 500 מ"ל 1 כפית סוכר 1 כפית מלח
הכנה: לרוקן את בקבוק החומץ לסיר ולבשל עם הסוכר והמלח. להביא לרתיחה ולהסיר מהאש. להחזיר לבקבוק ולשמור בקירור לשימוש בעת הכנת סושי.
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth (אז מה אם יש לנו כבר המוני מתכונים לסושי - האחד הזה יותר שווה).
חומרים: 1 ק"ג אורז לסושי (חבילה) 1-2 כף חומץ אורז (מהמתכון הקודם) 10 דפי אצות נורי
למילוי: ניתן להשתמש במגוון של מילויים - אנו השתמשנו בשני גזרים, מלפפון אחד, 1/2 קילו רצועות טופו קשה מושרה ברוטב סויה, בצל ירוק, שני אבוקדו ו-300 גרם דלעת כבושה (מומלץ).
מכשירים: מחצלת גלגול קערת מים סכין גדולה, חדה וכבדה, לא משוננת
הכנה: את רוטב החומץ כדאי להכין מראש, לשמור בקירור ולהשתמש לפי הצורך. מילוי: את הגזר ניתן לחלוט לפני השימוש, אבל אין חובה. את הטופו יש לחתוך לרצועות ארוכות ברוחב ועומק של 1X1 ס"מ. לאחר מכן להשרות את רצועות הטופו ברוטב סויה (אנו השתמשנו ברוטב קיקומן), וניתן להשתמש ברוטב לסיבוב נוסף. את רצועות הטופו יש לצרוב על מחבת שחוממה מראש, על מנת "לסגור" את כל הצדדים.
חשוב להשתמש באורז-סושי מיוחד, שהוא דביק יותר ולכן ניתן לעיצוב. לשטוף את האורז לפני הבישול ולבשל אותו במים לפי ההוראות שעל העטיפה, כ-20 דקות על אש בינונית. לאחר כיבוי האש יש להניח מגבנת על שכבת האורז העליונה, ללא מכסה, ולהניח ל-10 דקות. חשוב לעבוד עם האורז כשהוא עדיין חמים, אך כבר לא חם. כדאי להכין סיר גדוש, משום שהשכבה העליונה והשכבה התחתונה הן פריכות ואינן לשימוש. את השכבה העליונה יש להוציא בעזרת כף שטוחה מעץ או מפלסטיק ולסלק. את שאר האורז יש להוציא בתנועות סיבוביות ולהניח בקערה, להזליף את חומץ האורז על האורז ובידיים רטובות ללוש את האורז. אין להשתמש בשכבה התחתונה שנחרכה. להכין קערת מים, בה ניתן להרטיב את הידיים ואת הסכין, על מנת לאפשר עבודה נוחה עם האורז הדביק.
לכל אצה יש שני צדדים – מחוספס וחלק. את הצד העדין מניחים כשפניו אל מחצלת הגלגול, כך שהצד המחוספס יפנה אל האורז. את האצה יש למקם בתחילת המחצלת. להניח שכבה של אורז משוטח ומהודק על 3/4 משטח האצה, כך שפני האצה יכוסו לגמרי, ולהשאיר את הרבע העליון של האצה נקי. באמצע המשטח האורז להניח את המילוי, כך שהרצועות יהיו אופקיות לנו. כעת יש להרים את המחצלת: ביד ימין מושכים קדימה ומרימים את המחצלת וביד שמאל מעגלים את גליל הסושי ומעצבים, עד שהאצה נסגרת מסביב לגליל. חיתוך גליל הסושי לפרוסות: יש להרטיב את הסכין לפני כל חיתוך על מנת שהחיתוך יצא נקי והאצה לא תיקרע. לסדר את הפרוסות בצורה נאה ולהגיש.
סושי הפוך
לחזור על כל השלבים, אך לפני הנחת האורז על האצה לצפות את המחצלת בניילון נצמד. להניח את האורז על הצד המחוספס של האצה למלוא שטחה. להניח את המילוי, ולהפוך את האצה כך שפניה יפנו את הניילון. להניח עוד אורז, והפעם להשאיר משטח ריק, כמתואר למעלה. לגלגל.
|
|
זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות בלפור 8 ירושלים
|
|
בתגובה ל: תמונות מהסדנה - סושי מאת: המרכז הצמחוני במידה ורוצים לעשות את זה בבית? מהיכן ניתן להשיג את המחצלת והאצות?
|
|
בתגובה ל: שאלה מאת: אוושה חרישית היום יש כמעט בכל סופר מחצלות ואצות, תשאלי. אם אין, אפשר למצוא בחנויות מזרח-מערב למיניהן, אבל קשה לי להאמין שלא תמצאי בסופר...
ויש לך ניק מצוין :-)
|
|
בתגובה ל: כמעט בכל סופר מאת: halethמעניין שמעולם לא ראיתי שיש את זה בסופר, ואני דווקא נמצאת שם די הרבה. מעכשיו אני אתחיל לבדוק. האם יש שם גם חומץ אורז? ותודה על המחמאה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/laughbounce3.gif 50]() .
|
|
בתגובה ל: תודה מאת: אוושה חרישיתנחמד לראות משתתפת חדשה ונמרצת. אני מקוה שתישארי עימנו. את מקבלת פיל מתנת הכניסה של הפורום:
|
|
בתגובה ל: תודה מאת: אוושה חרישיתהיו סופרים שראיתי בהם, בדרך כלל לא. תשמעי, ביננו, אם אף אחד לא שומע, אני אומר לך שאפשר גם עם חומץ תפוחים או חומץ בן יין לבן רגיל (אבל לא סינתטי, יש גבול!). אולי זה לא הטעם המדויק, אבל זה בהחלט טעים. ואם את רוצה לשמוע עוד סוד, אז אפשר אפילו בלי מחצלת גלגול... הנה, תראי: http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=393279אבל אם תגידי למישהו שאי פעם אמרתי את זה אני אכחיש!
|
|
בתגובה ל: זה כבר פחות בטוח מאת: haleth גם אני עושה את זה בלי המחצלת - ואני מוכנה להתראיין על זה בשם! אבל על חומץ האורז אני לא מוותרת (בסופר שלי לרוב יש, אז אני מניחה שקל לי יותר לדבר). החמוץ-מתוק העדין שלו מעולה, והוא נכנס גם אל המון תבשילים אחרים :-)
|
|
בתגובה ל: תמונות מהסדנה - סושי מאת: המרכז הצמחוני מצד ימין למטה רואים את הרשימות שלי!
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth חומרים: 1 חבילת אטריות שעועית 2 כפות שן שומשום 1/4-1/2 כוס רוטב סויה 1 גזרים חתוך לגפרורים 1 בטטה קערת מים רותחים 2 כפות גדושות של זרעי שומשום שחור (אפשר גם שומשום מלא)
הכנה: להניח את אטריות השעועית בתוך קערת המים הרותחים למשך כ-10 דקות. לאדות את הבטטה כ-10 דקות. לחתוך לגפרורים. לסנן את האטריות. לזלף עליהן את שמן השומשום ואת רוטב הסויה ולהניח לרבע שעה. להוסיף את הגזר והבטטה ולבזוק את השומשום.
|
|
בתגובה ל: סלט הִירוֹסִימָה מאת: halethללא תוכן קבצים מצורפים:
זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות בלפור 8 ירושלים
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth חומרים: 1 חבילת אצות וואקמה 2-3 מלפפונים גדולים מיץ מ-2 לימונים 1/4-1/3 כוס רוטב סויה 1 כפית חומץ אורז 1 כפית זרעי שומשום שחור (ניתן להשתמש גם בשומשום לבן או בזרעי פשתן)
הכנה: לשטוף את האצות מספר פעמים, ולהשרות בהרבה מים לכ-5 דקות – הן מכפילות את נפחן. להוציא את האצות ולסחוט אותן. לחתוך את המלפפונים בעיגולים אלכסוניים או לגפרורים קצרים ולהוסיף לאצות. להוסיף את מיץ הלימון, רוטב הסויה, חומץ האורז והשומשום. לערבב את כל החומרים ולהשהות מעט לספיגת הטעמים.
|
|
בתגובה ל: סלט ווָאקָמָה מאת: halethללא תוכן קבצים מצורפים:
זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות בלפור 8 ירושלים
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth חומרים: 1/2 חבילת מיסו מוּגִי (משחת מיסו) החלק הלבן של 2 בצלים ירוקים, חתוך לרצועות 300 גרם טופו 3-4 כפות רוטב סויה 1 כף חומץ אורז מים חופן אצות וואקמה, היג'יקי או קומבו (לאצות היג'יקי ריח חזק יותר של ים ודגים והן אינן מתרככות לגמרי. הוואקמה מתרככות וסופגות יותר טעמים. אצות קומבו הן אצות שטוחות שמתנפחות וכאשר מבשלים אותן עם קטניות הן סופחות רעלנים ומפחיתות את כמות הגזים)
גיוונים: קולרבי, אטריות אורז, אטריות כוסמת
הכנה: להרתיח סיר בינוני של מים. בינתיים לחתוך את הטופו לקוביות ולהשרות אותן ברוטב סויה יחד עם הבצל הירוק. לאחר הרתיחה להוסיף את המיסו ואת הטופו והבצל הירוק. להביא לרתיחה שנייה למשך כדקה. להוסיף את חומץ האורז (לפי הטעם), מעט רוטב סויה ואת האצות שהושרו. להגיש.
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth אני רוצה להוסיף - הדבר הזה נשמע הזוי לגמרי, אבל הוא גם טעים לגמרי. אל תתעצלו ותכינו!
חומרים: 1/2 חבילת קמח אורז דביק 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות 1 ק"ג טפיוקה (חבילה) 3 פחיות חלב קוקוס של 400 מ"ל 3 בננות בשלות, חתוכות לעיגולים
גיוונים: תירס, jack fruit (להשיג מושרה במי סוכר בחנויות המתמחות באוכל אסייתי), אננס, מלון, סילאן
הכנה: לשפוך את קמח האורז לקערה ולערבב עם מים, עד שהתערובת דביקה ובעלת מרקם של בצק. חשוב לעבד את העיסה עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים. את הבצק לגלגל לכדורים קטנים בקוטר של כ-1 ס"מ ולהניח על צלחת. לשפוך את תוכן חבילת הטפיוקה לסיר ולשפוך מים רותחים כדי כיסוי ועוד מעט. לבשל כ-10 דקות תוך בחישה מתמדת, ואם צריך – להוסיף מים. הטפיוקה סופחת את המים ונראית שקופה. להוריד את הטפיוקה מהאש ולוודא שהכדורים לא יתייבשו בהמשך. לשפוך לסיר גדול את תוכן פחיות חלב הקוקוס ולהוסיף במים, ביחס של 70% חלב קוקוס ו-30% מים. להביא לרתיחה, ואם רוצים, אפשר להוסיף סוכר או סילאן (אם משתמשים בחלב קוקוס ממותק כדאי לטעום לפני ההמתקה). כשהחלב רותח להוסיף לסיר את כדורי בצק האורז, את הטפיוקה ואת הבטטה ולהנמיך את האש. כאשר הבטטה רכה להוסיף את הבננה ושאר התוספות (אם יש).
ניתן להגיש חם או קר. לאחר צינון במקרר הקינוח מקבל מרקם דמוי פודינג.
|
|
בתגובה ל: קינוח טפיוקה מאת: halethללא תוכן קבצים מצורפים:
זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות בלפור 8 ירושלים
|
|
בתגובה ל: תמונה קצת חלושה אבל בכל זאת מאת: המרכז הצמחוני ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth כל הכבוד לך על הסיכום המאלף! בקרוב יהפוך להיות מאמר (אולי מחר אם אספיק) אני מקוה שמסרת ד"ש חם ליוספה מכולנו. אני אישית ממש מתגעגעת אליה .
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: halethטוב, לא יצאו תמונות לכל המתכונים, אבל יש משהו. אבל קודם כל תמונה כללית מהסדנה... קבצים מצורפים:
זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות בלפור 8 ירושלים
|
|
בתגובה ל: תמונות מהסדנה מאת: המרכז הצמחוניזה הפליקר. ונזכיר לכם גם שאנחנו מחפשים שם. ושיש לנו שני אירועים בשבוע הבא: ביום שני (16.3.09) בשש בערב הרצאה על תזונה נכונה (עם דרור הרשקוביץ); ביום חמישי (19.3) בשמונה בערב הרצאה על תעשיית המזון ואיכות הסביבה (עם תמיר לוסקי).
זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות בלפור 8 ירושלים
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth תבורכי! :-)
ושאלה למקרה שמישהו יודע - כשהכנתי סושי הבעיה העיקרית שהיתה לי היתה שהאצה סירבה להחתך במקום שבו היא כפולה, לאחר הגלגול. זה פשוט עניין של איכות הסכין, או האצה, או שעשיתי משהו לא נכון?
|
|
בתגובה ל: תודה רבה! מאת: ליטל היא צריכה להיות ממש חדה, וכאמור לא משוננת - כלומר שלא צריך "לנסר" את הסושי. וחשוב להרטיב את הסכין לאחר כל חיתוך, כדי שהחיתוך הבא יצא חלק ונקי.
|
|
בתגובה ל: כנראה שהסכין לא היתה מספיק חדה מאת: haleth ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth לפני שנה טעמתי סושי לראשונה וגיליתי שאצה כן יכולה להיות טעימה, ושאורז דביק לא חייב להיות דייסה מעאפנה... מאז- הסושי הוא חובה אצלי, ובביקור הבא שלי בארץ אני מתה לנסות את המתכונים ששמת!! :)
BONUM BONO NASCITUR
לא חותמים על כרטיס אדי! חותמים על חלופה מוסרית ומשפטית!ע"פ חוזר מנכ"ל משרד הבריאות, המרכז הלאומי להשתלות, י"ד אלול תשע"א, 13 ספט' 2011, מס' 24/11, ניתן לשלוח למרכז ההשתלות את הטופס הנלווה מטה שהוא הנוסח המאושר החוקי לתרומת איברים. מבחינת החוק הוא מחייב כצוואה חוקית ונותן את אותו כיסוי "ביטוחי" של כרטיס אדי. עותק של הטופס ניתן ורצוי לשאת בארנק בכל עת. נוסח הטופס שיש לשלוח: לכבוד: מרכז ההשתלות רח' נח מוזס 15, תל אביב 67442 שם משפחה: _______________ שם פרטי: _______________ ת.ז. _______________ כתובת: _______________ עיר: _______________ מיקוד: _______________ שנת לידה: _______________ טל: _______________ טל נוסף: _______________ בתקווה כי אוכל להציל חיים, אני מסכים בזה ותורם את איברי לאחר מותי, לצורך השתלה בלבד. תאריך: _______________ חתימה: _______________
מכיוון שכך, ניתן למלא את הטופס ע"פ ההוראות הנ"ל, וכאקט מחאתי לגזור את כרטיס האדי שלכם ולהודיע לעמותה שתבטל את רישומכם מטעמי אפלייה מגדרית: http://www.haaretz.co.il/opinions/topic-of-the-day/1.1575595תורמים דם http://www.trumatdam.co.il http://www.mdais.org/dam
AUDACES FORTUNA IUVAT - ממשיכים במאבק נגד חוק הביומטרי!!! http://no2bio.org/homeכשיש קשרים, לא צריך פרוטקציה. העיקר שהאוכל טוב והאנשים חמים.
|
|
|
|
בתגובה ל: ויש מתכון בשבועון אנונימוס עם לינק אלינו! מאת: haleth ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: רשמים מסדנת הבישול היפני מאת: haleth לא מתחשק לי לפתוח שרשור חדש ופה זה די מתאים. מתכון של חברה שנהפך ללהיט בארוחות שישי של החבר'ה:
משרים אצות וואקמה במים קרים ל10 דקות. מסננים את המים (אני שותה אותם, אבל זה עניין של טעם) מטגנים כמה דקות בשמן נייטרלי מבחינת הטעם (אני משתמשת בקנולה) מוסיפים קצת רוטב סויה לפי הטעם. מורידים מהאש ומוסיפים כמה טיפות שמן סומסום.
יוצא ממש טעים, אחלה נשנוש.
השרשור הזה עשה לי חשק לאוכל יפני, אז שלשום הכנתי טפיוקה (ממתכון אחר...), אתמול סושי, והיום מרק מיסו. עכשיו אני אוכלת לצהרים מרק מיסו, סושי שנשאר מאתמול וסלט פירות עם חלב קוקוס (נגמר הטפיוקה ולא מתחשק לי להכין שוב) - חלב קוקוס הרבה יותר טעים משמנת!
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|