|
עם קצת מזל תהיה לנו בקורב ראש ממשלה צמחונית. רק מה זה לא רלוונטי לתיפקוד שלה, רק קוריוז.
|
|
בתגובה ל: ראש ממשלה צמחונית מאת: wondering יתכן שהיא תהייה בצומת החלטות שבו היא תוכל להפעיל את השפעתה לטובת בעלי החיים. ואולי היא תתפקד גם כשרה בתיקים אחרים (הרבה פעמים ראשי ממשלה שומרים אצלם תיקים עד להתבהרות המצב), למשל במשרדי החקלאות או איכות הסביבה, שם יש הרבה מה לפעול. אבל רוב הסיכויים שהצדק עמך, ובאמת הצמחונות שלה לא תהייה רלוונטית. אני רק מקווה שהיא לא תנסה לצאת אנטי-בע"ח כדי להראות לציבור שלמרות שהיא אישה וצמחונית היא בכל זאת קשוחה ומסוקסת.
|
|
בתגובה ל: ראש ממשלה צמחונית מאת: wondering יש סימוכין לענין? קישור או הצהרה (או מתכון)?
היא מסבירה למה?
|
|
בתגובה ל: לא ידעתי שציפי לבני צמחונית מאת: חומסת הפילים בהרבה ראיונות היא התייחסה לצמחונות שלה - חפשי בגוגל. היא צמחונית מטעמי מצפון, לטענתה, אבל היא בעיקר מתייחסת למקרים של סבל בעלי חיים, כמו פיטום אווזים, ולא מודעת (או בוחרת שלא להיות מודעת) לסבל של הפרות ברפתות או התרנגולות בתעשיית הביצים. אמנם היא הגיעה לכמה אירועים שאנונימוס ארגנו, אבל מצד שני היא מכינה מאכלי בשר לילדים שלה.
באופן כללי אני מעדיף מישהו/י שמודע לאופציה של צמחונות, לסבל של בעלי חיים, ולזה שבכלל יש ארגון בשם "אנונימוס" על פני מועמדים אחרים. במקרה של ציפי לבני זה קל, כי כל מגרעותיה מצטמקות כשהיא עומדת מול גאוני הדור כמו מופז, נתניהו, דיכטר וברדק.
|
|
בתגובה ל: היא מעין צמחונית מאת: gs1234 היא דיברה על כך שהיא צמחונית אידיאולוגית והבטיחה שקולה ינתן תמיד למען בעלי החיים. למרות שאני לא יכולה להיזכר בשום יוזמת חקיקה שלה או אפילו אם היא חברה בשדולת בעלי החיים בכנסת, זה היה נשמע שהיא מדברת מתוך מודעות אמיתית ומתוך מחויבות רצינית, לא כאילו שהיא מצאה לה עוד קהל לעשות עליו רושם. ויש לציין שאנחנו קהל קטן ומצומצם... אם כי אני יודעת לפחות על קול אחד שהיא קיבלה במרכז-ליכוד, בעקיפין בזכות הצמחונות שלה.
אבל כמו שאתה אומר, עדיף אחת כמוה, שלא נרתעת מהתדמית שמשווה בין צמחונות לבין חנוניות חלושה והולכת על זה, ואפילו לא מסתירה את זה. בכל זאת יש די הרבה בקהל הבוחרים שלה שזה עשוי להרתיע אותם, כאלה שמחפשים שהיא "תיכנס בהם" יומם וליל :-/ .
בואו נראה מה יקרה מחר...
|
|
בתגובה ל: היא נאמה פעם באירוע של האגודה מאת: haleth בחקיקה כנגד פיטום אווזים.
ושלום לכולם :)
|
|
בתגובה ל: ממה שאני יודע היא היתה מהח"כים הנמרצים מאת: barakbl ~קידה עמוקה~
|
|
בתגובה ל: ממה שאני יודע היא היתה מהח"כים הנמרצים מאת: barakbl ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ומידית חזרה לפנייה אליה מ"פרויקט רנה קסין" מאת: oosssללא תוכן קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: מצורפת תגובתה מאת: oosss אני מקוה שנראה ממנה, אם לא פעילות של ממש לפחות תמיכה בפעילויות של אחרים. מעין רוח גבית.
|
|
בתגובה ל: תגובה יפה אבל לא מתחיבת מדי. מאת: חומסת הפילים זה מראה שהיא לא סתם שלחה תגובה סתמית להדפסה, היא ממש עברה על זה שוב בתשומת לב ובחרה להוסיף עוד משהו בסוף.
|
|
בתגובה ל: אבל אהבתי שהיא הוסיפה עוד שורה בכתב יד מאת: יעל cwen אבל גם זה משהו שנהוג. זה לא חריג.
|
|
בתגובה ל: היא נאמה פעם באירוע של האגודה מאת: haleth זה שהיא אמרה שהיא צמחונית לעצמה ולא רואה בזה משהו פוליטי.
ראש ממשלה צמחונית יכולה להיות פיסת מידע נחמדה, אם כי בעיניי זה חסר ערך לחלוטין.
והכי חשוב - אל תסמכו על פוליטיקאים שיעשו בשבילנו את העבודה. שינוי אמתי לא מתרחש בגבעת רם.
|
|
בתגובה ל: מה שאני זוכרת מאת: Neta558![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/iu96__Animation18.gif נטע]() עובד?
|
|
בתגובה ל: וניסיון מאת: Neta558 ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: לא ידעתי שציפי לבני צמחונית מאת: חומסת הפילים אחת הסיבות שאני לא מרבה כתוב בפורומים מהסוג הזה היא "נתינת הציונים" למי שמגדיר את עצמו צמחוני, גם אם מישהו אוכל למשל רק דגים מבחינתי הוא עושה משהו להקטנת הסבל של בעלי החיים ולכן אני שמח שלפחות הוא לא אוכל בשר ועוף. ציפי לבני מגדירה את עצמה כצמחונית וזה חלק מהמהות שלה, זה שהיא מבשלת לילדיה בשר, זה עניין שלה ואני מכיר די הרבה הורים צמחוניים, שלא מוכנים להפיל על הילדים שלהם את הצמחונות בגיל פעוט שמא בכל זאת הם יפגעו(ידוע למשל שאכילת סויה מרובה גורמת להתבגרות מינית מואצת, או שיחסר להם B12). אז זה שהיא צמחונית זה יופי ולא מעניין אותי לתת לה ציונים בנושא.
|
|
בתגובה ל: מספיק עם ה"חרדיות" שלכם מאת: wonderingכשמדובר על נבחרי ציבור, ברור שמעניין אותנו מה עמדתם לגבי עניינים הקשורים לבעלי חיים, הרי הם מבקשים את קולנו על מנת להיות בעמדת השפעה, בין היתר גם על נושא זה. צמחונות יכולה להעיד על עמדה חיובית יותר כלפי נושאים הקשורים בבעלי חיים, ודיון בפרטים הקטנים (כמו האם היא רואה בכך נושא בו יש להשפיע על אחרים או לא) עוזר להבהיר את עמדתה בנושא. אם ציפי לבני מגדירה את עצמה כצמחונית זה עדיין לא הופך את זה למהות שלה בכל הנוגע לפוליטיקה. בעיניי היא לא מישהי שמחוייבת לזכויות בעלי חיים (ונראה לי שיהיה מאוד קשה לטעון את ההפך) ואני אפילו לא בטוחה שאפשר לסמוך עליה בנושא הזה יותר מאשר על אחרים. בברכת האישי הוא הפוליטי,
|
|
בתגובה ל: מספיק עם ה"חרדיות" שלכם מאת: wondering כל דבר עדיף על כלום, וכפי שאמרת, חשוב מאוד שציפי לבני רואה את הצמחונות כחלק מהמהות שלה. אתה לא צודק בשלוש נקודות אחרות: * אכילת סויה אינה מאפיין הכרחי של תפריט צמחוני או טבעוני. לא צריך לאכול סויה או טופו כדי להיות צמחוני, ולמעשה, אוכל הבשר הממוצע אוכל הרבה יותר סויה (בתוך מוצרים שונים, משניצלים מעובדים ועד לחטיפים) מאשר הצמחוני הממוצע. * B12 ניתן לספק בקלות גם לילדים, אם באמצעות כדורי מציצה טעימים, ואם באמצעות ויטמינצ'יק וכיוצא באלה. ומכיוון שע"פ נתוני משרד הבריאות כ-30% מהאוכלוסיה סובלת ממחסור ב-B12, זה לא מאפיין ייחודי של הצמחונים או הטבעונים. אבל ללא ספק אתה צודק שזו נקודה שחייבים לתת עליה את הדעת כאשר מגדלים ילדים. * צמחונות, לא רק שאינה פוגעת בילדים, היא למעשה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות למענם. מכיוון שבגיל הינקות (וגם הילדות) הגוף עמיד פחות למחלות, כאשר אנחנו מאכילים את ילדינו באוכל לא בריא אנחנו למעשה מתכננים להם את התקפי הלב ומחלות הסרטן של בגרותם.
אבל עזוב, בנקודה העיקרית אתה צודק ואני מסכימה איתך - בעולמנו-זה צריך לשמוח על מה שיש ולא לקטול את מי שלא עשה את כל הדרך. אגב, יצא לך לקרוא אותנו בפורום בנענע? ...כי אולי אנחנו קצת שונים מהפרומים מהסוג הזה...
וכמובן - ירושלמי זה טוב :-)
|
|
בתגובה ל: אתה צודק שצריך לראות מה האדם עושה ולא מה לא מאת: haleth הבת שלי היא בת שלוש וחצי וצמחונית מיומה הראשון, היא משוגעת על טופו ואנחנו משתדלים שלא תגזים, הבעיה שבגן שלה מביאים לה כל יום מוצר סויה אחר וזו קצת בעיה.... מדהים שהיא מבינה שהיא לא אוכלת בשר בניגוד לילדים אחרים בגן ומה שעוד יותר מדהים שהיא לא מבקשת לאכול כמו האחרים, אם כבר אז להיפך: היא מספרת איך הילדים האחרים הם שרוצים לטעום ממוצרי הסויה שלה. למרות זאת אני בהחלט רואה בעיה ומבין הורים שמאכילים את הילדים שלהם במוצרי בשר: מי שלא בשלן או עשיר יתקשה למצוא גיוון מספק של מוצרי צמחיים כתחליף לבשר.
|
|
בתגובה ל: אני יודע שאתם יותר סובלניים... מאת: wondering הבת שלך צמחונית כי אתם, הוריה, צמחונים, והחלטתם לגדל אותה לפני אמונה זו? האם היו לכם התלבטויות או קשיים בדרך? מעניין אותי לשמוע, ואתה כמובן מוזמן לחלוק רק מה שנוח לך.
|
|
בתגובה ל: תוכל לפרט? מאת: רומי זו דרך החיים שלנו וזה היה ברור שזה מה שיהיה. אנחנו לא טבעונים כך שמוצרי חלב(בעיקר חלב צאן) וביצי חופש נמצאים בתפריט שלנו, אז ברור שהיא לא צריכה בשר. אין פה שום סיפור, באמת.
|
|
בתגובה ל: לא הייתה שום התלבטות מאת: wondering תמיד יש את החשש שילדים צמחונים ירגישו מקופחים, או שהם יתקלו בכל מיני תגובות לא נעימות, או שהם לא יבינו ויכעסו על ההורים. בעיני זה מקסים שהצלחתם להעביר לה את הנושא בצורה כל כך נכונה. ואני מאוד אשמח לשמוע על זה עוד.
|
|
בתגובה ל: לא ידעתי שציפי לבני צמחונית מאת: חומסת הפילים פעילות של ציפי לבני להגנה על זכויות בע"ח: - הגיעה לנאום בעצרות אנונימוס והביעה הזדהות עם סבל החיות במשקים והצהירה כי היא צמחונית- היא עשתה זאת גם בעצרת נגד פיטום אווזים בקיץ 2001 בסינמטק ת"א וגם בעצרת באוקטובר 2002 במוזיאון ת"א. -באוקטובר 2005, כשהייתה שרת המשפטים, כיהנה כיו"ר ועדת השרים לענייני חקיקה, מה שאפשר לה להיאבק בהצעתו של ישראל כץ להוציא את האווזים מחוץ להגנת חוק צער בעלי-חיים. לבני אף גייסה את תמיכתם של יתר חברי הממשלה, עד שהצעת כץ נפלה בישיבת הממשלה. - בינואר 2007, ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה שתי הצעות חוק שיזם ח"כ גדעון סער (ליכוד) נגד קיום ניסויים בחיות למטרת פיתוח מוצרי קוסמטיקה וחומרי ניקוי, וייבוא מוצרים שפותחו על ידיהם לישראל. ציפי לבני הודיעה שתערער על הדחייה. - בינואר 2008, כשאנונימוס ארגנו טקס החתמה על עצומת זכויות בע"ח על-ידי חברי כנסת, ציפי לבני (אז כבר שרת החוץ),התקשתה להגיע לטקס עצמו, אולם מסרה לאנונימוס שהיא "אתכם במאבקכם הצודק", וביקשה שההצהרה תובא אל כניסת חברי הכנסת, כדי שתוכל לצאת מרכבה, לחתום על ההצהרה ולהמשיך בדרכה לפגישה בהולה בתל-אביב. - בפברואר 2005 תוכננה הרעלת חתולים המונית בקצרין, ובין חברי הכנסת שהתערבו כדי למנוע את התכנית הייתה ציפי לבני.
ברור שלבני יכלה לעשות הרבה יותר, בין השאר בתקופה שהייתה שרת החקלאות (סביבות 2003). היא גם יכלה להיות טבעונית... אבל אני חושב שעצם העובדה שהיא צמחונית ושיש ציטוטים שלה בעניין, חשובה מאד בהסברה לצמחונות: הרבה ארגונים ואתרים נוקבים בשמות של צמחונים מפורסמים כדי לעזור בשיווק הצמחונות- אני חושב שעם כל הכבוד לכל מיני זמרים ושחקנים, העובדה שראש הממשלה או ראש אחת המפלגות הגדולות נמצאת ברשימה היא מאד מאד מכובדת.
|
|
בתגובה ל: פעילות למען בע"ח של לבני מאת: omergin הנה כולם מגיעים... אשכרה קיבוץ גלויות! :-)
|
|
בתגובה ל: עומר :-) מאת: haleth ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: פעילות למען בע"ח של לבני מאת: omergin ושל המוזמנים ה"נכבדים", בארוחות החגיגיות למיניהן, אם וכאשר תכהן כראש ממשלה.
|
|
בתגובה ל: אני מצפה לראות את תכולת צלחתה שלה, מאת: Ruthie רק הצלחת שלה תהיה נקייה מבשר וזה בהחלט מסר מספיק חזק.
|
|
בתגובה ל: מן הסתם לא שונה ממה שהולך שם היום... מאת: wondering הבשר מחוץ לתחום, אבל כמובן, במקרה המדובר, גם מנה צמחונית אחת זה משהו. אני מקוה, שבבוא העת, תהיה התייחסות כלשהי בתקשורת, לאופי המנה המיוחדת של לבני.
אגב, לפני מספר שנים, שמעתי אותה אומרת, בראיון בטלויזיה, שהיא מבשלת בשר למשפחתה (כלומר לא רק לילדיה)...
ומי שמכיר אותי, יודע שגם בעלי אוכל (מעט) בשר, ומאז שנעשתי צמחונית, התחלתי לבשל בעצמי... חיים קשים...;-)
|
|
בתגובה ל: ראש ממשלה צמחונית מאת: wondering הפמיניסטית שבי יותר מתרגשת מהצמחונית שבי!
|
|