|
![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/vp2v__139.gif מת_על_המחשב]() יש סויה שכולנו וגם אני יודעים מה זה על צורותיה השונות יש מיסו שזה כמו רוטב או משהו, עושים מזה מרק מיסו יש טמפה שזה בא כפולים כמו שעועית עדינה קטנה לבנה ועושים מזה דברים שונים יש את הדבר הזה נגזר חיטה שכחתי כרגע איך קוראים ..אה...כן. סייטן, עושים ממנו "סטייק" ויש עוד משהו שאני לא זוכרת וזה משגע לי את השכל. מישהי עשתה פעם איזה מאכל עם זה, שהיה נראה כמו גושים כאלה מבושלים בעגבניות ושום, היה טעים מאד ונימוח בפה... מה זה ? כבר שבוע אני מנסה להזכר בזה....
|
|
בתגובה ל: לא מצליחה להזכר איך קוראים לזה.... מאת: bonbonyetta ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: טופו? (או שלזה התכוונת בסויה על צורותיה השונות) מאת: omergin![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/vp2v__139.gif מת_על_המחשב]() אני גם מכירה כל צורות הסויה, וזה לא סויה....
|
|
בתגובה ל: לא מצליחה להזכר איך קוראים לזה.... מאת: bonbonyettaמוכרים אותה בחנויות טבע, במקררים, והיא משמשת במיוחד במאכלים אינדונזים (שם המציאו את התהליך) ויש לה טעם מאוד ספציפי. אולי את בכל זאת מדברת על סייטן, שמגיע לא רק בצורת סטייק אלא גם בכל צורה שרוצים - גושים, כופתאות, מה שרוצים... ויש גם אוקרה, שהיא גם מוצר של סויה, וגם היא גמישה מאוד? קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: טמפה אינה פולים קטנים אלא מוצר של סויה מאת: haleth![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/195b__23_33_7.gif לא_מבין]() תודה על התמונה, אני מעריכה הנסיון לעזור אבל זה לא סייטן. אני מכירה סיטן גם כסטיק וגם כקציצה. זה לא זה. אפשר להשתגע. יש עוד משהו בסגנון הזה? אתאר כאן את המירקם של זה: אלה היו גושים בצורה לא מוגדרת או אחידה מבושלים בתוך מיץ עגבניות וקרם פלפלים אדומים. המרקם היה חלק מבחוץ וגם בפה (אולי זה טחון?) והזכיר שלא נדע מצרות כבד עוף (אם אני יכולה להזכר מפני שעברו באמת המון המון שנים מאז שאכלתי דבר כזה). הטמפה, אולי לא בצורת פולים כמו שעועית לבנה, אבל בצורה של גושים קטנים כאלה דומה לשעועית לבנה והיא אמרה שזו הצורה המקורית שלה. לא נראה לי שזה טמפה יש לזה אכן טעם ספציפי טעמתי זאת כמה פעמים ולא נראה לי שזה זה. מה זה כבר יכול להיות למען השם והרב הראשי?
|
|
בתגובה ל: תודה אבל לא נראה לי שזה זה מאת: bonbonyetta ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אולי זה בונזו ? זה מסויה ונראה כמו חתיכות ספוג מאת: האדם הפשוט![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/vv9g__1087(1).gif דופקתראש]() איך איך מיד ידעת זאת ? הרגת אותי מצחוק. אם אתם לא יודעים אין מה לעשות, השד יודע מה היא נתנה לי לאכול.... חסרת, איפה נעלמת?
|
|
בתגובה ל: אההה... מאת: bonbonyetta ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אולי אוקרה? מאת: אלה מוהר ככה זה כשמשתמשים באותו מחשב...
|
|
בתגובה ל: התגובה למעלה נשלחה בטעות תחת היוזר של אלה מאת: morticia ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אההה... מאת: bonbonyetta עד שההצלתי להסתדר איתו .
מה אוכלים ? אני בימים האחרנים כמעט ולא אוכל , עסוק בפינישים של הבית .
|
|
בתגובה ל: אולי זה בונזו ? זה מסויה ונראה כמו חתיכות ספוג מאת: האדם הפשוטנו, עכשיו אני מתחילה להרגיש בבית...
|
|
בתגובה ל: מנשק'ה! מאת: halethכאשר המפלצת התובענית שדורשת עוד ועוד שעות עבודה שלי תשבע . קבצים מצורפים:
|
|
בתגובה ל: לא מצליחה להזכר איך קוראים לזה.... מאת: bonbonyettaמצאתי כאן את הפסוק הבא המספר על המיסו, לכן נראה לי שזה אולי זה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2809347,00.htmlמיסו (מבטאים עם חולם), לפי ההגדרה במילון הוא משחת פולים (Bean Paste). איזה פולים? סויה, דגנים (כמו שעורה), ולעיתים גם אורז בתוספת מלח ים ושמרי קוג'י, שהותססו יחדיו והתיישנו במשך שישה חודשים, או יותר. מיסו הוא משחה מותססת של פולי סויה, (לעיתים בתוספת שעורה או אורז), עם מלח ים. זה הדבר ההגיוני היחידי, לפי המרקם והטעם שאני זוכרת... אם יש עוד הברקות...אשמח
|
|
בתגובה ל: טוב, אין ברירה, זה חייב להיות זה.... מאת: bonbonyetta חשבתי שהתכוונת לחתיכות של משהו. אולי זה היה סתם טופו מבושל?
|
|
בתגובה ל: מיסו זה סוג של ממרח מאת: יעל cwen ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מיסו זה סוג של ממרח מאת: יעל cwen ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: טוב, אין ברירה, זה חייב להיות זה.... מאת: bonbonyetta ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שמרי בירה? מרמייט? מאת: Peppermint Tammy מאיפה האייקון המקסים ששמת אצלך בהודעה? לא ראיתי זאת בסרגלי הכלים הזמינים שאפשר לשים....
|
|
בתגובה ל: לא, זה לא זה, אבל יש לי שאלה אליך מאת: bonbonyettaציור שלי
|
|
בתגובה ל: לא אייקון... מאת: Peppermint Tammy אולי נוכל לעשות מהם סדרה קטנה של אייקונים נחמדים ונקרא לסדרה על שמך? יש מצב?
|
|
בתגובה ל: באמת? לא להאמין, ציירי לי עוד....אולי נוכל מאת: bonbonyetta תודה, אחשוב על כך
|
|
בתגובה ל: טוב, אין ברירה, זה חייב להיות זה.... מאת: bonbonyetta עושים מפולי סויה מותססים. מה שכן בארץ די קשה למצוא את הגרסא הטבעונית. ברוב הגרסאות שיש בחנויות יש תמצית בוניטו שמופקת מדגים.
|
|