|
![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/hclq__Fat_Elephant.gif Elephant]() כבכל שנה, גם השנה נתארגן יחד ונקיים סדר פסח טבעוני לחתולין. בשנים האחרונות אמנון אירח את עדרי אוכלי העשב של מישורי הסוואנה ולכן המחשבה השנה היא להקל על האיש הצדיק ולעשות את הסדר במקום אחר. הועלתה הצעה לעשות סדר אצל חבר אחר בפורום והועלתה גם הצעה להצתרף לסדר של מרכז זנגוויל בירושליים. מה נעדיף, מה נרצה ולמה נשאף? שרשרו מה ומי לשרשור זה ותבוא עליכם הברכה. ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/rgx7___.gif אמנוןצהוב]() ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/pl62__Crocodile_Flower.gif Crocodile]() תוקן על ידי חומסת הפילים 19/3/2011 17:50
|
|
בתגובה ל: סדר פסח טבעוני מאת: חומסת הפיליםמכיוון שאני עובר לדירה קטנה יותר ומכיוון שהיו עוד טבעונים שהביעו רצון להצטרף, העברתי את הסדר לזנגביל שבו יש מקום מספיק לכולם, מטבח מצוייד וגם מקום לכל מי שירצה להשאר לישון. הסדר והאוכל יהיו דומים לאלה שבשנים הקודמות. פרטים כאן
|
|
בתגובה ל: הסדר בזנגביל זה הסדר שאני (אמנון) עורך מאת: vegan מכיוון שאנחנו קבוצה בתוך קבוצה, יש ענין של ביחד ויש ענין של לחוד. זה משנה? אני מבינה שהסדר עולה כסף וכל האוכל יוכן מראש, אבל אולי נוכל להביא תבשילים ומאכלים? אני לא הייתי רוצה להרגיש מחוץ ללופ, וגם לא הייתי רוצה שמישהו אחר ירגיש כך, כאילו אנחנו משתלטים על סדר אחר....?
הסברתי נכון?
|
|
בתגובה ל: שאלות מאת: חומסת הפילים איני רואה בזה השתלטות על סדר אחר, אלא להיפך - צירוף אנשים נוספים לסדר שלנו. גם בשנים הקודמות הוזמנו אנשים מחוץ לפורום וגם הגיעו כאלה ולא נראה לי שמישהו הרגיש לא שייך. אני לא חושב שראינו בזה פעם כאירוע פורום סגור ולא נראה לי שזה היה רע.
את האוכל נכין ביחד עם מי שיוכל להגיע קודם לעזור, החל מיומיים לפני הסדר שבהם אני מניח יצטרפו בעיקר ירושלמים והדברים שצריכים ברגע האחרון שבהם יוכלו לעזור גם הלא ירושלמים שיקדימו.
כעקרון, אני רואה את הסדר עצמו כאירוע שבו אנשים מתארחים ונהנים ממנות הבית ואת הפיקניק כאירוע בסגנון "פוט לאק" שבו אנשים מביאים תבשילים ומאכלים ואוכלים יחדיו. אם למישהו יש הצעות לגבי הסדר עצמו, אפשר לדבר, אבל זה צריך להיות מתוכנן מראש.
|
|
בתגובה ל: הסדר בזנגביל זה הסדר שאני (אמנון) עורך מאת: veganפרטים כאן (מקווה שהפעם זה יצא) וליתר בטחון גם כך: http://www.facebook.com/event.php?eid=159888100735850ולחסרי הפייסבוק: סדר פסח טבעוני באווירה משפחתית יום שני 18 אפריל - מהצהריים ועד למוצאי החג (הסדר עצמו ביום שני בערב) מקום: זנגביל - מרכז קהילתי לצמחונות בלפור 8, ירושלים (מול בית ראש הממשלה) שימו לב: יש להרשם מראש רוצים לחגוג סדר פסח באווירה משפחתית וללא מוצרים מהחי? הזנגביל עורך השנה סדר פסח, אבל כיאה לחג החירות אנו חוגגים את הפסח ללא מוצרים מהחי שמקורם בשיעבוד חיות אחרות. הסדר נערך באווירה משפחתית, עם קריאת הגדה (הגדה מסורתית בליווי קטעי הסבר ופרשנות באווירה ירוקה), שירים, אפיקומן וכמובן הרבה אוכל טעים. האוכל בסדר כולו טבעוני (ללא מוצרים מהחי) ומרכיבים כשרים לפסח. המגיעים בתחבורה ציבורית מוזמנים להקדים, לפני כניסת החג ולהשאר ללון ולבלות בצוותא עד מוצאי החג. למחרת נצא לטיול ופיקניק בעמק המצלבה שאליו מוזמנים להצטרף גם אלה שלא יוכלו להגיע לסדר. האוכל יוכן על ידי מתנדבי המהטמה (נשמח למתנדבים נוספים), כשהמשתתפים יתבקשו להשתתף בעלות החומרים, 60 ש"ח לאדם. בתפריט (לא סופי): נשנושים למקדימים לבוא - תורמוס, לחם חומוס, אגוזים סלטים - סלט כרפס (עשבים ירוקים, זרעונים, שמן זית ולימון), סלט ירקות, סלט קינואה, סלט תפו"א, סלט "ביצים" מטופו ומיונז צמחי, סלט אשכוליות אדומות בצל כבוש אבוקדו ותרד בייבי. מנות חמות - תפו"א ובטטה מוקרמים ברוטב קאשיו-פסטו, לזניה, חסה ממולאת בנבטוטים מוקפצים, טאמאלס (ממולאים מקסיקנים מבצק תירס). קינוח: עוגת מוס שוקולד על קלתית קאשיו עם שקדים מסוכרים וגלידה מחלב קוקוס על מנת שנוכל להערך בהתאם, אנו מבקשים להרשם מראש. ניתן להרשם או לבטל הרשמה עד שבוע לפני הסדר, אך נודה אם תרשמו או תעבירו לנו הערכה מוקדם ככל האפשר.
|
|
בתגובה ל: פרטים על הסדר מאת: vegan זה עושה אוירה אחרת. בכל מקרה, לי אין בעיה להגיע מוקדם ולעזור בבישולים.
|
|
בתגובה ל: עדיין יהיה נחמד אם נוכל להביא אוכל. מאת: חומסת הפילים כה יהיה מגוון רחב יותר ופחות בלגן.
אני בעד
|
|
בתגובה ל: חומסת, אני מסכיהמ איתך מאת: איילת הסדר של אמנון הפך להיות "הסדר של אמנון",לא הסדר שלנו, והפך להיות אירוע המוני שרחוק מהאירוע הנעים שהיה לנו בעבר. נכון שהיו איתנו עוד אנשים שלא בהכרח כותבים בפורום, אבל אלו היו חברים ומשפחה שלנו, ולא כל העולם. הייתי מעדיפה סדר אינטימי שלנו, עם האוכל שלנו והכייף שלנו, ולא אירוע מוכתב.
עכשיו, אני לא בטוחה שאוכל להגיע - יש סיכוי שאחרי כל השנים שהברזתי, השנה המשפחה בכל זאת תצליח לזרוק עלי רשת ולחייב אותי להגיע... אבל אם לא, אשמח לסדר משלנו. מי עוד בעניין?
|
|
בתגובה ל: מצטרפת לשתיכן (איזה כייף!) מאת: haleth זה פרויקט יותר גדול מאירוח מפגש רגיל. זה לא פשוט בשביל מישהו לקחת על זה אחריות. אני לא הייתי רוצה שזה יפול כעול על מישהו. רק מי שבאמת מוכן לתת את הנשמה....
|
|
בתגובה ל: אירוח סדר זה עול גדול מאת: חומסת הפילים אפשר להחליט מראש מה כל אחד מביא מהבית שהוא מכין מראש, ואז העול על המארח הוא קטן יותר. אני יכוה להתחייב להביא עלי גפן ממולאים באורז, ארתישוק בלימון וקציצות פרסה.
|
|
בתגובה ל: זה לא חייב להיות כך מאת: איילת אני צריכה להזכיר לך את טוחן האשפה הסתום שניסיתי לפתוח במפגש אצלך? כל כך הצטערתי וריחמתי על אבא שלך אחר כך.
|
|
בתגובה ל: המארח נושא נטל גדול מאת: חומסת הפילים אבל אפשר לקבוע מראש מה כל אחד מביא מבלי נסיונות השתלטות של המארח שרק הוא מחליט מה יהיה ומה יאכלו. אם החלוקה תהי ההוגנת הנטל העיקרי עדיין יהיה על המארח, אך הוא יהיה הרבה יותר קטן.
ובהקשר לזנגביל לי האופן אישי יש בעייה למצוא עצמי במארועים מוניים מדיי, איכשהו אני תמיד לבד. דווקא בארוע קטן ואינטימי כולם ביחדף ואין את תחושת הלבד.
|
|
בתגובה ל: נכון לי הי הנטל גדול, 600 ש"ח בערך בכל שנה מאת: איילת ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מצטרפת לשתיכן (איזה כייף!) מאת: haleth ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: חומסת, אני מסכיהמ איתך מאת: איילת ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: פרטים על הסדר מאת: vegan ולא יתאים למסורתיים או שומרי שבת וחג. כך התברר לי לצערי.
לכן, אני שוב אעלה את רעיון הסדר הקהילתי\פורומי....
|
|
בתגובה ל: סדר פסח טבעוני מאת: חומסת הפיליםאו שיהיה מוזיקה וחילול שבת?
"רציתי לחלום על מישהי דמיונית..."
|
|
בתגובה ל: מתאים לדתיים? (אני דתיה) מאת: דמיiנית זה מה שתמיד היה נהוג אצלינו. בעבר קיימנו הגאלות כלים וכו'. את יותר ממוזמנת.
|
|
בתגובה ל: סדר כהלכתו, על כל המשתמע מאת: חומסת הפילים ושהאוכל יחומם רק על פלטה חשמלית המיועדת לשומרי שבת, וכך גם ארוחת הבוקר...
|
|
בתגובה ל: אבל אני לא בטוחה שתיהיה שמירת שבת מאת: איילת אני מתחיבת עלינו, על הסדר שאנחנו נעשה, בין אם יהיה בזנגביל וביחד איתם ובין אם ישאר נפרד. מבחינתי זה מאוד חשוב. זה חג יהודי, אני מבית מסורתי וכל סדר שאני אהיה נוכחת בו, כל שכן אתן לו יד, יהיה בהתאם.
|
|
בתגובה ל: סדר כהלכתו, על כל המשתמע מאת: חומסת הפילים יש גם את הנושא של בישול בכלים כשרים, לא מספיק שהמטבח טבעוני. אם בישלו בהם בשבת, הם לא כשרים. נדמה לי. או שזה תלוי בזרם הדתי...
ואם אנשים מביאים אוכל מהמטבח שלהם, גם בעיה.
|
|
בתגובה ל: זה מסובך יותר מזה מאת: יעל cwen ואם את באה, נמצא פתרונות.
?
|
|