בתגובה ל: תזונה טבעונית לתינוקות מאת: liraleבתי טבעונית מבטן ומלידה - הריון, הנקה ובכלל..
לגבי התייעצות - טוב, לפני ההריון שאלתי תזונאית לגבי תזונה בהריון. אחרי כמה שאלות ראיתי שאני מבינה בזה יותר ממנה, אמרתי יפה תודה והמשכתי. מה שכן, אני מאוד ממליצה להתעניין - גם כאן וגם בספרות. אם עוד לא קראת את הספר "
ילדים עמידים" אני מאוד ממליצה. אני לא יודעת עד כמה את יודעת על תזונה טבעונית וכמה זמן את טבעונית, אבל בכל מקרה, הספר הזה גם מוסיף וגם עושה סדר בראש :-)
לקראת גיל שנה התייעצתי עם תזונאית טבעונית (במקרה שלי זו אורית אופיר, אם תרצי אוכל לקשר ביניכן). מכיוון שבתי היתה במשפחתון ועמדה לעבור למעון (מסתבר שלא כל הטבעונים במעמד כלכלי שמאפשר לאישה להישאר בבית עד גיל 5 בערך...) היה לי חשוב לבדוק מה אפשר לתת לה לאכול גם במסגרת שלא תומכת בתזונה טבעונית.
בתי ינקה עד גיל שנה וחודש. בגיל חמישה חודשים התחלתי לתת לה אוכל מוצק, והיום היא אוכלת הכל, אבל ממש הכל - חוץ מכרוב ניצנים :-) חומסת עדה שהקטנטונת העדיפה לאכול מטבל אבוקדו מתובל ופיקנטי על פני עוגת טופו מתוקה... אז נכון, כל ילד אוכל אחרת, אבל בינתיים היא אוכלת יפה מאוד, את כל הדגנים והקטניות שאני נותנת לה ואת כל הפירות והירקות, וכמו כל ילד נורמלי היא יודעת יפה איפה המגירה עם העוגיות...
במשפחתון לא היתה בעיה מבחינת התזונה - היא עדיין ינקה (בשאיבה וישירות), והמטפלת מאוד באה לקראתי. היא היתה קצת בשוק כשבמקום נתחים של תרנגול הודו הייתי נותנת לה מג'דרה או קינואה להכניס למרק הירקות, אבל הלכה איתי לגמרי.
במעון הדברים קצת פחות קלים - בהתחלה הייתי שולחת איתה מרק ירקות טחון ובו כל הדגנים והקטניות הנחוצים, ופירות מרוסקים עם טחינה ו/או שקדיה, והיא אכלה כל מה ששלחתי יפה ובשמחה. אבל מהר מאוד היא הגיעה לגיל שבו מחקים את הילדים האחרים, והתעקשה לאכול מה שהם אכלו (אלוהים ישמור, את לא רוצה לדעת מה נותנים במעונות לילדים: קבב, צ'יפס, פיתה, לחם לבן וביסקוויטים, למשל). דיברתי עם המטפלות, וביחד הגענו לפשרה כזו: את הפירות היא אוכלת כמו כולם, ממילא היא כבר ילדה גדולה שלא אוכלת פירות מרוסקים אלא בפלחים! :-) בבוקר, כשהם אוכלים לחם עם גבינה, היא אוכלת לחם עם חומוס, ולמרק של הצהרים הם מכניסות כל מיני דברים שאני שולחת, והיא לא שמה לב. בשאר המקרים אני שולחת איתה גם תבשיל קטן, והן מערבבות אותו עם מה ששאר הילדים אוכלים באותו יום (למעט הבשר). זה הולך טוב.
לגבי טיפת חלב - אצלי האחיות היו בשוק שאני טבעונית. אבל הן הבינו שאין על מה לדבר. זו התועלת שבידע, אם את יודעת על מה את מדברת, הן לא יכולות להפחיד אותך... אבל בסופו של דבר הן עזבו את הנושא, למרות שבתי קטנה יחסית (כמו הרבה תינוקות יונקים).
בקיצור, ילד טבעוני זה לא רק אפשרי, זה אפילו רצוי :-) אני לא אומרת שכשולחים ילדים למערכת של אוכלי בשר זה קל, אבל אין שום בעיה שאינה ניתנת לפתרון.
ובלי עין הרע, הילדה שלי בריאה, יפה, מפותחת היטב ולגמרי לא טפשה (טפו טפו טפו!)
שיהיה לך הריון קל ונעים כמו שהיה לי (בלי בחילות ובלי הקאות), ושתהייה לך לידה קלה, ושתהני מילדיך כמו שאני נהנית משלי :-)