שבוע טוב לכולם :) אנא מכם ייעוץ תזונתי לאישה צעירה
|
|
שבוע טוב לכולם :) אנא מכם ייעוץ תזונתי לאישה צעירה
פורסם לפני
3537 ימים
מאת starlady
סה"כ תגובות: 7
תגובה אחרונה לפני: 3257 ימים
אני כיום בת 24, בעלת מבנה גוף שמן. בגיל 19 הפסקתי לאכול בשר, ועד היום הדבר הכי קרוב לשם שנכנס לגופי זה פעם ב-דגים, שאני מכריחה את עצמי לאכול, וביצים. מאחר ואורח החיים שלי מאד מאד עמוס (לימודי תואר + עבודה בהייטק) אני בקושי מוצאת זמן לבישולים. יותר נכון - אני לא מוצאת אותו. זה דבר שלאט לאט ישתנה ואני אעבוד עליו, אך בינתיים אני מרגישה את ההשפעה הרעה של כך. אני פשוט לא מכירה מספיק מאכלים מהירים מאד להכנה, שיזינו את הגוף בצורה בריאה, ולכן אני נופלת לדברים בהכנה מהירה (טבעולים וכו) שמאד מזיקים לי, ואכן עליתי מאד במשקל. אני לא שומרת על תזונה נכונה ועל כל אבות המזון, וזה דבר רע מאד בפרט למי שלא אוכל בשר. כמובן שאני גם קצת אנמית.. זה לא מפתיע. אני אשמח לדעת אם תוכלו בבקשה לכוון אותי לדיאטנית שתתאים לי, באיזור חיפה והקריות כזו שבאמת תתחשב בצרכיי ובאורח החיים המאד צפוף שלי (וחוסר הנסיון והאוריינטציה לבישול.. נו, פולנייה) תודה רבה לכם
|
|
|
|
אני כיום בת 24, בעלת מבנה גוף שמן. בגיל 19 הפסקתי לאכול בשר, ועד היום הדבר הכי קרוב לשם שנכנס לגופי זה פעם ב-דגים, שאני מכריחה את עצמי לאכול, וביצים. מאחר ואורח החיים שלי מאד מאד עמוס (לימודי תואר + עבודה בהייטק) אני בקושי מוצאת זמן לבישולים. יותר נכון - אני לא מוצאת אותו. זה דבר שלאט לאט ישתנה ואני אעבוד עליו, אך בינתיים אני מרגישה את ההשפעה הרעה של כך. אני פשוט לא מכירה מספיק מאכלים מהירים מאד להכנה, שיזינו את הגוף בצורה בריאה, ולכן אני נופלת לדברים בהכנה מהירה (טבעולים וכו) שמאד מזיקים לי, ואכן עליתי מאד במשקל. אני לא שומרת על תזונה נכונה ועל כל אבות המזון, וזה דבר רע מאד בפרט למי שלא אוכל בשר. כמובן שאני גם קצת אנמית.. זה לא מפתיע. אני אשמח לדעת אם תוכלו בבקשה לכוון אותי לדיאטנית שתתאים לי, באיזור חיפה והקריות כזו שבאמת תתחשב בצרכיי ובאורח החיים המאד צפוף שלי (וחוסר הנסיון והאוריינטציה לבישול.. נו, פולנייה) תודה רבה לכם
|
|
בתגובה ל: שבוע טוב לכולם :) אנא מכם ייעוץ תזונתי לאישה צעירה מאת: starlady לא יודעת למה זה עשה זאת כשהעתקתי מהדפדפן.. :(
|
|
בתגובה ל: שבוע טוב לכולם :) אנא מכם ייעוץ תזונתי לאישה צעירה מאת: starlady![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/npyg__f33233104728.gif שלום]() אבל אני כן יכולה להגיד לך: ברוכה הבאה לפורום. בעית הטבעולים היא בעיה מוכרת. כשעוברים לצמחונות מנסים לחקות את הצלחת נהקרניבורית: בשר ותוספת. הטבעול מעמיד פנים שהוא הבשר ולנו יש הרגשה שאכלנו ארוחה "כמו שצריך". את צריכה להתחיל אולי, לחשוב על קונספט אחר בצלחת. יותר ירקות ופירות. פחות "בשר" בכאילו. זה לא באמת תורם לך משהו תזונתי. נסי להחליף את ארוחת הטבעולים בסלט גדול עם דברים שלא צריך לחתוך ולהתעסק איתם: נבטים, עלי בייבי, עגבניות שרי. זרקי כמה אגוזים פנימה ואת מסודרת. זה הרבה יותר בריא, מזין וטוב לתפקוד השכל (כי את סטודנטית) סיבים תזונתיים הרבה יותר משביאים מסתפ פחמימות וישאירו אותך שבעה. זה קונספט שקשה להתרגל אליו, אולי כי אנחנו רגילים לארוחה חמה, אבל תנסי ותראי. בנוסף יש מתכונים ממש קלים להכנת ירקות... החביב עלי: הכניסי תפוח אדמה ובטטה למיקרו. חממי 3 דקות. הפכי. חממי שלוש דקות, בתיאבון. עוד אחד: חצי דלורית, רוקני את הגרעינים, זרי מלמעלה קצת סוכר וקינמון, חממי במיקרו כ7 דקות. בתיאבון.
|
|
|
בתגובה ל: אני לא מכירה דיאטנית בצפון מאת: חומסת הפילים יש להם רשימה של תזונאיות מומלצות. אבל אם זה לא יסתדר, אפשר לנסות סתם מישהי - לי פעם יצא שנפלתי על אחת ממש מוצלחת (ונכון, גם פעם אחת על אחת ממש לא...). בכל אופן, רוב הסיכויים שבאנונימוס יוכלו לעזור לך. בוודאות יש להם אחת מאוד מוצלחת בתל אביב, ונראה לי שכדאי לנסוע לשם למען הבריאות והגזרה ושלוות הנפש :-)
בהצלחהֱ!
|
|
בתגובה ל: שבוע טוב לכולם :) אנא מכם ייעוץ תזונתי לאישה צעירה מאת: starlady את מוזמנת ליצור איתי קשר ואשמח לעזור לך.
יפעת הרץ טברסקי
דיאטנית קלינית
www.steps4u.co.il/foodmenu
|
|
בתגובה ל: שבוע טוב לכולם :) אנא מכם ייעוץ תזונתי לאישה צעירה מאת: starladyהייתה לי תקופה מאוד ארוכה (!!!!!!!) שלא אכלתי כמו שצריך, במיוחד שעסוקים עם הלימודים והעבודה! אבל זה מעולה שאת רוצה ללכת לדיאטנית שתעזור לך, את יכולה לבדוק גם בקופת חולים שלך (זה מה שאני עשיתי). בעניין האנמיה, זה מאוד חשוב שתבדקי את העניין הזה, כי זה מסוכן, וגם תבדקי אם את יכולה להשלים את מה שחסר ב תוספי תזונה (אני כן צריכה לקחת תוספים כדי להשלים). כי כתבת שאת לא אוכלת הרבה דגים וזה חבל מאוד, כי לדגים יש את האומגה 3, שהוא מאוד חשוב לתפקודי המערכת שלנו. כדי לך לעשות בדיקות דם גם, ולהתייעץ עם הדיאטנית לגבי השלמת תוספי תזונה.
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|