|
|
בתגובה ל: Rahsaan Roland Kirk מאת: henryy ללא תוכן
Jazz is my life
|
|
בתגובה ל: Rahsaan Roland Kirk מאת: henryy הנרי שכח אולי לציין שרוחו של RRK חגגה אתמול עם המון מעריצים סביב העולם את יום ההולדת ה-75 נכון שהרבה מקורות ואתרים מציינים את שנת לידתו כ-1936, אך בשנים האחרונות, נתגלו גם תעודת הלידה וגם מסמכים נוספים המעידים כי הוא נולד Ronald Theodore Kirk ב- 07 לאוגוסט, 1935
מזל טוב לנשמה הטהורה שם למעלה!!!
"I woke up this morning,
looked round for my shoes
all I found were these walking blues"
|
|
בתגובה ל: מזל טוב לרולנד קירק!!! חגג אתמול 75 שנה מאת: drbluesידעתי שאור בתי נולדה בתאריך טוב!
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
בתגובה ל: מזלטוב קירק! אוהבים אותך! מאת: ארנון גלבוע לראסאאן ולאור בתך ארנון!!!
|
|
בתגובה ל: Rahsaan Roland Kirk מאת: henryyבשישי בשוני, ג'תרו ניגנו את הקטע המקסים הזה של קירק (שלפני ה-rahsaan) ששאלו ממנו מתישהו בתחילת דרכם. מעניין שזה גרם לי לחזור בשבת לדיסק שלו ולא לשלהם. ![http://www.abload.de/img/r-1060315-1188990244i05s.jpeg]() מזל טוב
|
|
בתגובה ל: Rahsaan Roland Kirk מאת: henryyהנה פרשנות בופית יפה ומאוד לא קירקית, של ג'יין בונט, דיואי רדמן וסטנלי קוואל.
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
בתגובה ל: Rahsaan Roland Kirk מאת: henryy מישהו רוצה להמליץ לי על 5 אלבומי חובה שלו או שהוא מששתף בהם? יש לי את Out Of The Afternoon המצויין של היינס שהוא מדהים בו אבל חוץ מזה אין לי הרבה ידע עליו ואשמח לעוד קצת.
|
|
בתגובה ל: אם כבר מדברים עליו מאת: galisaiah chronologically We Free Kings Kirk in Copenhagen (i prefer the original 6 track Verve recording than the more recent double cd Roland Kirk Meets The Benny Golson Orchestra Rip, Rig & Panic I, Eye, Aye Brotherman in the Fatherland
Mingus Oh Yeah, (must include Tonight at Noon and 2 other bonus tracks from the same day's recording
Out of The Afternoon
|
|
בתגובה ל: these are my favourite Kirk albums מאת: henryy ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: these are my favourite Kirk albums מאת: henryy Tonight At Noon is not on the cd Mingus Oh Yeah The 3 bonus tracks from the Mingus Oh Yeah session are "Old Blues For Walt's Torin Peggie's Blue Skylight Invisible Lady
|
|
בתגובה ל: אם כבר מדברים עליו מאת: galisaiah
|
|
בתגובה ל: אם כבר מדברים עליו מאת: galisaiah אני מנסה לומר מה אהוב ואז נזכר בעוד אחד ובעוד אחד...
כללי אצבע לקירקולוג המתחיל: חבר הגדיר לי כלל ואני מסכים בדר"כ: לא לנגוע באלבומים של קירק אחרי ה"The Return of the 5000lb Man".
הנחיות יותר מהודקות לקירקולוג הטירון - לא להקדיש זמן בינתיים לדברים משנות ה-70 - רק שנות ה-60.
יש כמה אלבומי אולפןמומלצים We Free Kings Rip, Rig & Panic Domino I Talk With The Spirits The Inflated Tear
כולם מצוינים
אבל אי אפשר לומר שמכירים את קירק בלי להכיר כמה מאלבומי ההופעות החיות שלו: Bright Moments Live In Copenhagen Volunteered Slavery Blacknuss ויש עוד רבים ומצוינים.
וחוצמזה - תשיג את Jaki Byard Experience!
|
|
בתגובה ל: קשה לי... מאת: ברק ויס והנה התוספת של כמה מהאהובים עלי. מהמוקדמים Kirk's Work. משנות ה-70 Blacknuss (ברק - למיטב זכרוני זה אלבום אולפן) ו-The Case of the 3 Sided Dream In Audio Color. בהופעה I, Eye, Aye: Live at the Montreux Jazz Festival, 1972.
|
|
בתגובה ל: קשה לי... מאת: ברק ויס ללא תוכן
הכל ידוע והרשות נתונה!
|
|
בתגובה ל: ברק, רק אלבום אחד עם ביארד עשה RRK? מאת: -מידד- The Jaki Byard Experience and also Rip, Rig and Panic
|
|
בתגובה ל: 2 מאת: henryy ללא תוכן
הכל ידוע והרשות נתונה!
|
|
בתגובה ל: Rip, Rig and Panic הוא אלבום של RRK מאת: -מידד- Jaki Byard, Richard Davis, Elvin Jones & everyone who digs it
|
|
בתגובה ל: קשה לי... מאת: ברק ויס בקטלוג העשיר של קירק (יחסית ל 20 השנה שהוא הקליט) יש לדעתי לא מעט תקליטים מכל תקופה, שלא הייתי ממליץ כדברים מייצגים. יש גם דברים נהדרים שהקליט ב-שנות ה-70 ויש גם דברים "קשים" או לא לכל טעם בשנות ה-.60. לכן, לדעתי כדאי לתת המלצות מפורטות של הקלטות שכל אחד מאיתנו אוהבים אצלו במיוחד - אני למשל, ממליץ על THE INFLATED TEAR ועל GIFTS AND MESSAGES משנות ה-60
יש עוד הרבה הקלטות שלו שאני לא הייתי מוכן לוותר עליהם, למשל,LIVE IN PARIS 1970 שיצא בהוצאת FRANCES CONCERTS אך די לדעתי בהמלצה אחת או שתיים להתחלה
"I woke up this morning,
|
|
בתגובה ל: קשה לי... מאת: ברק ויס מה שהצלחתי להשיג ביומיים האחרונים מההמלצות מתנגן אצלי המון כרגע ואני חייב להודות שאני מתענג וכלכך כיף להכיר לעומק נגן כלכך מרתק, מעבר לכך, גם בג'קי ביארד לא התעמקתי עד עכשיו ואני מאוד נהנה, המון תודה לכולכם!
|
|
בתגובה ל: איזה כיף לי מאת: galisaiah ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: בית ספר לכל החיים של מר קירק מאת: JAZZMUSICעם מדברים כבר על "בית ספר" אז מינגוס בעצמו אמר על קירק שבמופע בקרנגי הול - 1974 "קירק עשה לכל המוסיקאים האחרים על הבמה בית ספר באותו היום" 1974 Charles Mingus - Mingus At Carnegie Hall (Atlantic SD 1667) Jon Faddis (tp) Charles McPherson (as) John Handy (as, ts) George Adams (ts) Roland Kirk (ts, str) Hamiet Bluiett (bars) Don Pullen (p) Charles Mingus (b) Dannie Richmond (d) "Carnegie Hall", NYC, January 19, 1974 29421 Perdido 29422 C Jam Blues קבצים מצורפים:
"I woke up this morning,
|
|
בתגובה ל: Rahsaan Roland Kirk מאת: henryy אתמול, בהופעה של ג'טרו טול בקיסריה, איאן אנדרסון ציין את רולנד קירק כמורה שלו לחליל ואף הקדיש לו קטע בהופעה. כזכור איאן אנדסון החל ללמוד חליל בגיל מאוחר מאד (כמדומני 20), וראו לאן הוא הגיע.
אגב, אם כבר כותבים, הייתי השבוע בשתי הופעות "גדולות" - של דיאנה קראל ושל ג'טרו טול. ואיזה הבדל של יום ולילה (לאכזבתי כי רבה). ההופעה של דינה קראל היתה יבשה לחלוטין ואילו ההופעה של הזקנים של ג'טרו טול רעננה לחלוטין! אמנם כבר ראינו ושמענו את ג'טרו טול מספר פעמים בארץ, אך זו הופעת חובה, במיוחד שהצטרפה אלינו ביתנו החלילנית. מי שיכול, כדאי שיגיע להופעה מחר בירושלים, אם יש עוד כרטיסים. אגב, השמועה אומרת ששלמה גרוניך יופיע שם כאורח בקטעים מבוססי באך.
|
|