הסולו הכי טוב של... פורסם לפני
3347 ימים
מאת אלון מרקוס
סה"כ תגובות: 10
תגובה אחרונה לפני: 3344 ימים
כששמעתי את הקטע הזה חשבתי שזה אחד הסולואים הטובים של מקלין שנתקלתי בהם. למרות שאני אוהב את המוסיקאי הזה, אני לא חושב שהוא תמיד בשיאו וכאן הוא מגיע לשילוב טוב בין מה שהוא למד אצל אורנט ומה שהוא למד אצל צ'ארלי פרקר ויוצר סולו מעניין ואחיד, עם סאונד חם יחסית.
אז הנה משחק השבת שאני מציע. להגיד מה הסולואים האהובים עליכם.
כששמעתי את הקטע הזה חשבתי שזה אחד הסולואים הטובים של מקלין שנתקלתי בהם. למרות שאני אוהב את המוסיקאי הזה, אני לא חושב שהוא תמיד בשיאו וכאן הוא מגיע לשילוב טוב בין מה שהוא למד אצל אורנט ומה שהוא למד אצל צ'ארלי פרקר ויוצר סולו מעניין ואחיד, עם סאונד חם יחסית.
אז הנה משחק השבת שאני מציע. להגיד מה הסולואים האהובים עליכם.
בתגובה ל: הסולו הכי טוב של... מאת: אלון מרקוס למצוא ביוטיוב את אחד הסולואים האהובים עלי ביותר.
אז הנה:
קודם כל כגיטריסט ההשראה הראשונה שהיתה לי משמעותי זה קליפורד בראון. יש הרבה סולואים שלו שאני אוהב אבל זה על I GET A KICK OUT OF YOU נוגע לי בנקודה הקשה של החיים.....טכניקה. איך מנגן על טמפו כזה מהיר, פשוט מדהים והרעיונות זורמים עוד ועוד ללא הפסקה. תענוג צרוף
ואם דוגמא לסולו שאני ממש אוהב בגיטרה של ג'ו פאס מ-1964. זה על צורת בלוז ומבחינתי זה סוג של מבחן לנגן. האם ינגן יותר מידי פנטטוני או יותר מידי בופ או שיהיה איזון וכו.
Jazz is my life
בתגובה ל: מוצא חן בעיני המשחק הזה ואני מקווה מאת: רז סקלס
הוא בונה שם סולואים ארוכים ויפים בכל קטע (חמישה סה"כ נדמה לי).
הנה אחד האהובים עלי
והקטע הבא מכיל שני סולואים שאני מאוד אוהב, של טריין (שכמעט גרם לי לעשות תאונת דרכים) ולי מורגן, שזה אחד השיאים של תחילת הקריירה שלו בשנות החמישים לדעתי
בתגובה ל: הסולו הכי טוב של... מאת: אלון מרקוס אלבום נפלא וסולו נפלא
אני לא יודע אם זה הסולו הכי יפה שלו, אבל זה סולו שאני זוכר
בתגובה ל: סולו יפייפה של Charle Rouse מאת: ShlomoSlavinsky זו הכוונה, סולואים אהובים עליך אישית. וגם אני אוהב את הסולו הזה.
בתגובה ל: הסולו הכי טוב של... מאת: אלון מרקוס אחד הקטעים היפים של Land, וסולואים נפלאים של Land ושל Perkins, אבל Rolf Ericson הוא הסוליסט המוביל פה. להקשיב וללקק את האצבעות.
בתגובה ל: הסולו הכי טוב של... מאת: אלון מרקוס בחרתי בכוונה סולואים אהובים מסיידמנים. יותר מעניין...
הסולו של פרדי הבארד ב-Stolen Moments באלבום המופתי של אוליבר נלסון BATAT
הסולו של ג'ו הנדרסון ב-Idle Moments של גרנט גרין (מתחיל ב-7:43) יש המון סולואים מופתיים של ג'ו-הן, בחרתי אחד אהוב במיוחד.
הסולו של דולפי ב-Round Midnight מתוך האלבום Ezz-thetics של ג'ורג' ראסל
בתגובה ל: הסולו הכי טוב של... מאת: אלון מרקוס
השאלה שלי הייתה כללית מדי ובאמת יש אינסוף סולואים שמתאימים, קשה להחליט ואין שום סיבה להעדיף אחד על האחר. צריך לפרק את זה לפי כלי נגינה ואולי להקדיש אשכול נפרד לסיידמנים בלבד.
מה אתם אומרים? רעיונות נוספים שישפרו?
בתגובה ל: עשיתי טעות מאת: אלון מרקוס לדעתי לפי כלי יהיה הכי נחמד. תתחיל, ואני מבטיח לשתף פעולה
בתגובה ל: תתחיל אשכול מאת: ShlomoSlavinsky ללא תוכן