|
|
|
בתגובה ל: הנה מה שיש לחרסונסקי לומר מאת: ברק ויס חרסונסקי מיוזיק 100% ממליץ טבעי
|
|
בתגובה ל: רשמים מהפסטיבל באילת אמש? מאת: JAZZMUSIC ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: רשמים מהפסטיבל באילת אמש? מאת: JAZZMUSIC ללא תוכן
אני שלך ואת שלי
|
|
בתגובה ל: את מי אפשר לפגוש היום באילת? מאת: דורון קנת ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: רשמים מהפסטיבל באילת אמש? מאת: JAZZMUSIC הייתי בשני הסטים ובכיתת האומן. למרות היותו כוכב על, ולמרות מה שאני משער שרבים מכם חושבים על כוכבות לעוסה למשעי - היה פשוט מלא יופי והשראה. הוא הוביל שלישיה עם סאונד מרענן ונפלא, עם המון כבוד למסורת (בנגינה ובבחירת הרפטואר) ועדיין עם רעננות, פרשנויות מקוריות, סולואים מעניינים והרבה חדשנות. לא יודע מאיפה הוא הביא את הילדים שניגנו איתו - אני מניח שעל הפסנתרן כריסטיאן סנדס עוד נשמע - שניהם מפוצצי כישרון ומוסיקליות מבוססת היטב. הוא גם היה גאה כמו אבאל'ה במה שהם עשו שם (ובצדק רב) וגם פירגן להם בלי גבול (וגם זה בצדק רב). כל השלושה טיפלו בכילים שבהם ניגנו כמאסטרים מלאי עומק (מהוירטואזיות שהייתה שם למכביר אני פחות מתרשם), עם הקשבה וכימיה, עם "טיזינג" הדדי כמו שמוסיקה בלייב צריכה להיות ובקיצור - לדעתי מההופעות הטובות שנראו כאן. אני ממלית בחום לשים אוזן על האלבום שלהם שצפוי לצאת באוקטובר. שבת שלום. עמית (שלא כותב פה הרבה, אבל קורא אתכם לא מעט).
|
|
בתגובה ל: כריסטיאן מקברייד מאת: עמית ח תודה שכתבת. אני מקווה שתכתוב עוד :-)
Jazz is my life
|
|
בתגובה ל: כריסטיאן מקברייד מאת: עמית ח ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: כריסטיאן מקברייד מאת: עמית ח ללא תוכן
|
|
|
בתגובה ל: רשמים מהפסטיבל באילת אמש? מאת: JAZZMUSIC משתף אתכם ברשמינו משלושה ימי פסטיבל. מצטער מראש. אין לי את יכולת הכתיבה של החברים שהיו ברוטרדם לפני מספר שבועות... חזרנו אתמול בערב משלושה ימי פסטיבל מאושרים ושמחים בחלקנו. היה באמת פסטיבל טוב מאד. אני מכיר את הלך הרוח הנושב כאן לאורך שנים בין דפי הפורום לגבי הפסטיבל הזה ע"י חלק מהמשתתפים שמשום מה משדרים שהפסטיבל הוא לא לרמתם, אך באמת באמת היה פסטיבל טוב. בדר"כ אני מצפה לזכות לשמוע הופעה אחת או שתיים ממש טובות בפסטיבל כזה, הפעם היו הרבה. הלינקים שברק טרח לצרף לגבי רשמיו של בן שלו משלושת הימים מוכיחים שאני לא לבד בהרגשה זו. רוצה להרחיב בכמה מילים את ההתרשמות האישית שלי:
ההופעות: ראינו כמעט את כל ההופעות. בשורה הראשונה – ההרכבים המצוינים: רביעית קני גארט שממש התפלל על הבמה (והזכיר לי את צ'רלס לויד) והטריו של כריסטיאן מקברייד. בשורה השנייה הצמודה מאד לראשונה - שון ג'ונס, הטריו של עומר אביטל וההרכב של ריצ'ארד בונה. בשורה השלישית הופעות "מענינות": ג'רי אלן עם רקדן הסטפס והראל שחר ואניסטר. ההופעה המאכזבת (דווקא הפותחת של הפסטיבל): שביעית יובל כהן עם העיבודים לדוד זהבי. פשוט הלכו רחוק מידי עם לחנים ושירים שיש להתייחס אליהם ממש בחרדת קודש. אגב, למה לנגן את "החליל" כשאין חליל אחד לרפואה על הבמה? מענין שמה שלפחות אותי הרשים זה שההרכבים המובילים היו כאלה שניגנו ג'אז, תקראו לזה "קלאסי", ושלא הלכו למחוזות אחרים.
הניהול המוזיקלי: ברכות חמות למנהלים המוזיקליים החדשים של הפסטיבל דובי לנץ ואלי דג'יברי. ניכר מאד שהם ממש התרגשו. הם הקפידו להציג כראוי כל הרכב שעלה לבמה (כמנהגו של דני גוטפריד לחלק מהמופעים בעבר הרחוק). אני מאד מקווה שההיבריס לא יקלקל להם וזוהי תהיה נקודת התחלה לשיאים חדשים (היה מקרה אחד בו בתחילת מופע ניכר שדובי לנץ מגזים לגמרי ומדבר לא לענין ולא ארחיב יותר כדי לא להלבין את פניו ברבים. אני סולח לו בינתיים בגלל ההתרגשות הנ"ל). אנחנו נשפוט אותם לאחר שניים או שלושה פסטיבלים, אך נראה שההתחלה מבטיחה מאד.
כמה מילים על "המסביב":
"מודל עיסקי": יש בעיה. אין ספק. לא היו ספונסרים משמעותיים. בעבר האולמות נקראו ע"ש הספונסרים ואילו עתה, במחווה יפה, האולמות נקראו ע"ש פיאמנטה, קמינסקי וגוטפריד. זה מתחבר למגמת הרידוד שיש בכל אירועי הג'אז הארציים (הפסטיבל בת"א, התוכנית במשכן האופרה והקיצוץ בתקציב האומנים שהיה השנה באילת). כדאי לציין עוד פרמטר במשוואה העיסקית: אין צילום והקרנה במעגל סגור של וידאו (משום שכנאה אין תקציב לכך), שלא לדבר על צילום לטלויזיה שהיה בעבר הרחוק מנהג של קבע. ומעל כל זאת, גם יש בבירור פחות קהל יחסית ללפני, נגיד, עשר שנים. לתחושתי זהו תהליך מתמשך ואני לא בטוח שאני יכול לנתח את זה מספיק נכון ומן הראוי לעשות משהו יותר מקצועי, אך בכל זאת ההתרשמות שלי היא כזו: הפיתויים בחוץ גדלו פי כמה וכמה. ההיצע במרכז הארץ גדל משמעותית (לבונטין, שבלול, האוזן השלישית, זאפה, ומופעים גדולים מיוחדים). אנשים נוסעים הרבה יותר לראות הופעות בחו"ל. ובנוסף, כוכבים גדולים שהיו מגיעים בעבר הרחוק בדרך של קבע לפסטיבל כבר לא מגיעים כי אין תקציב מספיק בשבילם. וביחד עם כל זאת גם מצטרפות השפעות המצב החברתי/כלכלי שיש במדינה. לכן כנראה שהפסטיבל במתכונתו הנוכחית/בתקציב שצריך להשקיע בו כבר פחות אטרקטיבי. כידוע גם אילת אינה אטרקטיבית בהיבטי המחירים וההשוואות שנעשות בעיתונים הכלכליים מוכיחות זאת. צריך להיות "שפוט" של הנושא כדי להקדיש תקציב משפחתי כל כך גדול לאירוע. אנחנו ירדנו לאילת משפחה של שני מבוגרים ושני "ילדים" – חייל ותיכוניסטית וזה ממש ממש לא זול! אגב, גם מחירי הכרטיסים, שמהווים אחוז ניכר אך לא העיקרי בחופשה הזו, אינם נמוכים. אני משווה מול פסטיבל ניופורט הנערך בסוף השבוע הזה: המחיר לכרטיס דו יומי שם הוא 135 דולר (שם יש 3 הופעות במקביל , סה"כ 15 הופעות ביום, ובאילת יש שתי הופעות במקביל וסה"כ 8 הופעות בערב). ...כרטיס דו יומי באילת עלה 770 שקל. לתחושתי, הדבר המטריד באמת זה חתך הגילאים: כמובן שיש נוכחות מרשימה של בני נוער, וכרגיל יש נוכחות גבוהה של בני הארבעים/חמישים ומעלה. לדעתי, יש ירידה משמעותית בקבוצה הזו. בולטת בהיעדרותה קבוצת גילאי הביניים – אחרי צבא ומשפחות צעירות. יכול להיות שזה היה גם בעבר ולא שמתי לזה לב עד כה. אני לא משוכנע לכן שנעשים כל המאמצים להחזיר את הקהל. משום מה אין בכלל חבילות שמאורגנות עם ועדי עובדים. מדוע ועדי העובדים יודעים להוציא מבצעי חופשה בבתי מלון באילת בשיא הקיץ ולא יודעים/רוצים לארגן חבילה כזו לימי הפסטיבל? חיילים בחובה שעוברים את גיל 21 (יש הרי אלפים כאלה) לא מקבלים שום הנחה – משונה. צעירים וסטודנטים בשנות העשרים – לא מקבלים שום הנחה. לכן לדעתי יש לא מעט מה לעשות בפן השיווקי כדי להגדיל את כמות המשתתפים.
הג'אם: מילים אחרונות על הג'אם. הוא חזר השנה למלון ריביירה ולדעתי זה עשה לו טוב. היה יותר קהל והארגון מסביב היה מצוין. גם ארז ברנוי חזר לארגן את הג'אם לאחר היעדרותו והנפילה שהיתה בשנה שעברה. בערב השלישי היה ממש "פיצוץ". הג'אם נמשך עד חמש וחצי לפנות בוקר ובשיאו זו היתה מסיבה אחת גדולה בניצוחו של כריסטיאן מקברייד ובהשתתפות מרבית האומנים הזרים.
לסיכום, היה כף.
|
|
בתגובה ל: היה יופי של פסטיבל - רשמים מאת: free-man ללא תוכן
Jazz is my life
|
|
בתגובה ל: רשמים מהפסטיבל באילת אמש? מאת: JAZZMUSIC זה הרושם שלי.
שון ג'ונס היה יוצא מהכלל. לא ציפיתי לכלום (הלכתי להופעה הזו רק בגלל שאורין אבנס הוא חלק מהחמישיה) וקיבלתי הופעה פשוט מושלמת בג'אנר שלה - לחנים נהדרים, ארנג'מנטס נהדרים, סולואים מצויינים ומעל הכל - הרכב שהנגנים בו מכירים אחד את השני ונהנים מכל דקה. גם אני נהניתי מכל דקה והצטערתי כל כך שההופעה הסתיימה. כל כך נהניתי שלא שמתי לב איך הזמן טס. הייתי מוכן להשאר לשעה נוספת של החמישיה הנהדרת הזו.
את ג'רי אלן ראיתי במשך כ-20 דקות ואז נשברתי וברחתי החוצה. אני מצטער מאד, אבל אותי רקדן הסטפס עצבן בלבד. לא מצאתי בו שום דבר מהנה וכשנשברתי ברחתי מההופעה.
מההופעה של הקסלמם וטרנר הופתעתי לטובה. אני אוהד גדול מאד של מארק טרנר ולטעמי הנגינה איתו הרימה שת הקסלמן בשתי מדרגות לפחות. בהתחלה קצת לא התחברתי אבל אז החלטתי לעצום את העניים ולהתמסר למוזיקה וזה עבד לגמרי. השילוב בין השניים היה נפלא לטעמי ואף פעם לא שמעתי את הקסלמן מנגן ככה, כשנקודת השיא לטעמי היתה Nothing Personal של דון גרולניק בביצוע חופשי ודי מדהים. חוץ מאתנחתא מיותרת לגמרי של הטריו בלי טרנר, נהניתי בצורה בלתי רגילה.
ההופע של מקברייד היתה נחמדה מאד לשעת לילה מאוחרת, אבל לטעמי עסקה יותר מדי בשו-אוף ופחות במוזיקה. אז בסדר - הבנתי שסנדס הוא פסנתרן מוכשר שיודע לעשות הכל על הפסנתר. הוא לא חייב להוכיח את זה בכל קטע מחדש. אם היו עוסקים קצת פחות בהוכחה איזה תגלית נהדרת הוא סנדס וקצת יותר במוזיקה זו היתה יכולה להיות הופעה מצויינת.
אני שלך ואת שלי
|
|
בתגובה ל: שתי הופעות מצויינות, אחת סתמית ואחת מאכזבת מאת: דורון קנת ואני מקשיב עכשיו לדיסק מצוין שלו - Time Is of the Essence עם פט מתיני (פשוט אדיר!), לארי גולדינגס ומתופפים שונים.
הרבה זמן לא שמעתי את מת'יני מנגן ג'אז ומזכיר לי (שוב) איזה גיטריסט אדיר הוא. זה דיסק שהוקלט בהופעה ומתיני פשוט מעלה באש את הבמה עם האילתורים שלו.
דיסק סול-בלוז משובח ביותר מ-1999 (מהסוג שגולדיגס עושה היום לרוב עם פיטר ברנשטיין ואריק אלכסנדר). לא ידעתי בכלל שהוא קיים ושהחבורה הזו ניגנה סוג כזה של מוזיקה יחד.
אני שלך ואת שלי
|
|
בתגובה ל: רשמים מהפסטיבל באילת אמש? מאת: JAZZMUSICחמישיית שון ג'ונז - נגנים מעולים , חומר סוחף, אוירה מחשמלת. האינטרקציה של עובד קאלוויר המתופף ואורין אוונס על הפסנתר היתה מופלאה ממש, כאילו הם פתחו ערוץ תקשורת פרטי משלהם מעל ראשי שאר ההרכב. ג'רי אלן וטיים-ליין - מכיר את הדיסק שלהם טוב, רוב החומר בא משם וכצפוי עובד מעולה בלייב. הנגינה של אלן והטריו אינטנסיבית מאוד, עם דגש חזק על אוירה (לפעמים על חשבון מנגינה). בעיניים עצומות הקטע הראשון נשמע ממש כמו טיינר-גאריסון-אלווין של תקופת Crescent. הרקדן איננו קוריוז כלל, תורם משמעותי למתח שההרכב מייצר וגם דואג לשחרר אותו מדי פעם עם איזו הבלחה וירטואוזית שגוררת תשואות רמות. הטענה היחידה שלי היא בנוגע לסאונד שלו - עמום וחדגוני, כשבדיסק הוא חד ומלא צבעים. רביעיית הקסלמן טרנר - מפגש ראשון שלי עם גלעד, ומוצלח למדי, למרות שלקח די הרבה זמן להכנס למוד שמיעה של ג'אז מודרני תובעני ומסובך אחרי שני הקונצרטים ה-אולדסקול-ים שקדמו לו. תופעה מרתקת: בכל כניסה של טרנר רף הלכידות של ההרכב עולה מיידית בכמה רמות. לא יודע איך הוא מצליח לעשות את זה. טריו מקברייד - הופעה מושלמת לאחת בלילה. אפס מאמץ מצד המאזין, מאה אחוז אלגנטיות מצד ההרכב. חשבתי לעצמי כל הזמן: איזה כיף זה להיות כריסטיאן מקברייד! אתה לוקח קונטרבאס לידיים ויוצא לך צליל אלוהי, אתה מתחיל לנגן מקצב פשוט ויוצא לך גרוב שאי אפשר לעמוד בפניו, אתה בא לג'מג'ם על שפת הבריכה, קורא כמה פעמים בקול "שייק יור בוטי" וגורם לכל הקהל לקום מכיסאותיהם ולנענע. מחכה בקוצר רוח לדיסק שהטריו הזה הקליט וייצא בקרוב. בינתיים יש את זה. אם לשפוט על פי הערב הבודד הזה, זהו ללא ספק אחד הפסטיבלים המוצלחים שהיו באילת בשנים האחרונות, ואולי בכלל. האח הידד ללנץ ודג'יברי!
|
|
בתגובה ל: ארבע מארבע מאת: בוריס ללא תוכן
Jazz is my life
|
|
בתגובה ל: ארבע מארבע מאת: בוריס את הקסלמן-טרנר לא ראיתי, אך גם YES! טריו של עומר אביטל היו מצויינים.
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
בתגובה ל: ארבע מארבע מאת: בוריס ללא תוכן
אני שלך ואת שלי
|
|
בתגובה ל: איך העברתי את הג'ם עד הבוקר בלי להבחין בך? מאת: דורון קנת אנצל את ההזדמנות לחלק צל"ש לגל עמיתנו לפורום שעלה לנגן בפארטיה שאירגן מקברייד, עם ההרכב של מקברייד ובהזמנתו ובעידודו, והצליח ממש לנגן מבלי להתעלף או לחטוף פיק ברכיים. כל הכבוד!
|
|
בתגובה ל: כזה אני, קטן מאת: בוריס ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מי זה גל ? מאת: yairjazz ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: galisaiah מאת: ברק ויס ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: כזה אני, קטן מאת: בוריס היה כיף לפגוש אותך שם, ללא ספק הג'אם ההזוי בחיי. הניגון עם אהרון גולדברג, דג'יברי והמתופף של ג'רי אלן קטע אחד אחרי היה לא פחות מלחיץ אגב (למרות שהמעמד של לנגן כשאדון מקברייד על הבמה הוא בהחלט מלחיץ במידה לא ניתנת לתיאור). יצאתי מזה בשלום למזלי.
|
|
בתגובה ל: רשמים מהפסטיבל באילת אמש? מאת: JAZZMUSICאתם מוזמנים לקרוא.
|
|
בתגובה ל: אילת - היום השלישי מאת: yairjazz תודה על הסקירה! ביאסת אותי. אני תמיד משכנע את עצמי שאין שוםדבר בעולם ששווה עבורו לרדת לאילת ביולי-אוגוסט, וגרמת לי לפקפק קצת. אבל איך נשמע רקדן סטפס בדיסק של ג'רי אלן? חוץמזה, זה רק נדמה לי או שבתמונה שצילמת היא מנגנת על פנדר רודס?
|
|
|
בתגובה ל: אילת - היום הרביעי מאת: yairjazz על ההופעה השניה של קני גארט שמעתי דווקא קטילות חד משמעיות מחבר לעבודה שבא עם רקע וציפיות מההופעה הראשונה. הוא טען שהמתופף השתלט לגמרי על הסאונד של ההרכב (אני דווקא בדרך כלל בעד - כשהמתופף לרוחי) וחוץ ממנו ומגארט יתר ההרכב היה בלתי מורגש.
ודווקא על ההופעה של זוויות ביום ראשון בלבונטין שמעתי תשבוחות. ייתכן שהרולד לא בנוי להופיע מחוץ למאורות קטנות וממוזגות, ועוד בכבשן האילתי. עם כל הכבוד למנהלים האומנותיים ולהרולד בן השמונים, מעניין מי חשב שהמוזיקה שלו תתאים לפסטיבל באילת.
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
בתגובה ל: תודה יאיר. משעשע ש... מאת: ארנון גלבוע כבר לפני 20 שנה. הם השתתפו בשני פסטיבלים (הראשונים ??) חוץ מזה באמת חוץ מגארט והמתופף לא היה צריך שום דבר.
|
|
בתגובה ל: זוויות הופיעו באילת מאת: yairjazz וחובבי פריג'אז וותיקים טוענים שהיה יופי, אבל אז גם הרולד היה צעיר ב-20 שנה, זוויות היו הרכב טרי למדי, והפסטיבל היה עדיין בחיתוליו וחיפש את עצמו.
אני מאוד אוהב דואטים מוצלחים של סקסופון-תופים, ודואט של גארט עם ביילור בהחלט נשמע מבטיח. ככה יכלו גם לחסוך מלון באילת ליתר החמישיה לפחות לשלושת הימים מאז הסט הראשון.
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
בתגובה ל: נכון מאת: ארנון גלבוע הנגינה של הרולד, היום כלפני 20 שנה, סובלת בדיוק מאותה בעיה.
|
|
בתגובה ל: הגיל לא השפיע על הרולד מאת: yairjazz אתה פשוט סובל מהנגינה שלו. אצלי (ואולי גם אצל בוריס ואחרים) החוויה קצת שונה. וחוצמזה, באיזורים מסויימים באומנות, חלק מההנאה נרכשת לאחר סבל מתמשך, או במילים אחרות - סאדו-מזוכיזם.
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
בתגובה ל: זה לא הוא, זה אתה מאת: ארנון גלבוע שנים של לימוד קלרינט הרסו לי את היכולת להנות מ"נגינה" כזו בקלרינט.
ולגבי טעם נרכש - במשך השנים טעמי השתנה מהקצה אל הקצה. לכן גם חשבתי שאני כבר "בשל" למוסיקה של רובין. לצערי, מסתבר שיש לי עוד דרך חתחתים ארוכה לסבול עד שאהיה ראוי להנות ממנה.
לא נורא, אני עוד צעיר. וגם הרולד.
|
|
בתגובה ל: ברור שהבעיה אצלי מאת: yairjazz (להבדיל אלפי הבדלות)
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
|
בתגובה ל: צריך לעשות הבחנה ברורה מאת: yairjazz אורנט וצ'רי הם מוזיקאים אדירים. כשהם בוחרים לנגן פה ושם על כלים שאין להם מושג אמיתי איך מנגנים עליהם נכון, זה לטעמי ההפך הגמור משרלטנות. חלק מהקסם האמיתי במוזיקה מאולתרת הוא לפגוש את האינסטרומנט כמו שילד פוגש אותו (ע"ע AEOC), דבר שהרבה יותר קשה לביצוע על כלי שניגנת עליו כל החיים.
להבדיל, באוזניים שלי לפחות, הרולד מעולם לא היה ג'אזיסט, לא ממש ידע לנגן "נכון" (בוריס חולק עלי בעניין זה), ולדעתי זה גם מעולם לא עניין אותו. רובין הוא אמן בנשמה, צייר מוכשר וארכיטקט מצליח בעברו. המוגבלות, הזיוף, הכיעור והגרוטסקה הם חלק מרכזי מהשפה האומנותית הצנועה שלו ודרכם הוא מעביר לי אמירה מאוד אנושית, ויפה - בעיקר כשהוא בהרכב נכון.
לפעמים גם במכוער והעקום - נמצא יופי אמיתי.
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
בתגובה ל: מסכים חלקית מאת: ארנון גלבוע אם אני מנסה לנתח את ה שאתה אומר, אתה בעצם נותן לו קרדיט על הנגינה בזכות זה שהוא "אמן בנשמה".
אתה כותב: "רובין הוא אמן בנשמה, צייר מוכשר וארכיטקט מצליח בעברו." ומייד: "המוגבלות, הזיוף, הכיעור והגרוטסקה הם חלק מרכזי מהשפה האומנותית הצנועה"
אני חושב שאין בהכרח קשר בין אומנותו כצייר לנסיונותיו כמוסיקאי. אתה יודע מה, אני בכלל לא חושב שאפשר לדבר עליו בהקשר המוסיקלי כעל מי שיש לו "שפה אומנותית".
זה כמו שיבוא דייויד מארי, ללא ספק אמן בנשמתו, ויכין לך ברוחב טקס ארוחת גורמה מזעזעת: מרק שמנוני ומלוח מהגיהנום, בשר סיבי ותפל ולקינוח גלידה בטעם זיעה.
תמיד תוכל לצקצק בחשיבות ולהטעים שהמוגבלות, הזיוף, הכיעור והגרוטסקה הם חלק מרכזי מהשפה הקולינרית שלו, אבל בסוף האמת היא שהוא פשוט חרא של בשלן.
|
|
בתגובה ל: עניין של אמונה מאת: yairjazz לא התכוונתי לקרדיט בזכות, אלא לכך שזה חלק טבעי באישיות שלו. אני בכל אופן שלם לגמרי עם חוסר הטעם שלי, והייתי מהמר גם על ארוחה שמארי יכין בלי לדעת איך הוא בבישול.
אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. (ג'ורג' ברנרד שואו, 1856-1950)
|
|
בתגובה ל: סבבה. תם הדיון. מאת: ארנון גלבוע ללא תוכן
|
|