דר' נחום בגלייבטר הוא כירורג בריאטרי מהמרכז הרפואי הדסה הר הצופים ואחד מהמובילים בארץ.
האירוח התקיים בפורום קיצורי קיבה. לקריאת האירוח השלם לחצו כאן תודה לרוייקי על היוזמה
1. האם השרוול יתרחב? תשובה: זו "הדאגה העיקרית" שלנו...לפי נתונים במעקב של שלוש עד חמש שנים זה קורה ב% נמוכים מאד. יתכן וניתן למנוע זאת ע"י הרגלי אכילה נכונים.
2. רציתי לשאול שאלה לגבי אפקטיביות השרוול לטווח ארוך. בארה"ב מתפרסמים מאמרים לגבי אפקטיביות שווה לטבעת וכזו המתקדמת לאפקטיביות המעקף לטווח של שנתיים ושש שנים מה אומרים על השרוול פה בארץ? אני מנותחת שרוול כשנה וחצי (מתוכן ירדתי בשנה 50 ק"ג ואני שומרת כבר 6 חודשים על התוצאה). האפקטיביות עדיין בעיצומה והכמויות שאני מסוגלת לאכול מזעריות. שמתי לב שבניתוח הזה, כמו גם בטבעת ובמעקף - אוכל עובר לאט ובכמות קטנה. מנותחי השרוול (כניתוח בתולי שלא נשאר פונדוס כלל) שנתקעו או עלו במשקל, עשו כך עקב אכילת מאכלים רכים ועתירי קלוריות ולמרות זאת אנשים מביעים חשש מהתרחבות הקיבה למימדיה הקודמים. מה אומרת הספרות הרפואית על כך?
תשובה : אפקטיביות הניתוח מבחינת הירידה במשקל והחלמה ממחלות נלוות כגון סכרת טובה יותר מאשר בטבעת !!!! עקב האכילס התאורטית היא המעקב היחסית קצר של לא יותר מ5 שנים בספרות. אחוזי הכשלון יחסית נמוכים- ) נמוכים באופן משמעותי לעומת טבעת) ובחלקם אכן נצפתה הרחבה של השרוול. המצב ניתן לתיקון כירורגי.
3 . אני בת 55 מזריקה אינסולין ולוקחת כדורים נגד סכרת טייפ 2 לוקחת כדורים לכולסטרול לחץ דם טריגליצרידים בדם ודילול הדם האם זהו הניתוח הכי מומלץ לגבי? האם בשרוול אפשר להגיע ברבות הזמן למצב שאפשר גם לשתות וגם לאכול בו זמנית? האם יש אחוז מסוים של מנותחי שרוול שסובלים מהקאות ולא יכולים לאכול ולשתות כלום? תודה
תשובה: אנא התייעצי עם ניסים (דר' גירון) על אפשרות לבצע מעקף!!! זאת בשל השילוב של BMI גבוה והתסמונת המטבולית שלך. אנו ממליצים גם למנותחי השרוול להשתדל לא לערבב אוכל מוצק ושתיה. אם שומרים על כללי אכילה נכונים לאחר הניתוח שכיחות ההקאות נמוכה מאד. לגבי הכדורים תצטרכי להתייעץ פרטנית עם המנתח והדיאטנית – אין מצב שזה יהווה בעיה משמעותית
4. מנותחים שנכשלו בטבעת ונותחו לאחר מכן שרוול קיבה דיווחו כי הם מאוכזבים. לטענתם, הסתבר בדיעבד ששרוול קיבה כניתוח חוזר לא מצליח כמו שניתוח בתולי מצליח. עד כמה נכונה טענה זו ? האם בעצם אותם מנותחים לא "מתגעגעים" לניתוח שסייע להם טוב יותר מאשר השרוול ? ולחלק השני של השאלה: האם ניתן ליישם טכנית שרוול קיבה קטן, כמו בניתוח בתולי ? תודה מראש על תשובותייך.
תשובה: שרוול אחרי טבעתו אין מספיק DATA "קשה" בספרות שלנו המבדילה בתוצאות בין ניתוח בתולי לניתוח מתקן. אם הניתוח נעשה כמו שצריך התוצאות צריכות להיות זהות. הבעיה היא שאחרי ניתוח טבעת יש "עיוות" מסוים בחלק העליון של הקיבה ולעיתים קשה למנתח להשיג דווקא בחלק זה של הקיבה שרוול צר ויפה כמו במקרה בתולי ויתכן וזו הבעיה. בעקרון אם השרוול נעשה כהלכה לא צריך להיות הבדל.
5 באיזה מקרים תמליץ למנותח עתידי על שרוול ולא על טבעת תשובה: לחולים עם BMI גבוה (מעל 50) אנסה להציע מעקף או שרוול
6 יתרונות השרוול מול הטבעת
תשובה: % ירידה במשקל והחלמה ממחלות נלוות גבוה באופן משמעותי לעומת הטבעת. קרוב לוודאי שאיכות החיים גם היא טובה יותר (פחות הקאות, פחות הגבלות באכילה לטווח הארוך). החסרונות: % סיבוכים יותר גבוה בימים הראשונים לאחר הניתוח (ביחוד דמם 1-3% . ודלף 1-2%). "חסרון" נוסף זה ניתוח יחסית חדש והמעקב המתפרסם בספרות הוא ל 3- 5 שנים.
7 אחד מהמנתחים העסוקים ביותר המיישם רק ניתוחי טבעות בלבד , טוען שניתן להסתפק רק בניתוחי טבעות,וכי אין לו צורך בישום ניתוחי מעקף או שרוול שהם ניתוחים גדולים ומסובכים יותר , מה גם שניתן להשיג את אותם תוצאות לפחות גם עם טבעת. עוד הוא טוען כי המעקף והשרוול לא שומרים על הסטביליות שלהם והמנותחים עולים במשקל מעצם אי היכולת להחזיר להם את ההגבלה . מה דעתך על עמדה זו?
תשובה: צדיק באמונתו יחיה. התוצאות של הכירורג הזה אכן מצוינות אך הנסיון והספרות העולמית נראים קצת אחרת. חשוב לראות את הדברים בצורה מאוזנת . הטבעת היא ניתוח מוצלח לחלק מהאנשים ובהחלט יש לה מקום נכבד בפרקטיקה שלנו. מצד שני לראות בטבעת פתרון אולטימטיבי לכולם ותמיד – זו דת שאני לא נמנה על מאמיניה.
8 מהם הנתונים המחקריים בנקודות הבאות. 1. כמה אחוזים ממנותחי השרוול מרזים ומשמינים שוב? 2. כנ"ל כמה אחוזים מן הטבעת. 3. כמה אחוז כישלונות (הניתוח לא הועיל) יש בשרוול, 4. וכמה בטבעת.
תשובה : בטבעת אתה צפוי "להפטר" מ 50% מהמשקל העודף שלך. בשרוול 60-65%. אחוז הכשלונות: בטבעת כ 20-25%. בשרוול ב5 שנים 8-10%.
9. רציתי לשאול מהן האופציות הניתוחיות העומדות בפני מנותחי שרוול במידה ונכשלו בהורדת המישקל ? האם בכלל יתכן מצב כזה ?
תשובה : ניתן "לשרוול" מחדש במידה ויש הרחבה . ניתן להפוך את השרוול למעקף קיבה או מעקף תריסריון.
בתגובה ל: יום רביעי, יום בריאת המאורות... יומושלם לכולנו מאת: libi79 יום חמישי יש לי פגישת יעוץ עימו. תוכלו להמליץ עליו אולי מישהוא שנותח? שלא יחפש אצלי חצוצרות במקום... תודה ישראלי
קבצים מצורפים:
בתגובה ל: הי, משהוא?????????? מאת: ישראלי עם ד"ר איברהים מטר מישהוא נותח אצלו?
בתגובה ל: עם ד"ר איברהים מטר מישהוא נותח אצלו? מאת: ישראלי לבקש במרפאה טלפונים של אנשים שנותחו אצלו ויוכלו להמליץ.
אני משורוולת מרוצה.. שאל אותי כיצד! מנותחת מ 4.6.2007
בתגובה ל: אינשאללה מאת: ענבל11 אני מתה עליה הבובילילים חבורה של עילגים וולגרים ברור שאני בוחרת בשפה , אינטלגנטית ויפה אז קצת משעממת לפעמים עדיף להיות משעממת מאשר פר'חה וולגרית
ואני בכללת לא פרידמנית אלא מזרחית...
בתגובה ל: בין כך ובין כך מאת: libi79 עכשיו יגידו שאני נגד פרידמנים ושאני מפיצה את השד העדתי ברחובות....
משרוולת מאושרת
טוב... ועכשיו לשינוי- היעד החדש הוא 84.9 נותחתי ב 29.7.2008
בתגובה ל: אני מוסיפה לרשימה שלך את שפרה מאת: פשפשית למרות שאני טוענת שאין כמו יוסי ועינב, שפרה מבחינתי עם גם פייבוריט.
קודם כל יוני ואינה ואחרי זה איתי. זה לשלב הראשון
שיגידו... יגידו גם שגדל לנו התחת ושתצמח לנו הלשון.
אגב מגדילי תחת, שאפו לי. אני כבר נקיה משוקולד זה היום השלישי.
בתגובה ל: חס ושלום מאת: libi79 לישראל השניה והשלישית. (אוהדי ביתר והחרדים :) ) אני מאוד חיבבתי את רנין - היא יפה,משכילה ורהוטה כל מה שאי אפשר להגיד על קופי האדם מאשקלון שמייצגים בגאון ובגאווה את כל מה שמכוער ונתעב בחברה הישראלית. בורות,דת ונבערות,שוביניזם קיומי, חוסר יושר וצביעות.
מזל שבסוף שפרה תסרוג את כל הדרך לניצחון.
נשפך לך פייסבוק על החיים ?
צלב זהב הוא הדבר הכי הכי יפה בין שני אנשים (יונה וולך )
בתגובה ל: אווווו אני רואה שיש לנו פה יצוג נרחב מאת: שרוולון בובליל מייצג את כל הגועל שבחברה הישראלית
אני בתור מזרחית עומדת בפינה ומתביישת ביצורים האלו שנקרים " בובלילים " שניבול פה, וולגריות וסרסור נשים זו התנהלות שבשגרה
בתגובה ל: סוף סוף אני ושרוולון מסכימים על משהו מאת: ד י ד י אלא לסוגי ישראליות. אגב, ההטרדה המינית המדוברת של בובליל כל כך מאפיינת מנטליות ישראלית צברית "צה"ליית" ודוחה. באותה חבילה אפשר לשים את חיים רמון, הנשיא קצב ועוד כמה "חברמנים".
בתגובה ל: את צודקת. אין קשר לעניין העדתי מאת: שרוולון רנין הערביה מנווה שלום שדוברת גם אנגלית רהוטה צבעונית ומצחיקה וטיפוס מעניין ביותר ממש קשה עלי הפרידה ממנה
להישאר עם בובליל העילג ושחר הצעקני
באמת מזל ששפרה עוד שם אבל אל תהיה בטוח כל כך שהיא תנצח העמך בבית אוהבים את בובליל
בתגובה ל: את צודקת. אין קשר לעניין העדתי מאת: שרוולון ללא תוכן
בתגובה ל: קבלי קישור מאת: שרוולון ללא תוכן
בתגובה ל: סוף סוף אני ושרוולון מסכימים על משהו מאת: ד י ד י הגועל הפנימי שלו עולה על הגוןעל החיצוני. דוחה ברמות !ובהזדמנות שיקח את "עייני" הקטנה שלו איתו אשקלונה חזרה עם בן קטן שלי מביא לי נערת חמודות שכזאת אני מתאבד!
בתגובה ל: כל אוהדי הבובלינים הצביעו לשחר.. מאת: ענבל11 ללא תוכן
בתגובה ל: אוהדי הבבונים אם כבר ... מאת: ד י ד י
משרוולת מאושרת
בתגובה ל: יום רביעי, יום בריאת המאורות... יומושלם לכולנו מאת: libi79
דר' נחום בגלייבטר הוא כירורג בריאטרי מהמרכז הרפואי הדסה הר הצופים ואחד מהמובילים בארץ.
האירוח התקיים בפורום קיצורי קיבה. לקריאת האירוח השלם לחצו כאן תודה לרוייקי על היוזמה
1. האם השרוול יתרחב? תשובה: זו "הדאגה העיקרית" שלנו...לפי נתונים במעקב של שלוש עד חמש שנים זה קורה ב% נמוכים מאד. יתכן וניתן למנוע זאת ע"י הרגלי אכילה נכונים.
2. רציתי לשאול שאלה לגבי אפקטיביות השרוול לטווח ארוך. בארה"ב מתפרסמים מאמרים לגבי אפקטיביות שווה לטבעת וכזו המתקדמת לאפקטיביות המעקף לטווח של שנתיים ושש שנים מה אומרים על השרוול פה בארץ? אני מנותחת שרוול כשנה וחצי (מתוכן ירדתי בשנה 50 ק"ג ואני שומרת כבר 6 חודשים על התוצאה). האפקטיביות עדיין בעיצומה והכמויות שאני מסוגלת לאכול מזעריות. שמתי לב שבניתוח הזה, כמו גם בטבעת ובמעקף - אוכל עובר לאט ובכמות קטנה. מנותחי השרוול (כניתוח בתולי שלא נשאר פונדוס כלל) שנתקעו או עלו במשקל, עשו כך עקב אכילת מאכלים רכים ועתירי קלוריות ולמרות זאת אנשים מביעים חשש מהתרחבות הקיבה למימדיה הקודמים. מה אומרת הספרות הרפואית על כך?
תשובה : אפקטיביות הניתוח מבחינת הירידה במשקל והחלמה ממחלות נלוות כגון סכרת טובה יותר מאשר בטבעת !!!! עקב האכילס התאורטית היא המעקב היחסית קצר של לא יותר מ5 שנים בספרות. אחוזי הכשלון יחסית נמוכים- ) נמוכים באופן משמעותי לעומת טבעת) ובחלקם אכן נצפתה הרחבה של השרוול. המצב ניתן לתיקון כירורגי.
3 . אני בת 55 מזריקה אינסולין ולוקחת כדורים נגד סכרת טייפ 2 לוקחת כדורים לכולסטרול לחץ דם טריגליצרידים בדם ודילול הדם האם זהו הניתוח הכי מומלץ לגבי? האם בשרוול אפשר להגיע ברבות הזמן למצב שאפשר גם לשתות וגם לאכול בו זמנית? האם יש אחוז מסוים של מנותחי שרוול שסובלים מהקאות ולא יכולים לאכול ולשתות כלום? תודה
תשובה: אנא התייעצי עם ניסים (דר' גירון) על אפשרות לבצע מעקף!!! זאת בשל השילוב של BMI גבוה והתסמונת המטבולית שלך. אנו ממליצים גם למנותחי השרוול להשתדל לא לערבב אוכל מוצק ושתיה. אם שומרים על כללי אכילה נכונים לאחר הניתוח שכיחות ההקאות נמוכה מאד. לגבי הכדורים תצטרכי להתייעץ פרטנית עם המנתח והדיאטנית – אין מצב שזה יהווה בעיה משמעותית
4. מנותחים שנכשלו בטבעת ונותחו לאחר מכן שרוול קיבה דיווחו כי הם מאוכזבים. לטענתם, הסתבר בדיעבד ששרוול קיבה כניתוח חוזר לא מצליח כמו שניתוח בתולי מצליח. עד כמה נכונה טענה זו ? האם בעצם אותם מנותחים לא "מתגעגעים" לניתוח שסייע להם טוב יותר מאשר השרוול ? ולחלק השני של השאלה: האם ניתן ליישם טכנית שרוול קיבה קטן, כמו בניתוח בתולי ? תודה מראש על תשובותייך.
תשובה: שרוול אחרי טבעתו אין מספיק DATA "קשה" בספרות שלנו המבדילה בתוצאות בין ניתוח בתולי לניתוח מתקן. אם הניתוח נעשה כמו שצריך התוצאות צריכות להיות זהות. הבעיה היא שאחרי ניתוח טבעת יש "עיוות" מסוים בחלק העליון של הקיבה ולעיתים קשה למנתח להשיג דווקא בחלק זה של הקיבה שרוול צר ויפה כמו במקרה בתולי ויתכן וזו הבעיה. בעקרון אם השרוול נעשה כהלכה לא צריך להיות הבדל.
5 באיזה מקרים תמליץ למנותח עתידי על שרוול ולא על טבעת תשובה: לחולים עם BMI גבוה (מעל 50) אנסה להציע מעקף או שרוול
6 יתרונות השרוול מול הטבעת
תשובה: % ירידה במשקל והחלמה ממחלות נלוות גבוה באופן משמעותי לעומת הטבעת. קרוב לוודאי שאיכות החיים גם היא טובה יותר (פחות הקאות, פחות הגבלות באכילה לטווח הארוך). החסרונות: % סיבוכים יותר גבוה בימים הראשונים לאחר הניתוח (ביחוד דמם 1-3% . ודלף 1-2%). "חסרון" נוסף זה ניתוח יחסית חדש והמעקב המתפרסם בספרות הוא ל 3- 5 שנים.
7 אחד מהמנתחים העסוקים ביותר המיישם רק ניתוחי טבעות בלבד , טוען שניתן להסתפק רק בניתוחי טבעות,וכי אין לו צורך בישום ניתוחי מעקף או שרוול שהם ניתוחים גדולים ומסובכים יותר , מה גם שניתן להשיג את אותם תוצאות לפחות גם עם טבעת. עוד הוא טוען כי המעקף והשרוול לא שומרים על הסטביליות שלהם והמנותחים עולים במשקל מעצם אי היכולת להחזיר להם את ההגבלה . מה דעתך על עמדה זו?
תשובה: צדיק באמונתו יחיה. התוצאות של הכירורג הזה אכן מצוינות אך הנסיון והספרות העולמית נראים קצת אחרת. חשוב לראות את הדברים בצורה מאוזנת . הטבעת היא ניתוח מוצלח לחלק מהאנשים ובהחלט יש לה מקום נכבד בפרקטיקה שלנו. מצד שני לראות בטבעת פתרון אולטימטיבי לכולם ותמיד – זו דת שאני לא נמנה על מאמיניה.
8 מהם הנתונים המחקריים בנקודות הבאות. 1. כמה אחוזים ממנותחי השרוול מרזים ומשמינים שוב? 2. כנ"ל כמה אחוזים מן הטבעת. 3. כמה אחוז כישלונות (הניתוח לא הועיל) יש בשרוול, 4. וכמה בטבעת.
תשובה : בטבעת אתה צפוי "להפטר" מ 50% מהמשקל העודף שלך. בשרוול 60-65%. אחוז הכשלונות: בטבעת כ 20-25%. בשרוול ב5 שנים 8-10%.
9. רציתי לשאול מהן האופציות הניתוחיות העומדות בפני מנותחי שרוול במידה ונכשלו בהורדת המישקל ? האם בכלל יתכן מצב כזה ?
תשובה : ניתן "לשרוול" מחדש במידה ויש הרחבה . ניתן להפוך את השרוול למעקף קיבה או מעקף תריסריון.
בתגובה ל: סיכום מתומצת של האירוח המרתק עם דר' נחום בגלייבטר מאת: שרוולון ללא תוכן
בתגובה ל: סיכום מתומצת של האירוח המרתק עם דר' נחום בגלייבטר מאת: שרוולון ללא תוכן
בתגובה ל: סיכום מתומצת של האירוח המרתק עם דר' נחום בגלייבטר מאת: שרוולון דבר אחד שכחת לציין... שבין תשובותיו של המנתח ניתן היה להבחין בחוש הומור משובח למדי,לטעמי.
משרוולת מאושרת
בתגובה ל: סחטין עלייך עך הסיכום המשובח ותודה! מאת: פשפשית ובכלל להערכתי בזמן הקרוב נשמע עליו יותר ויותר. עלי הוא עשה רושם כביר.
בתגובה ל: סיכום מתומצת של האירוח המרתק עם דר' נחום בגלייבטר מאת: שרוולון אני דווקא מרוצה מהתשובות של הד"ר. הם מראים באמת שיש יתרון לשרוול על הטבעת.
יום אחד יהיה לי מה שאני רוצה - עד אז אני עושה קניות
בתגובה ל: יום רביעי, יום בריאת המאורות... יומושלם לכולנו מאת: libi79
לחצו כאן והצביעו לסקר הדו שבועי. בעזרתו נוכל ללמוד בצורה מדעית ואמינה על מצב רוחם של המשורוולים
האם אתם קמים בקלות בבוקר ומגיעים ללא איחור לעבודה? זה הזמן לגרום לשינוי yes we can הנכם מוזמנים בזאת להשתתף בצ'ט המשורוולים הצ'ט ייפתח בשעה 21:00 וינעל ביולי
בתגובה ל: סקרי המשורוולים חוזרים ובגדול מאת: שרוולון ללא תוכן
משרוולת מאושרת
בתגובה ל: יום רביעי, יום בריאת המאורות... יומושלם לכולנו מאת: libi79 היי חבר'ה!
נתקלתי במוחי בשאלה שסיבכה לי את גלגלי-השיניים והעכבר המתרוצץ ביניהם. הנושא הוא עודפי עור.
הרופאים טוענים שירידה מהירה מידי תגרום ליותר עודפי עור להיווצר שכן העור לא יספיק לחזור לצורתו המקורית. גם שמעתי שספורט לא עוזר לבעיה הספציפית הזו (אלא אם כן אתחיל לפתח שרירים עצומים שימלאו את החלל, אבל אין לי ממש כוונה להיות "באדי בילדר"..).
הבעיה שלי היא שהפתרון המתבקש הוא לא לרדת מהר מידי. אבל, בשביל לעשות את זה אחרי ניתוח שרוול, אני צריך להיכנס למעין דיאטת מתוקים הזויה, ואני בטוח שזה לא מה שהתכוון המשורר.
מה הפתרון, חברים יקרים?
בתגובה ל: שאלה פרדוקסלית? מאת: שפוקצי תלויים בהרבה מאד גורמים.
אנחנו רוצים להיות רזים וחטובים וגם שהעור ימתח כאילו נולדנו כך. זה לא עובד.
אי אפשר לשלוט על קצב הירידה ותאמין לי שאם תכנס לדיאטת מתוקים לא תצא ממנה רזה. קודם כל, דיאטת מתוקים היא לא פשוטה עם שרוול ואני מדברת כ SWEET EATER בעבר ואוכלת מתוקים מתונה בהווה. השרוול לא ייתן לך לאכול מתוקים ללא הגבלה.
מאחר שבחיים הללו יש תג מחיר לכל דבר - תעשה את השיקול.
בתגובה ל: שאלה פרדוקסלית? מאת: שפוקצי אני שאלתי את ד"ר רובין את אותה שאלה והוא למלם מתחת לשפמו משהו שנשמע כמו "בגילך עושים ספורט והעור חוזר לעצמו" אז נכון שלא התנתחתי עם משקל מי יודע מה גבוה אבל גם לא התנתחתי בגיל מי יודע מה צעיר. (אני זוכר בצורה מוחשית את מבצע אנטבה למשל או את "כוורת" באירוויזיון) בקיצור, תלוי מהי נקודת ההתחלה שלך. או במילים אחרות : איפה הטיקר שלך?
בתגובה ל: טוענים לגבי מי? מאת: שרוולון ואני בן 27 - לא בדיוק צעיר אבל אנשים עדיין קוראים לי צעיר משום מה...
בתגובה ל: אני אוסיף טיקר כשיהיה לי תאריך לניתוח :) מאת: שפוקצי בצורה מתריסה ומעוררת קנאה. מה לא הייתי נותן עבור הזכות להתנתח בגיל 27 (בגיל 26 התחלתי להשמין) -:)
בתגובה ל: אוי, אתה כל כך צעיר מאת: שרוולון ללא תוכן
בתגובה ל: שאלה פרדוקסלית? מאת: שפוקצי אכן יש סיכוי שיהיו עודפי עור. וכמו שכתבו כאן לפני, זה תלוי בכל כך הרבה גומרים כמו גיל, כמות משקל עודף וכן הלאה.
אני רק יכולה לספר לך על עצמי. הדרך שלי עוד ארוכה מלהגיע למשקל המיוחל, שכן התחלתי במשקל התחלתי גבוה מאוד. עם-זאת, בכל פעם שמישהו העלה בפני את הטענה של העור העודף, ואפילו כאשר אני העלתי אותו בפני עצמי, התשובה שלי היתה: מעדיפה לחיות עם העור העודף מאשר עם המשקל העודף. נכון אני חכמה עכשיו להגיד את זה וסביר להניח שזה יעורר אצלי אי אילו מפחי נפש בעתיד (בתקווה), אבל אז אני אתמודד עם זה, בין אם בניתוחים להסדרת העור העודף ובין אם בעבודה עצמית, רגשית. אני כלל וכלל לא שוללת את האופצייה לניתוחים עתידיים על מנת לטפל בנושא של העור העודף, שגם המנתח שלי עצמו אומר לי שכנראה שלא ישנה מה שאני לא אעשה, אני אזדקק לניתוחים על מנת להסיר עור עודף. מה שכן, בינתיים אני עושה את המירב שאני יכולה על מנת למזער כמה שיותר את הנזק, אם על ידי פעילות גופנית אירובית ואן אירובית ואם על ידי שתיית מים מרובה כמה שאפשר והזנת העור שלי בלחות כמה שיותר. רוב הסיכויים שכל אילו ימזערו במעט את הנזק ובכל מקרה אזדקק לעזרה כירורגית בנושא.
לדעתי, המחיר שווה את זה, אבל כמו שנאמר לך - הכל בחיים זה עניין של מחירים- וכל אחד צריך לבדוק מה המחיר של כל דבר עבור עצמו. בהצלחה
משרוולת מאושרת
בתגובה ל: מצטרפת לדבריה של ליבי, שתעשה את השיקול שלך מאת: פשפשית פשפשית יקרה, אני מזדהה ומתחברת לכל מילה שכתבת.
גם אני בעלת מישקל גבוה מאוד, גם אותי הנושא הטריד משהו- ועל כן שוטטתי באתרים רלוונטיים. מתוך קריאתי חומר עכשווי למדתי שהניתוחים להסרת העור העודף די קשים, הווה אומר עם כאבים שחבל על הזמן ועם אחוזי סיבוכים- זיהומים לא מבוטלים בכלל (מה שמחזיר אותנו שוב למחיר)
בתגובה ל: שאלה פרדוקסלית? מאת: שפוקצי כשאני בדקתי על הניתוח נתקלתי במושג הזה והרופאנ שלי הפנתה אותי לרופא ברפואה המשלימה שהמליץ למרוח את הגוף (בעיקר באיזור הבטן) בשמן זית ובשמנים עם ויטמין E והוא אמר שזה מצמצם מאוד את התופעה במקרה שלי B.M.I 40 וגיל 29 הוא טוען שיכול להיות שאפילו זה יעלים אותה לגמרי חשוב לציין שהוא אמר שלעשות את זה במשך כל הירידה במשקל.
בתגובה ל: יום רביעי, יום בריאת המאורות... יומושלם לכולנו מאת: libi79 דחיה מתיחת בטן ע"י קופת חולים על רקע "סיום התקציב לשנת 2008", איך מתנגדים בכזה דבר?
בתגובה ל: דחיה על רקע "סיום התקציב לשנת 2008" מאת: ספישייל2 אנחנו עוד שניה ב 2009.
תשלח בקשה מחודשת לקראת השנה החדשה.
בתגובה ל: נו ומה? מאת: libi79 בתחלס דחה מחורב עד לקיץ ... בקיץ לא כל כך מתאים להלעם מהעבודה כל כל הרבה זמן. בקיצור זה דחיה של קרוב לשנה... פלוס אם יהיו עד סירובים, אי אפשר לדעת. באסה.
בתגובה ל: דחה אותי עד מרץ עם הביקור עבור האישור לניתוח מאת: ספישייל2 אני חושב שעליך לחפש אולי מנתח אחר.
בתגובה ל: גם אני המתנתי כחצי שנה מאת: שרוולון הוא אמור לאשר (או לסרב) את הניתוח. אם היה לי כסף לממן לבד את הניתוח היה פשוט, אבל אין לי.
בתגובה ל: זה לא בחירתי - זה האיש מטעם קופת החולים מאת: ספישייל2 ותמיד אפשר לפנות ישירות למנתח אחר ולהתנתח דרך הקופה.
בתגובה ל: יום רביעי, יום בריאת המאורות... יומושלם לכולנו מאת: libi79 כפי שידוע לכם הפרופ' החליק ושבר את האגן. לצערנו הוא לא יקבל מחר 27.11 (סורי לכל המוזמנים - כולל אני) בבלינסון ובנתיים גם אין צפי לחזרתו לעבודה.
נאחל לו החלמה מהירה!
יום אחד יהיה לי מה שאני רוצה - עד אז אני עושה קניות
בתגובה ל: עדכון על פרופ' רובין מאת: אפרוחית 2707 ממש רציתי להתנתח אצלו בקרוב :( יש עוד מישהו שמנתח במרכז הרפואי הרצליה? אולי אני אלך לרופא אחר בסוף, מי שזה לא יהיה.. אני לא רוצה למתוח את זה עוד יותר מחודש.
בתגובה ל: הו לא! :( מאת: שפוקצי ברגע שיש לך את האפשרות לניתוח פרטי אתה יכול להשיג כמעט כל מנתח בישראל. בכל מקרה, עדכן אותנו (במסר )לגבי האפשרויות שבטוח תבחר מנתח טוב. (98% ממנתחי השרוול בארץ מעולים )
בתגובה ל: יום רביעי, יום בריאת המאורות... יומושלם לכולנו מאת: libi79 אני כל הזמן עולה מאז אפריל עליתי ששה קילו היום עליתי על המשקל אחרי שפחדתי לעלות עליו איזה חודש וחצי והתברר שעליתי מאז השקילה הקודמת עוד שלושה קילו היום אני כבר מאה ארבעים וארבע ואני חוששת שימליצו לי מעקף קיבה ולא שרוול בגלל המשקל הזה ואני רוצה רק שרוול אני ממש חייבת לרזות בתקופה הקרובה ויהי מה חייבים לעצור את החיזבאללה איזה ייאוש תפסתי היום מהמשקל אל תשאלו עכשיו יש לי חברה מתלאביב שאני מדווחת לה כל יום מה שאני אוכלת ומתחייבת לא לאכול פחמימות
בתגובה ל: אני ממש מודאגת מהמשקל שלי מאת: רוצה להשתרוול ומשם אני מבינה שהתהליך עוד ארוך
בתגובה ל: כזכור הפגישה שלי עם גירון היא בשמיני לדצמבר מאת: רוצה להשתרוול אל תתייאשי. אגב,אני הייתי מקשיב בתשומת לב להמלצת ד"ר גירון. יכול להיות שמעקף יעזור לך להגיע לתוצאות טובות יותר מהשרוול. שווה לך גם להתלונן בפניו על מגוון בעיות (שלא זקוקות לבדיקה )כך שיבין שהניתוח שלך אינו יכול לסבול דיחוי.
בתגובה ל: זה ממש קורה בקרוב מאת: שרוולון צריך לקחת ויטמינים כל החיים ושמעקף הוא גם ניתוח יותר קשה חוצ מזה אני רוצה כמוכם להיות משורוולת
בתגובה ל: תודה שרוולון אבל הבנתי שעם מעקף מאת: רוצה להשתרוול הרבה אנשים שלא עברו שום ניתוח הרזייה נוטלים צנטרום יומי,שלא לדבר על אנשים מבוגרים שלוקחים קוקטייל תרופות כל יום :) ממה שאני ראיתי על חברה קרובה שעברה מעקף , ההחלמה שהיא עברה הייתה מאוד מהירה ודי דומה להחלמה מהשרוול. אני בכל זאת מציע לא להנעל וללכת על הניתוח שיקנה לך את התוצאות הטובות ביותר. זה עלול להיות מאוד מתסכל לעבור ניתוח ולא לרזות בצורה דרסטית או לרזות מעט מדי. אנחנו הרי רוצים לראות אותך אחרי כמה חודשים מסתובבת בקניונים עם 70 קילו ומגהצת את כרטיס האשראי על בגדים חתיכיים.
בתגובה ל: תודה שרוולון אבל הבנתי שעם מעקף מאת: רוצה להשתרוול אמנם לא היכרתי אותה כאשר היא עברה את הניתוח, אלא רק כחצי שנה לאחר מכן. היא מאוד מרוצה מהניתוח, ירדה עד כה מעל 50 ק"ג בשנה הראשונה לאחר הניתוח ומאוד קרובה למשקל היעד שלה. היא נוטלת את המולטי ויטמין שלה, מדי יום, והיא לא מתארת כמעט שום דבר שונה מההחלמה שלי מהניתוח. נהפוך הוא היא השתחררה מבית החולים בזמן קצר יותר משאני השתחררתי (אני "הוחזקתי" בבית החולים משום שלא שתתיתי מספיק לדעתו של המנתח). היא אוכלת בדומה מאוד למה שאני אוכלת עם מעט שינויים לכאן ולכאן.
כמו ששרוולון אמר יש לא מעט אנשים שלא עברו ניתוחים שלוקחים מולטי ויטמין על בסיס יומי, כמו אמא שלי למשל וכמו הרבה אנשים שאני מכירה. מעבר לזה- עניין הרווח וההפסד- לא עדיף לקחת מולטי ויטמין אחד כל יום מאשר ליטול אי אילו תרופות יותר מפעם ביום, תרופות שיש סיכוי גדול שלא יהיה בהם צורך לאחר הניתוח בעקבות הירידה? כשתלכי לד"ר גירון אני מציעה שתהיי עם ראש פתוח ותקחי ברצינות את מה שהוא יציע לך. מעבר לכך יש בית חם לאנשים שעברו ניתוחי מעקפים ואל לך לדאוג מכך.
משרוולת מאושרת