|
לא חשבתם ששכחתי, נכון? כדי לתת מקום הולם ליום ההולדת של מאיר ולשרשור ההיכרות של ליבי, הסקר נדחה להיום.
השאלה של השבוע: האם לדעתכם ניתן לעבור את תהליך הירידה במשקל לאחר שרוול ללא תמיכה ? מה התמיכה בה בחרתם אתם, אם בכלל?
שבת שלום, דורית
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתזו דעתי כמובן... אני חושבת שבכל תהליך שאנו עוברים בפרט תהליך גדול שכזה שמשפיע על הנפש העדינה שלנו - חובה לקבל תמיכה..:)) מבחינת מקורות התמיכה שלי... אני אף פעם לא יכולה לבד - מקום ראשון זה הפורום המדהים הזה עם כל האנשים המקסימים אני מכורה אל כולכם והתמיכה שלכם זה הדבר הכי טוב שיכול להיות...הרגשה שאני אף פעם לא לבד ותמיד יש מי שיבין ויתמוך - מחכה למפגש הבא לפגוש את כולכם:)) - המשפחה שלי תומכת בי המון ואני מודה להם מאוד מאוד על כך למרות שהם לא תמיד יכולים להבין בדיוק את מה שאני עוברת. - נותחתי במלב"י אסותא ובעוד כמחצית החודש נפתחת קבוצת תמיכה של משורוולים בליווי דיאטנית ופסיכולוג - מחכה בקוצר רוח שזה יתחיל כי מאד חשוב לי לעבור את התהליך עם תמיכה שכזו. כחברת מכבי מגיע לי 5 מפגשים חינם ולאחר מכן המשך בתשלום...
|
|
בתגובה ל: אי אפשר בלי תמיכה... מאת: מורמורית גם אני כנראה אגיע לקבוצת התמיכה שנפתחת במלב"י..מקווה שזה יסתדר לי עם שעות העבודה..
|
|
בתגובה ל: אנחנו כנראה נפגש שם! מאת: adi0203 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: אי אפשר בלי תמיכה... מאת: מורמורית את יכולה לתת לי יותר פרטים על קבוצת התמיכה במלבי? האם כל אחד, גם מי שלא נותח יכולה להגיע? מה התדירות? המחיר? וכל פרט יתקבל בברכה. תודה :) נורית
|
|
בתגובה ל: הי מורן מאת: Nurit48 קבוצת התמיכה מיועדת לאלה שכבר נותחו, המטרה של הקבוצה היא להעלות את כל השאלות, לעזור באורח החיים החדש, לסגל הרגלים חדשים בריאים יותר... ובעצם לעשות את מה שאנחנו עושים יומיום בפורום רק אחת לשבוע ופנים אל פנים. מדובר בעשרה מפגשים שבועיים. אני חברת קופ"ח חולים מכבי והיא מממנת חמישה מפגשים ונאמר לי שההשתתפות על שאר המפגשים היא סמלית בסביבות ה30 שקלים...
ממליצה לך להרים טלפון עוד מחר למלב"י, לשאול את כל השאלות ובמידה שתרצי כבר תשרייני מקום כי המקומות מוגבלים ואנשים קופצים על ההזדמנות...037645444 או 037645446
|
|
בתגובה ל: קצת פרטים.. מאת: adi0203 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתשבת שלום לכולם ותודה על המקום ההולם אתמול. לעניין הסקר, תשובה קצרה - חייבים תמיכה. תשובה ארוכה: חייבים תמיכה מהרגע הראשון, משום שהתהליך שאנחנו עוברים אחרי השרוול הוא חדש לחלוטין לכולנו - לא עוד דיאטה רגילה ומחשבות על סלט. צריכים ללוות אותנו מההתחלה בהסברים מה לאכול. עם הזמן אנחנו מבינים את הקונספט מי מהר יותר ומי לאט יותר, שבעצם לאחר השרוול אנחנו אנשים רגילים שיכולים לאכול מהכל רק הכמויות קטנות ואז צריך להשכיל לבנות תפריט לא "דיאטטי" רגיל - כי צריך מצד אחד לאכול מספיק קלוריות, מה מקור הקלוריות ועד כמה מגוון התפריט. רוצה לומר, שלפעמים למשורוולים קשה לקבל את הקונספט שצריך לאכול ולאו דווקא לחיות על סלט או כל מיני מחשבות מקובלות מעולם הדיאטה הקודם שלנו. צריך תמיכה להתמודד עם העצירות בירידה, צריך להתמודד עם האכילה הרגשית ומקום האוכל בחיינו. ועם הזמן אני מכיר ושומע יותר על משורוולים וותיקים שצריכים להתמודד עם עלייה במשקל. בקיצור, לא קלה הדרך והשרוול הוא רק נק' ההתחלה ורצוי ללכת בדרך עם ליווי - כי העולם יכול להיות קצת אכזר... אני בחרתי להעזר בדיאטנית ובכם המקסימים אני גם גולש כל הזמן בפורום של מלבי רוצה לשאוב כל פיסת מידע מנסיונם של אחרים לדעת כמה שיותר. אני גם מאמין ב" תמוך בי ואתמוך בך" עצם זה שאני תומך באחרים זה בעצם מחזיק אותי. זהו, אני אסיים כי אני צריך לחזור למטבח - אני מכין לי עוגה ועוד משהו אני מקווה שיצלח ואעלה תמונות בהמשך
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: אני ראשון ? מאת: MEIR35 אני גם מאוד אוהבת להיות כאן בפורן ולהיות כרגע יותר נתמכת היות ואני לפני ניתוח אבל גם עידוד מצגי שני מאווד עוזר
בהצלחה עם העוגה ....איזה עוגה את מכין?
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wEKl3Qm/weight.png]() החיים החדשיים התחילו ב 8.7.2010
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתכמובן שאי אפשר לעבור את התהליך ללא תמיכה, וזה בגלל שהניתוח הוא לא רק פיזי, אלא דורש שינוי עמוק בדרך החשיבה, ולא קל לשנות דפוסי התנהגות של 20-40 שנה.. אני בחרתי בפורום הזה כמובן, שמלא באנשים מדהימים! לאחריו יש את המשפחה המקסימה שלי והחברים היקרים שגם אם לא יכולים להבין מה עובר עלי, עוזרים ותומכים כל הזמן! וככל הנראה גם אתחיל ללכת לקבוצת התמיכה שנפתחת בקרוב במלב"י. החלטתי לתת צ'אנס לאחר שמספר אנשים המליצו בחום...
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתאני מאמינה שקשה מאוד בלי תמיכה.אמנם אני לפני ניתוח,אבל יודעת שתמיכה אמיתית לא אוכל אקבל מהמשפחה הגרעינית שלי,אלא אך ורק מחברים.וזה לא פחות חשוב,ולפעמים אפילו הרבה יותר.כמובן שאני מצטרפת לכל מי שדיבר בשבחו של הפורום כמקום חם ותומך.אני בטוחה שאעזר בו רבות.במקרים האלה אני חושבת שגם קבוצת תמיכה שב"אותו ראש",יכולה מאוד לעזור.
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתאני חושבת שתמיכה היא דבר חשוב מאד לתהליך ובכלל. תמיכה חשובה לא רק בהתחלה, אלא גם במשך ולכל האורך.. השרוול הוא נקודת הזינוק וסוף השנה הראשונה היא יריית הפתיחה לחיים שלמים. בואו נגיד שהחיים האמיתיים מתחילים אחרי שנה ואפילו קצת אחרי :-) ראיתי הרבה מנותחים, מנותחים בפוטנציה, ותיקים יותר ופחות. יש כאלה שלא היו צריכים את התמיכה ויש כאלה שנתלו בה כהצלה. אני חושבת שעצם זה שאנחנו כאן נותן עוגן בכל שלב של התהליך ו(לפחות אני יכולה לדבר בשמי) בלי לשאול שאלות או לשפוט. לי אישית לא הייתה אופציה כל כך לתמיכה משורוולת. היו שתי משורוולות, ותיקות ממני בחודשים ספורים, שדיברתי איתן בהתחלה וקצת אחרי. מאז ועד היום די זרמתי עם התהליך ורוב מה שאני יודעת וחולקת אתכם הוא מניסיוני האישי. עם אותן משורוולות לא דיברתי מאז... כמובן שהייתה תמיכה מבית בכל הנוגע לתהליך עצמו, הכנת אוכל ודברים כאלה. כמו כן עידוד בכל שלב ועל ההישגים החשובים :-)
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתואחת התמיכות שיש לי הוא הפורום הזה שבו אני קוראת ויש לי תשובות ומענה וגם כשקשה יש טפיחה והרגעה, שלא לדבר על המפגשים. התמיכה השניה היא מהמשפחה שבה לדעתי זה פחות תמיכה ויותר שמירה שלא אפזול ואפול.
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתראשית תודה לכל האנשים המקסימים בפורום שהם התמיכה העיקרית שלי . אני ממש מכורה לפורום הזה קוראת מידי יום בשקיקה את הכתוב ולומדת הרבה מהעצות הניתנות ומהתמיכה . כמו כן אני נפגשת דיאטנית של הקופה שהתמחתה בניתוחים בריאטריים .
|
|
בתגובה ל: תמיכה מאת: נושנושית ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: נושנושית מה עם התמיכה מחברותייך הקרובות??? :) מאת: שרווליתי ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתמשפט שאימצתי לאחרונה פה בפורום מספינינגית המקסימה. תמיכה חשובה מאוד מאוד לתהליך ולירידה במשקל. אני אשתף מנסיוני. כשהחלטתי לעבור את הניתוח הקומונה בתפוז היתה הבית השני שלי קראתי כל מילה בשקיקה מצאתי בה חברים נפלאים שהבינו מה אני עוברת. כשאני דיברתי עם הפסיכולוגית והדיאטנית אחרי הניתוח מהר מאוד מיציתי מסיבותי שלי. את הידע שלי שאבתי רק מהאנשים שעברו את התהליך איתי ולפני. ליבי ושרוולון היו האורים והתומים שלי בזמנו. אני את התהליך שלי לקחתי הכי רחוק שאפשר בחיים (ואני עדיין לוקחת). ניתחתי כל שינוי פיזי שקרה והבנתי את ההשפעה שלו על הנפש. הלכתי לסדנאות העצמה (לא קשורות לשרוול) אבל בהחלט קשורות לאני החדש שלי. מבחינתי הניתוח זה לידה מחדש, היום אני מגדלת את עצמי כמו שהייתי מגדלת ילד חדש שלי (אם היה נולד). הבטחון העצמי שלי, הדימוי העצמי שלי, אני כרעיה, אני כאשה, אני כאמא הכל קיבל כיוון חדש. אני חושבת ששינוי כזה יכול להיות מבלבל מאוד אם אתה לא נמצא במקום שאתה יכול להכיל אותו. כשפעם התלוננתי בפני חברה על בעלי היא שאלה מה את רוצה? הבן אדם היה רגיל לישון עם האישה שלו ועכשיו הוא ישן עם אשה חדשה, אז נכון שזו מחמאה אבל זה גם יכולה להיות טרגדיה. צריך למצוא את האיזון בין האני החדש והאני הישן וזה בהחלט לא פשוט. בתחילת התהליך מתמודדים עם האוכל, הכמויות הספורט ההטמעה של ההרגלים החדשים ובהמשך מתמודדים עם כל ההשלכות של ההרגלים האלו. מי אמר שחיינו הם פשוטים? בגלל זה לקחתי את זה למקום של קריירה אני לומדת אימון משלבת את זה עם כל הטכניקות ההוליסטיות שלי ונותנת את התמיכה כי זה סוג של ייעוד. ושוב אני חושבת שהיתרון העצום שלי זה שאני באה מאותו מקום שכולנו נמצאים בו ומתמודדת איתו יום יום. נכון שזה נשמע כמו אחלה פרסומת לעסק שלי אבל אני באמת באמת מדברת מהבטן ומי שמכיר אותי יודע. שלכם באהבה שמחה
![http://img402.imageshack.us/img402/8677/111hr.jpg]() קבוצות חדשות בפתח... קבוצת נתניה
וקבוצת רמת ישי בעמק יזרעאל לפרטים והרשמה : 0542699023 simhaj217@gmail.co
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתגם לפני הניתוח התמיכה חשובה, במהלך כל אותן "מאות" בדיקות רפואיות שלא חשבתי שאני אעשה בחיים, יש צורך בתמיכה מהמשפחה הקרובה ולעיתים קרובות מהבוס/ית שלא מבינים למה פתאום אחרי שהתחמקתי מבדיקת דם פשוטה, אני פתאום עובר כל בדיקה אפשרית בספר. אני לא סיפרתי ליותר מדיי אנשים - אני מתבייש בעצמי, אני מרגיש שנכשלתי ואני נאלץ לפנות לכירורגיה כמוצא אחרון, אבל זה רק אני ובכל מקרה, ללא תמיכה היה לי הרבה הרבה יותר קשה....
|
|
בתגובה ל: לא פייר, מה לגבי תמיכה לאלו שלפני הניתוח!!!!!! מאת: sivan5180 אני מסכימה אתך לחלוטין שהתמיכה חשובה מאוד גם לאלו שלפני הניתוח,(כמוך כמוני)ועבורי הפורום הזה זו הכתובת לקבל את כל התמיכה והעידוד שצריך.לגבי זה שאתה מתבייש בעצמך מכיוון שפנית לכירורגיה כמוצא אחרון,אני יודעת שעם רגש אי אפשר להתווכח.אבל לדעתי,אם באמת היית מוותר לעצמך ועל עצמך ומפסיק להלחם,(בכל דרך שהיא שאינה מזיקה לך,)אז אולי היה לך במה "להתבייש",למרות שאני מאמינה שתקופות של "יאוש" יש והיו לכולנו- לכל מי שעדיין לא עבר את הניתוח.הדרך הכירורגית היא רק כלי עזר בהשגת המטרה,היא לא באה במקום דברים אחרים.גם הניתוח שייך להתמודדות עם הבעיה,אבל הוא לא פותר אותה,ולכן,בכל מקרה,לא נכשלת.במקום להלחם עם כלי נשק רגילים,עברת לכלי נשק מתוחכמים יותר.(להזכירך שגם כלי נשק זקוקים לאדם שיפעיל אותם).רבים וחכמים ממני בפורום הזה,הזכירו את הסטטיסטיקה הקיימת שמבין האנשים בעלי בעיות השמנה שעושים דיאטה בדרך הרגילה, 95% יעלו את המשקל בחזרה ועוד עם ריבית.לכן אני אישית לא רואה בבחירה שלך כישלון.לא מדובר כאן ב"כוח רצון" שכביכול אין מספיק,אלא בבעיה יותר עמוקה,שלפעמים יש צורך בכיוון חשיבה והתמודדות שונה מהרגיל.מאחלת לך את כל הטוב,שהזמן עד הניתוח יעבור מהר ובקלות,ושתהיה כבר אחרי זה.הפורום הזה עם האנשים המאוד מיוחדים שיש בו-מהווה רשת תמיכה ובטחון אמיתית.אתה מוזמן להעזר בכולנו.בהצלחה!
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wvPPsWk/weight.png]()
|
|
בתגובה ל: הי סיוון מאת: גדולה מהחיים ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: לגדולה מהחיים - תודה רבה :) מאת: sivan5180
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתכולנו צריכים תמיכה אחרת לו היינו פה... הפורום הוא רק חלק מרשת התמיכה של כל אחד מאיתנו. בעצם הייותנו פה אומר שאנחנו צריכים תמיכה וגם עשינו צעד קדימה בהתחברות והשתתפות על מנת לתמוך אחד בשני. אני עדיין לפני, ממתינה לתאריך ניתוח בקוצר רוח ומאוד מקווה שזה יהיה בחודש הקרוב ולהגיעה לקיץ החם קצת יותר קלה וכך אולי יהיה לי פחות חם. לגבי הבחירה "בדרך הקלה" -הכירורגית. לא נראה לי שזו הדרך הקלה כי מדובר פה בתקופה לא קלה לפי מה שאני קוראת פה. ומלבד זה אני יודעת לפחות על עצמי שאת הירידה הגדולה אני יודעת לעשות גם ללא הניתוח. הבעיה מה קורה לאחר מכן כשלא מצליחים לשמור על הירידה לאורך זמן ועולים בחזרה ++++. אז אני אורגת לי רשת תמיכה ממשפחה חברים אנשי מקצוע וכמובן אתם כולכם שכותבים פה ומשתפים. מקווה לשתף בהקדם בחוויות של אחרי הניתוח. תודה לכם
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתשזה נשמע מצחיק כשאני אומרת את זה, כי עוד לא הלכתי לפסיכולוגית שאתה סיכמתי להיפגש, ואת הפגישות עם התזונאית אני דוחה כל הזמן (הייתי באחת). אבל אני ממש לא בלי תמיכה ולא הייתי רוצה לעבור את זה לבד. הכתיבה כאן ושיחות עם כמה אנשים במעגלים הקרובים שלי נותנים לי הרגשה שאני נתמכת בהרבה אמפתיה ואהבה. אני מעריכה שאדע לזהות אם ומתי יש לי צורך בתמיכה המקצועית הפורמאלית. בכל מקרה, אני בהחלט מתחילה לזהות איפה החיזוקים ואיפה החסימות. הזיהוי אצלי הוא 80% מהעבודה.
מתרגמת - מתמחה בתרגום משפטי, עסקי ופיננסי
גרפולוגית - מתמחה בגרפולוגיה תעסוקתית
|ניסיון עשיר, מוצלח ומוכח עם ילדים בעיקר בגיל הרך, תשאלו אותי כל דבר - העצות שלי ממש מועילות
|
|
בתגובה ל: הסקר של שבת מאת: עייפה ומאושרתליבי שרוולון וכל החברה הוותיקים שנשארו חברים אבל כבר לא בפורום. אני וויתרתי על התמיכה של מלב"י מי שתמך בי זו אני. התהליך האישי שעברתי לפני ובתחילת התהליך נתנו לי את נקודות האור. אני עדיין בדיעה שרק מי שהיה שם יכול להבין. אני גם חושבת שלכל שלב בתהליך צריך סוג אחר של תמיכה. וההסבר שלי בהתחלה צריך באמת דיאטנית שתסביר לנו מה צריך לאכול ואיך צריך לאכול אח"כ כשכבר יודעים מה לאכול ועוברים את "תהליך הפרידה" מאוכל בכל מצב ,וכשמגיעים לאיזשהו משקל שמרגישים בו "נורמלי" מתחיל תהליך אחר תהליך ההטמעה של הצורה וההרגלים החדשים, תהליך הנתינת אמון שזה אמיתי ונכון ולא איזשהו חלום שמחר יתפוגג. צריך תמיכה מהחרדה הזו של חצי קילו שעולה והופך את היום לשחור. צריך תמיכה להנות ממה שהרווחנו ביושר להבין שזה בסדר להיות מאושרים וגאים. אני חושבת שמפגשי ונטילציה שיתוף דיבור קצת תהליכים חווייתיים מעצימים מאוד את השינוי הגדול שחל בנו. הרי השינוי הוא לא רק במשקל כל החיים משתנים. אז אם כבר אז קצת פרסומת... מי שרוצה ליווי בתהליך ממי שעברה /עוברת וחווה אותו יום ביומו מוזמן להסתכל בחתימה ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e258d92a1b.gif סמיילי_צוחק]() שמחה
![http://img402.imageshack.us/img402/8677/111hr.jpg]() קבוצות חדשות בפתח... קבוצת נתניה
|
|
בתגובה ל: התמיכה שלי היתה הפורום והחברים שפגשתי בו מאת: שמחה40זה מה שנקרא שיווק אגרסיבי ![http://d9qlpzbrupiyk.cloudfront.net/smil411e26216c944.gif סמיילי_לשון]() שמחה
|
|