|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח לכולם מאת: libi79 ובו ממצאים לגבי השפעת הירידה במשקל בעקבות ניתוח בריאטרי, על מבנה הלב ותפקודו.
ההשפעות של התערבויות תרופתיות וכירורגיות לטיפול בהשמנה על תחושת התיאבון (מתוך Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism):
ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון פברואר של ירחון American Journal of Cardiology עולה כי ירידה במשקל בקרב חולים עם השמנת יתר חולנית עשויה להביא לשיפור במבנה החדר השמאלי של הלב, וזאת ללא תלות ביתרונותיה האחרים של הירידה במשקל. החוקרים מצאו כי חולים עם השמנת יתר אשר איבדו ממשקלם לאחר ניתוח בריאטרי הראו מדדים טובים יותר של מבנה החדר השמאלי, ללא תלות בשינויים בלחץ הדם ובתחלואה נלווית אחרת הקשורה בהשמנת יתר, דוגמת דום נשימה חסימתי בשינה. לדבריהם, הן החולים שעברו ניתוח בריאטרי והן נבדקים מקבוצת הביקורת- אשר ירדו במשקל ללא ניתוח- הראו שיפור במדדים של השטח הסוף- דיאסטולי בחדר ימין והלחץ הסיסטולי בחדר ימין. לטענת החוקרים, מחקרם זה הינו המחקר המבוקר הראשון הכולל מעקב ארוך טווח ואשר נועד להעריך את הקשר בין ירידה במשקל ובין תפקוד חדר שמאל של הלב בחולים עם השמנת יתר חולנית, ללא תלות בשיפורים בלחץ הדם, בדום נשימה חסימתי בשינה ובתחלואות נוספות הקשורות בהשמנת יתר. נציין כי אותה קבוצת חוקרים פרסמה עבודה דומה בשנת 2008, אשר בה הראו כי שינויים במשקל הגוף קשורים בשינוי בגודל העלייה השמאלית, וזאת באופן שאינו תלוי בתחלואה נלווית, וכי ירידה במשקל הנובעת כתוצאה מניתוח בריאטרי מונעת את העלייה הפרוגרסיבית בנפח עלייה שמאל. החוקרים מוסיפים כי תוצאות מחקרם הנוכחי בפני עצמן לא תבאנה ככל הנראה להרחבת ההתוויות לביצוע ניתוחים בריאטריים, אולם כן עשויות לשנות את התפישה של התועלת שבביצועו ושל זו הקשורה בירידה במשקל. לדבריהם, עבור חולים עם מדד מסת גוף (BMI) גבוה ותחלואה נלווית דוגמת לחץ דם גבוה, זוהי סיבה נוספת לשקול (ניתוח בריאטרי) בכובד ראש. היתרונות אינם מוגבלים לירידה במשקל ולשליטה טובה יותר בסוכרת בלבד, הם מסבירים, כי אם ככל הנראה כוללים גם שיפור בגודל הלב ובתפקודו.
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח לכולם מאת: libi79 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח לכולם מאת: libi79 הי חברה
כבר מאתמול בערב אני מרגיש רעב שמתחיל להיות בלתי נשלט!. אמנם הכינו אתמול בערב בבית מעדן (דווקא לא שמן אך אני עדיין בדיאטת נוזלים) אך גם הבוקר קמתי רעב. אחרי ספל גדול של קפה שוב נהייתי רעב (כשעה אחרי) ואז לקחתי רויון (חצי ליטר) וסיימתי את כולו! רק אחרי זה קצת נרגעתי. לי זה נראה קצת מוגזם לסיים ספל קפה של כ - 300 מיליליטר ואח"כ חצי ליטר רויון. בכלל אם בדקתי את יומן האכילה של אתמול נדהמתי שהצלחתי להכניס לתוכי כ - 1000 קלוריות! בוקר מאוחר = קפה + חצי רויון צהרים = ספל מרק צח + כוס נקטרינה מרוסקת בבלנדר עם קרח אחה"צ = חצי רויון + יוגורט רבע ליטר ערב = מעדן שוקולד דיאט + יוגורט רבע ליטר וקצת רויון
בקיצור הרבה מאד אוכל מה עושים - האם כבר צריך להילחם? בשלב כה מוקדם או שזה הגיוני. במקרה קראתי את יומני האוכל באתר המקביל (חיים עם השרוול - שרוולון, אביגיל וכו') וגיליתי שהם אוכלים פחות ממני או כמוני מבחינת הכמויות אך הם תקופה ארוכה אחרי הניתוח!
אשמח לשמוע תגובתכם...
נ.ב. חג שמח לכולם ותהנו במפגש שבועות
ינון
|
|
בתגובה ל: האם שבוע אחרי הניתוח צריך להתחיל להילחם? מאת: לחיי היובל השני היי ינון, שמתי לב שכל מה שנכנס לך לקיבה הוא אוכל קר, או קפוא, או קר... למה? הקיבה לא אוהבת שקר לה. כשקר לקיבה היא מחפשת עוד, וייתכן שיש לזה קשר לתחושות שלך. ממליצה לך לנסות היום אוכל קצת יותר חמים. למשל- מרק עוף מסונן עשה לי פלאים בתקופה הראשונה. אם כבר מותר לך פירה- ממליצה לך להכין פירה מתפ"א ובטטה, לדלל במעט חלב ולאכול חמים. הכמויות שלך לא מאוד גדולות, אלו הנפחים שגדולים. נפח נזזלי מתפנה מהקיבה מאוד מהר ולכן תחושת הרעב גם חוזרת מהר. ההגבלה האמיתית תתחיל עם התחלת המוצקים, אל תדאג. דורית
|
|
בתגובה ל: לא מלחמה- התמודדות מאת: עייפה ומאושרת הי דורית - בוקר טוב
אני שותה מרק צח לפחות פעם ביום (גם אתמול) ולצערי אניה והדיאטנית אמרו שאפשר לאכול פירה וכדומה רק שבועיים אחרי הניתוח (מת לאכול פירה... או גבינה). אני אנסה לשתות יותר מרק, אולי זה יעזור - בטח לא יזיק. אבל את בכלל לא מעודדת אותי לגבי המשפט האחרון שלך. ידעתי שאצטרך להיאבק, אבל לא חשבתי שכבר בשלב כה מוקדם.
בכל מקרה תודה
|
|
בתגובה ל: מרק חם מאת: לחיי היובל השני אני דווקא חושבת שזה המשפט שאמור להכניס פרופורציה לרעב שלך- בשלב בו תתחיל לאכול מוצקים, אז תרגיש את ההגבלה האמיתית בכמויות שמקנה לך השרוול.
|
|
בתגובה ל: האם שבוע אחרי הניתוח צריך להתחיל להילחם? מאת: לחיי היובל השני אני לא אכנס לכמויות שהצגת, את זה אשאיר לגורמים מקצועיים למרות שמזיכרוני זה די דומה למה שאני אכלתי בשלב שלך אולי קצת פחות רוויון :) מה שכן אוכל לומר הוא את הדבר הבא: אתה בחור כבן 50 בגובה של 182 ס"מ (זה חושב מה BMI שלך) ושוקל כרגע 133.5. מה שזה אומר שבמצב מנוחה מוחלט ללא שום פעילות אחרת אתה מוציא כ 2480 קלוריות ביממה. אם נתחשב בזה שאתה מתהלך, אוכל (דרך אגב פעולה ששורפת הרבה קלוריות בפני עצמה), מקליד על המקלדת ואפילו קצת עובד בגינה (כפי שכתבת) אז אנחנו מגיעים לכ 3000 קלוריות הוצאה ביממה. אם צרכת 1000 קלוריות זה אומר שנטו הוצאת 2000 קלוריות ליום. לי זה נשמע מצוין! חוץ מזה שהטיקר שלך מדבר בעד עצמו.
בהצלחה וחג שמח.
Tomer
|
|
בתגובה ל: הי ינון מאת: tomer_s תודה תומר על תשובתך אבל לא מטרידה אותי כרגע הירידה כמו הרעב שהתחיל להיות חזק. מסתבר שגם הבוקר עליתי על המשקל וירדתי עוד חצי ק"ג. אכן, החישובים שלך אכן נכונים ושמן כמוני (מלידה) מכיר טוב את החישובים. אבל הרעב... מפחיד! אנסה להישמע לעצתה של דורית - אולי זה יעזור.
נ.ב. - חלק מהפחד נובע מכך שכבר קראתי כאן באתר שישנם רבים שלא חשים ברעב זמן רב ומאלצים את עצמם לאכול.
ושוב תודה וחג שמח
ינון
|
|
בתגובה ל: תודה תומר על תשובתך אבל מאת: לחיי היובל השני אתה מתנהג בסדר גמור וכמו שתומר הראה לך אתה בדיפיציט קלורי גדול מאוד. רק לידיעה, בדיאטה "רגילה״ שואפים לדפיציט של 500 קלוריות והנה לך יש 2000. תחושת הרעב היא תקינה, מלמדת שמערכת העיכול שלך מצוינת ועיכלה מהר את השינוי וחזרה לתפקד מצוין. האוכל מתפנה מהר בגלל שהוא נוזלי עדיין ולכן תחושת הרעב מגיעה יחסית מהר להרגשתך אבל אובייקטיבית בזמן הנכון. ככל שתוכל יותר מוצק תראה שהרעב יגיע במממוצע בין שעתיים לארבע שעות. גם אני מרגיש יופי רעב וגם אני התפלאתי שאני ״לא כמו״ האחרים אבל כמו שכבר הבנת החוכמה היא שינוי בהרגלים ובדפוסי חשיבה. כל עוד תאכיל את השרוול באוכל בריא הוא יודה לך.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: תודה תומר על תשובתך אבל מאת: לחיי היובל השני דורית צודקת. נסה את עצתה. גם אני כמוך חשתי תחושת רעב, במיוחד כאשר משהו טוב היה מתבשל בסביבה... לא ציינת מהם הרגלי השתייה שלך. אני מציע שתבדוק עם עצמך שמא קיים בלבול בין רעב לצמא. האם ייתכן שאתה צמא עקב מחסור בנוזלים? זה מצב שבהחלט ייתכן בשלב שלך. במקרים רבים תחושת צמא מתחלפת בתחושת רעב.
Tomer
|
|
בתגובה ל: האם שבוע אחרי הניתוח צריך להתחיל להילחם? מאת: לחיי היובל השני קראתי את ההודעות שלך ויש כמה דברים שכדאי לשקול.
קודם כל התפריטים שציינת (שפורסמו בפורום השני) כוללים מוצק. אלה תפריטים של אנשים שכבר עבר זמן מאז הניתוח שלהם והתפריט שלהם אינו כמו שלך. כשתתחיל לאכול מוצק תגלה כמה זה סותם.
אפילו טחון כמו פירה או ירקות מאודים יתנו לך הרבה יותר שובע ממה שאתה מכיר עכשיו בתפריט נוזלים.
כמו שכתב לך תומר ייתכן שיש בלבול בין רעב לצמא וייתכן רעב "נפשי" בגלל מה שמתבשל בבית. שתה הרבה, שתה גם חם. לפעמים סוכריה או מסטיק יכולים לספק תחושת לעיסה ולמנוע את הרצון הבלתי מתפשר הזה להפעיל את הפה (ייתכן שגם הוא "מסייע" לתחושה הקשה שאתה מרגיש).
ולא נשכח בסופו של יום שההוצאה הקלורית שלך ומה שהגוף שלך אמור לשרוף - הוא יותר משל רובנו כאן.
הירידה שלך מעולה וכנראה הגוף שלך דורש יותר.
|
|
בתגובה ל: היי ינון מאת: libi79 אכן יכול להיות שיש בלבול בין רעב וצמא ויכול להיות שאני צריך לשתות משקאות נוספים חוץ ממים שאני שותה - קצת נמאס לי וירדתי בכמות ויכול להיות שאולי גם זאת הסיבה של הרעב. אנסה להרבות גם בתה חם אולי זה יעזור... בכל מקרה עודדת אותי עם האוכל המוצק
תודה וחג שמח
ינון
|
|
בתגובה ל: תןרה ליבי מאת: לחיי היובל השני אני 3 חודשים אחרי בהחלט מרגיש את השובע אבל גם רעב. גם כשהדיאטה שלי מכילה מוצקים יש ימים שמרגיש יופי רעב ולפעמים גם רעב גדול אפילו שאכלתי לדוגמא שעה לפני 2 פרוסות לחם ביצה קשה וקצת ירקות . אבל, אני לא נבהל ומשווה את עצמי לאחרים, כמו שאמרתי הרגלים- זה העיקר - אם אני רעב אני אוכל אוכל מזין ובריא. לפי עצתה של הדיאטנית שלי אני גם לא סופר קלוריות - כי ברור רשאני אוכל אוכל בריא ולא משתולל עם דברים שמנים ומתוקים - אני אוכל לפי צרכי הגוף שלי כמה שצריך ומשום כך אין מצב לפחות לא כרגע שאעבור את מכסת הקלוריות היומית. אני מספר לך למרות שאתה בשלב מוקדם בכדי שתדע שהשרוול הוא לא אותו הדבר אצל כל אחד ולכל גוף צורת התמודדות שונה וקצב פינוי אוכל שונה והוצאה אנרגטית שונה - רציתי שתדע שקיימת האפשרות שתמשיך להרגיש רעב גם בעתיד - השאלה במה תאכיל את השרוול. העצה לגבי שתייה ובמיוחד דברים חמים תופסת.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: קצת משבית שמחות מאת: MEIR35 אם תיקח את המשותף, ינון ואתה גברים בעלי מבנה גוף גדול. (כשראיתי אותך במפגש אמרתי לעצמי: מה זה הגובה הזה? :-))
אין שום ספק שהגוף שלכם דורש הרבה יותר מבחורה בגובה שלי למשל (1.64)
לשניכם ירידה מצויינת במשקל, שוב, ברמת ההוצאה הקלורית זה מה שאתם צורכים. חייבים איזון...
|
|
בתגובה ל: וזו אחת הפעמים שטוב להשוות מאת: libi79 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: MY POINT EXACTLY מאת: MEIR35 לא הצלחת להשבית שום שמחה - בוטח שזו לא כוונתך. תודה על ששיתפת אותי בצרותיך ולפי מה שהבנתי מכיוון שאנו באותם ממדים בערך כנראה שאנו באותה סירה. אמנם כמו שטענת לכל אחד שרוול שמגיב אחרת אך כדאי לשמוע מאחרים וללמוד - אולי זה יהיה נכון גם אצלי. בינתיים משתדל לאכול מרקים - נראה אם זה יעזור
ינון
|
|
בתגובה ל: תודה לך מאיר וגם לך ליבי מאת: לחיי היובל השני ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: האם שבוע אחרי הניתוח צריך להתחיל להילחם? מאת: לחיי היובל השני נותחתי גם אני על ידי ד"ר פייגין המהממת וגם אני כמוך בתקופת הנוזלים חשתי רעב מרובה וחיסלתי ליטרים שלמים של רוויון עד שלשולים.ברגע שהתחלתי בתזונה מחיתית חזרתי לפרופורציות פתאום 2 כפות פירה קצת עוף וירק מבושל סותם אותי לכמה שעות טובות. אז ידידי גלה קצת סבלנות והכל יהיה בסדר
|
|
בתגובה ל: היי יובל מאת: gabig קודם כל כנראה שלא שמת לב שמי ינון (הכינוי שאימצתי באתר הינו "לחיי היובל השני" הוא לאחר הניתוח ויום הולדת ה - 50 שחגגתי לא מזמן).
בנוסף ממש תודה על העידוד שנתת לי בנושא האוכל המוצק.
בברכת חג שמח ינון
|
|
בתגובה ל: שלום ותודה ל... לא יודע את שמך מאת: לחיי היובל השני ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח לכולם מאת: libi79 כנראה שמאז הניתוח התחלתי להתפרק, עכשיו עם שבר מאמץ בעקב ודלקת בקרסול וגם חשד להתחלה של דלקת פרקים מה שמצריך סדרת בדיקות... ולשאלתי..האורטופד נתן לי כדור בשם ARCOXIA, ידוע למישהו אם הוא נכלל ברשימת התרופות ה'אסורות'?
|
|
בתגובה ל: מה נסגר איתי?! מאת: adi0203 נתחיל לגבי ארקוקסיה- לא יודעת אם זה מקבוצת התרופות האסורות, אני עוד מעט אבדוק. לגבי התפרקות הגוף- אני חושבת שזה די ברור. ראשית- מבחינה פיזית, הגוף נושא במאמץ חדש, וזה כשלעצמו יכול להביא לתקלות. מעבר לזה- הירידה המהיר במשקל משאירה את הגוף שלנו חשוף לכל מיני צרות. אני אצן לך דוגמה- למרות שאני אוכלת סביר ונוטלת ויטמינים בצורה אדוקה, הגוף שלי מגיב לירידה במשקל בנשירת שיער שלא פוסקת כבר כמה חודשים. בשבועיים האחרונים עוד ישנתי פחות בגלל בחינות ובגלל שהבן שלי היה חולה, אז הגוף שלי גמל לי בהתרסקות של המערכת החיסונית- אני עם דלקת ריאות, שזה לא משהו אופייני לגיל שלי ולעונה. זה מה יש ועם זה ננצח (לפחות גם התיאבון שלי נדפק וירדתי עוד חצי קילו). תתעודדי, זה זמני! דורית
|
|
בתגובה ל: באמת מה נסגר??? מאת: עייפה ומאושרת ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מה נסגר איתי?! מאת: adi0203 קודם כל- היא שייכת לקבוצת התרופות נוגדי הדלקת לא סטרואידלים. מה שאומר, שזו קבוצת התרופות שאנחנו צריכים להיזהר ממנה (תופעת הלוואי היא גירוי של רירית הקיבה). יש רופאים שמרשים לקחת תרופות מקבוצה זו, תלוי כמה זמן לאחר הניתוח, ובכפוף לנטילת לוסק או דומיו. מדובר על תרופה מאוד מאוד חזקה, שהייתי מתייעצת עם הרופא המנתח לפני החלטה על נטילה שלה. היא גם לא פשוטה מבחינת תופעות הלוואי. ממליצה לך לגגל על התרופה. יש הרבה מידע ברשת. דורית
|
|
בתגובה ל: עדי- מידע לגבי ארקוקסיה! מאת: עייפה ומאושרתהיי, לא חשבתי על זה בכלל!! איפה אפשר לראות מהן התרופות שאסורות? אני מניחה שלא כל הרופאים יודעים מה מותר ומה אסור למנותחי קיבה.
|
|
בתגובה ל: תרופות אסורות מאת: kerenz זה שבגדול אור לנו תרופות מקבוצת NSAID (נוגדי דלקת לא סטרואידליים) ותרופות הסופחות נוזלים ומגדילות נפח בקיבה. כשאת מקבלת איזשהו טיפול חדש, שוודאי שהרופא יודע מהניתוח שעברת ומה שאסור לך. מה שלא בטוחים בו- עדיף כמובן להתייעץ עם המנתח.
|
|
בתגובה ל: עדי- מידע לגבי ארקוקסיה! מאת: עייפה ומאושרתללא תוכן
|
|
בתגובה ל: מה נסגר איתי?! מאת: adi0203 ולא להתפרק לנו....
|
|
בתגובה ל: מה נסגר איתי?! מאת: adi0203 הי עדי? מקווה שאלה הן ההתפרקויות האחרונות בשלב זה ומעכשיו רק תחלימי לגבי הסיכונים והייעוץ המקצועי אין לי להוסיף מעל למה שדורית כתבה (לעניות דעתי היא מבינה בנושאים אלי הרבה יותר מהאחרים באתר)
ושיהיה חג שמח
ינון
נ.ב.
לדורית אם את קוראת תגובה זו אז גם את תשמרי על עצמך וקצת תדאי לעצמך ולא רק לאחרים.
|
|
בתגובה ל: תשמרי על עצמך ושלא יהיו לך מחשבות שליליות מאת: לחיי היובל השני תודה ינון על הדאגה. מה שמצחיק, שביום שני בבוקר כשחזרתי לרופאה שלי עם צילום חזה "מפליל", והיא דיברה איתי על שבוע מחלה, כמעט התפוצצתי מצחוק. הודעתי לה שיש לה 72 שעות להעמיד אותי על הרגליים במצב סביר, כי בחמישי ושישי אין סידור אחר במרפאה. זו רק אני... כמעט ירתה בי. מקווה שבכל מקרה אני בשיפור ובקרוב לא אשתעל כמו חולה שחפת סופני.
חג שמח, דורית
|
|
בתגובה ל: מה נסגר איתי?! מאת: adi0203עלתה בי מחשבה,בעקבות מה שאת מספרת,שאולי ניתן להסתכל על הדברים באופן קצת "סימלי",ולראות בכל מה שקורה לך מעין "התפרקות" של הישן:דימוי הגוף הישן,תבניות החשיבה והאמונה המגבילות,המבנה הגדול של הגוף הישן,ההרגלים הקבועים,וכל מה שהיה שייך ל"עדי הישנה",בד בבד עם בניית העצמי החדש שלך,שהוא חדש,עוצמתי,מלא חיים וטוב הרבה יותר מהקודם,וכולל הרגלים חדשים,דימוי גוף חיובי,אמונות חיוביות בכוחותיך ויכולותיך,וערך עצמי גבוה יותר.בבקשה שמרי על עצמך,שולחת אהבה, נועם.
|
|
בתגובה ל: מה נסגר איתי?! מאת: adi0203 בדיקות דם עשית לאחרונה?
|
|
בתגובה ל: תגידי מאת: libi79 עשיתי שבועיים אחרי הניתוח והבדיקות היו זוועתיות, אבל עכשיו אעשה שוב גם כדי לבדוק את עניין דלקת הפרקים.. מקווה שזה רק שבר מאמץ מהפעילות הגופנית ושזה יהיה כבר מאחורי..
|
|
בתגובה ל: מה נסגר איתי?! מאת: adi0203 שבר מאמץ ודלקת יכולים להיות אם "פתאום" התחלת בפעילות גופנית אחרי שהרבה זמן לא "זזת". לגבי דלקת פרקים - מצריך בדיקות דם מן הסתם... ארקוקסיה - זו די תרופת הבחירה אצל רוב אורתופדים ( זה והתרופה אטופן) לטיפול בדלקות ובכאבים. נכון שהתרופה היא נוגדת דלקת ולכן כאילו "מתבקש" שתקבלי אותה אבל אני מניח שהמטרה העיקרית היא נגד הכאבים. התרופה שייכת לרשימת ה"אסורות" אבל כמוה גם וולטרן לדוגמא שכמעט כל אחד מאיתנו קיבל זריקות וולטרן אחרי הניתוח. אפשר גם להתגבר על הכאבים עם אופטלגין, אבל אם מתעקשים על ארקוקסיה אפשר לקחת אותה על בטן מלאה ויחד עם לוסק/אומפרדקס - כמובן אחרי שתקבלי אישור מהמנתח שלך. רפואה שלמה
|
|
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wEKl3Qm/weight.png]() החיים החדשיים התחילו ב 8.7.2010
|
|
בתגובה ל: חג שמח לכל החברים המקסימים מאת: איילת ש כמובן גם לחברים החדשים שמצטרפים אלינו- ברוכים הבאים וחג שמח. דורית
|
|
בתגובה ל: חג שמח לכל החברים המקסימים מאת: איילת ש אוהבת אתכם ואת הפורום המיוחד הזה.
|
|
בתגובה ל: חג שמח לכל החברים המקסימים מאת: איילת ש וכולם!
|
|
בתגובה ל: חג שמח, יקירתי:) מאת: לנה25 אין עלייך את פשוט מקסימה וגם כמובן שאר החברים כאן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wEKl3Qm/weight.png]() החיים החדשיים התחילו ב 8.7.2010
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח לכולם מאת: libi79 עברתי לפה מהפורום השני. אני חודשיים לאחר ניתוח השרוול, מאושרת עד אין סוף, ירדתי כבר 25 ק"ג!!!!!
ליאן.
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח :) מאת: lian_jשמחה שהצטרפת. נשמח אם תספרי על עצמך- בת כמה, מהיכן, מי ניתח אותך? חג שמח! דורית תוקן על ידי עייפה ומאושרת 18/5/2010 13:35
|
|
בתגובה ל: ברוכה הבאה ליאן מאת: עייפה ומאושרת *גרה ביישוב בעמק חפר *בת 19 פחות שלושה חודשים *התנתחתי אצל ד"ר סקרן המדהים!!!!!!
ומאז שהתנתחתי בעצם התחלתי לחיות!!!
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח :) מאת: lian_j ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח :) מאת: lian_j שמחים לקבל חברים חדשים. מקווה שהירידה תמשיך כמו שאת רוצה ושתמשיכי להיות מאושרת
ינון
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח :) מאת: lian_j ברוכה הבאה וחג שמח!
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח :) מאת: lian_j כל הכבוד על התהליך והירידה. כן ירבו :-)
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח לכולם מאת: libi79 למה תירס הוא מחוץ לתחום?
|
|
בתגובה ל: שאלונת מאת: lian_j תירס אסור על ידי רוב הדיאטניות והמנתחים, בעיקר בחודשים הראשונים לאחר הניתוח מכיוון שהוא מזון שאינו מתעכל לחלוטין. מה שנקרא "מזון רב שארית". הקליפה של התירס אינה מתעכלת, וכמות רבה ממנה עשויה לחסום את מוצא הקיבה, שהוא צר עקב הניתוח. זו גם הסיבה לאיסור למזונות נוספים רבי שארית- מנגו, אפרסמון, סלרי חי וכדומה.
|
|
בתגובה ל: אה, סוגיית התירס מאת: עייפה ומאושרת הדיאטנית שלי מאשרת לאכול תירס כבר חודשיים אחרי הניתוח... וזאת כמובן בהגבלה של 2 כפות תירס כתוספת למנת חלבונים נחשב מעולה ( לא ליפול על קופסא שלמה) היא טוענת שבתירס יש גם סיבים שעוזרים לעיכול!!! אני כן אוכלת תירס ומכירה עוד משורוולים שאוכלים ואין להם שום בעיה עם זה.
|
|
|
|
בתגובה ל: חג שבועות שמח לכולם מאת: libi79 אני עם התקף אלרגיה חריף מאתמול..האף שלי לא מפסיק לזרום ושורפות לי העיניים... איזה דייייייייכאון! מקווה שיעבור, רוצה להגיע למפגש :(
שיהיה חג שבועות שמח לכולכם..אל תזללו הרבה:)
|
|
בתגובה ל: צרות באות בצרורות! מאת: SweeTali תרגישי טוב, חג שמח ותגיעי למפגש רוצים לראות אותך!
|
|
בתגובה ל: צרות באות בצרורות! מאת: SweeTali שיעבור מהר ותוכלי להשתתף איתנו ביום חמישי.
|
|
בתגובה ל: צרות באות בצרורות! מאת: SweeTali חופשה!!! רצוי במדינה אחרת - פשוט לברוח מהאלרגנים! תרגישי טוב ומחיאות כפיים על המשקל
|
|
בתגובה ל: צרות באות בצרורות! מאת: SweeTali מקווה בכ"ז שתוכלי להגיע למפגש בחמישי. הפעם יש לגיטימציה לקוטג'...
|
|
בתגובה ל: צרות באות בצרורות! מאת: SweeTali אני יודעת כמה זה מעצבן אלרגיות אני מלכת האלרגיות, למה אני לא אלרגית אבל זה עובר... מקווה לראות אותך במפגש:)))
|
|
בתגובה ל: צרות באות בצרורות! מאת: SweeTali מקווה שעד המפגש יעבור לך! וגם מאוד מקווה שיעבור לי..לא בא לי להגרר על הקביים =\
|
|
בתגובה ל: צרות באות בצרורות! מאת: SweeTali שיעבור מהר,שמרי על עצמך ומקווה שתוכלי להגיע למפגש.
|
|