|
ענבר היא דיאטנית קלינית המתמחה בבריאטריה ומקבלת דרך קופת חולים כללית באיזור ראשון לציון, רחובות ונס ציונה. מעבר לזה היא מקבלת גם באופן פרטי ואפילו באה לביתם של המטופלים הגרים באיזור ללא שינוי בעלות. בנוסף להנחיות תזונתיות ענבר משלבת בטיפול גם עזרה בתהליך השינוי (באמצעות NLP) ושימוש בתוספי תזונה או תכשירים הומאופתים בהתאם לצורך. ענבר תהיה כאן לענות לשאלותיכם ביום חמישי בלילה וביום שישי בבוקר (לא בשעות קבועות מראש אז תוכלו להשאיר לה שאלות והיא תענה בזמנה הפנוי). אתם מוזמנים לשאול כל מה שתרצו, תפריטים לפני-אחרי ובתהליך, דיאטת חלבונים, תזונה לשמירה ותזונה למצבים שונים. מי שלא רוצה להציב הודעה בשמו יכול לשלוח לי אותה ואדאג שהיא תעלה לשרשור באופן אנונימי. בהצלחה לכולנו. תוקן על ידי libi79 4/11/2010 3:29
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 כפי שכבר כתבתי כאן היום, אני כמעט חודשיים אחרי הניתוח. מהפעם הראשונה שהתירו לי לאכול פירות , עוד כשהייתי צריכה לאכול אותם מרוסקים, לא הרגשתי איתם טוב. אחרי שאני אוכלת פירות אני מרגישה כאילו הם "תקועים לי" בגרון וזה עושה לי "גרעפסים"- כמו אחרי הניתוח, רק שזה לא עושה לי גם צרבת... מדובר בכל פרי מסוג כלשהו!!! אפילו כשהם היו טחונים. ועכשיו, לא משנה כמה אני לועסת זה עדיין ככה. הדבר המוזר הוא שכשאני שותה פירות בתור מילקשייק (כלומר עם חלב)- זה לא עושה לי ככה. רעיונות למה?
בהצלחה לי! ![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wI9jaRU/weight.png]()
|
|
בתגובה ל: שאלה בקשר לפירות מאת: ObesityNoMore הפירות בו מרוסקים היטב והחלב מחליק את זה עוד יותר. רסק תפוחים ניסית?
|
|
בתגובה ל: פרי שייק מאת: libi79 שאפילו אם אני עושה "פרי שייק"-כלומר, פירות מרוסקים על בסיס מיים, ואת שינהם אני מרסקת באותו המעבד- זה עדיין אחרת. יש מצב שהחלב איכשהו מסדר את העסק בבטן? כי אני יודעת לדוגמא שכשיש צרבת חלב עוזר, אז אולי הוא מפרק כלמיני דברים?
|
|
בתגובה ל: כן. זה מה שאני אומרת מאת: ObesityNoMore שלום רב
קודם כל לגבי ענין החלב והצרבת - אז ככה : זהו אחד מהמיתוסים הלא מאד נכונים. נכון שכביכול לזמן קצר, זה כאילו עוזר - קצת מרגיע. אבל בטווח הארוך שתיית חלב אחרי צרבת לא רק שאינה מסיעת אלה גם עשויה להחמיר והסיבות הן : צרבת יכולה להגרם מ 2 סיבות: א. עודף חומצה ב. חוסר חומצה. במקרה של צרבת מחוסר חומצה, החלב בהיותו בסיס רק יחמיר כאמור את המצב. אבל גם בצרבת כתוצאה מעודף חומצה - החלב אמנם יסתור את החומצה (בהיותו בסיס), אך לאורך זמן יגרום לגוף ליצר עוד חומצה כדי להתגבר על הבסיס שנכנס לגוף (= חלב). כך שבשני המקרים החלב אינו הטיפול המתאים לצרבת אלה טיפולים אחרים
לגבי ענין הפירות - חלק מהפירות אכן יכולים בהתחלה לגרום לתחושות של צרבות, חומציות ,גרפסים אוכל שעולה וכו. יש להמודד ולהתרגל לאכילת פירות בהדרגה. בהתחלה טחון ומרוסק ואחכ בהדרגה כן חשוב ומומלץ לעבור לאכילת פירות בשלמותם כדי להתמודד עם הלעיסה ולעודד את הפה לחזור וללעוס. מומלץ להעדיף פירות כמו בננה ואגס שהם יותר נטרלים..( האם גם הם עשו לך בעיות) ולהמנע בשלב זה מפירות הדר למשל. האם ניסית את הפירות עם או בלי קליפה? יתכן שאכילת פירות מקולפים בשלב זה יעבור לך יותר בקלות. בהמשך מומלץ לעבור לפירות עם הקליפה בשל הסיבים שבה . כאמור כדאי לחתוך לחתיכות קטנות וללעוס טוב כפי שאמרת שאת עושה. אפשר גם לנסות לערבב עם קצת גבינה / אבוקדו/ טחינה - זה יכול לעזור להחליק..
חודשים אחרי ניתוח אני פחות ממליצה על שייקים מ כמה סיבות: א. עלותם הקלורית עשויה להיות די גבוהה (כוס שיק פרי= 3 מנות פרי + חלב יכול להגיע ל כ 250 קלוריות בקלות) - עבור משקה שפחות משביע מאכילת פרי שלם . ב. בשייק אנחנו מאבדים חלק מהויטמינים וגם את הסיבים כאמור. ג. בשלב זה כדאי כאמור להתמקד באוכל מוצק, שמעודד ומרגיל את הגוף לפעולת הלעיסה - זוהי פעולה שאם לא נתאמן עליה (אם לאורך זמן נאכל רק אוכל נוזלי וטחון) היא עלולה להפגע. ד. מזון מוצק משביע לאורך זמן רב יותר ממזון נוזלי. ה. אכילה מוצקה היא האכילה הנורמטיבית שאליה צריך לשאוף בהדרגה משלב של 6 שבועות אחרי הניתוח.
אני משוכנעת ששאלתך לגבי השיקים לא אומרת שאת אוכלת טחון בלבד ואני מבינה שאת כן מנסה לאכול וללעוס. ניצלתי פשוט שאלה זו להסביר למה חשוב להגיע לאכילה של מוצקים ולא להשאר בשלב הטחונים והמרוסקים מה שקורה לצערי אצל חלק מהמנותחים. באשר לפירות פשוט סבלנות , לאט לאט הגוף יתרגל והגרעפסים יעלמו. אפשר כאמור במקרה של צרבות להעזר בטיפול תרופתי. ושוב, הכי חשוב להיות בטיפול ומעקב אצל דיאטנית בריאטרית שבת שלום והמון הצלחה.
|
|
בתגובה ל: פירות עם או בלי חלב מאת: ענבר וטינברג דיאטנית ואדס- וגם כשהם היו טחונים עד דק הם עשו לי תחושה של "תקוע". אכלתי אותם כמובן בלי קליפה. המפליא הוא שדווקא בשייק שיש בו קליפות ואפילו של תמרים- אין לי את התחושה הזאת. בדגשתי בשאלה שלעסתי הייטב את הפירות-וזה עדיין ככה... בגלל המצב אני לא אוכלת כל יום פירות. אי לא רוצה לשתות שייק- שזה עם הרבה קלוריות, אבל נמאס מהתחושה ש"תקוע"- מה שקורה לי בכל צורה אחרת של פירות... חשוב להדגיש שאין לי צרבות, רק גרעפסים. לגבי הלעיסה- אני פשוט לועסת דברים אחרים שלא גורמים לי לתחושה הזאת, כך שאין חשש שאני אאבד את חוש הלעיסה שלי או משהו כזה :- )
|
|
בתגובה ל: ניסיתי בננה מאת: ObesityNoMore ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: ניסיתי בננה מאת: ObesityNoMore כמו שמאיר אמר זה באמת יסתדר גרעפסים למינם ועל מיני תחושות שמזונות מסוימים עולים מעלה , זה אופיני מאד לשלב הזה אחרי ניתוח וכאמור משתפר. כל עוד את מקפידה על כל הנאמר.. אז המשיכי ככה ויהיה בסדר
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 2 ליתר דיוק.....
|
|
בתגובה ל: כמה קלוריות יש בפוררו רושה? מאת: shaziniאם יש לך את האריזה אפשר לבדוק. או להריץ חיפוש באינטרנט :-) אבל את האמת אני לא מבינה למה.. אכלת, נהנית. זהו. לא להתעסק בזה יותר.
|
|
בתגובה ל: כמה קלוריות יש בפוררו רושה? מאת: shaziniהאמת? אני ממש לא יודעת. בשביל זה יש טבלאות בספרים ואתרים באינטרנט בשפע. ישנו אגב אתר מעולה שגם אני משתמשת בו כשאני רוצה לדעת ערך קלורי של משהו (כן כן, למרות היותי דיאטנית , אני לא ממש זוכרת את כל הערכים הקלורים בע"פ) שנקרא FOOD DICTIONARY . אבל לעצם הענין - אני ממש מסכימה עם ליבי. מה שחשוב הרבה יותר מהקלוריות, זה: למה אכלת (מבחירה או כפיצוי רגשי), מה הרגשת אחרי, האם נהנית או התיסרת, איך אכלת (לאט עם הנאה מכל ביס או מהר בגניבה), האם שלטת או לא, והעובדה שאכלת שתיים ולא עשר כמו שיכולת אולי לעשות בעבר. כלומר: אני לא בעד המנעות מוחלטת ממתוקים (לא כולל שתיה מתוקה שלגביה אני כן גורסת שצריך להמנע לגמרי) למרות שאני יודעת שיש כאלה שיגידו שבשנה הראשונה אחרי שרוול צריך להמנע לגמרי. אני חושבת שכל עוד זה בא ממקום של שליטה ובחירה הרי שזה נהדר ותברכי את השרוול שמאפשר לך לאכול רק 2 כאמור ולא חבילה שלמה. בקצור תהני מכל ביס תלעסי טוב ותמשיכי הלאה באכילה בריאה ומסודרת שתיה מרובה של מים פעילות גופנית וכל השאר. המון בהצלחה !!!
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 "לקראת אירוח הדיאטנית, יצא לי לשוחח עם מישהי על שאלת הקיזוז. היא באה מעולם הדיאטות ה"רגיל" ומושג הקיזוז משחק תפקיד מרכזי. רציתי לדעת מה דעתכם, האם לקזז?"
ענבר, מה דעתך?
|
|
בתגובה ל: מעתיקה את שאלתו של מאיר לגבי קיזוז מאת: libi79 הי ליבי ומאיר
עונה אמנם מוקדם מהצפוי. אבל יצא לי לשבת רגע בשקט ליד המחשב אז הנה אני עונה על שאלה מהותית ביותר לדעתי (שאפו למאיר על השאלה). בפתח דברי, אומר שבגישת עבודתי ה"איך" חשוב לא פחות והרבה פעמים גם יותר מה"מה" ומה"כמה" וזה משפט שאני כנראה אחזור עליו לא מעט בשרשור הזה ובכלל.. הבעיה בעניין הקיזוז לדעתי זה איך הוא נעשה. כלומר אם הכוונה זה שאוכלים מה שבא בלי חשבון ואז נזכרים ונבהלים ואח"כ צמים או לא אוכלים כמעט כלום וכו - הרי שכאן הבעיה, וזה חוזר לאותם "דיאטות" בעיתיות למינהן שכולכן עברתם בשפע ולא ממש עזרו.. . תהליך בריא ונבון לירידה במשקל, הוא תהליך שבו מדברים על אורך חיים שכולל הרגלי אכילה נבונים, תכנון,שליטה וכמובן פעילות גופנית ולא רק ספירת קלוריות . לקלוריות יש כאן הרבה פחות חשיבות מבחינתי. גם בתהליך של ירידה במשקל וגם אחרי ניתוח זה ממש בסדר לאכול לפעמים יותר (כמובן לא עד להקאות) או מזונות יותר "מושחתים"(יהיו כאלה שיגידו אחרת) כל עוד הכל בשליטה בבחירה ובתכנון - כלומר אם אני יודע שאני היום בערב בארוע יומולדת, ותהיה שם עוגה מדהימה שאני רוצה לקחת ממנה, ואני מחליט לכן, לקחת פרוסה אחת במקום משהו אחר, אוכל אותה לאט ,נהנה ממנה ואחכ ממשיך הלאה כרגיל (בלי תחושות של יסורי מצפון כשלון ואשם) הרי שזה נהדר וזה חלק מהשליטה ומאורח החיים הבריא שעליו אני מדברת . זה נשמע כאילו סימנטיקה ,אבל זה בעצם מהות העניין. כל עוד הדברים מתבצעים מתוך בחירה החלטה שליטה (3 מילים חשובות ביותר) הרי שהכל בסדר לעומת מצבים שבהם אכלנו בלי לשים לב ואז אנחנו מחפשים פתרונות מהירים כדי "לתקן". עוד נקודה חשובה ספציפית לגבי השרוול היא - שהוא לא ממש מאפשר קזוז כמותי. כלומר לאכול עכשיו המון ואח"כ כלום - זה מהר מאד יתבטא בהרגשה לא טובה כולל הקאות (בגלל ההגבלה הפיזית) שאותם אנחנו ממש לא רוצים. זוהי שאלה מרתקת שאפשר לדבר עליה המון -מקווה שהבהרתי כשורה את עמדתי. יום מקסים !!! ענבר
|
|
בתגובה ל: שאלת הקיזוז מאת: ענבר וטינברג דיאטנית ללא תוכן
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: שאלת הקיזוז מאת: ענבר וטינברג דיאטנית ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שאלת הקיזוז מאת: ענבר וטינברג דיאטנית שלוש מילים שחייבת להפנים, משמע שאהיה חייבת לעצור לפני האוכל ולבדוק עם עצמי
תודה, השכלתי ושתהיה שבת שלום :-))
רווית תירוש רפלקסולוגית בכירה. בעזרת רפלקסולוגיה ניתן לטפל בבעיות שונות כגון: כאבי ראש - מיגרנות, נדודי שינה מצבי לחץ , מתחים אולקוס, עצירות מחזור דם אסטמה,סינוס דלקות פרקים כאבי גב בעיות הורמונליות + פוריות תופעות גיל המעבר - מחסור בסידן אי שקט – עצבנות סכרת ועוד,,, רפלקסולוגיה - הדרך הטבעית לשיכוך כאבים ושיפור תפקודים ! אתר אישי : http://www.ravit-tirosh.dpages.co.il/
הטיפול ניתן לגברים נשים וילדים
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wgVueIP/weight.png]()
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 שלום מה הם הכללים לגבי לקיחת ויטמינים ומינרלים? מה צריך לקחת בבוקר ומה בערב. מה אסור לקחת עם מה. רשימת התוספים הרוולנטיים מבחינתי: מולטיויטמין סידן - אני מעל גיל 50 ורופאת המשפחה מתעקשת ויטמין C ויטמין B12 אבץ חמוציות - רגישות לדלקת בשתן ויטמין D תודה דבי
|
|
בתגובה ל: שאלה לגבי ויטמינים ומינרלים מאת: debbys100 הי דבי
אז ככה כמה שאלות קטנות : האם את כל התוספים הנל (פרט לחמוציות שהבנתי שזה ביוזמתך) את לוקחת בשל הנחית רופא משפחה? כירוג? דיאטנית או בגלל שככה אמרו שצריך אחרי שרוול? כמה חודשים אחרי ההניתוח את ? האם כבר עשית אחרי בדיקות דם (של B12 ברזל וכו - עושים 3 חודשים אחרי ניתוח) למה אבץ וויטמין C? האם יש נשירה? האם יש מחסור ב B12? או שזה למניעה.
אני שואלת את השאלות האלה, כי אני בגישה שכל דבר שלוקחים אם לוקחים חשוב לדעת למה והאם יש צורך בכלל. בגישתי , למרות שעבדתי שנים רבות כיועצת בבית מרקחת שהתמחה בנושא של ויטמינים תוספים צמחי מרפא והומהופאתיה, ואולי בעצם דוקא בגלל זה אני חושבת שגם נטילה של ויטמינים צריכה להיות מפוקחת ומבוקרת. לקחת כל כך הרבה תוספים יחד זה גם יקר גם קשה טכנית (בעיקר מעיק ואז קשה להתמיד) וגם לפעמים מיותר. אפשר גם לנסות לקחת תוסף שכולל כמה מהויטמינים שהזכרת. לדוגמא, יש משקה סידן שכולל גם ויטמין D וגם אבץ יחד בכמות שצריך ואז זה חוסך - את לוקחת תוסף אחד במקום 3 - זה בטוח הרבה יותר יעיל ונוח לשימוש. פועל כאן גם עקרון הסינרגיזים שלפעמים צרוף של 2 דברים יחד נותן תגובה יותר טובה מכל חומר בנפרד.
לא שכחתי את שאלתך ואשיב עליה למיטב ידיעותי בנושא - באופן כללי מינרלים מומלץ לקחת רחוק מהאוכל: או בבוקר על קיבה ריקה ,או בלילה ווטמינים אחרי אוכל. ועכשיו ביתר פירוט : את המולטי (חשוב ביותר - לא להפסיק . לפחות שנה) מומלץ לקחת בבוקר אחרי אוכל . סידן מומלץ בלילה לפני שינה. ויטמין D לא משנה. B12 במציצה - אין משמעות לאוכל כי הוא עוקף מערכת עיכול ונספג ישירות לדם, כן מומלץ בבוקר כי מעורר. B12 חשוב לקחת אם הרמות הן מתחת ל 400 (לפי הקופות רק מתחת ל 180 זה מחסור אבל הרמות שנחשבות לטובות הן גבוהות יותר, ובמיוחד אחרי שרוול יש חשיבות גדולה לקחת אותו) . ויטמין C במיוחד אם הוא חומצי כדאי לקחת עם האוכל ועדיף בבוקר כי גם לו יכולה להיות השפעה מעוררת. השאלה היא כאמור למה לקחת אותו? אבץ- אני לא אוהבת כל כך להמליץ על נטילה של אבץ כתוסף בודד. אבץ יש לו נטיה להצטבר ברקמות ועודף אבץ הוא לא מומלץ. אם רופא עור המליץ אז זה בסדר אבל במינון מוגבל ולתקופה מוגבלת. מומלץ למיטב ידיעותי לקחת אבץ עם נחושת כי יש קשר בין שניהם (לא ממש זוכרת כרגע למה - נדמה לי שנטילה מוגברת של האחד גורמת למחסור בשני אבל אני אבדוק זאת ביתר דיוק). אם את לוקחת אבץ בגלל נשירה - אז לדעתי יעיל יותר לקחת קומפלקס שמכיל גם אבץ וגם חומצות אמינו וויטמיני B - כי הם כולם חשובים לנשירה. לגבי זמן לקיחה - לא יודעת משהו ספציפי. בהיותו מינרל נראה לי שכדאי לקחת אותו בלילה יחד עם הסידן. חמוציות - אין הנחיות ספציפיות - שימי רק לב לקחת מינון מספיק גבוה ועדיף עם פטנט של שחרור מושהה . הקפידי גם על שתיה מרובה - זה תמיד חשוב אבל במיוחד בענין של דלקות . ותבדקי אם המוצר שאת לוקחת אכן עוזר... ולבסוף - האם את נמצאת במעקב דיאטנית? אם לא מומלץ וכדאי מאד . שיהיה יום טוב ובהצלחה בהמשך . רק בריאות
|
|
בתגובה ל: ויטמינים וכללים מאת: ענבר וטינברג דיאטנית אני חודשיים וחצי אחרי הניתוח. ויטמין B12 אני לוקחת כי לפני הניתוח התגלה מחסור קל. עשיתי בדיקות אחרי חודשיים והרמה עדיין נמוכה למרות שזה לא מחסור אז אני לוקחת פעמיים בשבוע בלבד. לגבי ויטמין C - בעונות מעבר אני מאוד רגישה לשינויי מזג האוויר. עכשיו אני חולה עם דלקת בדרכי הנשימה ושיעול טורדני. אני מרגישה שהתוספת של ויטמין C מתגבר קצת את המערכת החיסונית שכנראה לא מה שהייתה פעם, בלי קשר לניתוח. אני נמצאת במעקב של מנתח ושל דיאטנית דרך מלבי. מאוד מקפידה על הביקורים וההנחיות. לגבי אבץ - קראתי פה הרבה הודעות על נשירה שמגיעה בשלב כלשהו ואני רוצה להקדים תרופה למכה. יש לי תכשיר המכיל סידן, מגנזיום ואבץ שלקחתי לפני הניתוח להקלה של מיגרנות. השאלה אם אפשר לקחת את התכשיר הזה למניעה של נשירה. מזה המשקה הזה שכתבת עליו? איפה רוכשים אותו? בחנויות טבע או בסופר? בעיה נוספת שלא ציינתי זה העצירות. אני הייתי רגילה לשתי יציאות ביום בלי לעבוד קשה ועכשיו אני צריכה לעבוד מאוד קשה על מנת לצאת ולעיתים קרובות פוצעת את עצמי. הפתרון שלי (למרות שאני שותה הרבה ואוכלת סיבים) זה תכשיר שנקרא LAXICARE על בסיס צמחי. אני לוקחת פעם ביומיים ואז היציאה לא רכה מדי. אני רק מקווה שהמצב ישתפר ככל שיעבור הזמן. תודה רבה על ההתייחסות. דבי
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/weOQHX5/weight.png]()
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 אני לוקחת כמות לא קטנה של ויטמינים בגלל מחסור. מולטי ויטמין, ברזל, קומפלקס B וויטמין D הייתי שמחה לדעת איך הכי נכון לקחת אותם? בוקר? צהריים? ערב? עם אוכל? בלי? עם מה לא לקחת אותם (כמו שהבנתי שברזל אסור עם מוצרי חלב) תודה מורן
תודה על הזמן שאת מקדישה לנו :)
|
|
בתגובה ל: שאלה נוספת לגבי ויטמינים מאת: מורמורית ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שאלה נוספת לגבי ויטמינים מאת: מורמורית שלום מורמורית יקרה אז ככה - קודם כל שלא ישמע ממה שעניתי לדבי שאני נגד ויטמינים. הפוך הוא הנכון. אני בהחלט בעד במיוחד אחרי שרוול. רק כמו שאמרתי חשוב לדעת למה כמה ולהיות בבקרה. אני בהחלט מתרשמת לטובה מהרצינות של החברה פה בפורום שאכן נכרת גם בלקיחת ויטמינים ובהתמדה בניגוד למטופלים אחרים שפגשתי, שאפילו את המולטי אינם לוקחים למרות שהסברתי כמה פעמים שזה חשוב. אז קבלו שאפו ממני !!! ועכשיו לתשובה - מולטי וקומפלקס B מומלץ בבוקר אחרי אוכל - אפשר יחד (זה עשוי קצת לעורר וגם לא להבהל אם יש פיפי צהוב וקצת מסריח זה מויטמיני B ) ויטמין D - לא ממש חשוב למיטב ידיעותי ברזל - נכון שכתוב לא לקחת עם חלב ואגב כתוב גם לא עם ביצים ולא בשר - לפי זה יוצא שאו לא לאכול או לא לקחת ברזל. האמת שאף פעם לא ממש הבנתי את ההנחיות האלה. נכון חלב עשוי קצת להפחית ספיגה של ברזל אבל הוא לא מונע לגמרי. עדיף אם אין ברירה ולא זוכרים ,לקחת מתי שנזכרים גם אם זה עם ארוחה חלבית מאשר לא לקחת בכלל. מה גם שמעט גבינה אינה כמו כוס חלב. ובכל זאת כדי לקחת בצורה טובה ביותר ולאפשר ספיגה מקסימלית - אני ממליצה על נטילת ברזל על קיבה ריקה : בבוקר איך שקמים (אני יודעת שכתוב אחרי האוכל - אבל פעם דיברתי עם מומחה בתחום ואמרו לי שזה הכי נכון) . אבל אם זה עושה כאבי בטן (זו הסיבה שממליצים אחרי אוכל) אז לקחת עם ארוחת צהרים או ערב (זו הבשרית) . אז שיהיה בתאבון ולבריאות ולגבי הזמן שאני מקדישה - זה מאהבה ומההכרה בחשיבות התמיכה במנותחים ובעיקר מהמון הערכה לדרך שעשיתם ואתם עושים שאו ברכה
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 היי אני התחלתי את הדיאטה ביום שני ומאז עד היום ירדתי כבר 4.2 קילו רצוי לציין שאתמול ירדתי 1.7 רק אתמול!!! זה לא קצב ירידה מהיר יחסית לשבוע וזה לא יפגע אח"כ בירידה של הניתוח?
|
|
בתגובה ל: דיאטת חלבונים לפני ניתוח. מאת: ענבר וטינברג דיאטנית ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: שאלה לגבי דיאטת החלבונים שלפני הניתוח מאת: shelibonfil הי שלי
זה בהחלט נראה לי ירידה מוגזמת ולא תקינה בלי קשר לירידה אחרי הניתוח. 1.7 קג ביום? נשמע לי הזוי. המשקל תקין? כמה זמן לפני ניתוח את? מה את אוכלת? הדיאטה המומלצת לפני ניתוח - נקראת מבחינתי דיאטה דלת פחממות (שימי לב - לא נטולת פחמימות) והיא מומלצת 3 שבועות בלבד לפני ניתוח ולא יותר. אני יודעת שיש מנתחים שממליצים עליה ליותר זמן לפני - גם חודשים קודם - במיוחד לאנשים עם עודף משקל גדול. אני פועלת לפי ההחלטות שקבלנו בצוות הבריאטרי שלנו בשרותי בריאות כללית מחוז מרכז, בהתאם כמובן להמלצות של מרכזים אחרים ולהמלצות בספרות . בתפריט שאני נותנת יש כאמור 2 פרוסות לחם (לא קל= 4 לחם קל) ויחד עם הירקות בתפריט זה מגיע לכ 20% פחמימות. אם מדובר ביותר זמן לפני אני נותנת יותר פחממות. פחות מידי פחמימות בתפריט לאורך זמן אומר עודף שומן ובעיקר העמסה של חלבון שלא מומלצת. ירידה גדולה מידי גם היא לא מומלצת. הירידה הצפויה בדיאטטה כזו היא בין 3-6 קג בכל ה3 שבועות הללו. האם את נמצאת במעקב של דיאטנית? כדאי מאד שתקבעי דחוף תור לדיאטנית בריאטרית שתראה מה קורה תתן לך תפריט מסודר ומתאים וגם תתן לך את ההנחיות לתזונה אחרי הניתוח ותלווה אותך לאורך כל הדרך. הפורום כאן הוא מקסים וגם כל המידע שיש בצדדים אבל כל זה וגם התשובות שלי כאן היום לא יכולות להחליף ליווית פרטני של דיאטנית בריאטרית כמובן (חשוב ביותר). בכל מקרה תכתבי לי מה את אוכלת ואשמח להעיר הערות - אבל כאמור לא במקום יעוץ מסודר ).
בהצחה מכל הלב
|
|
בתגובה ל: שוב קפץ - מצטערת. תשובה לגבי דיאטת חלבונים מאת: ענבר וטינברג דיאטנית הבעיה היא להשקל כל יום. יכול להיות שאלו רק נוזלים?
|
|
בתגובה ל: לדעתי מאת: MEIR35 הי מאיר. אין ספק שלהשקל כל יום זה לא תורם לשום דבר במקרה הספציפי הזה 4.5 קד ב3 וחצי ימים נראה לי המון בשביל נוזלים. אלה אם כן היא היתה מאד מאד בצקתית אני הייתי מעדיפה לראות בדיוק מה היא אוכלת וכן לדעת בכמה זמן מדובר לפני הניתוח האם היא גם לא עושה יותר ספורט בתקופה הזו ... מה שלא שאלתי ובכלל אולי היא עושה לא רק דל פחממות אלה דל מידי בקלוריות מה שלא ממש טוב בכל מקרה תודה על הערה החשובה שלך יום טוב ענבר
|
|
בתגובה ל: שוב קפץ - מצטערת. תשובה לגבי דיאטת חלבונים מאת: ענבר וטינברג דיאטנית אתמול אכלתי בוקר חצי קופסה של גבינה לבנה 2 מלפפונים ופרוסת לחם שיפון ביניים יוגורט צהריים שועית ירוקה גזר גמדי וכרובית ברוטב עגבניות (כוס הכל ביחד) וקציצה וחצי ביתית... ביניים מעדן של יופ 3% שומן ערב פרוסת לחם שיפון 2 פרוסות פסטרמה ביצה קשה כף מיונז ו10 זיתים זה בול מה שהיה כתוב לי בתפריט! שזה מאוד מוזר לי שהירידה כ"כ מהירה וקצת מפחיד...
|
|
בתגובה ל: תשובה מאת: shelibonfil ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: ואני במרחק שבועים וחצי מהניתוח מאת: shelibonfil אמרת שזה מה שהיה כתוב בתפריט.. באיזה תפריט מדובר? קבלת אותו מדיאטנית? אם לא.. אז זו בדיוק הבעיתיות שבתפריטים המוכנים שמפוזרים בכל האתרים חופשי... נכון זה שטנץ שכולם משתמשים בו ואין הרבה מה לחדש, וזה טוב ויפה והכל בסדר עד שיש בעיה כמו אצלך. וזה בדוק הענין: כל אדם ,כל גוף הוא אחר ושונה ומגיב אחרת. לכל אחד קצב ירידה אחר. יש הבדל בין גברים נשים גילאים שונים מי שעשה המון המון דיאטות קודם או מי שעשה רק המון.. בקצור בסופו של דבר הטיפול הוא אישי מול המטופל ומול איך שהוא מגיב. אף תפריט ,אף יעוץ כללי, ואף דף מודפס וגם כאמור לא התשובות שלי כאן, לא יחליפו פגישה של דיאטנית פנים אל פנים מול המטופל. נראה לי שבמקרה הזה ממש ממש חשוב שתקבלי יעוץ פרטני מאיש מקצוע.. בהצלחה ענבר
|
|
בתגובה ל: תשובה מאת: shelibonfil זה באמת מוזר תאכלי יותר בשר בצהרים. למה רק קציצה וחצי - בדיאטה הם ממליצים על 200-250 גר מנה בשרית ואת אוכלת לדעתי פחות מ 100 גר. את צריכה לאכול 4 קציצות או רבע עוף (כרע + שוק) או 2 חזהנ עוף - כי זה אמור להיות גם במקם הפחמימה שאת לא אוכלת. תוסיפי 2 כפיות שמן בירקות של הצהרים ועוד כף טחינה. בבוקר את יכולה לאכול עוד מנה חלבונית - טונה או יוגורט. אגב לגבי המעדן - זה צריך להיות או יוגורט טבעי ללא פירות או מעדן דיאט אחרת זה מלא סוכר. בערב את יכולה גם סלט עם כף טחינה או כפית שמן. את במעקב דיאטנית? בכל מקרה אם הקצב הזה ממשיך את צריכה לדבר עם הרופא/ מנתח/ דיאטנית... תוסיפי את מה שאמרתי תחכי יומים ותראי. המטרה של הדיאטה הזו היא בסך הכל להקטין את הכבד השומני כדי שלא יפריע בניתוח ולכן אם המטרה הזו הוגה אז אפשר גם לעשות דיאטה פחות חמורה ולהוסיף עוד פרוסת לחם או חצי כוס פחמימה (בהנחה שאת ממשיכה לרדת) . זה שאת יורדת לפני זה טוב ומבורך רק צריך לבלום את הקצב.. אבל כאמור חכי כמה ימים ותראי אולי זה יבלם. תקפידי לאכול מספיק בשר/ עוף/ דג בצהרים בהצלחה!!!
|
|
בתגובה ל: אכן כן מאת: ענבר וטינברג דיאטנית זאת הסיבה שאכלתי רק קציצה וחצי כי אני שונאת בקר וכבש מה שכן היום אכלתי 3 המבורגר צ'יקן יש 400 גר' ב-5 אז חישבתי ש-3 זה יהיה קצת פחות מ-250... ממממממ האמת שקצב הירידה המסחרר מעולה לי אבל אם זה יפגע בי בריאותית אני יעלה באמת את רמה הצריכה שלי... מה שאומר שאני יכולה חצי תפוח אדמה D:?
|
|
בתגובה ל: אכן כן מאת: ענבר וטינברג דיאטנית הביאה לי את זה ובתפריט מלבד מה שרשמתי לך שאכלתי מותר לי בנוסף גם חצי כוס גלידה אולי אלו הקלוריות שחסרות לי? רצוי לציין שאני לא חסידה של מתוק
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 שלום ענבר, מהן בדיקות הדם הנדרשות מעבר חספירת דם כאשר מגיעים למעקב דיאטנית? תודה רבה קרן
|
|
בתגובה ל: בדיקות לאחר הניתוח מאת: kerenz הי קרן
את הבדיקות אנחנו מבקשים 3 חודשים אחרי ניתוח - הבדיקות הן כימיה כללית כולל תפקודי כליות וכבד פרופיל שומנים סוכר בצום בלוטת תריס ספירה רמות ברזל פריטין טרנספרין B12 אלבומין וטוטל פרוטאין סידן ויטמין D חומצה פולית .
אין בעד מה
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79
שלום לכם...
עברתי את הניתוח ביום 10.8.10 את הניתוח עברתי במשקל 105 ק"ג, היום אני שוקלת 87.7. רציתילדעת האם הירידה הזאת היא נורמלית? היא לא איטית מידי?
בשלושה שבועות האחרונים אני כמעט ולא יורדת, כאילו המשקל נתקע. אני יודעת שאני לא עושה הכל כמו שצריך- לא עושה ספורט בכלל (בין העבודה לילדים לכביסות ולניקיון אני פשוט לא מוצאת את הזמן של לעשות ספורט) ומתקשה מאוד בשתיית מים (כל פעם שאני שותה יש לי מין דקירות כאלו בבטן ותחושה של לא נעים). כמו כן, אין לי דיאיטטנית מסודרת, הלכתי פעם אחת לד"ר דין שישב איתי שעה והסביר לי עקרונות שהיו ידועים לי...ואמר שלאור העובדה שהגעתי אליו חודשיים לאחר הניתוח אני לא צריכה מעקב שוטף...ככה שאין לי תפריט מסודר. אני אוכלת ביום בערך ככה: בוקר 10:00- פרוסת לחם מלא עם ביצה או גבינה. צהריים: 14:00 - גבינת קוטג' (כשלוש כפות) או 2-3 לחמית בלי כלום. אחרה"צ 17:00 - ארוחת צהריים - שניצל טבעול או קציצה ומעט אורז או פחמימה אחרת. ערב- 20:00 - פרוסה עם קצת חמאה או ביצה עם קצת גבינה ולפעמים בכלל לא... לפעמים יוצא לי לנשנש כל מיני שטויות (שזה החלק המעצבןןןן) כמו קצת במבה או פופקורן או משהו מתוק.....משתדלת שלא כי ד"ר דין אמר לי שמתוק מעיקרו הוא משמין ולא חשוב הערך הקלורי שלו לפעמים מצליחה יותר ולפעמים פחות. העניין הוא שאני קוראת כאן על כל כך הרבה שעשו את "השינוי בראש" ואני לא יודעת מהו השינוי הזה ואיך לעזאזל (סליחה על הביטוי) גם אני עושה אותווו....
סליחה על החפירה הארוכה....ותודה שאתם כאן
|
|
בתגובה ל: בוקר טוב לכולם- רוצה לשתף מאת: שליי303 כיוון שהשאלה הופנתה לפורום ולא בדיוק אלי (ככה לפחות הבנתי) אשאל בנמוס אם את מעוניינת בהתיחסותי... אכבד כמובן את תשובתך באשר תהיה בכל מקרה המון הצלחה..
|
|
בתגובה ל: האם היית רוצה התיחסות ממני מאת: ענבר וטינברג דיאטנית ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: בוקר טוב לכולם- רוצה לשתף מאת: שליי303 קודם אני אתייחס לתפריט - להערכתי ואני לא דיאטן נראה לי שהוא חסר. לכן, שלא כמו שנאמר לך ע"י ד"ר דין, אני כן חושב שכדאי ותמצאי לך דיאטנית בהתחלה לאישית לוחצת ואחרי שתתאפסי על עצמך תחליטי לבד מתי להתראות איתה. כמה שלנו נראה, שמה שאומרים לנו הוא טריוויאלי וברור, עצם השיחה והתאמת התפריט אליך, שלי, זה מה שחשוב. לכל אחד סדר יום שונה והעדפות שונות וכדאי לבנות מסגרת נכונה. לגבי ספורט - אני מבין את סדר היום הלחוץ, אבל תתחיל בקטנות, צאי להליכה בסופ"ש כשמישהו משגיח על הילדים, תקומי חצי שעה קודם פשוט תמצאי את הזמן ותעשי לך סדר עדיפויות. ללא פעילות גופנית קצב הירידה נמוך יותר. לכן, מכיוון שחשוב לך לרדת תנסי לתכנן לך את הזמן המתאים אפילו פעם בשבוע רבע שעה שתוגדר לנושא אח"כ זה יעלה אבל תתחיל במשהו.
לגבי השינוי בראש - כמו שכבר הבנת גם ליבי וגם אנוכי, ממליצים לשלב איש מקצוע בנושא. זה יכול להיות פסיכולוג/ קואוצ'ר/דיאטנית שגם תעבוד איתך על דפוסי חשיבה...מישהו
|
|
בתגובה ל: בוקר טוב לכולם- רוצה לשתף מאת: שליי303 חלק מהשינוי בראש זה הנשנושים והכנסת ספורט לחיים.
להתחיל בקטנה ואת תראי שתמשיכי.
עזבי אותך מקצב ירידה יותר חשוב להטמיע את ההרגלים החדשים
אוטוטו התפריט הזה כבר לא ישביע אותך ותמצאי את עצמך מנשנשת יותר.
ולשאלתך איך עושים את השינוי מחליטים עליו מתכוונים אליו ומתחילים אט אט לבצע גם אם יש נפילות בדרך קמים לא מלקים את עצמנו ומחר יום חדש. האמיני לי לאט לאט זה מוטמע.
בהצלחה רבה
שמחה
![http://img402.imageshack.us/img402/8677/111hr.jpg]() קבוצות חדשות בפתח... קבוצת נתניה
וקבוצת רמת ישי בעמק יזרעאל לפרטים והרשמה : 0542699023 simhaj217@gmail.co
|
|
בתגובה ל: לי נראה שכן תתייעצי עם דיאטנית מאת: שמחה40 מתראיינת אצל שירה במקצוענים ורוצה להגיד לך שפוווו ענק את נראית ונשמעת מדהימה חתיכה ממש כל הכבוד לך מתוקה
|
|
בתגובה ל: היי שמחה מתוקה ראיתי אותך מאת: ליאורה 60 לכבוד הוא לי
חיבוק ענק
שמחה
![http://img402.imageshack.us/img402/8677/111hr.jpg]() קבוצות חדשות בפתח... קבוצת נתניה
וקבוצת רמת ישי בעמק יזרעאל לפרטים והרשמה : 0542699023 simhaj217@gmail.co
|
|
בתגובה ל: בוקר טוב לכולם- רוצה לשתף מאת: שליי303 בתוך התזונה שהגעתי אליה עם הדיאטנית שלי.
קודם כל אני לא בטוחה שאת אוכלת מספיק ובגלל זה אולי את תקועה, כי הגוף מגן על עצמו ועוצר. חוץ מזה יש לך רווח גדול מידי בין הקימה בבוקר לארוחת הבוקר ובין ארוחת בוקר לארוחת הצהריים ובגלל זה את כנראה מנשנשת. ודבר שלישי, איפה הירקות והפירות ?
אולי תוסיפי עוד מנת פרי לפני ארוחת הצהריים ? ולפני שאת אוכלת את הפחמימה בצהריים תאכלי קודם את מנת החלבון ואחר כך ירק מבושל או טרי ורק אז אם נשאר מקום לאכול את הפחמימה.
ובערב חבל לאכול פרוסה עם חמאה שזה חלבון עם שומן. תאכלי פרוסה עם גבינה או עם ביצה או משהו אחר שאת אוהבת. מה עם טונה למשל ?
עושה רושם שהתזונה שלך מאוד מצומצמת ואולי את גם משתעממת ממנה ?
|
|
בתגובה ל: בוקר טוב לכולם- רוצה לשתף מאת: שליי303 שלי יקרה שלום רב
שמחה שבחרת לשמוע גם את תגובתי, ואענה לך למרות שהחברים שענו לך כבר אמרו חלק מהדברים . אנסה לסכם ולהתיחס לכל חלקי שאלתך: א. לגבי המשקל שירדת - 17 קג ב 3 חודשים זה אולי לא המון כמו שאחרים ירדו אבל זה בהחלט ירידה יפה לאין שעור, ולפני הניתוח היית מוכנה לתת הרבה כדי לקבל אותה. פשוט כשמשווים לאחרים, זה לפעמים מאבד מהעוצמה וחבל. אז קודם כל בכל התהליך הזה תשתדלי להתייחס רק לעצמך ולא להשוות לאחרים כי כל אחד מגיב אחרת ויש לו קצב שונה. מה שחשובה הרבה יותר זו הדרך והאיך יורדים, הרבה פחות מהכמה קג יורדים. (למרות שאני יודעת שחשוב לך הכמות) ב. לגבי התקיעות והתפריט שרשמת - אין ספק שאת אוכלת מעט מידי קלוריות ומכך גם לדעתי התקיעות,כי הגוף מתגונן ונעצר (בדיוק מה שקורה בדיאטות כאסח למינהן). לפי חישוב יוצא שאת לא מגיעה ל 800 קלוריות (וזה בלארגיות) - הרבה פחות מידי ממה שאת צריכה בשלב זה . בנוסף, אם אין מספיק חלבון בתפריט , הגוף במקום לבנות שריר מפרק אותו וזה גם מסביר את התקיעות כי השריר היא הרקמה ש"מבזבזת אנרגיה". שניצל טבעול מכיל יותר פחמימה מחלבון ולכן בשלב זה הייתי מעדיפה קציצות (2 ) עוף דג או קטניות. בבוקר על הלחמית את חייבת למרוח גבינה/ טונה/ ביצה/ פסטרמה - משהו חלבוני. ארוחת ערב חובה לאכול - וחשוב שיהיה שם גבינה ביצה טונה חומוס. ולא חמאה שזה שומן רווי טהור ללא ערך תזונתי ממשי- בשלב שלך די מיותר. אפשר להשתמש כן ב"שומנים בריאים" כמו שמן זית טחינה אבוקדו - בכמות קטנה. בשלב זה , חשוב שרוב מה שאת מכניסה לגוף יהיה אכותי ומזין. ג. לא רק שאת אוכלת מעט מידי , את גם עושה רוחים גדולים מידי בין הארוחות שהם לא טובים. כדי להכניס מספיק קלוריות ביום בהתיחס לנפחים הקטנים שאת אוכלת מומלץ לאכול כל 3 שעות ארוחה קטנה כלומר להוסיף ארוחות בינים ד. אני ממש לא מסכימה עם דר דין - ליווי דיאטנית חשוב בכל שלב ובכל מצב אצל מי שעבר ניתוח, בודאי אם את עדין לא ממש הסתדרת עם התפריט ויש לך תקיעות. חשוב ביותר שתקבעי ובהקדם תור לדיאטנית בריאטרית. ה. נשנושים הם מותרים, אבל כמו שכבר כתבתי באחת התגובות שלי הם חיבים להיות בשליטה מבחינת הכמות האיכות והבחירה ומוטב להתיחס אליהם כארוחות בינים ולא נשנושים. ו. הרגלי אכילה - חשובים לא פחות ממה את אוכלת והשנה הראשונה של השרוול היא השנה לסגל אותם. ליווי של דיאטנית יסייע לך בסגול הרגלים אלה. ז. פעילות גופנית חשובה במיוחד אם יש תקיעות ואפשר לעשות זאת בשלב ראשון כחלק מהפכילות היומיומית : יותר ללכת ברגל ופחות במכונית, להחנות יותר רחוק ממקום היעד ואת ההפרש ללכת, לעלות במדרגות במקום במעלית, לשחק עם הילדים בפארק ועוד. ח. משהו לגבי עניין הזמן: חלק מבעיית ההשמנה מקורה בעובדה שאנחנו לא ממש פנויים לעצמינו ויש לנו המון זמן לאחרים ולא לעמינו. אחרי שעשית תהליך כזה של ניתוח הגיע הזמן שתציבי את עצמך במקום הראשון ותשקיעי בעצמך מהחינת זמן לפעילות , לבישול בריא, להליכה לאנשי מקצוע, לאכילה מסודרת ועוד. ט. השנוי בראש הוא לא זבנג וגמרנו - זהו תהליך הדרגתי שצריך לעשות בלווי איש מקצוע. לצורך העניין, דיאטנית בריאטרית שהתמחתה גם בטכניקות לשינוי (אימון NLP CBT ראיון מוטבציוני ועוד) יכולה לסייע מאד. במקרה הצורך אפשר כמובן להעזר בפסיכולוג מאמן אישי או כל מי שהתמחה בתחום. חשוב לי לאמר בעניין זה, שדיאטנית אינה רק אחת שהולכים אליה לצורך קביעת כמה ומה אוכלים ובניית תפריט. כל הנושא של רכישת הרגלים חדשים ושימורם, של עשית השינוי בתפיסה, של הפיכת הנשנושים לחלק מאכילה בריאה, ושל הפחתת האכילה הרגשית הם בהחלט עניינים שאני וחברותי מתעסקות בהם . מקווה שהרגעתי אותך קצת המשיכי הלאה והעזרי במי שצריך. ואל תדאגי המשקל ימשיך לרדת המון בהצלחה ושבת שלום
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 איזה אושר לגלות את זה,,, ואשמח מאוד להתייעץ איתך בעניין הלחמיות האם אנחנו מוגבלים באכילת לחמית במהלך היום? והאם רצוי לאכול אותם מסודר בעת הארוחה? משום שאני מוצאת את עצמי מנשנשת בין הארוחה לחמית אחת או שתיים :)
תודה ענבר מראש :-]
רווית תירוש רפלקסולוגית בכירה. בעזרת רפלקסולוגיה ניתן לטפל בבעיות שונות כגון: כאבי ראש - מיגרנות, נדודי שינה מצבי לחץ , מתחים אולקוס, עצירות מחזור דם אסטמה,סינוס דלקות פרקים כאבי גב בעיות הורמונליות + פוריות תופעות גיל המעבר - מחסור בסידן אי שקט – עצבנות סכרת ועוד,,, רפלקסולוגיה - הדרך הטבעית לשיכוך כאבים ושיפור תפקודים ! אתר אישי : http://www.ravit-tirosh.dpages.co.il/
|
|
בתגובה ל: יאאאא לא ידעתי שיש לנו כאן בפורום דיאטנית :)) מאת: רוויתי הי רוויתי
טוב, לא ממש דיאטנית בפורום , כרגע רק ארוח שנעשה סוף שבוע זה ולמעשה הסתיים. אבל כמובן כיוון ששאלת אענה לך על שאלתך. כל דבר בתזונה הוא מוגבל כי הרי לכל דבר חוץ מלמיים (כן גם לירקות) יש ערך קלורי. לחמית לצורך העניין שווה לפרוסת לחם קל ולכן כמובן שלא מומלץ לאכול בכמות אין סופית. לצורך העניין 6 לחמיות = 6 פרוסות לחם קל = 3 פרוסות לחם רגיל = פיתה שלמה . אפשר לאכול לחמית בארוחה במקום לחם. כאמור 2 לחמית = פרוסת לחם לא קל. ואפשר גם בין הארוחות כמנת בינים 1-2 לחמית. בכל מקרה כמה דברים חשובים: א. תמיד כדאי למרות על הלחמית ממרח חלבוני - כדי לספק עוד חלבון לארוחה .(לחלבון תפקיד החשוב של בנית שריר ומניעת פרוקו. ובתפריט של משרוולים יש לו חשיבות עליונה). זה יכול להיות גבינות רזות, טונה, חביתה, ממרח ביצים. ב. את המילה לנשנש כדי לנסות להוציא מהלקסיקון . נשנושים מסמנים בדרך אכילה לא נרשמץת, לא מחושבת , לא נשלטת שעלולה להפריע לתהליך הבריא של ירידה במשקל שאת עוברת. במקום נשנוש, כדאי לציין ארוחת ביניים שזה בהחלט אפשרי ואף רצוי מאד, כי כאמור לאורך חיים בריא ואכילה מסודרת, ולשם אספקה של מספיק קלוריות וחלבון אחרי ניתוח - מומלץ לאכול כ 6 ארוחות קטנות ביום, כלומר כל 3-4 שעות ארוחה. לחמית יכולה להשתלב כאמור בתוך תכנית אכילה כזו. ג. בדרך במיוחד בחודשים הראשונים אחרי הניתוח אכן מומלץ להעדיף לחמית, פריכיות,פתית או צנים על לחם רגיל כיוון שהם נגרסים טוב יותר ועוברים את השרוול בקלות יתר בברכת שבת שלום ומקווה שעוד ניפגש בפורום או בכלל בהצלחה
|
|
בתגובה ל: שמחה שאת מאושרת זה הכי חשוב מאת: ענבר וטינברג דיאטנית ראשית תודה ענקית על התייחסותך לשאלתי, ודבר שני,,כפי שאת יודעת כבר הפורום הזה מדהים ביותר וכל זאת הודות לליבי ולמאיר, והביקור שלך כאן עשה את הפורום למושלםםםםםם
הנוכחות שלך פה תורמת הרבה מעבר למה שאת יכולה לשער לעצמך, כמה אנחנו לומדים/ות כאן מהמומחים שבפורום וממך, ואני מדברת על הרמה היומיומית של לקום ולעשות "שריר" כדי לשנות את ההרגלים שלנו שרכשנו במשך עשרות שנים,
אם תרשי לי אמנה אותך לדיאטנית של הפורום :)) (צוחקת) אבל באמת אשמח אם תצטרפי ל"שורותינו" התנדבות מבורכת ביותר
אהה ובנוגע לחיוך,,,דונט וורי אין מצב שהוא ירד :)) (לפחות מאז השרוול:)
שבת שלום לכולנו
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 איך להתקדם לכלכלה רגילה? מה מותר ממחר ומה עדיין אסור? תודה
|
|
בתגובה ל: מחר חוגגת חודש לשרוול :) מאת: osher_88 הי אושר
באפן כללי, חודש עד חודש וחצי אחרי ניתוח אפשר כאמור בהדרגה לחחזור לכלכה רגילה שכוללת הכל :פרט לרשימת האסורים (שתיה מוגזת ומזונות מעורר חסימה כמו סלרי, סברס ,גרעיני רימון, מצות קמח מצות ,פופופקורן ,אספרגוס, ציפות של פירות הדר ,אפרסמון אבטיח ועוד. מסתובבת כאן בפורום רשימת השלבים (יש גם באתר של מלבי) : שלב א - נוזלי. שלב ב - טחון. שלב ג - כלכלה רכה וכאמור אחכ מעבר לתזונה רגילה. השלבים הם קבועים, השוני הוא בזמנים של כל שלב ושלב. לכל מרכז ולכל דיאטנית ומנתח יש את ההנחיות שלהם. האם את נמצאת בליווי של דיאטנית בריאטרית ? אם לא כדאי מאד מאד שתמצאי לך אחת כזו . קשה לתת לך תשובה מקצועית מעל גלי הפורום כי ההתיחסות צריכה להיות ספציפית לגבייך ותלויה במה שאכלת עד עכשיו ולפי זה מתקדמים בהדרגה. כלומר: אם עד עכשיו ,עוד לא התחלת לדוגמא קציצות פסטה לחמית וכו (מזונות שנכנסים לשלב של כלכלה רכה) והיית רק בשלב הטחונים, למרות שכבר כאמור את אחרי חודש וחצי, אז ההתקדמות תעשה בהדרגה ולא ישר נקפוץ לפירות וירקות טריים ולעוף למרות שאת חודש וחצי אחרי. לסכום כדי לתת לך תשובה מפורטת - צריך להפגש ,לראות מה אכלת עד עכשיו איך ירדת האם יש הקאות ,האם יש עצירויות ,האם מזון נתקע או עובר בקלות, ולפי המידע הזה להתקדם בהדרגה ובצורה מותאמת אישית. זכרי כל אחד מגיב לניתוח שונה ולכן התמיכה כאן בפורום היא מצוינת אך לא מחליפה יעוץ פרטני ומקצועי. שיהיה בהצלחה אשמח לעזור באופן פרטני יותר - אם זה רלונטי מבחינת אזור מגורייך צרי קשר ואם לא מצאי לך דיאטנית באזור שלך
|
|
בתגובה ל: מזל טוב לחודש לשרוול מאת: ענבר וטינברג דיאטנית קודם כל תודה רבה על התשובה! לא הייתי עדיין אצל דיאטנית אחרי הניתוח ולפי דעתי בגלל זה כל הקשיים שלי, אני מרגישה שאין לי יותר מדיי הכוונה מקצועית וקצת פוחדת לעשות את הדברים לא כמו שצריך. אני מהקריות אז לצערי לא אוכל להעיזר בך אבל קבעתי תור לנעמה כפרי ששמעתי שהיא מומלצת, והכי קרוב היה לחודש דצמבר אז אני מחכה בלית ברירה עד אז...בינתיים יש את הדיאטנית שהייתי אצלה לפני הניתוח (של קופת חולים כללית), לפני הניתוח היא אמרה לי לקבוע תור ל-3 שבועות אחרי הניתוח וביום של התור היא ביטלה לי אותו ועדיין לא נקבע לי תור חדש, אני אתקשר לבדוק מה קורה ביום ראשון.
בקשר למה שאכלתי עד עכשיו: אכלתי בשלב הרכים קציצות, לחמית, פתית, קרקר זהב, שעועית, קוואקר...הכל עבר טוב, רק אם אכלתי מהר אז הרגשתי תקוע... עצירות יש אבל שמתי לב שהקוואקר עוזר לעניין הזה.
|
|
בתגובה ל: שרשור שאלות לדיאטנית ענבר ויטנברג מאת: libi79 תודה על התשובות המושקעות :-) נתראה באירוח הבא.
|
|
בתגובה ל: תודה לענבר שהתארחה אצלנו בפורום מאת: libi79 שלום ליבי אולי אפשר יהיה לארח בפורום את אורלי או נדב מהתכנית של יורדים בגדול. אני מתעמלת במכון כושר ולמדריכים המאוד מסורים אין מושג על פעילות גופנית שמטרתה ירידה נכונה בהיקפים. אני בטוחה שלאורלי ולנדב יש עצות הרבה יותר טובות. שבוע טוב ותודה דבי
|
|
בתגובה ל: רוצה להציע עוד רעיון לאירוח בפורום... מאת: debbys100 אני אנסה :-)
|
|
בתגובה ל: בהחלט הצעה מעולה מאת: libi79 ומניסיון והמון ידע אוכל לעזור הרבה.
ההכשרה שלי היא בדיוק כמו של אורלי ונדב.... למה לא להיעזר במשתתפת פורום, בעלת ידע, ניסיון ומשורוולת בעצמה???
כבר היה לי בעבר כוכב מומחה, לא??? לא ברור לי כל כך הקטע...
יצירות המתוקות - סטודיו לעיצוב עוגות. עוגות חתונה ולכל אירוע, סדנאות בצק סוכר ,תמונות אכילות, חנות מומחית לעיצוב עוגות, סוכריות עם תמונה ועוד, כשר. כנסו לאתר ותהנו www.liatavivi.comוגם... מדריכת ספינינג משורוולת :-) ליאת אביבי 054-5563314 ![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w1aYyaW/weight.png]()
|
|
בתגובה ל: רוצה להציע עוד רעיון לאירוח בפורום... מאת: debbys100 בתחום הטיפול הרגשי התומך .כדאי להביא מומחים שיתנו רעיונות איך להתמודד עם קשיים ב"הפיכת הראש" או כיצד לצמצם התקפי "חשקים לא רצויים" וכד'.יש כל מיני אסכולות,,, ככל שנשמע דעות שונות - נבחר את זו המתאימה לנו ביותר.
|
|