כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם?
|
|
כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם?
פורסם לפני
3912 ימים
מאת libi79
סה"כ תגובות: 29
תגובה אחרונה לפני: 3909 ימים
בעיתון ידיעות אחרונות התפרסמה היום כתבה לפיה יבצעו בדיקות כולסטרול לילדים בסיכון מגיל שנתיים. לא מעט אנשים בארץ סובלים מבעיית כולסטרול, עכשיו מתברר שהתהליך מתחיל כבר בילדות. ארגונים ישראליים החליטו שאת הקרב צריך להתחיל מוקדם ולהשתמש באמצעים קיצוניים במיוחד.. כל ילד שסובל מעודף משקל או בעל עבר משפחתי של מחלות לב או כולסטרול יצטרך מעתה לעבור בדיקות סקר לזיהוי רמת הכולסטרול מגיל שנתיים. ילדים מגיל 8 שמצבם לא ישתפר באמצעות דיאטה - יטופלו בתרופות של מבוגרים להורדת רמת הכולסטרול. עוד קובעת הועדה שבמקרים של ילדים הסובלים מרמות שומנים גבוהות בדם, יש להקפיד מגיל שנתיים - שלוש על תזונה בעלת שומן רווי נמוכה ללא שומן טראנס והמרה של סוכרים פשוטים לפחמימות מורכבות. יש להגביל צריכת ביצים לביצה אחת ביום ולהגדיל את צריכת הסיבים התזונתיים. ואני שואלת אתכם, במיוחד את אלה ש"טופלו" במסגרות תזונתיות בילדות. מה לדעתכם תעשה הגבלת תפריט לילדים בגיל הזה? איך נכון לעשות את זה? איך נכון לטפל? תוקן על ידי libi79 10/10/2011 9:6
|
|
|
|
בעיתון ידיעות אחרונות התפרסמה היום כתבה לפיה יבצעו בדיקות כולסטרול לילדים בסיכון מגיל שנתיים. לא מעט אנשים בארץ סובלים מבעיית כולסטרול, עכשיו מתברר שהתהליך מתחיל כבר בילדות. ארגונים ישראליים החליטו שאת הקרב צריך להתחיל מוקדם ולהשתמש באמצעים קיצוניים במיוחד.. כל ילד שסובל מעודף משקל או בעל עבר משפחתי של מחלות לב או כולסטרול יצטרך מעתה לעבור בדיקות סקר לזיהוי רמת הכולסטרול מגיל שנתיים. ילדים מגיל 8 שמצבם לא ישתפר באמצעות דיאטה - יטופלו בתרופות של מבוגרים להורדת רמת הכולסטרול. עוד קובעת הועדה שבמקרים של ילדים הסובלים מרמות שומנים גבוהות בדם, יש להקפיד מגיל שנתיים - שלוש על תזונה בעלת שומן רווי נמוכה ללא שומן טראנס והמרה של סוכרים פשוטים לפחמימות מורכבות. יש להגביל צריכת ביצים לביצה אחת ביום ולהגדיל את צריכת הסיבים התזונתיים. ואני שואלת אתכם, במיוחד את אלה ש"טופלו" במסגרות תזונתיות בילדות. מה לדעתכם תעשה הגבלת תפריט לילדים בגיל הזה? איך נכון לעשות את זה? איך נכון לטפל? תוקן על ידי libi79 10/10/2011 9:6
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79אני נוטה להיות ציתנית להמלצות כלליות של רופאים- כולל המלצה להתחסן לשפעת השנה (לכולם לא רק לילדים וזקנים), וההמלצות השונות של רופאי טיפת חלב מתי להתחיל אוכל מוצק (כעבר בחיי כאם עברור 3 תהפוכות שונות). דווקא בגלל שאני עובדת במקצוע מדעי ובקשר קרוב עם חוקרים כולל בתחום הרפואה- אני יודעת כמה נתונים , שאינם זמינים בקלות לציבור הרחב, משוקללים (סטטאטיסטית)לפני שיש המלצה רפואית גורפת של איגוד הרופאים. כך שאם זאת המלצה גורפת של איגוד הרופאים (לא ברור מהכתבה לי שזאת המלצה)- אני בתור אם הייתי נוטה לציית- מה עוד שהמעטה בשומן טראנס וסוכרים נראה לי בריא בכל מקרה- ומאפשר חיים די טובים ולא מגבילים יותר מדי לילד-פשוט בלי בורקסים ואוכל תעשיתי . בתור אם לילדה בת 4 מאד מאד רזה- באחוזון ה 3% ביחס גובה משקל (מאד לא כיף לאמא פולניה ) אני מגבילה אותה בממתקים (רק אחד ורק אחרי האוכל)- כי אחרת אם היא אוכלת חטיפים וממתקים בין הארוחות התאבון שלה "נסתם" ואז הארוחה המזינה לא תאכל כלל. פארדוקסלית דווקא לילדה הגדולה בת ה17, שיש לה נטיות להשמנה אני לא מגבילה ולא מעירה דבר שכן אני זוכרת כמה הייתי רגישה בגילה. לפני בערך שנה היא רצתה ללכת לשומרי משקל, ולמרות שאמרתי לה כמה זה לא יעיל היא הלכה, הורידה בסבל משקל, והעלתה אותו בצ'יק. אז שלחתי אותה לקאוצ'רית שעובדת על הרגלי אכילה למבוגרים ונוער. לאחר שינוי כמה דברים קטנים (לקחת לבית ספר שנגמר ב 4 שתי ארוחות ולא אחת, לאכול בבוקר, לקחת חטיף בכוס פלאסטיק שמגבילה את הכמות)- הילדה רזתה 6 ק"ג ללא סבל ושומרת כבר שנה וחצי על הירידה. חיבת לציין שכהורה שמן (לשעבר)- התיחסות בראיה לאכילה ומשקל של הילדים שלך זה עקב אכילס ודורש התאמצות ותשומת לב מיוחדת (כמו לא להעיר על אכילת יתר)
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79נגוע באינטרסים כלכליים. יצרני הסטטינים (התרופות להורדת שומנים בדם) דוחפים את התרופות הללו בצורה היסטרית ממש. בכלל, כל יעילותם היא כמדומני בהורדת הסיכון להתקף לב מ 4% ל 2%. אז נכון, הם מורידים את הסיכוי פי שניים, אבל עדיין, זה במספרים הנ"ל! לגבי הנחיות תזונה, אני בהחלט בעד המלצות שמפחיתות תזונה של מזון תעשייתי שעשיר בעמילן תירס, מייצבים למיניהם, חומרי טעם למיניהם ותיבול עז.
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79כאמא ל-3 , ומשורוולת מזה 9 חודשים, אני יכולה לספר, שבני הקטן (14) אובחן בגין קטן עם כבד שומני, כמובן עקב השמנת יתר, במשך שנים ניסיתי בכל מיני דרכים לגרום לו להבין את המשמעות- אם ע"י תזונאית, אם ע"י קבוצות תמיכה, ללא תועלת. לפני כשנתיים לאחר פטירת אימי היקרה, ולאחר שהיה עד לכך שבשבעה ראה את נכדתה של אחותי בולסת ללא אבחנה, החליט לקחת את עצמו בידיים כמו שנאמר, ירד כ-15 ק"ג מקפיד ושומר על כך באדיקות,אוכל מסודר, כמובן שכל ערכי הבדיקות שלו תקינים. מה שארצה לספר בכך, הוא שנכון שיש מגפה של השמנה בקרב הילדים והנוער,אך אין תועלת בלדחוף יתר על המידה בגיל קטן, ילד/ה צריכים להפנים את מצבם ואז לקבל החלטות. אין אני אומרת שצריך לזלזל ולהזניח , ואכן צריך להיות פיקוח , אך לא בהגזמה, ובוודאי לא להתחיל טיפול תרופתי מיד כאשר מאבחנים ערכים לא תקינים.
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79אנחנו גדלנו בסביבה שבה היה השפע וזה מה שנחשב נורמטיבי. אומנם אכלנו הרבה מהנורמטיבי, אבל עדיין זה מה שכולם אוכלים וכל ניסיון לקח לנו את זה גבל בהתנגדות. אם יתחילו בגיל צעיר לחנך לתזונה נכונה לאט לאט יצמח לו דור שהנורמות תהיינה אחרות.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/w28cgKY/weight.png]() h- Don't let go, Never give up, It's such a wonderful life
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79ילד שלא יאכל שומן טראנס ומוצרים עם הרבה כולסטרול רע יהיה בריא יותר, אבל זה לא אומר שהוא יהיה רזה יותר. עודף משקל, אפילו במקרים של השמנה חולנית הוא גורם מזרז למחלות - לא מחלה בפני עצמה. כפי שעישון אינו מחלה אלא גורם מזרז לסרטן ריאות. ובכל זאת יש אנשים שמעשנים כל חייהם ומתים בשיבה טובה, ויש כאלו שחוטפים סרטן ריאות בגיל 30 מעישון פסיבי. כיוון שכיום משקל ומראה הם דברים שהחברה שמה עליהם דגש גדול מדי, אני חושבת שאם כבר מגיל שנתיים ילדים יגדלו עם התחושה שבגלל שהם שמנים משהו בטוח (!) דפוק בהם, משהו פחות טוב בהם אפילו בלי שהם יעברו בדיקות רפואיות שיוכיחו את זה, יכול לגרום להם לנזק פסיכולוגי. ד"א - כתגובה ל"לאכול בגדול" של ספורלוק, דוקמנטרי אחר החליט שהוא הולך להרזות מאוכל מהיר. והוא הצליח, יותר מזה אפילו. גם כשהוא אכל בבית ה"חטיף" שלו היה כרוב ניצנים עם גבינה צהובה מותכת מעל, ועדיין מצבו הבריאותי השתפר. אני לא זוכרת איך קוראים לסרט הזה בעברית, אני אנסה לברר ואולי אכתוב משהו ספציפי על זה כי אני חושבת שכולם צריכים לראות את הסרט הזה כדי להבין יותר טוב שהשמנה לא שווה חולי, לא פחות לא אוטומטית, ושרוב הדברים שאנחנו בטוחים בהם הם תוצאה של מחקרים מוטעים או סתם שטיפת מוח של חברות תרופות אינטרסנטיות.
|
|
בתגובה ל: צריך להפריד בין השמנה לחולי. מאת: jersey שבו הוא חי ממקדונלד'ס (מוגדל בכל הכוח עם תוספות) וכך הוא לא רק יוצר משקל עודף אלא גם בעיות בריאות.
אני חושבת שחינוך נכון מתחיל מהבית.
כשהורים נותנים לילד אורח חיים מסודר בלי הדגשת שונות ובלי הגבלות נוראיות כמו אף פעם לא ממתקים גם לא בחוץ, זה אחרת.
אני משווה את זה לחברה החרדית וטלוויזיה למשל. בבית יעקב אמרו לנו כמה חמור להחזיק טלוויזיה בתוך הבית אבל ראיתי את בת דודה שלי שבאה ממשפחה חרדית, שרק דרכה אצלנו בבית וראתה סרטים שאני לא הייתי מרשה לעצמי - ובלי בקרה. היא צפתה בטלוויזיה מרגע שהגיעה הביתה ועד הרגע שהלכה הביתה שלה. לכן אני תמיד טענתי שברגע שיש את זה, צופים כשיש ומתחשק ולא צריך לנקוט בשיטה של "מהר לפני שייגמר".
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79אני אחות קטנה לאח אחד הגדול ממני ב 14 שנה. כלומר כשאני נולדתי אחי הגדול היה בתיכון. אחי היה שמן מאוד ובתיכון סבל הרבה ואפילו נקרא "טרול" ע''י חבריו. הואח לם להיות תותחן לקח את עצמו בידיים ורזה עם תחילת הצבא והפך לבחור צעיר וחתיך במשקל תקין ביותר. אני עד כיתה א הייתי בעלת משקל תקין ככל שזכור לי ולהוריי אבל תמיד גדלתי כילדה שמנה בגלל צילו של אחי והדאגה שהנושא גרם להוריי. כבר בכיתה א, כשסבא היה בא לאסוך אותי והיה רוצה לקנות יל גלידה בקיוסק אני הייתי מתחננת למוכרת שלא יגלה להורים שלי.. בעיקרון אסור היה לי כלום. זכורים לי כל כך הרבה אירועים מביכים שקשורים באוכל. כמו למשל כשהייתי במימדיון עם חברה הכי טובה ואמה הם רצו ללכת לבורגר ראנץ אבל אמא שלי לא הסכימה. כשהיינו במדעה ורציתי ספגטי בשמנת נגיד זה היה אסור. לטיולים שנתיים לאט צריך חטיפים מה פתאום?! וכך התחילה לה אובססיה קטלנית לאוכל בעיקר ג'אנק ומשמין. לפני טיול הייתי קומה מלא חטיפים ושמה מתחת למיטה ודוחפת למזוודה בלי שיידעו. הייתי מחביאה עטיפות וחטיפים בכל מקום. וברגע שהיה לי כסף משלי אז באמת התפרעתי - מסעדות בלי סוף ומה לא . כל הדברים שאף פעם לא בבית - כמו חטיפים או ג'חנון או פיצה אותם זללתי בלי הכרה. ההורים שלי העבירו אותי מתוכנית לתוכנית , שומרי משקל 4 פעמים, חרמון פעמיים (!!!) , רודניצקי, קופ''ח , מאמנת, שניידר מה לא?!?! וכל פעם ללא הצלחה, עם הרבה צעקות ואיומים והשפלות והעלבות וזריקת כסף והכל... פשוט סיוט סיוט חיי. כל כך פיתחתי פחד משקילה שבמשך המון שנים אני לא מסוגלת לאכול ביום שקילה זתומרת בכל תוכנית יום בשבוע אני בצום. אפילו משתיה. חוזרת מבצפר בשיא החום ויוצאת לריצה כדי להזיע נוזלים וכך לרדת גורמת לעצמי נזק ולא יורדת . סופרת זעות ודקות עד השקילה ואז אוכלת כמו חיה. . . פשוט נורא חשוב לי להדגיש שההורים לא רעים ולא טיפשים. הם עשו המון טעויות בדרך ומודים בכך אבל הם הורים אוהבים ותומכים שעשו כל שביכולתם לעזור לי. ואת כל זה אני מספרת לכם כדי להגיד שאין מה לגרום לילדים מגיל כל כך קטן להתעסק עם המשקל שלהם ועם השומנים כאילו שזה רק הם. תוכניות לבריאות צריכות להופיע כבר בבית ספר וחוץ מזה שאין אין אין ושוב אין לשלוח ילד לדיאטניםת אלא אם זה בא ממנו כי לא מזנה כמה תלחץ אם ילד לא רוצה לרדת הוא לא ירד הוא רק יסבול וואו כמה כתבתי מקווה שלא העקתי עליכם .
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wvoDUML/weight.png]()
|
|
בתגובה ל: אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שלי מאת: noa1289 הסיפור שלך מזכיר המון סיפורים של אחרים
אני מסכימה עם מה שכתבת בנוגע לדיאטה בגיל צעיר התזונה צריכה להיות שונה מהבית כאשר יש אוכל בריא אך יחד עם זאת הג'אנק נגיש לילד זה יוצר עולם בריא בו הילד גדל בסביבה בטוחה ולא סביבה היוצרת הפרעות אכילה.
אלונית
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wV0VCwZ/weight.png]() ]
|
|
בתגובה ל: אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שלי מאת: noa1289 עם כל הפרטים.
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wfCAN7V/weight.png]() נותחתי ב-23.11.2011 בתל-השומר, ע"י ד"ר הדר ספיבק.
|
|
בתגובה ל: אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שלי מאת: noa1289 כפי שכבר כתבתי, הזדהיתי מאוד עם הסיפור - הצום ביום השקילה, החבאת החטיפים, ה"חגיגות" ברגע שקיבלתי כסף משלי, הנסיונות החוזרים והנשנים - שומרי משקל ושניידר והכל. האם הניתוח עזר לך יותר מהתוכניות האחרות שניסית?
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wfCAN7V/weight.png]() נותחתי ב-23.11.2011 בתל-השומר, ע"י ד"ר הדר ספיבק.
|
|
בתגובה ל: אני יכולה לשאול... מאת: Simma קודם כל היי סימה. אני אשמח להכיר אותך יותר לעומ אפילו בפרטי.
תראי, אני רק שבוע לאחר הניתוח ולכן אינני יכולה להשוות אותו לשום דבר אחרי . מה שכן, אני יורדת ביינתיים קילו ליום. וגם הבנתי דבר חשוב - לפני הניתוח יכולתי לאכול המון אבל זה לא הספיק לי ותמיד הרגשתי "חסכים" (כמו למשל כשגיסתי חיה על לחם עם שוקולד ואני אעדיף ללכת ערומה ולא אקח פרוסה עם שוקולד", עכשיו אחרי הניתוח אני אוכל ממש להינות מכל המזונות שאני אוהבת כל עוד אשקול צעדיי ואפילו מדברים "אסורים".
|
|
בתגובה ל: אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שלי מאת: noa1289 אחרת היית מקבלת המון בגלל שהרבה מאיתנו עברו את זה ומזדהים איתך!!!
|
|
בתגובה ל: חבל שאין פה באתר אפשרות לעשות like מאת: קרין31 תודה רבה לך
|
|
בתגובה ל: אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שלי מאת: noa1289 אם אצלי תמיד אמא,הרזה,החביאה ממני חטיפים ונשנושים ונכנסנו ל"משחק" של0אני מוצאת ויהי מה!והיתי גונבת מאבי מטבעות כסף מהמגירה והולכת לקנות נשנושים עד שנחנקת.שנים ככה.ועדיין,למרות שגדולה,תרתי משמע,יש לי את הסיפור של להתחבא מהעולם עם אכילה לא מבוקרת,להתבייש ולעשות דווקא. נורא..
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79אם אוכלים מהכל ונותנים מהכל, הילד ילמד לאכול הכל גם בתקופות הכי זללניות שלי, עדיין הייתי חייבת סלט עם האוכל ואהבתי ירקות מבושלים. אם מרגילים ילד לאכול מהכל, גם אם הוא יהיה שמן, הוא יהיה מאוזן יותר, מילד שרגיל רק לג'אנק. החלק החשוב ביותר בחינוך לתזונה הוא קודם כל ההתייחסות מסביב. אם אמא/ סבתא אומרת לילדה שהיא צריכה לאכול פחות ממתקים ולשמור על עצמה, אבל מיד כשהילדה בוכה או קורה לה משהו לא נעים לדחוף לה ממתק, לא יעזור כלום, ההתניה חזקה מהאמירה. ילד שמן הוא לא ילד רע, אוכל זה לא דבר רע, והמסרים שילדים מקבלים מהסביבה הם איומים והם חלק מהבעיה (ביצה ותרנגולת) את הדיאטה הראשונה שלי עשיתי רק בגיל 12, ירדתי 12.5 קילו בשומרי משקל. אני לא ממש בטוחה שהייתי מגיעה למשקלי הנוכחי, לו לא הייתי עושה דיאטה. כל אחת מהן הכפילה את משקלי, וכל קילו שעלה, דחף את האגו שלי לרצפה, מה שגרם לאכילה רגשית ולהשמנה מעגלית.מכירה המון מבוגרים שעברו את אותה חוויה, את המעגל הזה צריך לשבור
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wwF9hRV/weight.png]() 3.10.11 דר' ירון מינץ
|
|
בתגובה ל: יש כמה דברים משמעותיים מאת: יפעת_ מקבלת יחד עם זה מסר של חוסר. לא סתם אומרים "מים גנובים ימתקו". ההרגשה של האסור ושלא יראו גורמת לעוד הסתרה ויותר אכילה.
|
|
בתגובה ל: יש כמה דברים משמעותיים מאת: יפעת_ גם אני חייבת ירקות. אני מכורה לפסטה, סנדוויצ'ים ופיצה, אבל בלי ירק זה לא יורד.
תהיתי משהו לגבי התזונה שאחרי הניתוח. כתוב שצריך לאכול ירקות מבושלים. אפשר ירקות חיים במקום? איזה ירקות מבושלים בדיוק? לי זה יהיה ממש קשה כי אני אוכלת ירקות חיים בלבד.
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79הייתי ילדה רזה, אחר כך מלאה ובגיל 12 שלחו אותי לדיאטה הראשונה (כבר חיכו שאהיה אחרי גיל בת מצווה ואחרי המחזור הראשון כדי שאתחיל). חוויתי אינספור חוויות של חוסר. היו קונים דברים הביתה ומחביאים ממני, היו מאלצים אותי להבטיח שלא אוכל פיצה אם יזמינו הביתה (כי אחרת כולם סובלים בגללי), לקחו לי קולה מהידיים, אמרו לי להניח את הלחם ליד כולם בשולחן ותמיד תמיד הייתי שמנה וחייבת לעשות דיאטה/ לסתום את הפה/ לעשות ספורט/ להפסיק לאכול ממתקים/ ללבוש חולצה מעל חולצה כדי להסתיר/ ללבוש חולצה מכופתרת. אמרתי לפסיכולוגית שלי שהיום אין מצב בעולם שאני לובשת חולצה מכופתרת. גם בשבת אני לובשת עליוניות על חולצות טריקו בלבד. לא בקלות יתפסו אותי עם ג'קט. אין לי... אולי אחד או שניים. אני נגד כל כך של הכנסת ילדים ללופ הזה בגיל צעיר. ילד לא מבין את ההרגשה של צורך בדיאטה בשביל בריאות. הוא מבין בחוסר נקודה. ילדים קולטים כל דבר ומשם ועד הפרעת אכילה המרחק מאד קצר ולכן כל התחום של השמנת ילדים הוא מאד רגיש. ראיתי לא מעט שמנים לשעבר שפשוט מתעללים בילדים שלהם כדי שלא יהפכו להיות כמוהם. לא מרוע אלא מחוסר הבנה בסיסי. ילד יבחר כשיחונך לכך מהבית. בנועם ובשלווה.. לא שיבחרו בשבילו מה לאכול ויגידו את זה אתה לא יכול ואת זה אתה לא יכול *כי אתה שמן*. השונות היא מה שיוצרת את המעגל ועלולה בקלות לגרום לילד להפוך למבוגר מתוסכל ושמן. כל החיים סיפרו לי על כמה קשיים אח של אבא שלי חווה בגלל השומן. כל החיים גדלתי בצל של הדוד השמן שהיה בבית חולים ונתנו לו רק עגבניה לאכול (אמת ויציב, זה מה שסיפרו לי בגיל 10). לא הפכתי למבוגר שמן? הפכתי. מרוב תיסכול על החוסר לא יכולתי להשאיר חתיכת שוקולד מיותמת בבית. הכל היה מתחסל. היום יש ברשותי מלאי חביב של כל מיני דברים שאת רובם אני מחלקת לאחיינים המתוקים שלי. אני אוכלת לפעמים קצת, יודעת לאכול ואוהבת מתוק. אבל הפעם מתוך השפע באה גם הרגיעה. אין לי ספק שאם אחד מילדיי יסבול מעודף משקל אתייעץ עם הגורמים הרלוונטיים והמקצועיים כדי לדעת איך לגשת לזה ברגישות הראויה וגם אז - השינוי יבוא מהבית ומאיתנו ההורים ולא מהילד.
|
|
בתגובה ל: הסיפור שלי כילדה שמנה מאת: libi79 ללא תוכן
|
|
בתגובה ל: הסיפור שלי כילדה שמנה מאת: libi79 אין ילד עם הפרעות אכילה הבעיה היא אצל ההורים.
![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wwF9hRV/weight.png]() 3.10.11 דר' ירון מינץ
|
|
בתגובה ל: הסיפור שלי כילדה שמנה מאת: libi79 אז נכון שעכשיו אני יודעת לגשת לנושא אחרת, ואני יודעת איזה מרכיבים צריכים להיות בכל ארוחה, ואני יודעת שאצטרך להכניס יותר אוכל בריא הביתה כדי להרגיל את הילדים וכו' וכו'. אבל זה כל כך מלחיץ. המחשבה על זה שיום אחד, כשהילד ילמד לדבר והוא יבקש שוקולד/במבה, מה אני אמורה לעשות?! לתת לו? ואם הוא ירצה עוד?! אני כל כך מפחדת מהמחשבה שאני אעשה טעות ומרוב פחד שיהיו לי ילדים שמנים, אני אגן יותר מדיי, ובסופו של דבר לא יהיה מנוס מזה. אני בטוחה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד בנושא, אבל הפחד הכי גדול שלי זה שיהיו לי ילדים שמנים. בגלל שאני יודעת איך זה להיות ילדה שמנה, לא הייתי מאחלת את זה לאף אחד...
לגבי כל ההסתרות של האוכל, אני כל כך מבינה אותך, מרוב שהייתי מומחית כבר בכל הסליקים שההורים שלי פיתחו במטבח (ולפעמים אפילו בחדר השינה שלהם) כבר פיתחתי שיטות איך לאכול ושעדיין ייראה כאילו לא נגעתי בזה. או אפילו לתזמן מתי אני יכולה להזמין פיצה אחרי שהייתי מוודאת שההורים שלי לא יגיעו הביתה בזמן הקרוב. נראה לי שאני יכולה לעבוד בשב"כ עם כל הכישורים שפיתחתי.. איך שנאתי את כל המבטים האלה של "לא חבל..?!"
מדהים לראות איך כולנו עברנו חוויות דומות בתור ילדים שמנים.
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wp7UzyA/weight.png]() 11.05.11 ד"ר סקרן המקסים- בי"ח אסותא רמת החיל
|
|
בתגובה ל: מלחיץ מאת: naamonet קודם כל למה לחשוב מראש שיהיה לך ילד שמן? אולי המודעות והרפואה ילמדו את כולנו איך להימנע?
ובגלל שהיית ילדה שמנה תדעי עוד יותר איך להתייחס ברגישות לילד שמן ובמיוחד אם זה יהיה הילד שלך. מקווה שלא תיפלי למלכודות שנפלו שמנים לשעבר שרזו והיום ממררים לילדיהם את החיים בשם העתיד הלא ידוע. מודעות היא שם המשחק. ורגישות גם.
לגבי הסתרות מאוכל... רק חיכיתי שההורים שלי ייצאו לאירוע, ידעתי איך להסתיר בתוך מעיל שוקולדים, איך להסתיר בתוך שקיות כל מיני מאכלים אחד על השני ולהיפטר מקופסאות אם ישנן (בבורגר ראנץ' למשל). שיחדתי את האחים שלי, אם היו בבית, לקבל כל אחד את הארוחה שירצה ובלבד שלא ידברו על זה. ידעתי לבוא הביתה ולהחביא את השקיות בארון המעילים ואז לחזור אליהן בלילה אחרי שכולם הלכו לישון. אם הייתי שוכחת עטיפה של משהו ואמא שלי הייתה מוצאת.. לא נעים בענק.
|
|
בתגובה ל: ושוב הזדהיתי... מאת: libi79 אני ממש מקווה שבאמת אהיה חכמה יותר עד אז..
אני כל כך מבינה אותך. גם אני ידעתי תמיד איפה ואיך להחביא כדי שחלילה לא יראו אותי אוכלת. גם אם הייתי גמורה מעייפות, הייתי מחכה עד שכולם ילכו לישון כדי להתגנב לאכול בלילה. כשאני חושבת על זה, נראה לי שאף פעם לא תפסו אותי כשהייתי ילדה, או שאולי תפסו ולא אמרו כלום..
![http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wp7UzyA/weight.png]() 11.05.11 ד"ר סקרן המקסים- בי"ח אסותא רמת החיל
|
|
בתגובה ל: הסיפור שלי כילדה שמנה מאת: libi79 מצד אחד אני מאוד משתדל שלא להתערב לילדים אני דואג שיהיה להם מבחר . משתדל מאוד שמתוק יהיה רק אחרי האוכל . אבל מה לעשות מדי פעם גם אצלי המפלצת הפולנייה קמה מדי פעם. אני חייב להודות שזה שהילדה אוכלת כמו ציפור מאוד מדאיג אותי. אני יודע ומבין שאם אני ימנע מהם משהו או יכריח אותם זה רק יפתח אצלם הפרעת אכילה ולכן מאוד משתדל שלא. אבל מה לעשות מדי פעם אני מוצא את עצמי אומר לבת שלי בת ה 7 את משפטים כגון : נו ציפורה זה כל מה שאכלת מה שגורר אחריו באופן מידי את התשובה אני לא ציפורה בקול עצבני משהוא .
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79חלכם מכירים את ההסטוריה שלי, אני בטוחה שאני לא היחידה שזו ההסטוריה שלה... אני בגיל שנתיים קיבלתי את התואר הנכסף: "שמנה" לא ידעו איך להתנהל עם זה לפני 28 שנה, לא ידעו איך להתמודד עם השמנת תינוקות/ילדים. אנשים "טובים" ברחוב לא הפסיקו להעיר לאימי ולתת לה "עיצות חכמות" כמו שלא תאכל ענבים, שלא תאכל עגבניות ועוד שטויות. בגיל 5, ילדה שמנה, אז התחיל מסע הדיאטה שלי(לכן המילה הזאת גורמת לי אנטי עד היום). הגעתי לתל השומר לדיאטנית של מבוגרים, לא היו דיאטניות לגיל הרך. קיבלתי תפריט מזעזע של 1000 קלוריות בלבד... ירדתי נורא מהר וגבהתי המון והרופא האחראי והדיאטנית נבהלו מאוד, שוב לא ידעו איך לאכול את זה. לאחר מכן עברתי למירי בלקין... הייתי הילדה הראשונה הקטנטנה שהיא הסכימה לקבל וזאת רק בגלל שהייתי מטופלת בתל השומר. זו היתה קבוצת נוער הראשונה שפתחה ואני בת ה - 7 הקטנה בין כל הבני 16 ומעלה... כל חיי הילדות שלי אני יודעת מה זה תפריט, מה מותר ומה אסור, יודעת לקזז, יודעת לחשב קלוריות, חיה סביב האובססיה הזאת שנקראת דיאטה. אז כן בדיעבד כבן אדם בוגר אני מעריכה את כל מה שאימי עשתה עבורי בעניין כי עד גיל 14 הייתי מאוזנת הייתי מלאה קצת וכמובן הכי חשוב בריאה. אבל בגיל 14 כשלא שיתפתי פעולה, הייתי עצמאית והבנתי שאני יכולה לקנות שטויות שעד אז לא נכנסו הביתה... שיחררתי רסן ושמנתי, אמא שלי הרימה ידיים ואמרה שאני צריכה ללמוד לקחת אחריות על חיי, נכון אבל זה לא קרה... מגיל 14 אני בעלת משקל עודף מאוד גדול של קרוב ל - 40 ק"ג. מאוד מאוד רציתי לרזות ורציתי להיות רזה ולא הצלחתי כבר לא נותר בי שום כח רצון ממשי לשמור ולרדת, תפריטים עוררו בי בחילה, דיאטניות זו השנאה שלי עד היום. אז עכשיו עונה בתור הילדה הקטנה שהייתי... ההגבלות והאיסורים היו נוראיים עבורי, לא היה שום ממתק בבית, שום חטיף. אמא שלי הרשתה לי ביסלי רק כשהלכתי לסרט וידעתי שזה תחליף לארוחת בוקר ולעוד משהו במהלך היום. בימי הולדת של חברים הייתי צריכה לבחור או חצי פיתה בלבד או איזה ממתק אחד לבחירה וגם זה קיזוז של עוד משהו מהתפריט של אותו יום. ושיתפתי פעולה, הייתי ילדה טובה וממשומעת אבל כן הייתי ילדה שיש בה איזו שהיא עצבות מסויימת. בארוחות חג הסבתות שלי היו צוחקות איך אני מחשבת קלוריות ומחשבת מה לקזז ומבקשת ומתחננת מאמא שלי עוד קינוח ומבטיחה מחר לקזז. ילדה בת שמונה צריכה לקזז?????? ילדה בת שמונה צריכה להתחנן למשהו מתוק???? ילדה בת שמונה צריכה לדעת מה זה קלוריות ואיך מקזזים???? אז כן היתה לי ילדות מאושרת, סוג של אבל בפנים יש איזו עצבות... נולדתי להגבלות ואיסורים... גם בגיל 14 רוב ההשמנה שלי היתה מכמויות אוכל, פחות מנשנושים ושוקולדים ועוגות. עד היום המילה ביסלי מפחידה אותי כי זה היה האיסור הכי חמור מילדותי:)) שמנתי מאכילת 7-8 קציצות 10 שניצלים 3 קערות פסטה וכו וכו וכו עד היום אני לא יודעת מה זה גבינות שמנות ואני לא יודעת מה זה חמאה כי אני לא רגילה לזה. אז מצד אחד בזכות ההגבלות והאיסורים הגעתי לניתוח עם עודף משקל של 60 ק"ג בלי סוכרת, בלי כולסטרול, בלי כבד שומני, כביכול בריאה... אבל כן הילדות שלי היתה פצועה, הנפש שלי היתה פצועה. לדעתי שמנתי בצורה מזעזעת כי לא יכולתי יותר,חסכו ממני כל כך הרבה, מנעו ממני כל כך הרבה, חייתי כל הזמן בתחושת קיפוח, ממש לא הבנתי שזה נעשה עבורי ובשבילי, כילדה בת חמש זה גדול מדיי להכיל ולהבין את זה. אני לא יודעת מה הפיתרון הנכון, בטח שלא למנוע הכל ומהכל מילד. הכל עניין של מינון אבל אני מניחה שאסור למנוע מילד יש באפשרותינו את האופציה להגביל אבל לא למנוע... אז כן הילדות שלי שיבשה את חיי הבגרות שלי, להיות נערה בת 15 עם עודם משקל של 40 ק"ג ויותר זה ממש לא חיים פשוטים ואני לא מאחלת את זה לאף אחד בעולם....
|
|
בתגובה ל: עונה בתור הילדה השמנה הקטנה בת ה- 5 שהייתי... מאת: מורמורית ואפילו הריביות של הבנק עדיפות לי מהרבה מהריביות שכל דיאטה כזאת גרמה לי לעלות....
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79כל סיפור וסיפור שעלה פה בשיחה הזאת ממש מספר את הסיפור שלי. אני מזדהה עם כל אחד ואחד. פתאום יותר קל לי לחיות עם החסכים, פתאום זה לא שאני טיפשה אלא פשוט זה המצב שנוצר לנוכח הנסיבות... אני שואבת מכך המון כוח.
|
|
בתגובה ל: כתבה מהיום לגבי השמנת ילדים - דעתכם? מאת: libi79וואו אין לתאר כמה קשה להיות ילדה שמנה מתבגרת שמנה אישה שמנה אמא שמנה בקיצור זה ממש לא תענוג ואפילו דיי סבל גם אני התחלתי את מסע ההשמנה מגיל צעיר בערך 7 כשבבית דאגו לפטם אותי באוכל (פשוט כי ככה נהוג) וכשהייתי מבקשת ממתק הייתי מקבלת מכל טוב ולא מסתפקת בקוביית שוקולד אלה חפיסה (אומנם קטנה אבל חפיסה) בקיצור מפה הדרך להשמנה בכלל לא הייתה קשה במיוחד כשסוללים לך את הדרך "הנכונה". אחכ מתחילים לראות את הסימנים והקושי והתחילו הדיאטות "המדהימות" לאורך כל שנות חיי נלחמת עם האוכל והפיתויים שלו. וזה כזה מעייף זה כלכך קשה. ויש כלכך הרבה תיסכולים בדרך ללהיות רזה כי כל השיטות שהיו קיימות משאירות אותי רעבה ועצבנית וזה לא אורח חיים בריא ונכון. אבל היום חודשיים וחצי אחרי השרוול אני יכולה להגיד שיש פיתרון וברור שכמעט 90% מההצלחה הוא שינוי בראש אבל כשיש כלי כזה מוצלח + רצון + מעט ידע על כל מה שאסור ומותר = ההצלחה לא תרחק להגיע!
[img] ![http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wChDfDB/weight.png]()
|
|
|
 |
מאמרי הקהילה
|